Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Σα να ‘ταν στο νησί!

Την πρώτη της νίκη μακριά από το νησί της έκανε η Ζάκυνθος, η οποία επικράτησε 1-0 της Δόξας στη Δράμα. «Χρυσός» σκόρερ ο Σκαθαρούδης στο 58’.

Σα να ‘ταν στο νησί
Η ώρα για το πρώτο διπλό έφτασε για την Ζάκυνθο. Η ομάδα του Ιονίου έφυγε με σπουδαία νίκη από την έδρα της Δόξας Δράμας, με 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Σκαθαρούδη στο 53’.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, πίεσαν τους Δραμινούς και είχαν ευκαιρία να σκοράρουν και άλλα τέρματα. Ωστόσο, η αποβολή του Φράνκο στο 75’, έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Κώστα Βασιλακάκη να πιέσουν παραπάνω, αλλά να μην μπορούν τελικά να σκοράρουν και να πάρουν, έστω, τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Δόξα Δράμας: Δαύκο, Κυριακίδη, Μιλένκοβιτς, Λιαπάκη, Βλασόπουλο, Ρούτση, Χιντασέλι, Κάσσο, Ετόφ, Στόικο

Ζάκυνθος: Ξενοδόχοφ, Φωτιά, Μπίρη, Αποστόλου, Κυριακίδη, Τορεζάνι, Στασινόπουλο, Όττα, Ψαρρή, Σκαθαρούδη, Σολφερίνο

Η αγωνιστική (8η)

Νότιος όμιλος

Επισκοπή-Χανιά
Φωκικός-Φωστήρας
Αχαρναϊκός-Καλλιθέα
Παναχαϊκή-Παναιγιάλειος
Βύζας Μεγάρων-Αστέρας Μαγούλας
Ολυμπιακός Βόλου-Πανηλειακός
Γλυφάδα-Ηρακλής Ψαχνών

Βόρειος όμιλος

Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος 0-1
(53' Σκαθαρούδης)

Καβάλα-Νίκη Βόλου
Τύρναβος-Ηρακλής
Εθνικός Γαζώρου-Βατανιακός
Κέρκυρα-Αιγινιακός
Πιερικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Απόλλων Καλαμαριάς-Αναγέννηση Καρδίτσας

Η επόμενη αγωνιστική (9η):



Νότιος όμιλος:

Φωκικός-Επισκοπή
Χανιά-Αχαρναϊκός
Φωστήρας-Παναχαϊκή
Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων
Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός Βόλου
Αστέρας Μαγούλας-Γλυφάδα
Ηρακλής Ψαχνών-Πανηλειακός

Βόρειος όμιλος:

Καβάλα-Δόξα Δράμας
Ζάκυνθος-Τύρναβος
Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου
Ηρακλής-Κέρκυρα
Βατανιακός-Πιερικός
Αιγινιακός-Απόλλων Καλαμαριάς
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αναγέννηση ΓιαννιτσώνΠηγή: sport-fm.gr

Ποδοπατήθηκαν για ένα εισιτήριο στην Αλγερία!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός γίνεται στην Αλγερία με τα εισιτήρια της ρεβάνς των προκριματικών του Μουντιάλ με τη Μπουργκίνα Φάσο. Μάλιστα το Σάββατο είχαμε έκτροπα με τραυματισμούς! Η Αλγερία ηττήθηκε με 3-2 στο πρώτο ματς και σε περίπτωση νίκης στην έδρα της με ένα καλό σκορ προκρίνεται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία. Όπως καταλαβαίνετε, όλοι οι Αλγερινοί θέλουν να πάρουν θέση στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι.
Γι'αυτό το Σάββατο χιλιάδες ήταν αυτοί που κατέκλυσαν το στάδιο Μουσταφά Τσακάρ (το οποίο χωράει 45000 θεατές) για να εξασφαλίσουν ένα μαγικό χαρτάκι. Ωστόσο ξέσπασαν επεισόδια με αποτέλεσμα πολλοί να ποδοπατηθούν, ενώ σύμφωνα με πηγές 48 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Μερικούς εξ αυτούς, τους μετέφεραν με κάγκελα!









Πηγή: sportdog.gr

Ελλάδα, μια μεγάλη ομάδα!

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για την συνήθεια της Εθνικής να νικά, και τη συνείδηση των Ρουμάνων ότι στο Βουκουρέστι θα αντιμετωπίσουν μια καλύτερη, από τη δική τους, ομάδα.  
Πίστευα στο μηδέν πίσω. Όχι σαν μια (προσ)ευχή, να βάλει κάποιος καλός θεός ένα χέρι. Το πίστευα, με υπολογισμό. Ψυχρά. Κατ’ εκτίμησιν. Εκατσα και μέτρησα. Πέντε ματς πριν τη Ζένιτσα, μηδέν πίσω. Εξι ματς μετά τη Ζένιτσα, έξι νίκες, όλες με μηδέν πίσω. Εβγαινε 11/12. Οπερ έδει δείξαι. Η Ζένιτσα ήταν ένα ατύχημα. Μία εξαίρεση. Το 11/12 είναι κανόνας.
Πιστεύω φανατικά, ακράδαντα, στη δύναμη της συνήθειας. Όλα, στον υψηλό αθλητισμό, είναι συνήθεια. Η νίκη είναι συνήθεια. Το μηδέν πίσω, κι αυτό είναι συνήθεια. Αν συνηθίσεις να νικάς, θα νικήσεις και στην καλή μέρα αλλά, πιθανότατα, και στην κακή. Αν εθιστείς στην ήττα, θα ηττηθείς, εννοείται στην κακή μέρα, αλλά πιθανότατα ακόμη και στην…καλή.
Η μία νίκη φέρνει τη δεύτερη. Οι δύο, την τρίτη. Οι τρεις, την τέταρτη. Πάει λέγοντας. Για την ώρα, η Εθνική είναι στις επτά. Σερί. Η δύναμη της συνήθειας είναι ο λόγος που έμαθα και πλέον δεν υποτιμώ, δεν σνομπάρω, καμία μα καμία νίκη. Την παραμικρή. Ένα-μηδέν με το Λίχτενσταϊν; Μισό-μηδέν, σε κάποιο ασήμαντο φιλικό; Όλα, νίκες είναι. Ομορφες, άσχημες, βαρετές, ενδιαφέρουσες, αδιάφορες, αλλά νίκες.
Το 11/12 πριν τους Ρουμάνους δεν ήλθε επειδή οι αντίπαλοι έσπασαν τα ελληνικά δοκάρια ή επειδή ο Καρνέζης έβγαλε 652 τετ-α-τετ. Ηλθε, επειδή η ομάδα δεν επιτρέπει το να τρώει φάσεις. Ευκαιρίες. Δεν τρως φάσεις, δεν τρως (συχνά) γκολ. Δεν τρως γκολ, νικάς. ‘Η, στη χειρότερη, φέρνεις ισοπαλία. Απλή στατιστική. Ιδίως τέτοια παιγνίδια, όπως τα πλέι-οφ τώρα, εντάσσονται στην κλασική περιγραφή «δεν παίζονται, κερδίζονται».
Η Εθνική δεν έφαγε φάσεις. Πάλι. Αλλά, για μια φορά, δεν κράτησε το μηδέν. Δεν με ταράζει η διάψευση της εκτίμησης. Διότι ξέρω, έχω την επίγνωση, γιατί συνέβη. Συνέβη, για τον ένα και μοναδικό λόγο ότι δεν υπάρχει εφικτός τρόπος ν’ αποκλείσεις απ’ την εξίσωση του ποδοσφαίρου το λάθος. Ποτέ. Και το λάθος, πάντοτε είναι στην αρχή. Ασχέτως αν εμείς, κατά κόρον, εστιάζουμε στο τέλος. Γι’ αυτό μ’ αρέσουν οι Βρετανοί τηλεσκηνοθέτες. Όταν δίνουν ριπλέι του γκολ, δεν το περιορίζουν στην τελική πάσα και στην εκτέλεση. Το πιάνουν απ’ το σημείο όπου γεννιέται η προϋπόθεσή του. Και, χάρη στην εις βάθος γνώση τους, αμέσως βγάζουν σε κοντινό πλάνο αυτόν που έκανε, αν κάποιος έχει κάνει, το λάθος.
Εδώ, το λάθος γίνεται στο πλάγιο άουτ. Με μέτωπο στην κερκίδα και δύο αντιπάλους στην πλάτη, ο Μάρικα δεν μπορεί ούτε να κουνηθεί. Εκλιπαρεί για ένα φάουλ. Του το δωρίζει, εκεί και τότε, απλόχερα ο Τοροσίδης. Σεϊταρίδης, στο πρώτο ματς του Μουντιάλ. Με τη Νότια Κορέα. Το ένα λάθος φέρνει το επόμενο. Ένα ωραίο κτύπημα του Τόρζε, ο Καρνέζης που δεν συναντιέται με τη μπάλα σε κανένα σημείο της εναέριας διαδρομής της, ο Τοροσίδης που χάνει στο ατομικό μαρκάρισμα τον σκόρερ, έγινε, τελείωσε. Παρακάτω.
Θέμα, δεν είναι το λάθος. Θέμα, στο ποδόσφαιρο, είναι η αντίδραση μετά το λάθος. Εκεί, παίζεται όλη η διαφορά. Ο Τοροσίδης, δευτερόλεπτα αργότερα, ανεβαίνει απτόητος στο μισό του γηπέδου της Ρουμανίας. Ο Ματσέλ θα είχε καταρρακωθεί. Ο Τοροσίδης δίνει το 2-1. Ασφαλώς, στο τέλος το 2-0 θα ‘ταν ρεαλιστικά προτιμότερο απ’ το 3-1. Αλλά το 3-1, έτσι όπως έγινε, διαισθάνομαι πως γέμισε με πιο ούριο άνεμο το ελληνικό πανί για το ταξίδι προς Βραζιλία. Διότι ανέδειξε ξεκάθαρα το άλλο πράγμα στο οποίο, εξίσου ακράδαντα, πόνταρα. Και, επί τούτου, δεν διαψεύστηκα. Την απόσταση στην προσωπικότητα.
Η προσωπικότητα της Εθνικής είναι σκληρή σαν μέταλλο. Η προσωπικότητα της Ρουμανίας είναι μαλακή σαν βούτυρο. Ελιωσε, στη ζέστη. Δεν έχει να κάνει με το πόση μπάλα ξέρεις, είναι μάλλον βέβαιον ότι ο Τόρζε ξέρει καλύτερη μπάλα απ’ τον Σαλπιγγίδη. Εχει να κάνει με κάτι που βιώνεται αλλά δύσκολα περιγράφεται. Πώς το άτομο παίρνει, για καλό ή για κακό, απ’ την προσωπικότητα του συνόλου. Επίσης, δεν έχει να κάνει με απουσίες (Κίρικες) ή παρουσίες. Η προσωπικότητα της Κροατίας έλιωσε σαν βούτυρο πρόπερσι, κι ήταν παρόντες και ο Μόντριτς της Ρεάλ και ο Μάντζουκιτς της Μπάγερν. Ελιωσαν, πριν τέσσερα χρόνια, κι ο Σεβτσένκο με τον Τιμοστσούκ. Μες στο Ντόνετσκ. Οι Γάλλοι έχουν τον Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς, κι έκαναν 0-2 στο Κίεβο. Ο Μόντριτς κι ο Μάντζουκιτς, 0-0 στο Ρέικιαβικ. Η Ελλάδα με τον Τζιόλη, 3-1.
Το δύσκολο για τους Ρουμάνους εμπόδιο δεν είναι το χάντικαπ των δύο γκολ. Δύο γκολ χάντικαπ, είναι πολύ και τίποτα. Ένα, κάπως, το βάζεις. Υστερα, σε οπλίζει δύναμη η σκέψη ότι άλλο ένα να βάλεις…κι έφυγες. Υψηλό για τους Ρουμάνους εμπόδιο είναι η κατά βάθος συνείδηση, μια εδραιωμένη μέσα τους συνείδηση, πως έχουν ν’ αντιμετωπίσουν πιο ισχυρή ομάδα.
Το επόμενο δύσκολο, στο να περιγραφεί, πράγμα. Η εκτίμηση των ξένων. Το ζει, το βρίσκει εύκολα μπροστά του, όποιος βγαίνει έξω ακολουθώντας την ομάδα. Την αντιμετώπιση που της επιφυλάσσουν οι όποιοι οικοδεσπότες. Αλλ’ υπάρχει ο τρόπος, να το διαισθανθεί κανείς και εδώ. Προσέχοντας μικρά σημάδια. Πώς ομιλούν για την Ελλάδα, όποιοι έρχονται να την αντιμετωπίσουν. Πώς στήνονται στο χορτάρι, για να την αντιμετωπίσουν. Πώς χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία στην ήττα τους, την αξία της Ελλάδας. Πώς θέλουν να πολλαπλασιάζουν την αξία της νίκης τους, επειδή την πέτυχαν εναντίον της Ελλάδας.
Η πρώτη φορά που άκουσα τη φράση «η Ελλάδα είναι μια μεγάλη ομάδα» ήταν στο Πόρτο. Και την άκουσα, με τα αυτιά μου, στα ισπανικά. Απ’ τον Ραούλ! Το 2004. Τότε, ήταν μια διετία-εποποιία. Ιλιάδα και Οδύσσεια μαζί. Στα χρόνια μετά, δεν υπάρχει πουθενά εποποιία. Η εποποιία έδωσε τη θέση της στις business as usual. Αντί έπος, υπάρχει η συνήθεια. Η προσωπικότητα. Με τον καιρό, υποβάθμισα μέσα μου το να δίνω ιδιαίτερη σημασία στην τακτική, στην ανάλυση, στο σύστημα, στις επιλογές. Η Εθνική, στα 40 ματς με τον Φερνάντο Σάντος, έχει…τέσσερις ήττες, 10%. Εχει 24 νίκες, 60%. «Δεν υπάρχουν» αυτά τα ποσοστά.
Το μόνο που δεν θα υποβαθμίσω ποτέ, είναι το να (κατα)μετρώ.
Πηγή: gazzetta.gr

Χάνει τη σεζόν ο Κεντίρα!!

Σοκ στην Ρεάλ Μαδρίτης με Σάμι Κεντίρα, που υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο στο χθεσινό φιλικό της Γερμανίας με την Ιταλία και θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους έξι μήνες.

Χάνει τη σεζόν ο Κεντίρα!
Ραντεβού με την… ατυχία είχε χθες βράδυ (15/11) ο Σάμι Κεντίρα. Ο 26χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνίστηκε στο φιλικό της Εθνικής Γερμανίας με την Ιταλία στο Μιλάνο, αλλά αποχώρησε τραυματίας στο 65ο λεπτό. Λίγες ώρες αργότερα, το ιατρικό τιμ των «πάντσερ» τον εξέτασε και προχώρησε επίσημη ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο!

Αυτό σημαίνει ότι ο Κάρλο Αντσελότι θα στερηθεί των υπηρεσιών του για τουλάχιστον έξι μήνες, ως εκ τούτου δύσκολα θα προλάβει κάποιο από τα επίσημα παιχνίδια της «βασίλισσας» στην υπόλοιπη σεζόν. Ο Κεντίρα είναι μάλιστα διπλά άτυχος, καθώς με έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, δύσκολα θα είναι στις επιλογές της Εθνικής Γερμανίας για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακυρώθηκε το φιλικό με τον ΠΟΑ!!

Δεν θα πραγματοποιηθεί το φιλικό ανάμεσα στον Πλατανιά και τον ΠΟΑ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των «κόκκινων».

Ακυρώθηκε το φιλικό με τον ΠΟΑ
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Πλατανιάς αναφέρει ότι ματαιώνεται ο φιλικός αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να γίνει με αντίπαλο τον Π.Ο.Α.

Η φιλική αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει ότι ματαιώνεται ο φιλικός αγώνας με αντίπαλο τον Π.Ο.Α., που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στις 15.30, στο Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.

Αυτά δεν ήταν εργομετρικά!!

Δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων αρκετών ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Αυτά δεν ήταν εργομετρικά!
Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο Νίκος Καραγεωργίου θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα των προπονήσεών του.

Πάντως, για σήμερα έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση και δεν είναι σίγουρο ότι θα δοθεί ρεπό αύριο.

Οι Κονέ, Καπό, Λαμπρόπουλος συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα.Πηγή: sport-fm.gr

Εξετάζουν Ντόστανιτς στη Βέροια!

Απομακρύνεται για τη Βέροια η περίπτωση του Οσεάνο Αντράντε ντα Κρουζ και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν «ζεστά» εκείνη του Ράτκο Ντόστανιτς.

Εξετάζουν Ντόστανιτς στη Βέροια
Μηδαμινές είναι οι πιθανότητες ο Οσεάνο Αντράντε ντα Κρουζ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Βέροιας.

Σύμφωνα με την SportDay, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει τελειώσει απόλυτα, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Μία εξ αυτών είναι ο Ράτκο Ντόστανιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από την ομάδα, εδώ και καιρό υπάρχει σκέψη για εκείνον. Μάλιστα, σήμερα ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Από την εγχώρια αγορά υπάρχουν οι λύσεις του Παντελίδη και του Δερμιτζάκη.Πηγή: sport-fm.gr

Κρίσιμες ημέρες στον Άρη!!

Κρίσιμες ημέρες στον Άρη!Μέχρι και την ομαδική παραίτηση σκέφτονται τα μέλη του ΔΣ της Κοινωνίας Μελών Άρη ως αντίδραση για τις συνεχιζόμενες βολές των οπαδών.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στα μέλη του ΔΣ της ΚΜΑ για την κατάσταση του αγωνιστικού τμήματος.

Μάλιστα, έφτασαν σε σημείο να ζητούν μέχρι και την κατάργηση της σε χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που εκδίδουν και περιγράφει την «ΚΜΑ» ως περιοδεύοντα θίασο που φτάνει στο τέλος του.

Αυτή η κριτική έχει βαρύνει αρκετά την ατμόσφαιρα.

Χθες, τα περισσότερα από τη μέλη του Δ.Σ. ύστερα και από τη νέα επίθεση που δέχθηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς, εξέφρασαν την πρόθεση να παραιτηθούν για να τρέξουν οι εξελίξεις.

«Εχουμε τόσα τους τελευταίους μήνες, κάναμε και λάθη φυσικά, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση» έλεγαν χαρακτηριστικά και αποφάσισαν να συγκληθεί εκτάκτως Δ.Σ. στο οποίο θα αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι και αν τελικά θα υπάρξει ομαδική παραίτηση.

Αν τελικά παραιτηθεί σύσσωμο το Δ.Σ. της «ΚΜΑ» θεωρείται δεδομένο ότι θα ανοίξει η κουβέντα που έχει ξεκινήσει εσχάτως και για τη διάλυση του σωματείου. Απόφαση που ασφαλώς δεν είναι και τόσο απλή, αφού υπάρχουν μέλη που έχουν πληρώσει συνδρομή, μετοχές που είναι στην κατοχή του φορέα, το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ για τον οικονομικό έλεγχο της 8ετίας 2004-12 που θα βγει μετά την απόφαση για το 99 και φυσικά ο ελεγκτικός ρόλος που ασκεί η «ΚΜΑ» στο εκάστοτε Δ.Σ. της ΠΑΕ.
Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει με Σάντσεζ ο Βελλής!!

Συνάντηση με τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό, Λόρι Σάντσεζ, θα έχει απόψε ο Σταμάτης Βελλής, με τους δύο άνδρες να συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας για την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Αθηνών.

Μιλάει με Σάντσεζ ο Βελλής
Εντός της ημέρας θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Λόρι Σάντσεζ για να συζητήσει με τον Σταμάτη Βελλή το ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο του Απόλλωνα Αθηνών.

Ο Βορειοϊρλανδός – με καταγωγή από τον Ισημερινό – προπονητής θα μιλήσει απευθείας με τον μεγαλομέτοχο της «ελαφράς ταξιαρχίας» και εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το απόγευμα, θα έχει αποφασιστεί αν θα είναι εκείνος ο διάδοχος του Μπάμπη Τεννέ.

Σύμφωνα με την SportDay, δύσκολα θα υπάρξουν σοβαρές αποκλίσεις στο οικονομικό, αφού ο 56χρονος τεχνικός δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Όλα, όμως, θα τεθούν επί τάπητος στην αποψινή συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες.

Ο Σάντσεζ είναι γνωστός για το γκολ που πέτυχε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1988, χαρίζοντας στη Γουίμπλεντον το τρόπαιο κόντρα στην πανίσχυρη, τότε, Λίβερπουλ.

Ως προπονητής, έχει να επιδείξει την καλή δουλειά στη Γουίκομ (1999-2003), την τριετή παρουσία του στην Εθνική της Βορείου Ιρλανδίας (2004-07) και μία σύντομη θητεία στην Πρέμιερσιπ με τη Φούλαμ, αμέσως μετά.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν προχώρησε του επενδυτή!!

Την αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση του υποψήφιου επενδυτή στον Εργοτέλη ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπουτσάκης.

Δεν προχώρησε του επενδυτή
Το «ναυάγιο» που υπήρξε στις συζητήσεις με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Καρυπίδη για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του Εργοτέλη ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπουτσάκης.

Ο ισχυρός άνδρας της κρητικής ΠΑΕ έκανε λόγο για οριστική αρνητική τροπή στις μεταξύ τους επαφές.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η SportDay, ο Ημαθιώτης δεν κατέθεσε εγγυητική ύψους 1 εκατ. ευρώ, ούτε τα «ζεστά» 200.000 ευρώ που είχαν ζητήσει.

«Τις τελευταίες εβδομάδες εξέτασα με τη δέουσα προσοχή το σοβαρό ενδιαφέρον του κ. Θεόδωρου Καρυπίδη για το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Εργοτέλης, που κατέχει η οικογένειά μου. Επειτα από εκτενείς συζητήσεις δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Η ευθύνη για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων βαραίνει μόνο εμένα. Συνεχίζω την προσπάθεια για να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό για τον Εργοτέλη τού σήμερα και του αύριο», τόνισε ο κ. Παπουτσάκης.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν αδιαφορούν για Μαυρία!!

Μόνο αδιάφοροι δεν είναι στον ΠΑΟΚ με την περίπτωση του Χάρη Μαυρία, ο οποίος φημολογείται πως παραχωρείται από την Σάντερλαντ και χθες έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Δεν αδιαφορούν για Μαυρία
Εκ των πρωταγωνιστών στη ευρεία νίκη (5-1) της Εθνικής Ελπίδων επί της Σουηδίας ήταν ο Χάρης Μαυρίας.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Σάντερλαντ έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού εκτός από το γκολ που πέτυχε, κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο προήλθε άλλο τέρμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τις τελευταίες μέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία στην Αγγλία πως ο βρετανικός σύλλογος παρουσιάζεται διατεθειμένος συζητήσει τον δανεισμό ή και την παραχώρησή του. Αυτό το ενδεχόμενο δεν αφήνει φαίνεται να αφήνει αδιάφορο τον ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πωλήθηκε έναντι 3 εκατ. ευρώ στις «μαυρόγατες» από τον Παναθηναϊκό και θεωρείται δύσκολο να αφήσει το όνειρο της καριέρας στο εξωτερικό.

Ωστόσο, στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ συζητιέται αρκετά συχνά το όνομα του Μαυρία. Το ενδεχόμενο, πάντως, δανεισμού δύσκολα θα μπορούσε να πείσει τον διεθνή άσο να επιστρέψει – έστω και έτσι – στην Ελλάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Υπό άκρα μυστικότητα!

Την εντολή να μην διαρρέει τίποτα όσον αφορά τα οικονομικά θέματα του Παναθηναϊκού έχει δώσει ο Γιάννης Αλαφούζος. Νέα σύσκεψη στο «τριφύλλι» για Λέτο, Τοτσέ, Πίντο και Γιούρκα.

Υπό άκρα μυστικότητα
Μεγάλη προσπάθεια για να μειώσει τα χρέη του Παναθηναϊκού καταβάλει ο Γιάννης Αλαφούζος, ώστε η ομάδα του χρόνου να αγωνιστεί κανονικά στην Ευρώπη.

Χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και είχε πολύωρη συζήτηση με τον γενικό διευθυντή, Αγησίλαο Τουμαζάτο, και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Τα θέματα που βρίσκονται σε προτεραιότητα είναι εκείνα των ποδοσφαιριστών που έχουν καταθέσει προσφυγή και έχουν λαμβάνειν μεγάλα ποσά, όπως ο Τοτσέ και ο Λέτο, αλλά και των παικτών, που ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως ο Πίντο και ο Σεϊταρίδης.

Στόχος της διοίκησης του «τριφυλλιού» είναι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και τον Ισπανό επιθετικό. Ο Λέτο αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 600.000 ευρώ, ενώ ο Τοτσέ ζητάει 940.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους «πράσινους», όμως ο κ. Αλαφούζος προσπαθεί να αποφύγει τις δυσάρεστες συνέπειες για τον σύλλογο.

Για αυτό τον λόγο αποφάσισε να μη διαρρέει, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα κάτι για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και για αυτό ενοχλείται ιδιαίτερα, όταν βγαίνει το παραμικρό στοιχείο στα ΜΜΕ.

Όπως γράφει η SportDay, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θεωρεί πως η παραμικρή διαρροή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνει.

Κάτι ανάλογο συνέβη και πέρσι, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν κοντά σε συμφωνία για δάνειο, και η δημοσιοποίηση «ναυάγησε» την εισροή ζεστού χρήματος στα ταμεία του συλλόγου.

Στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι η ΠΑΕ να φθάσει σε πλεόνασμα το 2017, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα να παίξει για δύο χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης.Πηγή: sport-fm.gr

Το βλέμμα του Δώνη στο Περιστέρι!

Το γεγονός πως τα συμβόλαια του Ιγκλέσιας και του Καραγκούνη με τον Ατρόμητο λήγουν το καλοκαίρι θέλει να εκμεταλλευτεί ο Γιώργος Δώνης, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Το βλέμμα του Δώνη στο Περιστέρι
Το υπάρχον ρόστερ του ΑΠΟΕΛ επιθυμεί να ενισχύσει ο Γιώργος Δώνης εν όψει της νέας σεζόν.

Όπως γράφει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, πρόθεση του Έλληνα προπονητή είναι να στεφθεί πρωταθλητής με την κυπριακή ομάδα και για να το πετύχει θέλει παίκτες που γνωρίζει πολύ καλά τι είναι σε θέση να προσφέρουν.

Για αυτό τον λόγο έχει βάλει στο… μάτι τον Ματίας Ιγκλέσιας με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στη Λάρισα (εκτός από τους Περιστεριώτες).

Το συμβόλαιο του Αργεντινού χαφ λήγει το καλοκαίρι, κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί ο 45χρονος τεχνικός.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Θανάση Καραγκούνη, τον οποίο ο Δώνης του έδωσε φανέλα βασικού και έδειξε σε όλους πως αξίζει να έχει μία θέση στο αρχικό σχήμα των «κυανόλευκων».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σπανός αναμένεται εντός της εβδομάδας να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δύο ποδοσφαιριστών για να τους καταθέσει προτάσεις για να μείνουν στην ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα «ανοιχτά» για Κάμπελ!

Άγνωστο παραμένει αν ο Τζόελ Κάμπελ θα μπορεί του χρόνου να παίξει στην Άρσεναλ, με τον Ολυμπιακό να έχει τις δικές του πιθανότητες να τον διατηρήσει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Όλα «ανοιχτά» για Κάμπελ
Στο προσκήνιο ήρθε το ενδεχόμενο παραμονής του Τζόελ Κάμπελ, ύστερα από την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο πρόσφατο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Αρσέν Βενγκέρ πιστεύει στις ικανότητες του Κοσταρικανού μεσοεπιθετικού και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν τοποθετήθηκε οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, παραχωρώντας τον με τη μορφή δανεισμού.

Πριν από λίγες μέρες ο Πιέρ Ισά ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να μείνουν κάποιοι από τους δανεικούς που παίζουν αυτή τη στιγμή στους Πειραιώτες, όπως για παράδειγμα ο Ρομπέρτο.

Στην Αγγλία υποστήριζαν πως οι «κανονιέρηδες» εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόωρης επιστροφής του, όμως υπάρχουν πιθανότητες οι νταμπλούχοι Ελλάδας να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρώτα από όλα για να επιστρέψει ο Κάμπελ στην Αγγλία θα πρέπει να εξασφαλίσει άδεια εργασίας και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παίζει συνεχώς στην εθνική ομάδα της πατρίδας του και η συμμετοχή στο Μουντιάλ αυξάνει αυτό το θέμα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι του χρόνου οι Λονδρέζοι και ο Βενγκέρ θα τον έχουν στη διάθεσή τους, κάτι που ενδεχομένως να δώσει τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να κινηθούν εκ νέου για τον δανεισμό του, έχοντας το κίνητρο της συμμετοχής στο Champions League και το οργανωμένο περιβάλλον που υπάρχει στην ομάδα.

Παράλληλα, υπάρχει η περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου, τον οποίο παρακολουθεί η Άρσεναλ. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων είναι εξαιρετικές και αν αποφασίσουν να πάρουν τον «πιστολέρο», τότε ίσως υπάρξει κάποια… τράμπα με τον Κοσταρικανό μεσοεπιθετικό. Πηγή: sport-fm.gr

Οι απαιτήσεις του Μιλίνκοβιτς!

Στο ψυχολογικό κομμάτι δουλεύει κυρίως τις τελευταίες μέρες ο Ζόραν Μιλινκοβιτς στον Άρη

Οι απαιτήσεις του Μιλίνκοβιτς
Μια ακόμη ομιλία προς τους παίκτες του έκανε τη Παρασκευή ο τεχνικό των κίτρινων. Η ομάδα μετρά τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και ήρθε να προστεθεί σε αυτές η φιλική ήττα από τον Μακεδονικό στην Ευκαρπία, που αποτέλεσε ισχυρό καμπανάκι.

Ο Μιλίνκοβιτς απαιτεί από τους παίκτες του να αφήσουν πίσω αυτά τα αποτελέσματα και να θυμηθούν τα δύο συνεχόμενα «διπλά» που είχε η ομάδα με Πανιώνιο και Βέροια που αποδεικνύουν ότι υπάρχει και ποιότητα και δυνατότητες.

Στο αγωνιστικό σκέλος το τρίπτυχο του Σέρβου τεχνικού είναι πίεση, ταχύτητα και πάθος και αυτά ζητάει από τους παίκτες του Άρη. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Κίρικες ο ΠΑΟΚ!

Την περίπτωση του 24χρονου Ρουμάνου Βλαντ Κίρικες που ανήκει στην Τότεναμ εξετάζει με τη μορφή δανεισμού ο ΠΑΟΚ

«Βλέπει» Κίρικες ο ΠΑΟΚ
Η απόκτηση στόπερ είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη για τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει στην διοίκηση και ο Χουμπ Στέφενς. Το τελευταίο διάστημα έχουν γραφτεί πολλά ονόματα και πλέον προστέθηκε στη λίστα ο Κίρικες που μας έχει απασχολήσει έντονα αυτές τις μέρες με το αν θα παίξει η όχι κόντρα στην εθνική μας, αφού έχει μικροπρόβλημα τραυματισμού.

Σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά» ο ΠΑΟΚ ψάχνει την περίπτωση του δανεισμού του παίκτη από την Τότεναμ. Ο Κίρικες αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Στεάουα Βουκουρεστίου, αλλά δεν έχει πάρει παιχνίδια στους «πετεινούς».Πηγή: sport-fm.gr

Ρίο, ερχόμαστε!!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε η Εθνική Ελλάδας, η οποία μόνο με… αυτοκτονία δεν θα βρεθεί στη Βραζιλία. Το sport-fm.gr εξηγεί…

Ρίο, ερχόμαστε!
Σπουδαία νίκη κατάφερε να πετύχει χθες το βράδυ η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Ρουμανία, την οποία νίκησε με σκορ 3-1 στον πρώτο αγώνα για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικρατεί ενθουσιασμός για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, όμως – όπως δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος – βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου και την Τρίτη θα γίνει το… check-in για την Βραζιλία.

Από την πλευρά τους, οι διεθνείς υποστηρίζουν πως πρέπει να διαχειριστούν σωστά αυτό το 3-1 και να καταφέρουν να δώσουν το «παρών» σε ακόμη μία σημαντική διοργάνωση.

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, ο οποίος μετά τη λήξη της αναμέτρησης κατέβηκε στα αποδυτήρια και τους είπε πως η… δουλειά πρέπει να τελειώσει την Τρίτη. Μάλιστα, ο κ. Σαρρής είχε ολιγόλεπτα τετ-α-τετ με τους κ.κ. Σάντος και Φύσσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χθεσινή νίκη ήταν η πρώτη σε επίσημο παιχνίδι με τους Ρουμάνους σε σύνολο 30 αναμετρήσεων. Ο συνολικός απολογισμός είναι πλέον 6 νίκες για την Ελλάδα, 17 για τη Ρουμανία και 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πιτσούρκα δεν υπολογίζει τον Λάζαρ που αποβλήθηκε στο χθεσινό ματς και τον Μπουρσεάνου, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και χάνει τον επαναληπτικό στο Βουκουρέστι.

Ούτε με… αυτοκτονία

Πιθανότητες υπάρχουν, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο το ενδεχόμενο η Εθνική Ελλάδας να χάσει μέσα από τα χέρια της το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το χθεσινό ματς ήταν το υπ’ αριθμόν 40 με τον Φερνάντο Σάντος στον «γαλανόλευκο» πάγκο και η ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει την 24η νίκη της, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 60%!

Από εκεί και πέρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πρέπει να ηττηθεί με σκορ 2-0, ενώ αν οι Έλληνες διεθνείς σκοράρουν, τότε οι Ρουμάνοι θέλουν τη νίκη με τρία γκολ διαφορά. Κάτι που σπάνια έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Οι τελευταίες ήττες με διαφορά δύο γκολ ήταν στη Βοσνία με 3-1 για την προκριματική φάση και στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κόντρα στη Γερμανία (4-2). Το τελευταίο καθαρό 2-0 ήταν εκείνο με την Ελβετία στις 5 Σεπτεμβρίου 2009. Πηγή: sport-fm.gr

Φάνηκε η απουσία του Μέσι! (vid)

Προβληματισμό άφησε η εικόνα της εθνικής Αργεντινής στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας εν όψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την απουσία του Μέσι να γίνεται αντιληπτή.

Φάνηκε η απουσία του Μέσι (vid)
Ισόπαλη χωρίς τέρματα έλειψε η φιλική αναμέτρηση της εθνικής Αργεντινής με το Εκουαδόρ στο «Metlife Stadium» του Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Αλεχάντρο Σαμπέγια αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Λιονέλ Μέσι και ήταν μία καλή ευκαιρία για τον ομοσπονδιακό τεχνικό να δει την αντίδραση ολόκληρης της ομάδας, όταν λείπει το μεγάλο της «αστέρι».

Εκείνο που προκύπτει μετά τον αγώνα είναι προβληματισμός για την άμυνα των Αργεντινών, οι οποίοι μπορεί να μην δέχθηκαν γκολ, όμως απειλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από τους αντίπαλους επιθετικούς.

Παράλληλα, με εξαίρεση τον Άνχελ Ντι Μαρία η «αλμπισελέστε» δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα



Πηγή: sport-fm.gr

Ντεσάμπ: «Έχουμε άλλα 90 λεπτά στο σπίτι μας»

Δύσκολή αλλά όχι μη αναστρέψιμη είναι η κατάσταση για την Γαλλία όπως δήλωσε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μετά την ήττα 2-0 στο πρώτο αγώνα μπαράζ από την Ουκρανία.

Ντεσάμπ: «Έχουμε άλλα 90 λεπτά στο σπίτι μας»
Πικραμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός καθώς οι «τρικολόρ» είναι με το ένα…πόδι εκτός μουντιάλ. Ωστόσο όπως τόνισε υπάρχει ακόμη η ελπίδα. «Προφανώς είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για μας, αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν ελπίδες να περάσουμε εμείς. Άλλωστε έχουμε άλλα 90 λεπτά μπροστά μας και αυτή τη φορά στο δικό μας σπίτι».

Όσο για το που κρίθηκε το παιχνίδι ο Ντιντιέ Ντεσάν ανέφερε: «Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όπου πιέζαμε για να προηγηθούμε δεχτήκαμε το γκολ της Ουκρανίας. Αυτό τους έδωσε περισσότερη ώθηση και πλέον έχουν το προβάδισμα».Πηγή: sport-fm.gr

Κανείς δεν ξεχνάει τον Ντε Νίγκρις!!

Η 16η Νοεμβρίου είναι μία ημέρα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ στην οικογένεια της Λάρισας. Μία τέτοια μέρα, πριν από τέσσερα χρόνια, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Κανείς δεν ξεχνάει τον Ντε Νίγκρις
Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις, με τον θάνατό του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια του καρδιοπνευμονικού συστήματος.

Με αφορμή αυτή τη δυσάρεστη επέτειο, η επίσημη ιστοσελίδα της Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως παρότι ήταν λίγο καιρό στην ομάδα είχε προλάβει να μπει στις καρδιές όλων των ανθρώπων της ομάδας.

Η ανακοίνωση

Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από τη μέρα που έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά μας ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ήταν ξημερώματα Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου του 2009, όταν η καρδιά του «Ελ Τάνο» σταμάτησε να χτυπά, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια της ΑΕΛ και την πόλη της Λάρισας, αλλά και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, μιας και ο Μεξικανός διεθνής σέντερ φορ υπήρξε παίκτης εγνωσμένης αξίας και διεθνούς φήμης. Δεν είχε προλάβει καλά-καλά να κλείσει τρεις μήνες παρουσίας στην ομάδα μας, αλλά ήταν αρκετό για να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας και μια θέση στο βυσσινί «κλαμπ του παραδείσου». Τον θυμόμαστε όπως ακριβώς τον είχαν αποχαιρετίσει οι συμπαίκτες του με το μήνυμα να παραμένει ανεξίτηλα γραμμένο κάτω από τη φωτογραφία του στην επίσημη φανέλα της ομάδας: Για λίγο μαζί μας, για πάντα στην ψυχή μας…

Με την… άδειά του!!

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου προγραμματίστηκε το Δ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με βασικό θέμα συζήτησης το γήπεδο της ΑΕΚ, αφού ο Δήμος θέλει να «τρέξουν» άμεσα οι διαδικασίες.

Με την… άδειά του
Καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με βασικό θέμα την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρας.

Το Δ.Σ. προγραμματίστηκε για την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, αφού όπως όλοι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο «τρέχουν» για αυτό το μεγάλο έργο έτσι και η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της ήθελε να βοηθήσει την «Ένωση» να προχωρήσει το θέμα.

Αλλωστε, από τη συγκεκριμένη απόφαση θα εξαρτηθούν οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν με την Πολιτεία.

Όπως γράφει η SportDay, η κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» έχει ψηφιστεί κατά της αρχής και μάλιστα ομόφωνα και πλέον απομένει να γίνει το ίδιο και κατά των άρθρων, με τον φάκελο να περιλαμβάνει και τις αλλαγές που προτείνονται από τον «Δικέφαλο» για τη συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Για αυτό τον λόγο ορίστηκε η 20η Νοεμβρίου για το Δ.Σ., το οποίο θα είναι ανοιχτό για τους Δημότες και όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την συγκεκριμένη συζήτηση, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία έργου.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του θα προχωρήσει τις επαφές τους. Από την πλευρά του, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα κινήσει τις διαδικασίες για να εξασφαλίσει ένα ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ από το Κράτος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση της περιοχής. Πηγή: sport-fm.gr

Το ρόδι έσπασε στη… Ρόδο!!

Χρειάστηκαν να περάσουν έξι αγωνιστικές για να γευτεί τη χαρά της νίκης ο Κολοσσός. Οι «θαλασσί» επικράτησαν στη Ρόδο των Τρικάλων με 76-72, και έκαναν σεφτέ στις νίκες!

Το ρόδι έσπασε στη… Ρόδο
Το ρόδι έσπασε στη… Ρόδο και ο Κολοσσός, που ήταν η μοναδική ομάδα της Α1 που μετρούσε μόνο ήττες για φέτος, πέτυχε την πρώτη της νίκη. Οι «θαλασσί» επικράτησαν στο Βενετόκλειο των Τρικάλων με 76-72,για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος παρότι ζορίστηκαν στο τέλος.

Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά αν και μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στο παρκέ και έχτισαν διαφορά από το ξεκίνημα στην πορεία του παιχνιδιού επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να αντεπιτεθούν και στην τέταρτη περίοδο να τους απειλήσουν. Τελικά όμως η δίψα του Κολοσσού ήταν αυτή που επικράτησε και που τον οδήγησε στο πρώτο φετινό «δίποντο».

Γουρλής αποδείχθηκε ο Νέστορας Κόμματος ο οποίος έκανε το ντεμπούτο με την ομάδα της Ρόδου πετυχαίνοντας 10 πόντους. Ο Τσάμης με 17 κορυφαίος των νικητών, ενώ για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρέιντζερ.

Το ματς



Απόλυτο έλεγχο του ρυθμού είχαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι που εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των Τρικάλων στην άμυνα και κατάφεραν όχι μόνο να οδηγούν στο σκορ αλλά και να «χτίσουν» διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, 30-12. Οι «θαλασσί» μπορεί στην πορεία να κατέβασαν ρυθμούς αυτό όμως δεν τους κόστισε ιδιαίτερα καθώς οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους, 49-34.

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά συνέχισε να βρίσκεται σε θέση οδηγού και στην τρίτη περίοδο με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να ροκανίζουν τη διαφορά και να μειώνουν σε 63-53. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Η αντεπίθεση των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη συνεχίστηκε και μάλιστα λίγο πριν το φινάλε κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο αποφασισμένοι ενώ οι βολές του… ψύχραιμου Στεφανίδη ήταν αυτές που τους χάρισαν τελικά τη νίκη με 76-72.

Τα δεκάλεπτα: 30-12, 45-32, 63-53, 76-72

Κολοσσός (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 10 (2), Γεωργαλλής 7 (7 ριμπάουντ), Κόμματο 10 (2), Σμιθ 6 (5 ριμπάουντ), Στεφανίδης 9 (1), Σίμπσον 2, Τσάμης 17 (2), Πουίτ 1, Όσμπι 14

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 14 (6 ριμπάουντ), Περούνιτσιτς 3 (1), Γιούινγκ 14 (6 ριμπάουντ), Γιαννακίδης 3 (1), Πέτροβιτς 8 (2), Γκρέιντζερ 17 (1), Δεληγιάννης 6, Ματαλόν 4, Φουντας, Νικολόπουλος, Μουτακαμπίρ 3 Πηγή: sport-fm.gr

Ένας είναι ο βασιλιάς!

Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να σταματά στους 39 πόντους, το Μαϊάμι επικράτησε των Μάβερικς 110-104. Νίκη των Γκρίζλις επί των Λέικερς. Θετικοί Κουφός και Αντετοκούνμπο.

Ένας είναι ο βασιλιάς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 39 πόντους με 14/18 σουτ και το Μαϊάμι έφτασε τις έξι νίκες σε εννιά ματς επικρατώντας με 110-104 των Μάβερικς. Ο Ντουέιν Ουέιντ με 17 πόντους, 8 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα ήταν άξιος συμπαραστάτης του «βασιλιά», ενώ ο Ντιρκ Νοβίτσκι πέτυχε 28 για το Ντάλας, που υπέπεσε σε 24 λάθη.

Οι Πέισερς έκαναν το 9/9 και παραμένουν η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα μετά το 104-77 επί των Μπακς. Ο Ρόι Χίμπερτ είχε 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 τάπες για τους νικητές. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 11:46 είχε θετική παρουσία με 5 πόντους (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 τάπα, 4 φάουλ και 1 λάθος.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζακ Ράντολφ που είχε 14 από τους 28 πόντους του στην τέταρτη περίοδο οι Γκρίζλις νίκησαν τους Λέικερς στο Λος Άντζελες. Ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 18:43 είχε 4 πόντους (2/6 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 φάουλ και 1 λάθος. Το 4-7 των γηπεδούχων αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημά τους από τη σεζόν 2002/03.

Ο Τζο Τζόνσον χάρισε στους Νετς την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη, με 100-98 επί των Σανς. Ισοφάρισε σε 92-92 στα 30’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου, ενώ πέτυχε το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή της παράτασης για την ομάδα του Μπρούκλιν, που έχασε από το πρώτο δωδεκάλεπτο με τραυματισμό τον Ντερόν Ουίλιαμς.

Παρά την απουσία του Ντέρικ Ρόουζ λόγω τραυματισμού, οι Μπουλς πέρασαν άνετα με 96-80 από το Τορόντο, ενώ οι Νάγκετς με 19 πόντους του Γουίλσον Τσάντλερ επιβλήθηκαν των Τίμπεργουλβς με 117-113.

Οι Σπερς με επί μέρους σκορ 31-15 στην τελευταία περίοδο και κορυφαίο τον Τόνι Πάρκερ που είχε 22 πόντους νίκησαν 91-82 τους Τζαζ στο Σολτ Λέικ Σίτι φτάνοντας τις εννιά νίκες σε δέκα ματς. Τέλος, οι Μπλέιζερς έφτασαν τις πέντε σερί νίκες μετά το 109-96 επί των Σέλτικς στη Βοστώνη.

Ιντιάνα Πέισερς-Μιλγουόκι Μπακς 104-77 Χίμπερτ 24 (10 ριμπ.), Τζορτζ 22, Στίβενσον 11, Χιλ 9-Μέιο 20, Νιλ 11, Μίντλετον 11, Πατσούλια 4 (11 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Σικάγο Μπουλς 80-96 ΝτεΡόζαν 37, Γκέι 20-Ντενγκ 19, Νοά 18, Μπούζερ 14, Μπάτλερ 14, Χάινριχ 12.

Ατλάντα Χοκς-Φιλαδέλφεια 76ερς 113-103 Τιγκ 33 (10 ασίστ), Κάρολ 21, Χόρφορντ 20, Κόρβερ 13-Τέρνερ 27, Ρότεν 22, Γιανγκ 17, Χόους 14 (12 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 96-109 Σάλιντζερ 26, Γκριν 14, Κρόφορντ 11-Όλντριτζ 27 (12 ριμπ.), Ουίλιαμς 18, Λίλαρντ 17, Μπατούμ 18, Μάθιους 13, Λόπεζ 3 (10 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 80-86 Ίρβινγκ 18 (10 ασίστ), Τόμπσον 15 (10 ριμπ.), Κλαρκ 15, Τζακ 11, Βαρεζάο 4 (13 ριμπ.)-Κιντ-Τζίλκριστ 16, ΜακΡόμπερτς 13, Γουόκερ 12, Σέσιονς 12, Τέιλορ 11, Μπιγιόμπο (12 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Ντάλας Μάβερικς 110-104 Τζέιμς 39, Ουέιντ 17, Μπος 14, Λιούις 11, Κόουλ 11-Νοβίτσκι 28, Έλις 20, Κάρτερ 21, Καλντερόν 12.

Ντένβερ Νάγκετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 117-113 Τσάντλερ 19, Φαρίντ 16 (10 ριμπ.), Λόσον 14 (10 ασίστ), Μίλερ 13, Χίκσον 12 (11 ριμπ.), Μοζγκόφ 10, Φουρνιέ 10-Λοβ 28 (10 ριμπ.), Μάρτιν 27, Μπαρέα 21, Πέκοβιτς 14, Κάνιγχαμ 12, Μπρούερ 11, Ρούμπιο (12 ασίστ).

Φίνιξ Σανς-Μπρούκλιν Νετς 98-100 (κ.α. 92-92) Ντράγκιτς 19 (10 ασίστ), Τάκερ 17, Μπλέντσοου 15, Μάρκους Μόρις 13, Φράι 13-Λόπεζ 27, Λίβινγκστον 18, Πιρς 14, Τζόνσον 13, Γκαρνέτ 4 (14 ριμπ.).

Γιούτα Τζαζ-Σαν Αντόνιο Σπερς 82-91 Φέιβορς 20 (18 ριμπ.), Χέιγουορντ 15, Τζέφερσον 14, Μπερκς 12, Καντέρ 10-Πάρκερ 22, Ντιαό 17, Ντάνκαν 14.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μέμφις Γκρίζλις 86-89 Μικς 25, Γιανγκ 18, Χιλ 12, Γκασόλ 10 (13 ριμπ.), Μπλέικ 9 (10 ασίστ)-Ράντολφ 28 (11 ριμπ.), Γκασόλ 18, Άλεν 12, Κόνλεϊ 11.

Σακραμέντο Κινγκς-Ντιτρόιτ Πίστονς 90-97 Κάζινς 26 (13 ριμπ.), Τόμας 18, Βάσκες 13-Σμιθ 21, Ντράμοντ 15 (18 ριμπ.), Στάκεϊ 16, Τζένινγκς 11, Σίνγκλερ 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Φέτελ ο… κλέφτης!

Στο… παρά πέντε της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών του γκραν πρι των ΗΠΑ ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την πρωτιά. Το ένα-δύο έκανε η Red Bull.

Φέτελ ο… κλέφτης
Τι και αν έχει στεφθεί ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής; Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν αφήνει άνθρωπο να χαρεί. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στον τελευταίο του γρήγορο γύρο.

Το ένα-δύο έκανε η Red Bull με τον Μαρκ Γουέμπερ να ολοκληρώνει τη διαδικασία από τη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον. Αρκετά ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος για λίγο πήρε γεύση κορυφής.

Απογοητευτική ήταν η απόδοση της Ferrari με τους Αλόνσο και Μάσα να μην μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο από την 11η και 17η θέση, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος πιλότος παραπονέθηκε για υποστροφή.

Οι πιλότοι ξεκίνησαν την τρίτη και τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών με τη σκληρή γόμα της Pirelli, πριν βάλουν τη μέση α προς το τέλος της διαδικασίας για τον γρήγορο γύρο τους.

Αναλυτικά η κατάσταση:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:36.733
2. Γουέμπερ, Red Bull, +0.203
3. Χάμιλτον, Mercedes, +0.331
4. Χούλκενμπεργκ, Sauber, +0.539
5. Γκροσάν, Lotus, +0.612
6. Μπάτον, McLaren, +0.801
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.845
8. Πέρες, McLaren, +0.850
9. Μπότας, Williams, +1.014
10. Σούτιλ, Force India, +1.015
11. Αλόνσο, Ferrari, +1.030
12. Γκουτιέρες, Sauber, +1.041
13. Κοβαλάινεν, Lotus, +1.146
14. Μαλδονάδο, Williams, +1.289
15. Ρικιάρντο, Toro Rosso, +1.376
16. Ντι Ρέστα, Force India, +1.542
17. Μάσα, Ferrari, +1.675
18. Βερνιέ, Toro Rosso, +1.903
19. Πικ, Caterham, Caterham, +2.845
20. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham, +3.323
21. Μπιανκί, Marussia, +4.092
22. Τσίλτον, Marussia, +4.560 Πηγή: sport-fm.gr

Η κατάρα του κάμπου! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα τραγικό περιστατικό. Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή Αντόνιο Ντε Νίγκρις της Λάρισας προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η 16η Νοεμβρίου είναι μια μέρα πένθους. Σαν σήμερα το 2009 έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις της Λάρισας σε ηλικία μόλις 31 ετών.
Ο Ντε Νίγκρις ήταν Μεξικανός επιθετικός και υπέστη καρδιακή ανακοπή εκείνο το βράδυ, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο. Στη Λάρισα είχε πάει μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με μετέπειτα δημοσιεύματα η προηγούμενη ομάδα του, η Ανκαραγκιουτσού τον είχε ενημερώσει για γενετική δυσπλασία στην καρδιά και γι΄ αυτό διεκόπη το συμβόλαιό του. Ο ίδιος, όμως, θέλησε να συνεχίσει, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις να σταματήσει το ποδόσφαιρο, με στόχο την κλήση στην εθνική του ομάδα για το Μουντιάλ 2010.
Με τη γυναίκα του Σόνια απέκτησε μια κόρη, τη Μιράντα, ηλικίας πέντε ετών το έτος θανάτου του.
Είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων στη Μοντερέι, στη Σάντος, και στην Πόλι Εχίδο. Είχε 17 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την εθνική του ομάδα, ενώ το 2001 ήταν φιναλίστ στο Κόπα Αμέρικα.
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής δημοσιεύουμε μερικά από τα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας, με τις αθλητικές εφημερίδες να κάνουν λόγο για σοκ και για κατάρα.





 
Πηγή: sportdog.gr

Αργεντινή: Πήρε «Χ» η Αρχεντίνος!

Ανώτερη αποδείχθηκε η Χιμνάσια Λα Πλάτα, αλλά η Αρχεντίνος Τζούνιορς δε δέχθηκε γκολ και απέσπασε εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία.
Πάντως, οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων για σχεδόν ολόκληρο το παιχνίδι. Ωστόσο, οι «σεμιγέρο» άντεξαν και πήραν το 0-0, χωρίς ωστόσο να ξεφύγουν από τη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης. Παράλληλα, η Αρχεντίνος βρέθηκε πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή της αργεντινίκης Inicial, αλλά διαπιστώθηκε εκ νέου πως είναι συγκεντρωμένη στη σωτηρία της.
Από την άλλη, η Χιμνάσια έμεινε χωρίς νίκη για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά διέκοψε σερί δύο ηττών και κατέγραψε την τέταρτη ισοπαλία εντός της επίμαχης εξάδας. Είναι χωρίς «τρίποντο» από τις 7 Οκτωβρίου, αλλά οι νεοφώτιστοι παραμένουν μακριά από τις «επικίνδυνες» θέσεις.
Παρακάτω η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
29
Σαν Λορένζο
15
27
Μπόκα Τζούνιορς
15
27
Λανούς
15
25
Άρσεναλ Σαραντί
15
25
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
24
Αρχεντίνος Τζούνιορς
16
24
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
23
Ροζάριο Σεντράλ
15
22
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
21
Γοδόι Κρουζ
15
21
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
21
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
15
20
Κίλμες
15
18
Ρίβερ Πλέιτ
15
17
Ολ Μπόις
15
16
Τίγκρε
15
16
Ολίμπο
15
11
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
8
Κολόν Σάντα Φε
15
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.69
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.66
Άρσεναλ Σαραντί
1.62
Λανούς
1.62
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.60
Ρίβερ Πλέιτ
1.53
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.47
Ροζάριο Σεντράλ
1.47
Σαν Λορένζο
1.42
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.32
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Κίλμες
1.28
Τίγκρε
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.23
Ολ Μπόις
1.22
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.19
Ολίμπο
0.73
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας με το πέρας του Final υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.
Πηγή: onsports.gr

Ρε, για κοίτα μπάλα που έπαιξε η εθνική του Σάντος!!

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Και γκολ και θέαμα η εθνική του Σάντος. Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Χελάκη για την νίκη της Εθνικής επί της Ρουμανίας.
Ρε, για κοίτα μπάλα που έπαιξε η εθνική του Σάντος
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Και γκολ και θέαμα η εθνική του Σάντος.

Μας τα στέρησε τρία χρόνια για να μας τα δώσει μαζεμένα στο παιχνίδι που τα χρειαζόμασταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά.

Δεν ξέρω πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Ρουμανία εκείνο που ξέρω είναι πως η Εθνική του Σάντος που αγκομαχούσε για να πάρει το αποτέλεσμα τόσο καιρό τώρα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο πέτυχε τρία γκολ και θα μπορούσε να βάλει ένα - δύο ακόμα για να μιλάμε με υπερθετικούς. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα.

Ακόμα και με τρία κατεξοχήν αμυντικά χαφ γίνεται να παίζεις επιθετικό ποδόσφαιρο και να κάνεις του αντιπάλους σου να βλέπουν αστεράκια.

Όχι, δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η πρόκριση κρίθηκε.

Έχω όμως τη γνώμη ότι αν περάσουμε το πρώτο εικοσάλεπτο στο Βουκουρέστι χωρίς να βραχούμε τότε είμαστε ικανοί να πάμε στη Βραζιλία με δύο νίκες στα μπαράζ.

Με άλλα λόγια: ο Καραγκούνης μπορεί να κάνει τη δουλειά του Κατσουράνη που θα τον στερηθούμε λόγο καρτών.

Τη δουλειά του Μπουρσεάνου και του Λάζαρ ποιος θα την κάνει για λογαριασμό των Ρουμάνων; Το πυροβόλο του ελληνικού ποδοσφαίρου κροτάλισε δύο φορές και σκόρπισε τον αντίπαλο.

Ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί πλέον να καθαρίζει και για λογαριασμό της εθνικής ομάδας.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, παλιά του τέχνη κόσκινο.

Ο Σωκράτης και η παρέα του στην άμυνα έπνιξαν τους Ρουμάνους επιθετικούς.

Προσέξτε εκτός από τη φάση του γκολ με τον Στάνκου οι αντίπαλοι δεν έκανα ούτε μια ευκαιρία της προκοπής.

Δεν θυμάμαι άλλο τόσο ανέμελο βράδυ κάτω από τα δοκάρια της εθνικής για τον Ορέστη Καρνέζη.

Αυτή η ομάδα με αυτό το πάθος και αυτή την οργάνωση του παιχνιδιού, όχι μόνο αξίζει να πάει μουντιάλ αλλά είναι σίγουρο ότι εκεί που θα πάει θα κλείσει τα σπίτια ορισμένων αντιπάλων της. Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμοι για Βραζιλία!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη της Εθνικής επί της Ρουμανίας που τη φέρνει ένα βήμα από το Μουντιάλ!

Ετοιμοι για Βραζιλία!
Ναι, αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Πάθος, πλάνο και αποτελεσματικότητα. Αλήθεια είναι ότι γκρινιάζουμε για τις εμφανίσεις της. Μας χαλάνε τα 1-0. Ο Σάντος και τα παλικάρια του μας απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο την καλύτερη στιγμή. Εμφατική νίκη και με το ένα πόδι στο αεροπλάνο για Βραζιλία.

Άλλη μια τέτοια την ερχόμενη Τρίτη και η «γαλανόλευκη» θα κυματίζει περήφανα στο Ριο Ντε Τζανέιρο. Ότι κι αν πούμε είναι λίγο. Και μπάλα και γκολ και νίκη. Η Ρουμανία δεν έδειξε ικανή να μας απειλήσει. Μας πείραξε το τζάμπα γκολ από τον Στάνκου, αλλά καλύτερα να πάμε με λίγο άγχος στο Βουκουρέστι.

Η Εθνική όμως άξιζε κι άλλα γκολ. Πιο μεγάλη νίκη. Εκανε τις φάσεις, έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων και έκανε τους Ρουμάνους να μην ξέρουν τι να κάνουν στο Φάληρο. Ηταν η κατάλληλη στιγμή και ήρθε η κατάλληλη εμφάνιση. Ότι δεν κάναμε στους «τελικούς» με τη Βοσνία το κάναμε κόντρα στους «γιους του Δράκουλα». Θέλει προσοχή όμως ο επαναληπτικός. Δεν έχουμε πάρει καθαρό σκορ. Θέλει μεγάλη προσοχή.

Δεν τελειώσαμε ακόμη και η ευφορία από τη μεγάλη νίκη δεν πρέπει να μας παρασύρει. Η ρεβάνς θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Εχουμε την πεποίθηση ότι ο Σάντος και οι παίκτες του ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να ολοκληρώσουν τον θρίαμβο. Ηταν διαβασμένοι κι αποφασισμένοι. Το έδειξαν. Τους αξίζουν χίλια μπράβο, αλλά θα πρέπει όλοι να προσγειωθούμε. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Εχουμε καλό αβάντζο για να πάμε Μουντιάλ, αλλά τόσο κακή Ρουμανία δεν θα ξαναδούμε. Τόσο καλή Ελλάδα πάντως είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ξαναδούμε και μάλιστα άμεσα.

Λίγη προσοχή στην αρχή και μπορούμε ακόμη και δεύτερη νίκη έστω κι αν και η ήττα με ένα γκολ μας στέλνει Βραζιλία. Όλα πλέον είναι στο χέρι μας… Πηγή: sport-fm.gr