Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Χρήστος Πατσατζόγλου: «Μας εμπνέει»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου παραδέχθηκε πως ο Ότο Ρεχάγκελ ακόμα εμπνέει τους Έλληνες διεθνείς, μιλώντας στον «Sentra 103.3» και την εκπομπή «Φουλ Επίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Νίκο Ασημακόπουλο. «Όποιος τον κατηγορεί δεν βλέπει τα καθαρά. Σίγουρα έχει κάνει λάθη, αλλά έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές», πρόσθεσε ο μέσος της εθνικής ομάδας και της Ομόνοιας. Όσο για τα δημοσίευμα που τον φέρνουν στο στόχαστρο της ΑΕΚ, είπε: «Είμαι αρκετά καλά στην Ομόνοια. Δεν κλείνω όμως, καμία πόρτα». Αναλυτικά όσα είπε...

Για την εθνική ομάδα: «Δόξα τω Θεό είμαστε καλά και έχουμε την υγειά μας. Είναι αλήθεια ότι έχουν γραφτεί πολλά για την εθνική ομάδα, θα πω όμως ότι δεν ισχύει τίποτα σχετικά με όσα ακούγονται για το κλίμα στην εθνική ομάδα. Δεν έγινε κάτι το σοβαρό, αν είχε γίνει κάτι θα είχε επέμβει ο προπονητής. Καλύτερο θα είναι να κοιτάζουμε ο καθένας από μόνος του τον αγώνα της Τετάρτης παρά να ασχολούμαστε με ότι έγινε στα αποδυτήρια. Είμαστε εδώ για ένα σκοπό, αυτός είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να δούμε τι θα γίνει στον αγώνα της Ελβετίας με το Ισραήλ και στη συνέχεια ανάλογα να κοιτάξουμε τον αγώνα των πλέι οφ».

Για την πρόκριση στο Μουντιάλ: «Στόχος μας ήταν να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν προκριθούμε μέσω των πλέι οφ κανείς δεν θα ασχοληθεί με τον τρόπο που προκριθήκαμε. Κοιτάζουμε τον αγώνα που είναι μπροστά μας, να νικήσουμε και στην συνέχεια να είμαστε συγκεντρωμένοι στα πλέι-οφ, που απαιτείται πολύ τρέξιμο και πολύ δύναμη».

Για το αν συνεχίζει να εμπνέει τους διεθνείς ο Ότο Ρεχάγκελ: «Αν είναι δυνατόν, βέβαια. Ο κ. Ρεχάγκελ έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην εθνική ομάδα, έχει χαρίσει πολλές χαρές και επιτυχίες. Ακόμη και αν έχει κάνει λάθη, όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν πρέπει κάποιος να τον κατηγορεί. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, μπορεί να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτοί που τον κρίνουν τώρα μπορεί να τα ξεχάσουν όλα. Αν μπαίναμε στο γήπεδο, μας κούρδιζαν και κερδίζαμε τα παιχνίδια όλα θα ήταν ωραία και καλά. Δεν είμαστε κομπιούτερ αλλά άνθρωποι, ακόμη και τα κομπιούτερ χαλάνε. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ρομπότ, και λάθη θα κάνουμε και γκολ θα χάσουμε και γκολ θα δεχτούμε.

Για το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο: «Μακάρι να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εύχομαι να πάμε. Τα πλέι οφ είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια, ελπίζω να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ποδοσφαιρικά και να προκριθούμε. Πρώτος στόχος είναι ο αγώνας με το Λουξεμβούργο. Όλος ο κόσμος έτσι βλέπει το ποδόσφαιρο, ότι θα μπούμε στο γήπεδο και θα νικήσουμε 2-0 και 3-0. Συμφωνώ ότι αν δεν νικήσουμε το Λουξεμβούργο δεν αξίζει να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα έχει ταλέντο, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πιστεύω ότι θα νικήσουμε το Λουξεμβούργο και στα πλέι οφ θα κάνουμε δυο πολύ καλά 90λεπτα και θα προκριθούμε».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Πέρασα εννέα χρόνια στον Ολυμπιακό, τον αγάπησα και τον αγαπάω. Αν μου λείπει, θα πω ότι δεν μου λείπει και καλύτερα που είναι έτσι γιατί είναι το μυαλό μου καθαρό και σκέφτομαι την ομάδα μου. Βεβαίως αγάπησα και αγαπώ τον Ολυμπιακό. Πήγα σε μια αξιόλογη ομάδα και είμαι πολύ καλά, οι άνθρωποι της Ομόνοιας μου έχουν φερθεί άψογα. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει βελτιώσει το επίπεδο του. Είμαι καλά στην Ομόνοια και θέλω να την βοηθήσω να πάρει το πρωτάθλημα. Έχει έναν πρόεδρο που έχει προσφέρει πάρα πολλά και αυτό δεν το λέω για να γλείψω κανέναν, αλλά τονίζω ότι αξίζει αυτός ο άνθρωπος να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Δεν κλείνω καμία πόρτα, το καλοκαίρι δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα, πάντως τώρα είμαι πολύ καλά στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: