Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στην κορυφή και την επόμενη φάση η Βαλένθια!!

Την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε η Βαλένθια με τη νίκη 3-2 επί της Σεν Γκάλεν στην Ελβετία, με την οποία πέρασε στην 1η θέση μετά το 1-1 ανάμεσα σε Κούμπαν – Σουόνσι.

Στην κορυφή και την επόμενη φάση η Βαλένθια!
Στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκε η Βαλένθια! Οι νυχτερίδες επικράτησαν 3-2 της Σεν Γκάλεν στην Ελβετία, μια νίκη που την έφερε και στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου σε συνδυασμό με το 1-1 στο άλλο παιχνίδι ανάμεσα σε Κούμπαν και Σουόνσι.

Η νίκη των «νυχτερίδων» όμως στην Ελβετία δεν ήρθε καθόλου εύκολα… Οι ισπανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάρουν την πρόκριση.

Ο Πιάτι άνοιξε το σκορ για την Βαλένθια στο 30ο λεπτό. Οι ελβετοί ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Μπέσλε στο 37ο λεπτό.

Η Βαλένθια είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ζόνας όμως στο 57ο λεπτό δεν βρήκε στόχο.

Έχοντας έναν παίκτη περισσότερο η Βαλένθια, μετά την αποβολή του Μονταντον στη φάση που προήρθε το πέναλτι, συνέχισε την προσπάθεια να ισοφαρίσει.

Ο Πιάτι στο 76ο λεπτό το κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα… Οι ισπανοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους καθώς στο 86ο λεπτό ο Κανάλες με ένα όμορφο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έδωσε τη νίκη 3-2.

Στο άλλο παιχνίδι η Κούμπαν τη χάλασε στην Σουόνσι στις καθυστερήσεις. Ο Μπλάντε στο πρώτο λεπτό μετά την συμπλήρωση των 90 λεπτών έκανε το 1-1. Η Σουόνσι είχε ανοίξει το σκορ στο 9ο λεπτό.

Τα παιχνίδια:
Κούμπαν – Σουόνσι 1-1
(90+1’ Μπλαντέ – 9’ Μπόνι)

Σεν Γκάλεν – Βαλένθια 2-3
(37’ Μπέσλε, 66’ Καράνοβιτς – 30’, 76’ Πιάτι, 86’ Κανάλες)

Η βαθμολογία
Βαλένθια 9 (+4)
Σουόνσι 8 (+4)
Σεν Γκάλεν 3 (-4)
Κούμπαν Κράσνονταρ 2 (-4)

Η επόμενη αγωνιστική
Κούμπαν – Σεν Γκάλεν
Σουόνσι – Βαλένθια Πηγή: sport-fm.gr

Με Δώνη στο «τρένο» της πρόκρισης!!

Μεγάλη επιτυχία για τον ΑΠΟΕΛ που με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του, επικράτησε 2-1 της Μπορντό και έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League!

Με Δώνη στο «τρένο» της πρόκρισης!
Την πρώτη του φετινή νίκη στην Ευρώπη σημείωσε στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ, αφού για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League επικράτησε 2-1 της Μπορντό, την οποία και ξεπέρασε στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προηγήθηκε μόλις στο 13’ με τρομερό σουτ του Αλεξάνδρου, αλλά εξ αιτίας λανθασμένης εξόδου του Πάρντο δέχτηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Τελικά η νίκη ήρθε από τα πόδια του Μοράις στο 54’ που εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας κι έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.

Με αυτήν τη νίκη ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στους 4 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Καμπράλ, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (56΄ Σωτηρίου), Αλεξάνδρου (38΄ Μπενασούρ), Αλωνεύτης, Μπούντιμιρ.

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Φομπέ, Σανέ, Μπρεσέ. Πουντζέ, Ομπράνιακ (70΄ Σακό), Σέρτιτς, Ν'Γκουεμό, Μ.Μπιλέι, Τζουσί (70΄ Σαιβέτ), Ρολάν (70΄ Μπεγιόν)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μακάμπι έκανε πάρτι κόντρα στη μέχρι σήμερα αήττητη Άιντραχτ (ούτε γκολ δεν είχε δεχτεί η γερμανική ομάδα) την οποία «ταπείνωσε» επικρατώντας με σκορ 4-2 χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Ζάχαβι και Ιτχάκι.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
ΑΠΟΕΛ-Μπορντό 2-1
(13’ Αλεξάνδρου, 55’ Μοράις – 45’+2’ Σανέ)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άιντραχτ 4-2
(14’, 90’+4’ Ζάχαβι, 30’, 35’ Ιτζχάκι – 63’ Λάκιτς, 67’ πεν. Μέιερ)

Βαθμολογία:

Άιντραχτ 9 (10-4)
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7 (6-5)
ΑΠΟΕΛ 4 (3-6)
Μπορντό 3 (4-8)

Η επόμενη αγωνιστική (28/11)

Μπορντό-Άιντραχτ (22:05),
ΑΠΟΕΛ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (22:05)
Πηγή: sport-fm.gr

«Αέρας» στη δεύτερη φάση!

Με πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκαν στους «32» του Europa League οι Σάλτσμπουργκ και Εσμπιεργκ την Πέμπτη το βράδυ.

«Αέρας» στη δεύτερη φάση
Οι Αυστριακοί νίκησαν μ ε 3-1 τη Σταντάρ στη Λιέγη, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της δεύτερης της τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έκαναν το απόλυτο «4 στα 4», εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την είσοδο στη δεύτερη φάση.

Από την πλευρά τους, οι Δανοί νίκησαν με 1-0 την Ελφσμποργκ στην έδρα τους και με τους εννιά βαθμούς «καθάρισαν», επίσης, την πρόκριση.

Σταντάρ-Σάλστμπουργκ 1-3

Οι Αυστριακοί έκαναν το «4 στα 4» και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας οριστικά εκτός «νυμφώνος» τους πρωτοπόρους της Jupiler League.

Οι νικητές ήταν ανώτεροι και «καθάρισαν» ουσιαστικά την αναμέτρηση στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42’, ο Αλαν σέντραρε και ο Σβέντο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1. Στο 45’+1’, ξανά ο Αλαν έδωσε την ασίστ και ο Καμπλ έκανε το 0-2.

Στο 55’, ο Μ’ Μποκού με απευθείας χτύπημα φάουλ έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, όμως στο 58’ ο Αλαν χρίστηκε και σκόρερ, εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Μπερίσα μέσα στην περιοχή.

Εσμπιεργκ-Ελσφμποργκ 1-0

Οι Δανοί θα ακολουθήσουν τους Αυστριακούς στους «32», πετυχαίνοντας μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία τους.

Οι νικητές είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Φαν Μπούρεν στο 71’, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ανκερσεν.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Σταντάρ-Σάλτσμπουργκ 1-3
(55' Μ' Μποκού-42' Σβέντο, 45' +1' Καμπλ, 58' Αλαν

Εσμπιεργκ-Ελφσμποργκ 1-0
(71' Φαν Μπούρεν)


Βαθμολογία:

Σάλσμπουργκ 12

Εσμπιεργκ 9

Ελφσμποργκ 1

Σταντάρ 1


Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Έσμπιεργκ-Σταντάρ Λιέγης (22:05), Έλφσμποργκ-Σάλτσμπουργκ (22:05) Πηγή: sport-fm.gr

«Χέρι-χέρι» στους «32»

Την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισαν από τον 5ο όμιλο Φιορεντίνα και Ντνιέπρ. Οι ουκρανοί νίκησαν 2-0 την Πάσος Φερέιρα και οι «βιόλα» 2-1 την Παντούρι για την 4η αγωνιστική.

«Χέρι-χέρι» στους «32»
Έτσι οι δύο πρωτοπόρες του ομίλου έφτασαν στους 12 (Φιορεντίνα) και τους 9 (Ντνιέπρ) βαθμούς, αφήνοντας τις αντιπάλους τους στον έναν και κάνουν ήδη σχέδια για την κλήρωση της επόμενης φάσης. Το μόνο που απομένει να ξεκαθαρίσει, είναι ποια εκ των δύο θα τερματίσει στη πρώτη θέση.

Η Παντούρι που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη νίκη μια και έπαιζε το τελευταίο της χαρτί, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύτηκε τις σημαντικές απουσίες των «βιόλα» (Ρόσι, Πιζάρο). Ήταν πιο επιθετική και δημιουργική, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 32ο λεπτό χάρη σε εκπληκτικό γκολ του Περέιρα, με ανάποδο ψαλίδι. Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στην γηπεδούχο που πήγε στα αποδυτήρια με καλή ψυχολογία. Στο 2ο ημίχρονο η Φιορεντίνα ανέβασε ρυθμό, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και τα κατάφερε στο 86΄ με τον Μάτος. Η ιταλική ομάδα δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε να πιέζει για το γκολ της νίκης και αυτό ήρθε στο 92΄ με τον Βαλέρο, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και διατήρησε το απόλυτο «4 στα 4» για την ομάδα του Μοντέλα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντνιέπρ μετέτρεψε σε μονόλογο το ματς με την Πάσος Φερέιρα που αποκλείστηκε και μαθηματικά από την συνέχεια. Οι Ουκρανοί, επικράτησαν με 2-0 με γκολ των Ματέους και Κονοπλιάνκα στο 44΄ και το 66΄ αντίστοιχα και εκτός από ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης, έχουν πολλές ελπίδες για τη πρώτη θέση του ομίλου. Η γηπεδούχος είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι πορτογάλοι έκαναν μόλις ένα σουτ σε όλο το παιχνίδι!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Παντούρι-Φιορεντίνα 1-2 (32’ Περέιρα/86΄ Μάτος, 92΄ Βαλέρο)
Ντνιέπρ-Πάσος Φερέιρα 2-0 (44΄ Ματέους, 66΄ Κονοπλιάνκα)

Η βαθμολογία

Φιορεντίνα 12 10-2
Ντνιέπρ 9 4-2
Παντούρι 1 2-7
Πάσος Φερέιρα 1 1-8

Επόμενη αγωνιστική (28/11)

Ντνιέπρ-Παντούρι
Πάσος Φερέιρα-Φιορεντίνα Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη και... μπόνους η Αϊντχόφεν!

Η Αϊντχόφεν έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επικρατώντας 2-0 και έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης χάρη και στην ισοπαλία (1-1) της Λουντογκόρετς απέναντι στην Τσερνομόρετς.

Νίκη και... μπόνους η Αϊντχόφεν
Στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, μέσω του 2ου ομίλου, έμεινε η Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί επικράτησαν με σκορ 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Ολλανδία και εδραιώθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το δρόμο της νίκης άνοιξε ο Μάχερ στο 29ο λεπτό και στο 57’ ο Όλα Τοϊβόνεν «κλείδωσε» το τρίποντο για την ομάδα του.

Η νίκη των Ολλανδών απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία έπειτα και από το «δώρο» που ήρθε από τη Βουλγαρία. Η Λουντογκόρετς έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει από σήμερα την πρόκρισή της καθώς ήρθε ισόπαλη στην έδρα της, 1-1, με την Τσερνομόρετς. Οι Βούλγαροι προηγήθηκαν με τον Κιξάντα στο 47’, όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ καθώς ο Γκάι στο 64ο λεπτό ισοφάρισε για την Τσερνομόρετς διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία του δευτέρου ομίλου:
1. Λουντογκόρετς
2. Αϊντχόφεν 7
3. Τσερνομόρετς.
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική:

Πέμπτη 7/10
Λουντογκόρετς – Τσερνομόρετς 1-1
(47΄ Κιξάντα – 64’ Γκάι)

Αϊντχόφεν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
(29’ Μάχερ, 57’ Τοϊβόνεν)

Η επόμενη αγωνιστική:

Πέμπτη 28/11 (22.00)

Τσερνομόρετς – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Λουντογκόρετς – ΑϊντχόφενΠηγή: sport-fm.gr

Μία αγωνιστική στον Παναθηναϊκό!

Μία αγωνιστική στον ΠαναθηναϊκόΜε μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, και πρόστιμο 55.000 ευρώ, τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αυτή ήταν η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, η οποία και ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Η πράσινη ΠΑΕ αναμένεται να καταθέσει έφεση με την οποία ελπίζει ότι θα μειωθεί η ποινή, "εξαφανίζοντας" την τιμωρία της έδρας.

Σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 24 Νοεμβρίου σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 10ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 2/11/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ΄ αριθμ. 1003/2/489/8-λστ΄ Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική και συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ

Ατομικό ο Ηρακλής, θεραπεία ο Αγκάνθο εν όψει ΠΑΟ!

Μόνος του προπονήθηκε και σήμερα ο Ηρακλής. Θεραπεία έκανε ο Νταβίντ Αγκάνθο.

Ατομικό ο Ηρακλής, θεραπεία ο Αγκάνθο εν όψει ΠΑΟ
Ατομικό ακολούθησε και στη σημερινή προπόνηση του Άρη, ο Ανδρέας Ηρακλής. Ο 24χρονος αμυντικός έχει υποστεί θλάση, αλλά δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, καθώς χθες που προσπάθησε, ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε.

Θεραπεία έκαναν σήμερα οι Νταβίντ Αγκάνθο και Βασίλης Τριανταφυλλάκος. Ο Έλληνας μέσος έχει υποστεί διάταση έσω πλαγίου και δύσκολα θα προλάβει το σαββατιάτικο(9/11, 19:30) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός επιθετικός δεν συμμετείχε για καθαρά προληπτικούς λόγους και έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Αύριο θα γίνει πρωινή προπόνηση και μετά το τέλος αυτής θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύει ο Αστέρας για Γκοϊάν!!

Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης μέσω επίσημης ανακοίνωσης διέψευσε πως υπήρξε πρόβλημα με τον Ντόριν Γκοϊάν για το πότε θα αναχωρήσει για τη Ρουμανία, ενόψει των μπαράζ με την Εθνική.

Διαψεύει ο Αστέρας για Γκοϊάν
Μέσω επίσημης ανακοίνωσης ο Αστέρας Τρίπολης απάντησε στα ρουμανικά δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν πως υπάρχει πρόβλημα με το πότε ο Ντορίν Γκοϊάν θα ταξιδέψει για να ενσωματωθεί με την εθνική Ρουμανίας, ενόψει των μπαράζ με την Εθνική Ελλάδας (15/11).

Η διοίκηση της ομάδας της Αρκαδίας έσπευσε να διαψεύσει τα όσα δημοσιεύτηκαν τονίζοντας πως ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με τον παίκτη και την αναχώρησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Την απορία της εκφράζει η διοίκηση του Αστέρα για το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την παρουσία του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Ντορίν Γκόιαν στην Εθνική ομάδα της Ρουμανίας, καθώς δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα για το χρόνο που θα ενσωματωθεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής στην εθνική ομάδα της χώρας του».

Βάις... μετά τη διακοπή!

Εκτός δράσης για 10-15 μέρες θα μείνει ο Βλάντιμιρ Βάις. Ο Σλοβάκος εξτρέμ έχει ένα πρόβλημα στο μηρό και χάνει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Βάις... μετά τη διακοπή
Χωρίς τον Βλάντιμιρ Βάις θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Σλοβάκος εξτρέμ έχει ένα πρόβλημα στο μηρό και μετά τις εξετάσεις που του έγιναν από το ιατρικό τιμ, κρίθηκε πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου 10-15 μέρες.

Έτσι χάνει το προσεχές ματς, ενώ δεδομένου ότι ακολουθεί διακοπή πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, ο Βάις θα επιστρέψει στη δράση με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στο ματς με τον Πανθρακικό στις 23 Νοεμβρίου ή στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι για το Champions League.

Ο διεθνής άσος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο και χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου 10-15 ημέρες.

Ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο έκανε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, συνδυάζοντάς το με θεραπεία. Ο Μάικλ Ολαϊτάν συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασής του με θεραπεία και αερόβιο στο γήπεδο.

Το πρόγραμμα σήμερα είχε αποθεραπεία για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την Τρίτη. Οι υπόλοιποι έπαιξαν στο γήπεδο, με την μπάλα, κάνοντας ασκήσεις κατοχής και κυκλοφορίας, αλλά και τακτικής, επιθετικής και αμυντικής λειτουργίας. Έγινε και δίτερμα, σε χώρο μικρότερο του γηπέδου.

* Από έλεγχο ντόπινγκ του ΕΣΚΑΝ πέρασαν την Πέμπτη το πρωί έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

* Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30. Πηγή: sport-fm.gr

«Θυσιάζεται» ο Βερτόγκεν!

Στο αριστερό άκρο της άμυνας έχει μετακινηθεί στα τελευταία τρία παιχνίδια της Τότεναμ ο Γιαν Βερτόγκεν, καθώς ο Ντάνι Ρόουζ βρίσκεται στα… πιτς το τελευταίο μήνα.

«Θυσιάζεται» ο Βερτόγκεν
Η ανάγκη έφερε τον Γιαν Βερτόγκεν να αφήσει το κέντρο της άμυνας και να πάει στο αριστερό άκρο της, αφού μετά τον τραυματισμό του Ντάνι Ρόυζ ο Βίλας-Μπόας αναγκάστηκε να τον μετακινήσει εκεί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «σπιρουνιών» ανέφερε, στο πλαίσιο του αποψινού αγώνα με την Σέριφ για την 4η αγωνιστική του Europa League, πως πριν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Βέλγο αμυντικό ως αριστερό μπακ είχε μιλήσει σχετικά μαζί του.

«Είχα πολλές συζητήσεις με τον Γιαν (Βερτόγκεν) σχετικά με αυτή την κατάσταση. Ο ίδιος αποφάσισε να θυσιάσει τη θέση του ως κεντρικός αμυντικός για το καλό της ομάδα», τόνισε ο Βίλας-Μπόας και συμπλήρωσε:

«Η θέση του στο κέντρο της άμυνας δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Ο Βερτόγκεν είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόπερ που έχω εργαστεί μαζί του. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι η θέση αυτή τον περιμένει κάθε φορά που έχουμε επιλογές στο αριστερό άκρο της άμυνας». Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη πρόκριση για Ρούμπιν Καζάν!!

Η Ρούμπιν ουσιαστικά βρίσκεται και με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση, αφού πλέον είναι πρώτη με 10 βαθμούς στον 4ο όμιλο.

Νίκη πρόκριση για Ρούμπιν Καζάν
Η ομάδα του Κουρμπάν Μπερντίεφ, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ρούμπιν μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Νάτσο, δεν κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 13ο λεπτό. Στο 22ο λεπτό ο Νάτσο έγινε δημιουργός για το γκολ του Κουζμίν. Μια ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Γουίγκαν, ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ρούμπιν, μπήκε διαγώνια και την κατάλληλη στιγμή, σούταρε για να γράψει το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, μιας και μία-δύο καλές προσπάθειες του Χολτ που ήταν απομονωμένος στο πρώτο μέρος, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η Ρούμπιν στην επανάληψη, φάνηκε να επαναπαύεται σε αυτό το 1-0 και η Γουίγκαν σταδιακά άρχισε να εντείνει την πίεση. Στο 70ο λεπτό ήταν μια προσωπική προσπάθεια του Πάουελ που έφυγε λίγο έξω. Στο 83ο λεπτό η αγγλική ομάδα, στάθηκε άτυχη όταν σε σέντρα του Εσπινόζα, ο Νορβηγός Ρογκν, σημάδεψε το δοκάρι.




Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη νίκη για Φέντερερ!

Την πρώτη του νίκη στο Λονδίνο πέτυχε ο Ρότζερ Φέντερερ απέναντι στον Ρισάρ Γκασκέ και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στην τετράδα.

Πρώτη νίκη για Φέντερερ
Επιβλητικός ο Ρότζερ Φέντερερ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Ρισάρ Γκασκέ και επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-3), στην O2 Arena του Λονδίνου, για την δεύτερη αγωνιστική των τελικών της ATP. Έτσι, ο "βασιλιάς", ύστερα από μια 1 ώρα και 22 λεπτά αγώνα, σημείωσε την πρώτη του νίκη και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα ημιτελικά,

Το βράδυ (22:00) αγωνίζονται οι Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο, όπου ο Σέρβος έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην τετράδα, εφόσον νικήσει χωρίς να κάνει σετ. Πάντως ο αγώνας του Φέντερερ με τον Ντελ Πότρο στο φινάλε των ομίλων θα είναι... όλα τα λεφτά.Πηγή: sport-fm.gr

“Ομάδα με προσωπικότητα ο ΠΑΟΚ”

levi
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην προπονητής της Μακάμπι Χάιφα αλλά και της Ανόρθωσης, Ρόνι Λέβι, για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ισραηλινή ομάδα.
Αναλυτικά είπε:
Για την πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χαίφα:
“Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Η Μακάμπι είναι έμπειρη ομάδα. Έχει εμπειρία και παράδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από τη μεριά του ο ΠΑΟΚ είναι δυνατή και έμπειρη ομάδα και πιστεύω πως θα δούμε ένα καλό και ανοιχτό παιχνίδι”.
Για το τακτικό κομμάτι του αγώνα:
“Η Μακάμπι θα προσπαθήσει να έχει τον έλεγχο και να επιτεθεί. Πρέπει να προσέξει τις κόντρα επιθέσεις του ΠΑΟΚ”.
Για τους παίκτες της Μακάμπι που θα ξεχωρίσουν:
“Είναι μια ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες όπως ο Κάταν που δε ξέρω αν θα παίξει σήμερα, ο Εζρά ,ο Αζουλάι, ο Εντλοβού και ο Ράγιος”.
Για τις ομοιότητες που θα έχουν τα δύο παιχνίδια:
“Αυτά τα δύο παιχνίδια μπορεί να διαφέρουν αλλά μπορεί να είναι και τα ίδια. Οι δύο ομάδες θα πιέσουν στην επίθεση και θεωρώ πως θα δούμε πολλά γκολ”.
Για τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ:
“Ως ομάδα το να ανατρέπεις ένα παιχνίδι από το 0-2, δείχνει μια πολύ ισχυρή νοοτροπία. Βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ σκοράρει πολύ από τις στημένες φάσεις. Οι δύο του ακραίοι αλλά και το σεντερ φορ είναι πολύ ικανοί. Ο Στοχ είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης με καλή τεχνική και εξαιρετικά επικίνδυνος”.
Για το πιο θεωρεί πως είναι το κλειδί της νίκης:
Η Μακάμπι θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της από το πρώτο λεπτό και θα πιέσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” είναι εξαιρετικά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και θα πρέπει να βρει τρόπο η Μακάμπι να τον περιορίσει.
Για τα μειονεκτήματα της Μακάμπι Χάιφα:
“Είναι πολύ καλή ομάδα παρά το κακό ξεκίνημα και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο μειονέκτημα σε κάποια γραμμή. Σε καλή μέρα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος”.
Για τον κόσμο της Ισραηλιτικής ομάδας:
“Ο κόσμος είναι πολύ θερμός ειδικότερα σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Βέβαια όταν τα αποτελέσματα δε βγαίνουν, μπορεί η πίεση του κόσμου να λειτουργήσει αρνητικά και να αρχίσουν τα παράπονα”.
Για το πόσο θα επηρεάσουν τη Μακάμπι τα εσωτερικά προβλήματα:
“Πέρσι η Μακάμπι πάλι δε ξεκίνησε καλά αλλά τελικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, καλό προπονητή και ισχυρό πρόεδρο και θα βρει τρόπο να επιστρέψει στο προσκήνιο”.
Για το άμα θα απολυθεί ο προπονητής της Μακάμπι σε περίπτωση ήττας:
“Δε θεωρώ πως μπορεί να φύγει ο προπονητής της Μακάμπι καθώς ο πρόεδρος της ομάδας δεν διώχνει εύκολα προπονητές”.
Πηγή: arenafm.gr

«Προτεραιότητα στην Ευρώπη»

paridis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική νίκη του “Δικεφάλου” επι της Λύων με 4-0 ενώ παράλληλα τόνισε πως η ομάδα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα Ευρωπαικά παιχνίδια.
Αναλυτικά είπε:
Για το ιστορικό παιχνίδι με την Λυών:
“Πρέπει να είχαμε σε βίντεο εκείνο το παιχνίδι για να το βλέπουμε όλοι.  Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε. Ήταν πολύ ωραία ομάδα η Λυών με πολλούς διεθνείς. Είχαμε φέρει 3-3 μέσα στη Γαλλία και είχαν πέσει πολλές κλοτσιές στο γήπεδο. Μέσα στη Τούμπα το παιχνίδι πήγε πολύ καλά και δε χρειάστηκε να παίξουμε σκληρά. Δε θα ξεχάσω τις μάχες που είχα με το υψηλόσωμο μπακ της αντίπαλης ομάδα και πως προσπαθούσα να δικαιολογηθώ στον διαιτητή με τα λίγα Αγγλικά που γνώριζα. Ήταν τεράστια νίκη. Σε εκείνη τη διοργάνωση είχαμε κάνει φοβερά παιχνίδια. Αντιμετωπίσαμε τη Λέγκια στο πρώτο γύρο όπου προκριθήκαμε, μετά περάσαμε και από τη Λυών και πέσαμε στη Μίλαν όπου άμα ήμασταν λίγο τυχεροί θα μπορούσαμε να κερδίσουμε.  Είχε πρόβλημα ο τερματοφύλακας μας και δεχθήκαμε τέρματα από λάθη. Είχα κάνει παρατήρηση στο προπονητή που χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή με πρόβλημα”.
Για άλλα ιστορικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ:
“Μια άλλη μεγάλη πορεία ήταν το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Επιπλέον, πολύ μεγάλη επιτυχία ήταν το 1975 όπου κερδίσαμε τη Μπαρτσελόνα με 1-0. Θυμάμαι σε ένα φιλικό που είχαμε παίξει με τη Μπαρτσελόνα και είχε βγει ο Κροιφ τραυματίας και άναψε ένα πούρο. Αστειευόμενος εγώ είχα επισημάνει πως ο Κροιφ κάπνιζε ολόκληρο πούρο και εμάς δεν μας επιτρεπόταν ένα τσιγάρο”.
Για την ατμόσφαιρα στη Τούμπα παλαιότερα:
“Το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Δε βλέπεις τέτοια ατμόσφαιρα σήμερα. Δε έπεφτε ούτε καρφίτσα”.
Για την σύγκριση του ΠΑΟΚ με τις άλλες ομάδες της πόλης:
“Πήραμε δύο κύπελλα και ένα πρωτάθλημα και για αυτό ο Λευκός Πύργος μας ανήκει. Άμα καταφέρουν το ίδιο  και οι άλλες ομάδες της πόλης, μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χάιφα:
“Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει με σοβαρότητα στο παιχνίδι και να νικήσει. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα και δε πρέπει να την υποτιμήσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι φάνηκε πως είναι ένας αντίπαλος που πρέπει να υπολογίζεις”.
Για το άμα θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να δώσει προτεραιότητα στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι η στον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
“Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα έχει άλλη οντότητα. Ντέρμπι σαν αυτό γίνονται κάθε χρόνο. Ο ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι με την Μακάμπι  θα έχει τρεις μέρες να ξεκουραστεί. Δίνω προτεραιότητα στον Ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου η ομάδα πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά και τα έσοδα που θα ακολουθήσουν”.
 Για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει ο κόσμος:
“Δεν πρέπει να κάνει επεισόδια ο κόσμος. Είναι σημαντικό να φωνάζει και να ενισχύει την ομάδα αλλά μέχρι εκεί. Αλλιώς κινδυνεύει ο σύλλογος να τιμωρηθεί”.
Πηγή: arenafm.gr

Η πιο μεγάλη στιγμή του Άρη!!

aris
Στις 7 Νοεμβρίου του 1979  ο Άρης νικά εκτός έδρας  3-0 τη Περούτζια σε αγώνα του β’ γύρου του ΟΥΕΦΑ και κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει.  
Η παρέα των Κούη, του Ζήνδρου, του Ολε, του Φοιρού και Σεμερτζίδη κληρώθηκαν να παίξουν με την ομάδα του μεγάλου Πάολο Ρόσι (μετέπειτα πρωταθλητή κόσμου με την εθνική Ιταλίας). Οι «κίτρινοι»  στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης είχαν καταφέρει να αποκλείσουν την δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπενφίκα.
Το πρώτο παιχνίδι του Άρη με την Περούτζια στου Χαριλάου είχε έρθει 1-1 και όλα θα ξεκαθάριζαν  στην Ιταλία.
Οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν το φαβορί πριν αρχίσει ο αγώνας  στο «Ρενάτο Κούρι», όμως πολύ γρήγορα έσπευσαν να διαψεύσουν όσους δεν τους υπολόγιζαν. Μόλις στο 8′ ο Κούης άνοιξε το σκορ. Με κοντινό σουτ και αφού η κεφαλιά του είχε αποκρουστεί αρχικά από τον Μαλίτσια. Μετά την ψυχρολουσία οι Ιταλοί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και ο Σεμερτζίδης με μία βολίδα έκανε το 2-0 στο 18΄. Παρά το υπέρ τους σκορ οι παίκτες του Πέπε Σασία συνέχισαν να αγωνίζονται επιθετικά έχοντας στο μυαλό τους πως απέναντί τους βρισκόταν ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος ικανός για την ανατροπή.  Οι παίκτες της Περούτζια έμοιαζαν ανίκανοι να αντιδράσουν μπροστά στο πάθος του Άρη.
Στο 67′ το τρίτο γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των Ελλήνων. Ο Ζήνδρος ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, απέφυγε διαδοχικά τους Μπάνι και Νάπι και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.
Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Άρη, ενώ  όλη η Θεσσαλονίκη πανηγύρισε την τεράστια διάκριση. Την επόμενη μέρα η ιταλική «Κοριέρε ντελο Σπορτ» έγραψε πως  «Ο Αρης δίδαξε μοντέρνο ποδόσφαιρο».
Ωστόσο η χαρά της ελληνικής ομάδας κράτησε ως την επόμενη φάση. Εκεί συνάντησε της Σεντ Ετιέν. Ο Πλατινί δεν αστειευόταν και το ευρωπαϊκό όνειρο του Άρη πήρε τέλος.
Περούτζια – Αρης 0-3
«Ρενάτο Κούρι», Περούτζια
Θεατές: 32.000
Διαιτητής: Χριστόφ (Τσεχοσλοβακία)
Σκόρερ: 8′ Κούης, 18′ Σεμερτζίδης, 67′ Ζήνδρος.

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88′ Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.
ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75′ Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82′ Αλεξίου), Ολε, Βάγγης.



Αναλυτικά, η πορεία της ομάδας Κύπελλο UEFA τη σεζόν 1979-1980:
19/9/1979 ΑΡΗΣ – Μπενφίκα 3-1
(Κούης 16′,Πάλλας 20′,Ζήνδρος 57′-Ρεινάλντο 30′)
3/10/1979 Μπενφίκα – ΑΡΗΣ 2-1
(Ρεινάλντο 21′,Γκόμεζ 50′-Σεμερτζίδης 79′)
24/10/1979 ΑΡΗΣ – Περούτζια 1-1
(Σεμερτζίδης 62′-Ρόσι 15′)
7/11/1979 Περούτζια – ΑΡΗΣ 0-3
(Κούης 6′,Σεμερτζίδης 19′,Ζήνδρος 64′)
28/11/1979 Σεντ Ετιέν – ΑΡΗΣ 4-1
(Πλατινί 13′,Λαριός 46′,Λοπέζ 52′,Ρουσέ 77′-Σεμερτζίδης 34′)
12/12/1979 ΑΡΗΣ – Σεντ Ετιέν 3-3
(Ζήνδρος 25′,Πάλλας 84′,Βένος 86′-Λαριός 8′,Ζιμακό 64′,Ρεπ 80′)
Με πληροφορίες από την εφημερίδα sportday και ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Έχω AIDS, αλλά θα ζήσω"! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα γεγονός που σαν σήμερα, στις 7 Νοεμβρίου του 1991, είχε συγκλονίσει όλο τον αθλητικό (και όχι μόνο) κόσμο - Το βίντεο της ομολογίας - σοκ! Ήταν 7 Νοεμβρίου 1991 όταν ο τεράστιος μπασκετμπολίστας Μάτζικ Τζόνσον είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο με την ομολογία του ότι έχει AIDS. Το αστέρι του ΝΒΑ τότε ήταν 32 ετών και είχε ήδη κατακτήσει πέντε τίτλους με τους Λέικερς.
Το τι έκανε τόσο πριν από εκείνη τη μέρα, όσο και μετά ο σήμερα 54χρονος Μάτζικ Τζόνσον, το γνωρίζουν αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι.
Εμείς, λοιπόν, θα σταθούμε σήμερα σε εκείνη τη συγκλονιστική του ομολογία με ένα δημοσίευμα της εποχής από τον ημερήσιο Τύπο (που μπορείτε να το δείτε κιόλας), ενώ υπάρχουν και δηλώσεις του τότε πλανητάρχη Τζορτζ Μπους.
Αναλυτικά το δημοσίευμα: 
"Θα ζήσω πολλά χρόνια ακόμα, για να σας πειράζω", χαριτολόγησε ο κορυφαίος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Μάτζικ Τζόνσον, των Λέικερς του Λος Άντζελες, σχολιάζοντας την ομολογία του ότι είναι φορέας του AIDS! Ήδη, ο Τζόνσον αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, προκαλώντας διπλό σοκ στον κόσμο των σπορ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους, εμφανώς συγκινημένος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός δήλωσε:"Είναι λυπηρό. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας ήρωας και πραγματικός τζέντλεμαν, αφού χειρίστηκε με τόσο υπέροχο τρόπο το πρόβλημά του".

Ο Μάτζικ Τζόνσον έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου και ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ, μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κι έμαθε πως είναι φορέας του AIDS.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο μεγάλος παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα στον τελικό του 5ου τουρνουά ΟΠΕΝ, που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι, με αντίπαλο την Μπανταλόνα.
Φέτος δεν πήρε μέρος στα πρώτα τρία παιχνίδια του ΝΒΑ, με την επίσημη δικαιολογία πως είχε γρίπη. Στην πραγματικότητα περίμενε να βεβαιωθεί για το αν είναι θετικό το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί".
Εκτός από το δημοσίευμα δείτε και το βίντεο με την ομολογία του Μάτζικ Τζόνσον...


 
Πηγή: sportdog.gr

Πυροβόλησαν οπαδούς της Σέλτικ!! (video)

Τρεις πυροβολισμούς από οπαδούς του Άγιαξ κατήγγειλε πως δέχτηκε ένας εκδρομέας φίλος της Σέλτικ παρέχοντας και… αποδείξεις. Σοβαρά επεισόδια πριν και μετά το χθεσινό αγώνα.

Πυροβόλησαν οπαδούς της Σέλτικ (video)
Το Χάρο με τα μάτια του αντίκρισε ένας εκδρομέας φίλος της Σέλτικ και η οικογένειά του. Οπαδοί του Άγιαξ επιτέθηκαν σε φιλοξενούμενους στο περιθώριο του χθεσινού αγώνα των δύο ομάδων για το Champions League και ένας εκ των Σκωτσέζων κατήγγειλε πως δέχτηκαν πυροβολισμούς. Μάλιστα δημοσίευσε και μία φωτογραφία, όπου φαίνονται καθαρά τα σημάδια από τις σφαίρες στην τζαμαρία που τους… έσωσε τη ζωή.

«Να οι τρύπες από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε η οικογένειά μου και άλλοι οπαδοί της Σέλτικ. Οι οπαδοί του Άγιαξ είναι ελεεινοί», έγραψε ο φίλος της Σέλτικ.




Ο αγώνας που έγινε χθες στο Άμστερνταμ (1-0) σημαδεύτηκε από επεισόδια πριν και μετά τη λήξη του. Νωρίτερα χούλιγκαν του Άγιαξ έστησαν ενέδρα έξω από παμπ όπου βρίσκονταν οπαδοί της Σέλτικ…



… ενώ μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν συμπλοκές στο κέντρο της πόλης και χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας για να αποκατασταθεί η τάξη. Πάντως τα ολλανδικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τραυματισμό οκτώ αστυνομικών.



Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ!!

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον λαό», κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση πήρε λαϊκή εντολή να επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα λιτότητας, απέτυχε όμως να αξιοποιήσει την λαϊκή εντιολή για επαναδιαπραγμάτευση», επισήμανε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Δεν έχετε κοινωνικό έρεισμα και λαϊκή νομιμοποίηση», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκης ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Ολομελειας της Βουλής.

«Ενημερώνω το σώμα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα. Εχουμε χρέος να το κάνουμε. Αυτή την θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.protothema.gr

Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι Ολυμπιονίκες!!

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε δεκτό το αίτημα δεκάδων βουλευτών όλων των κομμάτων για εξαίρεση των Ολυμπιονικών και διακριθέντων αθλητών.

Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι Ολυμπιονίκες
Δεκτό έκανε το αίτημα δεκάδων βουλευτών όλων των κομμάτων για εξαίρεση των Ολυμπιονικών και διακριθέντων αθλητών που εισήχθησαν στο Δημόσιο από την διαθεσιμότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε στην Ολομέλεια της Βουλής, οι διατάξεις για την διαθεσιμότητα αδικούσε τους διακριθέντες αθλητές οι οποίοι προσελήφθησαν στο Δημόσιο με διαφορετικούς όρους και προσόντα και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η εξαίρεσή τους.

Να σημειωθεί ότι σχετική τροπολογία είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ πρώην αθλητές όπως: Σοφία Σακοράφα, Αννα Καραμανλή, Πύρος Δήμας, Γιάννης Ιωαννίδης κ.α. είχαν τοποθετηθεί υπέρ της εξαίρεσης των αθλητών από την διαθεσιμότητα.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν ανησυχούν (αρχικά) για Παππά!!

Οι πρώτες σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τον ορισμό του Ανδρέα Παππά στο ''Γ.Καραϊσκάκης'' με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή.


Δεν συνδράμουν αρχικά λόγοι ανησυχίας στις τάξεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον ορισμό του διαιτητή Ανδρέα Παππά στο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Δικεφάλου την Κυριακή στο ''Γ.Καραϊσκάκης''. Ο βασικότερος λόγος που υπάρχει ανησυχία είναι πως ο Παππάς δεν έχει άσχημο παρελθόν στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Όσες φορές κλήθηκε να διευθύνει παιχνίδι του ''Δικεφάλου'' στάθηκε επάξια και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει καθ ησυχασμός στις τάξεις της ΠΑΕ.

Φυσικά ακόμα δεν έχουν ασχοληθεί εκτενέστερα με το θέμα, καθώς προέχει ο αποψινός αγώνας με την Μακάμπι, ενώ νεότερες εξελίξεις επί του θέματος, θα υπάρξουν από αύριο, που η ομάδα θα γυρίσει στην Ελλάδα Πηγή: metrosport.gr

Μιχαλήτσος στο Metropolis: «Έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει ο Άρης»

Ο παλαίμαχος άσος του Άρη και πρώην προπονητής του Γιάννης Μιχαλήτσος, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα», μιλώντας για το ντέρμπι των κίτρινων με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά

Αρχικά τόνισε: «Έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει ο Άρης. Ο Παναθηναϊκός χαρακτηρίζεται ως φαβορί και με τις αδυναμίες του δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός θα θεωρεί πως η ισοπαλία δεν είναι καλό αποτέλεσμα και αυτό είναι πλεονέκτημα για τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει κατάματα το παιχνίδι και όχι κλεφτοπόλεμο. Ευτύχημα για τον Άρη ότι επιστρέφει ο Ουντότζι, την πίεση δεν θα την έχει μόνο ο Άρης, θα την έχει και ο Παναθηναϊκός».

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Οι ομάδες όταν έχουν αδυναμίες και θα πρέπει να μπουν να επιβάλλουν τον ρυθμό που δεν έχουν υπάρχει πρόβλημα. Συνήθως στο Ελληνικό πρωτάθλημα όποιος βάζει πρώτος γκολ δύσκολα χάνει».Πηγή: metrosport.gr

Καταγγελία Σκούφαλη για... ''μπράβους''

Επιστολή του Μανώλη Σκούφαλη προς τη Νίκη Βόλου έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας.


Όπως καταγγέλλει ο Έλληνας μέσος πήγε το περασμένο καλοκαίρι στα γραφεία της ΠΑΕ ώστε να συζητηθεί η ανανέωση του συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά δέχθηκε απειλές για τη ζωή του μέσω «μπράβων», όταν ζήτησε να πάρει όλα τα λεφτά που του χρωστάει ο σύλλογος της Μαγνησίας.

«Αν δεν λύσεις συναινετικά το συμβόλαιο, δεν φεύγεις από εδώ», του απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Πάτσης, στον 35χρονο μέσο.

Μάλιστα αφήνει υπονοούμενο για προσπάθεια εκβιασμού και των ποδοσφαιριστών Τάσου Κυριάκου και Αλέξανδρου Σούφλα.

Η επιστολή

«Όπως σας είναι γνωστό, στις 3.6.2013 και ώρα 8:30 είχαμε προγραμματισμένο ραντεβού στο δικηγορικό σας γραφείο που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ.10, προκειμένου να συζητήσουμε για την ανανέωση η μη του συμβολαίου μου στην ομάδα της οποίας είστε ιδιοκτήτης και Πρόεδρος, ήτοι στην ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.

Όπως επίσης Σας είναι γνωστό στην αρχή του ραντεβού μας και ενώ ήμασταν μόνοι μας μέσα στο γραφείο σας, μου ανακοινώσατε ότι δεν θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας και επίσης μου ανακοινώσατε, φέρνοντας μου ταυτόχρονα το επαγγελματικό συμβόλαιο που έχω υπογράψει, ότι ενώ μου οφείλετε 25.000? θα λάβω μια συναλλαγματική 5.000? με λήξη τον Δεκέμβριο του 2014 και τέλος(!)

Εγώ στην ανωτέρω ανακοίνωση σας, σας είπα ότι δεν συμφωνώ και ότι θέλω να μου δοθούν όλα τα χρήματα που μου οφείλονται από το επαγγελματικό μου συμβόλαιο, αφού έχω κουραστεί και δουλέψει για κάθε ευρώ του συμβολαίου μου, τα χρήματα αυτά είναι δεδουλευμένα μου, είναι ο ιδρώτας μου και ότι με αυτά ταϊζω την οικογένεια μου, που από εμένα περιμένει και δεν πρόκειται να τα χαρίσω, γιατί τα έχω ανάγκη.

Εσείς τότε προβήκατε στην ακραία εκβίαση μου, λέγοντας μου κατά λέξει « αν δεν λύσεις συναινετικά το συμβόλαιο, δεν φεύγεις από εδώ»! και εκείνη ακριβώς την στιγμή, ανοίγετε την πόρτα του γραφείου σας και βάζετε μέσα δύο μπράβους, οι οποίοι παρουσία σας, συνέχισαν να με εκβιάζουν ότι αν δεν λύσω συναινετικά το συμβόλαιο μου με την ομάδα, δεν θα φύγω ζωντανός από το γραφείο, ενώ ταυτόχρονα μου έκλεισαν με τα σώματα τους την πόρτα εξόδου και με εκβίαζαν ότι αν δεν υπογράψω τώρα την συναινετική λύση του συμβολαίου, θα βλάψουν όχι μόνο εμένα, αλλά και την οικογένεια μου.

Την ώρα δε που οι ανωτέρω μπράβοι με εκβίαζαν παρουσία σας, εσείς μου φέρατε δύο άκυρες συναλλαγματικές συνολικού ποσού 10.000?, με ημερομηνία λήξης η μεν πρώτη31.10.2013, η δε δεύτερη 28.2.2014, εξαναγκάζοντας με να υπογράψω την συναινετική λύση του συμβολαίου μου, προκαλώντας μου τρόμο, ανησυχία και ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη συνεπεία του εκβιασμού σας, αλλά και παριστάνοντας μου ψευδώς ότι οι εν λόγω συναλλαγματικές είναι έγκυρες και ισχυρές.

Επειδή θέλω να πιστεύω, παρά του ότι οι ενδείξεις είναι σαφείς, ότι δεν έχετε επιδείξει την ίδια συμπεριφορά και σε άλλους και είναι εντελώς συμπτωματική η καταστροφή του αυτοκινήτου του ποδοσφαιριστή Τάσου Κυριάκου στην πυλωτή της πολυκατοικίας του και του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Σούφλα, λίγες ημέρες μετά την κατάθεση της προσφυγής του σε βάρος της ομάδας σας και ότι δεν αποτελούν μηνύματα σε βάρος εμού και της οικογενείας μου, τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που δέχομαι τις τελευταίες μέρες». Πηγή: metrosport.gr

MLS: Αποκλεισμός-σοκ για Ρεντ Μπουλς!! (videos)

Κυριάρχησαν απόλυτα οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, αλλά γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 2-1 από τους Χιούστον Ντάιναμο  και αποκλείστηκαν από τα playoffs του MLS.
Η ομάδα του Τιερί Ανρί, ο οποίος έχασε πολλές ευκαιρίες, προηγήθηκε στο 23ο λεπτό με τον Μπράντλεϊ Ράιτ-Φίλιπς, αλλά στο 36ο ισοφάρισε ο Μπραντ Ντέιβις. Το 1-1 δεν άλλαξε, παρά την υπεροχή των Νεοϋορκέζων, οπότε ακολούθησε παράταση, στο 14ο λεπτό της οποίας ο Τζαϊμακανός Όμαρ Κάμινγκς βρήκε δίχτυα, όπως στο πρώτο ματς των δύο συλλόγων, εξέλιξη που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν οι κουρασμένοι παίκτες των Ρεντ Μπουλς.
Παράταση χρειάστηκε και η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, ώστε να κερδίσει τους Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον με 3-1 και να προκριθεί στον τελικό της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσει τους Ντάιναμο. Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 113ο λεπτό από τον Αργεντίνο Κλαούντιο Μπιελέρ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 84ο και σκόραρε για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουλίου! Στο 41ο, ο άλλοτε αμυντικός του Πανσερραϊκού, Ορελιέν Κολίν, άνοιξε το σκορ, στο 70ό ο Ντιμίτρι Ιμπόνγκο ισοφάρισε και στο 79ο ο Σεθ Σίνοβιτς διαμόρφωσε το 2-1, όπως και το συνολικό 3-3 στη σειρά.
Παρακάτω ο «χάρτης» των playoffs του MLS:
Wild Card Ανατολής (μονή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Μόντρεαλ Ίμπακτ 3-0
Wild Card Δύσης (μονή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Κολοράντο Ράπιντς 2-0
Ημιτελικά Ανατολής (διπλή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 2-2 & 2-1
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 2-1 & 1-3
Ημιτελικά Δύσης (διπλή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Πόρτλαντ Τίμπερς 1-2 & 07/11
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Ρέαλ Σολτ Λέικ 1-0 & 07/11
Τελικός Ανατολής (διπλή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (09 και 23/11)
Τελικός Δύσης (διπλή σειρά)
Νικητές Ημιτελικών (10 και 24/11)
MLS Cup (μονή σειρά)
Νικητές Ανατολής και Δύσης (07/12)









Πηγή: onsports.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Στους «4» Λανούς και Σάο Πάολο!! (videos)

Παρά εντός έδρας 0-0, η Λανούς απέκλεισε τη Ρίβερ Πλέιτ με συνολικό 3-1 και πέρασε στα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βελέζ ή την Πόντε Πρέτα.
Οι «μιλονάριος» ξεκίνησαν ορεξάτοι την αναμέτρηση, αλλά σύντομα υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 6ο λεπτό, άλλωστε, ο Ντιέγκο Γκονζάλεζ άνοιξε το σκορ, στο 31ο ο Σαντιάγκο Σίλβα διαμόρφωσε το 2-0 και στο δεύτερο ημίχρονο ο Βίκτορ Αγιάλα πέτυχε το 3-0, πριν ο Τέο Γκουτιέρεζ μειώσει σε 3-1, στο 82ο λεπτό.
Στην Κολομβία, η Σάο Πάολο πέρασε δύσκολες στιγμές, κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά σε βάρος της Ατλέτικο Νασιονάλ χάρη στο 3-2 του πρώτου αγώνα. Πλέον περιμένει τη Λιμπερτάδ ή την Ιτάγκουι, ώστε να διεκδικήσει θέση στον τελικό της διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουντεμαρικάνα:
Προημιτελικοί
Α. Λιμπερτάδ (Παραγουάη)-Ιτάγκουι (Κολομβία) 2-0 και 07/11
Β. ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 3-2 και 0-0
Γ. Πόντε Πρέτα (Βραζιλία)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 0-0 και 07/11
Δ. ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0-0 και 3-1
Ημιτελικοί
Νικητής Α-Σάο Πάολο (Βραζιλία)
Νικητής Γ-Λανούς (Αργεντινή)
Τελικοί
Νικητές ημιτελικών









Πηγή: onsports.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Daniela Tamayo 5

Buona sera, φίλες και φίλοι. Μέτρια η χθεσινή βραδιά με 2/4 επιλογές χάνοντας το g/g της Ντόρτμουντ (0-1), που είχε ευκαιρίες να προηγηθεί (και καθαρό πέναλτι που δεν της δόθηκε στις καθυστερήσεις), καθώς και τα 2-3 γκολ της Νάπολι που δεν περίμενα να έχει τέτοια έκταση το σκορ(3-2), νωρίς προηγήθηκε η Μαρσέϊγ, ισοφαρίστηκε σε 2 λεπτά (23, 25’), ισοφάρισε, αλλά στο τέλος έχασε.
Στη σημερινή βραδιά έχουμε την 4η αγωνιστική των 12 ομίλων του Europa League, με τα παιχνίδια να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ξεκινώντας από το Ισραήλ η Μακάμπι Τελ Αβίβ(4β) υποδέχεται την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης(9β), οι γηπεδούχοι «καίγονται» για το τρίποντο για να κάνουν βήμα πρόκρισης, οι Γερμανοί πιο άνετοι, αλλά και χωρίς άγχος, περιμένω ανοιχτό παιχνίδι και εκατέρωθεν γκολ. Η άλλη Μακάμπι (Χάϊφα) (1β) υποδέχεται τον ΠΑΟΚ(7β), οι γηπεδούχοι βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο», για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με Ολυμπιακό, δείχνει όμως χαρακτήρα, καλοί επιθετικά οι γηπεδούχοι (2 γκολ μέσα στην Τούμπα), με πολλά προβλήματα στην άμυνα, όπως και ο ΠΑΟΚ, περιμένω εκατέρωθεν γκολ. Στο Βέλγιο η Σταντάρ Λιέγης (1β) υποδέχεται την Σάλτσμπουργκ(9β), πλέον οι Βέλγοι πρέπει να ρισκάρουν επιθετικά, όμως οι Αυστριακοί είναι εξαιρετική ομάδα, περιμένω ανοιχτό παιχνίδι και όβερ. Τέλος στην Αυστρία η Ραπίντ Βιέννης (2β)υποδέχεται την Γκενκ(7β), οι γηπεδούχοι θα πρέπει να ρισκάρουν επιθετικά, οπότε θα βρουν χώρους οι Βέλγοι, οπότε και εδώ με εκατέρωθεν γκολ.



Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦ.  G/G(1.83)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ-ΠΑΟΚ  G/G(1.80)
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ  OVER(2.5) (1.66)
ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΓΚΕΝΚ  G/G(1.82)


Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Daniela Tamayo)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

«Υπερβολική η έκθεση του παρατηρητή»

Άδικη θα είναι οποιαδήποτε ποινή πέρα από πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό όπως δήλωσε ο δικηγόρος των «πράσινων» κατά την απολογία για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Υπερβολική η έκθεση του παρατηρητή»
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε δια του νομικού εκπροσώπου της, Γιάννη Κάρμη, στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ζητώντας να μην τιμωρηθούν οι «πράσινοι» με τίποτα περισσότερο από ένα απλό πρόστιμο.

«Δεν πρόλαβαν να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι το ματς δεν θα τελειώσει κι ότι θα έχουμε νεκρούς και τώρα βγήκαν άλλες που μιλούν για βαριά τιμωρία της έδρας μας», τόνισε ο Γιάννης Κάρμης. «Τηρουμένων των αναλογιών και σε σχέση με ντέρμπι του παρελθόντος τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε, ενώ επικαλέστηκε τη δήλωση του Γιάννη Μώραλη. «Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, έδωσε συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό για τη φιλοξενία».

Παράλληλα, ο κ. Κάρμης τόνισε πως «… η έκθεση του παρατηρητή είναι υπερβολική» και ζήτησε «… επιείκεια, αλλά και μία απόφαση που να προβλέπεται από τις διατάξεις. Εμείς κάναμε ό,τι χρειαζόταν, είχαμε επικοινωνία με τους οργανωμένους για να συγκρατηθούν, δεν υπήρξε είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και δεν ενοχλήθηκαν καθόλου οι παίκτες του αντιπάλου».

Στην παρατήρηση της έδρας πως «… ένας παίκτης της ομάδας σας (σ.σ. Πράνιτς) δήλωσε πως παραλίγο να χάσει το χέρι του από κροτίδα», ο νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού είπε: «Δεν το έχω υπόψη μου, αλλά σε κάθε περίπτωση από τον κανονισμό προβλέπεται ότι γεγονότα που στρέφονται κατά της ίδιας της ομάδας μένουν ατιμώρητα».

Για τη φωτοβολίδα που δέχτηκε στη γάμπα ο διαιτητής Μάνταλος, ανέφερε πως «… και ο ίδιος έκανε λόγο για επιφανειακό τραυματισμό κα ασήμαντη σωματική βλάβη».

Κλείνοντας, ο κ. Κάρμης επισήμανε πως «… αν πάρουμε τα γεγονότα, μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία προβλέπεται μόνο χρηματικό πρόστιμο. Για να τιμωρηθεί η έδρα θα πρέπει να υπάρχει είτε βαριά σωματική βλάβη, είτε διακοπή του αγώνα για περισσότερα από 15 λεπτά είτε οριστική διακοπή του αγώνα, κάτι που δεν συνέβη. Ζητώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πουν ότι επιβάλατε μία ποινή για να μην το ξανακάνουμε».Πηγή: sport-fm.gr

Προς διαζύγιο με Μρντάκοβιτς!

Ένταση υπήρξε μεταξύ Μρντάκοβιτς και Γαϊτάνου με τον πρώτο να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου της Βέροιας.

Προς διαζύγιο με Μρντάκοβιτς
Αβέβαιο είναι το μέλλον του Μίλιαν Μρντάκοβιτς στη Βέροια, δεδομένης της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ του Σέρβου φορ και του τεχνικού της ομάδας, Στέφανου Γαϊτάνου με αφορμή τις ημέρες της άδειας του πρώτου στη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

Μάλιστα, ο παίκτης δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, αφού δεν του επιτράπηκε.

Το συμβάν πληροφορήθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος είναι αυτός που θα κρίνει το μέλλον του Σέρβου επιθετικού.Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθεί ο Λίλα!

Μετά τον Σταύρο Τσουκαλά στον ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζονται να «δέσουν» και τον Αντι Λίλα, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Ακολουθεί ο Λίλα
Τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσει να φοράει ο Σταύρος Τσουκαλάς, όπως ανακοινώθηκε χθες από την ηπειρώτικη ΠΑΕ, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν ως επόμενη προτεραιότητα την αντίστοιχη υπόθεση του Αντι Λίλα.

Το συμβόλαιο του Αλβανού αμυντικού χαφ λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και, όπως έγραψε χθες η SportDay, βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού, λόγω των σταθερών και καλών εμφανίσεων.

Στον «Άγιαξ της Ηπείρου» ελπίζουν πως θα ολοκληρώσουν με επιτυχία και την υπόθεση του 27χρονου άσου, η οποία είναι δυσκολότερη από τις υπόλοιπες.

Από εκεί και πέρα, ο Τσάβες αναμένεται να τεθεί κανονικά στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν.Πηγή: sport-fm.gr

Με Ουντότζι για την «πρώτη»

Στη διάθεση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς τέθηκε ο Σαλόζι Ουντότζι εν όψει του μεθαυριανού αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η παρουσία του Νιγηριανού.

Με Ουντότζι για την «πρώτη»
Χωρίς τον Σαλόζι Ουντότζι αγωνίστηκε σε δύο αγώνες (με Ολυμπιακό Βόλου και ΟΦΗ) και ο Άρης έμεινε χωρίς γκολ.

Οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με… μπροστάρη τον Νιγηριανό φορ.

Ο Αφρικανός προπονήθηκε κανονικά στη χθεσινή προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς για την προσεχή αναμέτρηση.

Το θέμα είναι πως ο Ουντότζι έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες, έχοντας παράλληλα και δύο ασίστ στο ενεργητικό του και έχει συμβολή στους επτά από τους οκτώ βαθμούς των «κιτρίνων».

Για αυτό τον λόγο θεωρείται πως η επιστροφή του έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον Άρη, ο οποίος θέλει τους βαθμούς για να αναπνεύσει βαθμολογικά και η παρουσία του στην ενδεκάδα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να πετύχει τον στόχο του. Πηγή: sport-fm.gr

Πλάνα για Λεωφόρο και Απήλιον!

Αναμόρφωση της Λεωφόρου με αύξηση χωρητικότητας κατά 6.000 θεατές, αλλά και βελτίωση στο «Απήλιον» προβλέπει το πλάνο που παρουσίασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πλάνα για Λεωφόρο και Απήλιον
Τα σχέδια για την αναμόρφωση του «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά και του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» παρουσιάστηκαν χθες σε σύσκεψη που έγινε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το σχέδιο για τη… νέα Λεωφόρο προβλέπει ότι στις πλαϊνές εξέδρες θα προστεθούν από πάνω άλλες δύο, συνολικής χωρητικότητας 6.000 θέσεων, αυξάνοντας τις θέσεις του γηπέδου από 15.500 σε 21.500. Παράλληλα θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικό πλέγμα, που θα φωτίζει περιμετρικά το γήπεδο, ενώ πρόθεση είναι να κατασκευαστούν δέκα σουίτες σε κάθε πλαϊνή εξέδρα (συνολικά είκοσι), με σκοπό να αυξηθούν τα έσοδα της ΠΑΕ.

Πώς θα καλυφθεί αυτό το κόστος; Ήδη υπάρχει το κονδύλι της Περιφέρειας που έχει εγκριθεί κι αφορά τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ (αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούν τα πλάνα που θα προβλέπουν και αναμόρφωση της γύρω περιοχής). Επίσης υπάρχει σαν σκέψη να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ονοματοδοσία του γηπέδου, προκειμένου να εξασφαλιστούν σημαντικά έσοδα για την ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά το «Απήλιον», βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την βελτίωσή του. Ήδη ένα γήπεδο είναι υπό κατασκευή, ενώ θα γίνουν άλλα τρία γήπεδα 11x11, ένα γήπεδο 8x8 και άλλες εγκαταστάσεις, για τα οποία θα αξιοποιηθούν τα στρέμματα που αγόρασε ο σύλλογος δίπλα από την έκταση του προπονητικού κέντρου. Μέρος των χρημάτων για την επέκταση του κέντρου θα δοθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟ… για εξυγίανση!!

Οικονομικό πλάνο που θα βγάλει τον Παναθηναϊκό «καθαρό» από χρέη μέχρι το 2017 παρουσίασε ο Γιάννης Αλαφούζος. «Πληρώνουμε χρέη που βρήκαμε», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

ΠΑΟ… για εξυγίανση
Την αισιοδοξία πως ο Παναθηναϊκός με ένα «σφικτό» οικονομικό πλάνο θα καταφέρει να απαλλαγεί μέχρι το 2017 από τα χρέη που τον βαραίνουν εκφράζει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Ο οικονομικός προϋπολογισμός που παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος, Γιάννης Αλαφούζος, και ο οικονομικός διευθυντής (Τουμασάτος) προβλέπει σχέδιο βάσει του οποίου η ΠΑΕ θα είναι καθαρή από χρέη και θα παρουσιάζει πλεόνασμα το 2017.

«Την τελευταία τριετία πριν αναλάβει η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", η ομάδα είχε μπει μέσα 48 εκατ. ευρώ. Με τις μειώσεις που έγιναν, τα λεφτά που έβαλε η "Συμμαχία" (10 εκατ. ευρώ) και ο κόσμος, φτάσαμε το χρέος στα 28 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 14 εκατ. ευρώ έχουν διακανονιστεί. Για τα άλλα 14 εκατ. ευρώ είμαστε σε συζητήσεις με αυτούς που τα δικαιούνται για να βρούμε λύση», τόνισε ο κ. Τουμασάτος στις δύο συσκέψεις, διάρκειας 4 ωρών συνολικά, που έγιναν επί του θέματος, παρουσία και των Νταμπίζα-Σαραβάκου στο πρώτο μισό.

«Το καλοκαίρι εισπράξαμε 3 εκατ. ευρώ από την πώληση του Μαυρία, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παίξουμε στην Ευρώπη, που αν γινόταν θα είχαμε άλλα 6 εκατ. ευρώ έσοδα. Η φετινή και η νέα περίοδος θα είναι οι πιο δύσκολες για αυτό και θα γίνουν μειώσεις στα έξοδα. Στο αγωνιστικό το μπάτζετ έχει μειωθεί κατά 12 εκατ. ευρώ και έχει φθάσει στα 5 εκατ. ευρώ., θα μειώσουμε πολύ και τα λειτουργικά έξοδα. Με αυτό το πλάνο αν μέχρι το 2017 έχουμε παίξει τουλάχιστον δύο φορές στο Europa League και έχουμε άλλα 12 εκατ. έσοδα μπορούμε να πούμε ότι σε τέσσερα χρόνια από σήμερα θα έχουμε καθαρίσει από τα χρέη και θα έχουμε μάλιστα και ένα σημαντικό πλεόνασμα, οπότε η ομάδα θα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της. Υπολογίζουμε και σε κάποια έσοδα από πωλήσεις παικτών», ανέφερε.

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε πως «... είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε από φέτος και ρίξαμε τόσο πολύ το μπάτζετ, ώστε να έχουμε ίδια έσοδα με έξοδα. Αλλά πληρώνουμε χρέη που βρήκαμε στην ομάδα και απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από τη δύσκολη θέση την επόμενη τετραετία είναι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και να διατηρήσουμε αυτό το μπάτζετ στο αγωνιστικό».

Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών είναι απέναντι σε παίκτες (Μπουμσόνγκ, Λέτο, Πίντο, Καραγκούνης, Βελάσκες), ενώ επιβεβαιώθηκε από την ΠΑΕ για πολλοστή φορά πως προτεραιότητά της είναι να πληρώνονται οι νυν παίκτες της ομάδας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερη λειτουργία της ΠΑΕ, από αυτό τον μήνα θα υπάρχει μία επιτροπή προμηθειών. Επικεφαλής τίθενται οι Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, που κάθε μήνα θα δέχονται τα αιτήματα από όλα τα τμήματα για τις οικονομικές ανάγκες.

Ελπίζουν σε πρόστιμο

Σήμερα το μεσημέρι θα απολογηθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στις τάξεις των «πράσινων» αισιοδοξούν πως θα γλιτώσουν με ένα βαρύ πρόστιμο και δεν θα υπάρξει τιμωρία έδρας. Θα βασίσουν την απολογία τους στη δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και αντιπροέδρου των «ερυθρόλευκων», Γιάννη Μώραλη, για καλή φιλοξενία, αλλά και στο γεγονός ότι η ευθύνη για τον έλεγχο των οπαδών ανήκει στην αστυνομία και όχι σε εκείνους για το γεγονός ότι «πέρασαν» στο γήπεδο τόσες φωτοβολίδες και κροτίδες.Πηγή: sport-fm.gr

Πριμ-μαμούθ ετοιμάζει ο Μαρινάκης!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο, εφόσον ο Ολυμπιακός νικήσει και τον ΠΑΟΚ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης να δώσει το μεγαλύτερο πριμ που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Πριμ-μαμούθ ετοιμάζει ο Μαρινάκης
Έτοιμος να επιβραβεύσει με ένα γερό πριμ τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, εφόσον κάνουν το «3 στα 3» με Παναθηναϊκό (0-1), Μπενφίκα (1-0) και ΠΑΟΚ, παρουσιάζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ σκοπεύει να δώσει το μεγαλύτερο πριμ που έχει δοθεί ποτέ σε ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τη στιγμή που εκείνοι κάνουν το… καθήκον τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς.

Σύμφωνα με τον «Γαύρο», ο Γιάννης Βρέντζος έχει ενημερώσει τους παίκτες των Πειραιωτών πως αν επικρατήσουν του «Δικεφάλου του Βορρά» θα πάρουν ένα ποσό που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για ένα ακόμη «κίνητρο» για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θέλουν και για τους εαυτούς τους να κερδίσουν την ομάδα του Χουμπ Στέφενς και να αποδείξουν πως εκείνοι είναι το απόλυτο αφεντικό στην Ελλάδα τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν συζητούν για άλλο αποτέλεσμα πέρα από εκείνο της νίκης και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από τα… πόδια τους για να κλείσουν επιτυχημένα την τριάδα των δύσκολων αγώνων πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Ουσιαστικά η προετοιμασία των νταμπλούχων Ελλάδας ξεκινάει από σήμερα το πρωί, όταν και θα συγκεντρωθούν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να προπονηθούν. Θεωρείται δεδομένο ότι ο Μίτσελ θα μιλήσει στους παίκτες του μετά το χθεσινό ρεπό, ζητώντας τους να ξεχάσουν την νίκη επί της Μπενφίκα και να πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται ο Μασάντο, ο Βάις και ο Τσόρι, όπως και ο Τόρες που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες να προπονείται κανονικά. Πηγή: sport-fm.gr