Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στους «16» με καρέ...!!

Με… σβηστές μηχανές, η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέτριψε 4-0 την Αούστρια Βιέννης, έκανε το 4 στα 4 στον 7ο όμιλο του Champions League και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16».

Στους «16» με καρέ... (video)
Εδώ την κέρδισε στην Αυστρία, στη Μαδρίτη θα δυσκολευόταν; Η Ατλέτικο, χωρίς να συναντήσει μεγάλες δυσκολίες και με τις μηχανές να «δουλεύουν στο ρελαντί», νίκησε εύκολα με σκορ 4-0 την Αούστρια Βιέννης και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Champions League από τον 7ο όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής. Παράλληλα, ισοφάρισε την μεγαλύτερη σε έκταση εντός έδρας νίκη της στη διοργάνωση στη φάση των ομίλων, αφού με το ίδιο σκορ είχε νικήσει τη Στεάουα Βουκουρεστίου τη σεζόν 1996-97.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο για τους «ροχιμπλάνκος» και η 13η στα 14 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις. Από την άλλη, οι Αυστριακοί παρέμειναν στην τελευταία θέση, όντας η μοναδική ομάδα από τις 32 συμμετέχουσες, η οποία δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμη.

Το ματς:

Αν και ουραγός του ομίλου και αουτσάιντερ σε ένα ακόμη παιχνίδι, η Αούστρια Βιέννης ήταν αυτή που μπήκε πιο επιθετικά, έχοντας μια-δύο… επισκέψεις στα καρέ του Κουρτουά στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης στο 11’. Μετά από κόρνερ του Κόκε και σύγχυση στα καρέ των Αυστριακών, ο Μιράντα με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 και όλα πήραν τον δρόμο τους. Έξι λεπτά αργότερα, οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Ντιέγκο Κόστα, που «νικήθηκε» από τον Λίντνερ. Αυτό έγινε στο 25’ με κοντινή κεφαλιά τον Ραούλ Γκαρσία. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να επιτίθενται κατά… κύματα και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκαναν το 3-0 με κοντινή προβολή του Φελίπε Λουίς.

Παρά το μεγάλο προβάδισμα, η Ατλέτικο μπήκε… φουριόζα και στην επανάληψη, πιέζοντας για να πετύχει και τέταρτο γκολ (μια φορά με τον Ντιέγκο Κόστα στο 48’ και δύο με τον Κόκε στο 51’ και στο 55’). Στο 64’ ήταν η σειρά του Ραούλ Γκαρσία να «νικηθεί» από τον Λέντνερ, που έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει το σκορ σε όσο το δυνατό πιο αξιοπρεπή επίπεδα. 11 λεπτά αργότερα, οι «ροχιμπλάνκος» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κρίστιαν Ροντρίγκες από τον Ορτλέχνερ, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε και αυτός από τον τερματοφύλακα των Αυστριακών. Ωστόσο, στο 82’ πήρε ρεβάνς και με πλασέ από το ύψος της περιοχής «έγραψε» το τελικό 4-0.

Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής

Ζενίτ-Πόρτο 1-1
(28’ Χουλκ - 23’ Λούτσο Γκονζάλες)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αούστρια Βιέννης 4-0
(11’ Μιράντα, 25’ Ραούλ Γκαρσία, 45’ Φελίπε Λουίς, 82’ Ντιέγκο Κόστα)

Βαθμολογία

Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (12-2)
Ζενίτ 5 (3-4)
Πόρτο 4 (3-4)
Αούστρια Βιέννης 1 (0-8)

Επόμενη αγωνιστική (26/11)
Ζενίτ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Πόρτο-Αούστρια Βιέννης Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: