Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τα βλέμματα στην κορυφή!

Στένεψαν τα περιθώρια για την Πόρτο, η οποία… κυνηγάει την πρωτοπόρο Μπενφίκα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Τα βλέμματα στην κορυφή
Για το φινάλε της φετινής σεζόν επιστρέφουν από σήμερα οι ομάδες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα μετά τη διακοπή που υπήρξε σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου η Πόρτο κυνηγάει την πρωτοπόρο Μπενφίκα και απέχει τέσσερις βαθμούς.

Πλέον οι «δράκοι» δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες και αυτή την αγωνιστική παίζουν στην Κοΐμπρα, όπου αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Ακαντέμικα, και αυτό το ματς αποτελεί μία… δοκιμασία για την ομάδα του Βίτορ Περέιρα.

Από την πλευρά τους, οι «αετοί» υποδέχονται τη Ρίο Άβε και θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα για να φτάσουν σε ακόμη μία νίκη, η οποία θα μπορέσει να κρατήσει τη διαφορά από την Πόρτο.

Η Μπράγκα, με τη σειρά της, φιλοξενεί την προβληματική φέτος, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πάσος Φερέιρα-Ζιλ Βιθέντε (22:00)

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μπέιρα Μαρ-Ολιανένσε (18:00)
Μορεϊρένσε-Εστορίλ (18:00)
Σετούμπαλ-Μαρίτιμο (18:00)
Ακαντέμικα-Πόρτο (20:15)
Μπενφίκα-Ρίο Άβε (22:30)

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Νασιονάλ-Γκιμαράες (20:15)
Μπράγκα-Σπόρτινγκ (22:30)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Εστορίλ-Νασιονάλ
Πόρτο-Μπράγκα
Ζιλ Βιθέντε-Ακαντέμικα
Γκιμαράες-Μπέιρα Μαρ
Μαρίτιμο-Πάσος Φερέιρα
Ολιανένσε-Μπενφίκα
Ρίο Άβε-Σετούμπαλ
Σπόρτινγκ-Μορεϊρένσε

«Μεγάλη απώλεια ο Γκαρσία αλλά σέβομαι την απόφαση του»

Στο συνδρομητικό κανάλι μίλησε ο Λίνο. Μίλησε για το ματς με τον Ολυμπιακό, για τον Πάμπλο Γκαρσία αλλά και για την μείωση της ποινής του Σαλπιγγίδη.. Αρχκά είπ «Προερχόμαστε από μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν μπορώ να πω πως μας έχει επηρεάσει αρνητικά, ίσα - ίσα θα έλεγα πως μας έχει βοηθήσει - ακόμη περισσότερο - να φορτίσουμε τις 'μπαταρίες' μας, να είμαστε καλύτεροι, να δουλέψουμε πιο σκληρά, πιο δυνατά μέσα από τις προπονήσεις. Σίγουρα είναι ένα ισχυρό κίνητρο το να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Το θέλουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, το χρειαζόμαστε πάρα πολύ για να συνεχίσουμε έτσι δυνατά και να προχωρήσουμε με ανάλογα αποτελέσματα αυτών που πήραμε στις τελευταίες αγωνιστικές».
Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το πρωτάθλημα, σίγουρα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά αυτό είναι κι ένα κίνητρο για μας να πάμε στην Αθήνα και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντί του. Δε χωρά αμφιβολία πως θα παίξει δυνατά κόντρα σ' εμάς αλλά ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ντέρμπι. Παρότι έχουν στεφθεί πρωταθλητές η νίκη παραμένει σημαντική είτε γι' αυτούς είτε για μας. Εμείς θα πάμε εκεί να κερδίσουμε. Εχουμε ένα στόχο, να βγούμε δεύτεροι στην κανονική περίοδο και για να τα καταφέρουμε πρέπει να πάρουμε τη νίκη και σ' αυτόν τον αγώνα».
Για το τι θα συμβούλευε στους νέους παίκτες που δεν έχουν ζήσει αυτό το ντέρμπυ: «Είτε έχεις είτε δεν έχεις εμπειρία από αυτόν τον αγώνα δεν έχει σημασία. Αυτό που πρέπει να έχεις είναι ο χαρακτήρας για ν' αντιμετωπίσεις τέτοια παιχνίδια, να παρουσιαστείς δυνατός για να μπορείς να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, πρέπει να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε και πάντα αγώνες σαν κι αυτόν δίνουν ξεχωριστό κίνητρο, μας βοηθούν να προχωράμε, να είμαστε πιο δυνατοί στη συνέχεια. Πάνω απ' όλα πρέπει να έχουμε και να δείχνουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα σ' αυτά τα παιχνίδια. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ως εμπειρία για τους νέους ποδοσφαιριστές. Εχουμε δυο μέρες μπροστά μας για να κάνουμε δυο τελευταίες, δυνατές προπονήσεις, να είμαστε έτοιμοι, δυνατοί για να εμφανιστούμε έτοιμοι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου κρίνονται πολλά».
Για τις ευχές στον Σαββίδη και την μείωση της ποινής στον Σαλπιγγίδη: «Πρώτα απ' όλα και πάλι χρόνια πολλά στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι μετά από τη θετική απόφαση που πήρε η Επιτροπή για τον Σαλπιγγίδη και θα τον έχουμε κοντά μας στον αγώνα της Κυριακής. Είναι πολύ σημαντικό για μας αυτό. Ολοι γνωρίζουν πως είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ δυνατός, ποιοτικός, με μεγάλη εμπειρία και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό».
Για την αποχώρηση Γκαρσία: «Είναι μια μεγάλη απώλεια για μας ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Αλλά εμείς πρέπει να το σεβαστούμε γιατί ήταν μια απόφαση του ποδοσφαιριστή. Ανεξάρτητα μ' αυτό εγώ συνεχίζω να είμαι ένας καλός φίλος με τον Γκαρσία, έχουμε καλές σχέσεις και θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις, θα συνεχίσει να είναι ένας πολύ καλός μου φίλος και του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας οπουδήποτε κι αν συνεχίσει»

Νοκ άουτ Λάζαρ και Σταφυλίδης!!

Με δυο σημαντικές απουσίες της τελευταίας στιγμής ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον μεθαυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που αύριο η ομάδα απλά θα κάνει χαλάρωμα. Έτσι Λάζαρ και Σταφυλίδης αποκλείστηκαν από την αποστολή. Ο πρώτος δεν κατάφερε να προπονηθεί εξαιτίας της ίωσης που τον ταλαιπωρεί και τέθηκε εκτός των πλάνων του Γιώργου Δώνη για τον αγώνα της Κυριακής. Τα εμπόδια στην προετοιμασία συνεχίστηκαν, με τον Κώστα Σταφυλίδη να αποχωρεί από την προπόνηση με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Ο νεαρός αμυντικός έμεινε εκτός αποστολής και αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κουμαλό, ο Πέλκας και ο Κωνσταντινίδης αφού έχουν προβλήματα τραυματισμών. Η σημερινή προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση, ασκήσεις στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας και στην εναλλαγή αμυντικής συμπεριφοράς σε επιθετική και το αντίστροφο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης διπλό στα 3/4 του γηπέδου και εξάσκηση στις στημένες φάσεις.

Η Αποστολή της Ομάδας
Itandje Charles
Γλύκος Παναγιώτης
Γιακουμής Αστέριος
Αποστολόπουλος Αλέξανδρος
Etto Araujo
Lino
Κατσουράνης Κώστας
Schildenfeld Gordon
Ιντζίδης Χρήστος
Kace Ergys
Φωτάκης Γιώργος
Κίτσιου Στέλιος
Vukic Zvonimir
Camara Abdoul
Lawrence Liam
Robert Bertrand
Oliseh Sekou
Σαλπιγγίδης Δημήτρης
Αθανασιάδης Στέφανος

Φαβορί ο Φωτάκης
Η απουσία του Ρουμάνου αυτόματα κάνει φαβορί για ενδεκάδα τον Φωτάκη. Αυτός θα είναι δίπλα στον Κάτσε. Ο Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, ο Λίνο με τον Αποστολόπουλο στα άκρα και οι Σίλντεφελντ, Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας. Ο Κάτσε με τον Φωτάκη στα χαφ με τον Λόρενς μπροστά τους. Καμαρά και Σαλπιγγίδης στα άκρα και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Αυτό σημαίνει πως ο Ολίσε αλλά και ο Βούκιτς θα είναι στον πάγκο και θα φανεί κατά τη διάρκεια του αγώνα το αν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. πηγή: metrosport.gr

Κοντοές: «Είμαστε καλύτεροι από τον Πανιώνιο»

Ο Γιάννης Κοντοές μίλησε στην Nova για την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την πρώην ομάδα του, Πανιώνιο, υποστηρίζοντας πως οι Αρκάδες θα κερδίσουν επειδή είναι καλύτερη ομάδα.

Κοντοές: «Είμαστε καλύτεροι από τον Πανιώνιο»

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο:
«Η αλήθεια είναι ότι εμείς βρισκόμαστε ίσως στο καλύτερο σημείο της χρονιάς σε ότι έχει να κάνει με την κατάστασή μας. Έχουμε πολλές συνεχόμενες νίκες, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Αν είμαστε σοβαροί μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για το που θα κριθεί το ματς:
«Ο Ελευθερόπουλος έχει κάνει καλή δουλειά και ο κύριος Παναγόπουλος πατάει πάνω σ' αυτή τη δουλειά. Είναι παιχνίδι που θα κριθεί στη δύναμη, στο πάθος και στο ποιος θα δείξει πραγματικά μέσα στο γήπεδο ότι το θέλει πιο πολύ. Ο Πανιώνιος μπορεί να αγωνίζεται για τη σωτηρία του, αλλά εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση και αν είναι δυνατόν να διευρύνουμε την απόσταση από τον ΠΑΟΚ».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Πανιώνιο:
«Ο Φανούρης έχει μεγάλη ποιότητα, ο Σάμαρης είναι πολύ καλός παίκτης, ο Μενδρινός. Από τους πιτσιρικάδες ο Κολοβός, έχει καλούς παίκτες γενικότερα, απλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε και καλύτερη ομάδα».

Με Σαββίδη στο Φάληρο!!

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το στενό περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα δώσει το «παρών» στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διαβάστε την θέση της ΠΑΕ για τα πλέι οφ.

Με Σαββίδη στο Φάληρο
Το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχει από μόνο του μεγάλο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα δώσει το «παρών» στο Καραϊσκάκη.

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του Βορρά» έχει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι θα βρίσκεται στο Φάληρο και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και μία δεύτερη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από εκεί και πέρα, ανυποχώρητος στη θέση του να διεξαχθούν τα πλέι-οφ μετά τον τελικό Κυπέλλου παραμένει ο ΠΑΟΚ. Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Σούπερ Λίγκα συνεχίζουν να πιέζουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ώστε να δεχθεί την αλλαγή στον προγραμματισμό και οι αγώνες κατάταξης να μην ξεκινήσουν περισσότερες από 20 μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. πηγή:sport-fm.gr

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να περιμένει…!

Με την Μπαρτσελόνα στο… πίσω μέρος του μυαλού της θα υποδεχθεί η Παρί Σεν Ζερμέν τη Μονπελιέ, στην αναμέτρηση που ανοίγει το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να περιμένει…
Στο Παρίσι «ζουν και αναπνέουν» για την πρώτη αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα, για τους «8» του Champions League, ωστόσο αυτή μπορεί να… περιμένει, καθώς προέχει το ματς με τη Μονπελιέ, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ligue 1. Η δεύτερη της βαθμολογίας, Λιόν, φιλοξενεί στο «Ζερλάν» τη Σοσό, η οποία «καίγεται» για τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία, με τη Μαρσέιγ να αντιμετωπίζει, στη Νίκαια, τη Νις που παλεύει να μπει στην πρώτη τετράδα, με φόντο τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέλος, η Σεντ Ετιέν, μετά τον… παλικαρίσιο πόντο (2-2) με την Παρί Σεν Ζερμέν, φιλοξενείται εκτός έδρας από την Τρουά, με τη Λιλ, που είναι στην έκτη θέση της βαθμολογίας, να υποδέχεται την Μπρεστ.

Αναλυτικά η 30η αγωνιστική:

Παρασκευή, 29/3/13

Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ (21:45)

Σάββατο, 30/3

Τρουά-Σεντ Ετιέν (18:00)
Αζαξιό-Τουλούζ (21:00)
Μπορντό-Λοριάν
Εβιάν-Ρεμς
Ρεν-Νανσί
Βαλανσιέν-Μπαστιά

Κυριακή, 31/3

Νις-Μαρσέιγ (15:00)
Μπρεστ-Λιλ (18:00)
Λιόν-Σοσό (22:00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 5/4

Μαρσέιγ-Μπορντό (21:45)

Σάββατο, 6/4

Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Μπαστιά-Μπρεστ (21:00)
Μονπελιέ-Βαλανσιέν
Νανσί-Τρουά
Σοσό-Αζαξιό
Τουλούζ-Νις

Κυριακή, 7/4

Σεντ Ετιέν-Εβιάν (15:00)
Ρεμς-Λιόν (18:00)
Λιλ-Λοριάν (22:00) πηγή: sport-fm.gr

Μάντζιος: «Με υπομονή ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει ο κυρίαρχος»

Ο πρώην τεχνικός της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αλλά και για το καθοριστικό παιχνίδι του Άρη με τον Πανθρακικό.


Για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είπε:

«Ένα παιχνίδι που θα έχει ενδιαφέρον, θα παίξει ρόλο και το πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός δε θα είναι αδιάφορος παρόλο που είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Θέλει να κλείσει καλά τη χρονιά, θα είναι πραγματικό ντέρμπι.

Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες είναι καλές παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Θα θέλουν και οι δύο να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και έχουν δείξει ότι μπορούν».

Για το αν έχει κάποια από τις δύο ομάδες το προβάδισμα:

«Ίσως ένα λόγο παραπάνω τον έχει ο Ολυμπιακός λόγω της έδρας. Έχουν και οι δύο ομάδες καλούς ποδοσφαιριστές και μπορούν να πάρουν οπουδήποτε βαθμούς».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα παιχνίδι κόντρα στον πρωταθλητή, θα είναι περισσότερο θέμα πρεστίζ. Η δεύτερη θέση θα παιχτεί μέχρι το τέλος. Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στους στόχους του. Δεν αλλάζει κάτι στην κόντρα με τον Αστέρα για τη δεύτερη θέση. Το θέμα είναι στα πλέι οφ να βγεις πρώτος. Η βαθμολογική διαφορά στα πλέι οφ θα είναι μικρή. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να καταφέρει να πάρει τη νίκη».

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα μετά την έλευση του Σαββίδη:

«Ο ΠΑΟΚ δείχνει να αλλάζει σελίδα. Υπάρχει ένας νέος άνθρωπος στην ομάδα, υπάρχει η οικονομική δυνατότατα να στήσει αυτό που θέλει με σωστές κινήσεις και σωστό πλάνο. Αν δείξει υπομονή μπορεί να είναι ο κυρίαρχος τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αυτό μου δείχνει εμένα».

Για τον Άρη και το καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό:

«Είναι ένα πραγματικό ντέρμπι και για τις δύο ομάδες. Με τον Πανθρακικό προέκυψε ξαφνικά γιατί είναι από τις ομάδες που παίζει καλά και δεν πίστευε κανείς ότι θα έμπλεκε σε περιπέτειες. Είναι τελικός και για τις δύο ομάδες αλλά όχι δίχως αύριο.
Θα είναι παιχνίδι τακτικής. Ο Άρης είναι καλύτερα ψυχολογικά, θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά και ο Πανθρακικός είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Μέχρι τελευταία αγωνιστική θα υπάρχει ενδιαφέρον. Είναι 7-8 ομάδες που παλεύουν για την κατηγορία».

Για την Κέρκυρα τόνισε:

«Μαθηματικά έχει ελπίδες, αν κάνει το 4 στα 4 θα σωθεί. Είναι πολύ δύσκολο βέβαια γιατί έχει να παίξει με ομάδες που έχουν κίνητρο. Έχει δύσκολο πρόγραμμα αλλά υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες».

Για το βαθμολογικό ενδιαφέρον που υπάρχει απ' όλες τις ομάδες:

«Βαθμολογικά αδιάφορος είναι μόνο ο Ολυμπιακός, όλες οι άλλες έχουν στόχους και δεν μπορούν να είναι αδιάφορες. Και η Ξάνθη έχει ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ. Εκτός από τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες έχουν στόχο και κίνητρο».πηγή: metrosport.gr

Αγγέλου: «Να κρατηθούμε ζωντανοί στο στόχο»

Για τη σημασία της νίκης κόντρα στον Ίκαρο, μίλησε ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να ψάξει το θετικό αποτέλεσμα που θα την κρατήσει ζωντανή στο στόχο της.

«Πλησιάζουμε στο τέλος του Πρωταθλήματος και κάθε ομάδα προσπαθεί εκτός από το να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να πλησιάσει τα αγωνιστικά της στάνταρτ, να βρίσκει κίνητρο και στόχο σε κάθε παιχνίδι. Έτσι κι εμείς, απέναντι στον Ίκαρο θα παλέψουμε σαν ομάδα για να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα που θα μας κρατήσει ζωντανούς στο στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή. Να είμαστε ποιοτικοί και ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει»ν ήταν τα λόγια του τεχνικού των "κιτρίνων".

Από την πλευρά των παικτών των «κίτρινων», ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ανέφερε: «Το αυριανό παιχνίδι με τον Ίκαρο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ο αντίπαλός μας προέρχεται από συνεχή θετικά αποτελέσματα και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το ίδιο, όμως και εμείς. Προετοιμαστήκαμε καθ? όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και αν παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί και στα 40 λεπτά του αγώνα, τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε και τη νίκη». πηγή: metrosport.gr

Λουτσιάνο: «Μακάρι να παιζόταν ο τίτλος σε αυτό το ματς»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και νυν προπονητής του Αιγάλεω, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για τον ΠΑΟΚ και το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Για το ντέρμπι:

«Πιστεύω ότι το παιχνίδι αυτό είναι το καλύτερο για κάθε ποδοσφαιριστή, γιατί είναι δύο πολύ καλές ομάδες με πολύ κόσμο. Μακάρι να παιζόταν ο τίτλος σε αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα αλλά για τον ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ καλό να κερδίσει».

Για το αν ο Ολυμπιακός, λόγω ότι έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα δεν θα τα... δώσει όλα:

«Ο Ολυμπιακός δε θα χαρίσει το ματς σε καμία περίπτωση. Ο ΠΑΟΚ όμως ενδιαφέρεται περισσότερο να κερδίσει και θα είναι μια ευκαιρία να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας».

Για το αν το παιχνίδι αυτό είναι ένα «crash test», λόγω ότι υπάρχει περίπτωση οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό Κυπέλλου:

«Τέτοια παιχνίδια μένουν για πάντα στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων. Το Κύπελλο είναι τελείως διαφορετικό από το πρωτάθλημα και πιστεύω πως αν έρθουν αντιμέτωποι στον τελικό, θα είναι ένας από τους καλύτερους των τελευταίων χρόνων».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης:

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν, γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο. Για μένα μετράει η θέληση κάθε ομάδας να πετύχει τον στόχο της.».

Για το αν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου βοήθησαν τον ΠΑΟΚ:

«Ναι σίγουρα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν σοβαρό άνθρωπο να στηρίζει τον προπονητή και την ομάδα. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ με τον κ. Σαββίδη να βρει τον σωστό δρόμο και να οδηγηθεί στις επιτυχίες».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά γνώμη μου είναι πως αυτή τη χρονιά δεν βοήθησε. Ο Γκαρσία θα μείνει στην ιστορία της ομάδας αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο όνομα και δεν μπορεί να στηρίζεται σε έναν ποδοσφαιριστή».

Για το αν είναι της άποψης ότι πρέπει να στηρίζεται ο προπονητής:

«Απ? τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει έναν σοβαρό προπονητή, που έχει δείξει την αξία του τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να συνεχίσει με αυτόν. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά:

«Εγώ προσωπικά το εύχομαι αυτό, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρείτε. Ελπίζω να κυλάνε καλά τα πράγματα στον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα και μακάρι να το καταφέρει γρήγορα αυτό ο κ. Σαββίδης».πηγή: metrosport.gr

«Οριακό το παιχνίδι με τον Πανθρακικό»

Ο τερματοφύλακας του Άρη, Σωκράτης Διούδης, μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Αναλυτικά η δηλώσεις του στη Νova:

-Σωκράτη, παιχνίδι ζωής ή θανάτου είναι αυτό που έρχεται κόντρα στον Πανθρακικό;

«Σίγουρα είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι, οριακό θα το έλεγα. Όμως, όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει τον τελευταίο καιρό, έτσι είναι για την ομάδα μας. Έχουμε φτάσει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όντας αυτή τη στιγμή στην προτελευταία θέση, αλλά με μια νίκη μπορούμε να περάσουμε τον αντίπαλό μας και αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο».

-Το ότι είστε έμπειροι, πια, από τέτοιου είδους παιχνίδια, πόσο σας βοηθάει;

«Μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα, ξέροντας τις ιδιαιτερότητες αυτών των παιχνιδιών. Εχουμε παίξει αρκετά τέτοια ματς τον τελευταίο καιρό και πιστεύω πως εάν είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και προσηλωμένοι στην τακτική μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Που επικεντρώνεις από τον Πανθρακικό;

«Δεν επικεντρώνω κάπου. Ο Πανθρακικός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ξεχνάμε ότι στον πρώτο γύρο μας κέρδισαν και μάλιστα σχετικά εύκολα. Από εκεί και πέρα εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, έχουμε δουλέψει πολύ όλη την εβδομάδα και είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε».

-Υπάρχει πρόβλημα με τον Παπαδόπουλο. Θετικό για σένα και την άμυνα γενικότερα;

«Σίγουρα είναι θετικό. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, αλλά όπως είπα γενικά σαν σύνολο ο Πανθρακικός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και δεν πρέπει να μένουμε σε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη. Θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

-Με νίκη ξεμπλέκετε;

«Με νίκη συνεχίζουμε κι ελπίζουμε!»

-Αναμένεται, ξανά, πολύς κόσμος στο Χαριλάου…

«Και σ΄ αυτό είμαστε συνηθισμένοι! Ο κόσμος είναι πάντα κοντά μας, μας στηρίζει και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και γι αυτόν. Βέβαια, πρώτα απ΄ όλα για εμάς, γιατί έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και είναι κρίμα οι κόποι μας να μην ανταμειφθούν στο τέλος».

-Η διακοπή του πρωταθλήματος, σας βοήθησε;

«Σίγουρα, γιατί προερχόμαστε από μία ήττα. Εννοείται, λοιπόν, πως βοήθησε η διακοπή. Ηρεμήσαμε λίγο, ανασυνταχθήκαμε, δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μας κι εύχομαι να βγουν όλα αυτά στο γήπεδο».

Βοργιάς: «Λάθος ο ορισμός Σιδηρόπουλου, διαιτητής- εργαλείο ο Μάνταλος»

Ο Σωτήρης Βοργιάς, πρώην διαιτητής και πρώην πρόεδρος της επιτροπής ορισμού διαιτητών, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στους ορισμούς των Σιδηρόπουλου και Μάνταλου στα παιχνίδια Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ και Άρης- Πανθρακικός αντίστοιχα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιλογή του Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ:

«Είναι κακός ο ορισμός του Σιδηρόπουλου. Είναι ένας διαιτητής που έχει συζητηθεί. Έχει τιμωρηθεί και έχει μείνει στο ψυγείο. Είναι γνωστό πως έχει «ασπρόμαυρα» οπαδικά συναισθήματα. Με αυτές τις ενέργειες επιβεβαιώνουν πως όλοι είναι τοποθετημένοι κατ΄εντολής. Εύχομαι να πάει καλά ο Σιδηρόπουλος και να μη μιλάμε για αυτό το παιχνίδι τη Δευτέρα αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο».


Για τον ορισμό του Μάνταλου στο Άρης- Πανθρακικός:

«Το παιχνίδι είναι μια κατηγορία και για αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν διαιτητές- εργαλεία. Δε μπορούμε να προβλέψουμε τι του έχουν πει για το φύλλο αγώνος. Αυτά τα παιχνίδια δε τα αφήνουν στη τύχη τους. Αν ήθελαν δίκαιο αποτέλεσμα θα έστελναν τον Κάκο. Τώρα αν πεις σε έναν διαιτητή να προσέξει για να μην έχει πάλι παράπονο ο Άρης, καταλαβαίνεις τι θα σκεφτεί ο διαιτητής από μόνος του». πηγή: metrosport.gr

Παράσχος: «Μπορεί του χρόνου το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Είναι ένας από τους λίγους προπονητές, αν όχι ο μοναδικός, που έχουν κάτσει στον πάγκο και των 3 ομάδων της πόλης μας. Ο λόγος για τον Γιώργο Παράσχο. Ο πρώην προπονητής του Λεβαδειακού, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο κ. Παράσχος μίλησε αναλυτικά για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, που όπως ανέφερε μπορεί του χρόνου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το θέμα Γκαρσία αλλά και τη μεταγραφική ενίσχυση του Δικεφάλου. Ακόμη, αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Άρη με τον Πανθρακικό και τη μάχη των ομάδων για την παραμονή. Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στους λόγους που τον ώθησαν στην αποχώρησή του από την ομάδα του Λεβαδειακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για το ντέρμπι Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ:

«Με την επιστροφή του Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ θα δυναμώσει πάρα πολύ. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με τον Λάζαρ. Αν σε περίπτωση παρουσιαστεί «κομπλέ», όλα είναι ανοιχτά. Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο και έχει περισσότερα ποσοστά επιτυχίας, καθώς παίζει στην έδρα του. Όμως ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται τα τελευταία παιχνίδια αρκετά χαλαρός. Αφότου κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν είναι ο Ολυμπιακός των πρώτων αγωνιστικών. Το ντέρμπι τον «ξυπνάει» όμως, γιατί το γήπεδο πιστεύω πως θα είναι γεμάτο αν και φέτος ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτουμένη προσέλευση του κόσμου. Αν σε περίπτωση δεν έχει πολύ κόσμο, αυτό θα είναι καλό για τον ΠΑΟΚ. Το Καραϊσκάκη όταν είναι γεμάτο είναι πολύ καλή έδρα. Δεν ακούνε οι παίκτες τον προπονητή στο πλάγιο άουτ».


Για τον φετινό ΠΑΟΚ και αν μπορεί να «χτυπήσει» το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη»:

«Ο ΠΑΟΚ έχει τα σκαμπανεβάσματά του. Δεν μπορεί να σταθεροποιήσει μια απόδοση στο 90λεπτο. Είναι μια καθαρά επιθετική ομάδα και θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Όμως νομίζω πως θα δώσει χώρο στον Ολυμπιακό και θα παίξει με αντεπιθέσεις. Οι ακραίοι επιθετικοί του μπορούν αν δημιουργήσουν πολλά προβλήματα».


Για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο:

«Ενισχύθηκε αρκετά. Και ο Καμαρά και ο Σίλντενφελντ είναι πολύ καλοι. Ειδικά ο Σίλντενφελντ έδωσε ηρεμία και σαν αμυντικός είναι αλάνθαστος. Καμαρά και Ολίσε είναι καλοί παίκτες. Ο Καμαρά έχει ταχύτητα και μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα. Έχουν μέλλον και οι δυο. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός από τον Γενάρη και μετά».


Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει το πρωτάθλημα:

«Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ με μια ενίσχυση το καλοκαίρι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Με την οργάνωση που διαθέτει με τον Ιβάν Σαββίδη, μπορεί να κάνει ανταγωνιστική ομάδα και να χτυπήσει και τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός υπερτερεί του ΠΑΟΚ, αλλά είναι φανερό πως ο ΠΑΟΚ είναι μια ανερχόμενη δύναμη και μπορεί να τον κοιτάζει στα μάτια την επόμενη σεζόν».


Για τον Κώστα Κατσουράνη:

«Η θέση του στόπερ του πηγαίνει καλύτερα σε αυτή την ηλικία που βρίσκεται. Είναι καλός πασαδόρος και μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι από πίσω. Δε νομίζω πως έχει τα τρεξίματα πλέον για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο χώρο του κέντρου. Η χρησιμοποίηση του στα στόπερ είναι ιδανική».


Για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία και την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ:

«Ο καλός ο Γκαρσία ήταν απαραίτητος. Όμως φέτος ο Γκαρσία ξεκίνησε με πολλά προβλήματα. Χρησιμοποιήθηκε ο Κάτσε, ο οποίος είναι ο καλύτερος «μικρός» που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από κει και πέρα, ήταν υπερβολική η αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ στο θέμα του προπονητή. Ο καλός Γκαρσία έπαιζε πριν 2-3 χρόνια. Είχε πολλές αποχές με τις θλάσεις και ο Κάτσε πήγαινε από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτερα. Μπορεί να μη διαθέτει την εμπειρία, αλλά αυτή τη στιγμή μαζί με τον Λάζαρ είναι τα καλύτερα χαφ του ΠΑΟΚ».


Για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανθρακικό:

«Μεγάλος αδικημένος, σε σχέση με τα παιχνίδια που έκανε τη φετινή χρονιά, είναι ο Πανθρακικός. Στα τελευταία παιχνίδια, αν δείτε τι ευκαιρίες έχασε και τι γκολ έφαγε θα καταλάβετε πως αδικείται σε αυτή τη θέση. Από κει και πέρα θα έρθει σε ένα γεμάτο Χαριλάου με καυτή ατμόσφαιρα. Δε θα παίξει ο Παπαδόπουλος και αυτή είναι μια μεγάλη έλλειψη για τον Πανθρακικό. Ο Πανθρακικός είναι πολύ οργανωτικός στον αμυντικό του τομέα και δέχεται δύσκολα γκολ. Ο Άρης πρέπει να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να κερδίσει. Το θέλει πολύ το παιχνίδι αλλά δε θα το κερδίσει εύκολα. Υπερτερεί επιθετικά αλλά στον αμυντικό τομέα και στις αντεπιθέσεις ο Πανθρακικός θα δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι».


Για το αν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για την ομάδα που θα ακολουθήσει την Κέρκυρα στη Φούτμπολ Λιγκ:

«Θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής και ιδιαίτερα του Άρης- Πανθρακικός. Όποια ομάδα χάσει, το πιο λογικό είναι να υποβιβαστεί. Σε περίπτωση που δεν κερδίσει ο ΟΦΗ τα Γιάννενα, θα είναι υποψήφιος και αυτός για τον υποβιβασμό. Στους 33 βαθμούς πρέπει να αισθάνεσαι σίγουρος».


Για τους λόγους αποχώρησής του από τον Λεβαδειακό:

«Όταν ο άλλος δε μπορεί να αξιολογήσει και παρουσιάζεται αχάριστος από την πορεία και το τι δημιουργήθηκε στην ομάδα αυτόν τον καιρό, εγώ δε θέλω κάτι άλλο για να χαλάσω τη συνεργασία. Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια καταλαβαίνω τους ανθρώπους από μακριά και ήθελα να φύγω. Δεν αναγνώρισαν πως η ομάδα μου έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και θεώρησα καλό να φύγω». πηγή: metrosport.gr

Οριστικά στα χέρια του Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ!!

Η Donskoy Tabak JSC, η ρωσική καπνοβιομηχανία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, παίρνει τελικά τη ΣΕΚΑΠ, στο δεύτερο διαγωνισμό πώλησής της θρακιώτικης βιομηχανίας, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της υπό εκκαθάριση ΑΤΕbank.Το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης της τράπεζας έχει ως εξής:

«Την ανακήρυξη της εταιρείας Donskoy Tabak JSC ως προτιμητέου υποψήφιου και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συν/κής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. ΣΕΚΑΠ, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (υπό ειδική εκκαθάριση)».

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης, με την Donskoy, είχε μπει σφήνα στη διαγωνιστική διαδικασία καθώς η εταιρεία του δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη φάση. Ωστόσο, στην πορεία πέτυχε να εξασφαλίσει το κρίσιμο ποσοστό (34,18%) που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ η ΣΕΚΕ ( Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών) , αποκτώντας έτσι ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην κοινοπραξία της τουρκικής SEBA και του ελληνικού ομίλου ΕΛΓΕΚΑ.

Η κίνηση Σαββίδη, φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά γιατί στην τελική φάση του διαγωνισμού, κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές για τη ΣΕΚΑΠ και το 50,36% της ΑΤΕ, καθώς στους υποψήφιους επενδυτές προστέθηκαν η γαλλική BIOSYNTEC S.A. και η τουρκική EUROPEAN TOBACCO A.S. πηγή: metrosport.gr

Με κόσμο και με Αστέρα!!

Την υπερπολύτιμη βοήθεια του κόσμου του όχι μόνο στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, αλλά και σε αυτό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που είναι το τελευταίο της χρονιάς εντός έδρας, θα έχει ο Άρης, μετά τις χθεσινές εξελίξεις.

Ο λόγος για την υπόθεση της απολογίας στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για τα γεγονότα στο εκτός έδρας ματς με τη Βέροια, μετά την έφεση που άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας επί της πρωτόδικης απόφασης. Ο Άρης είχε τιμωρηθεί τότε με ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που υπήρξαν ποτέ φέτος (31 χιλιάδες ευρώ), όμως σε περίπτωση που γινόταν δεκτή η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο ακόμη και να στερηθεί τον κόσμο του στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, πράγμα φυσικά που θα αποτελέσει άνευ προηγουμένου σκάνδαλο.

Με συντονισμένες ενέργειες όμως από τη νομική υπηρεσία του Άρη που εκπροσώπησε το σύλλογο στη χθεσινή εκδίκαση, επετεύχθη η αναβολή της υπόθεσης για τη μεθεπόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν τιμωρηθεί τότε η έδρα του Άρη, η ποινή θα ισχύσει για το νέο πρωτάθλημα, μιας και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είναι προγραμματισμένο για τις 14 Απριλίου.
πηγή: metrosport.gr

Δεν θα λείψουν ούτε μεθαύριο!!

Η αγάπη του για τον Ηρακλή δε μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ούτε καν από την ελληνική γλώσσα, το εύρος της οποίας είναι μεν τεράστιο, αλλά πολύ μικρό για να αποδώσει έστω και σ' ένα ποσοστό αυτά τα συναισθήματα. Στην Κατερίνη, μέρα εργάσιμη, μετά από μια ήττα που γέμισε εκνευρισμό και πίκρα, ο κόσμος ακολούθησε, στήριξε τον Ημίθεο σ' όλο το 90λεπτο ξανά. Το ίδιο θα γίνει και στη Δράμα...

Ήταν κυριολεκτικά παντού

Ήταν κυριολεκτικά παντού. Η μια απουσία δεν... μετράει καθώς στη Λάρισα (όπου κι έγινε) δεν δόθηκαν εισιτήρια. Από το κεκλεισμένων των θυρών (!) του Αιγίου με την Παναχαϊκή, μέχρι το προχθεσινό παιχνίδι στην Κατερίνη όπου κι αν έπαιξε ο Ηρακλής είχε τη στήριξη του κόσμου του. Ακόμη και στα πιο δύσκολα ταξίδια, σε Κρήτη και Μυτιλήνη οι οπαδοί του Ημίθεου ήταν εκεί, δίπλα στην ομάδα.

Όλη τη θύρα 1 με 10 ευρώ τα εισιτήρια

Ο Ηρακλής έχει ακόμη 6 παιχνίδια εκτός έδρας με αρχή αυτό στη Δράμα. Οι "κυανόλευκοι" εξασφάλισαν όλη την κερκίδα των φιλοξενούμενων (θύρα 1) για τις ανάγκες του κόσμου που θα ταξιδέψει για τον αγώνα με τη Δόξα και τα εισιτήρια θα κοστίζουν 10 ευρώ. πηγή: metrosport.gr

Θέλει τον Μπέκαμ και του χρόνου ο Αντσελότι

Την επιθυμία του να κρατήσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Παρί Σεν Ζερμέν και την επόμενη σεζόν αποκάλυψε ο προπονητής της Κάρλο Αντσελότι. Ο Αγγλος σούπερ σταρ έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά ο Ιταλός τεχνικός επέμεινε ότι θέλει να του το ανανεώσει.

«Ο Μπέκαμ θα είναι κανονικά στη διάθεσή μας για το παιχνίδι της Παρασκευής με τη Μονπελιέ. Ηρθε πίσω στο Παρίσι και δεν έχει χάσει καμία προπόνηση. Είμαι 100% υπέρ της παραμονής του στην Παρί και για την επόμενη χρονιά», ξεκαθάρισε ο Αντσελότι. πηγή: metrosport.gr

«Εξαιρετική η Γιουβέντους αλλά εμείς θα προκριθούμε»

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου,Ντιέγκο Κοντέντο,μίλησε για τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Γιουβέντους, ωστόσο θεωρεί πως η ομάδα του θα είναι αυτήν που θα πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η Γιουβέντους είναι μία εξαιρετική ομάδα με σπουδαία ταλέντα σε ατομικό επίπεδο. Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A. Θα είναι δύσκολη η προσπάθειά μας. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά», τα λόγια του αμυντικού των Βαυαρών.

Ο 20χρονος αριστερός μπακ , ο οποίος βρίσκεται στις τάξεις της Μπάγερν εδώ και χρόνια, μίλησε και για το μέλλον της καριέρας του: «Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μένει μέχρι το τέλος της καριέρας του στην Μπάγερν. Νιώθω πολύ καλά εδώ και θα ήταν ανόητο να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο. Δεν είναι όμως κάτι που σκέφτομαι συχνά από τόσο μικρή ηλικία». πηγή: metrosport.gr

«Δεν είμαι έτοιμος για τη Ρεάλ»

Δεν αισθάνεται έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης υπογράμμισε ο Μίτσελ στους Ισπανούς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην αγαπημένη του, «βασίλισσα» της Ευρώπης, για την οποία τόνισε πως δύσκολα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Μπαρτσελόνα, στο θέμα των προπονητών.


Αρχικά, ο Μίτσελ τόνισε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Το γεγονός πως ήμουν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ δεν σημαίνει ότι έχω τις ικανότητες και τα προσόντα να γίνω προπονητής της ομάδας».

Σχετικά με το αν έχει ελπίδες να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε: «Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα έλεγα πως δεν είναι εύκολο στη Ρεάλ να ακολουθηθεί το μοντέλο Γουαρδιόλα της Μπάρτσελόνα, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το άθλημα. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, ωστόσο η γνώση μου και η αγάπη μου για την Ρεάλ είναι κάτι που δεν χωρά αμφιβολία».

Τέλος, ο Μίτσελ υπογράμμισε για τη σχέση του με τον Φλορεντίνο Πέρεθ: «Και φυσικά δεν είναι θέμα προσωπικών σχέσεων με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν υπάρχει μεταξύ μας κανένα πρόβλημα». πηγή: metrosport.gr

«Θα μείνετε έκπληκτοι από εμάς»

«Εάν μπορούμε να αποκλείσουμε τη Ρεάλ; Γιατί όχι»…είπε χαρακτηριστικά ο άσος της Γαλατασαράι για τα παιχνίδια των προημετελικών κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

«Έχουμε πολύ ταλέντο σαν ομάδα και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Θα μείνετε έκπληκτοι από εμάς καθώς πρόκειται να τους κοντράρουμε και να επιτεθούμε με κάθε τρόπο», είπε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού.

«Εάν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι τότε μπορούμε στο γήπεδο μας να εξασφαλίσουμε την πρόκριση».πηγή: metrosport.gr

Δεμερτζής και με τη "βούλα" στην Καβάλα!

Την απόκτηση του Γιάννη Δεμερτζή μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ανακοίνωσε η ΚΑΕ Καβάλα.

Η ανακοίνωση:

«Η προσπάθεια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας συνεχίζεται, με την απόκτηση του Γιάννη Δεμερτζή, έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γιάννης Δεμερτζής είναι γεννημένος στις 20 Ιουλίου 1983, είναι point guard και έχει ύψος 1,93μ.

Οι προηγούμενες ομάδες που έχει αγωνιστεί είναι οι: Μαντουλίδης, ICBS, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Κεραυνός Προβόλου».
(Εκ του γραφείου Τύπου της Ε.Κ.Καβάλας)

Παρών και ο Ντίνο Ράτζα!

Άλλος ένας μεγάλος αστέρας του παγκόσμιου μπάσκετ θα βρίσκεται στις 7 Μαΐου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη.

Ο λόγος για τον Ντίνο Ράτζα, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΚΑΕ Άρης και αναμένεται να δώσει το παρών στην εκδήλωση που θα γίνει στις 7 Μαΐου στο Παλέ Ντε Σπορ. Ο άλλοτε παίκτης της Γιουγκολάστιγκα, έχει αναμετρηθεί πολλές φορές με τον Γκάλη στα παρκέ και δέχτηκε να τον τιμήσει με την παρουσία του.πηγή: metrosport.gr

Μολυβάς: «Άφησαν τον Άγιο Κοσμά να ριμάξει»

Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου, Στράτος Μολυβάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, το οποίο έχει εγκαταλειφτεί από το κράτος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ο Άγιος Κοσμάς είναι στο σχέδιο του αεροδρομίου. Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση για σχέδιο ζωής. Είναι κομβικό αθλητικό κέντρο. Όμως το έχουν αφήσει έρημο, δεν έχει ρεύμα και αθλητικό εξοπλισμό. Το έχουν αφήσει να ρημάξει. Οι ομοσπονδίες είναι υποχείρια της πολιτείας. Είναι η παραλία του αεροδρομίου και είναι “φιλέτο”».
πηγή: metrosport.gr

Η ΕΠΟ κατήγγειλε τις συμβάσεις για την «κάρτα υγείας»

Σε καταγγελία των συμβάσεων με την εταιρία που είχε αναλάβει το πρόγραμμα της «κάρτας υγείας ποδοσφαιριστών» προχώρησε η ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ κατήγγειλε τις συμβάσεις για την «κάρτα υγείας»
Πέρασαν σχεδόν οκτώ χρόνια, πολλά εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν, αλλά ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία το πρόγραμμα της «κάρτας υγείας ποδοσφαιριστών».

Όπως αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση, η ομοσπονδία «κατόπιν εισήγησης του Γιώργου Σαρρή, αποφάσισε να καταγγελθούν η από 22/9/2005 και η από 18/2/2010 τροποποίηση αυτής, καθώς και η από 19/2/2010 συμβάσεις με την εταιρεία PC Systems, οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί χωρίς την ευθύνη της ΕΠΟ».

Πλέον αναμένεται η αντίδραση της εταιρείας, ενώ θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση αλλά και ερώτηση στη Βουλή. πηγή: sport-fm.gr

«Υποχρέωσή μας πάντα οι νίκες»

Όταν αγωνίζεσαι με την φανέλα του Ολυμπιακού, τότε έχεις υποχρέωση να κερδίζεις πάντα στο γήπεδο, όπως τόνισε ο Μίτσελ. Τι είπε για τον ΠΑΟΚ και τις υποθέσεις Πίνο και Μπόατενγκ.

«Υποχρέωσή μας πάντα οι νίκες»
Υποχρεωμένοι να κερδίζουν – ανεξάρτητα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον- είναι όλοι όσοι αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων», Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι των δύο ομάδων την προσεχή Κυριακή, ενώ αναφέρθηκε και στην διακοπή του πρωταθλήματος και στο κατά πόσο κάνει καλό στον σύλλογο.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το θέμα με τον Μποάτενγκ θα λυθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ σχετικά με τον Πίνο ανέφερε πως την υπόθεσή του χειρίζεται η διοίκηση.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Κύριε Μίτσελ επηρεάζει την ομάδα σας η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων;
«Πιστεύω πως είναι αναπόφευκτο να επηρεαστούν οι παίκτες απ' τη διακοπή. Όμως, περισσότερο με φοβίζουν οι αγώνες που προηγούνται των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και όχι τόσο εκείνοι που ακολουθούν. Πριν απ' τα ματς της Εθνικής, έχουν πάντα το μυαλό τους σε αυτά. Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν είμαι ευχαριστημένος απ' το παιχνίδι στην Κέρκυρα. Είχαμε ζητήσει την απόλυτη συγκέντρωση στα επτά παιχνίδια που απέμεναν απ' τη στιγμή που ήρθα. Το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι ένα έντονο παράδειγμα για το τι ζητάω από εκείνους, έτσι ώστε κανείς να μην χαλαρώσει».

Θα ήθελα να σας θέσω ξανά ένα ερώτημα το οποίο σας το είχα υποβάλει μετά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Τελικά, πόσο δύσκολο είναι να κρατήσετε σε εγρήγορση και σε υψηλό ρυθμό τους παίκτες σας στο υπόλοιπο της περιόδου;
«Πιστεύω πως είναι κάτι που συνέβαινε πάντα στον Ολυμπιακό. Απ' τη στιγμή που ήρθα εδώ, έχω δει πως αντιδρούν οι παίκτες σε όλα τα παιχνίδια. Πιστεύω πως κάτι παρόμοιο γινόταν και πριν. Δεν είναι το γεγονός πως έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Αλλά όταν οι παίκτες πιστεύουν πως έχουν τον απόλυτο έλεγχο, τότε χαλαρώνουν λίγο. Απέναντι στον ΠΑΟΚ δε θα συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι μία συμπεριφορά που έχει αποκτήσει η ομάδα. Επομένως είναι ένα μειονέκτημα που πρέπει να διορθώσουμε».

Πάντως, είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μία ομάδα να έχει στις τάξεις της δέκα διεθνείς. Για έναν προπονητή, ωστόσο, πόσο δύσκολη γίνεται η προετοιμασία της ομάδας του όταν δεν τους έχει στη διάθεσή του για σημαντικό αριθμό προπονήσεων;
«Είναι πάντα τιμητικό για έναν προπονητή, τόσοι πολλοί παίκτες του να είναι στην Εθνική. Όπως και η υποχρέωση να δίνει η ομάδα τους αγώνες κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Αυτό δείχνει ότι προχωράμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Και γι' αυτό το λόγο είμαι προπονητής. Για να προπονώ ομάδες σε αυτό το επίπεδο».

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον ΠΑΟΚ. Αυξάνεται το κίνητρο της νίκης στα ντέρμπι; Υπενθυμίζω πως στην 29η αγωνιστική υπάρχει ένα ακόμη, με τον Παναθηναϊκό;
«Πάντα λέω πως δεν είναι απλώς ένα κίνητρο, αλλά είναι μία υποχρέωση μας. Όταν παίζεις με αυτή τη φανέλα είναι υποχρέωσή μας να κερδίζουμε. Μπορεί να υπάρχει αυτή η βαθμολογική διαφορά απ' τον ΠΑΟΚ, όμως η πραγματική διαφορά μέσα στο γήπεδο δεν είναι τόσο μεγάλη. Επομένως μπορεί να δυσκολευτούμε σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Αν μπούμε στο παιχνίδι με το σκεπτικό πως έχουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟΚ, τότε θα κάνουμε το πρώτο και παράλληλα πιο βαρύ λάθος».

Για τον ΠΑΟΚ τι εικόνα έχετε;
«Αυτό που έχω ήδη απαντήσει. Πιστεύω πως αν το πρωτάθλημα άρχιζε πριν από δέκα αγωνιστικές, σίγουρα η βαθμολογική διαφορά δε θα ήταν τόσο μεγάλη. Σίγουρα η θέση του ΠΑΟΚ δε θα ήταν αυτή. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και ένα πολύ καλό προπονητή. Πραγματικά πιστεύω πως η διαφορά μας δεν είναι τόσο μεγάλη.
Δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος, καθώς είναι ένα ντέρμπι στο γήπεδο μας, μπροστά στον κόσμο μας. Και επίσης είναι ένα παιχνίδι από αυτά που περιμένουμε περισσότερο από όλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε».

Ξέρετε, την Κυριακή θα είναι στις κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη και ο Ερίκ Καντονά, ο οποίος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τα ευρωπαϊκά ντέρμπι. Στην Ελλάδα τον ενδιαφέρει το ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Θα θέλατε να του στείλετε ένα μήνυμα;
«Θα ήθελα να του στείλω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου. Έχουμε βρεθεί αντίπαλοι σε μπιτς-σόκερ. Θα ήθελα να του πω πως είναι τιμή μας που έρχεται να παρακολουθήσει το παιχνίδι μας. Και αφού πια ασχολείται με ντοκιμαντέρ, θα ήθελα να μου δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάτι που θα ετοιμάσει στο μέλλον».

Και ορισμένες διευκρινήσεις. Πρώτον, για τον Μπόατενγκ γνωρίζετε πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα της αποδέσμευσής του απ' την Ντιέπρ και αν θα τον έχετε στη διάθεσή σας για το υπόλοιπο της περιόδου;
«Ναι, έχουμε μία ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία το θέμα του θα λυθεί το συντομότερο δυνατό. Είναι πάρα πολύ κοντά στο να λύσει τη δέσμευση που έχει. Είναι ένας παίκτης τον οποίο εμπιστευόμαστε. Και εκείνος ανυπομονεί να παίξει με τον Ολυμπιακό όσο πιο σύντομα γίνεται».

Ποιες είναι οι σκέψεις για τον Πίνο;
«Είναι στα χέρια της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος και γενικότερα της διοίκησης του Ολυμπιακού το θέμα αυτό. Η γνώμη μου και οι σκέψεις μου για το θέμα αυτό έχουν ήδη εκφραστεί στη διοίκηση. Επομένως εκείνοι ξέρουν τι να κάνουν».

Σκοπεύετε στα υπόλοιπα ματς της περιόδου να χρησιμοποιήσετε κάποιο παίκτη της ομάδας νέων; Ή έχετε στο πλάνο σας να πάρετε ορισμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων μαζί σας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Ζέεφελντ της Αυστρίας;
«Ο σκοπός μας είναι να πάρουμε στην προετοιμασία αρκετούς παίκτες απ' την Ακαδημία. Όμως, στα υπόλοιπα παιχνίδια της περιόδου θα χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες της πρώτης ομάδας, γιατί θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με αυτούς, αναφορικά με το ποιοι θα είναι μαζί μας την επόμενη χρονιά. Τους νέους παίκτες τους βλέπουμε τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες τους».

Όλοι πάνω στον ΠΑΟΚ!

Από τη στάση του ΠΑΟΚ συνεχίζουν να εξαρτώνται οι ημερομηνίες των πλέι-οφ. Ο «δικέφαλος» επιμένει να ξεκινήσουν μετά τον τελικό, με τους υπόλοιπους να έχουν πέσει πάνω του για να τον μεταπείσουν.

Όλοι πάνω στον ΠΑΟΚ
Ανυποχώρητος στη θέση του να διεξαχθούν τα πλέι-οφ μετά τον τελικό Κυπέλλου παραμένει ο ΠΑΟΚ.

Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Σούπερ Λίγκα συνεχίζουν να πιέζουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ώστε να δεχθεί την αλλαγή στον προγραμματισμό και οι αγώνες κατάταξης να μην ξεκινήσουν περισσότερες από 20 μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, η ομοσπονδία κατέθεσε πρόταση να αρχίσουν τα πλέι-οφ την Πρωτομαγιά, να γίνει η δεύτερη αγωνιστική στις 8 Μαΐου και ο τελικός Κυπέλλου να μετατεθεί από τις 11 στις 12 του μήνα.

Ενώ σε αυτό λοιπόν συνηγορούν όλες οι ομάδες (και το ΟΤΕ Sports δεν έχει πρόβλημα να πάει ο τελικός μια μέρα μετά) ο ΠΑΟΚ επιμένει ότι πρέπει να ισχύσει ο προγραμματισμός που έχει γίνει από την αρχή της χρονιάς και τα πλέι-οφ να ξεκινήσουν στις 16 του μήνα.

Έτσι -και με δεδομένο ότι η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη για να περάσει η τροποποίηση του κανονισμού- η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει τις επαφές με τον ΠΑΟΚ για να τον μεταπείσει. Κι εφόσον αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα, αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων τις επόμενες μέρες ώστε να βρεθεί τελικά η «χρυσή τομή».πηγή: sport-fm.gr

ΑΕΚ… για λίγους!

Αριθμό εισιτηρίων που δεν καλύπτει τις ανάγκες των οπαδών της (και δεν επιτρέπει παρουσία τους ανάλογη με αυτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο) εξασφάλισε για τη Λιβαδειά η ΑΕΚ.

ΑΕΚ… για λίγους
Έπρεπε να φτάσει Παρασκευή για να μάθει η ΑΕΚ αν και πόσα εισιτήρια θα της διατεθούν για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Και σήμερα που το έμαθε, διαπίστωσε πως είναι κατά πολύ λιγότερα απ’ αυτά που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες των φίλων της που θέλουν να βρεθούν στο γήπεδο.

Αντίθετα με την τακτική της λοιπόν στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η διοίκηση του Λεβαδειακού διέθεσε 350 εισιτήρια στην «Ένωση» (τα οποία τιμώνται 20 ευρώ).

Κάτι που δεν φάνηκε να ενοχλεί παρόλα αυτά την ΠΑΕ, η οποία σχεδόν ευχαρίστησε και τον Γιάννη Κομπότη στην ανακοίνωσή της.


Αναλυτικά αυτή αναφέρει

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός κ. Γιάννη Κομπότη εξασφάλισε 350 εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής στην Λιβαδειά.

Τα εισιτήρια θα παραδοθούν σήμερα στον εκπρόσωπο της ΠΑΕ και θα διατίθενται από το τοπικό κλαμπ της ORIGINAL στην τιμή των 20 ευρώ»
.

Με «Παπ» στην Θεσσαλονίκη!!

Παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος συμπεριλήφθη στην αποστολή του Πανθρακικού για τον «τελικό» με τον Άρη!

Με «Παπ» στην Θεσσαλονίκη!
Διαψεύστηκαν τα προγνωστικά! Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος… έσφιξε τα δόντια και τελικά θα δώσει το «παρών» στον… τελικό του Πανθρακικού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Βέβαια είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα ξεκινήσει βασικός ή θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού έχει χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα.

Κατά τα άλλα, ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει τρία σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Εκτός λόγω τραυματισμών έμειναν οι Λαδάκης και Κοντογουλίδης, όπως επίσης και ο Ντιόγκο που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και έχει αποφασιστεί να εκτίσει κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά, η αποστολή: Κουτσόπουλος, Βρονταράς, Σκλιοπίδης, Στάθης, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Μελίσσης, Μουνάφο, Κάσελαν, Μίνγκας, Βαχίρουα, Μπαικαρά, Λουσέρο, Τζάνης, Γωνιάδης, Παπαδόπουλος, Καθάριος.πηγή: sport-fm.gr

Αυτοί θα… παλέψουν για την Football League 2!!

Τους 14 ομίλους με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ, από όπου θα προκύψουν οι ομάδες που θα ανέβουν στην Football League 2 ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Αυτοί θα… παλέψουν για την Football League 2
Μεταξύ των αποφάσεων που πήρε το Δ.Σ της ΕΠΟ την Παρασκευή ήταν και η συγκρότηση των ομίλων από τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ.

Έτσι, αυτές χωρίστηκαν σε 14 ομίλους, από όπου οι πρώτοι σε κάθε έναν εξ' αυτών θα κερδίσουν την άνοδό τους στην Football League 2 της επόμενης σεζόν (2013-14).

Αναλυτικά, οι 14 όμιλοι:

1ος Ομιλος
Εβρος
Θράκη
Καβάλα
Ξάνθη

2ος Ομιλος
Δράμα
Μακεδονία (Πρωταθλητής)
Μακεδονία (Δευτεραθλητής)
Σέρρες

3ος Ομιλος
Ημαθία
Κιλκίς
Πέλλας
Χαλκιδική

4ος Ομιλος
Γρεβενά
Καστοριά
Κοζάνη
Φλώρινα

5ος Ομιλος
Ηπειρος
Θεσπρωτία
Κέρκυρα
Τρίκαλα

6ος Ομιλος
Θεσσαλία
Καρδίτσα
Λάρισα
Πιερία

7ος Ομιλος
Βοιωτία
Εύβοια
Ευρυτανία
Φθιώτιδα

8ος Ομιλος
Αιτωλοακαρνανία
Αρτα
Πρέβεζα
Φωκίδα

9ος Ομιλος
Αθήνα (Πρωταθλητής 1ου Ομίλου)
Αθήνα (Πρωταθλητής 2ου Ομίλου)
Πειραιάς (Πρωταθλητής 1ου Ομίλου)
Πειραιάς (Πρωταθλητής 2ου Ομίλου)

10ος Ομιλος
Κυκλάδες
Λέσβος
Σάμος
Χίος

11ος Ομιλος
Ανατ. Αττική
Δυτ. Αττική
Δωδεκάνησα
Κορινθία

12ος Ομιλος
Αχαϊα
Ζάκυνθος
Ηλεία
Καφαλληνία

13ος Ομιλος
Αργολίδα
Αρκαδία
Λακωνία
Μεσσηνία

14ος Ομιλος
Ηράκλειο
Λασίθι
Ρέθυμνο
Χανιάπηγή: sport-fm.gr

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο ΠΑΣ!

Με τα γνωστά προβλήματα θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Βίλα και τον τραυματία Αυγενικού.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο ΠΑΣ

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για το ματς με τον ΟΦΗ:

Φέγκρους, Μπαμπανιώτης, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Τζημόπουλος, Πάντος, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Κεϊτά, Λίλα, Γεωργίου, Νικλητσιώτης, Κοροβέσης, Νάκος, Ντε Βινσέντι. Ίλιτς, Γιάκος. πηγή: sport-fm.gr

Κόντης: «Για τα μάτια του κόσμου»

«Πιστεύετε πως δεν θα μπορούν να τους απαλλάξουν αργότερα; Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου», σχολίασε ο Γιάννης Κόντης για την μη απαλλαγή της διοίκησης των Αθανασιάδη – Ζαμπέτα στον Άρη.

Κόντης: «Για τα μάτια του κόσμου»
«Πιστεύω ότι οι ορκωτοί λογιστές θα βρήκαν κάποια θέματα που δεν τους κάθονται από πλευράς δικαιολογητικών και είπαν να μην τους απαλλάξουν ακόμη. Όμως πιστεύετε πως δε θα μπορούν να τους απαλλάξουν αργότερα; Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου», τόνισε στο Metropolis και συνέχισε:

«Στον μόνο που εμπιστεύομαι πως μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη είναι ο αθλητικός εισαγγελέας και καμία ιδιωτική εταιρία που μπορείς να κανονίσεις το αποτέλεσμα. Ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει συνδρομή και ξένων αρχών.

Εγώ στο Άρη δεν ασχολήθηκα ποτέ με οικονομικά θέματα. Δεν αντιλήφθηκα ποτέ τίποτα. Όταν ένας παίκτης ζητούσε κάποια χρήματα, εγώ μετέφερα στη διοίκηση τις απατήσεις του», κατέληξε.πηγή: sport-fm.gr

Φάμπρι: «Άλλος ένας τελικός με Πλατανιά»

Τελικό χαρακτήρισε το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά ο Φάμπρι για την προσπάθεια που κάνει το «τριφύλλι» να μπει στα play-offs.

Φάμπρι: «Άλλος ένας τελικός με Πλατανιά»
Ο Φάμπρι τόνισε πως το ματς με την Πλατανιά είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και πρέπει οι παίκτες του να δώσουν το 200% των δυνατοτήτων τους για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τρίποντο που θα φέρει το «τριφύλλι» πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του να μπει στα play-offs.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φάμπρι Γκονθάλεθ στην κάμερα της Nova:

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, που στοίχισε βαθμολογικά στον Παναθηναϊκό, υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα, ενώ έλειψαν από τις προπονήσεις αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές. Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα σας ενόψει του αγώνα με τον Πλατανιά;


«Ήταν καλό που υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα, διότι με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν ορισμένοι παίκτες να αλλάξουν κάποιες παραστάσεις και να γυρίσουν πιο φρέσκοι. Άρα τώρα έχουμε μια ομάδα που έχει μεγαλύτερη φρεσκάδα. Ο αγώνας με τον Πλατανιά είναι άλλος ένας τελικός, τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε και σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να παίξουμε δίνοντας το 200% των δυνατοτήτων μας, για να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς».

Κάνατε ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πλατανιά, ενώ με αντίπαλο την ομάδα των Χανίων βιώσατε την χειρότερη στιγμή σας στην ομάδα, καθώς ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας. Πόσο διαφορετικό είναι το παιχνίδι του Σαββάτου;

«Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Ούτε να θεωρήσουμε ότι αυτός ο αγώνας αποτελεί ρεβάνς του προηγούμενου αγώνα. Εντάξει, εκεί ήταν ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν ήταν καλό για εμάς, γιατί χάσαμε. Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καινούργιο αγώνα, στον οποίο θα πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να μπορέσουμε να τον κερδίσουμε. Έχουμε ενενήντα λεπτά μπροστά μας και πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση και μεγάλη συγκέντρωση με σκοπό να κερδίσουμε και ουσιαστικά να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που ίσως γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς την έχετε αντιμετωπίσει δύο φορές. Τι γνώμη έχετε σχηματίσει;

«Είναι μια ομάδα που μου αρέσει πολύ. Έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, παίζει ισορροπημένα και ένα θεαματικό - μερικές φορές- παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες στιγμές είχε και κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά νομίζω ότι είναι μια καλή ομάδα, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα μας δυσκολέψει».

Επιστρέφει ο Τοτσέ στη δράση, όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται και η κατάσταση του Φιγκερόα. Υπάρχει πλέον ένα δίλημμα για την επιθετική γραμμή. Η απάντηση είναι και οι δύο στην ενδεκάδα; Και ο Τοτσέ και ο Φιγκερόα;

«Δεν θα κρύψω ότι μέσα στην εβδομάδα χρησιμοποίησα και τους δύο παίκτες που αναφέρατε στην επίθεση. Ίσως και οι δύο μαζί να αποτελέσουν μια λύση, η οποία να είναι καλή για εμάς. Και αυτό γιατί και οι δύο προπονήθηκαν το ίδιο καλά. Πρέπει να ομολογήσω ότι ο Χαμπίμπ Σο αποτελεί για εμάς μια απώλεια, διότι είναι ένας καλός παίκτης και επίσης άλλη μια απώλεια θα είναι και ο Πίντο. Όμως πιστεύω ότι θα παρατάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα, η οποία θα είναι ανταγωνιστική, για να μπορέσει να τα καταφέρει στον αγώνα που έρχεται».

Η υπόθεση πλέι οφ δεν εξαρτάται πλέον από τον Παναθηναϊκό, γιατί χρειάζεται και στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα, για να μπει η ομάδα σας στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Τι πιστεύετε για αυτή την προσπάθεια που κάνει η ομάδα σας;
«Όπως είπατε, δυστυχώς τα πράγματα δεν εξαρτώνται πλέον από εμάς, αλλά από την απόδοση μιας άλλης ομάδας. Όμως από την δική μας πλευρά, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίζουμε όλους τους υπολειπόμενους αγώνες και να περιμένουμε κάποια στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οπότε με αυτόν τον τρόπο θα ανατραπεί η κατάσταση. Επίσης θα πρέπει να αναφερθώ και στον Ατρόμητο, ο οποίος και αυτός παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Βεβαίως τον τελευταίο καιρό δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ακόμα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παίρνει μια σημαντική πρωτοβουλία και δίνει ξανά την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν την αναμέτρηση, ενώ το εισιτήριο του αγώνα είναι προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Νομίζω ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνει κάτι πολύ σημαντικό, διότι δίνει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο. Και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό. Θα ήθελα να πω στους φιλάθλους μας, ότι αυτή τη στιγμή τους χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ. Έχουμε ανάγκη την βοήθεια τους και θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο και να βρεθούν στο πλευρό μας, καθώς η διάσπαση και τα προβλήματα δεν βοηθούν κανέναν. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να πορευτούμε».

Υπήρξε πρόσφατα δημοσίευμα στην Ισπανία, που ανέφερε ότι είχατε κρούση από ομάδα της πατρίδας σας. Αληθεύει;

«Το μόνο που μπορώ να είναι ότι με όλη μου την καρδιά, την ψυχή και το πνεύμα βρίσκομαι εδώ για να δώσω το 200% των δυνατοτήτων μου στον Παναθηναϊκό. Κοιτάω το καλύτερο και σαν επαγγελματίας βρίσκομαι εδώ, για να βοηθήσω την ομάδα για το καλύτερο. Για να μπούμε στα πλέι οφ, για να βγούμε στην Ευρώπη, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Νομίζω ότι θα ήταν λάθος για κάποιον επαγγελματία, ενώ βρίσκεται με όλη του την ψυχή και το σώμα σε έναν συγκεκριμένο χώρο, να αρχίσει να μιλάει παράλληλα με κάποιους άλλους. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ, δεν είναι ο τρόπος που σκέφτομαι, ούτε ο τρόπος που ενεργώ».

Δεν πρόλαβε ο Σισοκό!

Εκτός αποστολής ενόψει του ματς με τον Πλατανιά θα μείνει τελικά ο Ιμπραϊμ Σισοκό. Ο Ιβοριανός άσος δεν ξεπέρασε την ίωση που το ταλαιπωρούσε και ο Φάμπρι δεν θα τον έχει στα πλάνα του.

Δεν πρόλαβε ο Σισοκό
Το ενδεχόμενο να προλάβει ο Σισοκό το ματς με τον Πλατανιά συγκέντρωνε λίγες πιθανότητες κι έτσι και έγινε εντέλει. Ο Ιβοριανός άσος του Παναθηναϊκού δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί εδώ και τρεις μέρες. Έτσι ο Φάμπρι τον άφησε εκτός αποστολής και τη θέση του στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Γιοκίν Εσπάρθα. Επίσης, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ταμπάκης, Πίντο και Σεϊταρίδης.

Εκτός της 19μελούς αποστολής έμειναν οι Ταμπάκης, Πίντο, Σεϊταρίδης, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης, Καπίνο, Αποστολόπουλος, Φουρλάνος, Κάιπερ, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης και ο τιμωρημένος Χαμπίμπ Σο.πηγή: sport-fm.gr

Και πάλι… απών ο Ιμπαγάσα!

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και πάλι ο Αριέλ Ιμπαγάσα στην προπόνηση του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός ανέβασε ένταση συνεχίζοντας την προσπάθεια να επιστρέψει γρήγορα στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Και πάλι… απών ο Ιμπαγάσα
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και πάλι ο Αριέλ Ιμπαγάσα στην προπόνηση του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός ανέβασε ένταση στις ασκήσεις συνεχίζοντας την προσπάθεια να επιστρέψει γρήγορα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Φυσικά, δεν τίθεται θέμα να συμπεριληφθεί στα πλάνα του Μίτσελ για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Σήμερα ο Ισπανός τεχνικός των ερυθρολεύκων δούλεψε στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας. Ακολούθησε δίτερμα και τέλος ασκήσεις για τις στημένες φάσεις, από κόρνερ και φάουλ.

Αύριο, η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα ολοκληρωθεί με πρωινή προπόνηση, προγραμματισμένη για τις 10:30. πηγή: sport-fm.gr

Κορδέρο ο μαχητής!

Μέχρι την τελευταία στιγμή πρόκειται να «παλέψει» ο Μιγκέλ Κορδέρο για να είναι έτοιμος για το ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό. Μέσα και ο Ρίκκα.

Κορδέρο ο μαχητής
Ο Μιγκέλ Κορδέρο ακολούθησε μέρος το προγράμματος και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να προλάβει το κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό.

Ο Ισπανός θέλει πολύ να προλάβει το παιχνίδι με τους Βοιωτούς, αφού σε δύο από τα επόμενα τέσσερα θα λείπει λόγω τιμωρίας.

Η επιθυμία του είναι να βοηθήσει την Ένωση να φύγει με ό,τι καλύτερο μπορεί από τον αγωνιστικό χώρο και αυτό λειτουργεί ως κίνητρο προκειμένου να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που ένιωθε.

Ο Έβαλντ Λίνεν μετά το τέλος της προπόνησης ήταν διπλά χαρούμενος αφού εκτός του Κορδέρο, ο οποίος την «παλεύει», και ο Αντώνης Ρικκα τέθηκε στη διάθεση του. Ο Μιχάλης Παυλής, όμως, συνέχισε τη φυσιοθεραπεία.πηγή: sport-fm.gr

Κανένα θέμα με Τοτσέ!

Έκπληξη προκάλεσε στους ανθρώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σημερινό δημοσίευμα που κάνει λόγο για άρνηση του Χοσέ Τοτσέ να υπογράψει διακανονισμό για τα οφειλόμενα.

Κανένα θέμα με Τοτσέ
Συγκεκριμένα, καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η φημολογία για την στάση που τηρεί ο Χοσέ Τοτσέ αναφορικά με το αν υπογράψει τον διακανονισμό για τα χρέη του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπο του.

Ο Ισπανός επιθετικός δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στις τάξεις της ομάδας και σύμφωνα με την «πράσινη» ΠΑΕ και δεν έχει φέρει αντίρρηση στα όσα του έχουν προταθεί από τη διοίκηση.

Μάλιστα, και ο Κουίνσι βρίσκεται μια ανάσα από το να βάλει την υπογραφή του στον διακανονισμό και απομένει μόνο το τυπικό κομμάτι για να επέλθει η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
πηγή: sport-fm.gr

Εισιτήρια και το Σαββατοκύριακο!

Την ευκαιρία να προμηθευτούν εισιτήρια για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το Σαββατοκύριακο θα έχουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού όπως έκανε γνωστό η ΠΑΕ μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Εισιτήρια και το Σαββατοκύριακο
Σε αυτή επισημαίνεται ότι τα εκδοτήρια στο Καραϊσκάκη θα παραμείνουν ανοικτά το Σάββατο αλλά και την Κυριακή από το πρωί μέχρι και την έναρξη της αναμέτρησης με τον Δικέφαλο του Βορρά.


Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει…

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για την 27η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την Κυριακή 31/3/2013 και ώρα 19:30, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25, το Σάββατο 30/03 με ώρες διάθεσης 10:00-17:00 και την ημέρα του αγώνα 31/03 από τις 10:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 15 €, 17 €, 20 €, 25 €, 35 € & 85 € (VIP).

Γρηγορίου: «Έχει μεστώσει το μυαλό του Κατίδη»

Σίγουρος ότι «έχει μεστώσει το μυαλό του Κατίδη» δήλωσε ο Χάρης Γρηγορίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σχολιάζοντας τη χθεσινή απολογία του παίκτη της ΑΕΚ για τον φασιστικό χαιρετισμό του κόντρα στη Βέροια.

Γρηγορίου: «Έχει μεστώσει το μυαλό του Κατίδη»
Σίγουρος ότι «έχει μεστώσει το μυαλό του Κατίδη» δήλωσε ο Χάρης Γρηγορίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σχολιάζοντας την χθεσινή απολογία του παίκτη της ΑΕΚ για τον φασιστικό χαιρετισμό του στο παιχνίδι με τη Βέροια.

«Ξέρει πια πόσο του έχει κοστίσει η ιστορία αυτή. Το έχει συνειδητοποιήσει πια», πρόσθεσε ο νομικός σύμμβουλος της Ένωσης…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Γρηγορίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Γιάννη Θειακό και Νικόλα Ακτύπη:

-Για την χθεσινή απολογία του Γιώργου Κατίδη στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας:

«Ο Γιώργος ήταν με τον εκπρόσωπό του και έχει μια εμπεδομένη αντίληψη του λάθους που έκανε. Έχει καταλάβει και ξέρει πια πόσο του έχει κοστίσει η ιστορία αυτή. Έχει συνειδητοποιήσει και έχει μεστώσει το μυαλό του μετά από αυτή την ιστορία. Εάν το Γιώργος Κατίδης δεν ήταν ένα δημόσιο πρόσωπο αυτό θα πέρναγε στο ντούκου. Την στιγμή που πετυχαίνει το γκολ αισθάνεται λυτρωτής. Δεν ήταν κάτι το προσχεδιασμένο. Ήθελε να κλέψει την παράσταση. Και δυστυχώς την έκλεψε αρνητικά. Από τις επόμενες ημέρες έπεσε μια κοινωνία για να τον κατασπαράξει. Και το ένα και ο άλλο ήταν υπερβολές. Δεν ήταν πρόθεση του να προσβάλλει κανέναν. Αυτό το εγωκεντρικό κομμάτι του εξέφρασε με λάθος τρόπο. Αμέσως έδειξε την μεταμέλειά του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει η ΑΕΚ ευθύνη. ΜΕ λυπεί το γεγονός που ο Εισαγγελέας συνέταξε κάτι με βάσει τα όσα γράφηκαν στον Τύπο. Μας ενδιαφέρει τι γίνεται στο αγωνιστικό τερέν Εάν ένας ποδοσφαιριστής δηλώσει σε μια συνέντευξη την πολιτική του πεποίθηση… Αυτό θα αποτελέσει το λόγο να αποκλειστεί από την Εθνική ομάδα και ο Εισαγγελέας αντιδράσει έτσι…»

-για την χθεσινή κατάθεση του Ντέμη Νικολαϊδη:
«Δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό… Είμαι δικηγόρος της ΑΕΚ. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ο κ.Δημητρέλος κάνει μεγάλο αγώνα για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα. Είναι δύσκολα αλλά»…

Πισωγύρισμα για ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης!

Οι φήμες που θέλουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη να επιστρέφει στα διοικητικά του ΠΑΟΚ δεν αντηχούν καλά στα αυτιά των οπαδών της ομάδας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις.

Πισωγύρισμα για ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης
Τα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στην Θεσσαλονίκη θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να έχει προτείνει στον Θοδωρή Ζαγοράκη πόστο στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο όμως δεν ακούστηκε και τόσο καλά από τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά».

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας δεν επιθυμούν την επιστροφή του «Ζαγόρ» και όπως λένε, θεωρούν πως είναι πισωγύρισμα για τον ΠΑΟΚ μια τέτοια κίνηση. Ειδικά από την στιγμή που το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη συνδέθηκε με αποτυχίες, χρέη και τον διχασμό της ομάδας, σύμφωνα με εκείνους, οι οποίοι μάλιστα ύστερα από ανακοινώσεις τους ζητούν από τον Ζαγοράκη να μείνει μακριά από τον ΠΑΟΚ. πηγή: sport-fm.gr

Να «σπάσει» η κατάρα!

Αυτό που γίνεται στη Ξάνθη είναι πραγματικά κατάρα. Η Skoda τα πάει καλά στο φετινό πρωτάθλημα αλλά θα τα πήγαινε καλύτερα αν νικούσε και εντός έδρας!

Να «σπάσει» η κατάρα
Η Ξάνθη επιθυμεί να επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες στο ματς με τον Ατρόμητο, κάτι που έχει να κάνει από τις αρχές Φεβρουαρίου όταν και επικράτησε του Πλατανιά. Χαρακτηριστικό είναι πως στα Πηγάδια, οι Ακρίτες μετρούν 5 νίκες ενώ μακριά από την έδρα τους έχουν 4!

Έτσι, πρώτο μέλημα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι να «σπάσει» την κατάρα που ακολουθεί την ομάδα του, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς κόντρα στους Περιστεριώτες.πηγή: sport-fm.gr

Την «κάνει» ο Παπαστεριανός!

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από τον Άρη το καλοκαίρι είναι ο Μανώλης Παπαστεριανός. Στο εξωτερικό ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Την «κάνει» ο Παπαστεριανός
Την απόφαση να αποχωρήσει από τον Άρη στο τέλος της σεζόν έχει πάρει ο Μανώλης Παπαστεριανός. Ο μέσος των «κίτρινων» φαίνεται να μην αντέχει άλλο την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Άρη και έχει σκεφτεί σοβαρά να φύγει από την ομάδα, όπως γράφει η εφημερίδα "Γάτα".

Επόμενος σταθμός της καριέρας του φαίνεται να είναι ομάδα του εξωτερικού αφού ο εκπρόσωπος του εκεί έχει ρίξει τα δίχτυα του. Σίγουρα, ο Παπαστεριανός δεν θα είναι ο μόνος που θα φύγει από τον Άρη το καλοκαίρι αλλά πιθανότατα να είναι ο πρώτος που θα ανοίξει την πόρτα.πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Λεόν και Κολούνγκα ο Μίτσελ!

Τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού δεν έχουν τελειωμό. Τους Πέδρο Λεόν και Αντριάν Κολούνγκα βάζουν οι Ισπανοί στην λίστα του Μίτσελ.

Βλέπει Λεόν και Κολούνγκα ο Μίτσελ
Σύμφωνα με τους Ισπανούς, για να ενισχύσει ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό θα στραφεί στην ισπανική αγορά. Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται. Τα τελευταία ονόματα που ακούστηκαν πως βρίσκονται στην λίστα του Ισπανού τεχνικού είναι αυτά των Πέδρο Λεόν και Αντριάν Κολούνγκα.

Με τον πρώτο ο Μίτσελ έχει ξαναδουλέψει στην Χετάφε. Οι δυο τους γνωρίζονται αρκετά καλά. Πρόκειται για εξτρέμ, 26 ετών, που αγωνίζεται κυρίως στην δεξιά πτέρυγα και παίζει στην Χετάφε με την μορφή δανεισμού από την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τους Μαδριλένους έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Και ο Κολούνγκα έχει ξανασυνεργαστεί με τον Μίτσελ, κι αυτός στην Χετάφε. Ο Ισπανός επιθετικός δεν πολύ-παίζει φέτος και παρόλο που το συμβόλαιο του λήγει το 2015 αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αφού δεν λογίζεται ως βασικός. πηγή: sport-fm.gr

Στην ΑΕΚ «τρέχουν» και για Λαγό!

Δεν έφτανε το «μπουγιουρντί» λόγω Κοντοέ, έρχεται και εκείνου του Λαγού στην ΑΕΚ. 15.000 ευρώ χρειάζονται προκειμένου να μην χάσει η Ένωση τον ευνοϊκό διακανονισμό.

Στην ΑΕΚ «τρέχουν» και για Λαγό
Πριν λίγες ημέρες επιδικάστηκε στον Γιάννη Κοντοέ ένα ποσό κοντά στις 360.000 ευρώ, για την προσφυγή που κατέθεσε για τα οφειλόμενα από την ΑΕΚ.

Ποσό που η Ένωση γνώριζε πως θα πρέπει να το δώσει αλλά προς το παρόν δεν ανησυχεί για αυτό.

Αυτό που προέχει είναι να βρεθούν 15.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η πρώτη δόση προς τον Παναγιώτη Λαγό!

Η ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει έναν πολύ ευνοϊκό διακανονισμό για το ποσό που χρώσταγε στον πρώην παίκτη της και μπορεί να τον εξοφλήσει σε δόσεις μέχρι και το 2016. Για να ισχύσει όμως κάτι τέτοιο πρέπει άμεσα να του καταβληθούν 15.000 ευρώ.

Μπορεί να ακούγεται μικρό το ποσό, αλλά στην ΠΑΕ τα χρήματα δεν υπάρχουν και γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να συγκεντρωθούν και να μην υπάρξει πρόβλημα. πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει ο «Κάρα», αν…!

Διατεθειμένη να κρατήσει τον Γιώργο Καραγκούνη είναι η Φούλαμ, όμως ακόμη υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό!

Επιστρέφει ο «Κάρα», αν…
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προκύψει θέμα Καραγκούνη το ερχόμενο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό.

Το συμβόλαιο του διεθνούς μέσου με τη Φούλαμ λήγει τον Ιούλιο, αν και η διοίκηση των Λονδρέζων έχει εκφράσει τη διάθεση να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο «τυπάρας» διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, όμως κατάφερε με τη σκληρή δουλειά του να κερδίσει το τεχνικό επιτελείο, τους συμπαίκτες και τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας.

Για αυτό τον λόγο υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να μείνει για ακόμη μία σεζόν στην Premier League, όπου ξεχωρίζει με το αγωνιστικό του στιλ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η οικογένεια του Καραγκούνη δεν μπορεί να μετακομίσει για διάφορους λόγους στο Λονδίνο, δίνει ελπίδες στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και βάζει σε σκέψεις τον παίκτη.

Αν δεν μείνει στη Φούλαμ, τότε σίγουρα θα υπάρξει θέμα με το «τριφύλλι».

Άλλωστε, ο Γιάννης Αλαφούζος σε συζήτηση που είχε μαζί του, ο Καραγκούνης είχε εκφράσει την επιθυμία να κρεμάσει τα παπούτσια του στην Παιανία, όπου τόσα χρόνια έζησε πολλές στιγμές με τους «πράσινους» και τους οπαδούς που τον έχουν μέσα στην καρδιά του.

Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της ενδεχόμενης επιστροφής του Καραγκούνης, δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο αυτό το κομμάτι και αυτό φάνηκε πρόσφατα με τη θετική του απάντηση στη συζήτηση για τον νέο διακανονισμό.
πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνει για… Νικοπολίδη!

Για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα «ψάχνεται» ο Ολυμπιακός, αφού δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως αν συμβεί κάτι με τον Μπάλαζ Μέγιερι ή τον Ρόι Κάρολ.

Ψάχνει για… Νικοπολίδη
Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο θέλουν να είναι στον Ολυμπιακό εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, εφόσον προκύψει θέμα στη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Μπάλαζ Μέγιερι και ο Ρόι Κάρολ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα καλό δίδυμο για τον «άσο», όμως οι Πειραιώτες φαίνεται ότι ψάχνουν κάτι καλύτερο.

Έναν γκολκίπερ που μπορεί να σταθεί ο Αντώνης Νικοπολίδης και να προσφέρει για χρόνια τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Αυτή τη στιγμή σε αυτή την υπόθεση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Είναι πιθανό να προκύψει θέμα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, αν το καλοκαίρι φτάσει επίσημη πρόταση για την παραχώρηση του Μέγιερι.

Ο Ούγγρος πορτιέρο παρακολουθείται από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους και οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν παρουσιάζονται αρνητικοί σε μία ικανοποιητική – από οικονομικής φύσεως – πρόταση.

Παράλληλα, εδώ και αρκετό καιρό έχει διαρρεύσει ότι ο Κάρολ θα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του. Μέχρι τότε, όμως, ο Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας μπορεί να υπογράψει στον σύλλογο της αρεσκείας του, από τη στιγμή που η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό λήγει τον ερχόμενο Ιούλιο.

Χθες υπήρξε ακόμα ένα δημοσίευμα από τη Ρουμανία, το οποίο ανέφερε πως ο Τσιπριάν Ταταρουσάνου της Στεάου Βουκουρεστίου παρακολουθείται από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ρουμάνου γκολκίπερ, ο οποίος όμως δεν μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και το συμβόλαιό του λήγει εκείνο του 2014.

Δεν αποκλείεται, όμως, σημειωθούν εξελίξεις με την περίπτωση του Γιούρι Λοντίγκιν. Ο νεαρός πορτιέρο της Ξάνθης έχει κάνει καλή σεζόν, έχει μπει στο μικροσκόπιο του Ολυμπιακού και ίσως το καλοκαίρι να γίνει κίνηση για να ενταχθεί στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Άλλωστε, πολιτική των «ερυθρολεύκων» είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα να αποκτιέται πάντα σε λογική τιμή.
πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται συνάντηση Παναθηναϊκού-Φυτανίδη!

Τις προθέσεις του Σωκράτη Φυτανίδη θέλουν να γνωρίζουν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πολύπειρου αμυντικού του Ατρομήτου.

Έρχεται συνάντηση Παναθηναϊκού-Φυτανίδη
Στο… ψητό θα περάσουν σύντομα οι διερευνητικές κρούσεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού στην πλευρά του Σωκράτη Φυτανίδη.

Τους τελευταίους μήνες είναι γνωστό ότι οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση του 28χρονου στόπερ, ο οποίος στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον παίκτη, ώστε να ξεκαθαρίσει αν υπάρχουν πιθανότητες να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ο Μακεδόνας αμυντικός βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο και άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και σύλλογοι του εξωτερικού.

Όπως στις υποθέσεις του Μαγιάδα και του Κόρμπου, τα πάντα βρίσκονται στο χέρι των ανθρώπων της «πράσινης» ΠΑΕ και η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Φυτανίδη αναμένεται να γίνει μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά ή τον Πανιώνιο.

Εφόσον ο Έλληνας στόπερ ενταχθεί στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, οι ιθύνοντες του συλλόγου θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη στόπερ από το εξωτερικό.

Τη φετινή σεζόν ο Φυτανίδης έχει παίξει σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, δύο Europa League και άλλους δύο στο Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας πετύχει τρία γκολ και μοιράσει τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του.

Όσον αφορά τον Μαγιάδα, η SportDay γράφει ότι ο Βαρέλα πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Ουρουγουανού φορ και θέλει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μεταγραφή του.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι συζητήσεις αφορούν τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, αφού οι «πράσινοι» θέλουν να τον κλειδώσουν στην Παιανία. πηγή: sport-fm.gr

Τα εναλλακτικά πλάνα του Δώνη!

Το νέο πρόβλημα που προέκυψε με τον Κοστίν Λάζαρ οδηγεί τον Γιώργο Δώνη στην αναπροσαρμογή των πλάνων του για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα εναλλακτικά πλάνα του Δώνη
Η ίωση που ταλαιπωρεί τον Κοστίν Λάζαρ αναγκάζει τον Γιώργο Δώνη να ετοιμάζει ένα δεύτερο πλάνο για το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, εφόσον ο Ρουμάνος χαφ δεν μπορέσει να αγωνιστεί.

Ο 32χρονος μέσος δεν κατάφερε να παίξει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του την προηγούμενη εβδομάδα, αφού αισθανόταν ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο. Το ιατρικό επιτελείο του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέτασε τον ποδοσφαιριστής και διαπιστώθηκε ότι η θλάση αποφεύχθηκε.

Ο Λάζαρ ακολούθησε δύο μέρες πιο συντηρητικό πρόγραμμα και χθες ήταν προγραμματισμένο να προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα των Θεσσαλονικέων. Ωστόσο, λόγω της ίωσης έμεινε εκτός και σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν θα παίξει στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, δίπλα στον Έργκους Κάτσε.

Αν ο Ρουμάνος δεν πάρει φανέλα βασικού, ο Δώνης έχει δύο εναλλακτικά πλάνα: ένα ριψοκίνδυνο και ένα πιο συντηρητικό. Το πρώτο αναφέρει ότι ο Λόρενς θα μεταφερθεί από τη μεσοεπιθετική γραμμή στον άξονα, δίπλα στον Κάτσε, με τον Ολίσε να παίζει δεξιά, τον Καμαρά αριστερά και επιθετικό δίδυμο (στο 4-4-2) τους Σαλπιγγίδη κι Αθανασιάδη.

Το πιο συντηρητικό σενάριο και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο Λάζαρ θα μείνει εκτός ενδεκάδας (μια και διαφορετικά ο Ολίσε θα μείνει στον πάγκο και θα πάει ο Λόρενς δεξιά), αναφέρει ότι ο Φωτάκης θα παίξει δίπλα στον Κάτσε, με τον Λόρενς δεξιά, τον Καμαρά αριστερά και δίδυμο μπροστά τους Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη, με τον πρώτο να αλλάζει θέσεις με τον Ιρλανδό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Εν τω μεταξύ, ο Σίλντενφελντ - μετά την απουσία του λόγω των υποχρεώσεων με την εθνική Κροατίας - επέστρεψε στη βάση του και θα παίξει κανονικά βασικός στα στόπερ, δίπλα στον Κατσουράνη.

Εκτός από την αμφισβητούμενη συμμετοχή του Λάζαρ, ο Δώνης δεν υπολογίζει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τους Κατσικά και Κωνσταντινίδη, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, και τους Πέλκα, Κουμάλο που έκαναν θεραπεία. πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν το deal!

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που αφορούν την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη στην διοίκηση της ΑΕΚ. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα ο Κιθ Χάρις.

Περιμένουν το deal
Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η ΑΕΚ, στην οποία η μοναδική λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και υπάρχουν κάποιες προοπτικές είναι εκείνη του Δημήτρη Βιντιάδη.

Πλέον στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος προσπαθεί να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για να μπει στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κουράσει κάποιους, αφού εκτυλίσσεται από τον περασμένο Αύγουστο, και έχουν φτάσει στο σημείο να αμφισβητούν τις προθέσεις του.

Από το στενό περιβάλλον του 32χρονου άνδρα μεταφέρεται πως θα υπάρξει αίσιο τέλος. Μάλιστα, ο Βιντιάδης παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα σίγουρος για την έκβαση και σύντομα θα σημειωθούν θετικές εξελίξεις.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του εκτιμούν πως θα επιτευχθεί η συμφωνία. Ωστόσο, απομένει αρκετός δρόμο για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και να πέσουν οι υπογραφές.

Αυτό θα γίνει όταν έρθει στην Ελλάδα ο Κιθ Χάρις, με τον οποίο ο υποψήφιος αγοραστής βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία μαζί του. Εκείνο που περιμένει ο Βιντιάδης είναι να αποτυπωθεί και εγγράφως η συμφωνία για συμμετοχή στο εγχείρημα των επενδυτών που έχει βρει ο Χάρις, ώστε να «τρέξουν» άμεσα οι εξελίξεις.

Από την πλευρά του Έλληνα επιχειρηματία προκύπτει ότι αυτό θα συμβεί άμεσα και η άφιξη του Χάρις αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά την πολυαναμενόμενη συνάντηση της τριάδας Βιντιάδη-Παππά-Μελισσανίδη, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Αυτό οφείλεται στον πρώτο, ο οποίος θέλει να οριστεί πρώτα το «πακέτο», ώστε να παρουσιάσει συγκεκριμένα νούμερα στους άλλους δύο επιχειρηματίες.πηγή: sport-fm.gr