Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Σαν... πρωτάρης την «πάτησε» ο Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ, αφού είχε παίξει στην Ευρώπη το καλοκαίρι με την Ατλέτικο.
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Ο Ουρουγουανός αγωνίστηκε με τους «ροχιμπλάνκος» στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Στρόμσγκοντσετ και επειδή η πρώην ομάδα του πέρασε στους ομίλους, δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη και με την Ίντερ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA, μόνο αν οι Ισπανοί αποκλειόταν, ο Φορλάν θα είχε δικαίωμα να δηλωθεί. «Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα τον κανονισμό της UEFA. Βασίστηκα στα όσα μου είπαν, ότι δηλαδή θα είμαι διαθέσιμος, αφού δεν αγωνίστηκα κόντρα στην Βιτόρια Γκιμαράες. Είχα μιλήσει στην Ατλέτικο για να μην παίξω σε αυτά τα παιχνίδια, αφού 'ήξερα ότι θα πάρω μεταγραφή στην Ιντερ»» είπε ο 32χρονος επιθετικός στον ραδιοφωνικό σταθμό, Onda Cero.
πηγή: sportdog.gr

Αλλο Αλίτους, άλλο Βίλνιους!!

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στο Βίλνιους και προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στη δεύτερφη φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
'Αλλο Αλίτους, άλλο Βίλνιους!
Η αποστολή λοιπόν έφτασε το μεσημέρι στο Βίλνιους υπό κατακτώδη βροχή και πάρα πολύ κρύο. Ο Σεπτέμβρης στο Βίλνιους δεν έχει καμία σχέση με τον Σεπτέμβρη της Αθήνας, αλλά ούτε και με εκείνον του Αλίτους. Οι διεθνείς μάλιστα σε συζητήσεις τους έλεγαν πως το σκηνικό μοιάζει σαν να πήγαν σε μια άλλη χώρα και όχι απλά σε μια άλλη πόλη.
Ρεπό και αναμνήσεις...
Η Εθνική δίνει την πέμπτη τον πρώτο της αγώνα για τη δεύτερη φάση κόντρα στη Σλοβενία και γι' αυτό ο Ηλίας Ζούρος αποφάσισε να δώσει ρεπό στους παίκτες. Τρεις εκ των οποίων έχουν αρκετά ευχάριστες αναμνήσεις από το Βίλνιους και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που μένει τώρα η Εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα οι Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Καϊμακόγλου διέμεναν ακριβώς στο ίδιο ξενοδοχείο, όταν το 2002 κατέκτησαν με την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών το Ευρωμπάσκετ.
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

«Συγχαρητήρια! Το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεβρόμισε»

Με μία ειρωνική ανακοίνωση η ΠΑΕ Ηλιούπολη εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την απόφαση που την υποβιβάζει στην Football League 2 και «επιτίθεται» στον Σοφοκλή Πιλάβιο, Σπύρο Καλογιάννη και Αλέξη Κούγια.
«Συγχαρητήρια! Το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεβρόμισε»
Αναλυτικά:
«Συγχαρητήρια Κύριοι της Εξυγίανσης (κ. Πιλάβιε, κ. Κούγια, κ. Καλογιάννη). Η ΠΑΕ Ηλιούπολη τιμωρήθηκε. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο ξεβρώμισε!!! Η ΠΑΕ Ηλιούπολη η οποία στοχοποιείται τα τελευταία χρόνια από τον εξυγιαντή του ποδοσφαίρου Κούγια, γνωστό μυθοπλάστη, μυθομανή και αερολόγο, τον άνθρωπο που γνωρίζει τα πάντα για το ποδόσφαιρο εκτός από το λογιστή του-Διευθ.Σύμβουλο στην εταιρεία του κ. Χριστακόπουλο. Είναι ο άνθρωπος που μιλάει για όλους και για όλα χωρίς αποδείξεις.

Αληθεύει κ. Κούγια αυτό που λέει η πιάτσα ότι ξαφνικά γίνατε χουβαρντάς και κάνετε το τραπέζι στον κ. Κουρίδη στη Δραπετσώνα μετά τις αποκαλύψεις που αφορούν την ομάδα σας (πλαστογραφία φορολογικής ενημερότητας); Γι΄ αυτό βιαζόταν να παραιτηθεί ο κ. Κουρίδης;

Ελπίζουμε η ΕΠΟ να κάνει πρόσθετη παρέμβαση εις βάρος σας για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα σας (πλαστογραφία- δωροδοκία). Αν όχι, έχουν δίκιο άλλες ομάδες που σας βαφτίζουν “σύσταση συμμορίας”.
Αξιότιμε Πρόεδρε κ. Πιλάβιε “φίλε” του εξυγιαντή Κούγια. Τι συνέβη στη μεταξύ σας σχέση και από  διεφθαρμένο, που σας  αποκαλούσε, γίνατε ο αγαπημένος του; Τι συζητούσατε σε αυτές τις 10 τουλάχιστον έκτακτες επισκέψεις του εξυγιαντή στο γραφείο σας;

Αξιότιμε Πρόεδρε, ποιοι “βρακοφόροι” σας εκβίαζαν και πήγατε άρον - άρον στην Ελβετία ικανοποιώντας τους; Μήπως κατάλαβε αυτή την αδυναμία του χαρακτήρα σας ο εξυγιαντής και είναι ο εκβιαστής της τρίτης κασέτας που όλοι γνωρίζουν ότι είσαστε το κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν; Έχει σχέση η μη τήρηση  του νόμου για τον κύριο αυτόν και την ομάδα του; Αληθεύει ότι το νομικό σας επιτελείο είναι στενοί συνεργάτες του Κούγια; Είναι αλήθεια ότι έχετε συνεργαστεί σε νομικές υποθέσεις; Σκέφτεστε να καλύψετε τη δωροδοκία όπως καλύψατε και την πλαστογραφία του συγκεκριμένου παράγοντα Κούγια; Γνωρίζετε τι συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που διοικείτε ή τελικά πρόεδρος στην ΕΠΟ είναι ο εξυγιαντής Κούγιας;

Κ. Πιλάβιε συνομιλείτε με τον πρόεδρο Κούγια ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφίες-δωροδοκίες-στοιχηματισμούς - αφού εκκρεμεί και το παιχνίδι Γιάννενα-Καστοριά;  Αλήθεια, τι γίνεται με αυτήν την κατάθεση; Ο Κούγιας δεν είναι κατηγορούμενος. Δεν θα είναι; Έχετε  λόγους να τον καλύπτετε;

Κ. Καλογιάννη, κατηγορούμενε και των δύο δικογραφιών, συγχαρητήρια και σε εσάς. Αποδείξατε την τιμιότητα και την φερεγγυότητά σας ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Βέροιας και ως πρόεδρος της FOOTBALL LEAGUE. Εάν οι 8.000 ευρώ μισθού το μήνα δεν σας φτάνουν έπρεπε να μας το πείτε στο συμβούλιο και όχι να διαλέγετε υπόγειες διαδρομές. Μην ξεχνάτε ότι είστε κατηγορούμενος και εσείς για τα στημένα! Η ατιμωρησία του εξυγιαντή Κούγια είναι “deal” για την αθώωσή σας; Τελικά βρήκατε το νομικό τρόπο μαζί με τον κ. Βουγίδη για να αθωώσετε ξανά τον Κούγια στην υπόθεση της προσεχής Πέμπτης (δωροδοκία);

Εσείς κύριοι αθλητικοί Δικαστές έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας με την απόφαση που βγάλατε; Βρήκατε επιτέλους μια ομάδα που δεν την στηρίζουν ψηφοθηρικά οι πολιτικοί και νομίζετε ότι ρίχνοντάς την ολοκληρώσατε το έργο σας; Λοιπόν κύριοι δικαστές πιστέψτε ότι η πραγματική εξυγίανση του ποδοσφαίρου πρέπει να ξεκινήσει την Πέμπτη κάνοντας τους κατήγορους κατηγορούμενους, για να καθαρίσετε πραγματικά τη “σαπίλα” από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρακαλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων σεβόμενοι το λειτούργημά σας»

Περνάνε "βέρες" ΠΑΟΚ και Λεονάρντο!!

Aπό τον ΠΑΟΚ ξεκαθάρισαν πως η περίπτωση του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ Λεονάρντο, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διήμερο. Ουσιαστικά, απομένει να τσεκαριστούν τα διαδικαστικά.
Περνάνε "βέρες" ΠΑΟΚ και Λεονάρντο!
Αρχικά ο Ζήσης Βρύζας ενημέρωσε τον Λάσλο Μπόλονι για την περίπτωση του Βραζιλιάνου μπακ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και ο Ρουμάνος ξεκαθάρισε πως είναι θετικός και πως χρειάζεται παίκτη στη συγκεκριμένη θέση με τα χαρακτηριστικά του.
Αφού ο Μπόλονι δεν έφερε κάποιο εμπόδιο, ο Βρύζας αναμένεται να ξεκινήσει τα διαδικαστικά, με πρώτο απ όλα το αν μπορεί να πάρει ο παίκτης μεταγραφή ή υπάρχει κάποιο κώλυμα με την απόκτησή του.
Ο παίκτης, με ελάχιστα χρήματα θα έρθει δοκιμαστικά μέχρι και τον Γενάρη και εφόσον πείσει τους ανθρώπους του δικεφάλου και κυρίως τον Λάσλο Μπόλονι, τότε θα υπογράψει κανονικό συμβόλαιο.
Όσον αφορά στον τραυματισμό που είχε πέρυσι, ο ίδιος ισχυρίζεται πως τον έχει ξεπεράσει 100%, όμως η αλήθεια είναι πως ερχόμενος στην Ελλάδα θα περάσει από εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο.
Τέλος, στον ΠΑΟΚ λένε πως το ότι υπάρχει κινητικότητα στα μεταγραφικά μετά την 31η Αυγούστου, έχει να κάνει με το ότι οι τιμές των παικτών έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, άρα η ομάδα μπορεί να ενισχυθεί με καλούς παίκτες χωρίς να … ματώσει.
Πηγή: paok24.gr

Νομικός της ΑΕΛ, ο δικηγόρος του Σανκαρέ!!

Θυέλλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στη Μαγνησία οι δηλώσεις του Γιώργου Παναγόπουλου, δικηγόρου του Σανκαρέ για την προσφυγή του πελάτη του κατά του Ολυμπιακού Βόλου. Και αυτό γιατί ο ίδιος νομικός εκπροσωπεί τη Λάρισα.
Νομικός της ΑΕΛ, ο δικηγόρος του Σανκαρέ
Ο Παναγόπουλος υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, το παράδειγμα του Σανκαρέ. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο τα λεγόμενα του νομικού που έφεραν οργή στις τάξεις των φιλάθλων του Βόλου όσο το γεγονός ότι ο ίδιος άνθρωπος εκπροσωπεί την ΑΕΛ!
Μάλιστα ο Παναγόπουλος δήλωνε την ίδια μέρα σε λαρισινό ραδιόφωνο, ότι μοναδικός δρόμος για την ομάδα του κάμπου προκειμένου να μην αγωνιστεί στη Football League, είναι η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι τα Μέσα της Μαγνησίας αναφέρουν ότι η εκπροσώπηση του Σανκαρέ δεν είναι απλή σύμπτωση και κάνουν λόγο για προμελετημένη σκευωρία.

πηγή: sportdog.gr

Λαλούν πολλοί κοκόροι, βουλιάζει το βαπόρι...!!

Έχουν ...λαλήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τους καπετάνιους που ...μπαινοβγαίνουν ενώ το καράβι μπάζει νερά. Βγήκε όντως ο Τζίγκερ; Θα μπει ο Βγενό; Τι θα κάνει ο Παύλος; Πού είναι ο Πατέρας;
Λαλούν πολλοί κοκόροι, βουλιάζει το βαπόρι...
Από το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης Τύπου την απόφασή της οικογένειας του να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό, όλοι ψάχνουν να βρουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζίγκερ είπε «αντίο» στο «τριφύλλι», καθώς το έχει ξανακάνει αρκετές φορές μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων του τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο τώρα όλα δείχνουν πως είναι οριστικό. Άλλωστε, όπως λένε οι γνωρίζοντες, είναι δύσκολο για έναν τόσο μεγάλο επιχειρηματία, όπως είναι ο Βαρδινογιάννης, να αλλάξει γνώμη και να... σβήσει όσα δημόσια είπε και να γυρίσει. Έτσι λοιπόν, φαίνεται πως η οικογένεια έφυγε οριστικά από το «τριφύλλι», αν και ακόμα οι μετοχές της δεν έχουν πάει σε άλλα χέρια...

Αυτομάτως λοιπόν, περνάμε στον επόμενο που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στην διοίκηση εκ των έσω και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Αυτός είναι άλλωστε και ο μοναδικός που έχει κάνει κίνηση για την αγορά της ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια, κίνηση που σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου δεν προχώρησε, καθώς η οικογένεια δεν ήθελε ποτέ να δώσει ολόκληρο το ποσοστό της. Τώρα πλέον ο δρόμος για τον «Βγενό» είναι ανοιχτός και όλοι περιμένουν την επόμενη κίνησή του. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει και πάλι με νέα πρόταση για την επόμενη ημέρα του συλλόγου!

Επόμενη ημέρα στην οποία θα υπάρχει και η οικογένεια Γιαννακόπουλου, αν... μεταφράσαμε σωστά τα όσα είπε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ανέφερε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το ποδοσφαιρικό τμήμα, δηλαδή δεν σκοπεύει να αναλάβει την διοίκηση, ωστόσο σημείωσε πως θα βοηθήσει, όποιον πραγματικό Παναθηναϊκό ασχοληθεί! Αν δηλαδή βρεθεί άνθρωπος να αναλάβει την ΠΑΕ, ο Παύλος θα βοηθήσει, αλλά δεν θα διοικήσει.

Ο Νικόλας Πατέρας πάντως, σε αντίθεση με όλους τους άλλους μετόχους κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του. Παρά τα όσα ειπώθηκαν από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και για τον ίδιο στην συνέντευξη της Δευτέρας, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν πως πολύ δύσκολα θα ασχοληθεί ξανά με την διοίκηση. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αποκλείσει ποτέ μία πιθανή επιστροφή του...

Βέβαια, εκτός από τους... μεγάλους καπετάνιους, υπάρχουν και αυτοί που τρέχουν το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, οι οποίοι επίσης πηδάνε γρήγορα από αυτό για να μην βουλιάξουν μαζί του. Γιατί μπορεί ο Δημήτρης Γόντικας να ενημέρωσε πως παρά την αποχώρηση Τζίγκερ, παραμένει στο πόστο του, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τα άλλα μέλη του ΔΣ. Ήδη παραιτήθηκε ο Βαγγέλης Σαμαράς το μεσημέρι της Τρίτης και το απόγευμα ο Αργύρης Μήτσου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθούν και οι άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη, δηλαδή, ο
Τζόνι Βεκρής, ο Εµαννουήλ Πενθερουδάκης, ο Ιάκωβος Γεωργάνας και ο Γιώργος Σπηλιωτόπουλος.

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά οι φίλοι του Παναθηναϊκού, πώς είναι δυνατόν να αισιοδοξούν για την επόμενη ημέρα; Αυτή τη στιγμή η ομάδα δείχνει ακυβέρνητη και αν δεν υπάρξει κάποια «έκπληξη», ο πράσινος χειμώνας αναμένεται να είναι πολύ... βαρύς. 
πηγή: sportdog.gr

Μετά τον Μαγκέτι και "Ζαγόρ"!!

Προεκλογική περίοδο (μάλλον…) δεν έχουμε, ο Θόδωρος Ζαγοράκης όμως βρέθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και συζήτησαν διάφορα θέματα.
Μετά τον Μαγκέτι και "Ζαγόρ"
Βάσει της επίσημης πληροφόρησης που προκύπτει, συγκεκριμένη ατζέντα δεν υπήρχε στην συνάντηση που ακολούθησε της επιθυμίας Μπουτάρη να συναντήσει και τον Κόρεϊ Μαγκέτι.
Δείχνει ενδιαφέρον ο δήμαρχος για τον ΠΑΟΚ, στον οποίο θυμίζουμε ότι πρότεινε την διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την Σαμσουνσπόρ τον περασμένο Μάιο.
Πηγή: paok24.gr

Παραιτήθηκε και ο Μήτσου!!

Ευχαριστώντας τους Γιώργο και Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο Αργύρης Μήτσου παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού με προσωπική επιστολή.
Παραιτήθηκε και ο Μήτσου!
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης προς τον Δημήτρη Γόντικα:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός στο οποίο είχα την τιμή στο παρελθόν να διατελέσω Πρόεδρος.

Με την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ κλείνει και ο δικός μου κύκλος παρουσίας στα δρώμενα της ομάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και ιδιαίτερα τον Καπετάνιο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που με τίμησαν με την φιλία τους και την απόλυτη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα τα χρόνια που συνεργαστήκαμε.

Μέσα στο μαύρο και μελαγχολικό τοπίο που βιώνει σήμερα το ποδόσφαιρο και γενικότερα η χώρα μας, η αποχώρηση ανθρώπων με ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με θλίβει βαθύτατα.

Σαν Παναθηναϊκός αισθάνομαι υπερήφανος που μαζί με τον Γιάννη παλέψαμε για ένα καθαρό και έντιμο ποδόσφαιρο. Μέσα σε ένα χώρο απέραντης διαπλοκής μπορεί να ακούγεται ουτοπιστικό ότι υπήρξαν άνθρωποι που πάλεψαν και φύλαξαν Θερμοπύλες.

Ο κότινος της νίκης έχει σημασία μόνο όταν είναι πεντακάθαρος. Προστασία μπορεί να χρειάζονται άλλοι χώροι όχι όμως δυστυχώς και το ποδόσφαιρο.

Λυπάμαι που τα τρία τελευταία χρόνια που συμμετείχα στο Δ.Σ. έζησα ορισμένες καταστάσεις που δεν άρμοζαν και αμαύρωσαν την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Εύχομαι στην ομάδα μου καλή τύχη και να συνεχίσει την έντιμη ιστορία της και τις επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με τιμή,

Αργύρης Μήτσου».

"Τσίμπησαν" το βαθμό οι Ιρλανδοί!!

Η Ιρλανδία έμεινε... όρθια στο «Λουζνίκι» και έφυγε από τη Ρωσία με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), διατηρώντας της ελπίδες της για την κατάληψη της πρώτης θέσης του δευτέρου ομίλου.
"Τσίμπησαν" το βαθμό οι Ιρλανδοί
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ EURO2012
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
1ος όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Καζακστάν 3-2
(53' Αλίγεφ, 62' πεν. Σουκούροφ, 68' Τζαβαντόφ - 20' Οσταπένκο, 78' Εβστιγκνέεφ)
Tο Αζερμπαϊτζάν πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στα προκριματικά απέναντι στο Καζαχστάν στο Μπακού. Οι φιλοξενούμενοι, που κατά πάσα πιθανότητα να μείνουν στην τελευταία θέση του ομίλου, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 20' με τον Οσταπένκο, όμως οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, με τον Τζαβαντόφ να κάνει το 3-1 στο 68'. Το μόνο που κατάφεραν οι Καζάκοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-2 με τον Εβστιγκνέεφ στο 78'.
2ος όμιλος
Ρωσία-ΕΙΡΕ 0-0
Οι Ρώσοι μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως οι φάσεις που δημιούργησαν μπροστά στην εστία του Γκίβεν ήταν ελάχιστες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ, με τους Ιρλανδούς να παίρνουν τον βαθμό και να παραμένουν στη δεύτερη θέση του ομίλου, δύο βαθμούς πίσω από τη Ρωσία και έναν πάνω από την τρίτη Σλοβακία, διατηρώντας τις ελπίδες τους για πρόκριση στα τελικά του EURO.
Πηγή: gazzetta.gr

"Ξηλώθηκε" για Σπαντάσιο ο Σαχπατζίδης!!

Eίναι αλήθεια και απόλυτα επιβεβαιωμένο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι ο Γιώργος Σαχπατζίδης γι’ ακόμη μία φορά βοήθησε οικονομικά τον Δικέφαλο σε ένα μεταγραφικό θέμα.
"Ξηλώθηκε" για Σπαντάσιο ο Σαχπατζίδης
Με βάση απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, ο μέτοχος του ΠΑΟΚ έδωσε σήμερα το ποσό που χρειάζονταν για την προκαταβολή του Τζουλιάνο Σπαντάτσιο.
Αυτό επιθυμούσε ο ίδιος, αυτό είχε ζητήσει και από τους Ζαγοράκη – Βρύζα, αυτό και έγινε, χωρίς να σημαίνει ότι η ΠΑΕ δεν είχε το ποσό για να το δώσει στον παίκτη. Εξάλλου για προκαταβολή πρόκειται…
Πηγή: paok24.gr

«Στην ΕΠΟ πίνουν κόκα κόλα και έκαναν το αδύνατο... δυνατό!»

Ο Αντώνης Ρέμος τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ηρακλή, κάνοντας «επίθεση» στην ΕΠΟ και στον Σοφοκλή Πιλάβιο, ενώ ζητά από την Πολιτεία να παρέμβει για να ξεπεραστεί το... χουντο-διοίκητο!
«Στην ΕΠΟ πίνουν κόκα κόλα και έκαναν το αδύνατο... δυνατό!»
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αντώνη Ρέμου στο www.sport-fm.gr:

«Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που καταδικάζει το μέλλον του Ηρακλή ως απλός φίλαθλος της ομάδας που υπηρέτησα και σεβόμενος την αγωνία και τη αγανάκτηση των οπαδών, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την οργή μου για όλη την ταλαιπωρία που ο σύλλογος μας υφίσταται το εφετινό καλοκαίρι από την ΕΠΟ και τις επιτροπές της.

Νόμιζα ότι το σλόγκαν «το αδύνατο γίνεται δυνατό» υπάρχει μόνο στη διαφήμιση της κόκα κόλα. Τελικά αποδεικνύεται ότι στην ΕΠΟ πίνουν πολύ κόκα κόλα και το υιοθέτησαν τσακίζοντας τα νεύρα όλων μας. Φέτος το καλοκαίρι ανακαλύψαμε χάρη στην ΕΠΟ νέους κανονισμούς και ζήσαμε τον εξευτελισμό των κανόνων του δικαίου. Μάθαμε για παράδειγμα ότι η πλαστογραφία εγγράφων μπορεί να τιμωρείται διαφορετικά και ανάλογα την περίσταση, ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι το ποιος την κάνει! Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι υπάρχει ένα δικαστήριο και μάλιστα το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, το ανώτερο αθλητικό Δικαστήριο της χώρας, που έχει ή δεν έχει αρμοδιότητα ανάλογα με το τι απόφαση πρέπει να βγει και ποιον αυτή η απόφαση βολεύει.

Φυσικά οι παλινωδίες αυτές και οι διάτρητες διαδικασίες δεν είναι ευθύνη των δικαστών, αλλά της ίδιας της ομοσπονδίας και προσωπικά του πρόεδρού της κ. Σοφοκλή Πιλάβιου. Ως υπέρμαχος και υποστηρικτής της εκλογής του τον άκουγα τότε να δεσμεύεται πως θα τα αλλάξει όλα: πραγματικά τα κατάφερε αφού χειρότερα δεν ήταν ποτέ. Ειδικά στην υπόθεση του Ηρακλή η ομοσπονδία και ο ίδιος οφείλουν να εξηγήσουν στον κόσμο αν το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι ή δεν είναι αρμόδιο να πάρει αποφάσεις και πως γίνεται ένα κατώτερο από αυτό Δικαστήριο όπως είναι η Επιτροπή Εφέσεων να το κρίνει αναρμόδιο.

Θα πρέπει επίσης να μας εξηγήσει πως γίνεται να υποδεικνύεται στον Ηρακλή από την ίδια την ΕΠΟ να προσφύγει σε αυτό και στη συνέχεια μια άλλη επιτροπή της ομοσπονδίας να μη δέχεται τις αποφάσεις του, μάλλον γιατί αυτές δεν ικανοποιούσαν συγκεκριμένους φίλους και γνωστούς. Ελπίζω ότι η Πολιτεία που φέτος το καλοκαίρι παρενέβη πολλές φορές για να ανατρέψει υποθέσεις κακοδικίας να αφυπνιστεί και να παρέμβει και για την περίπτωση του Ηρακλή που δολοφονείται. Και να το κάνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Η καραμέλα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου έλειωσε. Ζούμε ένα χουντο-διοικητο με συμπεριφορές του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και είδαμε φέτος το καλοκαίρι χωρίς καμία απολύτως αξιοπρέπεια όργανα να βγάζουν για τις ίδιες ακριβώς υποθέσεις αποφάσεις ολότελα διαφορετικές εξυπηρετώντας δυστυχώς συγκεκριμένα συμφέροντα: αυτό είναι που οδηγεί τον κόσμο του Ηρακλή στην αγανάκτηση.

Όπως εγώ έχω αναλάβει και εκπληρώνω συγκεκριμένες ευθύνες που αφορούν τον Ηρακλή απέναντι στην Πολιτεία, περιμένω και η Πολιτεία να μην αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες της απέναντι στον Ηρακλή. Περιμένω μια παρέμβασή της που θα σταματήσει τον κατήφορο του ποδοσφαίρου που θα βάλει τέλος στη δικτατορία μιας ομοσπονδίας που οδηγεί τον κόσμο σε απόγνωση με διάτρητες αποφάσεις οργάνων που θεωρούν απονομή δικαιοσύνης την κοροϊδία.
Καμία απόφαση δεν θα σβήσει την ιστορία του Ηρακλή
».

"Mπαμ" με... Ντένεμπουμ!!

Ο πρώην επιθετικός Αρμίνια Μπίλεφελντ και της Τβέντε, Ρομάνο Ντενεμπούμ, έρχεται στο Ηράκλειο την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσει με τον ΟΦΗ και εφόσον υπάρξουν θετικές εξελίξεις, να υπογράψει στην κρητική ομάδα.
"Mπαμ" με... Ντένεμπουμ!
Πηγή: gentikoule.gr

"Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξυπνήσει"

Ο Εντουάρντο Μαθία ο απερχόμενος πλέον τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού μίλησε στο gazzetta.gr για τη θητεία του στους "ερυθρόλευκους", χαρακτηρίζοντας την "καλή εμπειρία", ενώ για το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε οτι "έχει πολλές δυνατότητες ώστε να προχωρήσει, να βελτιωθεί και να αποκτήσει περισσότερη ποιότητα".
"Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξυπνήσει"
Αναλυτικά:
«Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό, ένα πρότζεκτ μοντέρνο και ελκυστικό, από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο ώστε να βοηθήσω στην βελτίωση του συλλόγου, κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο αναβαθμισμένο από ότι έχετε συνηθίσει στην Ελλάδα να κάνουν οι τεχνικοί διευθυντές», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να θελήσει να προχωρήσει σε παραπάνω λεπτομέρειες για τη δουλειά του.
Στη συνέχεια, ο Μαθία αναφέρθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ξυπνήσει: «Σκέφτομαι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές δυνατότητες ώστε να προχωρήσει, να βελτιωθεί και να αποκτήσει περισσότερη ποιότητα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξυπνήσει και να γίνει πιο γενναίο, ώστε να καταφέρει να πραγματοποίησει ένα ποιοτικό άλμα και να αποφύγει την απομόνωση», τόνισε αρχικά ο Μαθία, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό: «Ήταν μια καλή εμπειρία, είμαι πάντα θετικός σε ανάλογες εμπειρίες όπως ο Ολυμπιακός και μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα, κάτι που πιστεύω ότι έγινε στον Ολυμπιακό. Τώρα θέλω κάποιες μέρες να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω».
Πηγή: gazzetta.gr

Πέρυσι έγινε το Άρης – ΠΑΟ, φέτος γιατί αναβολή;

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στους ανθρώπους της Σούπερ Λιγκ η ανακοίνωση από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή σχετικά με την αναβολή του αγώνα Ξάνθη – ΑΕΚ.
Πέρυσι έγινε το Άρης – ΠΑΟ, φέτος γιατί αναβολή;
Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για αυτό το θέμα, ωστόσο στην Λίγκα είχαν την άποψη πως το παιχνίδι έπρεπε να γίνει κανονικά, ενώ αναφέρουν πως δεν είχαν ενημερωθεί για την ανακοίνωση του ΓΓΑ.
Κάποιοι από την Λίγκα εκφράζουν μάλιστα και την εξής απορία: «Πέρυσι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ έγινε το Αρης- Παναθηναϊκός, δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό και φέτος αναβάλλεται ένα ματς 300 χλμ. μακριά από τη Θεσσαλονίκη, δίχως να έχει ζητήσει εισιτήρια η φιλοξενούμενη ομάδα;».

πηγή: sportdog.gr