Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Θα πέσει... πείνα στη ΔΕΘ!!

Νηστικοί θα μείνουν από ότι φαίνεται οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την ημέρα των εγκαινίων της καθώς κλειστές θα βρίσκουν τις πόρτες των καταστημάτων εστίασης!
Θα πέσει... πείνα στη ΔΕΘ!
Οι εστιάτορες της Θεσσαλονίκης θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της κρίσης, αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά τους το προσεχές Σάββατο.
Οι εστιάτορες από τη πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου φορολογικού συντελεστή προσανατολιζόντουσαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τη περίοδο της ΔΕΘ.
Έτσι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα, γνωστοποίησαν την οριστική, πλέον, απόφαση τους να βάλουν «λουκέτο» στα εστιατόρια τους το Σάββατο.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει μεγάλο οικονομικό κόστος για τους επιχειρηματίες δεδομένο ότι τα εγκαίνια της ΔΕΘ προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος τουριστών.
Οι ίδιοι τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι θα σταματήσουν να αποδίδουν τον ΦΠΑ στην εφορία αλλά θα καταθέτουν το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την απόσυρση της αύξησης του ΦΠΑ.
Πηγή: newspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: