Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Είχε και το όνομα και τη χάρη!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ανεβαίνει επίπεδο και το σαφώς δυσκολότερο εμπόδιο της Μάιντς, από αυτό της Ροβανιέμι.

Είχε και το όνομα και τη χάρη
O Αστέρας δεν είχε μόνον το όνομα χθες το βράδυ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αλλά και τη χάρη. Παρά το «νεκρό» διάστημα που είχε κι έδωσε την ευκαιρία στη Ροβανιέμι να ισοφαρίσει σε 2-2, οι Αρκάδες ήταν οι καλύτεροι σε αυτό το «μπρα ντε φερ», διαχειρίστηκαν χωρίς πανικό, αλλά με ουσιώδεις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο το σκορ του παρ' ολίγον αποκλεισμού κι εν τέλει πανηγύρισαν την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη.

Άλλωστε, και το «νεκρό» διάστημα χρειαζόταν υπό μία έννοια, καθώς προσέδωσε στο ματς ομορφιά, σασπένς και ρυθμό. Στοιχεία, τα οποία δεν τα συναντά κάποιος εύκολα σε ματς που διεξάγεται μήνα Ιούλιο. Ειδικά από ελληνικές ομάδες, διότι, ας μην ξεχνάμε, η Ροβανιέμι προέρχεται από ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ενα χορταστικό μενού.

Εξάλλου, σημειώθηκαν έξι γκολ, με πιο καθοριστικό, βέβαια, εκείνο που έβαλε με κεφαλιά ο Πάμπλο ντε Μπλάσις, μια κι έδιωξε την αγωνία που εκείνη την ώρα είχε κορυφωθεί. Οχι, όμως, και το ωραιότερο. Αυτό, δίχως άλλο, ήταν του Δημήτρη Κουρμπέλη. Γενικότερα ο αμυντικός μέσος του Αστέρα Τρίπολης ξεδίπλωσε όλα εκείνα τα στοιχεία -τουλάχιστον μέχρι που τον κρατούσαν οι δυνάμεις του-, τα οποία τον ανάγουν σε κάθε μεταγραφική περίοδο «πρώτη μούρη στο Καβούρι». Σε μία ντόπια αγορά, όπου ψάχνεις με το κιάλι τ' αυθεντικά ταλέντα.

Ο χθεσινός Αστέρας Τρίπολης αξίζει τον έπαινο. Σύμφωνοι, υπέπεσε σε ορισμένα σοβαρά λάθη την ώρα που η Ροβανιέμι ήταν διασωληνωμένη και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα βγει από το κώμα. Ομως, από την άλλη η ομάδα της Πελοποννήσου έβαλε μ' επιμέλεια, ιδρώτα και ψυχή τα πράγματα κάτω, επαναπροσδιόρισε με ενάργεια τον ρόλο της μέσα στο γήπεδο και την αποστολή της και στο τέλος κατόρθωσε να πάρει αυτό που ποθούσε. Θα συνεχίσει έτσι την ευρωπαϊκή της τουρνέ, ανεβαίνοντας όμως level, αφού το επόμενο εμπόδιο είναι σαφώς δυσκολότερο. Κατέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει απέναντι στη Μάιντς τις όποιες ελπίδες πρόκρισης της αναλογούν.

Κοντολογίς, ο Αστέρας άξιζε τη χθεσινή πρόκριση. Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων και στα δύο παιχνίδια, τόσο το χθεσινό όσο κι εκείνο που προηγήθηκε, στο Ούλου της Φινλανδίας, τα κυβικά της Ροβανιέμι έφταναν μόνο για να πλευρίσει σε μία στροφή ένα σαφώς ανώτερο «εργαλείο».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: