Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο αγώνας που δεν ξεχνά ο Διαμαντίδης!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης συμπληρώνει την Πέμπτη 200 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα και θυμάται…

Ο αγώνας που δεν ξεχνά ο Διαμαντίδης
Τις 200 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα συμπληρώνει την Πέμπτη ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, που στις 3 Νοεμβρίου του 2004 έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη διοργάνωση, παραδέχεται πως «…πάνε και πολλά χρόνια... (γελάει). Ειλικρινά, δεν θυμάμαι τίποτα. Μην ρωτήσετε γιατί, αλλά έτσι είναι».

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, ένας αγώνας είναι αυτός που ξεχωρίζει. «Η πρώτη ερώτηση είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί: Ο τελικός του 2007! Νομίζω ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνον τον τελικό. Γιατί ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό για μένα, γιατί ήταν ένας τίτλος που θέλαμε όλοι πολύ, γιατί ήταν στο σπίτι μας, γιατί ήταν ο κόσμος. Για πολλούς λόγους είναι αυτό που θυμάμαι περισσότερο», αναφέρει.

Όσο για το ποιον αγώνα θα ήθελε να ξεχάσει; Είναι σαφής: «Κυριολεκτικά, κανέναν, γιατί από όλους κάτι μαθαίνεις. Ακόμη κι όταν χάνεις, κάτι μπορεί να κερδίζεις. Σίγουρα, θα ήθελα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα στον ημιτελικό του 2005 στη Μόσχα ή στον ημιτελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: