Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Στο δρόμο για Αθήνα ο Μπούι!! (pic)

Ετοίμασε ήδη τις βαλίτσες του για Ελλάδα ο Ουασίμ Μπούι. Το, όπως όλα δείχνουν, νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού έφυγε απ' το προπονητικό της Γιουβέντους κι έρχεται στη χώρα μας.

Στο δρόμο για Αθήνα ο Μπούι (pic)
Όλο και πιο κοντά στην Ελλάδα και την φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ο Ουασίμ Μπούι. Από χθες το απόγευμα υπάρχει προφορική συμφωνία ανάμεσα στους πράσινους και τη Γιούβε για το δανεισμό του παίκτη και φαίνεται πως το οριστικό deal με τις υπογραφές δεν αργεί και πολύ.

Αφού λοιπόν χθες ο Ολλανδός μέσος αγωνίστηκε σε φιλικό των «μπιανκονέρι» σήμερα μάζεψε τα πράγματά του και αποχώρησε απ' το προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών Ιταλίας.

Εθεάθη δε στο Μόντε Κάρλο μαζί με τον μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα και φαίνεται πως ετοιμάζεται για να πάρει νέο αεροπλάνο με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Φωτιά και αποκλεισμός για Χάμιλτον!! (video)

Άτυχος ο Λιούις Χάμιλτον καθώς η Mercedes του τυλίχθηκε στις φλόγες στον προκριματικό γύρο του Grand Prix της Ουγγαρίας και αποκλείστηκε.

Φωτιά και αποκλεισμός για Χάμιλτον (video)
Στις φλόγες τυλίχθηκε η Mercedes του Λιούις Χάμιλτον στις αρχές του προκριματικού γύρου του ουγγρικού Grand Prix της Formula 1.

Ο Βρετανός οδηγός είναι, σαφώς, άτυχος καθώς στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμών, χθες, βρισκόταν στην πρώτη θέση.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία Ρεάλ-Παρί για Ντι Μαρία!!

Στην Παρί Σεν Ζερμέν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Άνχελ Ντι Μαρία. Πενταετές συμβόλαιο θα υπογράψει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα εισπράξει 65 εκατ. ευρώ.

Συμφωνία Ρεάλ-Παρί για Ντι Μαρία
Με την έλευση του Χάμες Ροντρίγκες στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν έμενε χώρος για τον Άνχελ Ντι Μαρία. Εδώ και μέρες, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε στρώσει χαλί… εκατομμυρίων προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της «βασίλισσας» και φαίνεται ότι τα κατάφερε!

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση, η ισπανική εφημερίδα «Marca», οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία έναντι 65 εκατ. ευρώ και πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πέσουν και οι υπογραφές. «Οι μέρες του Ντι Μαρία στη Μαδρίτη είναι μετρημένες» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, ο οποίος θα υπογράψει 5ετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Γαλλίας με απολαβές 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Εφόσον ολοκληρωθεί το «deal», θα πρόκειται για την ακριβότερη πώληση παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού τα 50 εκατ. ευρώ που δαπάνησε πέρυσι η Άρσεναλ για να κάνει δικό της τον Μεσούτ Οζίλ, θα περάσουν στην ιστορία…
Πηγή: sport-fm.gr

Στα «πράσινα» ο Μποχωρίδης!!

Οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού και Άρη για τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Περίπου 350.000 ευρώ θα πάρουν οι «κίτρινοι». Πενταετές συμβόλαιο ο 20χρονος γκαρντ.

Στα «πράσινα» ο Μποχωρίδης
Μετά τους Λούντζη, Παπαγιάννη και Κόνιαρη, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να εντάξει στο δυναμικό του έναν ακόμη πολύ ταλαντούχο παίκτη. Ο λόγος για τον Λευτέρη Μποχωρίδη, η απόκτησή του από τον Άρη ίσως να ανακοινωθεί και μέσα στη μέρα.

Οι Θεσσαλονικείς αποδέχθηκαν την πρόταση του Παναθηναϊκού που προσφέρει περίπου 350.000 ευρώ για τον 20χρονο γκαρντ. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία με την ΚΑΕ Άρης, αλλά και με την πλευρά του παίκτη, καθώς χθες υπήρξε συνάντηση με τον εκπρόσωπό του, Γιώργο Σφαιρόπουλο. Στη Θεσσαλονίκη λένε για πενταετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 1,2 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» κινούνται για έναν φόργουορντ (κάποιες φήμες θέλουν την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ να μην έχει «κλείσει» οριστικά) και υπάρχει «παράθυρο» να γίνει μία ακόμη προσθήκη ψηλού με χαρακτηριστικά διαφορετικά από τους υπάρχοντες.
Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Εύκολη νίκη για Ράπιντς!!

Στα θετικά αποτελέσματα επανήλθαν οι Κολοράντο Ράπιντς με 3-0 σε βάρος της Σίβας ΗΠΑ στο μοναδικό σημερινό ματς του MLS.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αποδείχθηκαν ανώτεροι και η γκολάρα του Νικ Λα Μπρόκα στο 16ο λεπτό τους επέτρεψε να κυριαρχήσουν σε απόλυτο βαθμό. Ακολούθησε το 2-0 με κεφαλιά του Ντρου Μουρ στο 26ο, ενώ στο 74ο ο Γκάμπριελ Τόρες απάντησε σε σερί χαμένων ευκαιριών διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
20
35
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
19
34
Τορόντο
17
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
20
24
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
19
23
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
21
23
Κολόμπους Κρου
20
23
Σικάγο Φάιρ
19
20
Χιούστον Ντάιναμο
20
19
Μόντρεαλ Ίμπακτ
19
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
18
38
Ρέαλ Σολτ Λέικ
20
32
Κολοράντο Ράπιντς
20
30
Ντάλας
20
29
Λος Άντζελες Γκάλαξι
17
27
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
19
27
Πόρτλαντ Τίμπερς
20
24
Σίβας ΗΠΑ
20
23
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
18
20
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Πηγή: onsports.gr

Ήρθε για να... φύγει ο Πουλίδο!!

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Ρούμπεν Πουλίδο για να ξεκαθαριστεί το θέμα με το συμβόλαιο του με τον Άρη, καθώς απομένει ένας ακόμη χρόνος για να ολοκληρωθεί και θέλει να μείνει ελεύθερος.

Ήρθε για να... φύγει ο Πουλίδο
Επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη ο Ρούμπεν Πουλίδο για να ξεκινήσει συζητήσεις με την διοίκηση του Άρη.

Το θέμα που θα πέσει στο... τραπέζι είναι το συμβόλαιο του 35χρονου Ισπανού, καθώς λήγει το επόμενο καλοκαίρι και ο έμπειρος αμυντικός επιθυμεί να μείνει ελεύθερος.

Κάτι, κάθε άλλο παρά απλό αφού του οφείλονται χρήματα από την περασμένη σεζόν και θα προβλέπεται να λάβει για τη νέα σεζόν περίπου 90.000 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

«Κομπλέ» ενόψει Σταντάρ!!

Όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού είχε στη διάθεση ο Γ. Αναστασίου στη σαββατιάτικη προπόνηση, ενώ απομένουν λίγες ημέρες για το ματς με τη Σταντάρ και το «βάρος» έπεσε στην κυκλοφορία της μπάλας.

«Κομπλέ» ενόψει Σταντάρ
Επιστροφή στο Κορωπί για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά το χθεσινό ρεπό και ο Γιάννης Αναστασίου είδε όλους τους παίκτες του να παίρνουν μέρος στην προπόνηση, τέσσερις ημέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τη Σταντάρ στη Λιέγη για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 41χρονος τεχνικός, μετά το αρχικό ζέσταμα που έκανε η ομάδα, την έβαλε να δουλέψει πάνω στην κυκλοφορία της μπάλας. Το απόγευμα θα διεξαχθεί φιλικό με την Κ-20 στις 19:00, αλλά σε αυτό δεν θα πάρουν μέρος οι Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς και Μπεργκ. Δηλαδή οι αρχικοί έντεκα του φιλικού της Τετάρτης κόντρα στον Ατρόμητο.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες θα προπονηθούν ξανά στις 17:30.Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι όπως άρμοζε στον Ντέκο!! (pics & video)

Σε ένα κατάμεστο «Ντραγκάο», η Πόρτο του 2004 και η Μπαρτσελόνα του 2006 έδωσαν φιλικό προς τιμήν του Ντέκο, ο οποίος έδειξε πως το έχει ακόμη, έναν χρόνο μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Έτσι όπως άρμοζε στον Ντέκο (pics & video)
Ήταν 26 Αυγούστου του 2013 όταν ο Ντέκο αποφάσισε να βάλει «τέλος» στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα κι έναν χρόνο αργότερα, οι πιο σημαντικοί σταθμοί της πορείας του τον τίμησαν.

Συγκεκριμένα η Πόρτο του 2004 και η Μπαρτσελόνα του 2006 τέθηκαν αντιμέτωπες στο ασφυκτικά γεμάτο με κάτι παραπάνω από 50.000 οπαδούς, «Ντραγκάο» για ένα φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του 37χρονου Πορτογάλου.

inner

inner

Τα ονόματα που υπήρχαν εντός του αγωνιστικό χώρου, ξύπνησαν ευχάριστες αναμνήσεις… Σάμουελ Ετό, Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, Λουντοβίκ Ζιουλί, Μαρκ Φαν Μπόμελ, Έντγκαρ Ντάβιντς, Ρικάρντο Καρβάλιο, Πάουλο Φερέιρα, Νούνο Βαλέντε και πολλοί άλλοι.

inner

inner

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος μέσος όπως ήταν αναμενόμενο αγωνίστηκε και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο με τους «μπλαουγκράνα» και στο δεύτερο με τους «δράκους» για να πάρει και το χειροκρότημα από τους συμπατριώτες του.

Ανάλογη των προσδοκιών ήταν και η φιλική «τιτανομαχία», με το τελικό σκορ να είναι 4-4 και τον Ντέκο να πετυχαίνει από ένα τέρμα με κάθε ομάδα ξεχωριστά, με αυτό ως παίκτης της Πόρτο να ξεχωρίζει!

inner

inner

Παρόντες εκτός των άλλων ήταν και δύο πρώην προπονητές του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και για τον Χενκ Τεν Κάτε που είχε τον ρόλο του τεχνικού της Μπαρτσελόνα.

inner

inner




Πηγή: sport-fm.gr

Βασικός ο Αμπέντ, περιμένει ο Παναθηναϊκός!!

Στην αρχική ενδεκάδα του τελευταίου φιλικού της Νιούκαστλ επί Νέας Ζηλανδίας ήταν ο Μεχντί Αμπέντ. Στην αναμονή ο Παναθηναϊκός, ευελπιστώντας να «κοπεί» ο Αλγερινός χαφ από τον Πάρντιου.

Βασικός ο Αμπέντ, περιμένει ο Παναθηναϊκός
Ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε τον Μεχντί Αμπέντ στη βασική ενδεκάδα της Νιούκαστλ στο φιλικό με την Ουέλιγκτον, όπου η αγγλική ομάδα επικράτησε 1-0 χάρις στο γκολ του Γιοάν Γκουφράν στο 42ο λεπτό. Ο 22χρονος μέσος έπαιξε για ένα ημίχρονο, καθώς στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Ρολάντο Άαρονς, καθώς χτύπησε στο γόνατο.

Πάντως, ήταν η μόνη διαφοροποίηση στο αρχικό σχήμα της Νιούκαστλ, συγκριτικά με το προηγούμενο της φιλικό κόντρα στη Σίδνεϊ FC, καθώς πήρε τη θέση του 18χρονου χαφ, που τον αντικατέστησε στο σημερινό παιχνίδι.

inner

Αυτό ήταν το τελευταίο ματς των «ανθρακωρύχων» στη Νέα Ζηλανδία και από αύριο θα επιστρέψουν στη βάση τους. Για τις 30 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το φιλικό με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ενώ στις 2-3 Αυγούστου θα πάρει μέρος σε τουρνουά της Γερμανίας, το οποίο διοργανώνει η Σάλκε. Στον Παναθηναϊκό εύχονται να μην δώσει το «παρών» σε αυτά τα ματς και να «κοπεί» από τον έμπειρο προπονητή, ώστε να πάρει τον δρόμο της… επιστροφής για την Ελλάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή με Καλογεράκη!!

Αλλαγή σκηνικού με τον Μανώλη Καλογεράκη στον Άρη, καθώς οι δύο πλευρές τα βρήκαν και αναμένεται να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας. Επιμένουν για Γιαννιώτη οι «κίτρινοι». Έρχεται ο Σανιά.

Ανατροπή με Καλογεράκη
Ο ένας από τους δύο τερματοφύλακες που έψαχνε ο Άρης βρέθηκε.

Ο Μανώλης Καλογεράκης ήρθε συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ φαινόταν πως θα καταλήξει στον Ηρακλή Ψαχνών. Καθοριστικό ρόλο στο να σημειωθεί η ανατροπή δεδομένων έπαιξε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο τεχνικός της ομάδας επικοινώνησε με τον 22χρονο πορτιέρο και τον έπεισε να επιλέξει τους «κίτρινους» για να συνεχίσει την καριέρα του και έτσι θα προστεθεί στις ήδη υπάρχοντες επιλογές των Γιώργου Κικερίδη και Μάριου Γκελή για τα γκολπόστ.

Πάντως, στον Άρη συνεχίζουν την προσπάθεια, ώστε να αποκτήσουν και τον Ανδρέα Γιαννιώτη, ο οποίος αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Τον παίκτη θέλουν ομάδες της Superleague, καθώς αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό, ενώ πέρυσι είχε δοθεί στον Φωστήρα.

Εξασφάλισε τη βίζα από το Παρίσι και σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα, ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με τον Άρη.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έχασε χρόνο ο Ρανιέρι!!

Δίχως να χάσει χρόνο, ο Κλαούντιο Ρανιέρι σήκωσε μανίκια και έπιασε δουλειά. Νέα συνάντηση σήμερα με τον Γιώργο Σαρρή για τον σχεδιασμό της Εθνικής ομάδας. Πότε θα κάνει ντεμπούτο.

Δεν έχασε χρόνο ο Ρανιέρι
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι και επίσημα από χθες ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας. Δίχως να χάσει χρόνο ο Ιταλός τεχνικός έπιασε δουλειά. Είδε από κοντά το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, ενώ πέρασε και από την έδρα της Εθνικής, το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» συνοδεία του διευθυντή των Εθνικών μας ομάδων, Γιάννη Μπεθάνη.

Σήμερα θα έχει νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, όπου αναμένεται να συζητήσουν για τον σχεδιασμό της Εθνικής. Στις πρώτες του δηλώσεις πάντως -αφού υπέγραψε για 2+2 χρόνια με ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ- ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνουν πολλές αλλαγές στον βασικό κορμό.

Ο 62χρονος θα φέρει μαζί του τρεις συνεργάτες. Σε 20 χρόνια καριέρας, έχει βρεθεί στον πάγκο 11 συλλόγων, αλλά ποτέ σε κάποια εθνική ομάδα. Το ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αναμένεται να γίνει κόντρα στη Ρουμανία στο «Καραϊσκάκη» στις 7 Σεπτεμβρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Κάτσε κάτω από την μπάρα, Πύρρο!!

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια ο Πύρρος Δήμας σήκωνε για ακόμα μία φορά στις πλάτες του την Ελλάδα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Κάτσε κάτω από την μπάρα, Πύρρο
«Κάτσε κάτω από την μπάρα». Μια φράση που ξυπνάει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από την χρυσή ελληνική ομάδα της Άρσης Βαρών.

Ο καλύτερος εκπρόσωπός της ήταν ο Πύρρος Δήμας. Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια, έπαιρνε στην πλάτη του την Ελλάδα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο (το δεύτερο διαδοχικό) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα σηκώνοντας 180 κιλά στο αρασέ, 212.5 στο ζετέ και 392.5 στο σύνολο.

Δείτε ένα αφιερωματικό βίντεο με τα κατορθώματα του Πύρρου Δήμα:



Πηγή: sport-fm.gr

Ο λόγος που επέλεξε τον Αγγελίδη ο Ιβάν!!

Η επιλογή του Ιάκωβου Αγγελίδη για τη θέση του προέδρου του ΠΑΟΚ προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς, ενώ ο Ι. Σαββίδης την έκανε, προσπαθώντας να διορθώσει ένα δικό του λάθος. Φιλικό με Καμπούρ στις 18:00.

Ο λόγος που επέλεξε τον Αγγελίδη ο Ιβάν
Πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν την περασμένη Πέμπτη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι ο νέος της πρόεδρος είναι ο Ιάκωβος Αγγελίδης, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης προέβη σε αυτή την κίνηση, ώστε να κάνει πιο… γρήγορο τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ζητάει συχνά-πυκνά από τους παίκτες του να μην αργούν να δώσουν την μπάλα και να μην κάνουν τόσα λάθη. Αυτό τους είπε και μετά τη νίκη επί της Βααλβάικ.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο αγωνιστικά στον ΠΑΟΚ και για αυτό ο μεγαλομέτοχος του, έκανε την συγκεκριμένη επιλογή. Προσπαθεί να διορθώσει ένα δικό του λάθος ο Ιβάν Σαββίδης και για αυτό τοποθέτησε τον Κύπριο σε αυτή τη θέση, για να μην «παίζει» σπασμένο τηλέφωνο και να παίρνονται πιο γρήγορα οι αποφάσεις.

Είχε παρατηρηθεί ότι χρονοτριβεί ο σύλλογος σε διάφορα σημαντικά θέματα και ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικιών θεωρεί πως χάνει ο σύλλογος σε εντυπώσεις για αυτόν τον λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε συμφωνήσει με την ομάδα και υπέγραψε μετά από περίπου έναν μήνα, ενώ καθυστέρηση σημειώθηκε και στην «κλεισμένη» μεταγραφή του Ρατς, από τη στιγμή που τα βρήκε με τον ΠΑΟΚ μέχρι να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του. Εκτιμάται ότι ο κύριος Αγγελίδης έχει την ικανότητα να τρέξει τέτοια θέματα και να μην χρειάζεται να περιμένουν οι υπόλοιποι στην ομάδα την άφιξη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ από τη Ρωσία για τις οριστικές εξελίξεις σε διάφορα σημαντικά ζητήματα.

Σήμερα στις 18:00 (Otesport 4), ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο Όστερμπεκ την Καμπούρ στο πέμπτο και τελευταίο φιλικό του τεστ επί ολλανδικού εδάφους και ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, Φακούντο Περέιρα.

Από εκεί και πέρα πρέπει να τονιστεί (για τον αγώνα που θα γίνει στο αθλητικό κέντρο που προπονείται ο «Δικέφαλος») ότι η Καμπούρ τερμάτισε πέρυσι στη 12η θέση του Ολλανδικού πρωταθλήματος, φέτος απέκτησε 11 παίκτες μεταξύ των οποίων και ο Νιγηριανός Ογκμπέτσε που πριν τέσσερα χρόνια έπαιξε στην Καβάλα.
Πηγή: sport-fm.gr

Σίγουρα Μπουί, ίσως και εξτρέμ!!

Την πράσινη φανέλα θα φοράει του χρόνου ο Ουασίμ Μπουί, ενώ φημολογείται πως μπορεί να μην έρθει ως δανεικός, αλλά με κανονική μεταγραφή. «Τσεκάρουν» και εξτρέμ στον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα Μπουί, ίσως και εξτρέμ
Πέρασε από σαράντα… κύματα η μεταγραφή του Ουασίμ Μπουί στον Παναθηναϊκό, αλλά πολύ δύσκολα θα «κολλήσει» αυτή τη φορά, ενώ έδειξε να «χαλάει» το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από τη διαφοροποίηση της στάσης από πλευράς Γιουβέντους. Ο 21χρονος μέσος είναι στον… δρόμο για την Αθήνα, ενώ αναμένεται να σταλούν εντός της ημέρας τα απαραίτητα έγγραφα από τον ιταλικό σύλλογο.

Υπάρχει έντονη φημολογία η οποία προέρχεται από τη γειτονική χώρα, που κάνει λόγο για μη δανεισμό του Ολλανδομαροκινού, αλλά για κανονική μεταγραφή. Πάντως, μοιάζει για τρελό σενάριο, διότι ο Μπουί έχει συμβόλαιο με τη «Γιούβε» για έναν ακόμη χρόνο, ενώ οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Επιπλέον, ο παίκτης χρησιμοποιήθηκε χθες στο φιλικό με την Λουσέντο για περίπου τριάντα λεπτά. Γεγονός που δείχνει ότι τον πιστεύουν και πως θα τον ήθελαν πίσω στην ομάδα τους, αφού αρχικά τον «ψήσουν» στον Παναθηναϊκό.

Και εξτρέμ, αν προκριθεί

Σε αναζήτηση εξτρέμ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο Νίκος Νταμπίζας έχει στα υπόψιν του ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στα δύο άκρα, όπως ο Μπαϊράμι, αλλά θα «τρέξει» κάποια από τις περιπτώσεις μόνο σημειωθεί πρόκριση στα play-off του Τσαμπιονς Λιγκ. Αν η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ξεπεράσει το εμπόδιο της Σταντάρ Λιέγης στον τρίτο προκριματικό, θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου 5,5-6 εκατ. ευρώ και θα γίνει (τουλάχιστον) μία μεταγραφή. Μπορεί και δύο εφόσον βρεθεί κάτι πολύ καλό.Πηγή: sport-fm.gr

Τις καλύτερες λύσεις!!

Συνεχίζεται η έρευνα για επιθετικό και εξτρέμ με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού να αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ποια ονόματα παίζουν. Τι ισχύει με τις πωλήσεις. Θερμή υποδοχή στο Σικάγο.

Τις καλύτερες λύσεις
Για δύο τουλάχιστον ακόμα μεταγραφές κινούνται στον Ολυμπιακό και βρίσκονται σε επαφές για επιθετικό και εξτρέμ έχοντας προκρίνει κάποιες επιλογές. Πολλά τα ονόματα που ακούγονται, λίγα όμως από αυτά έχουν βάση και έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων. Κάποια ενδεχομένως δεν έχουν δει καν το φως της δημοσιότητας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον επιθετικό, ο Γέλε Βόσεν της Γκενκ είναι μια περίπτωση που έχουν προχωρήσει αρκετά οι «ερυθρόλευκοι», περιμένοντας την τελική εισήγηση του Μίτσελ για τον παίκτη που θα αποκτήσουν.

Στο θέμα του εξτρέμ τσεκάρουν διάφορες περιπτώσεις παικτών, ψάχνοντας την καλύτερη λύση. Ενδεχομένως να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο τυχόν επαφές με τον μάνατζερ του Μίτσελ, που εκπροσωπεί παίκτες όπως ο Πέδρο Λεόν και ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες.

Και για τις δύο αυτές κινήσεις προβλέπεται ένα πολύ σημαντικό μέρος του μπάτζετ και δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη πρώτου μεγέθους από την διοίκηση των «ερυθρολεύκων». Από εκεί και πέρα βρίσκονται σε αναμονή του Άλαν Πουλίδο, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει ήδη. Κι ας υποστηρίζουν στην Τίγκρες ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016, στέλνοντάς τον να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα για «καψώνι».

Δεν υπάρχει κάποιο νεότερο όσον αφορά τους παίκτες για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης ενδιαφέρονται για τον Κώστα Μανωλά, «σειρήνες» από το εξωτερικό υπάρχουν και για τους Γιάννη Μανιάτη, Χοσέ Χολέμπας χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή.

Θερμή υποδοχή είχε στο Σικάγο η αποστολή του Ολυμπιακού. Μετά το σπουδαίο φιλικό 3-0 επί της Μίλαν, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Λίβερπουλ σε ένα ακόμα πιο δυνατό «τεστ» για τον Μίτσελ και τους παίκτες του. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Παπαδόπουλο ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, τον Φορτούνη που δεν είναι ακόμα έτοιμος, τον Χουτεσιώτη ως τρίτο τερματοφύλακα και τους Γιαταμπαρέ, Μπονγκ.Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει ο εξτρέμ!!

Τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στη θέση του αριστερού εξτρέμ αναμένεται να «κλείσει» άμεσα η ΑΕΚ. Προσπαθούν για το «μπαμ» στην Ένωση. Από την Ισπανία η εναλλακτική του Μασούντ.

Πλησιάζει ο εξτρέμ
Φορτσάρουν στην ΑΕΚ για την απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ, με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να βρίσκεται συνεχώς σε συζητήσεις, «τρέχοντας» παράλληλα παραπάνω από μία υποθέσεις. Στην επαφή που υπήρξε με τον Τραϊανό Δέλλα συμφωνήθηκε, μετά από επιθυμία του προπονητή της ομάδας, ότι προτεραιότητα δεν αποτελεί η μεταγραφή του φορ, αλλά αυτή του ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Είχε αφήσει να φανεί ο νεαρός τεχνικός με τις δηλώσεις του στην «πρώτη» της Ένωσης ότι «καίγεται» για αυτή τη μεταγραφή, αναμένοντας από τότε τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα υπάρξουν σύντομα οριστικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς θέλει ο Δέλλας να τον έχει στο Πήλιο, όπου θα μεταβεί η ομάδα στις 9 Αυγούστου.

Κάποιο νεότερο με τον Μασούντ δεν υπάρχει ακόμη και οι κιτρινόμαυροι στρέφουν σιγά-σιγά την προσοχή τους στην εναλλακτική λύση, η οποία προέρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από τη Segunda Division, όπως αναφέρει ο «Τρελός του χωριού» της «SportDay».

Στην ΑΕΚ ασχολούνται και μια περίπτωση παίκτη, που πήρε μέρος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως και ο Μασούντ (είχε γίνει γνωστό από χθες). Δεν έχει γίνει σαφές αν είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για δύσκολη και ακριβή περίπτωση, για την οποία θα πρέπει να ρίξει περισσότερα χρήματα στο τραπέζι η Ένωση αν θέλει να μπει γερά στη διεκδίκηση του παίκτη.

Στα χέρια τους θα έχουν στην ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη το νομοσχέδιο, άρθρα του οποίου περιλαμβάνουν και την «Αγια-Σοφιά», καθώς θα έχουν προηγηθεί δύο συνεδρίες στο Β’ Θερινό τμήμα της Βουλής στις 29 Ιουλίου.Πηγή: sport-fm.gr

Υποψήφιος για Μουντομπάσκετ ο Γουόλ!!

Ο Τζον Γουόλ κλήθηκε στην προετοιμασία των ΗΠΑ εν όψει Μουντομπάσκετ.

Υποψήφιος για Μουντομπάσκετ ο Γουόλ
Μετά την απόσυρση του Μπλέικ Γκρίφιν, κλήθηκε ο Τζον Γουόλ στην προετοιμασία των ΗΠΑ εν όψει Μουντομπάσκετ.

Ο γκαρντ των Ουίζαρντς στην τέταρτη σεζόν του στο ΝΒΑ είχε 19,3 πόντους, 8,8 ασίστ, 4,1 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Θα προστεθεί στους ήδη 18 παίκτες που είναι υποψήφιοι για τη δωδεκάδα της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Ραντλ η Μακάμπι!

Την απόκτηση του Μπράιαν Ραντλ ανακοίνωσε η Μακάμπι ενισχύοντας τη θέση «4».

Ανακοίνωσε Ραντλ η Μακάμπι
Παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο Μπράιαν Ραντλ. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ (2,03μ.) αγωνιζόταν στη Μακάμπι Χάιφα, με την οποία είχε 12,3 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 1,6 τάπες και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Στο παρελθόν έχει παίξει σε Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Τελ Αβίβ και Άλμπα Βερολίνου, ενώ έχει αναδειχθεί δύο φορές κορυφαίος αμυντικός στο πρωτάθλημα Ισραήλ (2009 και 2014). Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβλημα με Τσαϊρέλη!!

Θλάση στους κοιλιακούς υπέστη ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και θα μείνει εκτός του υπόλοιπου της προετοιμασίας της Εθνικής στο Καρπενήσι.

Πρόβλημα με Τσαϊρέλη
Πλήγμα για την Εθνική, καθώς ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στους κοιλιακούς αριστερά.

Ο 26χρονος φόργουορντ ένιωσε ενοχλήσεις και συνοδεία του μάνατζερ Κώστα Κώτση και του γιατρού Χάρη Βουλγαρόπουλου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία σε νοσοκομείο της Λαμίας.

Ο νέος άσος της Κανάριας και πρώην του ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει θεραπεία και η κατάστασή του θα επαναξιολογηθεί σε μια εβδομάδα. Για την ώρα χάνει τουλάχιστον το υπόλοιπο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, που ολοκληρώνεται την Τρίτη. Πηγή: sport-fm.gr

Πλήγμα με Λαλάνα στη Λίβερπουλ!!

Πρόβλημα απ’ το πουθενά στη Λίβερπουλ που θα χάσει για έξι εβδομάδες τον Άνταμ Λαλάνα. Δεν προλαβαίνει την αρχή της σεζόν ο νεοαποκτηθείς άσος (δύο ντέρμπι).

Πλήγμα με Λαλάνα στη Λίβερπουλ!
Ισχυρός «πονοκέφαλος» στη Λίβερπουλ με τον τραυματισμό του Άνταμ Λαλάνα.

Ο παίκτης αν και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο για να ξεπεράσει το πρόβλημά του στους συνδέσμους, εν τούτοις τέθηκε νοκ-άουτ (και επίσημα) για τις επόμενες περίπου έξι εβδομάδες.

Κάτι που σημαίνει πως θα τον δούμε να κάνει το ντεμπούτο του (σε επίσημο αγώνα) απ’ τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά!

Κάτι που πρακτικά «μεταφράζεται» στο ότι ο νεοαποκτηθείς άσος των κόκκινων θα χάσει τα τρία ματς του Αυγούστου για την Πρέμιερ Λιγκ με Σαουθάμπτον (εντός), Μάντσεστερ Σίτι (εκτός) και Τότεναμ (εκτός), ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος κόντρα σε Άστον Βίλα (13/9, εντός) και Γουέστ Χαμ (20/9, εκτός).
Πηγή: sport-fm.gr

Το μήνυμα του Ντρογκμπά!! (pic)

Ένα νέο (γνωστό) κεφάλαιο ξεκίνησε για τον Ντρογκμπά με την μεταγραφή του στην Τσέλσι, ένα άλλο έκλεισε. Αυτό της Γαλατάσαραϊ. Και ο Ιβοριανός άσος έστειλε το δικό του «αποχαιρετιστήριο» μήνυμα.

Το μήνυμα του Ντρογκμπά (pic)
Το δικό του αντίο είπε στην Γαλατάσαραϊ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που πλέον ανήκει και επίσημα στην Τσέλσι. Ο Ιβοριανός φορ δεν ξεχνά τα όσα έζησε στην Τουρκία και έστειλε το μήνυμά του προς την «τσιμπόμ» και τους οπαδούς της, συνοδεύοντάς το με ένα κολάζ απ’ τις κορυφαίες στιγμές του στην ομάδα.

inner

«Θέλω να πω ευχαριστώ στην ομάδα και σε όλους τους οπαδούς της Γαλατάσαραϊ που με έκαναν να νιώσω τόσο ευχάριστα κατά την παραμονή μου στην Κωνσταντινούπολη. Είμαι περήφανος για τα όσα πετύχαμε μαζί και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά»
Πηγή: sport-fm.gr

Τριάρα πριν τον Παναθηναϊκό!!

Αν και πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, η Σταντάρ Λιέγης έδειξε έτοιμη ενόψει Παναθηναϊκού! Η αντίπαλος των πρασίνων επικράτησε πολύ εύκολα 3-0 της αδύναμης Σαρλερουά του Μαρίνου!

Τριάρα πριν τον Παναθηναϊκό
«Μήνυμα» στον Παναθηναϊκό για την κατάστασή της ενόψει των διπλών αναμετρήσεων για τον προκριματικό γύρο του Champions League έστειλε η Σταντάρ Λιέγης!

Στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα, η αντίπαλος του τριφυλλιού δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη Σαρλερουά και επικρατώντας 3-0 ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, στην πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα της Τετάρτης.

Με περίπου 12.000 φίλους της στις εξέδρες και σε ένα γήπεδο που έμοιαζε με… χωράφι (και υπάρχει εκτίμηση πως θα επιβαρυνθεί κι άλλο πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό) λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, οι Βέλγοι φρόντισαν μπαμ-μπαμ να καθαρίσουν το ματς.

Με τον Μπιά να βρίσκει δίχτυα στο 13’ και στο 19’, ουσιαστικά η… σεμνή τελετή έλαβε πρόωρα τέλος. Κι απλώς στο 55’ ο Καρσελά διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αλήθεια είναι πως η Σταντάρ δεν βρήκε καμία αντίσταση απ’ την ομάδα του Στέργου Μαρίνου (που ήταν βασικός και αντίκρισε κίτρινη κάρτα) και θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είχε πάρει πιο θριαμβευτικό χαρακτήρα, αλλά τα άσχημα τελειώματα και το δοκάρι (σε σουτ του Βαν Ντάμε) δεν το επέτρεψαν.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έπαιξε 4-4-2. Κάτω απ’ την εστία ήταν ο Καβασίμα, με τον Σταμ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Βαν Ντάμε αριστερά και τους Τεϊσέιρα και Άρσλαναγκιτς ως στόπερ.

Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Μάρκε και Λουμάνζα (73’ Αζντάρεβιτς), σαν δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Καρσελά (77’ Μπομπό), στο άλλο «φτερό» ο Μπιά, ενώ δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Εζεκιέλ και Ντε Καμάργκο (88’ Μεϊ)

Να τονίσουμε πως ανάμεσα στους θεατές, ήταν και ο Στιβ Ρούτερ, ο συνεργάτης του Γιάννη Αναστασίου που θα σημείωσε αρκετά στοιχεία στο μπλοκάκι του για να τα μεταφέρει στον τεχνικό των πρασίνων.
Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια από Ισραήλ για Κρόιφ και ΠΑΟΚ!!!

Τον Ζόρντι Κρόιφ σε επιτελικό πόστο στον ΠΑΟΚ στέλνουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, εμπλέκοντας στην υπόθεση την αποχώρηση του Αγγελίδη από την Μακάμπι!

Σενάρια από Ισραήλ για Κρόιφ και ΠΑΟΚ!
Το ρόλο του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ πρόκειται να αναλάβει ο Ζόρντι Κρόιφ.

Αυτό υποστηρίζουν δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο τα οποία μάλιστα, αναφέρουν ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές της ελληνικής ομάδας και του Κρόιφ.

Φυσικά στα σενάρια αυτά εμπλέκουν τον Ιάκωβο Αγγελίδη, ο οποίος αποχώρησε από την Μακάμπι για να αναλάβει πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Κρόιφ εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην Μακάμπι, έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Από την ελληνική ομάδα, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει τα σενάρια αυτά. Πηγή: sport-fm.gr

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί…!

Συνεχίζονται οι «σκληρές» προπονήσεις του Πανθρακικού στην Πολωνία, με τον Άκη Μάντζιο να δουλεύει συγκεκριμένα πράγματα και τον Κάσες να πετυχαίνει γκολάρα στο δίτερμα!

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί…
Με υψηλή ένταση και πολύ παιχνίδι με μπάλα συνεχίστηκαν οι προπονήσεις στο Σοχότσιν για τον Πανθρακικό, μια μέρα μετά το φιλικό παιχνίδι της χρονιάς που έδωσε απέναντι στην Χαποέλ Ρανανά.

Μετά τη βροχερή πρωινή προπόνηση όπου οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ και περιλάμβανε ποδήλατο στο δάσος που βρίσκεται κοντά στο αθλητικό κέντρο, η απογευματινή προπόνηση άρχισε στις 6 με το ψιλόβροχο να συνοδεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Η προπόνηση του Άκη Μάντζιου και των συνεργατών του περιλάμβανε αρκετά κομμάτια τακτικής και κυκλοφορίας της μπάλας ενώ το τελευταίο μέρος της προπόνησης περιλάμβανε διπλό με τον Κάσες να πετυχαίνει εξαιρετικό τέρμα.Πηγή: sport-fm.gr

Το «καψώνι» στον Πουλίδο!

Ο Πουλίδο έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση της Τίγκρες ότι η επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και εκείνη τον έστειλε να προπονείται με τους… μικρούς!

Το «καψώνι» στον Πουλίδο!
Με ένα... καψώνι απάντησε η Τίγκρες στον Πουλίδο και στην ξεκάθαρη θέση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη!

Πώς;

Τον έστειλε να προπονείται με την δεύτερη ομάδα της, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Αργεντινής.

Αυτό αποκαλύπτει ιστοσελίδα της Αργεντινής η οποία επισημαίνει πως πρόκειται για απόφαση της διοίκησης, καθώς ο Πουλίδο δεν έχει φανεί στις προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα όπως προσθέτει, δεν έχει ξεκαθαρίσει το χρονικό διάστημα που θα προπονείται με την δεύτερη ομάδα της Τίγκρες.

Το σχετικό δημοσίευμα προσθέτει ότι ο Πουλίδο έχει συμφωνήσει με ομάδα στην Ευρώπη (σσ. αναφέρει το όνομα του Παναθηναϊκού και όχι του Ολυμπιακού ότι βρίσκεται… πίσω από την επιθυμία αυτή).

Μετά την εξέλιξη αυτή οι σχέσεις των δύο πλευρών γίνονται ακόμη χειρότερες με το σίριαλ της απόκτησής του από τον Ολυμπιακό να διατηρείται.
Πηγή: sport-fm.gr

Σαλίνο: «Η Μίλαν είναι… Μίλαν»!

Μπορεί να μην έπαιξε με όλα τα αστέρια της, ωστόσο αυτό επ’ ουδενί δεν μειώνει την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν (3-0), όπως τόνισε ο Λεάντρο Σαλίνο.

Σαλίνο: «Η Μίλαν είναι… Μίλαν»!
Επ' ουδενί δεν μειώνεται η σημασία της φιλικής νίκης του Ολυμπιακού επί της Μίλαν (3-0) επειδή οι ροσονέρι παρατάχθηκαν χωρίς αρκετούς «βασικούς», όπως ξεκαθάρισε ο Λεάντρο Σαλίνο.

«Ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμάς, ανεξάρτητα απ’ τους παίκτες που αγωνίστηκαν για τους αντιπάλους μας. Η Μίλαν είναι πάντα Μίλαν. Είναι πολύ σημαντικό που νικήσαμε μια απ’ τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας, κάναμε αρκετά φιλικά στην Αυστρία και τώρα είμαστε εδώ, στις ΗΠΑ σε ένα σπουδαίο τουρνουά όπου αντιμετωπίζουμε κάποιες απ’ τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου», ανέφερε σχετικά ο Βραζιλιάνος μπακ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν ακόμα δύο φιλικά παιχνίδια επί αμερικανικού εδάφους, αρχικά με τη Λίβερπουλ και στη συνέχεια με τη Μάντσεστερ Σίτι.Πηγή: sport-fm.gr

Στη Λίβερπουλ ο Λόβρεν!!

Παίκτης της Λίβερπουλ θα πρέπει να θεωρείται ήδη ο Ντέγιαν Λόβρεν, καθώς επήλθε οριστική συμφωνία με τη Σαουθάμπτον για την παραχώρησή του.

Στη Λίβερπουλ ο Λόβρεν
Ακόμα μια μεταγραφή «έκλεισε» η Λίβερπουλ, που ουσιαστικά απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί! Οι «κόκκινοι» τα βρήκαν σε όλα με τη Σαουθάμπτον και προσφέροντάς της περίπου 20 εκατ. λίρες, κάνουν δικό τους τον Ντέγιαν Λόβρεν.

Μέσα στο σαββατοκύριακο, ο Κροάτης αμυντικός θα περάσει απ’ τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο για να γίνει και επίσημα κάτοικος Μέρσεϊσαϊντ!

Ο 25χρονος άσος είχε πέρσι με την φανέλα των «Αγίων» 31 συμμετοχές (όλες ως βασικός) στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ υπενθυμίζεται πως ήδη η Λίβερπουλ έχει αποκτήσει απ’ τη Σαουθάμπτον τους Λαλάνα και Λάμπερτ!
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλουν Μπάιρον Σκοτ οι Λέικερς!!

Πρόταση στον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Μπάιρον Σκοτ έκαναν οι Λέικερς για να αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας τη νέα χρονιά.

Θέλουν Μπάιρον Σκοτ οι Λέικερς
Ο Μπάιρον Σκοτ φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός των Λέικερς για τον πάγκο. Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, η ομάδα του Λος Άντζελες έχει ήδη καταθέσει επίσημη πρόταση στον 53χρονο τεχνικό για να αναλάβει τα «ηνία» και να προπονήσει την πέμπτη διαφορετική στην καριέρα του στο ΝΒΑ.

Απ’ τον Απρίλιο του 2013 κάνει… διακοπές όταν κι αποχώρησε απ’ τους Καβαλιέρς κι ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί στους Κινγκς, στους Νετς και τους Χόρνετς. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχει ρεκόρ ως τεχνικός 449 νίκες και 545 ήττες.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε και Μαχαμάτ!!

Σε μία ακόμη μεταγραφή προχώρησε ο Πλατανιάς που ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου αμυντικού χαφ, Αζρακ Μαχαμάτ.

Ανακοίνωσε και Μαχαμάτ
Ενισχύθηκε στο χώρο του κέντρου ο Πλατανιάς από τη διοίκηση του οποίου ανακοινώθηκε η απόκτηση του 26χρονου (με γαλλικό διαβατήριο και καταγωγή από το Τσαντ) Μαχαμάτ.

Ο ύψους 1,81 μ. ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Οσέρ και την περασμένη χρονιά έπαιξε για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Σόφιας στη Βουλγαρία.

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, για δύο χρόνια, με τον ποδοσφαιριστή Άζρακ Γιασίν Μαχαμάτ (Azrack Yassine Mahamat), ο οποίος θα βρίσκεται αύριο, Σάββατο, το μεσημέρι, στο Καρπενήσι για να ενσωματωθεί με την αποστολή της ομάδας μας.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής (γεννηθείς στις 24/3/1988) από το Τσαντ, με γαλλικό διαβατήριο, έχει ύψος 1,81 μ. και αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 από τη γαλλική Οσέρ, ενώ πέρυσι είχε μια «γεμάτη» χρονιά (35 συμμετοχές) με τη Λοκομοτίβ Σόφιας. Ακόμη, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στην Οσέρ (Β), στην Εσπανιόλ (Β), στη Χάλμσταντ, στη Μελίλα και στην Έταρ».

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, ο 26χρονος αμυντικός χαφ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τη Χανιώτικη ομάδα, τονίζοντας ότι έχει πολύ θετικά λόγια τόσο για την οργάνωσή της, όσο και τις συνθήκες εργασίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Πλατανιά. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την ομάδα και διαπιστώνω ήδη ότι όλα όσα γνώριζα ισχύουν. Οι άνθρωποι της ομάδας με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι πολύ φιλικοί. Αύριο θα βρίσκομαι στο Καρπενήσι. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, δηλαδή την παραμονή της στη Super League και να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τους δικούς μου στόχους, αυτό που θέλω είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο», τόνισε ο Μαχαμάτ. Πηγή: sport-fm.gr

Στη Λιμόζ ο Βέστερμαν!!

Η Λιμόζ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λέο Βέστερμαν για ένα χρόνο, με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα.

Στη Λιμόζ ο Βέστερμαν
Δανεικό από την Μπαρτσελόνα για ένα χρόνο απέκτησε η Λιμόζ τον Λέο Βέστερμαν.

Ο 22χρονος Γάλλος γκαρντ (1,96μ.) αγωνιζόταν την τελευταία διετία στην Παρτιζάν με την οποία είχε 7 πόντους και 2,2 ασίστ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα μέχρι να τραυματιστεί στο γόνατο, ενώ στην Αδριατική Λίγκα είχε 8,7 πόντους και 2,9 ασίστ κατά μέσο όρο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πρασινίζει» ο Μποχωρίδης!!

Προβάρει την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Λευτέρης Μποχωρίδης! Οι επαφές ανάμεσα στον Παναθηναϊκό, τον Άρη και τον παίκτη έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και η... κάθοδος του νεαρού άσου προς ΟΑΚΑ είναι κοντά!

«Πρασινίζει» ο Μποχωρίδης!
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι σημερινές διαπραγματεύσεις και επαφές ανάμεσα σε όλες τις πλευρές κινήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα και φαίνεται πως ο διεθνής γκαρντ θα φοράει τα πράσινα απ’ τη νέα χρονιά.

Ο νεαρός άσος που προ ημερών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης ανέκαθεν βρισκόταν στο ραντάρ του τριφυλλιού, στο πλαίσιο της ελληνοποίησης που επιχειρούν από φέτος οι πρωταθλητές Ελλάδας, θέλοντας να «κλείσουν» με ό,τι καλύτερο τις θέσεις των γκαρντ.

Εκφράζεται αισιοδοξία από πλευράς τριφυλλιού πως ενδεχομένως και μέσα στο σαββατοκύριακο να υπάρχουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα και ο παίκτης να… κατηφορίσει προς ΟΑΚΑ, αφήνοντας τον Άρη που θα βάλει ένα «καλό» ποσό στα ταμεία του για την παραχώρηση του 20χρονου γκαρντ.

Την περσινή σεζόν με τους Θεσσαλονικείς, ο Μποχωρίδης σε 26 αγώνες της κανονικής διάρκειας είχε 7 πόντους κατά μέσο όρο, 2,6 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεισε» Γιαννάκη η ΑΕΚ!!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα ναι, όπως φαίνεται, αυτός που θα κρατάει τα ηνία της ΑΕΚ στην επιστροφή της στην Α1, αφού συμφώνησε για τα δύο επόμενα χρόνια με την διοίκηση των «κιτρινόμαυρων».

«Έκλεισε» Γιαννάκη η ΑΕΚ!
Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο θα γίνει, εκτός απροόπτου, η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1.

Ο έμπειρος προπονητής συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με την διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» και ήρθαν σε συμφωνία για τα δύο επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα απ’ την πρώτη κιόλας σεζόν της επιστροφής της, ενώ οι πρώτες κινήσεις δεν αποκλείεται να γίνουν σύντομα.

Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν τις επόμενες μέρες, όπως ζήτησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, προκειμένου να διευθετηθούν διαδικαστικά θέματα, με το προπονητικό τιμ να ενισχύεται με έναν εκ των Λινάρδου ή Ζιάγκου.
Πηγή: sport-fm.gr

Φουστέρ: «Κάναμε μια καλή αρχή»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση κόντρα στη Μίλαν και από τη νίκη με σκορ 3-0 δηλώνει ο Νταβίδ Φουστέρ που τόνισε πως οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Φουστέρ: «Κάναμε μια καλή αρχή»
Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό επί αμερικανικού εδάφους αφού επικράτησε με σκορ 3-0 κι ένας από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι, ο Νταβίδ Φουστέρ, μιλώντας στην κάμερα της Nova δεν έκρυψε την ικανοποίησή του.

«Ήταν μια πολύ καλή αρχή. Ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Παίξαμε πολύ καλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να νικήσουμε τη Μίλαν. Η προσαρμογή μας είναι γρήγορη. Πιστεύουμε ότι οι νέοι παίκτες μπορούν να προσφέρουν πολλά. Είναι όλοι πολύ καλοί παίκτες» δήλωσε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής ο οποίος ρωτήθηκε και για τον αγώνα που ακολουθεί απέναντι στη Λίβερπουλ:

«Είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Παίξαμε και πέρυσι κόντρα στην Λίβερπουλ. Εκτός απ' ότι μας βοηθάνε στην προετοιμασία αυτά τα ματς, πάντα μας ενδιαφέρει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο τουρνουά».

Πάει γι' άλλα ο Εργοτέλης!!

Ισόπαλος με σκορ 1-1 ήρθε ο Εργοτέλης κόντρα στην Δόξα Κατωκοπιάς και έτσι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Κρητικών επί κυπριακού εδάφους. Τι δήλωσε ο τεχνικός τους.

Πάει γι' άλλα ο Εργοτέλης
Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση του Εργοτέλη με την Δόξα Κατωκοπιάς. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Μακάρειο Στάδιο της Λευκωσίας και ήταν το τρίτο και τελευταίο φιλικό των Κρητικών στην Κύπρο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με σουτ του Γκονζάλες στο 42’ κι ενώ στο 72’ το πλασέ του Ταουσιάνη έφερε το ματς στα ίσα και ουσιαστικά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ουσιαστικά έτσι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του συλλόγου του Ηρακλείου που αύριο το πρωί (στις 11:00) θα αναχωρήσει απ’ τη Μεγαλόνησο με προορισμό την βάση της.

Η σύνθεση του Εργοτέλη: Καβουσάκης (46’ Δερμιτζάκης), Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (57’ Σαϊνάτι), Πίτσος (57’ Κασαπάκης), Μέγι, Κοζορώνης (46’ Ταμέζε), Στράους (57’ Άλα), Χαντί (46’ Γιουσούφ) Επιτάσιο (46’ Νύκταρης), Παμλίδης (46’ Μπαμ Μπαμ), Χρυσοφάκης (46’ Ταουσιάνης).

Έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα ο Χουάν Φεράντο, τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι, όπως και τα προηγούμενα φιλικά, όπου θέλαμε να δούμε στο γήπεδο πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις και είδαμε θετικά στοιχεία. Ήταν ένα παιχνίδι όπου δώσαμε και αρκετό χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που είναι υπό δοκιμή. Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία της ομάδας στην Κύπρο, θέλαμε και καταφέραμε να περάσουμε κάποια θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου οι οποίοι δουλέψανε σκληρά σε όλο το διάστημα της παραμονής μας στην Κύπρο. Πλέον γυρίζουμε στο Ηράκλειο για το τελευταίο μέρος της προετοιμασίας μας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος». Πηγή: sport-fm.gr

Κακοπερνάει στη Μύκονο ο Νόιερ…!! (pic)

Ζωή και κότα κάνει εδώ και λίγες μέρες ο Μάνουελ Νόιερ στη Μύκονο, όπου φυσικά γίνεται αποδέκτης λατρείας απ' το γυναικείο φύλλο που τον αναγνωρίζει μια χαρά!

Κακοπερνάει στη Μύκονο ο Νόιερ… (pic)
Στη Μύκονο γεμίζει τις μπαταρίες του τις τελευταίες ημέρες ο Μάνουελ Νόιερ. Και βάσει των φωτογραφιών που ανεβάζει στο Instagram δεν περνάει κι άσχημα.

Μπορεί στο πλάι του να 'χει τη σύντροφό του, Κάθριν Γκλιχ, ωστόσο οι Ελληνίδες και οι ξένες τουρίστριες που τον βλέπουν, τον αναγνωρίζουν μια χαρά.

Και δεν χάνουν ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του. Και κακά τα ψέμματα, βάσει της τελευταίας που δημοσιοποίησε, θα μπορούσε κάλλιστα να κατεβάσει... ενδεκάδα, αν είχε ακόμα μια γυναίκα (με εκείνον στο τέρμα πάντα)!

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Να νικήσει απόσταση και …γραφειοκρατία!!

O Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για τον Σαββίδη που μαθαίνει στον ΠΑΟΚ και αναλύει λίγο περισσότερο την κίνηση με τον Ιάκωβο Αγγελίδη! 
Πολλά πρέπει να συμβούν για να έχει ο ΠΑΟΚ ένα ευοίωνο μέλλον και παρότι πολλές φορές έχω απογοητευτεί από τις πρακτικές Σαββίδη, αυτή τη φορά πρέπει να ομολογήσω πως μου δίνει για πρώτη φορά την αίσθηση πως είναι σε καλό δρόμο.
ADVERTISEMENT
Πρώτα απ όλα, ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν έχει κάνει απολύτως καμία δημόσια τοποθέτηση, κάτι που απέφυγε να κάνει κυρίως στη παρουσίαση του προπονητή. Δεν εμφανίστηκε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που θα μπορούσε να το κάνει. Γενικά είναι αόρατος επικοινωνιακά, κάτι θετικό αν σκεφτεί κανείς πως πέρυσι τέτοιο καιρό ανέβασε τον πήχη χωρίς να έχει ο ΠΑΟΚ την υποδομή να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.
Ο Σαββίδης μαθαίνει και αυτό μου δείχνει η κίνηση Αγγελίδη. Ο Κύπριος δεν είναι Τσιστιακόφ, έχει ξεκάθαρο τομέα ευθύνης, εμπλέκεται σε συγκεκριμένο τάιμινγκ στο κομμάτι του αγωνιστικού τμήματος. Κοινώς, δεν θα ψάξει ο ίδιος παίκτες, αλλά στο τελικό στάδιο θα αναλάβει την διαπραγμάτευση.
Ο ΠΑΟΚ επισήμως εχθές, θέλησε να μας πει πως ο Αγγελίδης θα έχει το ελεύθερο και πως δεν θα χρειάζεται ο Σαββίδης για να προχωρήσουν τα θέματα της ομάδας. Αν αυτό είναι αληθές και αν η ΠΑΕ δε το λέει γιατί όλες οι πιέσεις που της ασκούμε δια του Τύπου αφορούν αυτή της την αδυναμία, τότε ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει άμεσα.
Μιλώντας με Ισραηλινούς δημοσιογράφους, διαπιστώσαμε πως τρέφουν πολύ μεγάλο σεβασμό στον Αγγελίδη. Και πως ως προσωπικότητα, θεωρούν αδιανόητο να δέχτηκε πρόταση από τον ΠΑΟΚ χωρίς να είναι το κουμάντο της εταιρίας. Σίγουρα είναι και ο κατάλληλος σε επίπεδο επαγγελματικής υποδομής για να εξηγεί μέσο ριπόρτ στον Σαββίδη το γιατί κάνει συγκεκριμένες επιλογές, έτσι ώστε και ο τελευταίος να μη χρειάζεται καμιά πενήντα συμβούλους για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα.
Κλειδί για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σε πρώτη φάση πάντως είναι η λέξη… μπάτζετ. Ο Σαββίδης χωρίς να έχω καταλάβει το γιατί, επιλέγει μία στρατηγική χωρίς ξεκάθαρο οικονομικό προσανατολισμό. Όταν όμως αυτός δεν υπάρχει, τότε δεν μπορούμε να κινηθούμε σε τάιμινγκ σωστό. Αν ο ίδιος ο Σαββίδης θέλει να κάνει την υπέρβαση σε κάποια φάση, είναι θέμα προς συζήτηση. Όμως πρέπει από πολύ νωρίς να υπάρχει μία εικόνα της διοίκησης για το τι μπορεί να ξοδέψει για το αγωνιστικό της τμήμα, τις υποδομές της και διάφορα άλλα. Ελπίζω, μέσα σε αυτά που κουβέντιασε ο Αγγελίδης με τον μεγαλομέτοχο να είναι και αυτό. Και σίγουρα το γνωρίζει το θέμα, γιατί έχει μιλήσει με τον Βρύζα ο οποίος έχει δυσκολευτεί αρκετά από την έλλειψη μπάτζετ.
Για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ, ο πολυάσχολος και σε απόσταση Σαββίδης πρέπει να προσθέτει πινελιές. Πρωταγωνιστικό ρόλο δεν μπορεί να έχει εκτός και αν η βάση του γίνει η Θεσσαλονίκη. Και είναι λογικό να υπάρχει αυτό το πρόβλημα, μιας και ο άνθρωπος έχει δεκάδες επιχειρηματικά ανοίγματα σε διαφορετικές γεωγραφικές βάσεις.
Με τη πρόσληψη Αγγελίδη δείχνει να είναι σε σωστό δρόμο. Να προετοιμάζεται καλά ενόψει των αλλαγών που επίκεινται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκεί όπου ο Σαρρής δεν έχει παραιτηθεί ακόμη και φροντίζει να βγαίνει φωτογραφίες με τον νέο προπονητή της εθνικής. Με τον οποίο παρεμπίπτοντος, πρέπει να ψωνίζουν από το ίδιο κατάστημα οπτικών.
ΥΓ Στον ΠΑΟΚ είναι μεγαλομέτοχος ένας Έλληνας ομογενής από τη Ρωσία που έχει αφομοιώσει σε τεράστιο βαθμό την κουλτούρα της. Πρόεδρος, έρχεται ένας Αμερικανοθρεμμένος Κύπριος που η υποδομή του είναι στην απέναντι όχθη. ΠΑΟΚ, η ομάδα που έφερε κοντά τις υπερδυνάμεις. Αν βρούμε και έναν κινέζο τεχνικό διευθυντή για φθηνά εργατικά… πόδια, όλα καλά.
ΥΓ Χρύσανθε αν δεν βάλεις χαλί στο ραδιόφωνο αυτό το τραγούδι https://www.youtube.com/watch?v=f8kUtg-BKH4#t=65 η φιλία μας δοκιμάζεται. Και αν δεν το βάλεις εσύ, θα το βάλω εγώ… Και δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση.
Πηγή: gazzetta.gr

Next best thing!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος «δείχνει» μέσα από το blog του στο gazzetta υποψήφιους αστέρες της επόμενης ημέρας του Ολυμπαικού, με αφορμή το 3-0 επί της Μίλαν.
Θυμάμαι σαν τώρα ένα άρθρο στο gazzetta, αρχές Ιουλίου, όταν ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Μαζουακού. Ο τίτλος ήταν, «την έκπληξη ο Brazilian style». Αναφερόμουν στο Γαλλάκι και εξηγούσα γιατί από τις πρώτες πληροφορίες που είχα πάρει, σχημάτιζα την εντύπωση ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ευχάριστη έκπληξη για τους ερυθρόλευκους.
ADVERTISEMENT
Αυτό που είχα εισπράξει από πολλά σχόλια ήταν ειρωνεία. Αλλά εγώ επανήλθα. Και μόλις προχθές έγραψα και δεύτερο κομμάτι για τον Μαζουακού, έχοντας πλέον ακόμη καλύτερη εικόνα για τον παίκτη, αφού εκτός από ένα βίντεο μίας ώρας που είχα βρει με την ανάλυση του παίκτη βάσει της απόδοσής του σε όλη την περασμένη σεζόν, είχε παρακολουθήσει κι ένα ολόκληρο παιχνίδι του με τη Βαλενσιέν. Και σχολίαζα ένα πράγμα, ότι  έχει προδιαγραφές για μεγάλα πράγματα.
Το παιδί ήταν εντυπωσιακό στο πρώτο του κιόλας παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα, κόντρα στη Μίλαν! Είδες ένα παίκτη που στο α΄ημίχρονο ξεχώρισε σαν αριστερός μπακ και στο β΄, όσο έπαιξε, ξεχώρισε και σαν αριστερός εξτρέμ, με τον Μίτσελ να δικαιώνει την εκτίμησή μου ότι θα τον χρησιμοποιούσε και στην επίθεση. Έμβολο πραγματικό στην αριστερή πλευρά ο μικρός, πλαγιοκοπούσε συνεχώς, είτε σαν μπακ, είτε σαν κυνηγός, την άμυνα της Μίλαν και προκαλούσε ρήγματα, βομβαρδίζοντας με σέντρες και μπούκες, με αποκορύφωμα την ασίστ στον Διαμαντάκο για το 2-0.
Είναι φως φανάρι ότι ο Μαζουακού μπορεί να εξελιχθεί σε ένα next best thing του Ολυμπιακού! Τον βλέπεις ότι έχει ταχύτητα, τεχνική και ποιότητα! Φεύγει η μπάλα με ακρίβεια από τα πόδια του, ακόμη κι υπό πίεση. Δεν σου μοιάζει για αμυντικός, αλλά για χαφ. Κι αμυντικά-εκεί όπου είχα κάποια ερωτηματικά-ήταν αρκετά καλός. Σε μία δύο περιπτώσεις έπρεπε όντως να είχε καλύτερη κάλυψη. Είναι αυτό που λέμε ότι στο ανασταλτικό κομμάτι χρειάζεται δουλειά. Κι εμπειρίες. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη ούτε καν 21 ετών κι ότι μέχρι πέρσι τέτοιο καιρό, οι μόνες παραστάσεις του ήταν από το πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας της Γαλλίας με τη Βαλενσιέν Β…
Απλά με την ευκαιρία της εντυπωσιακής ποδοσφαιρικής παράστασης που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην έστω «άλλη» τωρινή Μίλαν σε σχέση με το παρελθόν (και χωρίς Μπαλοτέλι, Μοντολίβο, Αμπάτε, Μουντάρι, Μενέζ, Ντε Γιόνγκ, Ζαπάτα), θέλω να θυμίσω κάποια άλλα πολύ πρόσφατα άρθρα μου για παίκτες όπως ο Παπάζογλου, ο Διαμαντάκος, ο Μπουχαλάκης και βέβαια ο Αμπιντάλ. Γιατί είδαμε πως στάθηκαν οι δύο Έλληνες σέντερ φορ εναντίον Ραμί, Άλεξ, Μεξές, Μπονέρα. Κι είδαμε και πόσο επιβλητική ήταν η παρουσία του Γάλλου αριστερού στόπερ, αλλά και πόσο ξεχωριστός μέσος είναι ο Κρητικός, με την εκπληκτική γκολάρα του και τη γενικότερη εικόνα του-άλλος υποψήφιος για next best thing ο επίσης 21χρονος κι επίσης αριστεροπόδαρος άσος!
Σίγουρα, περισσότερα κι ασφαλέστερα πράγματα θα ξέρουμε για όλους στα δύο πολύ πιο δύσκολα τεστ της Αμερικής, με την πρωταθλήτρια και τη δευτεραθλήτρια Αγγλίας, Σίτι και Λίβερπουλ αντίστοιχα, και όπως θα ήταν ανώφελο να…σιχτιρίζαμε σε ένα Μίλαν-Ολυμπιακός 3-0, το ίδιο ανώφελο είναι να πανηγυρίζουμε στο Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0.
Απλά θέλω να πω η, μάλλον να επαναλάβω ότι κακώς υποτιμώνται παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν αποτελούν ηχηρές μεταγραφές η, που μπορεί να είναι κάποιας ηλικίας.  Όσους δεν τους ξέρουν, ας περιμένουν να τους δουν. Και για κάποιους άλλους, ας αναρωτηθούν γιατί τους θέλει ο προπονητής κι ας σκεφθούν μήπως δεν τους έχουν αξιολογήσει οι ίδιοι σωστά.
Κι αν θέλουν κάποιοι, ας μπουν στη διαδικασία να (συν)εκτιμήσουν ότι για να αναλύσω ένα «άγνωστο» στους πολλούς παίκτη, έχω "βγάλει τα μάτια μου" και δεν αρκούμαι στα πεντάλεπτα η, δεκάλεπτα βιντεάκια του youtube, όπου όλοι οι παίκτες μοιάζουν σούπερ ντούπερ
Παρεμπιπτόντως, είδαμε, και δη σε μία Μίλαν σε προβληματική εικόνα, και πόσο καλά στοιχεία έχει ο Γάλλος επιθετικός Νιάνγκ, για τον οποίο επίσης είχα σημειώσει περί της ποιότητας του, σε ένα κομμάτι μου για τον "αντιΚάμπελ".
Πηγή: gazzetta.gr

Η επανάσταση των πληβείων!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ακολουθεί το νήμα των αναμνήσεων, από τη διπλή εποποιία του 1987, μέχρι την παγκόσμια τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.
Διάβασα ότι ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να αποκτήσει κάποιον Μπούι και ενθουσιάστηκα. Φέρε, πασά μου, τον Ντέιβιντ Μπόουι να πέφτουν τα τσιμέντα κάθε Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ! Τον είδα κάποτε στη Λεωφόρο, τριπλό σερβίρισμα με Λου Ρηντ και Έλβις Κοστέλλο, όνειρο δηλαδή, και έχω να το θυμάμαι για μια ζωή.
ADVERTISEMENT
Εικοσιοχτώ χρόνια πέρασαν και, ω του αίσχους, η Λεωφόρος είναι ακόμη εν ενεργεία. Το ίδιο και ο Μπόουι, μόνο που αυτός μοιάζει νέος. Και δεν δίνει πια συναυλίες.
Ή μήπως απελπίστηκε ο Δημήτρης και αποφάσισε για φέρει για σέντερ τον 53χρονο σήμερα Σαμ Μπούι; Αχ, ο Σαμ Μπούι… Ο σέντερ-θαύμα, που για έναν χειμώνα συντηρούσε μόνος την τοπική οικονομία στο Λέμπανον της Πενσυλβάνια, από τις ορδές των κολεγιακών κατασκόπων που κατέφταναν για να τον δελεάσουν!
Ο Τζέρι Ταρκάνιαν γράφει στην αυτοβιογραφία του, ότι το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι είχε κλείσει ξενοδοχείο για όλη τη χρονιά. «Ετσι, θα υπήρχε δωμάτιο διαθέσιμο όποτε κι αν αποφάσιζε το σχολείο να στείλει άνθρωπό του για να πλευρίζει τον Μπούι. Τις υπόλοιπες ημέρες, το δωμάτιο ήταν στην αποκλειστική διάθεση του ίδιου του Μπούι».
Ο Σαμ Μπούι ήταν ένας γίγας με πήλινα πόδια. Στο κολέγιο, έμεινε δύο χρόνια στις κερκίδες λόγω τραυματισμών. Το πόδι του έσπασε σαν κλαράκι χωρίς να υπάρχει αντίπαλος σε ακτίνα δύο μέτρων. Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ρίσκαραν και τον πήραν στο νούμερο 2 του ντραφτ, πίσω από τον Ακίμ Ολάζουον. Πανηγυρίζοντας έξαλλα, οι Σικάγο Μπουλς επέλεξαν στο 3 αυτόν που όλοι γνωρίζετε.
Το ντραφτ του 1984, το πρώτο της θητείας του μυστακοφόρου Ντέιβιντ Στερν, έγινε θρύλος. Όχι μόνο θρύλος, αλλά και βιβλίο: «Tip Off», του Φίλιπ Μπόντι. Και ντοκυμαντέρ, το οποίο προβάλλεται αυτές τις μέρες από την NBA TV (και τον ΟΤΕ). Hταν η γενιά που άλλαξε το μπάσκετ, η φουρνιά που έβγαλε 5 μελλοντικούς Hall Of Famers.
Οι τέσσερις πρώτοι είναι ευκολάκια: Oλάζουον, Τζόρνταν, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Τζον Στόκτον. Τον έτερο θα τον βρείτε εάν ψάξετε στα ψιλά γράμματα. Εκτος γύρος, νούμερο 144, Οσκαρ Σμιτ. Βραζιλιάνος, με γερμανική ρίζα όπως φαίνεται κι από το όνομα.
Mão Santa, τον αποκαλούσαν στο Νατάλ, όπου μεγάλωσε: «Το άγιο χέρι».
Τότε ήταν σπάνια πανίδα οι ξένοι που άνοιγαν τις πύλες του ΝΒΑ. «Μου πρόσφεραν ένα συμβόλαιο ονείρου», θυμάται ο Όσκαρ στο ντοκυμαντέρ της NBA TV. «Αλλά είπα όχι. Είπα όχι, γιατί θα γινόμουν επαγγελματίας και θα αναγκαζόμουν να εγκαταλείψω την Εθνική Βραζιλίας. Δεν υπάρχει συναίσθημα καλύτερο από τη συμμετοχή στην Εθνική ομάδα».
Δεν υπάρχει συναίσθημα καλύτερο από τη συμμετοχή στην Εθνική ομάδα.
Τρία χρόνια αργότερα, ο Οσκαρ πρωταγωνίστησε στην εποποιία της Ιντιανάπολις, με 46 πόντους, τους 38 στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού, 120-115 τους Αμερικανούς (Ρόμπινσον, Μάνινγκ κ.α.) στον τελικό του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος, 23 Αυγούστου του 1987. Είχε προηγηθεί το θαύμα της Ελλάδας, δυόμισυ μήνες νωρίτερα. Η επανάσταση των πληβείων του μπάσκετ.
Ημουν από τους τυχερούς που παρακολούθησαν από τις κερκίδες την ανεπανάληπτη μονομαχία του Όσκαρ με τον Ντράζεν Πέτροβιτς, Ρεάλ-Καζέρτα 117-113, τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1989 στο Φάληρο. Ο μακαρίτης Ντράζεν έβαλε 62 και κατέκτησε το τρόπαιο, ο Όσκαρ μόλις 44 και έμεινε με άδεια χέρια. Ο Νάντο Τζεντίλε πέτυχε 34, αλλά το κατόρθωμά του έγινε αστερίσκος.
Ηταν, ίσως, ο ωραιότερος τελικός που έγινε ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μπορείτε να τον δείτε ολόκληρο στο ευλογημένο YouTube.
Επτά χρόνια αργότερα, η τύχη μου χαμογέλασε ξανά. Στον αγώνα για την 5η-6η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, αποχαιρέτησαν ταυτόχρονα το διεθνές στερέωμα δύο ημίθεοι του μπάσκετ: ο Οσκαρ Σμιτ και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Οι δύο αρχηγοί της επανάστασης των πληβείων.
Ημουν εκεί. Η συγκίνηση πότισε τους τοίχους των αποδυτηρίων. Η δική τους, η δική μου, όλων. Δάκρυσε η πορτοκαλί μπάλα.
Ο Οσκαρ εντάχθηκε στο Hall Of Fame το 2013, όταν προτιμήθηκε έναντι του Νίκου Γκάλη. Η ανεπίσημη στατιστική του δίνει 49.737 πόντους και τον ανεβάζει στην κορυφή των σκόρερς, στην ιστορία του αθλήματος.
Ο τελευταίος παίκτης που άκουσε το όνομά του ντραφτ του 1984, νούμερο 228, ήταν κάποιος Ντάνιελ Τραντ, από το μικρό κολέγιο Κλαρκ της Μασαχουσέτης. Τον διάλεξαν οι Σέλτικς, περισσότερο για λόγους δημοσίων σχέσεων, όπως γινόταν συχνά στους τελευταίους γύρους. Στο ίδιο ντραφτ είχε επιλεγεί και ο …Καρλ Λιούις, στο 208 από τους Μπουλς! Ο Γιαννάκης ήταν κλάση 1982 και νούμερο 207.
Στο Χιούστον, ο Ολάζουον έπιασε πόστο δίπλα στον θεόρατο Ραλφ Σάμπσον. Η ορολογία "Δίδυμοι Πύργοι" πέρασε μεμιάς στην αργκό του μπάσκετ.
Βγαλμένος από την άλλη άκρη του ντραφτ, ο Τραντ δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στο ΝΒΑ. Αγωνίστηκε για λίγο στην Ιρλανδία, απ’όπου καταγόταν, ώσπου εγκατέλειψε το μπάσκετ και έγινε χρηματιστής. Το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Ντάνιελ Τραντ έπιασε νωρίς δουλειά, στα γραφεία της Cantor Fitzgerald.
Στο World Trade Center της Νέας Υόρκης. Στον 103ο όροφο, των Δίδυμων Πύργων.
Πηγή: gazzetta.gr