Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ένα, αλλά δεν... έκαιγε

Ένα καλό δεκάλεπτο δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός επί της Ουνικάχα στο «Μαρτίν Καρπένα». Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τους παίκτες του Αΐτο Ρενέσες με 76-74, παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη, έτρεξαν εκπληκτικό επιμέρους σκορ (21-2) και παρ’ ολίγον να «κλέψουν» τη νίκη.

Αποκτήθηκε ο Σίντζιτς

Ο Σέρβος Oύρος Σίντζιτς αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Πανσερραϊκού για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε το 1986, έχει ύψος 1,87 και ζυγίζει 74 κιλά. Αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και με την OFK Μπέογκραντ είχε 61 συμμετοχές στις οποίες πέτυχε τέσσερα γκολ.
  Η απόκτηση του Σίντζιτς δημιουργεί πρόβλημα στις θέσεις των ξένων της Σερραϊκής ομάδας καθώς ήδη έχει 5 μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο με πρώτο υποψήφιο τον Αμπουμπακαρί ο οποίος είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ από τον οποίο είναι δανεικός.
Στο μεταξύ στις Σέρρες έφθασε την Πέμπτη ο Πίτερ Μπάρταλσλι. Πρόκειται για τερματοφύλακα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Τσεχίας και τις επόμενες ημέρες θα δοκιμαστεί από την ομάδα των Σερρών. Δεν αποκλείεται εάν αφήσει θετικές εντυπώσεις να αποτελέσει το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα των Σερραίων

Είχε αρχηγό... Διαμάντι (δη)

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μην... καταλαβαίνει τίποτα, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 95-88 στην παράταση. Πετυχαίνοντας 13 πόντους μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο (16π. συνολικά), δημιουργώντας φάσεις και μαζεύοντας κρίσιμα ριμπάουντ, ισοφάρισε σε 79-79 (κ.α.) και έστειλε στην παράταση ένα παιχνίδι, που 1΄.26΄΄ πριν τη λήξη του έμοιαζε χαμένο για τους «πράσινους». Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Ντρου Νίκολας (15π.), ο οποίος πετυχαίνοντας τρία -από τα πέντε του- τρίποντα στο έξτρα πεντάλεπτο και με τη βοήθεια του κόσμου, «καθάρισε» τους Σλοβένους. Οι τελευταίοι δεν άντεξαν άλλο και παρέμειναν στη 2η θέση του ομίλου, με τους Πρωταθλητές να συνεχίζουν να τους κοιτούν από την κορυφή.
Δεκάλεπτα: 23-17, 37-33, 50-54, 79-79


Παναθηναϊκός: Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9 (2), Μπατίστ 14 (10 ρ.), Φώτσης 17 (3), Σάτο 12, Νίκολας 15 (5), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16 (2 τρ., 11 ασ.), Βουγιούκας, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου 3 (1)

Ολίμπια: Ιλιέφσκι 16 (4), Γκρέγκορι 19 (1), Σαλίν, Μούριτς 4, Γιαγκότνικ 10, Σερμαντίνι 6, Πινκνέι 8, Μάρκοτα 9, Λόρμπεκ 1, Όζμπολτ 15 (1)

Έγραψε ιστορία ο Προσινέτσκι

Ανακοινώθηκε και επίσημα η πρόσληψη του Ρόμπερτ Προσινέτσκι στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Με αυτήν την κίνηση γράφτηκε ιστορία, αφού γίνεται ο πρώτος Κροάτης που κάθεται στον πάγκο σερβικής ομάδας, μετά τον αιματηρό εμφύλιο που διέλυσε την ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Βέβαια, για Προσινέτσκι και Ερυθρό Αστέρα υπάρχουν πολύ περισσότερα που τους ενώνουν από όσα τους χωρίζουν, αφού όταν η ομάδα Βελιγραδίου κατακτούσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1991, ο ξανθομάλλης -ποδοσφαιριστής τότε- ήταν από τα βασικότερα στελέχη της.

«Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη και η πρώτη μου επιθυμία είναι να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έναντι της Παρτιζάν για τον τίτλο», ήταν τα πρώτα λόγια του Προσινέτσκι ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα.

Παραμένει στο «Άνφιλντ» ο Τζόνσον

Τις φήμες και τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Γκλεν Τζόνσον να αποχωρεί από τη Λίβερπουλ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου διέψευσε ο Ρόι Χότζον. Ο προπονητής των «κόκκινων» δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τον διεθνή αμυντικό και δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει να φύγει.

«Αυτά που ακούγονται είναι φήμες που προκύπτουν από τους μάνατζερ και τις εφημερίδες. Ο Τζόνσον θα είναι στη Λίβερπουλ μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό του και δεν αποκλείεται και περισσότερο. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με αυτόν, είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, διεθνής και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο να τον αφήσουμε να φύγει;»

Ενδιαφέρον φέρεονται να έχουν δείξει η Τότεναμ, η Γιουβέντους, και η Μπάγερν Μονάχου.

Ήρθε ο Μεντί για Ηρακλή, τι είπε ο Γιάννης Τάκης…

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσαλονίκης ο Μπερνάρντ Μεντί, προκειμένου να συζητήσει με τους ανθρώπους του Ηρακλή σχετικά με το ενδεχόμενο μεταγραφής του.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, μιλώντας στο «Μετρόπολις» είπε ότι θα γίνουν συζητήσεις με τον παίκτη και προσπάθειες να ενισχυθεί η ομάδα στην περίοδο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη.
Ο Μεντί δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Δωρεάν εισιτήρια δίνει ο πρόεδρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ!

Επειδή έχει προβλήματα με τους οργανωμένους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο πρόεδρος της ομάδα αποφάσισε να δώσει δωρεάν εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ σε όσους έχουν πάρει διαρκείας της ομάδας!!
Με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου και να «ντοπάρει» τους φιλάθλους, ενώ παράλληλα να σταματήσει τη γκρίνια που υπάρχει στην ομάδα του.
Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τόμι Σλαγιουράνοβιτς της εφημερίδας «Sportske Novosti»: «Ο πρόεδρος της Ντιναμό αποφάσισε να δώσει δωρεάν εισιτήρια στους φιλάθλους για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τα μόνα εισιτήρια που θα κυκλοφορήσουν θα είναι περίπου 2.000 για όσους δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας. Είναι μια κίνηση που αποσκοπεί στο να γεμίσει το γήπεδο και να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες σε βάρος του προέδρου»!!

«Έκλεισε» Κόουλμαν

Η χρυσή τομή ανάμεσα στη Λάρισα και τον Κρις Κόουλμαν βρέθηκε και το μόνο που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση της πρόσληψής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr o 40χρονος τεχνικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει θητεύσει στους πάγκους των Φούλαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Κόβεντρι, είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να βγάλει την ΑΕΛ από το βαθμολογικό αδιέξοδο. Ο νέος προπονητής της ΑΕΛ θα ταξιδέψει στην πατρίδα μας το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή θα βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ματς των «βυσσινί» κόντρα την ΑΕΚ.

Ο Καπέλο έχρισε διάδοχο

Το έδαφος για την διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας προετοιμάζει ο Φάμπιο Κάπελο. Ο Ιταλός τεχνικός παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του με την αγγλική ομοσπονδία λήγει μετά από δυο χρόνια πρότεινε «Σαμ Άλαρνταϊς ή Χάρι Ρέντναπ» ως τους πλέον κατάλληλους για να τον αντικαταστήσουν.

«Αυτή τη στιγμή ο Άλαρνταϊς και ο Ρέντναπ τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Έχουν ιδιαίτερο στυλ και τη δυνατότητα να παίρνουν αποτελέσματα με το υλικό που έχουν στα χέρια τους. Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να λειτουργεί γνωρίζοντας τις δυνατότητες που έχει το ρόστερ της ομάδας του».

Ο Ρέντναπ έχει εντυπωσιάσει με την πορεία της Τότεναμ τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Champions League, έχει την καθολική αναγνώριση των φιλάθλων και ως εκ τούτου έχει ανεβάσει τις μετοχές του. Από την άλλη μεριά ο προπονητής της Μπλάκμπερν, Σαμ Άλαρνταϊς, είναι παλιά καραβάνα στους πάγκους αγγλικών ομάδων.

Αν τελικά ο Καπέλο θα δικαιωθεί και θα επηρεάσει την απόφαση της ομοσπονδίας θα το διαπιστώσουμε… το καλοκαίρι του 2012!!!

Κοντά στη Στουτγάρδη ο Λαμπαντία

Ο Μπρούνο Λαμπαντία αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία τη Στουτγκάρδης.
Οι Σουηβοί πραγματοποιούν μία κάκιστη σεζόν ως τώρα στην Μπουντεσλίγκα, όπου μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκονται στη 16η θέση με μόλις 12 βαθμούς. Ο Γιανς Κέλερ που ανέλαβε τα ηνία μετά την απόλυση του Κρίστιαν Γκρος, δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας και να πάρει αποτελέσματα και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα τον αντικαταστήσει ο Λαμπαντία.

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρώην τεχνικός του Αμβούργου βρίσκεται μια ανάσα από τη Στουτγάρδη, έστω κι αν ο αθλητικός διευθυντής της τελευταίας, Φρέντι Μπόμπιτς, απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση. «Δε θα απαντήσω αν χρειαζόμαστε νέο προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι ότι χρειαζόμαστε βαθμούς», είπε ο Μπόμπιτς.

Ντέρμπι στο Κύπελλο Ιταλίας

Η Ρόμα θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο σε νοκ άουτ ματς για τους "16" του θεσμού.
Οι δύο ομάδες της Ρώμης θα «μονομαχήσουν»στην κοινή τους έδρα  για μια θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, στο πιο ενδιαφέρον από τα οκτώ ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα.

Η Ίντερ θα υποδεχθεί την Τζένοα στο «Μεάτσα», η Γιουβέντους την Κατάνια στο Τορίνο, ενώ η Μίλαν θα αντιμετωπίσει επίσης εντός έδρας την Μπάρι.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας:
Πάρμα-Φιορεντίνα (14/12)
Ίντερ-Τζένοα (12/1)
Παλέρμο-Κιέβο (12/1)
Γιουβέντους-Κατάνια (13/1)
Νάπολι-Μπολόνια (18/1)
Ρόμα-Λάτσιο (19/1)
Σαμπντόρια-Ουντινέζε (19/1)
Μίλαν-Μπάρι (20/1)

Λίμα: «Ξέρουμε ποία φανέλα φοράμε»

Το βραβείο για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής παρέλαβε σήμερα ο Πάμπλο Λίμα. Ο Ουρουγουανός αμυντικός του Ηρακλή, παρέλαβε το βραβείο διά χειρός Κυριάκου Φυτίλη, βετεράνου ποδοσφαιριστή της ομάδας. «Συγχαρητήρια για το γκολ και εύχομαι το επόμενο να συνδυαστεί και με νίκη για την ομάδα μας», τόνισε αρχικά ο κ. Φυτίλης ενώ από την πλευρά του ο αμυντικός των «κυανολεύκων» σημείωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι χαρούμενος, αλλά το μυαλό μου είναι στο επόμενο παιχνίδι. Πάντα όταν εκτελώ φάουλ, το μυαλό μου είναι να σκοράρω».
Για την κόντρα του με τον Πάμπλο Γκαρσία: «Δεν έχουμε αγωνιστεί αντίπαλοι στο παρελθόν. Είχα την τύχη να παίξουμε μαζί στην εθνική Ουρουγουάης. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι και ελπίζω να το κερδίσουμε εμείς».
Για το αν έχει κατανοήσει την ιδιαιτερότητα του αγώνα στην Τούμπα: «Ξέρω ότι το ντέρμπι αυτό είναι σημαντικό, αλλά κάθε τέτοιο παιχνίδι έχει και διαφορετική εξέλιξη. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εμείς δουλεύουμε πολύ και προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να δείχνουμε βελτίωση».
Για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Η αντίδραση των φιλάθλων μας ήταν νορμάλ. Το τελευταίο διάστημα δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Το σημαντικό είναι όμως, ότι ξέρουμε ποια φανέλα φοράμε».
Για το γεγονός ότι ο Ηρακλής μπαίνει σε μία τριάδα ντέρμπι: «Για εμάς το πιο σημαντικό είναι ο αγώνας του Σαββάτου και πώς θα τον κερδίσουμε. Όταν τελειώσει αυτό το παιχνίδι, θα συζητήσουμε για τα επόμενα που ακολουθούν. Αλλά το μυαλό μας προς το παρόν είναι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ».

Επαφές με Πέσιτς η ΕΟΚ για την εθνική ανδρών

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι προς το παρόν το φαβορί για την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας της εθνικής ομάδας ανδρών.
Ο Σέρβος τεχνικός που ανέλαβε πριν ένα μήνα τη Βαλένθια, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με τους Ισαπνούς και βλέπει πολύ θετικά να αναλάβει την ελληνική ομάδα στη θέση του Καζλάουσκας.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ που ήταν πολύ κοντά στην Ελλάδα, αναθεώρησε και θέλει να συνεχίσει στη Ρωσία. Η νέα διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης το 2007, που θα αναλάβει τον Ιανουάριο, φέρεται να έχει συμφωνήσει για την είσπραξη 150 χιλιάδων ευρώ που αποτελεί οφειλή από το τωρινό συμβόλαιο και 600 χιλιάδες για διετή ανανέωση, ποσό που δεν επρόκειτο να του δώσει η ΕΟΚ και ο πρόεδρος Γ. Βασιλακόπουλος.

Χωρίς κόσμο με Ολυμπιακό Βόλου

Για τρίτη φορά την τρέχουσα σεζόν ο Παναθηναϊκός θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών μετά την τιμωρία που του επιβλήθηκε για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Χωρίς κόσμο με Ολυμπιακό Βόλου.Με τιμωρία της έδρας του για μία αγωνιστική και πρόστιμο ύψους 82.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ.
Η "πράσινη" ΠΑΕ έχει δικαίωμα έφεσης (κάτι που θα κάνει), ωστόσο αν δεν δικαιωθεί και η ποινή διατηρηθεί, τότε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για την 15η αγωνιστική θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Υπενθυμίζουμε, πως σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του συλλόγου, τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό τα προκάλεσαν άγνωστοι και άσχετοι με τον Παναθηναϊκό. Χαρακτηριστικά τα λόγια του δικηγόρου της ΠΑΕ, Γιάννη Κάρμη: "Η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα προκλήθηκε από δημοσίευμα οπαδικής εφημερίδας, η οποία απευθύνεται σε φιλάθλους του Ολυμπιακού. Η επίθεση δεν είχε ουδεμία σχέση με τον αγώνα, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν έρθει με μολότοφ και επιτέθηκαν στην μπουτίκ της ομάδας". *** Αυτή είναι η τρίτη φορά την τρέχουσα σεζόν που ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους. Η πρώτη ήταν με την Ξάνθη στη Λεωφόρο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (1-1) και η δεύτερη με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (1-0).

Απέκτησε τον Ζεάν Καριόκα

Σε ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής προχώρησε η SKODA Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της μεταγραφή για τη χειμερινή περίοδο αποκτώντας τον Βραζιλιάνο επιθετικό Ζεάν Αγκοστίνιο ντα Σίλβα, γνωστό και ως  Ζεάν Καριόκα Ο Βραζιλιάνος έχει ύψος 1.76 και είναι γεννημένος στις 1/6/1988. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει προλάβει να αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Μποταφόγκο και Πόντε Πρέτα, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Φιγκεϊρένσε, που παίζει στην δεύτερη κατηγορίας της Βραζιλίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης:
"H ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ήλθε σε συμφωνία και θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, με τον ποδοσφαιριστή JEAN AGOSTINHO DA SILVA".
Στα αγωνιστικά  τώρα με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ την Πέμπτη.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του δούλεψαν πάνω σε ασκήσεις τακτικής και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε ομάδες για το δίτερμα που ακολούθησε.
Στο προπονητήριο της ομάδας βρέθηκε και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ζεαν Αγκοστίνιο Ντα Σίλβα ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα.
Τιμή για τη SKODA ΞΑΝΘΗ και τον Γιάννη Παπαδημητρίου
Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στο DIVANI CARAVEL ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη "Γιορτή του Ποδοσφαιριστή". Πρόκειται για μία λαμπρή εκδήλωση η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο και σ' αυτήν τιμώνται οι καλύτεροι της χρονιάς.
Φέτος ο ΠΣΑΠ αποφάσισε να τιμήσει και τον πρώην αρχηγό της SKODA ΞΑΝΘΗ και νυν Τεχνικό της Διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών με τις 389 παρουσίες και τα 5 γκολ με την ξανθιώτικη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις, θα τιμηθεί για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και για τη SKODA ΞΑΝΘΗ.

Πάει για επέμβαση ο Βιτόλο

Δεν παρουσίασε βελτίωση ο τραυματισμός του Βίκτορ Βιτόλο στο γόνατο και από την προπόνηση της Παρασκευής θα ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει σε επέμβαση. Ο Ισπανός μέσος δεν έχει απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις και το πιο πιθανό είναι να κάνει αρθροσκόπηση στερώντας από τον «δικέφαλο» τις πολύτιμες υπηρεσίες του μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σ’ αυτό το διάστημα έχει να δώσει δύο παιχνίδια πρωταθλήματος (με Ηρακλή και Κέρκυρα), ένα Κυπέλλου (με ΠΑΣ) και την κρίσιμη αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μαξιμίρ» της Κροατίας για το Europa League, στο οποίο ακόμη κι η ισοπαλία αρκεί για την εξασφάλιση του εισιτηρίου για την επόμενη φάση. Η αυριανή μέρα θα είναι καθοριστική, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Βιτόλο.

Σολτάνι: «Θα ήταν ένα ωραίο βήμα η μεταγραφή…»

Ευπρόσδεκτες θα είναι για τον Καρίμ Σολτάνι προτάσεις από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ολλανδικό Τύπο.

«Στην Ελλάδα, αν πας καλά σε μία από τις μικρότερες ομάδες, μπορείς να πάρεις μεταγραφή σε κάποια από τις μεγαλύτερες. Αυτό δεν το βλέπεις συχνά αλλού. Θα ήταν ένα ωραίο βήμα για μένα. Έχω υπογράψει για ένα χρόνο στον Ηρακλή, αλλά αυτό το μήνα θα γίνει η πρώτη συζήτηση μεταξύ εμού και της διοίκησης», δήλωσε και πρόσθεσε: «Η διαφορά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τις υπόλοιπες ομάδες είναι μεγάλη, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, και αυτό τους δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Πίσω όμως από αυτές τις ομάδες τα πράγματα είναι απρόβλεπτα. Από εκεί που είσαι τέταρτος μπορείς να βρεθείς δωδέκατος».

Για την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα ανέφερε: «Ήδη έχω πετύχει τέσσερα γκολ κι ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Έχω αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ενώ στη Ντεν Χάαγκ έπαιζα μόνο ως αριστερός επιθετικός. Είναι πάντα καλό να μαθαίνεις νέα πράγματα και λόγω τραυματισμών και τιμωριών έπρεπε να παίξω σε διαφορετικές θέσεις».

Τέλος, συγκρίνοντας το ελληνικό πρωτάθλημα με το ολλανδικό, είπε: «Ο ρυθμός των αγώνων είναι πιο χαμηλός από την Ολλανδία και σαν επιθετικός έχει λιγότερες ευκαιρίες να σκοράρεις. Οι διαιτητές εδώ είναι πιο αυστηροί και ήδη έχω δεχτεί τρεις κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες, μία εκ των οποίων δεν έπρεπε να πάρω».

Μετράει απώλειες η Άρσεναλ

Ο τραυματισμός του Κίεραν Γκιμπς και η αποβολή του Μπακαρί Σανιά είναι τα θέματα προβληματισμού στους «κανονιέρηδες» μετά τους αναμενόμενους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη επί της Παρτιζάν ήρθε σχετικά εύκολα, με εξαίρεση ένα 20λεπτο άγχους που συνόδευσε τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ όταν ισοφαρίστηκαν προσωρινά. Τώρα όμως ο Αλσατός τεχνικός κοιτάει τις απώλειες με τον Σανιά να τίθεται αυτόματα νοκ-άουτ από τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε.

Το δεύτερο ζήτημα προβληματισμού αποτελεί η κατάσταση του Κίεραν Γκιμπς, αφού αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας στο 23’ λεπτό της αναμέτρησης. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής γύρισε τον αστράγαλό του και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς.

ΠΑΟΚ: Πονάει ακόμη ο Ίβιτς

Αμφίβολος εξακολουθεί να είναι ο Βλάνταν Ίβιτς για το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ο Σέρβος πονάει και ούτε σήμερα ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Αντίθετα ο Ελ Ζαρ ανέβασε ρυθμούς, όμως το πιο πιθανό είναι να μείνει στον πάγκο, με τον Σαλπιγγίδη να αγωνίζεται δεξιά και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ντροπιαστικό σύνθημα από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ για τον Βενγκέρ

Σάλος έχει ξεσπάσει στην ποδοσφαιρική κοινότητα με κεντρικό πρόσωπο τον Αρσέν Βενγκέρ. Το σύνθημα της... ντροπής από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων. Ο χαρακτηρισμός "παιδόφιλος" απειλεί να τινάξει στον αέρα το ντέρμπι με την Άρσεναλ.

Τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών κάποιες φορές ξεφεύγουν από τα όρια κι αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Όταν, όμως, επαναλαμβάνονται προκαλείται πρόβλημα κι αυτό προσπαθεί να προλάβει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με την ομάδα του ενόψει της παρουσίας του Αρσέν Βενγκέρ στο Ολντ Τράφορντ. Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ένα σύνθημα στο οποίο αποκαλούν τον Αλσατό προπονητή της Άρσεναλ παιδόφιλο. «Κάτσε κάτω εσύ παιδόφιλε», είναι η αποστροφή στο οπαδικό σύνθημα, η οποία προκαλεί πολύ κόσμο και κυρίως, την αξιοπρέπεια του Βενγκέρ κι όσων σέβονται τον εαυτό τους. Για να μην επαναληφθεί, ο Φέργκιουσον θα γράψει στο match programme κείμενο προς τους οπαδούς, κάτι απόλυτα λογικό, καθώς οι δυο τους έχουν συνδεθεί με στενούς δεσμούς φιλίας τελευταία.

Γιατί λένε τον Βενγκέρ παιδόφιλο; Η μοναδική ερμηνεία που δίνεται, αφορά στην προτίμησή του να επιλέγει έφηβους παίκτες από την Αφρική ή άλλες υπό ανάπτυξη χώρες, προκειμένου να ανακαλύψει ποδοσφαιρικά διαμάντια. Μα, αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί η Άρσεναλ όλα τα τελευταία χρόνια κι έχει βγει κερδισμένη η ίδια και το ποδόσφαιρο. Συνεπώς;

Οι άνθρωποι ασφαλείας έχουν λάβει συστάσεις για να απομακρύνουν από τις κερκίδες όποιον τραγουδά το σύνθημα. «Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν για αυτό το αηδιαστικό σύνθημα. Δεν το εγκρίνουμε κι έχουμε απευθυνθεί στους οπαδούς να μην το επαναλάβουν. Υπάρχουν πολλά συνθήματα που προκαλούν τους οπαδούς κι αυτό είναι σίγουρα ένα προς το οποίο οι πάντες πρέπει να εναντιωθούν», ανέφερε εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Θα λάβουμε ισχυρά μέτρα. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας προκαλούνται και γι' αυτό θα απομακρύνουμε τους οπαδούς που το τραγουδούν από το γήπεδο», επιβεβαίωσε ο ίδιος παράγοντας.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είπε πως «η αστυνομία πρέπει να κάνει περισσότερα για να μην ακουστεί τέτοιο πράγμα», και χαρακτήρισε το σύνθημα «γελοίο». «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι οπαδοί της γνωρίζουν πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον μας συνθήματα, με αφορμή την τραγωδία του 1958, και κατανοούν την ευαισθησία που υπάρχει. Δε συμφωνώ καθόλου. Υπάρχουν πολλά για να σκεφτούμε και να θαυμάσουμε στο παιχνίδι, δίχως να χρησιμοποιούμε κάτι για να διασύρουμε κάποιον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των «κόκκινων διαβόλων».

Από την πλευρά τους, οι οπαδοί της Άρσεναλ εξήγησαν πως είναι πολύ θετικές οι κινήσεις αυτές, αλλά εμφανίστηκαν δύσπιστοι ως προς το αποτέλεσμα. «Όταν βλέπεις παιδιά να τραγουδούν το σύνθημα μαζί με τους γονείς τους που τα έφεραν στο γήπεδο, καταλαβαίνεις πως υπάρχει ένα πραγματικό λάθος εδώ», ανέφερε ο Άντριου Μάνγκαν, εκπρόσωπος του οπαδικού μπλογκ της Άρσεναλ.

Το αποτέλεσμα θα διαπιστωθεί στις κερκίδες του Ολντ Τράφορντ, στο ντέρμπι κορυφής του αγγλικού πρωταθλήματος...

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Γλίτωσε τη φυλακή ο Γκασκόιν

Η ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον Πολ Γκασγκόιν που έμοιαζε το πιθανότερο σενάριο για την οδήγηση (για άλλη μία φορά) υπό επήρεια αλκοόλ, απεφεύχθη. Η ιδιότητα του ιδιόρρυθμου Άγγλου ως πρώην θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου του χάρισε την επιείκεια του δικαστηρίου (για άλλη μία φορά) σύμφωνα με τη «Daily Mail».

Ο 43χρονος Γκασκόιν είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο να οδηγεί μεθυσμένος και στο αίμα του ανιχνεύθηκε ποσότητα αλκοόλ τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο. Μετά από μία σειρά αναβολών της υπόθεσης, η δίκη έγινε και τελικά του επιβλήθηκε ποινή δίμηνης κάθειρξης με αναστολή ενός έτους.

Επίσης του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για τρία χρόνια, ενώ του χορηγήθηκε θεραπεία σε Κέντρο Αποτοξίνωσης.

«Καμία σχέση με τον αγώνα τα επεισόδια»

Ουδεμία σχέση με οπαδούς του Παναθηναϊκού είχαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό το Σάββατο, όπως ισχυρίστηκαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή οι εκπρόσωποι των «πρασίνων».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, τόνισε πως «… η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα προκλήθηκε από δημοσίευμα οπαδικής εφημερίδας», το οποίο και προσκόμισε ως αποδεικτικό στοιχείο, ενώ πρόσθεσε πως «… η επίθεση δεν είχε ουδεμία σχέση με τον αγώνα, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν έρθει με μολότοφ και επιτέθηκαν στην μπουτίκ της ομάδας».

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ, κ. Μπέτσος, που παραβρέθηκε ως μάρτυρας, τόνισε πως «… τα επεισόδια δεν έγιναν από οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά από κάποιους που εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο για να συγκρουστούν με την αστυνομία λόγω της επετείου από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι οπαδοί που βγήκαν έξω από το ΟΑΚΑ δεν ενώθηκαν με τους άλλους για τα επεισόδια και βγήκαν είτε για να αναπνεύσουν από τα καπνογόνα, είτε από περιέργεια. Αν δεν ήταν η συγκεκριμένη επέτειος, δεν θα γινόταν κανένα επεισόδιο».

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναμένεται το απόγευμα. Αν τα επεισόδια θεωρηθούν εκτεταμένα, ο Παναθηναϊκός είναι υπότροπος και η ποινή που θα του επιβληθεί θα διπλασιαστεί. Αν τα επεισόδια θεωρηθούν ευρείας έκτασης, οι «πράσινοι» δεν είναι υπότροποι αλλά θα τιμωρηθούν με μία ή δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Αν, τέλος, οι ισχυρισμοί της υπερασπιστικής γραμμής γίνουν δεκτοί, τότε ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με ένα βαρύ πρόστιμο.

Ουζουνίδης: «Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες»

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μίλησε σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Ηρακλή τόνισε για το ματς της Τούμπας: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Συνήθως σε αυτά τα ντέρμπι παίζει μεγάλο ρόλο η δύναμη, η αποφασιστικότητα και η θέληση που θα δείξουν οι παίκτες για να πάρουν τη νίκη. Εμείς θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε ότι παίζουμε με μία καλή ομάδα, που έχει κάποιες απουσίες και σίγουρα έχει και συγκεκριμένες αδυναμίες στις οποίες εμείς θέλουμε να «χτυπήσουμε».
Για τις απουσίες του Ηρακλή τόνισε:
«Είναι σίγουρα πρόβλημα για εμάς. Έχουμε την επιστροφή βέβαια του Γιάκομπ αλλά την απουσία του Ντάνι. Δεν μπορούμε να έχουμε σταθερό κορμό, όμως πιστεύω ότι υπάρχουν ισάξιοι αντικαταστάτες. Όσο προχωράει το πρωτάθλημα, βλέπετε ότι σε όλες τις ομάδες υπάρχουν αυτά.

Κούπερ: «Να τελειώσουμε καλά την χρονιά»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο προπονητής του Άρη είπε για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Θέλουμε να ψάξουμε μία εκτός έδρας νίκη για να μας βάλει και πάλι σε τροχιά των υψηλών θέσεων του πρωταθλήματος. Πλέον απομένει λίγος χρόνος για το τέλος του πρώτου γύρου. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που τρέχει πάρα πολύ και εμείς θα πρέπει να υιοθετήσουμε μία ειδική νοοτροπία γιατί είμαστε στα όρια μας σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές. Οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει αρκετά την προσπάθεια μας γιατί ζητάμε μεγαλύτερη προσπάθεια από κάποιους άλλους παίκτες. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι. Έχουμε να παίξουμε πολλά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η ομάδα πρέπει να έχει νικηφόρα νοοτροπία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Παρά τις δυσκολίες πρέπει να κερδίζει τα παιχνίδια. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουμε ιδιαίτερη σταθερότητα, όμως είμαστε σε αρκετά καλή θέση. Θέλουμε λοιπόν να τελειώσουμε καλά την χρονιά ώστε να έχουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα με τη νέα χρονιά».
Για τα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα και κατά πόσο σκέφτεται να προστατέψει παίκτες για τον αγώνα με την Ρόζενμποργκ απάντησε: «Όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές που έχουν αποθεραπευτεί, μιλάμε για ένα ευαίσθητο σημείο. Σήμερα κάποιοι παίκτες μπήκαν να προπονηθούν. Όταν ένας παίκτης γυρίζει από την αποθεραπεία, πρέπει να μπαίνει προοδευτικά στην ομάδα. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με την γρήγορη επιστροφή κάποιων ποδοσφαιριστών. Αυτή την στιγμή πάντως σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι του Σαββάτου. Δεν έχουμε τίποτε άλλο στο μυαλό μας. Εγώ ίσως πρέπει να σκέφτομαι λίγο πιο μακριά για κάποιες γραμμές γιατί είμαι προπονητής, όμως για τους παίκτες δεν ισχύει αυτό».
Για τους Φαμπιάνο και Ναφτί, ο κ. Κούπερ σχολίασε: «Σε ότι αφορά τον Φαμπιάνο είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Αποτελεί ξένο σώμα, αφού δεν προπονείται. Ο Ναφτί κάνει προπόνηση με την ομάδα και δεν θα ασχοληθώ με καμία φημολογία».
Όσο για το αν υπάρχουν εισηγήσεις δικές του για αποδεσμεύσεις παικτών, τόνισε: «Από την στιγμή που μιλάμε για προβλήματα της ομάδας που έχουν δημιουργηθεί από τραυματισμούς, γίνεται κατανοητό ότι θέλουμε και χρειαζόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές. Υπολογίζω ότι την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε τι θα γίνει στο ρόστερ. Ακόμη τα πράγματα είναι πολύ οριακά καθώς έχουμε πρόβλημα ακόμη και να βγάλουμε την αποστολή».

Τσαμπαλάλα στο λιμάνι

Η Έβερτον ενδιαφέρεται για τον Σιφί Τσαμπαλάλα. Αναζητώντας τον πλέον κατάλληλο αντικαταστάτη του Στίβεν Πίεναρ  ο Ντέβινιτ Μόγες κατέληξε στον Νοτιοαφρικανό χαφ των Κάιζερ Τσιφς.  Για την απόκτησή του η διοίκηση της Έβερτον είναι διατεθειμένη να δαπανήσει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων. Ο Πίεναρ δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και συζητά με την Τότεναμ για να μετακομίσει στο Λονδίνο. «Όλοι γνωρίζουν πως ο Στίβεν θα φύγει. Ο Τσαμπαλάλα είναι ο παίκτης που πρόκεται να τον αντικαταστήσει», δήλωσε πηγή της Έβερτον, στο Goal.com.

Εξετάζει Άντερσον ο Ουζουνίδης

Στο «μικροσκόπιο» του Μαρίνου Ουζουνίδη βρίσκεται ο Άντερσον Σίλβα Ντε Φράνκα.
Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει προταθεί στους «κυανόλευκους», μαζί με δεκάδες άλλους ποδοσφαιριστές, όμως η περίπτωσή του κέντρισε το ενδιαφέρον της τεχνική ηγεσίας. Ο 28χρονος παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και τελείωσε η συνεργασίας του με την Έβερτον.
Ο Άντερσον ξεκίνησε την καριέρα του από την Μοντεβιδέο Γουόντερερς και στην συνέχεια μετεγγράφηκε στην Ρασίνγκ Σανταντέρ. Από εκεί μεταπήδησε στην Έβερτον το 2005, όμως η αγγλική ομάδα τον παραχώρησε κατευθείαν δανεικό στη Μάλαγα, όπου έμεινε έως το 2007. Η καριέρα του στα «ζαχαρωτά» δεν κράτησε πολύ και έφυγε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά για την Μπάρνσλεϊ.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστεύει πως ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή των «κυανόλευκων» και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες επαφές, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο Κούπερ αποφασίζει

Στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα παραδοθεί η λίστα του Μανέλ Φερέρ με τους μετεγγραφικούς στόχους.
Η διοίκηση του Άρη ζήτησε από τον πρώην συνεργάτη της «κίτρινης» ΠΑΕ να φτιάξει μια λίστα στην οποία θα υπάρξουν ονόματα παικτών, που θα μπορούσαν να απασχολήσουν την ομάδα και οι οικονομικές απαιτήσεις των οποίων, βρίσκονται στο πλαίσιο που έχει θέση η διοίκηση. Ο Άρης αναζητεί έναν επιθετικό και ένα αριστερό χαφ, με τον Φερέρ να ξεκαθαρίζει στους Γιάννη Κόντη και Γιάννη Μιχαλήτσο, πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αναζήτηση.
Η συγκεκριμένη λίστα θα παραδοθεί στην συνέχεια στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος θα έχει τον τελευταίο λόγο για το ποιοι θα αποκτηθούν από τους «κίτρινους», τον Ιανουάριο. Παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες θα ξεκαθαρίσει το μέλλον των Τόνι Κάλβο και Μεντί Ναφτί. Οι δυο παίκτες δεν υπολογίζονται από τον Αργεντινό τεχνικό, όπως άλλωστε και ο Φαμπιάνο. Οι τρεις παίκτες ψάχνουν να βρουν ομάδα για να αποχωρήσουν από το «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ιανουάριο, όμως αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λύσης της συνεργασίας.
Τέλος, στα αγωνιστικά ο Αργεντινός τεχνικός προετοιμάζει τους «κίτρινους» για τον εκτός έδρας αγώνα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου. Εκτός πλάνων για την συγκεκριμένη αναμέτρηση έχουν τεθεί οι Ρονάλντο, Τσεσνάουσκις, Οριόλ, Χουάνμα, Παπαζαχαρίας, Αγτζίδης και Μίσελ.

«Δεν είχαμε κίνητρο»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μίλαν απογοητεύει στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Champions League, όταν έχει διασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. «Δεν είχαμε κίνητρο» τόνισε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά την ήττα (2-0) από τον Άγιαξ.

«Νομίζω ότι η αιτία της ήττας ήταν η έλλειψη κινήτρων από τους ποδοσφαιριστές. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, αλλά ήταν ένας αγώνας Champions League, στο οποίο δεν είχαμε επιπλέον κίνητρο για να τα πάμε καλύτερα», τόνισε ο προπονητής της Μίλαν.

Ωστόσο, ο Αλέγκρι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς:

«Είναι δύσκολο όταν ξεκουράζεις κάποιον σαν τον Ζλάταν, καθώς παίζαμε με δύο επιθετικούς, οι οποίοι συνήθως παίζουν πίσω του. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης για τον Ιμπραΐμοβιτς. Ο Ροναλντίνιο και ο Ρομπίνιο είναι δύο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές», συμπλήρωσε.

Η Μίλαν προκρίθηκε στη φάση των 16, πίσω από τη Ρεάλ, έχοντας αποκομίσει οχτώ βαθμούς.

Ντεσάμπ: «Η νίκη στους φιλάθλους»

Τη νίκη στον αγώνα με την Τσέλσι παρόλο που δεν συνεπαγόταν βαθμολογικό κέρδος παραδέχτηκε ότι ήθελε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο προπονητής της Μαρσέιγ ήθελε να χαρούν οι φίλαθλοι με μία μεγάλη νίκη και έτσι και έγινε, με τους Γάλλους να επικρατούν 1-0.

Ο Ντεσάμπ τόνισε ότι η νίκη απέναντι σε μία ομάδα της δυναμικότητας της Τσέλσι είναι πάντα σημαντική, ενώ ευχήθηκε να έχουν μία όσο το δυνατόν καλύτερη κλήρωση για να τους βοηθήσει στην ευρωπαϊκή πορεία που ονειρεύονται:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μπραντάο και για την ομάδα μου. Ήθελα να δω τους ποδοσφαιριστές μου να νικάνε. Είναι ωραίο για τους οπαδούς να επικρατείς της Τσέλσι παρόλο που δεν σημαίνει τίποτα. Ακόμη και αν παίζεις όμως αγώνες χωρίς πίεση και βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι ωραία να φτάνεις σε επιτυχία.

Μία ομάδα σαν τη Τσέλσι έχει στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εμείς όχι. Δικός μας στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Ελπίζω να έχουμε τύχη στην κλήρωση, αν και με όποιον και να τύχουμε θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Μπορεί τώρα να νικήσουμε την Τσέλσι όμως δεν διάγει και την καλύτερη περίοδό της. Τον Φεβρουάριο θα είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα».

Καμία κίνηση ακόμη από τους Άραβες για ΠΑΟΚ!

Στασιμότητα παρατηρείται στο θέμα της επένδυσης των Αράβων στη Χαλκιδική, αφού ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, κάτι που καθυστερεί και τις εξελίξεις για είσοδό του στα διοικητικά του ΠΑΟΚ.
Στις 12 Δεκεμβρίου πάρχει γενική συνέλευση στην ΠΑΕ για άλλα θέματα, αλλά σίγουρα θα συζητηθεί και αυτό της ενδεχόμενης επένδυσης, κάτι που έχει παραδεχθεί δημοσίως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επίημη ανακοίνωσή της.
Ο Ζαγοράκης περιμένει αυτά τα χρήματα για να δοθούν… «ανάσες» στα ταμεία της εταιρίας, αλλά οι Άραβες δεν έουν κάνει ακόμη καμία κίνηση.
Είναι βέβαια χαρακτηριστικό ρτο γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκαν και πάλι Ζαγοράκης-Άραβας, αλλά για να παίξουν πδοόσφαιρο (!), παρουσία του υπευθύνου οικονομικών κ. Μανδρίνου, ο οποίος χειρίζεται πλέον το θέμα και δεν διστάζει να εκφράζει μια σχετική αισιοδοξία για την τελική έκβαση του θέματος.

Αλέφαντος: «Πώς κατάντησε έτσι ο Παναθηναϊκός»; «Δεν είναι φρέσκος ο προπονητής…»

Με το γνωστό του καυστικό ύφος, ο Νίκος Αλέφαντος σχολίασε μέσω της στήλης του στο katimagiko.gr την ήττα του Παναθηναϊκού από την Κοπεγχάγη και τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Δείτε τα σημαντικότερα σημεία:

Είναι η μεγαλύτερη κατάντια για μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων αυτό που έχει πάθει ο Παναθηναϊκός φέτος! Είναι κατάντια για τους δημοσιογράφους που παρουσίαζαν το καλοκαίρι αυτό το ρόστερ του Παναθηναϊκού ως το καλύτερο όλων των εποχών! Μάθετε μπαλίτσα επιτέλους.

Φωνάζω από πέρσι για το υλικό του Παναθηναϊκού ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ότι πέρσι ήταν εξωφρενικά άθλιος ο Ολυμπιακός, γι’ αυτό πήρε άνετα το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός - συν το ότι είχε καλή φυσική κατάσταση. Πώς κατάντησε έτσι ο Παναθηναϊκός που στεκόταν πάντα αξιοπρεπώς στην Ευρώπη; Εδώ μιλάμε για διασυρμούς συνεχόμενους. Πάλι τα σέντερ μπακ κουτουλάγανε. Η όλη εμφάνιση ήταν μια συνέχεια του αγώνος με τον Πανσερραϊκό.

Δραματική κατάσταση, δεν είναι Παναθηναϊκός αυτός. Δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Από θέμα τακτικής, από θέμα ταχύτητας, από θέμα ατομικών ικανοτήτων παικτών, από θέμα φυσικής κατάστασης, παίκτες ξεζουμισμένοι. Σκέφτεσαι και λες «δηλαδή τι θέλει αυτή η ομάδα, 10 μεταγραφές»; Έχω πει ότι χρειάζεται γενική ανακατασκευή.

Και τον προπονητή δεν τον βλέπω φρέσκο. Κουρασμένο τον βλέπω… Ξέρετε, η ηλικία δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρόνια, αλλά και με την ψυχή. αλοπρόσαλλες αλλαγές, τον Χριστοδουλόπουλο γιατί τον έβγαλε τόσο νωρίς, τι μπορείς να περιμένεις με Μαρίνο έξω δεξιά κλπ.

Μου προξενεί εντύπωση που έκαναν δηλώσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού ότι πάνε να παλέψουν το παιχνίδι. Τι να παλέψουν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο; Πώς να παλέψει τέτοιο ματς μία ομάδα που έχει γίνει πολύ αργή, μία ομάδα με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές, μία ομάδα που όλοι ψάχνουν τον Σισέ και περιμένουν όλοι από έναν παίκτη μόνο, μία ομάδα που δεν πατάει αντίπαλη περιοχή, μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο παλαιμάχων! Ήταν ένας άσος που φαινόταν από μακριά απέναντι σε αυτήν την καλοδουλεμένη Κοπεγχάγη. Ήταν το πιο σίγουρο αποτέλεσμα.

Ο προπονητής της Κοπεγχάγης πρέπει να είναι πολύ καλός, σπάνιο για Νορβηγό προπονητή να παρουσιάζει τόσο ωραία το 4-4-2! Υποδειγματικό το παίξιμο της Κοπεγχάγης, το 4-4-2 αυτού του προπονητή είναι για σεμινάριο! Και με όχι παικταράδες μέσα. Ταβάνι έπιασε, δηλαδή τι άλλο να έκανε στο Τσάμπιονς Λιγκ στον όμιλο, να πέρναγε και την Μπαρτσελόνα; Επάξια πήρε τη 2η θέση στον όμιλο. Είναι ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα.

«Θολές» σκέψεις στο Λιμάνι

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ. ΝΑ «ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ» ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.-Εν αναμονή της συνάντησης του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού και περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές σχετικά με το πλάνο κάποιων αλλαγών που υπάρχει στο λιμάνι.

Ο Βάσκος τεχνικός φαίνεται ότι δεν «καίγεται» για ενίσχυση, ωστόσο δεν θα έλεγε «όχι» σε περίπτωση που ελαφρύνει το ρόστερ της ομάδας του με αποχωρήσεις τον Γενάρη.

Ο Βαλβέρδε θεωρεί αριθμητικά επαρκές το έμψυχο δυναμικό και θα περιμένει να δει πρώτα τις παραχωρήσεις που θα προκύψουν και μετά να εισηγηθεί ενίσχυση – αν αυτό είναι αναγκαίο.

«Βροχή» οι προτάσεις

Εξάλλου, υπάρχουν παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Βάσκο τεχνικό. Πρόκειται για σίγουρα για τον Ζαϊρί, τον Γκαλίτσιο και τον Μήτρογλου, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Νέμεθ ή του Γ. Παπαδόπουλου.

Την ίδια ώρα, άλλωστε, οι προτάσεις δανεισμού στο λιμάνι για τους παραπάνω παίκτες πέφτουν τις τελευταίες μέρες «βροχή». Τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο. Ενδεικτικά από τη Μεγαλόνησο ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί προτάσεις: από την Α.Ε. Λεμεσού για τον Ζαϊρί και από την Ομόνοια για τον Μήτρογλου.

Στο επίκεντρο κεντρικός χαφ

Στο μεταξύ, η θέση που φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο είναι αυτή του κεντρικού μέσου. Εκεί έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ότι χρειάζεται ενίσχυση τον Γενάρη, αλλά περιμένουν και την άποψη του Βαλβέρδε. Εξάλλου, αν εξαιρέσουμε τον Γιάννη Παπαδόπουλο, για τον οποίο λέγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον δανεισμό του από άλλη ομάδα, κανένας άλλος παίκτης από τους «πιθανώς προς αναχώρηση» δεν είναι κεντρικός μέσος.

Οι Έλληνες

Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθεί πολλές περιπτώσεις από την ελληνική αγορά. Δύο παίκτες του Πανιωνίου, ο Μανιάτης και ο Κουμορτζί, είναι ψηλά στη λίστα και δεν αποκλείεται -αν δώσει το «οκ» ο Βαλβέρδε- να γίνει κίνηση. Οι δε «κυανέρυρθοι» παρουσιάζονται θετικοί να συζητήσουν σε πιο χαμηλές τιμές για τους δύο ποδοσφαιριστές, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν παίκτες δανεικούς ως ανταλλάγματα από τους Πειραιώτες. Επίσης, ο Βαλβέρδε είναι αυτός που θα αποφασίσει και για τον Βαγγέλη Μόρα, για τον οποίο φέρεται να έχει γίνει μια κουβέντα.

«Ο Βαλβέρδε αποφασίζει»

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα της Τρίτης ο Σωκράτης Κομινάκης ερωτηθείς για τις μεταγραφές ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα γίνει η συνάντηση με τον προπονητή, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα γίνει. Ο Βαλβέρδε, όμως, θα αποφασίσει για τις μεταγραφές. Δεν ξέρω αν θα γίνουν μεταγραφές», είπε ενώ ο Γιάννης Μώραλης συνέστησε «μικρό καλάθι».

Αντσελότι: «Θα βρω λύση άμεσα»

Αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του και να σταματήσει την αγωνιστική κατρακύλα της Τσέλσι, δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι μετά τη νέα ήττα των «μπλε» αυτή τη φορά από τη Μαρσέιγ με 1-0.

Ήταν ευκαιρία να αναστηθούν, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκαν, τονίζει ο Ιταλός τεχνικός που όμως πιστεύει ότι ανάλογη ευκαιρία αποτελεί και ο αγώνας απέναντι στην Τότεναμ για το πρωτάθλημα την ερχόμενη αγωνιστική:

«Ήταν μία καλή ευκαιρία να βγούμε από τη δύσκολη περίοδο που περνάμε. Χάσαμε όμως την ευκαιρία, δεν αγωνιστήκαμε καλά και ηττηθήκαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε τώρα μπροστά. Έχουμε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία με την Τότεναμ και τώρα όλοι πιστεύουν ότι θα χάσουμε. Έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές με φανταστικό χαρακτήρα και έντονη προσωπικότητα. Δεν είμαι απαισιόδοξος. Είμαι δυνατός και θέλω να λύσω το πρόβλημα άμεσα. Κι εγώ και οι παίκτες εστιάζουμε στη δουλειά μας».

Η Τσέλσι έχει πετύχει μόλις δύο νίκες στα τελευταία οχτώ παιχνίδια της και έχει σκοράρει συνολικά μόνο 5 γκολ, όμως ο Ιταλός τεχνικός προτρέπει άπαντες να μείνουν ενωμένοι:

«Θέλω να βγούμε γρήγορα από αυτή τη φάση, Χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Αμυντικά νομίζω τα πήγαμε καλά, όμως επιθετικά θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν κάναμε και τη χειρότερή μας εμφάνιση, όπως είχε γίνει σε προηγούμενους αγώνες».

Φωτο ημερας

Τι για δοκιμή; Συμβόλαιο και μάλιστα 3ετές θα πρέπει να υπογράψει στην ΑΕΚ ο Ντίνο Ντρπιτς, αν είναι να απολαμβάνουμε στα επίσημα του ΟΑΚΑ τη σύζυγό του, Νιβς Τσέλσιους!

Ο Κούπερ μιλάει με Άρη για ανανέωση, αλλά…

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μιλάει με τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους, αλλά ακόμη δεν έχουν μπει σε λεπτομέρειες. Αιτία είναι το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν εκτεταμένες συζητήσεις.
Έτσι λοιπόν, αυτό που επικρατεί ως σκέψη είναι να μιλήσουν εφ όλης της ύλης μετά τα Χριστούγεννα. Οι υποχρεώσεις του Άρη «τρέχουν» έωςτότε και ο Κούπερ πρέπει να είναι αφοσιωμένος σ΄ αυτές, κάτι που τόνισε και στον πρόεδρο τς ΠΑΕ, Θανάση Αθανασιάδη, με τον οποίο έχουν αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση. Μετά τα Χριστούγεννα λοιπόν, οι συζητήσεις με τον Άρη για το θέμα της ανανέωσης.
Έως τότε, έχει να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League με νίκη επί της Ρόζενμποργκ…

Οι "16" του Champions League

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οριστικοποιήθηκαν οι 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA για να σχηματίσουν το ταμπλό των νοκ άουτ αγώνων. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου και οι αγώνες της φάσης των "16" θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο (15/16/22/23) και τον Μάρτιο (8/9/15/16) του 2011.

Οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θεση των ομίλων τους δεν θα κληρωθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους, όπως και αυτές που αγωνίστηκαν στον ίδιο όμιλο.

Ετσι, στην κλήρωση θα δημιουργηθούν δύο γκρουπ:

1η θέση ομίλων                    2η θέση ομίλων  
Τότεναμ                                Ιντερ  
Σάλκε                                   Λιόν  
Μάντσεστερ Γ.                        Βαλένθια  
Μπαρτσελόνα                         Κοπεγχάγη  
Τσέλσι                                  Μαρσέιγ  
Ρεάλ Μαδρίτης                       Μίλαν  
Σαχτάρ Ντόνετσκ                    Αρσεναλ  
Μπάγερν                               Ρόμα  

* Στο Γιουρόπα Λιγκ, ως τρίτες των ομίλων τους, συνεχίζουν οι: Τβέντε, Μπενφίκα, Ρέιντζερς, Ρούμπιν Καζάν, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Βασιλεία και Αγιαξ.

Σήφης Δασκαλάκης: «Θέλω ευκαιρίες και στην εθνική»

Ο Σήφης Δασκαλάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της wind. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.

-Ως ένας από τους βασικούς και πιο έμπειρους παίκτες του Εργοτέλη, πως χαρακτηρίζεις την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην αγωνιστική σεζόν;
«Σε ένα πρωτάθλημα μακρύ και γεμάτο από δύσκολες αναμετρήσεις μπορώ να πω ότι η ομάδα μου έχει πάει αρκετά καλά σε γενικές γραμμές χωρίς αυτό να σημαίνει πως μένουμε σ’ αυτές και σταματάμε να κοιτάζουμε ακόμα πιο ψηλά. Νομίζω πως οι δύο αγωνιστικές που ακολουθούν μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε σημαντικά βήματα στον βαθμολογικό πίνακα. Υποδεχόμαστε στην Κρήτη την Κέρκυρα και τον Πανσερραϊκό και έχουμε στρέψει την προσοχή μας σε αυτά τα παιχνίδια έτσι ώστε με έξι βαθμούς να κάνουμε μια ιδανική συγκομιδή πόντων στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και με όσο γίνεται λιγότερο άγχος να δούμε το που ακριβώς μπορούμε να φτάσουμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Προς το παρών κοιτάζουμε τον επόμενο αγώνα με στόχο να αξιοποιήσουμε και την εμπειρία που έχουμε πλέον ως ομάδα».

-Η εμπειρία και η ομοιογένεια θεωρείς πως είναι αρκετά στον Εργοτέλη για να κάνει το βήμα παραπάνω στη φετινή χρονιά;
«Σαφώς και είναι απαραίτητα όλα αυτά για να πάει καλά η ομάδα μου. Είμαστε πλέον τα τελευταία δύο χρόνια με έναν σταθερό βασικό κορμό όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν μέσα στο γήπεδο. Βέβαια είναι κι άλλα πράγματα που οφείλουμε να προσέξουμε. Θα σταθώ σε ορισμένα λάθη που κάναμε στις πρώτες 13 αγωνιστικές όπου είναι αλήθεια πως εμείς οι ίδιοι αδικήσαμε τους εαυτούς μας! Όντως σε ορισμένες περιπτώσεις παίζει και έπαιξε ρόλο η τύχη αλλά ας μην τα περιμένουμε μόνο από αυτή. Εμείς οι ίδιοι χάσαμε πόντους που έπρεπε να είχαμε πάρει σε ματς όπου τουλάχιστον δεν ήμασταν χειρότεροι από τους αντιπάλους μας. Όμως όταν σε δύο περιπτώσεις, για παράδειγμα, χάσαμε παιχνίδια στις καθυστερήσεις όπου εμείς με λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να τα κερδίσουμε νομίζω πως αυτό λέει πολλά. Ας μάθουμε όμως από τα όσα έγιναν για να γίνουμε πιο συγκεντρωμένοι καθώς η ποιότητα και η ικανότητα της ομάδας πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αναγνωρισμένη από όλους. Με βάση την εμπειρία, την καλή οργάνωση και τα όσα μπορούμε να μάθουμε από τα δικά μας λάθη πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα».

-Ποιες οι εντυπώσεις σου από τις πρώτες 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και που νομίζεις ότι αξίζει να κατατάξουμε τον Εργοτέλη;
«Προσωπικά δεν μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη η ως τώρα εικόνα του πρωταθλήματος κυρίως σε ότι αφορά τις ομάδες που κατάφεραν να αποσπαστούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι ομάδες που έχουν επενδύσει με διαφορά τα περισσότερα χρήματα στο έμψυχο δυναμικό θέλοντας να διεκδικήσουν τον τίτλο. Αυτό όμως που μ’ εντυπωσιάζει είναι η δυναμική όλων των υπόλοιπων ομάδων. Έχουμε δεδομένο πως κάθε παιχνίδι κρύβει μια ξεχωριστή δυσκολία και εάν δεν προσέξεις μπορείς να χάσει από οποιοδήποτε αντίπαλο εκτός αλλά και εντός έδρας. Βλέπω επίσης πως υπάρχουν μικρές, σχετικά, διαφορές για όλες τις ομάδες από την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα μέχρι τη ζώνη του υποβιβασμού. Από τη μια πλευρά αυτό σε ενθουσιάζει βλέποντάς το με το μάτι του φιλάθλου αλλά ως παίκτης είσαι πάντα σε εγρήγορση αφού όλα τα παιχνίδια είναι καθοριστικά ειδικά από εδώ και πέρα! Ο Εργοτέλης εφόσον προσέξει ακόμα περισσότερο είναι σε θέση να κάνει το βήμα παραπάνω στην τελική κατάταξη. Το που ακριβώς θα μας βγάλει αυτό το βήμα, ας το δούμε στην πορεία. Για την ώρα αξιολογώντας τις ικανότητές μας, εκτιμώ πως θέλουμε και μπορούμε να ελπίζουμε. Θα γίνει.. μάχη από εδώ και πέρα για όλες τις ομάδες και φυσικά για τη δικιά μου. Είμαστε σε ετοιμότητα και περιμένουμε κοιτάζοντας το επόμενο ματς που έρχεται κι αυτό θα κάνουμε κάθε φορά».

-Οι δικές σου προσδοκίες ποιες είναι φέτος;
«Είμαι πλέον σε μια ηλικία και στη δύσκολη θέση όπου αγωνίζομαι, που μπορώ να βάζω κάπως πιο ψηλά τον πήχη στην καριέρα μου! Έχω μάθει πολλά και στο ποδόσφαιρο πρέπει να μαθαίνεις καθημερινά περισσότερα πράγματα. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και φροντίζω να βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για το καλό του συλλόγου μου. Ειδικά τώρα πλέον που βλέπω πως υπάρχει καλή προοπτική για να εκπληρώσουμε υψηλούς στόχους σαν ομάδα. Ας πάμε καλά στα δύο επόμενα ματς για ολοκληρώσουμε με 20 βαθμούς τον πρώτο γύρο και κατόπιν θα δείτε πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα. Ελπίζω να καταφέρουμε σημαντικά πράγματα αφού γίνεται σημαντική δουλειά από όλους. Αναφέρομαι στη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία αλλά κι τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη. Προσωπικά τώρα, δεν το κρύβω πως έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Κάνω και θα κάνω πάντα το καλύτερο για να κερδίζει η ομάδα αλλά και εγώ σε ατομικό επίπεδο ως μέλος της. Όμως σε αυτή τη χρονική περίδο θέλω να πάρω ευκαιρίες και στην εθνική ομάδα μιας και ποτέ δεν έπαψα να έχω φιλοδοξία να φορέσω την φανέλα με το εθνόσημο! Είδα πρόσφατα πως ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει διάθεση να δώσει ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες στην «γαλανόλευκη». Περιμένω να κληθώ κι εγώ κάνοντας βέβαια το καλύτερο δυνατό για να πείσω τους αρμόδιους. Έχοντας τέτοιες φιλοδοξίες είναι γεγονός πως πλέον πρέπει να δουλέψω ακόμα σκληρότερα έτσι ώστε να εκπληρωθεί η επιθυμία μου».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Mας περιμένουν στο Europa League

ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ γνωρίζουν πλέον τους αντιπάλους τους στους "32" του Europa League. Εφόσον προκριθούν, κάτι που είναι πολύ πιθανό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων οι ελληνικές ομάδες ξέρουν από την Τετάρτη το βράδυ, όταν και τελείωσαν οι αγώνες στο Champions League, σε μεγάλο βαθμό ποιες ομάδες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Με την προϋπόθεση ότι θα τερματίσουν δεύτερες στους ομίλους τους (μόνο ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες για την πρώτη θέση) στην κλήρωση της 17ης Δεκεμβρίου, οι ελληνικές ομάδες θα βρουν απέναντί τους είτε μία από τις 12 πρώτες των ομίλων του Europa (εξαιρείται η πρώτη του δικού τους ομίλου), είτε μία από τις τέσσερες καλύτερες τρίτες των ομίλων του Champions League.
Κάτι που σημαίνει ότι υποψήφιες αντίπαλοι θα είναι: Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Αγιαξ, Τβέντε, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ , Στουτγκάρδη, Λίβερπουλ, Πόρτο και Αϊντχόφεν. Πιθανές αντίπαλοι επίσης είναι: Μάντσεστερ Σίτι ή Λεχ Πόζναν, Βιγιαρεάλ ή ΠΑΟΚ ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντιναμό Κιέβου ή Μπάτε Μπορίσοφ και Παρί ή Σεβίλλη ή Ντόρτμουντ

Γιοτάμ Χαλπερίν: "Είμαι έτοιμος να βοηθήσω όποτε μου ζητηθεί"

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα στη Μάλαγα (09/12, 21:45), ο Γιοτάμ Χαλπερίν μίλησε για τις δυσκολίες που κρύβει η συγκεκριμένη αναμέτρηση, για την κακή εμφάνιση της ομάδας του στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την προσωπική του απόδοση έως τώρα στη σεζόν.

Ο Ισραηλινός άσος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι περιμένει να του δοθεί περισσότερος χρόνος ώστε να βοηθήσει την ομάδα και ευχήθηκε το μέλλον να είναι καλύτερο τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολυμπιακό.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

«Καλύτερα να μην έρθει ο Σισέ»

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ρώτησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού εάν μπορούν να κληθούν και οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, για να πάρει την απάντηση ότι δεν είναι αρκετά ώριμο το ελληνικό κοινό για κάτι τέτοιο.

Να αποφύγουν την παρουσία των γάλλων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού προτίμησαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σύμφωνα με την «Goal News».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ρώτησε κατά πόσο θα ήταν πιθανή μια κλήση των γάλλων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού για να ακούσει από τους ανθρώπους των ερυθρολεύκων πως καλύτερα να μη γίνει αυτό γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα σχολιάστηκε πως: «Εκτός από το παιχνίδι κατά την φτώχιας μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε και παιχνίδι κατά την βίας» για να φανεί ότι δεν είναι αρκετά ώριμο το ελληνικό κοινό για τέτοιες καταστάσεις. Συγκεκριμένα ο Κομινάκης φέρετε να είπε στον Ζιντάν: «Καλύτερα να μην έρθει ο Σισέ στο Καραϊσκάκη».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Εξώδικο Παύλου

Εξώδικο έστειλε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στην ΠΑΕ διεκδικώντας τις 300.000 ευρώ.
Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ  δεν έδωσε το παρών στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης  (την ίδια ώρα ήταν στην προπόνηση της ομάδας μπάσκετ), αλλά απέστειλε εξώδικο το οποίο διαβάστηκε στους συμβούλους. Με αυτό ζητούσε να του επιστραφεί το ποσό των 300.000 ευρώ που είχε βάλει στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και υποδείκνυε τον τρόπο καταβολής του.
Στην προσπάθειά του αυτή βρήκε συμπαραστάτη τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ο οποίος είπε στο Δ.Σ «να βρούμε τρόπο να δώσουμε τα λεφτά στον Παύλο». Ωστόσο το θέμα δεν φαίνεται ότι θα διευθετηθεί τόσο εύκολα. Όπως δήλωσε ο  πρόεδρος Νικόλας Πατέρας «οι δικηγόροι έκριναν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, οπότε οι μέτοχοι θα συζητήσουν μεταξύ τους για να αγοράσουν τις μετοχές του»

Η Ιντεπεντιέντε το Κόπα Σουνταμερικάνα

Ό Φακούντο Πάρα «έδωσε» το «Κόπα Σουνταμερικάνα» στην Ιντεπεντιέντε. Με πρωταγωνιστή τον πρώην άσο της Λάρισας, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ» στο 28' και το 34'  η αργεντίνικη ομάδα νίκησε 3-1 την Γκόιας στον επαναληπτικό τελικό και επικρατώντας με 5-3 στα πέναλτι σήκωσε το τρόπαιο. Η Ιντεπεντιέντε με το 3-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα ισοφάρισε το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Βραζιλία και πήγε  το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί ο Φελίπε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην τρίτη προσπάθεια της Γκοΐας από την άσπρη βούλα και ο Εντουάρντο Τούτσιο, που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι χάρισε το τρόπαιο στους γηπεδούχους. Στην κανονική διάρκεια η Ιντεπεντιέντε είχε προηγηθεί με τον Τζουλιάν Βελάσκες στο 19' και ο Ράφαελ Μόουρα είχε ισοφαρίσει τρία λεπτά πριν αναλάβει δράση Πάρα.

Αρμίνια για Χαριστέα

Στα γερμανικά γήπεδα ενδέχεται να επιστρέψει ο Άγγελος Χαριστέας. Ο διεθνής επιθετικός που έμεινε ελεύθερος από την Άρλ βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Αρμίνια Μπίλεφελντ, η οποία δεν αποκλείεται να τον αποκτήσει την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει η «Bild», η γερμανική ομάδα βλέπει στο πρόσωπο του  Χαριστέα τον επιθετικό που θα την βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία.

Ευθύνες στην καλοκαιρινή προετοιμασία απέδωσε ο Αντωνίου

Ερωτήσεις για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού δέχθηκε ο Κώστας Αντωνίου, ο οποίος έδωσε το παρών στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης.


Ο διευθυντής ποδοσφαίρου δέχτηκε ερωτήσεις από τα μέλη του ΔΣ σχετικά με τη μέτρια αγωνιστική εικόνα της ομάδας και έριξε ευθύνες στην προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι και ιδιαίτερα στο κομμάτι της εκγύμνασης των παικτών. Επίσης, ο Αντωνίου μίλησε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. για το αγωνιστικό κομμάτι και άφησε να εννοηθεί πως η ομάδα χρειάζεται 1-2 μεταγραφές τον Ιανουάριο, χωρίς να πει ονόματα, ενώ δεν μίλησαν για νούμερα και αποφασίστηκε να συζητηθεί το μπάτζετ, μετά την εισήγηση του Φερέιρα σε περίπου 2 εβδομάδες. Οπως έχουμε προαναφέρει, πρώτος στόχος αποτελεί η απόκτηση ενός αμυντικού-μέσου και απο κει και πέρα ενδέχεται να γίνει κίνηση για περιφερειακό επιθετικό.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Ροτέν: «Ομάδα με φιλοδοξίες η ΑΕΚ»

Μάταια περιμένει ειδοποίηση από την ΑΕΚ ο Ζερόμ Ροτέν, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως η περίπτωση του Γάλλου αριστερού εξτρέμ έχει πάψει να απασχολεί την «Ένωση». Πάντως ο 32χρονος άσος με δηλώσεις του στην «Parisien» φάνηκε να… ελπίζει ακόμη, ενώ μίλησε με καλά λόγια για τους «κιτρινόμαυρους».

«Ξεναγήθηκα στις εγκαταστάσεις της ομάδας και μίλησα με τον προπονητή. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με φιλοδοξίες. Είμαστε σε συζητήσεις για τις αποδοχές μου. Υπάρχει ενδιαφέρον ακόμη από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και τη Γαλλία. Πήρα κάποιες ημέρες για να σκεφτώ», τόνισε.

Και τυπικά δηλώνεται ο Χάβος ως πρώτος προπονητής

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (14/12) θα δηλωθεί ο Μάκης Χάβος στην ΕΠΟ ως πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια καθαρά τυπική διαδικασία, καθώς, τότε, βάσει των κείμενων διατάξεων, εκπνέει η σχετική προθεσμία. Σημειώνουμε, ότι μια ομάδα διαθέτει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο που μπορεί να μείνει χωρίς πρώτο προπονητή στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και αυτό το χρονικό περιθώριο θα εξαντληθεί την ερχόμενη Τρίτη για τον ΠΑΟΚ, όταν και θα πρέπει να δηλωθεί και τυπικά ο αντικαταστάτης του Παύλου Δερμιτζάκη. Επαναλαμβάνουμε, πως πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που δεν αλλάζει τίποτα στο θέμα προπονητή και ούτε βάζει τη «στάμπα» του μόνιμου στον Χάβο. Εξάλλου, μόλις πέρασαν οι δυο πρώτες εβδομάδες, από την ημέρα που αντικατέστησε τον Δερμιτζάκη, ουσιαστικά θεωρείται ο πρώτος προπονητής της ομάδας, αφού κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται υπηρεσιακός προπονητής εις το διηνεκές...

Ο Χάβος, επειδή είναι νέος και στην ηλικία και στην προπονητική, δοκιμάζεται και κρίνεται από την πορεία του, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο σε ανάλογες περιπτώσεις νέων τεχνικών. Ουδείς μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, εάν έρθουν οι Άραβες, ή οποιοσδήποτε άλλος επενδυτής, είναι λογικό ότι θα έχουν καθοριστική άποψη και στο θέμα της έλευσης νέου τεχνικού ή όχι.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Άρσεναλ και Ρόμα οι τελευταίοι «επιβάτες»

Άρσεναλ και Ρόμα «σφράγισαν» τα δύο τελευταία εισιτήρια για τους «16» του Champions League μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 3-1 της Παρτιζάν στο Λονδίνο, ενώ οι Ρωμαίοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στη Ρουμανία με την Κλουζ.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους «16» του Champions League. Οι πρώτοι των ομίλων θα τεθούν αντιμέτωποι με μία εκ των δευτέρων, με την υποσημείωση πως δεν γίνεται να αναμετρηθούν ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα ή που ήταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης της επόμενης Παρασκευής βρίσκονται οι πρώτοι των ομίλων: Τότεναμ, Σάλκε, Μαν. Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι δεύτεροι των ομίλων: Ίντερ, Λιόν, Βαλένθια, Κοπεγχάγη, Ρόμα, Μαρσέιγ, Μίλαν και Άρσεναλ.

Οι αγώνες των «16» θα γίνουν σε τέσσερις δόσεις: 15-16 ή 22-23 Φεβρουαρίου τα πρώτα ματς και 8-9 ή 15-16 Μαρτίου οι επαναληπτικοί. Στις 18 Μαρτίου θα ακολουθήσει η κλήρωση για την προημιτελική και ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ε’ Όμιλος

Ένα θαύμα κυνηγούσε η Βασιλεία- νίκη δική της και ήττα της Ρόμα- για να περάσει στους «16» της διοργάνωσης, αλλά η Μπάγερν δεν είχε διάθεση για αστεία. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τουν Φρανκ Ριμπερί που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε 3-0 στην «Αλιάνζ Αρίνα» πετυχαίνοντας την πέμπτη της νίκη στους ομίλους. Ισόπαλες 1-1 Ρόμα και Κλουζ σε ένα ανοικτό παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν.

Μπάγερν Μονάχου-Βασιλεία 3-0
(35', 50' Ριμπερί, 37' Τίμοστσουκ)

Κλουζ-Ρόμα 1-1
(88' Τραορέ-21' Μποριέλο)

Βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 15 (16-6)
2. Ρόμα 10 (10-11)
3. Βασιλεία 6 (8-11)
4. Κλουζ 4 (6-12)

Στ’ Όμιλος

Η Μαρσέιγ ήταν εκείνη που έφυγε με… ψηλά το κεφάλι, μετά την αντάμωσή της (έξι χρόνια μετά) με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά! Στην επιστροφή του στο «Βελοντρόμ», ο Ιβοριανός δεν μπόρεσε να πάρει πάνω του την ελλιπή Τσέλσι και το γκολ του Μπραντάο στο 81’ επέτρεψε στους Μασσαλούς να περάσουν… με στιλ (1-0) στους «16» του Champions League.
Μαρσέιγ-Τσέλσι 1-0
(81' Μπραντάο)

Ζίλινα-Σπαρτάκ Μόσχας 1-2*
(48' Μάιταν-56' Άλεξ, 61' Ίμπσον)

*Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά στο 3ο λεπτό λόγω ρίψης φωτοβολίδων και άρχισε ξανά μετά από 25λεπτη διακοπή.

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 15 (14-4)
2. Μαρσέιγ 12 (12-3)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 9 (6-11)
4. Ζίλινα 0 (3-19)

Ζ’ Όμιλος

Τίποτα δεν άλλαξε την τελευταία αγωνιστική στον 7ο όμιλο και έτσι Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν πέρασαν στην επόμενη φάση, όπως ήταν γνωστό, ενώ ο Άγιαξ πήρε το εισιτήριο του Europa League. Οι «μερένχες» επικράτησαν 4-0 της Οσέρ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Το άλλο γκολ ο Ρονάλντο. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Άγιαξ έκανε μεγάλη νίκη στην Ιταλία με σκορ 2-0 επί της Μίλαν. Ντε Ζέου και Αλντερβάιρελντ οι σκόρερ της ομάδας του Ντε Μπουρ.
Ρεάλ Μαδρίτης-Οσέρ 4-0
(12', 72', 88' Μπενζεμά, 49' Ρονάλντο)

Μίλαν-Άγιαξ 0-2
(57' Ντε Ζέου, 66' Άλντερβαϊρελντ)

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 16 (15-2)
2. Μίλαν 8 (7-7)
3. Άγιαξ 4 (6-10)
4. Οσέρ 3 (3-12)

Η’ Όμιλος

Φινάλε χωρίς εκπλήξεις στον 8ο όμιλο, με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ να παίρνει την πρώτη θέση, επικρατώντας 2-0 της Μπράγκα, που θα συνεχίσει στο Europa League. Η Άρσεναλ έκανε το χρέος της απέναντι στην Παρτιζάν (3-1), αλλά περιορίστηκε στην δεύτερη θέση και ο… κίνδυνος να κληρωθεί με την Μπαρτσελόνα στους «16» του Champions League είναι πλέον ορατός.
Άρσεναλ-Παρτιζάν 3-1
(30' πεν. Φαν Πέρσι, 73' Γουόλκοτ, 77' Νασρί-52' Κλέο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπράγκα 2-0
(78' Σρνα, 83' Αντριάνο)

Βαθμολογία

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 15 (12-6)
2. Άρσεναλ 12 (18-7)
3. Μπράγκα 9 (5-11)
4. Παρτιζάν 0 (2-13)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανοίγουν οι φάκελοι για τα στημένα;

Κατά πληροφορίες ανοίγει ο φάκελος με τα στήμενα. Στις Αστυνομικές αρχές της χώρας όπου διαμένουν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στάλθηκαν σήματα για προκαταρκτική εξέταση και λήψη μαρτυρικών καταθέσεων παραγόντων, διαιτητών, βοηθών διατητών και παικτών. Σύμφωνα με πρηροφορίες μας τα παιχνίδια που αρχικά εξετάζονται και γίνεται έρευνα είναι: 1) ΚΑΒΑΛΑ - ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ  4-1 (14-03-2009 Διαιτ. Μάνταλος), 2) ΚΑΒΑΛΑ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ  2-0 (29-03-2009 Διαιτ. Αμπαρκιολής), 3) ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  2-1 (13-04-2009 Διαιτ. Ντάκος). Ελπ'ιζουμε επιτέλους οι φάκελοι της ντροπής του ελληνικού ποδοσφαίρου να ανοίξουν με πλήρη διαφάνεια. Δεν είναι μόνο αυτοί οι αγώνες. Υπάρχουν κι άλλοι.......