Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Παράσχος: «Μπορεί του χρόνου το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Είναι ένας από τους λίγους προπονητές, αν όχι ο μοναδικός, που έχουν κάτσει στον πάγκο και των 3 ομάδων της πόλης μας. Ο λόγος για τον Γιώργο Παράσχο. Ο πρώην προπονητής του Λεβαδειακού, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο κ. Παράσχος μίλησε αναλυτικά για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, που όπως ανέφερε μπορεί του χρόνου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το θέμα Γκαρσία αλλά και τη μεταγραφική ενίσχυση του Δικεφάλου. Ακόμη, αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Άρη με τον Πανθρακικό και τη μάχη των ομάδων για την παραμονή. Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στους λόγους που τον ώθησαν στην αποχώρησή του από την ομάδα του Λεβαδειακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για το ντέρμπι Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ:

«Με την επιστροφή του Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ θα δυναμώσει πάρα πολύ. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με τον Λάζαρ. Αν σε περίπτωση παρουσιαστεί «κομπλέ», όλα είναι ανοιχτά. Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο και έχει περισσότερα ποσοστά επιτυχίας, καθώς παίζει στην έδρα του. Όμως ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται τα τελευταία παιχνίδια αρκετά χαλαρός. Αφότου κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν είναι ο Ολυμπιακός των πρώτων αγωνιστικών. Το ντέρμπι τον «ξυπνάει» όμως, γιατί το γήπεδο πιστεύω πως θα είναι γεμάτο αν και φέτος ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτουμένη προσέλευση του κόσμου. Αν σε περίπτωση δεν έχει πολύ κόσμο, αυτό θα είναι καλό για τον ΠΑΟΚ. Το Καραϊσκάκη όταν είναι γεμάτο είναι πολύ καλή έδρα. Δεν ακούνε οι παίκτες τον προπονητή στο πλάγιο άουτ».


Για τον φετινό ΠΑΟΚ και αν μπορεί να «χτυπήσει» το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη»:

«Ο ΠΑΟΚ έχει τα σκαμπανεβάσματά του. Δεν μπορεί να σταθεροποιήσει μια απόδοση στο 90λεπτο. Είναι μια καθαρά επιθετική ομάδα και θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Όμως νομίζω πως θα δώσει χώρο στον Ολυμπιακό και θα παίξει με αντεπιθέσεις. Οι ακραίοι επιθετικοί του μπορούν αν δημιουργήσουν πολλά προβλήματα».


Για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο:

«Ενισχύθηκε αρκετά. Και ο Καμαρά και ο Σίλντενφελντ είναι πολύ καλοι. Ειδικά ο Σίλντενφελντ έδωσε ηρεμία και σαν αμυντικός είναι αλάνθαστος. Καμαρά και Ολίσε είναι καλοί παίκτες. Ο Καμαρά έχει ταχύτητα και μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα. Έχουν μέλλον και οι δυο. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός από τον Γενάρη και μετά».


Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει το πρωτάθλημα:

«Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ με μια ενίσχυση το καλοκαίρι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Με την οργάνωση που διαθέτει με τον Ιβάν Σαββίδη, μπορεί να κάνει ανταγωνιστική ομάδα και να χτυπήσει και τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός υπερτερεί του ΠΑΟΚ, αλλά είναι φανερό πως ο ΠΑΟΚ είναι μια ανερχόμενη δύναμη και μπορεί να τον κοιτάζει στα μάτια την επόμενη σεζόν».


Για τον Κώστα Κατσουράνη:

«Η θέση του στόπερ του πηγαίνει καλύτερα σε αυτή την ηλικία που βρίσκεται. Είναι καλός πασαδόρος και μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι από πίσω. Δε νομίζω πως έχει τα τρεξίματα πλέον για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο χώρο του κέντρου. Η χρησιμοποίηση του στα στόπερ είναι ιδανική».


Για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία και την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ:

«Ο καλός ο Γκαρσία ήταν απαραίτητος. Όμως φέτος ο Γκαρσία ξεκίνησε με πολλά προβλήματα. Χρησιμοποιήθηκε ο Κάτσε, ο οποίος είναι ο καλύτερος «μικρός» που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από κει και πέρα, ήταν υπερβολική η αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ στο θέμα του προπονητή. Ο καλός Γκαρσία έπαιζε πριν 2-3 χρόνια. Είχε πολλές αποχές με τις θλάσεις και ο Κάτσε πήγαινε από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτερα. Μπορεί να μη διαθέτει την εμπειρία, αλλά αυτή τη στιγμή μαζί με τον Λάζαρ είναι τα καλύτερα χαφ του ΠΑΟΚ».


Για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανθρακικό:

«Μεγάλος αδικημένος, σε σχέση με τα παιχνίδια που έκανε τη φετινή χρονιά, είναι ο Πανθρακικός. Στα τελευταία παιχνίδια, αν δείτε τι ευκαιρίες έχασε και τι γκολ έφαγε θα καταλάβετε πως αδικείται σε αυτή τη θέση. Από κει και πέρα θα έρθει σε ένα γεμάτο Χαριλάου με καυτή ατμόσφαιρα. Δε θα παίξει ο Παπαδόπουλος και αυτή είναι μια μεγάλη έλλειψη για τον Πανθρακικό. Ο Πανθρακικός είναι πολύ οργανωτικός στον αμυντικό του τομέα και δέχεται δύσκολα γκολ. Ο Άρης πρέπει να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να κερδίσει. Το θέλει πολύ το παιχνίδι αλλά δε θα το κερδίσει εύκολα. Υπερτερεί επιθετικά αλλά στον αμυντικό τομέα και στις αντεπιθέσεις ο Πανθρακικός θα δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι».


Για το αν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για την ομάδα που θα ακολουθήσει την Κέρκυρα στη Φούτμπολ Λιγκ:

«Θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής και ιδιαίτερα του Άρης- Πανθρακικός. Όποια ομάδα χάσει, το πιο λογικό είναι να υποβιβαστεί. Σε περίπτωση που δεν κερδίσει ο ΟΦΗ τα Γιάννενα, θα είναι υποψήφιος και αυτός για τον υποβιβασμό. Στους 33 βαθμούς πρέπει να αισθάνεσαι σίγουρος».


Για τους λόγους αποχώρησής του από τον Λεβαδειακό:

«Όταν ο άλλος δε μπορεί να αξιολογήσει και παρουσιάζεται αχάριστος από την πορεία και το τι δημιουργήθηκε στην ομάδα αυτόν τον καιρό, εγώ δε θέλω κάτι άλλο για να χαλάσω τη συνεργασία. Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια καταλαβαίνω τους ανθρώπους από μακριά και ήθελα να φύγω. Δεν αναγνώρισαν πως η ομάδα μου έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και θεώρησα καλό να φύγω». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: