Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Νοκ-άουτ ο Αμανατίδης

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα απρόοπτο πρόβλημα επεφύλασσε για τον Οτο Ρεχάγκελ η τελευταία προπόνηση της Εθνικής, πριν τον εντός έδρας αγώνα με το Λουξεμβούργο (14/10, 21:00) στο ΟΑΚΑ. Ο Γιάννης Αμανατίδης ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και τέθηκε νοκ-άουτ από την τελευταία αναμέτρηση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον Γερμανό τεχνικό, καθώς ο Αμανατίδης προορίζονταν να αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα, μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στον αγώνα με την Λετονία, όπου μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ετσι, με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Σαμαρά και του τραυματία Χαριστέα, οι κλασικοί επιθετικοί που υπάρχουν στη διάθεση του Ρεχάγκελ είναι οι Γκέκας, Σαλπιγγίδης και Μάντζιος, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί φέτος σε κανένα επίσημο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Με δεδομένο ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παρατάσσει την Εθνική με 4-3-3, σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να εμπιστευτεί θέση βασικού στον σαφώς εκτός ρυθμού Μάντζιο, είτε να «ανακατέψει την τράπουλα».

Τα σενάρια είναι πολλά (μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν από συμμετοχή του Νίνη στην επίθεση, του Πλιάτσικα στον κεντρικό άξονα και «μεταφορά» του Καραγκούνη στο αριστερό άκρο της επίθεσης κλπ) και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη (14/10).

Στις απουσίες της Εθνικής είναι και ο επίσης τιμωρημένος Σεϊταρίδης, ωστόσο οι επιλογές στην άμυνα είναι αυξημένες καθώς επιστρέφουν οι Κυργιάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος που εξέτισαν τις τιμωρίες τους. Ετσι, ο Βύντρα αναμένεται να πάρει τη θέση του Γιούρκα στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ οι δύο στόπερ θα καλύψουν τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας.

Φυσικά, η Εθνική θέλει μόνο τη νίκη ώστε να «σφραγίσει» την κατάκτηση της 2ης θέσης, που θα της δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αγώνες μπαράζ την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παράλληλα, σε περίπτωση που έρθει η νίκη, τότε μπορεί να έρθει και η πρωτιά-απευθείας πρόκριση, αν το Ισραήλ νικήσει την Ελβετία στη Βασιλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: