Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οριστικά στα χέρια του Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ!!

Η Donskoy Tabak JSC, η ρωσική καπνοβιομηχανία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, παίρνει τελικά τη ΣΕΚΑΠ, στο δεύτερο διαγωνισμό πώλησής της θρακιώτικης βιομηχανίας, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της υπό εκκαθάριση ΑΤΕbank.Το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης της τράπεζας έχει ως εξής:

«Την ανακήρυξη της εταιρείας Donskoy Tabak JSC ως προτιμητέου υποψήφιου και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συν/κής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. ΣΕΚΑΠ, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (υπό ειδική εκκαθάριση)».

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης, με την Donskoy, είχε μπει σφήνα στη διαγωνιστική διαδικασία καθώς η εταιρεία του δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη φάση. Ωστόσο, στην πορεία πέτυχε να εξασφαλίσει το κρίσιμο ποσοστό (34,18%) που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ η ΣΕΚΕ ( Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών) , αποκτώντας έτσι ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην κοινοπραξία της τουρκικής SEBA και του ελληνικού ομίλου ΕΛΓΕΚΑ.

Η κίνηση Σαββίδη, φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά γιατί στην τελική φάση του διαγωνισμού, κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές για τη ΣΕΚΑΠ και το 50,36% της ΑΤΕ, καθώς στους υποψήφιους επενδυτές προστέθηκαν η γαλλική BIOSYNTEC S.A. και η τουρκική EUROPEAN TOBACCO A.S. πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: