Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πετροπόλεμος με την Αστυνομία έξω από το Χαριλάου

Ο κόσμος του Άρη ξεφώνισε τους παίκτες της ομάδας για την απαράδεκτη εμφάνιση και την ήττα από τον Πανιώνιο, ενώ αμέσως μετά δημιουργήθηκε ένταση με τους άνδρες των ΜΑΤ.
Τα επεισόδια που έγιναν πριν και μετά τον αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης είχαν ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η αστυνομία σε δυο συλλήψεις!
Οι δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προσπαθώντας να απωθήσουν το πλήθος που πλησίαζε απειλητικά προς τα εκεί. Όλα αυτά έγιναν σε κατοικημένη περιοχή και το σύννεφο από τα χημικά έκανε αρκετές ώρες να διαλυθεί, βαραίνοντας την ατμόσφαιρ

Νταλγκλίς: «Αισθανόμαστε αδικημένοι»

Ικανοποιημένος από το κουράγιο και την αφοσίωση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά όχι και από το αποτέλεσμα (2-2), εμφανίστηκε ο Κένι Νταλγκλίς, μετά την ισοπαλία 2-2 της Λίβερπουλ με την Έβερτον.

Ο τεχνικός των «κόκκινων», ο οποίος δε γεύτηκε τη χαρά της νίκης στην επιστροφή του στο «Άνφιλντ» έπειτα από περίπου 20 χρόνια, είπε: «Είχαμε κουράγιο και αφοσίωση στο στόχο της ομάδας. Στο φινάλε, αισθανόμαστε αδικημένοι από το αποτέλεσμα και τον ένα βαθμό της ισοπαλίας».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή, μπορώ να πω ότι η τύχη δεν είναι με το μέρος μας. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά από το παιχνίδι. Αυτά ήταν, ο τρόπος με τον οποίο αγωνιστήκαμε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, η αφοσίωση στο στόχο και η επιθυμία για ανατροπή της κατάστασης, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ».

«Κέρασε» την Μπάρτσα η Ρεάλ!

Βγαλμένη από «μπλαουγκράνα» φαντασίωση παρουσιάστηκε στην Αλμερία η Ρεάλ!

Με αντίπαλο την ομάδα που η Μπαρτσελόνα φιλοδώρησε με οκτώ γκολ -και η οποία βλέπει από το… ισόγειο τον κόσμο της Primera Division- η «βασίλισσα» έμεινε στο 1-1 και έδωσε το δικαίωμα στους Καταλανούς να απομακρύνουν κι άλλο την πλάτη από τα μάτια τους!

Οι παίκτες του Μουρίνιο τα βρήκαν απρόσμενα «σκούρα» από τους ουραγούς -οι οποίοι τους έκαναν να… τρέχουν και να μη φτάνουν, προηγούμενοι στο 60’ με τον Ουλόα! Παρόλο, λοιπόν, που ο Γκρανέρο τους τράβηξε ξανά στο παιχνίδι (77’), το δοκάρι στις καθυστερήσεις (σε σουτ του Ρονάλντο) δεν έδειξε το ίδιο… συνεργάσιμο -με αποτέλεσμα οι «μερένχες» να υποπέσουν στην πρώτη γκέλα, μετά το ντέρμπι με τους Καταλανούς.

Έτσι, εκείνοι έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν σε… ακόμα πιθανότερη την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ανοίγοντας (αν επικρατήσουν της Μάλαγα) στους τέσσερις πόντους τη διαφορά.

Λαϊκά δικαστήρια στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, περίπου 200 οπαδοί του Αρη συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας τους και άρχισαν τα συνθήματα κατά των παικτών τους. Από τα πυρά τους δεν ξέφυγε και η διοίκηση της ομάδας. Οι παίκτες μέχρι να μπουν στο πούλμαν για να αποχωρήσουν από το γήπεδο, εκτός από τα συνθήματα δέχτηκαν και αντικείμενα (μπουκάλια με νερό, κέρματα) και μέχρι να αναπτύξει ταχύτητα το πούλμαν και να φύγει, οι οπαδοί του Αρη χτυπούσαν τα παράθυρα και τις ρόδες.

Μετά από αυτό, μερίδα των οπαδών κατευθύνθηκε πίσω από την θύρα 1 του "Κλεάνθης Βικελίδης" νομίζοντας ότι αποχωρούν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου. Ομως εκείνη την ώρα έφευγε η αποστολή της ομάδας της Νέας Σμύρνης από την πίσω πόρτα του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστούν οι οπαδοί του Αρη με την αστυνομία, η οποία τους απώθησε και τα επεισόδια έλαβαν τέλος

Α-Κρήτες!

Με ένα «χτύπημα» στην αντεπίθεση και τον Ντιέγκο Ρομάνο να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο 32’, έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Μπούντιμιρ, ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια και την φτάνει στην 5η θέση με 24 βαθμούς. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους με τον Μαρσελίνιο στο 30’ και τον Μπούγκα στο 47’. Καλύτεροι σε όλη την διάρκεια οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ. Πέναλτι ζητάει η Ξάνθη για σπρώξιμο του Βάλλα από τους αμυντικούς του Εργοτέλη στο 75’.Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος):Λυμπερόπουλος (33' λ.τ. Γκσμπούρνινγκ), Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζαγκι, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόγνκο, Πόι (72' Μπεκαμένγκα), Μπέρτος, Σουάνης (46' Μπούγκα)

Στον πάγκο οι:Κιντάνα, Βασιλακάκης, Αντεφέμι, Στιούαρτ

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Μπουντιμίρ (90' Ορφανός), Σασιασβίλι, Ρομάνο, Βίσιο, Βερπακόφσκις (92' Χαντί), Σίλβα, Φραγκουλάκης (69' Κυριακίδης), Μπέτο, Γιαλούσης

Στον πάγκο οι:Αθανασίου, Αλεξόπουλος, Λεάλ, Σαρρής

Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Φαντόπουλος, Δημόπουλος

Τέλος από τον Αστέρα ο Βλάχος!

Παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης αποτελεί ο Βαγγέλης Βλάχος. Η ήττα από την ΑΕΚ ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι της υπομονής της διοίκησης, η οποία ανακοίνωσε το διαζύγιο. Πλέον οι Αρκάδες βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή που θα προσπαθήσει να σώσει την ομάδα.

Η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Βαγγέλη Βλάχο τον οποίο ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της σταδιοδρομίας του».

Από τους Αρκάδες αποχωρεί και ο βοηθός του κ. Βλάχου, Νίκος Κοτσοβός, ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο ποιός θα βρεθεί στην προπόνηση της Δευτέρας.

"Ντου" από Καπετάνιο για το "δεν ήταν πέναλτι"!

Το "ντου" του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ προκάλεσε ο σχολιασμός του πέναλτι από το συνδρομητικό κανάλι! Δείτε σε βίντεο, εκτός το πέναλτι, και τον Γ.Β. στα μπουθ!
"Ντου" από Καπετάνιο για το "δεν ήταν πέναλτι"! (ΒΙΝΤΕΟ)
"Πού το είδες ότι δεν ήταν πέναλτι;", ρώτησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, o οποίος συνοδευόταν από 2-3 ανθρώπους.
"Μα πρόεδρε, το ριπλέι...", πρόλαβε να πει ο σχολιαστής του αγώνα, Άγγελος Στυλιάδης, πριν ο "Καπετάνιος" ...ξεκαθαρίσει για τη φάση με πρωταγωνιστές τον Νίνη (που έπεσε) και τον Θεοδωρέλλη (που τιμωρήθηκε με τον καταλογισμό του πέναλτι από τον Μήτσιο): "Δεν το βλέπεις ότι του παίρνει τα πόδια;". Μάλιστα, κάποιοι λένε πως ο Καπετάνιος άπλωσε και χέρι στον δημοσιογράφο, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε!

Ο σχολιαστής της συνδρομητικής στην περιγραφή του είπε πως "δεν φαίνεται να τον βρίσκει ο αμυντικός της Καβάλας, φαίνεται να μην υπάρχει κάτι αντικανονικό", με αποτέλεσμα ο Γιώργος Βαρδινογιάννης να πάρει ...φωτιά, θυμίζοντας σε όλους τους περίφημο "Ρίνγκο" της 10ετίας του ΄80 και του ΄90, όταν ήταν πρόεδρος στο τριφύλλι.

Λέτε να προετοιμάζει επική επιστροφή; Πάντως, οι λιγοστοί οπαδοί που βρέθηκαν στα επίσημα του ΟΑΚΑ, τον χειροκρότησαν για την ενέργειά του!

Επί της ουσίας, το "ντου" προκάλεσε την 5λεπτη διακοπή του σχολιασμού της μετάδοσης, την οποία ο σχολιαστής απέδωσε σε "τεχνικό πρόβλημα" κατά την επιστροφή του!
Το "ντου" του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ προκάλεσε ο σχολιασμός του πέναλτι από το συνδρομητικό κανάλι!

Παναθηναϊκός-Καβάλα 4-2

Μια «κατάρα» δύο χρόνων κόντρα στην Καβάλα κατάφερε να σπάσει ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με σκορ 4-2. Σε ρόλο εξορκιστή ο Τζιμπρίλ Σισέ που αποτέλεσε το καλύτερο αντίδοτο στον Αμπντούν –που πέτυχε δύο γκολ (3’, 43’ πεν.)- και την παρέα του και κατάφερε να μετατρέψει ακόμη ένα ματς των «πρασίνων» σε προσωπική του υπόθεση. Δύο τέρματα σημείωσε ο Γάλλος (31’, 64’ πεν.) και άλλα τόσα έφτιαξε για Κατσουράνη (12’) και Χριστοδουλόπουλο (83’).

Ο Σισέ έφτασε τα 16 γκολ στη φετινή σεζόν και δείχνει ότι όσο είναι γερός στα πόδια του, η υπόθεση «τίτλος» δεν θα πρέπει να θεωρείται χαμένη για τους «πράσινους».

Η ομάδα του Κάσπερτσακ, παρά τις πολλές απουσίες, κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και θα μπορούσε για μια ακόμη φορά να πάρει αποτέλεσμα και να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό σερί της. Οι «αργοναύτες» διαμαρτύρονται για τον καταλογισμό του πέναλτι από το οποίο έγινε το 3-2, που προκάλεσε και την παρέμβαση του ιστορικού προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βαρδινογιάννη, στο μπουθ της Nova… ΠΑΟ (Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Νίνης (76’ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Γκαρσία (61' Χριστοδουλόπουλος), Γκοβού (61' Μαρίνος), Σισέ.

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Δημούτσος, Πετρόπουλος.

ΚΑΒΑΛΑ (Κάσπερτσακ): Βαγιέχο (71' Κατεργιαννάκης), Περτζέλ, Περεϊρίνια, Βουτσίτσεβιτς (67' Γιάννου), Ντικρόκ, Πετκάκης, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ονουάτσι (80' Ναζλίδης), Θεοδωρέλλης, Αμπντούν.

Στον πάγκο: Αυλωνίτης, Γαβριηλίδης, Ελευθεριάδης, Βισεντίνι.

Κούπερ: «Χρειαζόμαστε μεταγραφές, ελπίζω να κάνουμε»

Μετά τη λήξη και την ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο, ο Κούπερ δήλωσε:
«Η γιαγιά μου έλεγε ότι όταν είσαι σε μεγάλη καταιγίδα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δεις τι έγινε. Να αξιολογήσεις την κατάσταση επειδή σήμερα είναι τα νεύρα τεντωμένα, γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν λειτουργεί το σύστημα. Εκνευρίζομαι όταν βλέπω την ομάδα μου να έχει ένα 15άλεπτο αρχικό καλό, αλλά το γκολ μάς αποσυντονίζει και έτσι έγινε και σήμερα. Το δεύτερο ημίχρονο είναι για να το ξεχάσουμε. Είμαστε στη μέση μιας καταιγίδας και τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς. Θέλουμε να βλέπουμε ψηλά, αλλά οι άλλοι απομακρύνονται και αυτό προκαλεί εκνευρισμό. Πρέπει να ηρεμήσουμε, να βρούμε τον τρόπο που θα αντιδράσουμε, κανένας από όσους ξέρουν ποδόσφαιρο δεν είναι χαζός. Μέχρι αύριο να περιμένουμε να κοπάσει η καταιγίδα».
Κι ακόμη: «Ότι κάναμε μέχρι χτες σβήνεται και χρειάζομαστε κάτι να βρούμε για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Η έλευση κάποιου παίκτη θα δώσει οξυγόνο και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Δεν παραδινόμαστε, συνεχίζουμε κανονικά να δουλεύουμε. Θα γίνει μια συνάντηση μεσοβδόμαδα με τη διοίκηση, για να οδηγήσει σε απόκτηση παικτών, γιατί παρατηρείται ότι σε κάποιες γραμμές έχουμε πρόβλημα. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του κόσμου και επειδή άκουσα πολλά σχόλια όταν ερχόμουν δεν έχει να κάνει με κάποιους που ξενυχτάνε, αλλά τη δουλειά τους την κάνουν στην προπόνηση οι παίκτες μου. Παρ΄ όλα αυτά στο ματς με τον Πανιώνιο δεν θα πω ότι ήμασταν ανώτεροι, αλλά σίγουρα ήλεγχε το ματς, δεν μάς έκαναν σημαντική ευκαιρία».

Χειροκρότησαν "Μήτρο", αποδοκίμασαν την ομάδα τους!

Μία περίεργη εικόνα παρακολουθήσαμε πριν από λίγα λεπτά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Άρης ηττήθηκε 2-0 από τον Πανιώνιο με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου.

Χειροκρότησαν "Μήτρο", αποδοκίμασαν την ομάδα τους!
Με το σφύριγμα της λήξης οι οπαδοί των γηπεδούχων αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα τους, ενώ πριν από λίγο είχαν χειροκροτήσει το δεύτερο γκολ του «Μήτρο».

Μάλιστα, κάποιοι χειροκρότησαν και τους υπόλοιπους παίκτες των «κυανέρυθρων» όταν αποχωρούσαν από τον αγωνιστικό χώρο στο φινάλε!

«Παίρνει Σάντσες η Μπαρτσελόνα»

Ετοιμη για την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες της Ουντινέζε είναι η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού. Ανθρωπος των Μπλαουγκράνα ήταν στην Ιταλία την Κυριακή (16/01) για να τον παρακολουθήσει. Πρόταση για να πάρει τον Χιλιανό διεθνή στο «Καμπ Νου» ετοιμάζουν οι Μπλαουγκράνα, όπως αποκαλύπτει το goal.com. Οι Καταλανοί βρέθηκαν το Μαράσι της Γένοβας για να τον δουν από κοντά στον εκτός έδρας αγώνα της Ουντινέζε με την Τζένοα, ματς στο οποίο σκόραρε και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 4-2. Μετά το μουντιάλ, στο οποίο έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ιντερ είχαν εκφράσει εδιαφέρον, όμως η μεταγραφή δεν προχώρησε ποτέ.

Οπως προκύπτει, οι πρωταθλητές Ισπανίας είναι διατεθειμένοι να βάλουν στον λογαριασμό των Τζεμπρέτε 25 εκατ. ευρώ για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια και ο νέος τεχνικός της Ιντερ, Λεονάρντο. Στόχος των Μπλαουγκράνα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι να προλάβουν την κίνηση των Νερατζούρι για τον Σάντσες, καθώς θεωρούν ότι θα δέσει πολύ καλά στο 4-3-3 που χρησιμοποιεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Χιλιανός, που αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, έχει πετύχει 13 γκολ σε 95 ματς στην καριέρα του στους Φριουλιάνι, οι οποίοι θέλουν να τον κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα θα είναι... ευτυχισμένη αν έχει τον πρώην παίκτη των Κομπρελόα, Κόλο-Κόλο και Ρίβερ Πλέιτ στο ρόστερ της για την σεζόν 2011-12.

Συμφωνία Αρη με Τζον Τόμας

Στον Άρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζον Τόμας. Οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν και επίσημα το απόγευμα της Κυριακής την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο 35χρονος άσος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στους Τίμπεργουλφς και αναμένεται να πάρει τη θέση του Ντάνστον στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού θα ενισχύσει σίγουρα τους Θεσσαλονικείς στο Euro Cup.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 35χρονου Αμερικανού φόργουορντ-σέντερ John Thomas, ο οποίος έχει συμφωνήσει με την ομάδα μας μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Ο παίκτης θα ενισχύσει τον Άρη στο Euro Cup και o προπονητής της ομάδας θα αποφασίσει αν θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ντάνστον στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο παίκτης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη (18/01) στις 14:45.

WHO IS WHO

Όνομα: John Thomas
Ημερομηνία γέννησης: 8 Σεπτεμβρίου 1975
Τόπος γέννησης: Minneapolis(Minnesota)
Εθνικότητα: Αμερικάνικη
Ύψος: 2,06
Θέση: Φόργουορντ-Σέντερ

Προηγούμενες ομάδες: Μινεσότα Τίμπεργουλβς (ΝΒΑ, 2010-2011), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ, 2009-2010), Αl Jalaa Aleppo (Συρία, 2008-2009), Χίμκι (Ουκρανία, 2008-2009), Κολοράντο 14ers (D-League, 2007-2008), Νιου Τζέρσεϊ Νετς (NBA, 2006-2007), Μινεσότα Τίμπεργουλβς (ΝΒΑ, 2005-2006), Μέμφις Γκρίζλις (ΝΒΑ, 2005-2006), Νιου Τζέρσεϊ Νετς (NBA,2005-2006), Μινεσότα Τίμπεργουλβς (ΝΒΑ,2004-2005), Sioux Falls Skyforce (CBA, 2004-2005), Χιρόνα (Ισπανία, 2003-2004), Xinjiang Flying Tigers (Κίνα, 2002-2003),Dakota Wizards (CBA, 2002-2003),Los Cocolos (2001-2002, Dominican Republic) Τορόντο Ράπτορς (NBA, 1999-2000,1998-1999), Μπόστον Σέλτικς (NBA, 1997-1998), Μινεσότα (NCAA, 1996-1997,1995-1996,1994-1995,1993-1994).

O Πανιώνιος κέρδισε τον Άρη 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Την μεγαλύτερη παράδοση του ελληνικού πρωταθλήματος «έσπασε» ο Πανιώνιος που κέρδισε τον Άρη 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη σε δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου. Ο φορ του Πανιωνίου στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των Νεοσμυρνιωτών, κατάφερε στο 19΄ να εκμεταλλευτεί το λάθος του Οριόλ, ανοίγοντας το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις τελείωσε το ματς με ένα υπέροχο γκολ μέσα από την περιοχή και αφού ξεπέρασε το Νέτο. Ο Άρης ήταν ανώτερος, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Έχασε ευκαιρίες όμως επιτέθηκε ανορθόδοξα στα τελευταία λεπτά και απειλούσε μόνο με κάποια σουτ που απομάκρυνε ο Μάχο. Το τελευταίο σφύριγμα έφερε αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Άρη.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο 1΄ σουτ του Νέτο, αποκρούει ο Μάχο.
Στο 16΄ σέντρα του Νέτο, κεφαλιά του Λαζαρίδη, αποκρούει ο Μάχο σε κόρνερ.
Στο 19΄ ο Γιόνσον κάνει παράλληλη σέντρα, ο Οριόλ δεν μπορεί να αποκρούσει, με τον Μήτρογλου να παραμονεύει και να πλασάρει για το 0-1.
Στο 27΄ κόρνερ του Χαβίτο, κεφαλιά του Λαζαρίδη λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 43΄ μετά από σέντρα του Νέτο, ο Μάχο βγαίνει επικίνδυνα πάνω από το κεφάλι του Τσέζαρεκ με γροθιές, ο Τόχα κάνει αδύναμη κεφαλιά στην κενή εστία, δίνοντας την δυνατότητα στον Λάτκα να απομακρύνει με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
Στο 83΄ εκτέλεση φάουλ του Νέτο, κεφαλιά του Λαζαρίδη λίγο πάνω από το δοκάρι.
Άρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Τόχα, Τσέζαρεκ, Κατίδης, Φατί, Μίσελ, Καζναφέρης, Χαβίτο, Λαζαρίδης.
Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς, Κουμόρτζι (57΄ Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μήτρογλου, Μπάλαμπαν.

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-3

Με οδηγό σε δεύτερο συνεχόμενο ματς τον Νίκο Λυμπερόπουλο, η ΑΕΚ πέρασε εύκολα από την Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρα με 0-3. Σκόρερ και οι Μπλάνκο - Σκόκο.
Για δεύτερο συνεχόμενο ματς και μάλιστα εκτός έδρας, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκαν και πάλι σοβαροί χωρίς κενά στην απόδοση τους και κέρδισαν εύκολα τον Αστέρα που αν δεν ανακάμψει θα μπει σε περιπέτειες.

Η τριπλέτα που κάνει την ζωή της ΑΕΚ εύκολη, "Λύμπε - Ζορό - υδραυλικός" μίλησαν και πάλι και έδειξαν πως και χωρίς Τζεμπούρ... μια χαρά τα πάνε.Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης(72'Μπακασέτας), Καρέρα(58' Αρσενίεβιτς), Ουντότζι(62 Μάρτινς), Φορτούνης, Φρανκού
Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Μπακασέτας, Κερ, Τσαμπούρης, Μάρτινς, Αργυρόπουλος, Αρσενίεβιτς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς(37' Νασούτι), Δέλλας, Γεωργέας(56' Γιάχιτς), Μάκος, Γκερέιρο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Γιάχιτς, Νταντόμο, Έντερ, Ντιόπ, Φροξυλιάς

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ: Αποτελέσματα και ανάλυση

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0
(49′ Τελκίνσκι σουτ, 84′ Κόρμπος σουτ)
Στο 30′ δοκάρι ο Κούσας
Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Χρήστου, Κοντογουλίδης (79′ Στεπάνοβιτς), Μανουσάκης, Μίνγκας, Μπριλάκης, Τελκίνσκι (56′ Σαββίδης), Σαρακατσάνος.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Ρότσα, Γκόλιας, Παλαιολόγος (76′ Γκούνκελ), Ετζενγκουέλε, Δέντσας (55′ Μπουμάλ), Κούσας, Μπαϊκαρά (71′ Καραμαλίκης), Παππάς, Θεοδωρίδης, Γκούρμα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Νικολάδος, Νάρης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ριζογιάννης, Μπριλάκης, Σαββίδης – Γκούρμα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν του Παναιτωλικού με σκορ 2-0 παρουσία περίπου 8000 φίλων τους (ταξίδεψαν στην πόλη των Τρικάλων και 300 φίλαθλοι της ομάδας του Αγρινίου).
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0
(32′ Ουρόσεβιτς σουτ)
Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμας, Λεοντίου, Ουρόσεβιτς, Νικολόπουλος, Σικαλιάς, Κρητικός (88′ Ηλιόπουλος), Ρουσάκης, Νιάρος, Θάνος, Φούφουλας, Στεφανίδης.
Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γουναρίδης, Γόγολος (68′ Γκόμεζ), Μερεσιώτης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σαμουηλίδης, Σκλιοπίδης, Στεφανίδης, Γέσιτς (84′ Κωνσταντινίδης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανούσος (Λακωνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ζαρακοβίτης (Μεσσηνίας), Παλαμίδας (Λακωνίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σικαλιάς – Ν. Παπαδόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΘΝΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1
(13′ Περέιρα κεφ, 83′ Φαρινόλα σουτ – 70′ Γκουγκουλιάς σουτ)
Εθνικός (Σάββας Παντελίδης): Σωτηρίου, Ψιάνος, Παγώνης, Σύρος, Παστός, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Βιδάλης (75′ Καραχαλιός), Φαρινόλα (90+2′ Γκράιμς), Ουατάρα (86′ Κοκκίνης), Περέιρα.
Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γούμαγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Κοντέων, Μιλόσκοβιτς, Χατζής (46′ Καλαγκάνης), Πουρτουλίδης (90′ Μίμα), Γκουγκουλιάς, Λόπεζ (78′ Πουλάκος).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πασχάλης, Χαρίσης (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιδάλης, Κορακάκης, Περέιρα, Σωτηρίου – Γιαζιτζόγλου, Κοντέων, Παπαγεωργίου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-1
(26′ Άλβες σουτ, 55′ Ντε Φαρία σουτ – 84′ Τσιλιγκίρης σουτ)
Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος (67′ Γιόνδης), Ντε Φαρία, Αλβες, Δελήμπασης, Πασάς (90+2′ Χιονίδης), Σπυριδάκης, Ερρίκος, Ρουσσάκης, Πολίτης (80′ Μεϊντής).
Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Κωστάκης, Κολοτούρος, Βαλεριάνος, Ζώνας (62′ Σερέπας), Βασιλείου (46′ Τσιλιγκίρης), Πρίπου, Παληγεώργος, Τσούτσουρας (74′ Καρράς), Κακαράς, Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Κελαζόγλου (Χαλκιδικής), Χαδήμογλου (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πολίτης, Μεϊντής – Βαλεριάνος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΦΗ-ΒΕΡΟΙΑ 2-0
(61′ πεν Αγρίτης, 90+3′ Μανούσος)
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Χαριτωνίδης, Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Ζορμπάς (83′ Βερόν), Κατσικογιάννης (46′ Ρούσεφ), Αγρίτης, Γιακούμπου (88′ Μανούσος), Βλόνταρτσικ.
Βέροια (Σούλης Παπαδόπουλος): Συμεωνίδης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Καλογέρης, Καλτσάς, Οικονόμου, Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Τσιάτσιος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ψυχογιός, Μπετσόγλου (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπάρμπας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 60′ Μπάρμπας
* Στο 80′ αποβλήθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος από τον πάγκο του ΟΦΗ, διότι ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Δασκαλόπουλος θέωρησε ότι καθυστέρησε το παιχνίδι γιατί άργησε να επιστρέψει την μπάλα που ήρθε προς το μέρος του!
ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-1
(18′ Αγκιρίμπα σουτ – 51′ Ζουρούδης σουτ)
Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς (87′ Xριστοφιλέας), Γεωργίου (79′ Ρέγες), Προβατίδης, Αγκιρίμπα (75′ Γκούτμαν), Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.
Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (82′ Μπεγκόνια), Αλεξίου, Κόλτζος, Ταραλίδης, Τάσιτς, Ναπολεόνι, Ντιμπαλά, Μπάρκογλου (16′ Ζουρούδης), Πόποβιτς (75′ Σοϊλέδης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφήκας (Ανατ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρονιιάδης, Τζαφόλιας (Ανατ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζλάτκοβιτς, Ταραχούλσκι, Προβατίδης, Πουλόπουλος, Σαλαμαστράκης – Ταραλίδης, Κόλτζος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37′ Προβατίδης

Ρυθμιστής ο Μπουσαϊντί

Την επιστροφή του Ανίς Μπουσαϊντί σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης περιμένει ο Μάκης Χάβος. Και αυτό γιατί όταν επιστρέψει ο Μαροκινός μπακ, τότε θα αποφασιστεί το πότε θα εκτίσει την τιμωρία της μιας αγωνιστικής, λόγω καρτών ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.
Ο Πολωνός μπακ συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς του «Δικέφαλου» του Βορρά. Αυτά είναι με Ξάνθη και Παναθηναϊκό εντός και Άρη και Πανιώνιο εκτός. Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στον Ολυμπιακό ξεκίνησε την Κυριακή με προπόνηση. Όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.
Ο Μπουσαϊντί έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, όπως και ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ. Ο Χάβος θα αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για τον προημιτελικό αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος τη Δευτέρα, όταν και θα μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία της ομάδας του.

«Όχι» από Πολέμη

Οριστικό τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβαλε ο Αδαμάντιος Πολέμης. Ο μέτοχος των «πρασίνων», με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε ότι απλά θα διατηρήσει το ποσοστό του στην ομάδα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρεται:

Ο μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, κ. Αδαμάντιος Πολέμης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ.

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να μην θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μετόχους και τα μέλη του ΔΣ για την υποστήριξή τους.
Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως μέλος του ΔΣ, όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα


Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πολέμης είχε μια σειρά επαφών με άλλους παράγοντες του «τριφυλλιού» και υπήρχε η αισιοδοξία ότι τελικά θα έβγαινε «μπροστά». Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και με δεδομένη την απόφαση του Τζόνι Βεκρή να μην συνεχίσει να εκτελεί χρέη προέδρου, αναμένεται με αγωνία από τους φίλους της ομάδας το αυριανό διοικητικό συμβούλιο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Βεκρής είχε δηλώσει ότι εναλλακτικό πλάνο δεν υπάρχει και η μόνη εφικτή λύση που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι να «τρέξει» την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι ο Δημήτρης Γόντικας ως προεδρεύων αντιπρόεδρος.

Στον Ηρακλή ο Επαλέ

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να ντυθεί και πάλι στα «κυανόλευκα» ο Ζοέλ Επαλέ.

Ο Καμερουνέζος φορ συμφώνησε σε όλα με την πλευρά του Ηρακλή και αύριο αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον «Γηραιό», το οποίο θα έχει διάρκεια 2,5 ετών.

Με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, δημοσιεύματα έφεραν τον 32χρονο φορ αρχικά κοντά στον Ατρόμητο κι έπειτα μια ανάσα από την Κέρκυρα.

Το σίγουρο ήταν ότι όλα έδειχναν πως ο παίκτης ήταν πολύ κοντά στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τελικά αυτό θα συμβεί για χάρη του «Γηραιού».

Ο Επαλέ αγωνίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από το 2005 έως και το 2007, όταν αποχώρησε για να αγωνιστεί στην Μπόχουμ στην Bundesliga. Με τη φανέλα του Ηρακλή είχε καταφέρει να σημειώσει 20 γκολ σε 54 συμμετοχές.

Χωρίς νικητή τα ντέρμπι

Ούτε χαμόγελα αλλά ούτε και σκυμμένα κεφάλια. Τα δύο πρώτα χρονικά ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ δεν είχαν νικητές, καθώς Μπέρμιγχαμ και Άστον Βίλλα έμειναν στο 1-1 στο «Σεντ Άντριους», ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η αναμέτρηση της Σάντερλαντ με τη Νιούκαστλ στο «Στάδιο του Φωτός».

Το ντέρμπι της Μπέρμιγχαμ τα είχε όλα. Δύο γκολ, φάσεις, αλλά και έντονο ελληνικό στοιχείο καθώς πέρα από τη συμμετοχή του Ματ Ντάρμπισιρ στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων, διαδραματίστηκαν και μερικές σκηνές από… Σούπερ Λίγκα, με ρίψεις καπνογόνων από τους οπαδούς της Άστον Βίλα.

Ο Ρότζερ Τζόνσον με ωραίο σουτ στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε το προβάδισμα στην Μπέρμιγχαμ, βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Η Άστον Βίλα όμως δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί. Στο 73ο λεπτό, ο Τζέιμς Κόλινς, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έτσι πήραν τον πολύτιμο πόντο που τους βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού, έστω και να είχαν και την βοήθεια της τύχης, καθώς ο Ζίγκιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στους «μπλε» στις καθυστερήσεις.

Συνθέσεις:

Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Μέρφι, Τζόνσον, Ρίτζγουελ, Γκάρντνερ, Μπέντλεϊ, Φέργκιουσον, Φαχέι, Χλεμπ(76 Ζίγκιτς), Ντάρμπισιρ (84 Μπόιερ).

Άστον Βίλα: Φρίντελ, Νταν, Κλαρκ, Κολινς, Γουόκερ, Ντάουνινγκ, Ολμπράιτον, Πετρόφ, Ριο-Κόκερ (71 Μπάναν), Κάριου (71 Ντελφουνέσο), Αγκμπονλαχόρ

Στο «Stadium of Light» και την αναμέτρηση της Σάντερλαντ με τη Νιούκαστλ, το φινάλε ήταν… όλα τα λεφτά. Στο 94ο λεπτό, ο Ασαμόα Γκιάν σκόραρε για τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας το τέρμα που είχε πετύχει για τις «καρακάξες» ο Νόλαν στο 54ο λεπτό και έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα παιχνίδι που έδειχνε ότι για τις «μαύρες γάτες» θα περάσει χωρίς να αποφέρει κανένα απολύτως κέρδος.

Συνθέσεις:

Σάντερλαντ:
Γκόρντον, Μπάρντσλεϊ, Ρίτσαρντσον, Ονουόχα (75 Ζέντεν), Μπράμπλ, Φέρντιναντ, Μαλμπράν, Χέντερσον, Ελμοχαμάντι (88 Κολμπακ), Μπεντ, Γκιάν

Νιούκαστλ:
Χάρπερ, Κολοτσίνι, Ενρίκε, Γουίλιαμσον, Σίμσον, Νόλαν, Μπάρτον, Σμιθ(37 Γκάθρι), Γκουτιέρες(90 Γκόσλινγκ), Μπεστ(88 Λόβενγκραντς), Αμεόμπι.

«Ας αναλάβει ο ΠΑΟΚ τις ευθύνες του!»

Για… ευθυνοφοβία κατηγόρησε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, επειδή-όπως είπε-επέρριψε στην αστυνομία το σύνολο των ευθυνών για τα επεισόδια που έγιναν στον χθεσινό αγώνα. «Θα θρηνούσαμε θύματα. Πρέπει να κλείσουν αμέσως οι σύνδεσμοι οπαδών», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας από τη Μαγνησία.

Αναλυτικά, ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τις ευθύνες της αστυνομίας: «Η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας έκανε λάθος σχεδιασμό και δεν είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όπλισε τους 100-200 ανεγκέφαλους να κάνουν αυτά τα επεισόδια. Η αστυνομία έχει μερίδιο ευθύνης, αλλά και ο αστυνομικός είναι άνθρωπος. Όταν ο άλλος είναι μεθυσμένος ή εθισμένος σε ουσίες, είναι επικίνδυνος».

-τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Μία ομάδα είναι σε όλα της μεγάλη. Όχι να κρύβεται και να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Αυτό έπρεπε να κάνει και ο κύριος Ζαγοράκης που είναι φίλος μου».

-την έκταση των επεισοδίων: «Αυτά που έγιναν είναι λυπηρά. Αν είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός Βόλου, ακόμη στο γήπεδο θα ήμασταν. Αν δεν είχαν ληφθεί όλα αυτά τα μέτρα και αν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια, θα είχαμε θύματα. Γιατί δεν ήταν μόνο 4.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και 7.500 του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν είναι πρόθεσή μου να τιμωρηθεί ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η δική μου ομάδα, αλλά όλη η Ελλάδα είδε τι έγινε».

-τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν: «Θα πρέπει να κοιταχτούμε στα μάτια και να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει. Για μένα πρέπει αύριο η Πολιτεία να κλείσει όλους τους συνδέσμους. Μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι αυτοί οι αληταράδες και αυτά τα κακοποιά στοιχεία. Αυτός είναι ποδοσφαιρικός αγώνας; Να τον χ…ω! Αν είναι να επιστρέψουμε στο ΕΑΚ Βόλου. Να βάλω φτηνά εισιτήρια και θα έχω 6.000 οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου και μόνο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να έρθουν στο γήπεδο οι αληταράδες, αλλά τα παιδιά και οι οικογένειες. Όχι να μπαίνουν κάποιοι τύφλα στο μεθύσι».

-το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα: «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και συγχαρητήρια, αλλά το πρώτο γκολ ήταν φάουλ κι έπρεπε να αποβληθεί ο Αθανασιάδης. Τι να λέμε όμως για το ποιος κέρδισε όταν έγιναν αυτά τα πράγματα».

ΑΕΛ - Ηρακλής 2-1

Σπουδαία νίκη που της δίνει ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα, πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής η ΑΕΛ επί του Ηρακλή με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Superleague. Ντεμπούτο με το δεξί για το Νίκο Κωστένογλου στον βυσσινί πάγκο.






Καρέ - Καρέ

1' ΓΚΟΛ: Γκολ από τα αποδυτήρια για την ΑΕΛ με τον Μπλάζεκ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Ελευθερόπουλου (1-0).

32' Κόρνερ του Λίμα, ο Τσοντοφάλσκι χάνει τη μπάλα, όμως ο Βέλλιος δεν προλαβαίνει να τη στείλει στα βυσσινί δίχτυα.

37' ΓΚΟΛ: Σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΛ με τον Βέλλιο να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία και με κοντινό πλασέ να ισοφαρίζει (1-1).

48' Σουτ του Σίμιτς, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ελευθερόπουλου.

51' Ατομική προσπάθεια του Γκαρσία, το σουτ που επιχειρεί όμως περνάει άουτ.

59' Ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μετίν να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

81' ΓΚΟΛ: Φάουλ του Κανόμπιο από αριστερά, κεφαλιά του Τσιμπάμπα στην καρδιά της περιοχής του Ηρακλή και η μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου για δεύτερη φορά (2-1). 

Διαιτητής: Θ. Γιάχος
Βοηθοί: Δ. Τάτσης, Γ. Τουμπακάρης


Συνθέσεις

Α.Ε.Λ.: Καμίλ Τσοντοφάλσκι, Στέλιος Βενετίδης (72' Φαμπιάν Κανόμπιο), Νίκος Νταμπίζας, Στάθης Ταυλαρίδης, Ιμπραϊμ Ταλ, Παναγιώτης Κατσιαρός, Τουμέρ Μετίν (82' Χουάν Βελάσκο), Ματίας Ιγκλέσιας, Αλεξάντερ Σίμιτς, Ντανιέλ Κουζέν, Γιαν Μπλάζεκ (78' Ζόελ Τσιμπάμπα)

Ηρακλής: Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Πάμπλο Λίμα, Νίκος Αραμπατζής, Γιώργος Κάτσικας, Γκονζάλεζ Χοσέμι, Ρικάρντο Ντάνι, Μίρνες Σίσιτς (82' Πασχάλης Βουτσιάς), Μανώλης Παπαστεριανός (75' Στέλιος Ηλιάδης), Σεμπαστιάν Γκαρσία (67' Μπογκντάν Μάρα), Καρίμ Σολτάνι, Αποστόλης Βέλλιος

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Ρέστα για Τζιμπούρ

Τα ρέστα τους παίζουν στον ΠΑΟΚ περιμένοντας μέσα στο επόμενο 48ωρο την απάντηση από τον Ράφικ Τζιμπούρ ώστε να νυθει στα ασπρόμαυρα μέχρι το τέλος της περιόδου. Στην Τούμπα θα περιμένουν σήμερα να δρομολογηθούν εξελίξεις αναφορικά με την περίπτωση του Τζιμπούρ. Ο αλγερινός ποδοσφαιριστής αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή της ομάδας και ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να τον εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας. Στόχος αποτελεί να υπογράψει συμβόλαιο αρχικά μέχρι το καλοκαίρι και στην συνέχεια να συζητηθεί η επέκταση της συνεργασίας του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζιμπουρ δεν είναι αρνητικός για να έρθει στον ΠΑΟΚ και για αυτό τον λόγο ζήτησε να μην υπάρξει ρήτρα από την ΑΕΚ ώστε να μην έχει δικαίωμα μετεγραφης σε άλλη ελληνική ομάδα. Στα χέρια του έχει προτάσεις από γαλλικές κυρίως ομάδες αλλά στην δεδομένη χρονική στιγμή θεωρεί ότι είναι καλύτερο να παραμείνει στην Ελλάδα. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρούν ότι το επόμενο 48ωρο θα είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της μεταγραφής και περιμένουν πλέον την απάντηση του παίκτη στην πρόταση που του έχει κατατεθεί.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Αμφίβολος με ΠΑΟΚ ο Φουστέρ

Την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάταση.

Την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού το πρωί της Κυριακής. Όσοι αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια ή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Θετικό είναι ότι κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ουρτάδο, ο οποίος ίσως προλάβει το ματς Κυπέλλου με τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ οι Χολέμπας και Νέμεθ ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπωρούσε και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο. Ο Μιραλάς, που ταλαιπωρείται από ίωση, παρέμεινε στο σπίτι του συνεχίζοντας τη φαρμακευτική αγωγή που του έχει δοθεί, ενώ ο Ντουντού συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Ανησυχία στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πάντως προκάλεσε ο Νταβίντ Φουστέρ, οποίος δεν προπονήθηκε, αφού έχει μια διάταση στην έσω κεφαλή του γαστροκνημίου στο δεξί πόδι. Ο ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί τη Δευτέρα σε μαγνητική τομογραφία και θα φανεί πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του. Τέλος, αύριο θα ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης ο Ν. Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει υποβληθεί σε επέμβαση αρθροσκοπικής αποκατάστασης του προβλήματος που αντιμετώπιζε.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους τη Δευτέρα με την προπόνηση που θα γίνει στις 10:30.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Σιγουριά Γκρέμιο για Ζιλμπέρτο

Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Γκρέμιο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ από τη Βραζιλία. Ο Τύπος της λατινικής χώρας θεωρεί ως δεδομένο το γεγονός ότι η ομάδα της Γκρέμιο θα προβεί στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών με εμπειρία για να ενισχυθεί η ομάδα. Το γεγονός άλλωστε προανήγγειλε με δηλώσεις του και ο προπονητής της ομάδας Ρενάτο Γκαούτσο, χωρίς πάντως να κατονομάσει τα ονόματα των παικτών. Ωστόσο, όπως αναφέρει η έκδοση Globoesporte, ο Γκαούτσο προανήγγειλε την απόκτηση δύο παικτών έμπειρων για την ομάδα του, με τον Τύπο να θεωρεί πως αυτοί είναι ο Βραζιλιάνος σουπερστάρ των πρωταθλητών Ελλάδας και ο άλλος ο Ροδόλφο της Λοκομοτίβ Μόσχας.

«Έρχεται… εμπειρία στην ομάδα. Όλα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή. Η διοίκηση γνωρίζει και κινείται έξυπνα. Για να γίνουν οι σωστές μεταγραφές χρειάζεται εξυπνάδα στις διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν δυσκολίες στην αγορά, αλλά διαβεβαιώνω τους φιλάθλους μας πως θα κάνουμε δυο-τρεις μεταγραφές που θα μας βοηθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκαούτσο.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Ο ύμνος της Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου»

Εντάξει, η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ Μαδρίτης τελευταία. Αλλά από εκεί, μέχρι να ηχεί οι ύμνος της μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ένας «τρελός» φίλος των Καταλανών μπήκε σαν κύριος στο παλάτι της «βασίλισσας» και αφού έβγαλε το μπουφάν του για να αποκαλύψει τη φανέλα της «Μπάρτσα» που φορούσε από μέσα, άρχισε να… σαλπίζει τον ύμνο της αγαπημένης του ομάδας μέσα στο άντρο του εχθρού.

Το παράδοξο -τουλάχιστον για τα ελληνικά «ήθη»- είναι πως οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι, προφανώς φίλοι της Ρεάλ, αρκέστηκαν να τον παρακολουθούν. Για σκεφτείτε τι τύχη θα είχε ένα αντίστοιχο τόλμημα στην Ελλάδα…

Tenorio - Στοίχημα ....

Επιμέλεια - Tenorio.

Την καλησπέρα μου σε όλα τα φιλαράκια.


Δεν με πείραξε τόσο πολύ η Albacete πού χάσαμε, όσο η ισοφάριση της Jaguares στο τέλος τού αγώνα, ενώ το παιχνίδι ήταν 2-1 μέχρι το θάνατο πού λέμε, πάρτο στο 90+ καί άντε γειά. Τουλάχιστον να κλείναμε συμπαθητικά την βραδιά σε συνδιασμό με τον άσο της Lens

Χωρίς πολλά πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.


Cesena - Roma   (2)

Σε καλούτσικη φάση φένεται να είναι η Cesena, καθώς παραμένει γιά 3 σερί αγωνιστικές αήττη με 2 νίκες καί μία ισοπαλία.Πάντως γενικά σε όλα της τα παιχνίδια παρουσιάζει πρόβλήμα στο γκόλ, καθώς διαθέτει την δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με 13 τέρματα μόλις σε 19 παιχνίδια.. Ομάδα πού θα παλέψει γιά την σωτηρία της ως το τέλος τού πρωταθλήματος.

Πρώτη ήττα μετά από 3 σερί νίκες για την Roma, η οποία έχασε εκτός έδρας από την Samptoria με σκόρ 2-1.Πάντως αυτή η ήττα, ήταν η δεύτερη μόλις σε 13 αγώνες.Όπως καί να το κάνουμε η Roma είναι ανώτερη, αν παίξει σύμφωνα με αυτό πού μπορεί καί πιάσει καλό παιχνίδι, θεωρώ πως έχει τα φόντα να περάσει από την έδρα της Cesena.

Στις επιλογές μού το διπλό της Roma σε απόδοση (2,05)


Liverpool - Everton   (1)

Ti να πείς τώρα γιά αυτήν την Liverpool, ότι καί να πείς θα είναι λίγο.Σε αθλιότατη κατάσταση εδώ καί πάρα πολύ καιρό δεν λέει να σηκώσει κεφάλι.Η Everton από την πλευρά της σαφώς καί είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Liverpool την δεδομένη στιγμή.Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, ντέρμπι το ματσάκι, ότι καί να πείς μπορει να πάει στο βρόντο.

Πολύ μεγάλο ματς για την Liverpool, το πρώτο του Dalglish στο Anfield και η νίκη θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτακτική.Εχω την εντύπωση πως ήρθε η ώρα γιά νίκη της Liverpool, θεωρώ πως η γηπεδούχοι γιά πολλούς καί διάφορους λόγους θα θέλουν να αποδείξουν κάτι παραπάνω μετά από όλα αυτά τα άσχημα αποτελέσματα. Θα προτιμήσω τον άσο σε απόδοση (2,20)


Στη σούμα, δυάδα με : Roma - Liverpool.





Καλά να είστε, καλά να περνάτε, τα σέβη μού ...

«Αξίζω μια θέση στην εθνική»

Tα παράπονα του έκανε ο ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ, Τζόι Μπάρτον. Ο μέσος πιστεύει ότι παίζει το ίδιο καλά με τους ανταγωνιστές του για μία θέση στη μεσαία γραμμή της εθνικής Αγγλίας.

«Δεν νομίζω ότι κάποιος παίζει καλύτερα από εμένα, αυτό είναι μια ειλικρινής απάντηση. Είμαι φίλος του ποδοσφαίρου και παρακολουθώ πολλά παιχνίδια, υπάρχουν έξι ή εφτά μέσοι που μπορούν να παίξουν στην εθνική Αγγλίας», ήταν τα λόγια του 28χρονου χαφ, ο οποίος συμπλήρωσε πως η μη επιλογή του από τον Καπέλο δεν οφείλεται στις ικανότητες του.

Ωστόσο, ίσως μια καλύτερη διαγωγή να του δώσει και το πολυπόθητο εισιτήριο για την εθνική Αγγλίας, αφού ο Μπάρτον δεν είναι και από τα… ήρεμα παιδιά. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρεθεί αντιμέτωπος με άλλους ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο.

Στην Σάντος ο Ντιόγκο

Σε συμφωνία με την Σάντος έχει έρθει ο Λουίς Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Ολυμπιακού θα παραχωρηθεί δανεικός στη βραζιλιάνικη ομάδα έως το τέλος της σεζόν, αφού βρέθηκε η «χρυσή τομή» με τη Φλαμένγκο, στην οποία αγωνίστηκε από το καλοκαίρι. Ο 22χρονος παίκτης υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και περιμένει την έγκριση του Ολυμπιακού προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας. Οι όποιες αντιδράσεις της Φλαμένγκο ξεπεράστηκαν, αφού η Σάντος συμφώνησε να καταβάλει αυτή τα χρήματα που προβλέπεται για τον δανεισμό του παίκτη.
Ο τεχνικός της Σάντος, Αντίλσον Μπατίστα τόνισε για τον Ντιόγκο: «Ας ολοκληρωθεί πρώτα η μεταγραφή. Ξέρουμε τις δυνατότητες του Ντιόγκο και θα είναι μία σημαντική προσθήκη για μας. Μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις».

Ριμπερί: «Δεν κοιμήθηκα»

Εμφανώς απογοητευμένος από τον νέο του τραυματισμό εμφανίζεται ο Φρανκ Ριμπερί. Ο διεθνής Γάλλος μέσος της Μπάγερν Μονάχου τόνισε πως δεν κατάφερε να κοιμηθεί, λόγω των ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο. Επίσης, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής τόνισε πως δεν είναι φυσιολογικό να έχει τόσους τραυματισμούς τους τελευταίους μήνες.
Ο Γάλλος παίκτης των Βαυαρών τόνισε στη γερμανική εφημερίδα «Bild»: «Δεν είναι δυνατόν! Αυτό που μου συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό. Κι άλλος τραυματισμός! Ελπίζω να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό. Με πονά το αριστερό μου γόνατο και τη νύχτα δεν κοιμήθηκα καλά».

PSV για Μανωλά

Η Αϊντχόφεν φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από την AEK. Η ολλανδική ομάδα έχει παρακολουθήσει τον νεαρό αμυντικό, οι οποίος βρίσκεται στην λίστα της.Ο 19χρονος στόπερ έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της PSV με τις εμφανίσεις του και έχει μπει στο στόχαστρο της, όπως και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έρθει στα γραφεία της AEK και επίσημη πρόταση από την Ολλανδία για την απόκτηση του Μανωλά.

Κίνδυνος τιμωρίας για ΠΑΟΚ

Ορατός είναι ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟΚ (από μιά έως δύο αγωνιστικές), λόγω των επεισοδίων που έγιναν στο Πανθεσσαλικό γήπεδο και στα οποία πρωταγωνίστησαν -μεταξύ άλλων- και οι οπαδοί του.
Αυτό θα εξαρτηθεί από την έκθεση της Αστυνομίας, αλλά και του παρατηρητή αγώνα, ωστόσο μέλη της διοίκησης του Δικεφάλου δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους μετά το τέλος του αγώνα.
Οι θεσσαλονικείς, οι οποίοι καταλογίζουν ευθύνες στην αστυνομία για τα παρατράγουδα στο Βόλο, έχουν αγωνιστεί ήδη μια φορά φέτος κεκλεισμένων των θυρών (εναντίον του Πανιωνίου) - μετά από τιμωρία που επιββλήθηκε στην ομάδα για επεισόδια στο ματς με τον Άρη.
Αν τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό χαρακτηριστούν "ευρείας κλίμακας", τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι υπότροπος και οποιαδήποτε ποινή του επιβληθεί, αυτόματα θα διπλασιαστεί.
Αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν "εκτεταμένα", θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
Γίνεται αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς εκτός από τη ρίψη χημικών από πλευράς Αστυνομίας και τα σπασμένα καθίσματα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί σε απολογία από τον Αθλητικό Δικαστή και ελπίζει στη μικρότερη δυνατή τιμωρία, αφού τα παιχνίδια που ακολουθούν στην Τούμπα είναι με Ξάνθη, Ολυμπιακό (Κύπελλο) και Παναθηναϊκό. Τρία παιχνίδια, ιδιαίτερα κρίσιμα για τον φετινο ΠΑΟΚ, όχι μόνο για αγωνιστικούς και βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για εισπρακτικούς.

Φωτο ημερας

Ομορφιες.................

Το δεύτερο πιάτο της 18ης αγωνιστικής

Λάρισα - Ηρακλής, 15:00 Novasports 2
Γήπεδο: AEL FC ARENΑ
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Οι βυσσινί αναζητούν εδώ και τώρα το φιλί της ζωής για να ανανήψουν απ' τον αγωνιστικό κατήφορο των τελευταίων αγωνιστικών. Η Λάρισα επιστρέφει στο νεότευκτο στολίδι της όχι με τον τρόπο που θα ήθελε, αφού η αποστολή στην Καβάλα αποδείχτηκε υπερβολικά επικίνδυνη. Με τον Νίκο Κωστένογλου πλέον στο τιμόνι η ομάδα του κάμπου, θέλει να αδράξει τρεις πόντους για πρώτη φορά μετά από εννέα (!) αγωνιστικές. Τελευταία νίκη ήταν αυτή κόντρα στην Ξάνθη στις 30 Οκτωβρίου, όμως από τότε το κοντέρ έγραψε δύο ισοπαλίες και επτά συνεχόμενες ήττες. Ο Νίκος Κωστένογλου έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ σε ματς επίσης κόντρα στον Ηρακλή, τον Φεβρουάριο του 2008, με την ομάδα του να αλώνει το Καυτανζόγλειο με 1-0. Σαν προπονητής του Αστέρα Τρίπολης όμως δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από ματς κόντρα στον Ηρακλή, αφού είχε δύο ήττες τη σεζόν 2008-2009.
Η νίκη επί του Ατρόμητου την 17η αγωνιστική έδωσε φτερά στους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά ο αποκλεισμός απ' την Κέρκυρα στο κύπελλο τα ψαλίδισε. Ο Ηρακλής είναι ομάδα έδρας αφού τις πέντε φετινές του νίκες τις έχει σημειώσει στη Θεσσαλονίκη. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μετράει δύο νίκες εκτός έδρας και δύο νίκες εντός. Αυτή θα είναι η δεύτερη μονομαχία του 43χρονου τεχνικού με την πρώτη ομάδα του μετά το ματς του πρώτου γύρου, το οποίο κέρδισε ο Ηρακλής (1-0). Ο Μαρίνος Ουζουνίδης όμως επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στη Λάρισα. Εκτός λόω τραυματισμού ο Βίκτορας Ιάκομπ.
Προϊστορία: Για την κορυφαία κατηγορία η Λάρισα έχει το προβάδισμα ως γηπεδούχος με 11 νίκες. Επτά φορές έχει επικρατήσει ο Ηρακλής, ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Στο περσινό ματς του Αλκαζάρ η Λάρισα είχε κερδίσει με 2-1.

Άρης - Πανιώνιος, 17:15 Novasports 3
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Με τον Άρη να φαίνεται πως θα είναι μια απ' τις λίγες ομάδες που θα δυναμώσει στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, η νίκη για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι αναγκαία για να μείνουν τα playoffs στο οπτικό πεδίο των κίτρινων. Η σχετικά καλή εμφάνιση με τον Παναθηναικό δεν απέφερε κάτι στο βαθμολογικό σακούλι και η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να εκμεταλλευτεί το σπίτι της για να επιστρέψει στις νίκες. Ο Άρης εξάλλου μετράει έξι νίκες φέτος, απ' τις οποίες τις πέντε πήρε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Έκτορας του Άρη μετράει δύο ισοπαλίες την περσινή σεζόν με τον Πανιώνιο με το ίδιο σκορ (1-1) και μια ήττα απ' τη φετινή με 1-0 στη Νέα Σμύρνη απ' την αναμέτρηση του πρώτου γύρου.  
Ο Κώστας Μήτρογλου θα αντιμετώπιζε με το καλημέρα ένας εκ των δύο μνηστήρων του. Ο Έλληνας «πιστολέρο» ανήκει πλέον στο ρόστερ των κυανέρυθρων κι έτσι θα αναζητήσει τον δρόμο για τα δίκτυα του Άρη, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική και ψυχολογική θέση με 16 πόντους μετά από 17 αγωνιστικές. Η ομάδα της «πλατείας» έχει μείνει χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές, έχοντας κερδίσει τελευταία φορά τον Ηρακλή με 1-0 στην έδρα τους στις 28 Νοεμβρίου. Από τότε μετρούν δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες. Ο Τάκης Λεμονής έχει τεθεί αντιμέτωπος εννιά φορές με τον Άρη σαν προπονητής του Ολυμπιακού και της Καλλιθέας. Μετράει τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. 
Προϊστορία: Για την κορυφαία κατηγορία οι κυανέρυθροι έχουν μόλις μία φορά επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, κι αυτή το μακρινό 1961 με το εντυπωσιακό 5-2. Από τότε έχουν ηττηθεί 34 φορές απ' τον Άρη, ενώ 14 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. 
Αστέρας Τρ. - ΑΕΚ, 17:15 Novasports 2
Γήπεδο: Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Η ομάδα της Τρίπολης με από μηχανής θεό τον Φρανκού, κατάφερε να επικρατήσει με το εντυπωσιακό 3-0 του Εργοτέλη για πρώτη φορά στην έδρα της, αλλά η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν είχε ανάλογη συνέχεια (ήττα με 1-0). Οι Αρκάδες θα κοντραριστούν με την ΑΕΚ με πυξίδα το περσινό ματς που έληξε 2-0 υπέρ τους. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει συναντήσει 8 φορές την ένωση απ' τους πάγκους Παναχαϊκής, Ιωνικού, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης μετρώντας δύο νίκες, μια ισοπαλία και πέντε ήττες.
Η εκτός έδρας νίκη επί του νεοφώτιστου Πανσερραικού ήρθε με πειστικό τρόπο και σκορ (1-3), αλλά ήταν μόλις η δεύτερη εκτός έδρας για την ένωση.  Οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ θ' αντιμετωπίσουν έναν κακό δαίμονα, τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος όμως είναι αρκετά αποδυναμωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο ματς του πρώτου γύρου το ματς έληξε 2-2 με Τζιμπούρ και Σκόκο στο 83 και στο 87 να ισοφαρίζουν το 0-2 που είχαν «χτίσει» Αράς και Φορτούνης με γκολ στο 44 και 80.
Προϊστορία: Στο γήπεδο του Αστέρα για την ώρα δεν μετράμε ισοπαλίες στα ματς με την ΑΕΚ, αλλά μόνο νίκες του ενός ή του άλλου μονομάχου. Οι γηπεδούχοι προηγούνται με δύο νίκες, ενώ η ΑΕΚ έχει μια.
SKODA Ξάνθη - Εργοτέλης, 19:30
Γήπεδο: «SKODA Ξάνθη Arena»
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Από τα καρδιοχτύπια της περσινής σεζόν οι παίκτες της Ξάνθης ζουν την απογείωση στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος και απολαμβάνουν τη συγκατοίκηση με την Καβάλα στην πέμπτη θέση με 24 βαθμούς. Η ακριτική ομάδα μετά τις 30 Οκτώβρη και την ήττα με 3-0 απ' τη Λάρισα, δεν έχει ηττηθεί σε εννέα ματς παρά μόνο μια φορά απ' τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα μετράει τρεις ισοπαλίες και πέντε νίκες. 
Ο Εργοτέλης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά το βαρύ 3-0 απ' τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμα και τη νίκη. παρά το ότι αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ολίσε στο 58. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη εκτός έδρας, μια και μετράει μόλις δύο νίκες και δύο ισοπαλίες μακριά απ' το Παγκρήτιο. Απόντες λόγω τιμωρίας οι Ρουμπάκης και Ολίσε.
Προϊστορία: Η Ξάνθη έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις εντός έδρας με τον Εργοτέλη. Οι ακρίτες μετρούν τρεις νίκες, μια φορά έχει κερδίσει ο Εργοτέλης κι ένα ματς έληξε ισόπαλο. Την περσινή σεζόν η Ξανθη κέρδισε 1-0 με γκολ του Έλινγκτον, ενώ η μοναδική νίκη του Εργοτέλη ήρθε τη σεζόν 2008-2009 με γκολ του Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Παναθηναϊκός - Καβάλα, 19:30 Novasports 1
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα φέρνει το τριφύλλι και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, αφού μετά τα στραβοπατήματα με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου ακολούθησαν οι νίκες με Skoda Ξάνθη και Άρη. Οι πράσινοι θα πρέπει να προσπεράσουν και πάλι την απουσία των φιλάθλων τους, αφού στο ματς με την Καβάλα εκτίουν την ποινή τους για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Το ματς αναμένεται δύσκολο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού απ' το εντός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό και φυσικά ο στόχος τους θα είναι να διατηρήσουν την ψαλίδα των πέντε βαθμών. O Σεμπαστιάν Λέτο θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας.
Η καλύτερη ίσως Καβάλα των τελευταίων ετών θα παραταχθεί στο παγωμένο ΟΑΚΑ με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της μετά από εκείνη με 1-0 επί της Λάρισας. Οι αργοναύτες αγωνίζονται χωρίς φόβο αλλά με πάθος μακριά απ' το Ανθή Καραγιάννη κι έτσι για την ώρα μετρούν δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Με πολλές απουσίες η Καβάλα λόγω της τιμωρίας Ντουγκλάο, Ντιέ και Τόμασιτς.
Προϊστορία: Ο Παναθηναϊκός σε 18 ματς στο σπίτι του για την κορυφαία κατηγορία με αντίπαλο την Καβάλα μετράει 16 νίκες, μια ήττα, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Η ήττα προέρχεται φυσικά απ' το περσινό κάζο με 0-2 στο ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Έμπι Σμόλαρεκ.

Μετά τον Πανιώνιο, επιθετικός

Στην αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στρέφει την προσοχή του ο Άρης (17:15 Novasports 3). Οι «κίτρινοι» θέλουν μόνο τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθούν σε τροχιά play offs, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να γνωρίζει πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών.
Ο Αργεντινός τεχνικός δεν προτίθεται να αλλάξει το 4-4-2 το οποίο χρησιμοποιεί στους περισσότερους αγώνες της ομάδας του. Σύμφωνα με τα όσα έχει δοκιμάσει ο τεχνικός των «κίτρινων», ο Σηφάκης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Λαζαρίδη και Οριόλ στο κέντρο της άμυνας. Οι Βανγκέλι και Μίσελ θα αγωνιστούν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Φατί και Τόχα θα είναι οι δυο κεντρικοί χαφ. Οι Νέτο και Τσεσνάουσκις θα αγωνιστούν στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Χαβίτο και Τσέζαρεκ.
Από εκεί και πέρα, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το θέμα του επιθετικού για τους «κίτρινους». Οι περιπτώσεις του Μπίλιτς, Αντού και Παπαδόπουλου εξακολουθούν να απασχολούν τη διοίκηση της ομάδα, ενώ στασιμότητα επικρατεί στο θέμα του Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός ψάχνει να βρει την «χρυσή τομή» με τους Σικάγο Φάιερ, προκειμένου να μετακομίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν.

Ριβάλντο: "Θαυμάζω τον Ντέμη Νικολαΐδη"

Έκπληκτος δηλώνει ο Ριβάλντο με τα όσα άσχημα ακούγονται εις βάρος του Ντέμη Νικολαϊδή. Ο Βραζιλιάνος άσος, μιλώντας στην εφημερίδα “Εξέδρα” χαρακτηρίζει εξαιρετικό άνθρωπο τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ και εκφράζει την επιθυμία του να τον δει να επιστρέφει και να αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία των κιτρινόμαυρων.

"Με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι ο Ντέμης δέχεται άσχημες κριτικές στην Ελλάδα, μια και για μένα υπήρξε ένας εξαιρετικός πρόεδρος για την ΑΕΚ. Ένας δίκαιος πρόεδρος που σκεφτόταν πάντα το καλό του συλλόγου και των ποδοσφαιριστών. Ήταν και είναι ένας άνθρωπος που τον θαυμάζω πολύ. Είναι ένας πάρα πολύ έντιμος άνθρωπος με όλους τους ανθρώπους και θα μου άρεσε μια μέρα στο μέλλον να τον δω να γίνεται πρόεδρος της ΑΕΚ ξανά", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ρίμπο.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Έγινε ο τέταρτος!

Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Σάλκε έκανε χθες ο Τζούλιαν Ντράξλερ, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών και 117 ημερών έγινε ο τέταρτος νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο Ντράξλερ πήρε προαγωγή από την ομάδα νέων της Σάλκε, έχοντας πολύ καλή απόδοση πετυχαίνοντας εννιά γκολ σε 12 αγώνες. Ο 17χρονος που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή χθες αντικατέστησε τον Ιβάν Ράκιτιτς στο 83ο λεπτό, παίρνοντας έτσι το βάπτισμα του πυρός στην Bundesliga. Ωστόσο, η ήττα 1-0 από το Αμβούργο, περιόρισε τη χαρά του νεαρού παίκτη.

Τα πρωτεία του μικρότερου παίκτη που έχει αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα έχει ο Νούρι Σαχίν, ο οποίος ήταν μόλις 16 ετών και 335 ημερών, αφήνοντας δεύτερο τον Γιούργκεν Φριντλ, 17 ετών και 26 ημερών. Την πρώτη τριάδα των νεαρότερων παικτών συμπληρώνει ο Ιμπραχίμ Τάνκο.

Εφυγε από τη ζωή το «λιοντάρι της Βιέννης»

Ο Νατ Λοφτχάουζ , ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε το αγγλικό ποδόσφαιρο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ήρεμα στον ύπνο του, όπως ανακοίνωσε η ομάδα που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, η Μπόλτον. Υπήρξε ο κορυφαίος σέντερ φορ της δεκαετίας του 50 και είχε πάρει το προσωνύμιο Lion of Vienna (Λιοντάρι της Βιέννης) από τη συγκλονιστική του εμφάνιση και το κρίσιμο γκολ που έβαλε στο 3-2 της Αγγλίας επί της πανίσχυρης τότε Αυστρίας το 1952.

Το 1958 είχε βάλει και τα δύο γκολ της Μπόλτον στον τελικό του Κυπελλου Αγγλίας με την (αποδεκατισμένη λόγω του πρόσφατου δυστυχήματος του Μονάχου) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα ματς που σχεδόν όλος ο κόσμος υποστήριζε την ομάδα του Ματ Μπάσμπι «Ξέρω πως έκανα τη δουλειά μου και αυτή ήταν να φροντίζω το καλό της Μπόλτον, της ομάδας που χρωστάω την ύπαρξη μου» είχε πει σε ντοκιμαντέρ του BBC πολλά χρόνια μετά.

Πέτυχε 255 γκολ σε 450 ματς με την φανέλα των Trotters τους οποίους υπηρέτησε σε ένα σωρό ρόλους μετά την αποχώρηση του λόγω τραυματισμού στο γόνατο το 1960. Τα τελευταία χρόνια ήταν επίτιμος πρόεδρος του κλαμπ και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν έλειπε ποτέ από παιχνίδι στο RΕΕΒΟΚ. Επίσης αγωνίστηκε στην εθνική Αγγλίας 33 φορές στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα σε 30 περιπτώσεις. Το 1953 πήρε μέρος ως αρχηγός της Μπόλτον στο μυθικό τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Μπλάκπουλ του Σερ Στάνλει Μάθιους που έληξε 4-3 για τους «πορτοκαλί» και θεωρείται ένα από τα δέκα καλύτερα ματς της ιστορίας του πιο παλιού θεσμού στον κόσμο.

Σε μία εποχή που οι παίκτες αλλάζουν τις ομάδες σαν τα πουκάμισα ο Λοφτχάουζ υπενθυμίζει ως φωτεινό παράδειγμα το πόσο σημαντικό ήταν κάποτε το ποδόσφαιρο για την τοπική κοινωνία. Η κλάση και η αξία του του χαρίζουν μία θέση την ποδοσφαιεική αθανασία αλλά για την Μπόλτον η δική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πραγματικός φάρος.

Το πάνω χέρι οι «κανονιέρηδες»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του είναι ο Αρσέν Βενγκέρ, ύστερα από την χθεσινή νίκη κόντρα στη Γουέστ Χαμ (3-0). Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε πως οι «κανονιέρηδες» πλέον έχουν γίνει ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους, έχοντας το «πάνω χέρι» στους αγώνες.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή περίοδο, έχουμε κερδίσει την Τσέλσι, έχουμε κερδίσει δύο φορές εκτός έδρας με σκορ 3-0 και με τη Μάντσεστερ Σίτι περιοριστήκαμε στο 0-0 στην έδρα μας. Συνεπώς, είμαστε σε καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο και έχω πει πολλές φορές πως το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον μέχρι το τέλος», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Άρσεναλ, ο οποίος συμπλήρωσε, πως ανυπομονεί να δει το σημερινό αποτέλεσμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τότεναμ.

Ο Βενγκερ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Αβραάμ Γκραντ, τον οποίο όπως τόνισε συμπαθεί πολύ,

«Υπάρχουν πολλές φήμες και αυτό δεν κάνει καλό, η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη ακόμη και όταν δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα»

Πρώτα ΟΑΚΑ, μετά Γενική Συνέλευση

Ο Παναθηναϊκός πάει για νίκη κόντρα στην Καβάλα (19:30, ΝS1) για να βρεθεί και πάλι στο -5 από την κορυφή, στη σκιά της αυριανής Γενικής Συνέλευσης που θα κρίνει πολλά στα διοικητικά. Πράσινη η προϊστορία.


Ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή νίκη του επί του Πανσερραϊκού έφτασε στο +8 και ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για γκέλα. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον κακό της δαίμονα τα τελευταία δύο χρόνια (δύο ισοπαλίες, μία ήττα) και το τρίποντο είναι μονόδρομος. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει αρκετές απουσίες, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μπουμσόνγκ, αλλά και στον τιμωρημένο Λέτο. Όσον αφορά την ενδεκάδα ο Λουίς Γκαρσία φαίνεται να έχει το προβάδισμα από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 4-3-3 του Τριφυλλιού. Ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Καντέ – Σαριέγκι. Δεξί μπακ θα είναι ο Βύντρα και αριστερό ο Σπυρόπουλος. Ο Σιμάο θα είναι το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά τον Νίνη και τον Κατσουράνη. Ο Γκοβού θα κινείται στα δεξιά της επίθεσης και αριστερά ο Λουίς Γκαρσία. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σισέ.


16 νίκες σε 18 ματς

Ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει με την Καβάλα (εκτός από τα δύο τελευταία χρόνια) καθώς σήμερα θα φιλοξενήσει για 19η φορά τους Αργοναύτες. Στις προηγούμενες 18 αναμετρήσεις οι Πράσινοι έχουν 16 νίκες και μια ισοπαλία (1974-75), ενώ πέρσι ηττήθηκαν για πρώτη φορά. Όσον αφορά τη συγκομιδή των γκολ το Τριφύλλι έχει σκοράρει 52 φορές και η Καβάλα 11.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

«Τα δύσκολα πέρασαν»

Το «τρίποντο» κατάφερε να πάρει η Τσέλσι στον χθεσινό εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Μπλάκμπερν (2-0) και στο μυαλό του Κάρλο Αντσελότι πλέον βρίσκεται η επόμενη μέρα. Ο τεχνικός των «μπλε» πιστεύει πως τα δύσκολα πέρασαν και η ομάδα του θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

«Επιστρέψαμε στα καλά αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο να κλείσεις τη διαφορά με τον πρωτοπόρο, αλλά εμείς θα το προσπαθήσουμε. Η δύσκολη περίοδος μας κράτησε πολύ και τώρα είναι σημαντικό να κοιτάξουμε μπροστά και να διατηρήσουμε την καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα μας. Η συνέχεια θα είναι πραγματικά καλή», ήταν τα λόγια του Ιταλού προπονητή.

Ο Αντσελότι για ακόμη μια φορά δεν παρέλειψε να αναφέρει πως στόχος των «μπλε» είναι το πρωτάθλημα και για αυτό αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι. Η Τσέλσι βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας εφτά βαθμούς από την κορυφή.

Φορλάν: «Φεύγω από Ισπανία εάν…»

Έτοιμος να μετακομίσει σ’ άλλα μέρη, αν δεχθεί πρόταση που να ικανοποιεί και τον ίδιο και την ομάδα του υποστήριξε πως είναι ο Ντιέγκο Φορλάν. Τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, με τις Γιουβέντους και Ίντερ να οδηγούν την «κούρσα».

«Το έχω πει πολλές φορές, αλλά θα το επαναλάβω. Περνάω πολύ καλά στην Ατλέτικο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω. Ωστόσο είμαι επαγγελματίας. Αν έρθει κάποια συμφέρουσα πρόταση και για μένα και για τον σύλλογο, θα τη μελετήσουμε και αν κριθεί ικανοποιητική, θα αλλάξω ομάδα» τόνισε στην “Gazzetta dello Sport”, ο Ουρουγουανός επιθετικός.

Αναφερόμενος για την μετακίνησή του από τη Βιγιαρεάλ, είπε χαρακτηριστικά: «Κι εκεί πέρναγα πολύ καλά, αλλά ήρθε μια καλή για όλους πρόταση και φόρεσα τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Τώρα συμβαίνει το ίδιο ακριβώς, μόνο που δεν έχουμε στα χέρια μας κάποια επίσημη πρόταση».

«Μακάρι να φύγει ο Γεωργιάδης…»

Άλλοι στη θέση του θα σκέφτονταν το συμφέρον τους. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ωστόσο, δήλωσε ανοικτά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως είναι υπέρ της παραχώρησης του Γιώργου Γεωργιάδη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, έστω κι αν αυτό αποδυναμώνει τον Πανσερραϊκό στη μάχη που δίνει για να σωθεί. «Μακάρι να πάρει μεταγραφή. Εμείς θα αναπληρώσουμε το κενό του», τόνισε ο τεχνικός των «λιονταριών». «Φαβορί για τον τίτλο και πιο ομάδα ο Ολυμπιακός», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και στον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-τις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες του πριν το χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό: «Όταν παίζεις με μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, δεν έχεις να χάσεις κάτι, παρά μόνο να κερδίσεις. Ο αντίπαλος ήταν το μεγάλο φαβορί και ζήτησα από τους παίκτες μου να παίξουν ελεύθερα, χωρίς φόβος και άγχος, και… ό,τι βγει. Προσπαθώ η ομάδα μου να παίζει με το ίδιο στυλ απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Να αγωνίζεται ανοικτά και να βλέπει την άλλη ομάδα στα μάτια, όποια κι αν είναι αυτή. Αυτό κάναμε και κόντρα στον Ολυμπιακό».

-τα αίτια της ήττας: «Πιστέψαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλό, αλλά είχαμε πολλές απουσίες, χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη του Ολυμπιακού. Μας έλειψαν επτά βασικοί παίκτες, δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος και δεν είχαμε πολλές λύσεις από τον πάγκο. Στο πρώτο μέρος ήμασταν σωστά στημένοι στο γήπεδο, κλείσαμε όλους τους χώρους, αλλά στην επανάληψη κάποιοι παίκτες ‘έπεσαν’, δεν είχαν ρυθμό μέχρι το τέλος και δεν αντέξαμε στην πίεση του Ολυμπιακού, που έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες».

-τα κέρδη για την ομάδα του από το χθεσινό παιχνίδι: «Το κέρδος μας είναι ότι χρησιμοποιήσαμε 5-6 παίκτες από 16 μέχρι 19 ετών. Κέρδος όχι για την ομάδα μας μόνο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα, αλλά θέλουν δουλειά και συμμετοχές».

-το ενδεχόμενο παραχώρησης του Γιώργου Γεωργιάδη: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα. Τον ξέρω και τον παρακολουθώ 3-4 χρόνια, αλλά φέτος έφτασε σε ένα σημείο που για μένα πρέπει να πάρει μεταγραφή και να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και τώρα αν μπορεί να φύγει το παιδί, να το κάνει. Δεν ανησυχώ, γιατί ξέρω πως αμέσως θα βρω ένα άλλο ταλέντο και ότι μπορώ να αναπληρώσω το κενό. Μακάρι να πάρει μεταγραφή το παιδί».

-το αν είναι προτιμότερο να πάει σε ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο ή σε κάποια όπου θα έχει περισσότερες πιθανότητες να παίζει: «Η επιλογή είναι του παίκτη. Είμαι σίγουρος όμως ότι όπου κι αν πάει, σύντομα θα κερδίσει θέση βασικού. Είναι πολύ γρήγορος, με πολύ καλή τεχνική, ενώ μπορεί να παίξει δεξιά και αριστεροί. Λίγοι παίκτες υπάρχουν σε αυτή τη θέση με αυτά τα στοιχεία στην Ελλάδα».

-την προσπάθεια σωτηρίας και το ερχόμενο ματς με τον Ατρόμητο: «Κάθε ματς για μας είναι ντέρμπι. Το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι δύσκολο. Παρότι ο αντίπαλός μας βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία, έχει πολύ καλό υλικό και για μένα θα μπορούσε να παλεύει για την Ευρώπη. Σε ορισμένα παιχνίδια ήταν άτυχοι».

-την προσπάθεια ενίσχυσης και το «ναυάγιο» με Σβέρκος: «Δεν είναι εύκολο να βρεις αυτή την περίοδο τον κατάλληλο παίκτη. Δεν υπάρχουν τόσες επιλογές όσες τον Αύγουστο. Για τον Σβέρκος δεν ξέρω τι έγινε, παρά μόνο πως η Σοσό είχε συμφωνήσει μαζί μας. Από τη στιγμή που πήγε στον Πανιώνιο, θέλουμε έναν επιθετικό. Ψάχνουμε επίσης έναν αριστερό μπακ και ίσως έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή».

-τη μάχη του τίτλου: «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Είναι σε καλύτερη φόρμα και στέκεται καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Αντιμετωπίσαμε και τις δύο ομάδες. Και απέναντι στον Παναθηναϊκό θα μπορούσαμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Όμως πιστεύω πως ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα σαν ομάδα και η διαφορά των πέντε βαθμών δεν είναι τυχαία. Από τον Παναθηναϊκό κάτι λείπει, δεν είναι η ίδια ομάδα με την περσινή».

Νταλγκλίς: «Τρεις βαθμούς δίνουν και τα ντέρμπι»

Χαμηλά τους τόνους ενόψει του τοπικού ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον θέλησε να κρατήσει ο Κένι Νταλγκλίς. Ο προπονητής των «κόκκινων» προσπάθησε να τονίσει τη βαθμολογική σημασία της αναμέτρησης, την οποία έχει μεγαλύτερη ανάγκη η ομάδα.

«Μια νίκη θα δώσει στους οπαδούς της Λίβερπουλ και σε όλους τους υπόλοιπους μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση, αλλά για εμάς θα είναι απλά τρεις βαθμοί» τόνισε για το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, για να συμπληρώσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το σημερινό ματς: «Έχουμε κι άλλες αναμετρήσεις στη συνέχεια και χρειαζόμαστε και σε αυτά νίκες. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ένα τέτοιο ντέρμπι και όλοι ξέρουν πόσο θέλουμε να το πάρουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι προσφέρει τόσους βαθμούς, όσους και τα υπόλοιπα».

Παραπέμπει Χαραλαμπίδη ο παρατηρητής!

Παραπέμπει τον Χαραλαμπίδη ο παρατηρητής του αγώνα του “Γ. Καραϊσκάκης” Γερ. Μαζαράκης. Αιτία ο τρόπος που ενήργησε ο ρέφερι στη φάση του πέναλτι του Ολυμπιακού.
Εκτός ορισμών για τις επόμενες αγωνιστικές θα βρεθεί ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης από την Καβάλα, μετά την διαιτησία στου στον αγώνα του Ολυμπιακού με τις Σέρρες, αφού ο παρατηρητής του αγώνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον διαιτητή στα αποδυτήρια ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του.

Ο Μαζαράκης πήγε στα αποτυρήρια των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα και είπε στον Χαραλαμπίδη ότι λειτούργησε λάθος στη φάση του πέναλτι του Ολυμπιακού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βαθμός του θα είναι χαμηλός.

Πρόβλημα με Αγκουέρο

Χωρίς τον Σέρχιο Αγκουέρο θα αναγκαστεί να αγωνιστεί για τις επόμενες δέκα μέρες η Ατλέτικο Μαδρίτης σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας. Ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός ανακοίνωσε το Σάββατο πως τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Ρεάλ για τα προημιτελικά του Copa Del Rey και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Αυτές έδειξαν πως θα πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας για το συγκεκριμένο διάστημα.

«Μου είπαν ότι θα χρειαστώ 10 ημέρες για να αποθεραπευτώ. Είμαι απογοητευμένος, γιατί δεν μου αρέσει να χάνω κανένα παιχνίδι της ομάδας και έχουμε μία δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, εκτός από το να περιμένω να αναρρώσω», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα των «ροχιμπλάνκος» ο παίκτης.

Με το δεξί η Σάντος

Το περιφερειακό πρωτάθλημα του Σάο Πάουλο ξεκίνησε απόψε και η Σάντος έκανε ιδανικό ξεκίνημα κερδίζοντας την Λινένσε με 4-1. Δεν τα κατάφερε η Παλμέιρας που έμεινε στο 0-0 με την Μποταφόγκο.
Το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο μετά από απουσία μερικών εβδομάδων επέστρεψε προσφέροντας όμορφα στιγμιότυπα και παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον. Στην σημερινή πρεμιέρα η Σάντος κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ η Παλμέιρας απογοήτευσε.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Λινένσε – Σάντος 1-4
(88’ Φάουστο – 9’, 67’ Λέιτε, 34’ Ζε Εντουάρντο, 42’ Κεϊρίσον)
Οέστε – Σάο Καετάνο 3-0
(39’, 62’, 64’ Σάντος)
Παλμέιρας – Μποταφόγκο 0-0
Σάο Μπερνάρντο – Προυντέντε 3-1
(41’ Μπομπίνια, 63’ Ντανιελζίνιο, 69’ Ρεινάλντο – 81’ Τζάντσον)

Ήττα σοκ για Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Από κει που δεν το περίμενε της ήρθε της Σπόρτινγκ που γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Πάσος Φερέιρα και έμεινε ακόμη πιο πίσω από την Πόρτο και την Μπενφίκα, αφήνοντας τις ομάδες που βρίσκονται πίσω της να ελπίζουν για την τρίτη θέση.
Ήττα σοκ υπέστη η Σπόρτινγκ Λισαβόνας από την Πάσος Φερέιρα, παρόλο που κατάφερε δυο φορές να ισοφαρίσει.
Η Φερέιρα, που βρίσκεται στην ενδέκατη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος κατάφερε να προηγηθεί στο 28’ με τον Σάμουελ και ο Λίεντσον ισοφάρισε για την ομάδα της πρωτεύουσας στο 42’.
Ωστόσο τα λιοντάρια δεν κατάφεραν να κρατήσουν την ισοπαλία για πολύ. Στο 44’ ο Ζοσέ εκτέλεσε με επιτυχία πέναλτι και έστειλε την Φερέιρα με το βραχύ προβάδισμα του 2-1 στα αποδυτήρια.
Η Σπόρτινγκ φάνηκε να συνέρχεται στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 62’ με τον Σαλομάο, αλλά για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να πιέσει για τη νίκη.
Έτσι στο 81’ ο Πίτζι πάγωσε για τρίτη και… φαρμακερή φορά τους οπαδούς της Σπόρτινγκ.
Σπόρτινγκ – Φερέιρα
(42’ Λίεντσον, 62’ Σαλομάο – 28’ Σάμουελ, 44’ Ζοσέ , 81’ Πίτζι)

Νίκες τετράδας για Μπιλμπάο, Εσπανιόλ

Εξακολουθούν να ελπίζουν για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της Primera Diviosn οι Εσπανιόλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Καταλανοί «άλωσαν» το «Σάντσεθ Πιθχουάν», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και ισοβάθμησαν προσωρινά στην τέταρτη θέση μαζί με τη Βαλένθια, που έχει, όμως, ένα αγώνα λιγότερο και ελπίζουν σε «στραβοπάτημα» των «νυχτερίδων». Αντίθετα, οι δυο φορές κάτοχοι του Κυπέλλου UEFA παρέμειναν τέσσερις βαθμούς πίσω από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη συμμετοχή στο επόμενο Europa League και εξακολουθούν να ελπίζουν για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Από την πλευρά τους, οι Βάσκοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 της Σανταντέρ στο «Σαν Μανές» και βρέθηκαν πέντε πόντους πίσω από την τέταρτη και προνομιούχο θέση, εξακολουθώντας να διατηρούν τις σελίδες τους για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αυτή τη στιγμή στα χέρια το «εισιτήριο» που οδηγεί στο Europa League. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.



Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:


Σάββατο 15/01

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα 4-2
(22’ Ρούμπεν, 52’ Κάνι, 65’ Καπντεβίλα, 83’ Ροντρίγκεζ - 47’ Βάντογκτζ, 71’ Καλέχα)

Χετάφε-Σοσιεδάδ 0-4
(10’ πεν. Πριέτο, 33’ Γκρίεζμαν, 87’, 89’ Αρανμπούρου)

Σαραγόσα-Λεβάντε 1-0
(45’ Γκάμπι)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Έρκουλες 2-0
(1’ Μπαράλ, 30’ Κάσες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σανταντέρ 2-1
(7' Μαρτίνεθ, 10' Μουνιάιν-74' Μπολάντο)

Σεβίλλη-Εσπανιόλ 1-2
(41', 78' Καλλεγιόν-92' Νεγκρέδο)

Κυριακή 16/01 (18:00)

Βαλένθια-Λα Κορούνια

Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)

Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα 17/01

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαγιόρκα (22:00)

Ίντερ-Πλέον, παίζουν σαν πρωταθλητές!

Οριστικά πίσω της φαίνεται πως έχει αφήσει η Ίντερ την εποχή Μπενίτεθ που συνοδεύτηκε από μέτριες εμφανίσεις και αντίστοιχα αποτελέσματα. Οι πρωταθλητές Ιταλίας και Ευρώπης με τον Λεονάρντο στον πάγκο τους, αρχίζουν να θυμίζουν την περσινή σπουδαία ομάδα. Οι «νερατζούρι», έκαναν πλάκα στην Μπολόνια την οποία νίκησαν 4-1 για την 20ή αγωνιστική της Serie A.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μιλάνου ήταν ο Σάμουελ Ετό, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (63’, 72’) και τελείωσε τη δουλειά που άρχισαν στο πρώτο ημίχρονο οι Στάνκοβιτς (20’) και Μιλίτο (30’). Για τους φιλοξενούμενους απλά μάζεψε κάπως την κατάσταση στο τέλος ο Χιμένεθ, ο οποίος στο 77’ πέτυχε το γκολ της τιμής και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Με τη νίκη αυτή η Ίντερ έφτασε στους 34 βαθμούς, έξι λιγότερους δηλαδή, από την πρωτοπόρο Μίλαν, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι παραπάνω από τη συμπολίτισσά της.

Στο άλλο ματς που διεξήχθη το Σάββατο Νάπολι και Φιορεντίνα έμειναν στο 0-0. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, ενώ οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο 45λεπτο, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που θα τους επέτρεπε να φτάσουν στη νίκη. Έτσι, οι «παρτενοπέι» έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την πρωτοπόρο Μίλαν και οι «βιόλα» να ξεκολλήσουν από τη μέση της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

Σάββατο, 15/01

Νάπολι-Φιορεντίνα 0-0

Ίντερ-Μπολόνια 4-1
(20’ Στάνκοβιτς, 30’ Μιλίτο, 63’, 72’ Ετό – 77’ Χιμένεθ)

Κυριακή, 16/01

Κάλιαρι-Παλέρμο (13:30)
Μπρέσια-Πάρμα (16:00)
Κατάνια-Κιέβο (16:00)
Τσεζένα-Ρόμα (16:00)
Τζένοα-Ουντινέζε (16:00)
Γιουβέντους-Μπάρι (16:00)
Λάτσιο-Σαμπντόρια (16:00)
Λέτσε-Μίλαν (21:45)