Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ε ρε και να μην το είχε βάλει ο Μάντζαρης...!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος σκέφτεται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε μπει το καλάθι του Βαγγέλη Μάντζαρη και γράφει για το αποτέλεσμα που μετράει πάνω απ' όλα.  
Το χειρότερο φετινό ματς του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει τέτοια χαρά και ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, όσο κανένα άλλο παιχνίδι τούτης της σεζόν.. Ούτε καν η νίκη επί του Παναθηναϊκού.
Φαντάζεστε τι θα γινόταν τούτη τη στιγμή αν ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν είχε πετύχει το τρίποντο; Αν ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκανε τα απίστευτα; Αν ο Πρίντεζης δεν ξυπνούσε στο τέλος; Η γκρίνια θα ήταν μεγάλη πρωταγωνίστρια της βραδιάς. Ο Μπαρτζώκας θα τα... άκουγε για τη διαχείριση των τελευταίων δευτερολέπτων. Οχι ότι ήταν κακή η ιδέα (να στείλει δηλαδή στις βολές τους φιλοξενούμενους για να μην ρισκάρει την ήττα) αλλά γιατί η εκτέλεση δεν ήταν σωστή. . Και ο Πρίντεζης θα ήταν στο στόχαστρο επειδή έχασε τον παίκτη του και τον άφησε στο τρίποντο.
Όμως στον αθλητισμό το αποτέλεσμα μετράει πάνω απ' όλα. Και ο Ολυμπιακός πέτυχε την 5η νίκη του σε ισάριθμα ματς. Ο κόσμος πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει το θεωρητικά πιο αδιάφορο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, αλλά τελικά είδε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς στην ιστορία της Ευρωλίγκα, ως προς την εξέλιξη του σκορ. Στα τελευταία 13'' η νίκη άλλαξε τέσσερις φορές χέρια. Ο Ολυμπιακός έκανε ανατροπή στο τελευταίο τετράλεπτο για να κερδίσει. Και όλα αυτά μετά από μια εμφάνιση απογοητευτική σε άμυνα και επίθεση. Κυρίως στην άμυνα. Οι Πολωνοί έβαλαν με όποιο τρόπο ήθελαν την μπάλα στο καλάθι, ο Ολυμπιακός έδειξε ξεκάθαρη αδυναμία και σε επίπεδο προπονητικής ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι.
Η ανάλυση του παιχνιδιού δεν πρέπει να περιλαμβάνει τα μεγάλα καλάθια του Σπανούλη, την αφύπνιση του Πρίντεζη και το τρίποντο του Μάντζαρη, αλλά τις κακές άμυνες και την λάθος αντίδραση στην επαναφορά στα 13''.
Από την άλλη, βέβαια, η αντίδραση και ο χαρακτήρας της ομάδας στα δύσκολα, μπαίνουν στα θετικά... Και δεν γίνεται να είναι κανείς στεναχωρημένος μετά από νίκη. Κάθε άλλο. Και ας μην ξεχνάμε κάτι... Αν ο Ολυμπιακός είχε χάσει, θα είχε κάνει μια κακή ήττα από ψυχολογικής πλευράς. Η πρώτη ήττα της σεζόν θα ήταν ικανή να διαγράψει τέσσερις νίκες. Γιατί θα ερχόταν στο ΣΕΦ απέναντι στην άσημη Ζιέλονα Γκόρα. Και η γκρίνια θα ήταν υπερβολική και άδικη για τη δεδομένη χρονική στιγμή και την ως τώρα πορεία... Τελικά ο Μάντζαρης μίλησε τελευταίος και έβαλε ένα τρίποντο που πάνω απ' όλα θα ανεβάσει τη δική του ψυχολογία... Γιατί μετά απ' όσα πέρασε την περασμένη σεζόν, χρειάζεται περισσότερο απ' όλους να ζήσει τόσο μοναδικές στιγμές και σε προσωπικό επίπεδο.
ΥΓ.: Όταν αρχίζουν τα δύσκολα, εμφανίζεται ο Σπανούλης. Αυτά που έκανε στα τελευταία λεπτά, μόνο ο κορυφαίος της Ευρώπης μπορεί να τα κάνει...
ΥΓ1: ΜΟΝΟ το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει τέτοιες στιγμές... ΜΟΝΟ.
ΥΓ2.: Το πέτυχε κι αυτό η Ευρωλίγκα με τους κριτές... Επτά δέκατα έχασαν κι αν δεν φώναζε ο πάγκος του Ολυμπιακού, ίσως το "τραπέζι" της γραμματείας να ευθυνόταν για δεύτερη ήττα των ερυθρολεύκων μέσα στο ΣΕΦ... Εξαιρετική ιδέα η 12αδα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: