Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Νοκ-άουτ ο Αμανατίδης

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα απρόοπτο πρόβλημα επεφύλασσε για τον Οτο Ρεχάγκελ η τελευταία προπόνηση της Εθνικής, πριν τον εντός έδρας αγώνα με το Λουξεμβούργο (14/10, 21:00) στο ΟΑΚΑ. Ο Γιάννης Αμανατίδης ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και τέθηκε νοκ-άουτ από την τελευταία αναμέτρηση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον Γερμανό τεχνικό, καθώς ο Αμανατίδης προορίζονταν να αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα, μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στον αγώνα με την Λετονία, όπου μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ετσι, με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Σαμαρά και του τραυματία Χαριστέα, οι κλασικοί επιθετικοί που υπάρχουν στη διάθεση του Ρεχάγκελ είναι οι Γκέκας, Σαλπιγγίδης και Μάντζιος, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί φέτος σε κανένα επίσημο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Με δεδομένο ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παρατάσσει την Εθνική με 4-3-3, σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να εμπιστευτεί θέση βασικού στον σαφώς εκτός ρυθμού Μάντζιο, είτε να «ανακατέψει την τράπουλα».

Τα σενάρια είναι πολλά (μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν από συμμετοχή του Νίνη στην επίθεση, του Πλιάτσικα στον κεντρικό άξονα και «μεταφορά» του Καραγκούνη στο αριστερό άκρο της επίθεσης κλπ) και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη (14/10).

Στις απουσίες της Εθνικής είναι και ο επίσης τιμωρημένος Σεϊταρίδης, ωστόσο οι επιλογές στην άμυνα είναι αυξημένες καθώς επιστρέφουν οι Κυργιάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος που εξέτισαν τις τιμωρίες τους. Ετσι, ο Βύντρα αναμένεται να πάρει τη θέση του Γιούρκα στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ οι δύο στόπερ θα καλύψουν τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας.

Φυσικά, η Εθνική θέλει μόνο τη νίκη ώστε να «σφραγίσει» την κατάκτηση της 2ης θέσης, που θα της δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αγώνες μπαράζ την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παράλληλα, σε περίπτωση που έρθει η νίκη, τότε μπορεί να έρθει και η πρωτιά-απευθείας πρόκριση, αν το Ισραήλ νικήσει την Ελβετία στη Βασιλεία.

Ακάθεκτη με Κουτσιανικούλη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ενα γκολ του Βασίλη Κουτσιανικούλη στο 79ο λεπτό, από σέντρα του Γιάννη Παπαδόπουλου, έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας και τη Λιθουανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στην Τρίπολη με 1-0 της αντιπάλου του, στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο του 9ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.

Η Εθνική μας έκανε το δύο στα δύο στους συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες (προηγήθηκε αυτός με την Πορτογαλία) και με απολογισμό 13 βαθμών σε 5 αγώνες οδηγεί την κούρσα στον όμιλό της, ακολουθούμενη από την Αγγλία που έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς, αλλά σε τρεις συναντήσεις.

Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής, εναντίον της Πορτογαλίας εκτός έδρας, θα διεξαχθεί στις 17 Νοεμβρίου 2009.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δείγμα στοχοποίησης…»

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δείγμα στοχοποίησης…»

Με σημερινή της αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει λόγο για την αρνητική απάντηση της αστυνομίας για τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αναφέρεται σε στοχοποίηση του δικεφάλου. Πιο αναλυτικά: «Αρνητική ήταν τελικά η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας με έγγραφο που απέστειλε σήμερα το πρωί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο αίτημα για παραλαβή 5.000 εισιτηρίων για τον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού στις 25 Οκτωβρίου για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ζήσης Βρύζας, μετά την πρώτη χθεσινή άρνηση Αρχών, είχε και σήμερα διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας και εγγράφως να ισχύσει ό,τι έχει εφαρμοστεί σε πρόσφατες περιπτώσεις μετακίνησης οπαδών.

Η άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. και της πολιτικής της ηγεσίας είναι ένα δείγμα στοχοποίησης του ΠΑΟΚ και των φιλάθλων του και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει οδηγό για ανάλογες «φωτογραφικές» απαγορεύσεις στο μέλλον. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ζητήσει και θα προσπαθήσει να πάρει εισιτήρια σε οποιοδήποτε γήπεδο αγωνίζεται η ομάδα, με επιχείρημα την άριστη οργάνωση των εκδρομών όταν η ευθύνη τους ανήκει από κοινού στους φιλάθλους και την ΠΑΕ.

Με βάση αυτό το επιχείρημα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμφώνησε με την ΠΑΕ ΟΦΗ για την παραλαβή 2.000 εισιτηρίων για τον αγώνα Κυπέλλου της 28ης Οκτωβρίου».Πηγη Μετροσπορ

Γκρανέρο: «Υπάρχουν και άλλοι σπουδαίοι»


roni.jpgΣίγουρα το πλήγμα με τον τραυματισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μεγάλο για την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά σύμφωνα με τον Εστεμπάν Γκρανέρο υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά!

«Ο Κριστιάνο είναι ένας παίκτης που πάντα σου λείπει επειδή μπορεί να κάνει την διαφορά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ρεάλ βασίζεται μόνο σε έναν παίκτη» είπε αρχικά και συνέχισε: «Υπάρχουν και άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα εκτός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι παίκτης παγκοσμίου κλάσης και μας δίνει τεράστια ώθηση αλλά αυτό έχει τεράστια διαφορά από το είναι αναντικατάστατος. Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε χωρίς αυτόν. Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν σπουδαία δουλειά στην ομάδα».

Η Γκάνα τελικό, ο Νέμεθ στην Αθήνα!

ghana_-_telikos.jpgΞέμειναν από δυνάμεις Ουγγαρία και Νέμεθ, έτσι η εξαιρετική Γκάνα επικράτησε 3-2 και βρέθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο φορ, Αντίγια, αντίθετα ο παίκτης της ΑΕΚ δεν βοήθησε αρκετά, αν και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα είναι… χαρούμενος, αφού θα τον έχει νωρίτερα στη διάθεσή του.

Ο Ντομινίκ Αντίγια πήρε τη… σκυτάλη από τα χέρια του Νέμεθ και οδήγησε τη Γκάνα σε μια σπουδαία νίκη και παράλληλα στον τελικό της διοργάνωσης. Με δυο τέρματα στο 10’ και στο 31’ έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Οι «Μαγυάροι» στο 73’ μείωσαν με τον Φούτακς, ωστόσο η Γκάνα με τον Κουάνσα στο 81’ «σφράγισε» την πρόκριση. Το μόνο που κατάφερε η Ουγγαρία ήταν να μειώσει στο 84’ με τον Μπαλάιτι. Ο Νέμεθ δεν μπόρεσε να βοηθήσει και αντικαταστάθηκε στο 46’ από τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος. Απογοήτευση για τον νεαρό επιθετικό, ικανοποίηση όμως στην ΑΕΚ, αφού θα επιστρέψει νωρίτερα στις υποχρεώσεις της Ένωσης.

ΓΚΑΝΑ: Αγκγιέι, Ίνκουμ, Άντο, Άντι, Κουάνσα (90’ Αουάκο), Μπαντού, Αγιέου (75’ Αγκιεμάνγκ), Ράμπιου, Οσέι, Αντάγιε, Αντίγια.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκούλασι, Σάμπο, Κις, Ντεμπρέτσεν, Κορκσμάρ (71’ Φούτακς), Αντράς Σιμόν, Νέμεθ (46’ Μπαλάιτι), Πρέσινγκερ (46’ Βάργκα), Άνταμ Σιμόν, Ζάμπο, Γκοσζτόνι.

Άρης: «Πληρώνουμε την κόντρα των... αιωνίων»

aris-pao_ginaikes.jpgΑνακοίνωση με την οποία καταφέρεται εναντίον σημερινών δημοσιευμάτων, αλλά και της ΕΟΠΕ, εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Άρης, με αφορμή την απόφαση της ΚΕΠ περί ακαταλληλότητας του «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι... κίτρινοι μεταξύ άλλων τονίζουν πως πληρώνουν την κόντρα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Για την ομοσπονδία αναφέρουν πως αντιμετωπίζει με προχειρότητα το πρωτάθλημα της Α1, ενώ σχετικά με το γήπεδο επισημαίνουν πως έχουν άδεια από την πολεοδομία και ρωτούν ποιες από τις υπόλοιπες ομάδες έχουν άδεια από την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σχετικά με το γήπεδο των Βασιλικών οι άνθρωποι του Άρη ξεκαθαρίζουν πως δεν μπορούν να παίξουν εκεί, καθώς υπάρχουν και άλλες ομάδες και δεν μπορούν δύο ομάδες σε πρωταθλήματα Α1 κατηγορίας (παίζουν και οι άνδρες εκεί), να αγωνίζονται στο συγκεκριμένο γήπεδο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Άρη έχει ως εξής: «Με βάση σημερινά υποτιμητικά δημοσιεύματα από μερίδα του τύπου, που αφορούν την ομάδα του Γυναικείου Βόλεϊ, αλλά και το πρόσωπο του Προέδρου του Συλλόγου, Νικόλαου Παπαδόπουλου, ο Α.Σ. ΑΡΗΣ έχει να δηλώσει τα εξής:
Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ήταν και είναι πάντα υπέρ της νομιμότητας και του σεβασμού των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων του Ελληνικού Βόλεϊ. Άλλωστε είναι ίσως η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που έχει πολεοδομική άδεια, σύμφωνα με τους ισχύοντες ελληνικούς νόμους, για το ιδιόκτητο κλειστό Γυμναστήριο του Γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης».
Ερωτάται η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, πόσα κλειστά γυμναστήρια από τα δώδεκα της Α1 Γυναικών έχουν πολεοδομική άδεια, και όσα δεν έχουν, αν είναι νόμιμο ή παράνομο να γίνονται σε αυτά αγώνες Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.
Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και ο Πρόεδρός του ουδέποτε ανακοίνωσαν ότι η γυναικεία ομάδα βόλεϊ θα στεγαστεί στο κλειστό των Βασιλικών. Το συγκεκριμένο Δημοτικό Γυμναστήριο έχει πολλές ανάγκες για τους τοπικούς συλλόγους και είναι πολύ δύσκολο να στεγάσει δύο ομάδες Α1 Εθνικής Κατηγορίας.
Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ δήλωσε γηπεδότητα το κλειστό του Κλεάνθης Βικελίδης, σύμφωνα με την προκήρυξη, πολύ προγενέστερα από την ημερομηνία, όπου έγινε ο έλεγχος του γηπέδου. Στο συγκεκριμένο γήπεδο, η ομάδα αγωνίζεται τα τελευταία 25 χρόνια, δεν έχει γίνει το παραμικρό επεισόδιο με οπαδούς, όπως επίσης και σε αρκετούς αγώνες υπάρχει κι η συνδρομή της ιδιωτικής εταιρείας Security.
Είναι βέβαιο ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη γηπεδικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε σημείο που να αδυνατούμε να βρούμε άλλο γήπεδο για τη στέγαση της ομάδας μας. Θα δεχθούμε, δυστυχώς, οποιαδήποτε απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος για το μέλλον του Γηπέδου μας. Μας διακατέχει όμως ένα ισχυρό αίσθημα διάκρισης και αδικίας γιατί σε άλλα γήπεδα που είναι παράνομα θα γίνονται αγώνες.
Δυστυχώς, η ομάδα μας πληρώνει την «κόντρα» Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού όπως και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ΕΟΠΕ τα θέματα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών. (βλέπε διαιτητές, χαράτσι για τις ξένες, παρουσίαση πρωταθλήματος μόνο με τις ομάδες του λεκανοπεδίου γιατί δεν υπήρχε κάλυψη οδοιπορικών για τις ομάδες της περιφέρειας και άλλα θέματα που απαιτούν την υπεύθυνη στάση όλων μας)».

«Δεν φεύγει από την Ίντερ ο Μαϊκόν»

maicon.jpgΟι πληροφορίες των Ιταλών για κρούση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προς την Ίντερ για τον Ντάγκλας Μαικόν διαψεύστηκαν από τους «νερατζούρι». Οι πρωταθλητές δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Βραζιλιάνο, ενώ και ο μάνατζέρ του τονίζει πως είναι ικανοποιημένος στην Ίντερ.

«Η ικανοποίηση είναι αμοιβαία, τόσο από τον σύλλογο όσο και από τον παίκτη. Είναι κατανοητό κατά τη διάρκεια της διακοπής να υπάρχουν από τα μέσα Ενημέρωσης διάφορες θεωρίες, ωστόσο τίποτα αυτά που γράφτηκαν δεν ισχύει» αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Ίντερ για τον Μαικόν και το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ.

Απεβίωσε ο Αλμπέρτο Καστανιέτι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στα 66 του χρόνια απεβίωσε στο σπίτι του στη Βερόνα ο ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης Ιταλίας, Αλμπέρτο Καστανιέτι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο Ιταλός τεχνικός, που θεωρούνταν ο πιο επιτυχημένος Ευρωπαίος προπονητής των τελευταίων χρόνων, διένυε περίοδο ανάρρωσης από την πρόσφατη επέμβαση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί πριν από λίγο καιρό.

Ως επικαφαλής της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας Ιταλίας από το 1987, ανέδειξε τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος, συμπεριλαμβανομένων του Τζόρτζιο Λαμπέρτι (πρώην κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ στα 200 μέτρα ελεύθερο) και της «χρυσής» παγκόσμιας πρωταθλήτριας της Ρώμης και ρέκορντγούμαν, Φεντερίκα Πελεγκρίνι, της οποίας ήταν προσωπικός προπονητής. Ως αθλητής είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου (1972).

Υπήρξε υπέρμαχος των "κλασικού τύπου" μαγιό, αφού όπως υποστήριζε «τα σύγχρονα», -τα οποία αποκαλούσε τεχνολογικό ντόπινγκ-, «είχαν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα ρεκόρ που σημειώνονταν».

«Με τον Οτο και στο Μουντιάλ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Οτο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της θα πάει στο Μουντιάλ η εθνική ομάδα, σε περίπτωση βεβαίως που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκριθεί από τα μπαράζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου.

Ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής ομοσπονδίας μιλώντας χθες στον Sentra 103,3 και την εκπομπή "Γκολ από τη σέντρα" επιβεβαίωσε πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα του "Goal" για το πώς θα πορευτεί η εθνική ομάδα στη συνέχεια, αναφορικά βεβαίως με το μέλλον του Γερμανού εκλέκτορα.

"Το συμβόλαιο του κ. Ρεχάγκελ λήγει στις 31/12/2009 και ανανεώνεται αυτόματα μέχρι τις 30/6/2010 σε περίπτωση πρόκρισης. Αν τελικά πάμε στο Μουντιάλ, δεν θα έχει μερίδιο ο κ. Ρεχάγκελ; Είμαστε μεσογειακή χώρα και έχουμε διάθεση να δημιουργούμε συνέχεια θέμα για το αν θα μείνει ή θα φύγει. Η δική μου θέση είναι να είμαι πιο ψύχραιμος. Ο στόχος είναι να πάμε στο Μουντιάλ και να δίνουμε το ''παρών'' σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Εγώ είμαι εδώ για να ακούω τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Ο καθένας έχει τις δικές του ευθύνες και κρίνεται από εμένα και το ΔΣ της ομοσπονδίας. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ τις επιλογές του προπονητή. Δεν μπορώ να μπω σ' αυτή τη διαδικασία όπως άλλοι έξι εκατομμύρια προπονητές που υπάρχουν σ' αυτήν τη χώρα. Κι αν μπω σε μια τέτοια στη διαδικασία, θα την κρατήσω για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να σχολιάσω καμία ενδεκάδα, πόσο μάλλον όταν ένα παιχνίδι έχει τελειώσει 5-2 υπέρ της Εθνικής" ήταν τα λόγια του Πιλάβιου, που συνέχισε: "Ενας άνθρωπος που κάθεται πολλά χρόνια στο τιμόνι μιας ομάδας θα υποστεί κριτική, θα υπάρξει σίγουρα φθορά, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά οποιοδήποτε αρνητικό θέμα δημιουργείται να το λύνουμε και η ομάδα να πηγαίνει παρακάτω. Εγώ θέλω η Εθνική να πάει στο Μουντιάλ, άρα δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να λέω τι πάει καλά και τι δεν πάει".

"Λογικό να υπάρχουν διαφωνίες"
Ο κ. Πιλάβιος αναφέρθηκε και στο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής: "Η εθνική ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Δεν νομίζω όμως ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση. Στο ημίχρονο πράγματι ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις από διάφορες πλευρές. Είναι λογικό να υπάρχει εκνευρισμός, ειδικά όταν είσαι πίσω στο σκορ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μας βγήκε σε καλό, τα παιδιά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έβαλαν τέσσερα γκολ". Επίσης ρωτήθηκε για τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ: "Κάθε ομάδα έχει τα υπέρ της και τα κατά της. Η Βοσνία από τη μέση και μπροστά είναι φωτιά, αλλά έχει μέτρια άμυνα, η Σλοβενία έχει νέα παιδιά που τρέχουν συνέχεια, η Ουκρανία έχει τρεις πολύ έμπειρους παίκτες και η Ιρλανδία του Τραπατόνι είναι μια σφιχτή ομάδα. Ολες οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο. Και το Λουξεμβούργο την Τετάρτη ποδόσφαιρο θα παίξει".

Κατέληξε δε για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το εντός έδρας παιχνίδι, λέγοντας: "Θα το δούμε, δεν έχουμε αποφασίσει. Θα δούμε την κλήρωση, πού θα γίνει το πρώτο παιχνίδι και πού το δεύτερο".

"Ποτέ στην Ελλάδα"
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε, δοθείσης της ευκαιρίας, και στη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη διαμαρτύρονται οι παράγοντες στην Ελλάδα...

"Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος παράγοντας να μη διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία; Αυτό δεν θα γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Πάντα κάποιος θα ευνοείται και κάποιος θα αδικείται. Πιστεύετε ότι η ΑΕΚ αδικήθηκε ηθελημένα; Ετυχε τρεις φορές και σίγουρα είναι δυσάρεστο οι ομάδες να υφίστανται διαιτητικά λάθη. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι να επιμορφώνουμε τους διαιτητές, να κληρώνουμε τους καλύτερους και να τιμωρούμε αυτούς που δεν είναι σε φόρμα. Από κει και πέρα, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει. Αυτό που γίνεται κάθε μέρα με τις εφημερίδες, να θυμούνται φάσεις που έγιναν πριν από τρία χρόνια, είναι φοβερό. Οι Ελληνες διαιτητές είναι ικανότατοι και εμείς ψάχνουμε να βρούμε τους πιο ικανούς. Αυτό γίνεται με δουλειά και πιστεύω πως θα φανεί" ήταν επί λέξει οι κουβέντες του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Χρήστος Πατσατζόγλου: «Μας εμπνέει»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου παραδέχθηκε πως ο Ότο Ρεχάγκελ ακόμα εμπνέει τους Έλληνες διεθνείς, μιλώντας στον «Sentra 103.3» και την εκπομπή «Φουλ Επίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Νίκο Ασημακόπουλο. «Όποιος τον κατηγορεί δεν βλέπει τα καθαρά. Σίγουρα έχει κάνει λάθη, αλλά έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές», πρόσθεσε ο μέσος της εθνικής ομάδας και της Ομόνοιας. Όσο για τα δημοσίευμα που τον φέρνουν στο στόχαστρο της ΑΕΚ, είπε: «Είμαι αρκετά καλά στην Ομόνοια. Δεν κλείνω όμως, καμία πόρτα». Αναλυτικά όσα είπε...

Για την εθνική ομάδα: «Δόξα τω Θεό είμαστε καλά και έχουμε την υγειά μας. Είναι αλήθεια ότι έχουν γραφτεί πολλά για την εθνική ομάδα, θα πω όμως ότι δεν ισχύει τίποτα σχετικά με όσα ακούγονται για το κλίμα στην εθνική ομάδα. Δεν έγινε κάτι το σοβαρό, αν είχε γίνει κάτι θα είχε επέμβει ο προπονητής. Καλύτερο θα είναι να κοιτάζουμε ο καθένας από μόνος του τον αγώνα της Τετάρτης παρά να ασχολούμαστε με ότι έγινε στα αποδυτήρια. Είμαστε εδώ για ένα σκοπό, αυτός είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να δούμε τι θα γίνει στον αγώνα της Ελβετίας με το Ισραήλ και στη συνέχεια ανάλογα να κοιτάξουμε τον αγώνα των πλέι οφ».

Για την πρόκριση στο Μουντιάλ: «Στόχος μας ήταν να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν προκριθούμε μέσω των πλέι οφ κανείς δεν θα ασχοληθεί με τον τρόπο που προκριθήκαμε. Κοιτάζουμε τον αγώνα που είναι μπροστά μας, να νικήσουμε και στην συνέχεια να είμαστε συγκεντρωμένοι στα πλέι-οφ, που απαιτείται πολύ τρέξιμο και πολύ δύναμη».

Για το αν συνεχίζει να εμπνέει τους διεθνείς ο Ότο Ρεχάγκελ: «Αν είναι δυνατόν, βέβαια. Ο κ. Ρεχάγκελ έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην εθνική ομάδα, έχει χαρίσει πολλές χαρές και επιτυχίες. Ακόμη και αν έχει κάνει λάθη, όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν πρέπει κάποιος να τον κατηγορεί. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, μπορεί να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτοί που τον κρίνουν τώρα μπορεί να τα ξεχάσουν όλα. Αν μπαίναμε στο γήπεδο, μας κούρδιζαν και κερδίζαμε τα παιχνίδια όλα θα ήταν ωραία και καλά. Δεν είμαστε κομπιούτερ αλλά άνθρωποι, ακόμη και τα κομπιούτερ χαλάνε. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ρομπότ, και λάθη θα κάνουμε και γκολ θα χάσουμε και γκολ θα δεχτούμε.

Για το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο: «Μακάρι να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εύχομαι να πάμε. Τα πλέι οφ είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια, ελπίζω να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ποδοσφαιρικά και να προκριθούμε. Πρώτος στόχος είναι ο αγώνας με το Λουξεμβούργο. Όλος ο κόσμος έτσι βλέπει το ποδόσφαιρο, ότι θα μπούμε στο γήπεδο και θα νικήσουμε 2-0 και 3-0. Συμφωνώ ότι αν δεν νικήσουμε το Λουξεμβούργο δεν αξίζει να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα έχει ταλέντο, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πιστεύω ότι θα νικήσουμε το Λουξεμβούργο και στα πλέι οφ θα κάνουμε δυο πολύ καλά 90λεπτα και θα προκριθούμε».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Πέρασα εννέα χρόνια στον Ολυμπιακό, τον αγάπησα και τον αγαπάω. Αν μου λείπει, θα πω ότι δεν μου λείπει και καλύτερα που είναι έτσι γιατί είναι το μυαλό μου καθαρό και σκέφτομαι την ομάδα μου. Βεβαίως αγάπησα και αγαπώ τον Ολυμπιακό. Πήγα σε μια αξιόλογη ομάδα και είμαι πολύ καλά, οι άνθρωποι της Ομόνοιας μου έχουν φερθεί άψογα. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει βελτιώσει το επίπεδο του. Είμαι καλά στην Ομόνοια και θέλω να την βοηθήσω να πάρει το πρωτάθλημα. Έχει έναν πρόεδρο που έχει προσφέρει πάρα πολλά και αυτό δεν το λέω για να γλείψω κανέναν, αλλά τονίζω ότι αξίζει αυτός ο άνθρωπος να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Δεν κλείνω καμία πόρτα, το καλοκαίρι δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα, πάντως τώρα είμαι πολύ καλά στην ομάδα».

Χωρίς Τζέραρντ η Αγγλία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποκλείστηκε από την αποστολή της εθνικής Αγγλίας εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Λευκορωσία.

Ο διεθνής μέσος επέστρεψε στο Λίβερπουλ για να ξεκινήσει θεραπεία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον προσαγωγό.

Στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με την Ουκρανία είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο, στην χτεσινή προπόνηση πονούσε, όπως και σήμερα με αποτέλεσμα ο Φάμπιο Καπέλο να τον βγάλει από την αποστολή.

Αυτή είναι δεύτερη απώλεια έπειτα από αυτήν του Γουέιν Ρούνεϊ επίσης λόγω μικροτραυματισμού, αν και ο Καπέλο θα βάλει νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, με το ματς να είναι αδιάφορο.

Μικρό πρόβλημα στο γόνατο έχει ο Ντέβιντ Τζέιμς, όμως αναμένεται να αγωνιστεί, ενώ ήταν εξαιρετικός το Σάββατο όταν είχε μπει στοι ματς στο 15' έπειτα από την αποβολή του Γκριν.

Μένει χωρίς ξένους η ΑΕΚ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άκαρπη ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και η νέα επαφή του προέδρου της ΑΕΚ Μπάμπη Καραμανλή με τον πρόεδρο της FIBA Europe Γιώργο Βασιλακόπουλο για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης διεθνών μεταγραφών, που έχει επιβάλει η παγκόσμια ομοσπονδία στην Ένωση λόγω του χρέους προς τον Πάβιτς και τους εκπροσώπους του. Ως εκ τούτου και καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος η ΑΕΚ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς ξένους (Ευρωπαίους και Αμερικανούς) στη σύνθεσή της!

Η καθυστερημένη κινητοποίηση της ΑΕΚ για να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με το χρέος προς τον Πάβιτς και τους εκπροσώπους του αποδεικνύεται αναποτελεσματική. Κινείται σε δύο επίπεδα, όπου όμως δεν υπάρχει η παραμικρή πρόοδος.

Σε πρώτη φάση οι παράγοντες και οι νομικοί σύμβουλοι της ΚΑΕ προσπαθούν να πείσουν την FIBA ότι βρίσκονται σε φάση εξυγίανσης σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, γι' αυτό ζητούν (κι άλλη) πίστωση χρόνου ώστε να τακτοποιήσουν κι αυτό το χρέος. Τις αμέσως προσεχείς μέρες θα αποσταλεί στα γραφεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας μεταφρασμένη η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, μόνο που η FIBA μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την ανάγνωσή της.

Και τούτο διότι οι νόμοι των χωρών δεν διέπουν τις υποθέσεις των διεθνών ομοσπονδιών, επομένως τα δεδομένα δεν μπορούν να αλλάξουν επ' ουδενί. Η FIBA γνωρίζει πως το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανό της έχει εκδώσει μία απόφαση σε βάρος της ΑΕΚ, η τελευταία δεν έχει φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν την απόφαση και ως εκ τούτου έχει υποστεί την προβλεπόμενη τιμωρία (πρόστιμα και απαγόρευση διεθνών μεταγραφών). Ο μόνος τρόπος για να αρθεί αυτή η τιμωρία είναι να πληρώσει η ΑΕΚ τα 230.000 Ευρώ που οφείλει στον Πάβιτς και τους εκπροσώπους του.

Σε δύσκολη θέση ο Βασιλακόπουλος

Επειδή η ΑΕΚ δεν έχει αυτά τα χρήματα, έχει στραφεί, σε δεύτερο επίπεδο, προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ζητώντας του να χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες και την επιρροή του στην παγκόσμια ομοσπονδία, ώστε να διευθετηθεί το θέμα. Μόνο που όσο καλή διάθεση κι αν έχει ο πρόεδρος της FIBA Europe, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα σε μια υπόθεση που είναι πολύ απλή: πληρώνει η ΑΕΚ και ξεμπερδεύει, δεν πληρώνει και εξακολουθεί να έχει προβλήματα.

Η διαφορά υφίσταται μεταξύ ΑΕΚ και FIBA, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα η ΕΟΚ δεν έχει το δικαίωμα να μπλέξει σε αυτή την υπόθεση. Κι αυτό φρόντισε να κάνει για μία ακόμα φορά σαφές στον Μπάμπη Καραμανλή ο πρόεδρος της FIBA Europe στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μάλιστα, αντιμετωπίζει μία ακόμα δυσκολία: του χρόνου θα γίνει ο νέος πρόεδρος της FIBA, επομένως δεν είναι και ό,τι καλύτερο γι' αυτόν να συνδέσει το όνομά του με προσπάθειες παράκαμψης με... πλάγια μέσα αποφάσεων θεσμοθετημένων οργάνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όπως το διαιτητικό δικαστήριό της (FAT). Προσπαθεί όσο μπορεί-κι αυτό το αναγνωρίζουν και στην ΑΕΚ-όμως δεν έχει πολλά περιθώρια δράσης. Κι απ' ό,τι ακούγεται εσχάτως, έχει αρχίσει να ενοχλείται με την επιμονή των ανθρώπων της Ένωσης να τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Μένει χωρίς ξένους!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι αν η ΑΕΚ δεν εξοφλήσει το χρέος προς τον Πάβιτς και τους εκπροσώπους του, τότε το πιο πιθανό είναι πως δεν θα καταφέρει να εκδώσει δελτία στους αλλοδαπούς καλαθοσφαιριστές της και θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 μόνο με Έλληνες!

Συν τοις άλλοις θα τεθούν εν αμφιβόλω και οι συμφωνίες της με τους αλλοδαπούς παίκτες, που προς το παρόν παίρνουν μέρος στις προπονήσεις, δεδομένου ότι κι αυτοί είναι λογικό να κοιτάξουν το συμφέρον τους σε περίπτωση που δεν θα μπορούν να παίξουν στην ΑΕΚ..

Προβάδισμα MEGA για μπαράζ Εθνικής...

Αν όλα πάνε καλά και η Εθνική μας πάρει μέρος στα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010, το MEGA έχει το προβάδισμα για να δείξει τον εκτός έδρας αγώνα όποιος και αν είναι ο αντίπαλος...

, ενώ όλα θα ξεκαθαρίσουν αύριο το βράδυ. Το MEGA έχει το προβάδισμα λόγω της συμφωνίας που έχει το κανάλι με την Sport Five.

Ο Γιώργος Κυριακίδης το Sport TV
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως νέος ιδιοκτήτης του Sport TV είναι ο Γιώργος Κυριακίδης και στα χαρτιά που υπογράφτηκαν χθες δεν υπάρχει το όνομα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Κάποιες ομάδες στην Α1 γυναικών
Το Sport + της ΕΡΤ θα δείξει κάποιους αγώνες της Α1 μπάσκετ γυναικών, αλλά η δημόσια τηλεόραση δεν έχει τα δικαιώματα όλων των ομάδων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Sport TV (πρώην Magic) κινείται να πάρει τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Αθηναϊκού.

15 χρόνια λειτουργίας...
Την Παρασκευή το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ διοργανώνει εκδήλωση με την οποία θα γιορτάσει την συμπλήρωση 15 χρόνων απ' την έναρξη λειτουργίας της εν λόγω σχολής δημοσιογραφίας.

Νεκρός βρέθηκε ο Φρανκ Βάντενμπρουκ


Ποδηλάτης Νεκρός σε ξενοδοχείο της Σενεγάλης, βρέθηκε ο 34χρονος Βέλγος ποδηλάτης, Φρανκ Βάντενμπρουκ, χωρίς μέχρις στιγμής να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα, ο θείος του εκλιπόντος, Ζαν Λικ, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε καταλύσει. Ξέραμε ότι δεν είναι καλά και πως είχε ψυχολογικές μεταπτώσεις, αλλά και προβλήματα με την υγεία του. Εφυγε την Κυριακή για την Σενεγάλη, προκειμένου να κάνει ολιγοήμερες διακοπές».

Μιλάει με τη Βαλένθια ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς!


Ο επιθετικός της Σταντάρ Λιέγης, Μίλαν Γιοβάνοβιτς Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του στη Βαλένθια, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του μεσοεπιθετικού της Σταντάρ Λιέγης στη σερβική καθημερινή εφημερίδα «Sportski Zurnal». «Η Βαλένθια έχει προσφέρει ένα συμβόλαιο 3,5 ετών με αποδοχές 4,5 εκατομμυρίων ευρώ» τονίζει χαρακτηριστικά ο Ζόραν Στογιαντίνοβιτς στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και προσθέτει ότι οι συνομιλίες, οι οποίες «διακόπηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω των υποχρεώσεων του Γιοβάνοβιτς με την εθνική ομάδα, θα συνεχιστούν στο τέλος της εβδομάδας».

Σύμφωνα με την «Sportski Zurnal», ο Σέρβος διεθνής ενδιαφέρει και την Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο ο ίδιος «κλίνει» προς τη Βαλένθια, όπου θα βρει τον συμπατριώτη του, Νίκολα Ζίγκιτς.

Σημείωσε δύο τέρματα στον σαββατιάτικο νικηφόρο (5-0) αγώνα με τη Ρουμανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά το τέλος της αναμέτρησης εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από το βελγικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αποδείξει την αξία του «σε μια πιο ποιοτική διοργάνωση».

Εκτός πλάνων ο Αμπρέου


Ο Αμπρέου σε προσπάθεια του κόντρα στον Ατρόμητο Δεν υπολογίζεται ο Αμπρέου, ο οποίος είναι στην αποστολή με την Ουρουγουάη που τα ξημερώματα της Πέμπτης παίζει με την Αργεντινή στο Μπουένος Αιρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν προλαβαίνει να επιστρέψει έγκαιρα στην Ελλάδα και μάλλον θα παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Εργοτέλη από την τηλεόραση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Κάμπορα καλείται να αναπληρώσει το κενό του Αμπρέου και φυσικά να επιστρέψει στα γκολ μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.

Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εργοτέλη πλησιάζει, με τον Ιομάρ Μαζίνιο και τους ποδοσφαιριστές να ανεβάζουν στροφές. Στο μυαλό τους, δεν βρίσκεται τίποτα άλλο εκτός από την κατάκτηση της νίκης. Σε καμιά περίπτωση οι «κίτρινοι» δεν επιθυμούν νέα απώλεια βαθμών, μετά από το «στραβοπάτημα» της Κομοτηνής.

Ο αντίπαλος είναι υπολογίσιμος, ωστόσο αυτό που κοιτούν στο «στρατόπεδο» του Αρη είναι πως θα εκμεταλλευτούν μέσα στο γήπεδο τις ικανότητες πολλών καλών ποδοσφαιριστών. Ο Βραζιλιανός τεχνικός, πριν βάλει χθες τους παίκτες του στο γήπεδο για προπόνηση, τους μίλησε για το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί.

Πού να ‘σαι τώρα - Γ.Γ. του Σάββα, Θεοφύλακτος, Βιτεβής και άλλοι

Η στήλη παραχωρεί σήμερα τη θέση της στις «έρευνες» του φίλου αναγνώστη Νίκου Πέππα, που ψάχτηκε και βρήκε… παπάδες.

Ο Μιχάλης Ζιώγας πέρυσι, 2008-09, ήταν προπονητής στον Τύρναβο, ομάδα 4ου ομίλου Περιφερειακού Πρωταθλήματος και πήρε την 2η θέση πίσω από τα Τρίκαλα. Φέτος συνεχίζει στον Τύρναβο.

Ο Νίκος Ιορδανίδης πέρυσι έπαιξε στην Αγία Παρασκευή και φέτος ανανέωσε το συμβόλαιό του και συνεχίζει.

Ο Γιώργος Νασιόπουλος την χρονιά 2008-2009 έπαιξε στον Καμπανιακό-ομάδα της Χαλάστρας στην πρώτη κατηγορία ΕΠΣ Μακεδονίας και προβιβάστηκε στο Περιφερειακό. Τον Αύγουστο του 2008 ήταν και η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Φέτος συνεχίζει στον Καμπανιακό, στον 2ο όμιλο του Περιφερειακού.

Ο Γιώργος Μητσιόπουλος από πέρυσι (2008-09) μέχρι και σήμερα παίζει στην Ανατολή Ιωαννίνων, ομάδα του 5ου ομίλου του Περιφερειακού.

Ο Βάιος Καραγιάννης πέρυσι εργάστηκε στον ΑΟ Τρικάλων στο Περιφερειακό.Προσλήφθηκε τον Δεκέμβριο αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Νόλη και απολύθηκε στις αρχές Μαρτίου. Φέτος δεν εργάζεται.

Ο Θωμάς Τρούπκος τον Ιούλιο υπέγραψε στη Νάουσα που προβιβάστηκε από την ΕΠΣ Ημαθίας στον 3ο όμιλο του Περιφερειακού. Ο αδελφός του Γρηγόρης Τρούπκος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Νάουσας ομάδα Α’ ΕΣΠ ΗΜΑΘΙΑΣ. Πέρυσι (2008-09) ο Θωμάς αγωνίστηκε στη Νίκη Πολυγύρου στον 2ο όμιλο του Περιφερειακού.

Ο Γιάννης Βιτεβής φέτος υπέγραψε στον Κιλκισιακό (2ος όμιλος Περιφερειακού). Πέρυσι αγωνίστηκε στον ΑΟ Χανίων στον 10ο όμιλο του Περιφερειακού.

Ο Δημήτρης Ζαβαντίας φέτος υπέγραψε στον Αστέρα Αμπελοκήπων, ομάδα Α’ ΕΠΣ Μακεδονίας (3ος όμιλος). Πέρυσι υπέγραψε στον ΑΟ Τρικάλων απομακρύνθηκε όμως με άσχημο τρόπο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τελικά όλη την χρονιά 2008-09 έπαιξε στην Αναγέννηση Επανομής, Πρωταθλήτρια του 2ου ομίλου που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα έχει ξεκινήσει προπονητική καριέρα Το δεύτερο μισό της περιόδου 2007-08 εργάστηκε στον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου (ΕΠΣ Δράμας), τη χρονιά 2008-09 εργάστηκε στην ΑΕ Αμπελοκήπων που οδήγησε μέχρι και τα μπαράζ για την άνοδο στο Περιφερειακό, την έχασε όμως από την ΑΕ Καλαμπακίου. Φέτος προσλήφθηκε προπονητής στην Προσοτσάνη (1ος όμιλος Περιφερειακού Πρωταθλήματος).

Ο Χρήστος Καρκαμάνης μετά τον Εθνικό Κατερίνης που τον έχετε αφήσει δούλεψε (2008-09) στον Πυρσό Γρεβενών, ομάδα Γ Εθνικής. Επαιζε τερματοφύλακας όποτε χρειάστηκε ενώ εκτελούσε και χρέη προπονητή τερματοφυλάκων. Φέτος είναι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών (Γ’ Εθνική, βόρειος όμιλος) μόνο ως γυμναστής τερματοφυλάκων γιατί σταμάτησε οριστικά το ποδόσφαιρο.

Ο Θεοφύλακτος Νικολαΐδης τώρα είναι παίκτης και παράλληλα προπονητής στις ακαδημίες του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου (Α’ ΕΠΣ Δράμας). Πέρυσι (2008-09] ήταν ποδοσφαιριστής της Προσοτσάνης (1ος όμιλος Περιφερειακού), δεν συναντήθηκαν δηλαδή καθόλου με τον Γιώργο Γεωργιάδη όταν έφυγε ο Νικολαΐδης από την Προσοτσάνη ήρθε ο Γ.Γ.

Για το χατίρι του Σίλβιο

ronaldinho-ac-milan.jpgΑπό το κακό στο χειρότερο πάει η καριέρα του Ροναλντίνιο, αλλά αυτός δηλώνει αποφασισμένος να δείξει την πραγματική του αξία προκειμένου να δικαιώσει την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Τα λόγια του Μπερλουσκόνι μου δίνουν δύναμη για τη συνέχεια. Θα κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω. Θέλω να κερδίσω έναν τίτλο με την Μίλαν αυτή τη χρονιά. Είμαι αισιόδοξος και διατεθειμένος να κάτσω ακόμη και στον πάγκο μέχρι να μου ζητήσουν να παίξω», δήλωσε ο «Ρόνι».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Θα χαμογελάω όμως μόνο όταν θα αγωνίζομαι. Προσπαθώ να πείσω τον Λεονάρντο ότι είμαι ο αληθινός Ροναλντίνιο και πως αξίζω μια θέση στην ενδεκάδα».

Τέλος ο 29χρονος άσος, τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να πάει στο Μουντιάλ με την Βραζιλία. «Ελπίζω να βοηθήσω τη χώρα μου να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ντούνγκα δεν με καλεί αυτή την στιγμή και τον καταλαβαίνω. Αφού δεν παίζω στην Μίλαν, πως θα παίζω στην Εθνική;. Θα κάνω τα πάντα όμως για να τον πείσω».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Γεμάτο το ιατρικό δελτίο

Επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις οι «κυανόλευκοι» και ξεκινούν ουσιαστικά την προετοιμασία για τον αγωνα με τον Πανιώνιο. Στόχος της ομάδας είναι να κατορθώσει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τις δυο αποτυχίες που είχαν εκτός έδρας με την Καβάλα και τον ΠΑΟΚ.
Τα προβλήματα δεν λείπουν από την ομάδα καθώς ακόμα το ιατρικό δελτίο είναι γεμάτο και θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες αν και κατά πόσο θα μπορέσουν να είναι στην διάθεση του προπονητή.
Καταρχήν υπάρχει ο Ματιάς Λέκι που είχε ένα χτύπημα από τον αγωνα της Τούμπας. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του και λογικά ακόμα και από σήμερα θα μπορέσει να ακολουθήσει τον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.
Παράλληλα υπάρχει και το πρόβλημα με τον Τάσο Κατσαμπή ου και αυτός την προηγούμενη εβδομάδα έλειψε από ορισμένες προπονήσεις. Πάντως φαίνεται δύσκολο να απουσιάσει από τον αγωνα της Κυριακής αφού έχει αγωνιστεί κάτω από χειρότερες συνθήκες.
Στο ιατρικό δελτίο περιλαμβάνεται και ο Παναγιώτης Κονέ που είχε υποστεί ένα ρωγμώδες κάταγμα στον αγωνα με τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα φανεί σήμερα κατά πόσο θα μπορέσει να είναι στην διάθεση του Προτασοφ, κάτι που θα αποφασίσει το ιατρικό τιμ της ομάδας.
Τέλος υπάρχει και ο Πασχάλης Βουτσιάς που και αυτός με την σειρά του είχε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να προπονηθεί κανονικά. Έτσι και για αυτόν θα κριθεί από τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν αν θα μπορέσει να είναι στην αποστολή της ομάδας.
Με αυτά τα δεδομένα ο τεχνικός των κυανολεύκων θα προσπαθήσει να μάθει σε ποιους παίκτες θα μπορέσει να βασιστεί την Κυριακή ώστε να καταστρώσει τα πλάνα του.
Το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει μια πρωινή προπόνηση (10.00) η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

Χωρίς Προτάσοφ η προπόνηση

Η σημερινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί για τους «κυανόλευκους» χωρίς τον Όλεγκ Προτασοφ αφού όπως είναι γνωστό χθες γέννησε η γυναίκα του και έμεινε στην Αθήνα. Έτσι οι συνεργάτες του ο Νίκος Καρύδας και ο Νίκος Νεντίδης θα αναλάβουν την προετοιμασία της ομάδας, καθώς είναι σε ανοικτή γραμμή μαζί του.Πηγη Μετροσπορ

Ο υπέρηχος… θα δείξει

Ο υπέρηχος… θα δείξει

Τα χθεσινά μαντάτα αναφορικά με τους τραυματίες, μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ καλά για τον Ιομάρ Μαζίνιο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός είδε με ικανοποίηση στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση, να παίρνουν κανονικά μέρος ο Μεχντί Ναφτί, ο Νταρίο Φερνάντεζ και ο Βασίλης Ρόβας. Ο πρώτος, ο οποίος βρισκόταν στην πιο δύσκολη θέση από όλους λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα, μη νοιώθοντας την παραμικρή ενόχληση. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του για το παιχνίδι του Σαββάτου. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους Βασίλη Ρόβα και Νταρίο Φερναντέζ, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ, ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς. Κάτι που αντιθέτως δεν συνέβη και με τον Ρονάλντο Γκιάρο. Ο Βραζιλιάνος, αν και αναμένονταν να μπει με την υπόλοιπη ομάδα, κατά την διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο. Εξέλιξη, που δεν άρεσε καθόλου στον Ιομάρ Μαζίνιο, μιας και το ενδεχόμενο να μην βρίσκεται στη διάθεση του για την αναμέτρηση στο Παγκρήτιο είναι πολύ μεγάλο. Ο έμπειρος αμυντικός θα υποβληθεί σήμερα σε υπέρηχο, για να διαπιστωθεί με ακρίβεια η κατάσταση του τραυματισμού του και αν θα τεθεί οριστικά νοκ-αουτ από τον προσεχή αγώνα.

Επιστρέφει με ΑΕΚ ο Γκαρσία

Μπορεί ο Ρονάλντο να είναι αμφίβολος για το Σαββάτο, ο Νάτσο Γκαρσία ωστόσο, είναι 100% εκτός πλάνων από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ο Βολιβιανός άσος συνεχίζει να ανεβάζει στροφές και να επιστρέφει σιγα σιγά στους γνώριμους για τον ίδιο ρυθμούς, όμως ο Μαζίνιο δεν προτίθεται να διακινδυνέψει την συμμετοχή του. Προτιμά να περιμένει ώστε να γίνει εντελώς καλά , παρά να τον βάλει σε κίνδυνο και να τον στερηθεί για ακόμα περισσότερα παιχνίδια. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, μιας και ο 43χρονος τεχνικός έχει επιλογές στις θέσεις των χαφ. Το πιθανότερο λοιπόν είναι, ο έμπειρος μέσος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Μας περιμένει πολύ δουλειά»

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος βρίσκονται και πάλι από χθες οι παίκτες του Άρη. Η αγωνιστική απραξία του περασμένου Σαββατοκύριακου ανήκει πλέον στο παρελθόν. Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εργοτέλη πλησιάζει, με τον Ιομάρ Μαζίνιο και τους ποδοσφαιριστές να ξεκινούν χθες το απόγευμα την προετοιμασία τους για την παραπάνω αναμέτρηση. Στο μυαλό τους, δεν βρίσκεται τίποτα άλλο εκτός από την κατάκτηση της νίκης. Σε καμιά περίπτωση οι «κίτρινοι» δεν θέλουν νέα απώλεια βαθμών, μετά από το «στραβοπάτημα» της Κομοτηνής. Σαφώς και ο αντίπαλος είναι υπολογίσιμος και αξιόμαχος, ωστόσο αυτό που κοιτούν στο «στρατόπεδο» του Άρη είναι ο εαυτός τους και πως θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν μέσα στο γήπεδο το γεγονός ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Εργοτέλη. Ο Βραζιλιανός τεχνικός και πριν βάλει τους παίκτες του στο γήπεδο για προπόνηση χθες το απόγευμα, τους μίλησε για το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί. Οι φράσεις «μας περιμένει δουλειά… θέλω το καλύτερο σας εαυτό… εκμεταλλευτείτε τα πλούσια προσόντα σας…» ήταν αυτές που ξεχώρισαν από τα λεγόμενα του 43χρονου τεχνικού. Όσων αφορά το πρόγραμμα που τους πραγματοποίησε την χθεσινή μέρα, αυτό ήταν σε γενικές γραμμές χαλαρό. Από σήμερα ουσιαστικά θα ξεκινήσει τις εντατικές προπονήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.Πηγη Μετροσπορ

Σήκωσε τα μανίκια ο Βρύζας


Ο Ζήσης Βρύζας στην Τούμπα Ο Ζήσης Βρύζας σήκωσε τα μανίκια και άρχισε πλέον να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μετά και την έγκριση από το πρωτοδικείο, του αιτήματος του Ερασιτέχνη, να αντικαταστήσει τον Ζαγοράκη στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ηταν κομμάτι ενός προγραμματισμού, τώρα πλέον είναι ο πρόεδρος και θα συνεχίσει το έργο του Ζαγοράκη.

Πάντως, δεν κάθεται σε μια καρέκλα στα γραφεία της Τούμπας. Οι παλιές συνήθειες δεν κόπηκαν. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έκανε μια βόλτα από την Σουρωτή για να παρακολουθήσει την προπόνηση της ομάδας.

Ίσως σύντομα να μην είναι σε θέση να ακολουθεί το ίδια διαδρομή, περνώντας από την προπόνηση για να καταλήξει στα γραφεία της ΠΑΕ, λόγω φόρτου εργασίας στον διοικητικό τομέα. Από την άλλη, δεν φαίνεται ότι θα καλυφθεί η θέση του από νέο τεχνικό διευθυντή. Για το πόστο του τεχνικού διευθυντή δεν πήρε ακόμη απόφαση και μάλλον η κατάσταση θα μείνει ως έχει, τουλάχιστο μέχρι την αλλαγή του χρόνου. ’λλωστε, την προεργασία την έκανε ήδη ο ίδιος και μαζί με τον Σάντος γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες της ομάδας.

Ένα από τα πρώτα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε από τα στελέχη της ΠΑΕ είναι τα χρέη στο δημόσιο και θα τον απασχολήσει άμεσα, καθώς ο Βρύζας θέλει να δοθεί μία βιώσιμη λύση για τα χρέη και η ΠΑΕ θα επαναλάβει στη νέα κυβέρνηση, την πρόταση που έκανε στην προηγούμενη (εφάπαξ καταβολή ενός μέρους του πρωτογενούς χρέους, βάσει νόμου που υφίσταται για τις ανώνυμες εταιρίες), από την οποία δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Είναι βέβαιο, ο Βρύζας θα στηρίξει τις επιλογές του Ζαγοράκη και δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές. Θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τον αδερφό του.

Ατομικό ακολουθεί ο Βίκτορ Βιτόλο και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παίξει το Σάββατο με τα Γιάννενα, όπως και οι Φιλομένο και Αμπουμπακάρι. Αντίθετα, στη διάθεση του Σάντος θα είναι οι Σνάουτσνερ και Μουν. Την Τρίτη αναμένεται να επιστρέψει από την Πορτογαλία ο Βιεϊρίνια, αύριο οι Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου από τις ελπίδες, ενώ επιστρέφουν και οι Χαλκιάς, Φωτάκης και Μουσλίμοβιτς.

Σαργκάνης: "Ο Ρεχάγκελ κρίνει ποιός θα παίξει"


Ο Νίκος Σαργκάνης Το «φάντομ» έχει χρόνια που προσγειώθηκε οριστικά. Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης, μίλησε στα «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98.7» για το παιχνίδι της Εθνικής με την Λετονία, για τον επόμενο αγώνα με το Λουξεμβούργο αλλά και για την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη.

Για το Σαββατιάτικο (10/10) παιχνίδι της Ελλάδας με την Λετονία, είπε: «Το κίνητρο της Εθνικής ήταν μεγάλο. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να υπήρχε το άσχημο αποτέλεσμα αλλά το παιχνίδι τελειώνει στο 90΄. Ο Γκέκας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Δε μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε καλή μπάλα, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το σκορ είναι καλό και μεγάλο», δήλωσε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Τώρα μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο και πρέπει να το κερδίσουμε πάση θυσία ώστε να πάμε στα μπαράζ του Μουντιάλ. Το Λουξεμβούργο είναι επικίνδυνη ομάδα. Ωστόσο, εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα».

Για τον αποκλεισμός ισχυρών ομάδων από το Μουντιάλ, τόνισε: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές. Τελείωσε η εποχή που ο ισχυρότερος κέρδιζε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για την επιλογή του Ρεχάγκελ, να δώσει φανέλα βασικού στον Αλέξανδρο Τζόρβα, είπε: «Ο Τζόρβας έκανε ικανοποιητική εμφάνιση. Δεν ευθύνεται για τα τέρματα. Σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, όπως ήταν αυτό με την Λετονία, ο προπονητής τον επέλεξε και τον δικαίωσε. Είναι επιλογή του Ρεχάγκελ ποιος θα παίξει. Η Εθνική διαθέτει καλούς τερματοφύλακες. Παίζει ρόλο και το όνομα αλλά και η προσωπικότητα που έχουν. Για να καθιερωθεί ένα παίκτης στην ομάδα του, πρέπει να έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Από εκεί και πέρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα κρίνει το ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ο Σηφάκης αν είναι σταθερός, μπορεί να παίξει βασικός στην Εθνική. Ο Τζόρβας, έχει το προβάδισμα, καθώς η ομάδα του είναι στην πρώτη θέση, και με την δική του προσφορά. Τα στοιχεία που έχουν οι δυο τους δεν διαφέρουν. Αυτό που κρίνει ο Ρεχάγκελ είναι η σταθερότητα του καθενός».

Για την επιλογή του Σεϊταρίδη για το αριστερό άκρο της άμυνας, δήλωσε: «Με την εμφάνιση που έκανε ο Γιούρκας, έδειξε ότι άξιζε να παίξει. Δεν ήταν κακός.

Οι επιλογές του κάθε προπονητή γίνονται με βάση τα σχέδια που έχει για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ακόμα και η επιλογή του Τζιόλη έγινε γιατί ο Ρεχάγκελ έκρινε ότι μπορεί να βοηθήσε. Φυσικά ο Τζιόλης δε βρέθηκε σε καλή μέρα και ο προπονητής τον αντικατέστησε με τον Πατσατζόγλου. Αυτοί οι παίκτες υπάρχουν και αυτούς χρησιμοποιεί. Δεν έχει ποικιλία στις επιλογές του. Στα επόμενα χρόνια η Εθνική θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν ξέρω που θα καταλήξει η εισροή πολλών ξένων παικτών στο Ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την δουλεία που κάνει ο Νίκος Νιόπλιας στην Εθνική Ελπίδων, σχολίασε: «Ο Νιόμπλιας κάνει πολύ καλή δουλεία. Κάτι καλό γίνεται στην Εθνική Ελπίδων. Τα παιδιά μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και νιώθεις ότι ξέρουν τι πρέπει να δώσουν. Από την άλλη και ο ίδιος ο προπονητής ξέρει πώς να χειριστεί την ομάδα αλλά και τις επιλογές που έχει».

Στο τέλος ο Νίκος Σαργκάνης τόνισε πως: «Ο κόσμος πρέπει να πάει στο γήπεδο. Δεν είναι όμορφη εικόνα αυτή που είδαμε με την Λετονία. Ο κόσμος της Κρήτης ήταν πολύ κοντά στην ομάδα, ωστόσο η ΕΠΟ επέλεξα να γυρίσει η Εθνική στο ΟΑΚΑ».

Πρόταση σε Φαρίας

Τον Ερνέστο Φαρίας φέρεται να έχει στη λίστα του ο Ολυμπιακός όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα από την Πορτογαλία και την Αργεντινή. Ο μάνατζερ του παίκτη με δηλώσεις του, τόνισε ότι ο πελάτης του έχει προτάσεις από διάφορες ομάδες, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ολυμπιακός.

Ο Μιγκέλ Πιρές δήλωσε στη ιστοσελίδα «CorreiodaManha» ότι η Ρίβερ Πλέιτ και ο Ολυμπιακός έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον παίκτη της Πόρτο, αλλά ο ίδιος προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στους «δράκους».

ΑΡΗΣ: Δυσκολεύει του Μάιλς

Ο Φώτης Κατσικάρης ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει μόλις ξεκινήσει την δουλειά του το πρωί σε καθημερινή βάση είναι να ενημερώνεται σχετικά με τις εξελίξεις που έγιναν μερικές ώρες πριν και συγκεκριμένα στο ΝΒΑ όπου περιμένει τα… κοψίματα για να βάλει κάποια ονόματα στην λίστα του.
Ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη σχηματίσει μία άποψη για την αγορά, η οποία την δεδομένη χρονική στιγμή είναι… ορφανή από καλά ονόματα και παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα των «κιτρίνων», οπότε περιμένει αναγκαστικά μέχρι να βρεθεί κάτι καλό προκειμένου να μπορέσει να τον προσεγγίσει για να μπορέσει να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη. Όμως καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι ξημερώνει την επόμενη μέρα. Ανατροπή λοιπόν από χθες στο θέμα του Άαρον Μάιλς που ήταν το πρώτο όνομα στην λίστα των «κιτρίνων» εφόσον έμενε ελεύθερος από το ΝΒΑ όπου προσπαθεί να βρει συμβόλαιο στην ομάδα των Ατλάντα Χοκς. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για «κόψιμο» του πρώην παίκτη του Πανιωνίου μιας και ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος, οπότε οι «κίτρινοι» θα προσπαθούσαν στην συνέχεια να τον πείσουν να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Όμως η συμμετοχή του στο χθεσινό φιλικό των «Γερακιών» με τους Ντιτρόιτ Πίστονς ίσως να αλλάξει τα δεδομένα στο θέμα της παραμονής του ή όχι στην Ατλάντα. Οι Χοκς ηττήθηκαν με 100-91 με τον Άαρον Μάιλς να έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής αγωνιζόμενος για 14 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα, διάστημα στο οποίο είχε επτά πόντους με 1/1 βολές, 3/5 δίποντα ενώ έκανε και ένα κλέψιμο. Η παρουσία του στο χθεσινό φιλικό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πάρει και συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά στους Χοκς αλλά ότι το θέμα του θα καθυστερήσει κι’ άλλο μιας και του δίνουν το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Στον Άρη μελετούν όλες τις παραμέτρους στην συγκεκριμένη περίπτωση και όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσουν να περιμένουν τον Άαρον Μάιλς και τους Ατλάντα Χοκς, ρίχνοντας το βάρος σε άλλες περιπτώσεις παικτών που ίσως να μείνουν ελεύθεροι και να ενδιαφέρουν. Ο χρόνος πιέζει, ο Φώτης Κατσικάρης αναζητάει την καλύτερη επιλογή αλλά σίγουρα πρέπει ότι γίνει να γίνει μέχρι τις 20 του μήνα, ώστε να μπορέσει να παίξει στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, κυρίως για να μπορέσει να μπει στο κλίμα της ομάδας όχι για να κάνει την διαφορά τουλάχιστον τόσο νωρίς.
Επίσης δείχνει να εγκαταλείπεται η περίπτωση του Χόλις Πράις μιας και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το καθεστώς σχετικά με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνου.
Ένας από τους παίκτες που προτάθηκε αλλά δεν δείχνει να απασχολεί είναι ο Ζακ Βον (33, 1.90) ο οποίος έχει θητεία στο ΝΒΑ αγωνιζόμενος στους Γιούτα Τζαζ, Ατλάντα Χοκς, Ορλάντο Μάτζικ και Σαν Αντόνιο Σπερς. Μάλιστα στα «Σπιρούνια» πέρυσι είχε 2.2 πόντους και 1.8 ασίστ. Όμως η ηλικία του και το κασέ του δείχνει ότι η περίπτωση του δεν δείχνει να απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους «κίτρινους».Πηγη Μετροσπορ

Ψιθυροι......................

  • Σε μια προσπάθεια να ανεβάσει το ηθικό των ελλήνων διεθνών, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Τετάρτης (14/10) με το Λουξεμβούργο, ο Οτο Ρεχάγκελ τραγούδησε πριν την προπόνηση τον Εθνικό Υμνο της Ελλάδας!
  • Για τις ανάγκες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης που αρχίζει την Τρίτη (13/10) στο Λονδίνο έχουν μετατραπεί σε προπονητήρια ενόργανης τα γήπεδα της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Μπέκαμ, που βρίσκονται κοντά στον πολυχώρο "Ο2 Arena" όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.
  • Την αποστολή του Ολυμπιακού στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει στο Κλίβελαντ επισκέφτηκε ο Ουόλτερ Μπέρι και τα είπε με τους παλιούς του γνώριμους, Παναγιώτη Γιαννάκη, Μίλαν Τόμιτς και Νίκο Μπουντούρη

Υπέρ του Λάρσον ο Μπιέρσμιρ

bjarsmyr.jpgΝα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Σουηδίας ο Χένρικ Λάρσον επιθυμεί ο Ματίας Μπιέρμσιρ. Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού είναι υπέρ του συμπαίκτη του ώστε να κάτσει στον πάγκο της σκανδιναβικής χώρας μετά την αποχώρηση του Λαρς Λάγκερμπαγκ.

Ο πράσινος άσος ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο Χένκε διαθέτει την εμπειρία για αυτό. Έχει παίξει σε φανταστικές ομάδες και κατέκτησε πολλά τρόπαια. Εξαρτάται από το τι ψάχνει η ομοσπονδία, όμως πιστεύω πως θα μπορούσε να ανταποκριθεί»

Ο Χέσκεϊ "βλέπει" Λίβερπουλ


Ονειρο ήταν και πάει... Αρκετά πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο απόκτησης του Εμίλ Χέσκεϊ από την Λίβερπουλ. Ο έμπειρος επιθετικός δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην Αστον Βίλα (σ.σ. μόλις μία συμμετοχή ως βασικός) και με δεδομένο ότι ο Φάμπιο Καπέλο θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή των «λιονταριών» μόνο εάν έχει αγώνες στα πόδια του, βρίσκεται σε αναζήτηση νέας «ποδοσφαιρικής στέγης».

Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του υψηλόσωμου άσου από πέρυσι και όπως αναφέρει η «Daily Star», είναι διατεθειμένος να προσφέρει 1,6 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον πάρει στο «Ανφιλντ».

Επίθεση στον Κυριάκο Αλεξανδρίδη!


Ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης Δολοφονική επίθεση σε βάρος του βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Κυριάκου Αλεξανδρίδη, έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας (12/10) στη Θεσσαλονίκη, από ομάδα οπαδών του Αρη, όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Βότση, μπροστά στο σύνδεσμο "Super 3" της περιοχής. Ο κ. Αλεξανδρίδης, όπως ανέφερε, επέβαινε στο αυτοκίνητο του μαζί με τον γιο του, έγινε αντιληπτός από άτομα του συνδέσμου, ομάδα των οποίων, αποτελούμενη από 30-40 άτομα, κινήθηκε εναντίον του οχήματος του με λοστούς, καταστρέφοντας το.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, που τόνισε με έμφαση ότι από θαύμα υπάρχει στη ζωή και ο ίδιος και ο γιος του, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, αναφέροντας πως δεν πρόκειται να αφήσει τους ενόχους ατιμώρητους.

Αθλητικός Τύπος 13/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Με βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ρομπέρ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το σκληρό μαρκάρισμα του Μπερτράν Ρομπέρ πάνω στον Βελάσκο, (το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ), που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει τραυματίας ο Ισπανός αμυντικός, δεν πέρασε απαρατήρητο από τη διοίκηση του Πανθρακικού. Ο Γάλλος μέσος τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο, βάση του εσωτερικού κανονισμού. Ενοχλήσεις στην ποδοκνημική αισθάνθηκε ο Ολίσε, για περίπου δύο εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Να ξαναπάρει τον Ουέλινγκτον θέλει η Εσπανιόλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Να ανακαλέσει το δανεισμό του Μπαρόνι Ουέλινγκτον από τον Πανιώνιο θέλει η Εσπανιόλ, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα! Ο νεαρός αμυντικός έχει κοινοτικό διαβατήριο και μπορεί να βοηθήσει την ισπανική ομάδα σε μία θέση που «πονάει». Ακόμα αισθάνεται ενοχλήσεις ο Ρεκόμπα, απών από τις προπονήσεις. Κρίνεται η συμμετοχή ή όχι του Φαμπιάν Εστογιανόφ στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Μπάλαμπαν, Σμόγιε και Λάτκα είναι καλύτερα.

Εξασφάλισε 1300 εισιτήρια για την Τούμπα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με 1300 οπαδους του θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΣ για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κανονικά προπονήθηκαν Κώτσιος και Τζάνης.

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το Σαββατιάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 19:00.

Ο Γιώργος Παράσχος είδε τους Ηλία Κώτσιο και Χρήστο Τζάνη να παίρνουν μέρος κανονικά στην προπόνηση προκαλώντας του ανακούφιση, καθώς οι δυο ποδοσφαιριστές αισθάνονταν ενοχλήσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα η προπόνηση αναλώθηκε σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής, με τον Έλληνας τεχνικό να δείχνει σιγά σιγά τα σχέδια του για τον αγώνα της Τούμπας.

Με 1300 οπαδούς στο πλευρό τους

Μετά από σύσκεψη που ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των Οργάνων της Τάξης και του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΣ Ηλία Φίλου, αποφασίστηκε πως θα δοθούν 1300 εισιτήρια στον "Άγιαξ της Ηπείρου".

Τα εισιτήρια θα ξεκινήσουν να διανέμονται από την Τρίτη μετά από σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Αναβλήθηκε η βράβευση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου

Η αιτία της αναβολής της βράβευσης του 33χρονου τερματοφύλακα, έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Ελευθερόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα όπου και παρακολουθεί ειδική θεραπεία στην μέση του.

Πιθανότερη ημέρα βράβευσης του είναι η Τρίτη, όταν και αναμένεται να έχει επιστρέψει στα Ιωάννινα.

"Χτύπημα" αγνώστων στον επόπτη Καρατζίκα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Θύμα επίθεσης από αγνώστους έπεσε ο βοηθός διαιτητή, Αντώνης Καρατζίκας καθώς είδε την μηχανή του να έχει καεί ολοσχερώς.

Ο επόπτης που ήταν στο διαιτητικό τρίο του αγώνα του Ολυμπιακού με την Καβάλα και δεν βρίσκεται πια στις επιλογές των διεθνών μετά την ακύρωση του γκολ του Λεονάρντο στο συγκεκριμένο παιχνίδι μετά την αναμέτρηση Γαλάτσι-Περιστερι για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατευθύνθηκε στο σημείο που είχε αφήσει την μηχανή του.

Τελικά όμως είδε από την φωτιά που είχαν βάλει άγνωστοι να έχει μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα. Και όλα αυτά ενώ για την αναμέτρηση του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος δεν υπήρξαν παράπονα για τις αποφάσεις από το διαιτητικό τρίο.

ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ: Κάτοχος του «Golden Foot»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η καριέρα του να έχει πάρει την κατιούσα, ωστόσο ο Ροναλντίνιο συνεχίζει να κερδίζει βραβεία. Ο Βραζιλιάνος άσος της Μίλαν κατέκτησε το «Golden Foot», το οποίο απονεμήθηκε στο Μόντε Κάρλο για έβδομη συνεχή χρονιά.

Ο Ροναλντίνιο διαδέχτηκε τον συμπατριώτη του, Ρομπέρτο Κάρλος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τζιανλουϊτζι Μπουφόν, ενώ υποψήφιοι ήταν επίσης οι Ανρί, Ραούλ, Φίγκο, Τζέραρντ, Γκιγκς, Τότι, Μπέκαμ και Τρεζεγκέ.

Αναλυτικά οι νικητές του «Golden Foot»:

2003 Ρομπέρτο Μπάτζιο
2004 Πάβελ Νέντβεντ
2005 Αντρέι Σεφτσένκο
2006 Ρονάλντο (Βραζιλία)
2007 Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο
2008 Ρομπέρτο Κάρλος
2009 Ροναλντίνιο

Καναβάρο: "Ισπανία ή Βραζιλία"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αν και η Ιταλία ήταν αυτή που στέφθηκε πρωταθλήτρια στο προηγούμενο Μουντιάλ, το 2006, στη Γερμανία, ο Φάμπιο Καναβάρο δεν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa», έχρισε φαβορί για Πρωταθλητές κόσμου τις Ισπανία και Βραζιλία, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να αποκτήσει την ιταλική υπηκοότητα ο Αμάουρι.

«Εάν ξανακερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπόσχομαι να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από μένα, αφήστε με να σηκώσω πάλι το τρόπαιο. Θα ήταν θαύμα. Η Βραζιλία και η Ισπανία είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με όλους τους άλλους, όμως είμαστε ακριβώς πίσω τους μαζί με μερικές ακόμα ομάδες. Εάν ο Αμάουρι ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας την τελευταία στιγμή;

Δεν θα υπάρξουν προβλήματα, κάτι παρόμοιο συνέβη πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με προπονητή τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι, όταν οι Ντελ Πιέρο και Κασάνο μπήκαν εντελώς ξαφνικά στην ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αμυντικός της Γιουβέντους.

«Άστεγη» τηλεοπτικά η Α1


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το πρωτάθλημα της Α1 ξεκινάει σε 12 μέρες και όμως λύση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό δεν έχει βρεθεί.

Οι περισσότερες ομάδες της Α1 βρίσκονται χωρίς τηλεοπτική «στέγη», καθώς αποφασίστηκε να απορριφθούν και οι δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί από εταιρείες, ως μη συμφέρουσες.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ τη Δευτέρα (12/10) αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, προκειμένου να φτάσει πρόταση της ΕΡΤ.

Αυτή τη στιγμή, οι μόνες ομάδες που έχουν εξασφαλισμένη τηλεοπτική στέγη είναι ο ΠΑΟΚ και το Μαρούσι (Nova).

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε:

1. Την απόρριψη της προσφοράς των εταιρειών TAF SPORTS MARKETING A.E. και ASSET OGILVY PUBLIC RELATIONS A.E για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΚΑΕ.

2. Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού προκειμένου να του εκθέσει τους λόγους προβολής του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης από τη Δημόσια Τηλεόραση».

Η επιστροφή του Massa στην πίστα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πέρασαν 79 μέρες από την 25η Ιουλίου και το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του ουγγρικού GP, o Felipe Massa επέστρεψε σε κόκπιτ μονοθεσίου υγιής και γεμάτος όρεξη για δουλειά.

Τη Δευτέρα 12/10, λίγο μετά τις 10 το πρωί, στην πίστα του Fiorano ο Βραζιλιάνος πιλότος οδήγησε μια Ferrari F2007 στην οποία είχαν τοποθετηθεί λάστιχα που χρησιμοποιούνται στο Πρωτάθλημα του GP2.

Αν και δεν έκανε πολλούς γύρους (συμπλήρωσε γύρω στα 100km) δήλωσε ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.
«Όταν ήμουν μέσα στο μονοθέσιο αισθάνθηκα σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Είμαι ο ίδιος μπάσταρδος όπως και πριν», δήλωσε με χιούμορ ο Massa και πρόσθεσε: «Όλα πήγαν καλά, αισθάνομαι πολύ καλά από άποψη φυσικής κατάστασης και αισθάνθηκα σα να μην έγινε ποτέ το ατύχημα της 25ης Ιουλίου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την όραση και θα μπορούσα να κάνω όχι ένα αλλά δύο αγώνες. Προφανώς όμως πρέπει να σεβαστούμε για προληπτικούς λόγους τον περιορισμό των γιατρών, αλλά απο τη στιγμή που μπήκα στο μονοθέσιο μπορώ να πω ότι επέστρεψα εκεί που ήμουν πριν το ατύχημα».

Πολλά σενάρια ήθελαν τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει στη δράση σε κάποιον από τους τελευταίους αγώνες, ωστόσο ο ίδιος έβαλε τέλος σε αυτά λέγοντας πως έχει ξεκινήσει προετοιμασία ενόψει του 2010.

«Μπορούμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για την επόμενη χρονιά η οποία δεν θα είναι εύκολη γιατί η φετινή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επειδή θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα».

Ο 28χρονος πιλότος αναφέρθηκε και στην άφιξη του Fernando Alonso καλωσορίζοντας τον Ισπανό στην ομάδα λέγοντας: «Ο Αlonso είναι ένας καλός επαγγελματίας οπότε δεν βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει να έχω πρόβλημα μαζί του. Δεν έρχεται εδώ για να γίνει ο καλύτερός μου φίλος. Το σημαντικό είναι η επαγγελματική σχέση».

Tέλος για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στον περσινό αγώνα της Σιγκαπούρης και τα όσα σκανδαλώδη συνέβησαν με το σκηνοθετημένο ατύχημα του Nelsinho Piquet προς όφελος του Fernando Alonso που τελικά νίκησε τον αγώνα. «Εξακολουθώ να είμαι πολύ εκνευρισμένος γιατί ότι συνέβη τότε δεν άλλαξε μόνο τον αγώνα, αλλά ολόκληρο το Πρωτάθλημα. Ο νικητής εκείνου του αγώνα εξακολουθεί να είναι ο Alonso, ο Briatore πήγε σπίτι του, αλλά τίποτα δεν άλλαξε σε ό,τι έκλεψαν από μας. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό γιατί το αποτέλεσμα του Πρωταθλήματος θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό».

"Τέλος" από Εθνική Ρουμανίας ο Μούτου!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ήττα του περασμένου Σαββάτου με 5-0 από τη Σερβία στο "Μαρακανά" για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 δεν εξελίχθηκε μόνο σε εφιαλτική βραδιά για την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας αλλά και για τον Άντριαν Μούτου ειδικότερα.

Και αυτό γιατί λίγες ημέρες πριν από το συγκεκριμένο ματς, ο επιθετικός της Φιορεντίνα "συνελήφθη" από τον φωτογραφικό φακό της σκανδαλιστικής εφημερίδας "Libertatea" να διασκεδάζει μαζί με τον συμπαίκτη του Άντριαν Κριστέα μέχρι τις 3 πρωί σε νυχτερινά μαγαζιά του Βουκουρεστίου, καπνίζοντας και πίνοντας βότκα και κόκκινο κρασί μαζί με δύο σέξι νεαρές γυναίκες, τις Κριστίνα Ζιντίλα και Αλίνα Γκινταρκέα.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Βαλκάνιων, Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος έβαλε επίσημα στο "ψυγειο" τον σούπερ σταρ της ομάδας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Για όσο θα είμαι εγώ στο τιμόνι της ομάδας δεν θα κληθεί ξανά".

"Πυρ και μανία" οι συμπαίκτες του
Τα πράγματα έγιναν ωστόσο ακόμα χειρότερα για τον 30χρονο επιθετικό, όταν πήρε την απόφαση μετά το παιχνίδι με τη Σερβία να αφήσει την αποστολή -όντας τιμωρημένος για το τελευταίο ματς των προκριματικών με τα Νησιά Φερόε- χωρίς καν να χαιρετήσει τον προπονητή και τους συμπαίκτες του και να επιστρέψει αμέσως στην Ιταλία.

"Είναι δειλός! Γιατί δεν έρχεται μαζί μας στο Βουκουρέστι; Έχασε και εκείνος το ματς με 0-5, όχι μόνο εμείς", τόνιζαν εξοργισμένοι στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου το πρωί της Κυριακής ορισμένοι Ρουμάνοι διεθνείς όταν συνειδητοποίησαν την "φυγή" του Μούτου, ενώ από την πλευρά του τεχνικού επιτελείου πετάχθηκε ακόμα και "καρφί" πως ο παίκτης δέχτηκε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα στο Βελιγράδι για να απουσιάσει από την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

"Εάν θέλει να είναι μαζί με την ομάδα, θα πρέπει να είναι σε όλους τους αγώνες, όχι μόνο σε αυτούς που του αρέσουν", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα πάντως με όσα του καταμαρτυρούν, ο Άντριαν Μούτου έδωσε τη δική του εκδοχή με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του: "Δεν έκανα τίποτα άσχημο, δεν μπορώ να έχω φίλους τόσο άνδρες όσο και γυναίκες; Η θα πρέπει να μένω μόνο σε ένα κλουβί; Εγώ έμεινα τόσο καιρό εκτός για τραυματισμό στο γόνατο λόγω της Εθνικής".

Τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ρουμανίας
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μούτου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα με το εθνόσημο το 2000 σε φιλικό με την Εθνική Ελλάδας (0-2), ενώ από τότε μετράει 29 γκολ σε 67 συμμετοχές, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ρουμανίας πίσω από τους Γκιόργκι Χάτζι (35 γκολ) και Ιούλιου Μποντόλα (31 γκολ).

Σε αυτά τα εννέα χρόνια της διεθνούς καριέρας του, ο 30χρονος άσος έχει συμμετάσχει σε δύο μεγάλα τουρνουά, στο Euro 2000 και στο Euro 2008, ενώ στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ για τους Βαλκάνιους, στο 1-1 με την Ιταλία, ματς όπου είχε μάλιστα νικηθεί στο τελελυταίο δεκάλεπτο από τον Τζανλουίτζι Μπουφόν από το σημείο του πέναλτι.