Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Παντελίδης: «Ο Ηρακλής με 2-3 καλά αποτελέσματα επιστρέφει στο κυνήγι της ανόδου»

Ο Σάββας Παντελίδης, προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι του Ηρακλή με τον Παναιτωλικό και στη μάχη που γίνεται για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ:

«Περιμένουμε ακόμα πιο δύσκολες τις επόμενες αγωνιστικές γιατί αν κοιτάξει κανείς τον βαθμολογικό πινάκα, η διάφορα της 3ης θέσης με τη 10η είναι 5 βαθμοί».


Για το ματς του Ηρακλή με τον Παναιτωλικό:

«Ο Παναιτωλικός είχε δείξει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Από τη στιγμή που πέτυχε το 2ο γκολ ήταν μια τυπική διαδικασία. Ο Ηρακλής δεν ήταν κάλος. Έχει χάσει την ηρεμία του, δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Όταν υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια υπάρχει και η κούραση. Υπήρχε άσχημη ψυχολογία από την ισοπαλία στα Γιαννιτσά. Τα συνεχόμενα ταξίδια επηρεάζουν την απόδοση των ποδοσφαιριστών».


Για το αν ο Ηρακλής μπορεί να καταφέρει την άνοδο:

«Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και αλλάζουν γρήγορα. Παράδειγμα ο Απόλλων Σμύρνης ήταν πολύ μπροστά και έδειχνε πως δε θα βγει με τίποτα από την 3αδα. Όμως έφερε 3 άσχημα αποτελέσματα και βλέπουμε πως οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Αν ο Ηρακλής πάρει 2-3 καλά αποτελέσματα, όλα είναι πιθανά. Τα συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτης- Κυριακής δε δίνουν περιθώρια στους προπονητές να αντιστρέψουν μια αρνητική κατάσταση. Δεν υπάρχει περιθώριο να διορθώσεις κάτι άσχημο αν η ομάδα δεν πάει καλά. Η ανηφόρα είναι πιο δύσκολη από την κατηφόρα, αν γύρει μια ομάδα προς τα κάτω είναι πιο δύσκολο να συνεχίσει. Η μια εβδομάδα της διακοπής θα του κάνει καλό. Όσο δεν έχεις περιθώριο να βελτιώσεις είναι επικίνδυνο».

Για το επόμενο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Εθνικό Γαζώρου:
«Δε μπορώ αν εκφράσω γνώμη γιατί δεν έχω δει το Εθνικό Γαζώρου. Ξέρω ότι είναι οργανωμένη ομάδα και έχει πλάνο. Είναι μια ομάδα που δύσκολα μπορείς να την κερδίσεις. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».


πηγή: metrosport.gr
 

Χάβος: «Το δεύτερο γκολ μας απελευθέρωσε»

Εμφανώς ικανοποιημένος από την ευρεία νίκη της ομάδας του με 3-0 επί του Ηρακλή αλλά συγχρόνως και την απόδοση αυτής ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Μάκης Χάβος που κέρδισε κατά κράτος τον Γιάννη Χατζηνικολάου στη «μάχη» των πάγκων. Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε στις δηλώσεις του: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα έχοντας γρήγορη ανάπτυξη, ρυθμό και καλές συνεργασίες μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι το δεύτερο τέρμα που πετύχαμε έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια του αγώνα, αφού τα πόδια των παικτών μου απελευθερώθηκαν ακόμη περισσότερο. Στην επανάληψη διαχειριστήκαμε πολύ καλά το παιχνίδι και κρατήσαμε την πειθαρχία μας, κάτι που συζητήσαμε και στα αποδυτήρια. Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά η προσπάθειά μας πρέπει να συνεχιστεί έως το τελευταίο παιχνίδι».

Οσον αφορά τη συνέχεια και τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν ο Μάκης Χάβος δήλωσε: «Θεωρώ ότι ο καθρέφτης είναι πάντα το γήπεδο. Το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο ΄ήταν πολύ καλό αλλά βέβαια δεν μπορείς να κρατήσεις υψηλό τέμπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα από κανέναν ποδοσφαιριστή. Θεωρώ ότι με τη δουλειά θα συνεχίσουμε για να μπορέσουμε να κρατήσουμε και να ανεβάζουμε σιγά σιγά αυτό που είδαμε όλοι στο πρώτο εικοσάλεπτο».


πηγή: metrosport.gr
 


Πήρε Σιδεράκη η Καλλονή!!

Την απόκτηση του πορτιέρο Γιάννη Σιδεράκη, ανακοίνωσε η ΑΕΛ Καλλονής.

Η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα Γιάννη Σιδεράκη

Ο Γιάννης Σιδεράκης γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1987 στην Αθήνα.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και ως το 2006 ήταν μέλος της ομάδας Κ-17.

Το 2007 παραχωρήθηκε στον Α.Ο. Χαϊδαρίου, όπου αγωνίστηκε για 2,5 σεζόν. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Αθηνών και του Θρασύβουλου. Το καλοκαίρι του 2011 εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανιωνίου, με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 28 Αυγούστου".

Μπαλής: «Πιστεύω στον Μιχαλήτσο, αλλά να πιστέψει και αυτός στον εαυτό του»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Ντίνος Μπαλής, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης τονίζοντας ότι άπαντες στην ομάδα πρέπει να δώσουν όρκο τιμής να μην πέσει ο Άρης.



Για τον χθεσινό αγώνα κόντρα στον Πλατανιά:

«Όσον αφορά τον αγώνα χθες, είδα μια τραγική ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Εγώ πιστεύω στο Μιχαλήτσο αλλά ο Άρης δεν τον τίμησε ποτέ, τον καλούν πάντα στα δύσκολα. Πρέπει σήμερα να καταλάβει ότι αυτός είναι ο καπετάνιος και να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του. Η εμφάνιση χθες ήταν κάκιστη, τραγική που μας απογοήτευσε όλους».

Για το ρόστερ της ομάδας και τι είναι αυτό που φταίει:

«Τον Μιχαλήτσο τον θεωρώ μεγάλο προπονητή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ομάδα δε βγάζει πάθος και δεν ιδρώνει στον αγωνιστικό χώρο. Δε θα σταθώ σε ρόστερ και παίκτες».

Συνεχίζοντας για την κατάσταση στον Άρη είπε:

«Η σημερινή κατάσταση μας έχει φοβίσει πολύ. Αν ήμουν ο Μιχαλήτσος και Σπυρίδων θα πήγαινα στο Νέο Ρύσιο, θα έμπαινα στα αποδυτήρια και θα μιλούσα με τους παίκτες σαν άντρες έξω από τα δόντια. Πρέπει να βρουν τι φταίει και να ορκιστούν ότι αυτό το σωματείο δε θα πέσει. Πρέπει η μαγκιά όλων να μπει μπροστά. Για λόγο τιμής να μην πέσει για τρίτη φορά ο Άρης».

Για τη συσπείρωση του κόσμου αλλά και τις αντιδράσεις του Σούπερ 3 να έρθει κανονικός προπονητής:

«Ο κόσμος έχει δώσει δήγματα στήριξης και δεν μπορείς να πεις τίποτα, έχουν πνίξει τα δάκρυα τους».

Για το αγωνιστικό κομμάτι:

«Στο αγωνιστικό κομμάτι αυτοί που βρίσκονται τώρα στην ομάδα, μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Πρέπει όλοι στην ομάδα να δώσουν όρκο τιμής στα παντελόνια που φοράνε. Θα πρέπει αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να μπούνε στο γήπεδο και να τρώνε σίδερα, να ματώσουν τη φανέλα. Άμα δε ματώσουν και ιδρώσουν δε γίνεται τίποτα. Ακολουθεί δύσκολο πρόγαμα».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί:

«Αν δεν κάνει αυτά, δεν έχει πιθανότητα να μείνει ζωντανός. Στο αγωνιστικό χώρο πρέπει να δώσεις ότι έχεις και δεν έχεις, πρέπει να γιγαντωθούν μεταξύ τους. Ήδη είναι σε δύσκολη θέση. Η στήριξη του κόσμου είναι δεδομένη αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Ο Μιχαλήτσος πρέπει να καταλάβει ότι είναι ο καπετάνιος. Πρέπει να μπουν μπροστά και μαζί με τον Σπυρίδων να τραβήξουν και τους άλλους».

Για το αν πρέπει να βρεθεί άλλος προπονητής όπως έβγαλε στην ανακοίνωσή του ο Σούπερ 3:

«Αλλάξαμε τρεις προπονητές και δεν άλλαξε τίποτα. Πρέπει ο ένας με τον άλλον να δώσουν όρκο τιμής και να γιγαντώσουν τον Άρη. Ο Άρης είναι ο Θεός του πολέμου και πρέπει να πολεμήσουν. Ξέρω ότι ο Μιχαλήτσος και ο Σπυρίδων έχουν στεναχωρηθεί περισσότερο απ όλους. Είναι στο χέρι τους να αποδείξουν ότι μπορούν να κρατήσουν ζωντανό το σωματείο».

Για τον Μιχαλήτσο:

«Αυτός πρέπει να είναι ο μπροστάρης. Τον είδα χθες και ήταν έτοιμος να κλάψει. Ο Γιάννης ήταν ράκος χθες και στεναχωρήθηκε πιο πολύ απ όλους. Δεν το αξίζει να το περνάει αυτό πάντα στα δύσκολα».


πηγή: metrosport.gr
 


Παναγόπουλος: «Δεν είναι μόνο τα χρωστούμενα, είναι οι ρήτρες, τα μπόνους κλπ.»

Ο γνωστός νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για την αφαίρεση βαθμών που ζήτησαν να επιβληθεί στον Άρη οι Ντίκο, Φατί και Σανκαρέ, όπως και για το θέμα του άρθρου 99.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη συνεδρίαση και την εκδίκαση της υπόθεσης των Φατί, Σανκαρέ και Ντίκο:

«Η συνεδρίαση της επιτροπής έχει πολλές υποθέσεις. Σήμερα εκδικάζεται του Φατί, του Ντίκο και του Σανκαρέ. Είναι η διαδικασία εκτελέσεως των ποινών για την αφαίρεση βαθμών. Έχει επέλθει μια συμφωνία της Σούπερ Λιγκ με τον ΠΣΑΠ για τις ομάδες που χρωστάν σε ποδοσφαιριστές, να ξεπληρώσουν σε 45 δόσεις. Ίσως σήμερα οι δικηγόροι του Άρη να ζητήσουν αναβολή για να τελειώσει η συμφωνία. Δε σημαίνει αυτό πως τα τεράστια χρέη θα μειωθούν. Οι παίκτες ζητούν αφαίρεση βαθμών γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι τα μπόνους, οι ρήτρες κλπ.».


Για το άρθρο 99 και την αποχώρηση της Λάρισας από τη διεκδίκηση της εισαγωγής της σε αυτό:

«Ο Άρης έχει να επικαλεστεί πως εκκρεμεί το άρθρο 99 και η ρύθμιση του μνημονίου του ΠΣΑΠ. Η Λάρισα έχει αντίστοιχες υποθέσεις και επικαλείται το μνημόνιο του ΠΣΑΠ για τις δόσεις. Οι ομάδες προσπαθούν να βρουν λύσεις αλλά δεν βλέπω τρόπους. Αν έρθει μια αφαίρεση βαθμών δε συμφέρει τους ποδοσφαιριστές γιατί δεν συμφέρει κανέναν να υποβιβαστεί μια ομάδα και να χάσουν τα λεφτά τους. Το άρθρο 99 είναι σε εξέλιξη αλλά το άλλο θέμα με τις δόσεις είναι ανοιχτό και η κατάσταση είναι αμφιλεγόμενη. Οι δόσεις γίνονται για να διευκολύνουν τις ομάδες αλλά αυτό δε λύνει τα προβλήματα. Η Λάρισα αποσύρθηκε γιατί άσκησα δίωξη για το θέμα του Αμπάρη και άλλων, ζητώντας τον αποκλεισμό της Λάρισας από το πρωτάθλημα».


πηγή: metrosport.gr
 


«Να απαλλαγούν από τη Νέα Μεσήμβρια»

Ο Γιατρός της ομάδας του ΠΑΟΚ, κος Παναγιώτης Γιγής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τις συχνές θλάσεις και τα προβλήματα τραυματισμών στο «δικέφαλο», με τελευταίο θύμα τον Ολίσε, τονίζοντας πως το προπονητικό κέντρο στη Νέα Μεσήμβρια δεν είναι κατάλληλο για προπονήσεις.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τον τραυματισμό του Ολίσε:

«Αυτό το παιδί ήρθε από προετοιμασία που έκανε με την ομάδα του και μάλλον δεν είχε τελειώσει εκεί. Μπήκε για ένα δεκάλεπτο στο ένα ματς και 40΄ στο άλλο. Τελείωσε καλά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά τη νύχτα τον πόνεσε το πόδι του. Ίσως φταίει πως δεν ήταν έτοιμος όταν ήρθε ή τον επηρέασε η αλλαγή γηπέδου, από την Τούμπα στη Μεσήμβρια. Το πρόβλημα το ένιωσε μετά από μερικές ώρες και αυτό είναι λίγο περίεργο. Το αποτέλεσμα είναι πως θα λείψει 2-3 εβδομάδες».


Για το τι μπορεί να γίνει για να σταματήσουν τα προβλήματα τραυματισμών:

«Χρειάζεται μια αλλαγή, να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνει κάτι. Εκεί πάνω είναι αρνητικό να προπονείσαι. Να κοιτάξουν να απαλλαγούνε από εκεί και να προπονούνται σε ένα γήπεδο που να τηρεί τα στάνταρ και τις προϋποθέσεις από άποψη υποδομής, χορτοτάπητα κλπ».


πηγή: metrosport.gr