Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ούκιτς: «Αφιερωμένο στον κόσμο»

Στους φίλους του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, Ρόκο Λένι Ούκιτς, μιλώντας στην κάμερα της NOVA.

Ούκιτς: «Αφιερωμένο στον κόσμο»
Ο Κροάτης γκαρντ, που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην Ελλάδα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια για τη συνέχεια της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ο Ούκιτς στην Nova:

«Είμαστε μια ομάδα που δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής μας σε κάθε αγώνα. Είμαι χαρούμενος που σε έναν τελικό όπως αυτόν ήμουν εγώ και βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τον τίτλο. Θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού τόσο σε άμυνα όσο σε και επίθεση και σίγουρα δεν μπορώ να μην είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που βοήθησα την ομάδα μου».

Πόσο σας επηρέασαν τα όσα συνέβησαν στην εξέδρα και η διακοπή του αγώνα;

«Είναι δύσκολο κυρίως ψυχολογικά. Και είναι και κάτι το ανεπάντεχο. Σε αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να μείνεις προσγειωμένος, να μην χάσεις τον ρυθμό σου. Και σίγουρα αυτές οι καταστάσεις ευνοούν ομάδες που δεν παίζουν καλά εκείνη την ώρα και μετά από μια διακοπή παρουσιάζονται καλύτερες. Βέβαια φοβόμουν κιόλας γιατί βρισκόταν στο γήπεδο και η οικογένεια μου και σίγουρα δεν είναι κάτι τόσο συνηθισμένο οπότε είχα ένα φόβο μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Μεγάλος στόχος για μας όμως ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου και δεν έφυγε καθόλου από το μυαλό μας».

Τι δίνει αυτή η νίκη στον Παναθηναϊκό;

«Η νίκη αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή, ήρθε πριν από δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια στην Ευρώπη. Μας τονώνει την αυτοπεποίθηση και μας δίνει κίνητρο για την συνέχεια. Ο επόμενος μήνας στην Euroleague περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά παιχνίδια για μας. Θα μας φέρει στην οκτάδα και ίσως και στο Final-4. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο ματς παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ».

Μίλησε μας για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ;

«Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που έχει τρεις συνεχόμενες ήττες. Θα κυνηγήσει σίγουρα τη νίκη γιατί βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε ρυθμό, έχουμε αυτοπεποίθηση πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Θα είναι μια έξτρα νίκη για μας στην προσπάθεια που κάνουμε για να βρεθούμε τις πρώτες θέσεις του ομίλου».

Που θα ήθελες να αφιερώσεις αυτή τη νίκη και την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Θα ήθελα να την αφιερώσω στους αληθινούς οπαδούς μας. Σε αυτούς που είναι συνέχεια δίπλα μας τόσο στις καλές όσο και στις κακές φετινές μας στιγμές. Και κυρίως σε αυτούς που είναι εδώ σε κάθε παιχνίδι μας ανεξαρτήτου του αντιπάλου που παίζουμε και τον οποίων νοιώθουμε την ζεστασιά σε κάθε ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: