Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Το Άγιον Πνεύμα των ασιατικών πολεμικών τεχνών!!

Ο Αποδυτηριάκιας πλησιάζει τον αξέχαστο Μπρους Λη, χωρίς να ταράζει τη χρυσόσκονη γύρω από το μύθο του  
Από το 1977 που πέθανε ο τάφος του βασιληά δεν έχει ποτέ, ούτε μία ημέρα, ορφανέψει από λουλούδια. Όλο κάποιοι θα επισκεφθούν την τελευταία κατοικία του, που δεν είναι τίποτα λιγώτερο από τον αιώνιο θρόνο του. Γι’αυτούς ο Έλβις Πρίσλεϋ δεν πέθανε. Είναι πάντα ο βασιληάς. Ο πρώτος και τελευταίος της ροκ.
Το ίδιο με τον Μπρους Λη. Αυτός είναι θεός. Παραμύθι ότι πέθανε σα σήμερα πριν 40 χρόνια. Στις 20 Ιουλίου 1973. Ζει. Κανονικά.
Όπως ζει ο Χριστός για τους πιστούς του. Αυτός πέθανε, και αναστήθηκε. Ο Μπρους για τους προσκυνητές του δεν πέθανε ποτέ, στα 33 του, στην ηλικία του Ιησού. Όπως δεν έχει πεθάνει ο Έλβις για τους θαυμαστές του κι εκείνους που ντύνονται και σενιάρονται από το ποστίς στο κεφάλι μέχρι τις μπότες στα πόδια σαν άλλοι Έλβις, κι έτσι κυκλοφορούν σ’όλη την Αμερική.
Για τον αποδυτηριάκια οι Μπήτλς δεν χώρισαν ποτέ. Τι είναι αυτά που μου λέτε. Ούτε πέθαναν ο αρχηγός Ιωάννης Λένον, και ο αρχιερέας Γεώργιος Χάρισον. Όσο κυκλοφορεί ο μουσικός ήχος των Beatles μέσα στο αίμα μου, η μπάντα των ουρανών είναι αθάνατη.
Ο Κινέζος Μπρους Λη είναι το Άγιον Πνεύμα των πολεμικών τεχνών. Ο μέγιστος στο είδος του. Όλοι οι άλλοι, επώνυμοι κι όχι, εμπνεύστηκαν απ’αυτόν, γεννήθηκαν απ’αυτόν. Κι έγιναν μόδα στη Δύση.
Το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του Μπρους Λη, απλά επιδότησε περισσότερο τη θεοποίηση του θρύλου του.

Καλώς δολοφόνησαν τον Μπρους Λη, ήταν θεία τιμωρία, υποστηρίζει ο apodytiriakias.gr

Αν δεχόσουν κτύπημα από τον Μπρους Λη έπαιζε με πολλές πιθανότητες να πας για κώμα. Θα επανερχόσουν, όμως άγνωστο μετά από πόσο χρόνο. Το λένε «τσι», είναι το άγγιγμα του θανάτου. Άλλο το «τσι» και άλλο το «τσιν», που στα κινέζικα έτσι αποκαλείται ο χρυσός.

Αυτός που έγινε γνωστός σαν Μπρους Λη γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο της Καλιφόρνια, στις 27 Νοεμβρίου 1940. Όπως ο Χριστός κάποια στιγμή εξαφανίστηκε από τη γενέτειρά του, χάθηκε στην έρημο, και επέστρεψε θαυματοποιός, έτσι και ο Μπρους Λη φεύγει πιτσιρικάς από την Αμερική και γίνεται το παιδί θαύμα του ασιατικού σινεμά. Παίζει σε ταινίες από 12 χρονών, όμως δεν μένει εκεί.

Μιλάμε επετειακά για τον αθάνατο Μπρους Λη, με την ευκαιρία του θανάτου του σα σήμερα 20 Ιουλίου 1973.

Ο Μπρους Λη, ανήλικος ακόμα, βρίσκει μια δική του πατέντα, το περίφημο Τζιτ Κουν Ντο, που είναι η πρώτη πολεμική τέχνη που στηρίζεται στην απόλυτη ελευθερία του ασκούμενου. Ο μεγάλος έγινε συγγραφέας, φιλόσοφος και ευλαβικά ασπάσθηκε τη θεωρία του γιν-γιανκ. Όταν επέστρεψε στην Αμερική σπούδασε φιλοσοφία αυτός ο θρύλος του Κουνγκ-Φου.

Είπανε ότι ήταν καταραμένος. Κάποιοι φοβούνται να πλησιάσουν τη λίμνη του Σηάτλ, εκεί όπου είναι θαμμένος. Έχουν ειπωθεί φοβερά πράγματα για τις αιτίες του θανάτου του. Ότι κουβαλούσε δαίμονες, ότι τον καθοδηγούσαν σατανικά πνεύματα.

Υπάρχει μια θεωρία ότι τον καθαρίσανε γιατί αποκάλυψε πανάρχαια μυστικά των πολεμικών τεχνών. Αν συνέβη αυτό, τότε καλώς τον τελειώσανε. Η γνώση είναι μονάκριβη και είναι βέβηλο, είναι βλάσφημο να φθάνει στον αμύητο. Είναι σα να δίνεις στα χέρια ενός παιδιού δύο χρονών ένα πιστόλι γεμάτο με σφαίρες.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: