Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σοκ στο «Άνφιλντ»!!

Στραβοπάτημα από το… πουθενά για την Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» γνώρισαν την ήττα 2-0 από την Γουέστ Μπρομ στο «Άνφιλιντ» σε παιχνίδι για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Σοκ στο «Άνφιλντ»! (video)
Όταν χάνεις ευκαιρίες, πρέπει να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για την εμφάνιση του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου. Όσοι δεν το έκαναν στο «Άνφιλντ», έμειναν να κοιτούν αποσβολωμένοι. Η Γουέστ Μπρομ, με δύο γκολ από το... πουθενά στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ!

Οι «κόκκινοι», είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, απείλησαν την εστία του Φόστερ που όμως κατέβασε «ρολά», ο Στίβεν Τζέραρντ έχασε πέναλτι στο 71’ και δέκα λεπτά αργότερα, ήρθε η πρώτη «παγωμάρα» για τους φίλους του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ με το γκολ του ΜακΌλεϊ.

Εν συνεχεία, ο Λουκάκου, ενώ είχε μπει στο ματς στο 74ο λεπτό, απείλησε πρώτα με δυνατό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις με γκολ από αντεπίθεση.

Ντεμπούτο 12 λεπτών για τον Φελίπε Κουτίνιο με την κόκκινη φανέλα.

Η Λίβερπουλ έμεινε στους 36 βαθμούς μετά και την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, υποχωρώντας στην 9η θέση και συμπληρώνοντας τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Η Γουέστ Μπρομ ξεπέρασε κατά έναν πόντο το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Δεκέμβριο!

Το ματς:

Κομμένο και ραμμένο στα… μέτρα της Λίβερπουλ ήταν το παιχνίδι κόντρα στη Γουέστ Μπρομ. Με κυρίαρχο ρόλο από τα πρώτα λεπτά, οι «κόκκινοι» κατάλαβαν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου, μόνο που έπρεπε να κάνουν κάτι και αυτοί για να έρθει το γκολ. Στο 9ο λεπτό, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τα πόδια του Σέλβεϊ που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Φόστερ σε σουτ του Τζόνσον, ωστόσο, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς συνέχισε να πιέζει, με τον Στιούαρτ Ντάουνινγκ να κάνει πολλές κούρσες και στο 25’, να εκτελεί κόρνερ για το κεφάλι του Άγκερ που υποχρέωσε τον Φόστερ να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα. Οι «baggies» έδειχναν αδυναμία να ακολουθήσουν τον ρυθμό του ματς και να φτάσουν στα καρέ του Ρέινα και ο Κλαρκ κατάλαβε ότι στο ημίχρονο χρειάζονταν αλλαγές.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γουέστ Μπρομ μπήκε στο γήπεδο με σαφή πρόθεση να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να προβάλει την αντίσταση που δεν προέβαλε ποτέ στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, πάλι η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τη Λίβερπουλ, με τον Χέντερσον να τεστάρει τα ρεφλέξ του Φόστερ και τον τελευταίο να απομακρύνει. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Σουάρεζ βρήκε χώρο έξω από την αντίπαλη περιοχή, δεν είχε και πολλές επιλογές και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν ο Τζέραρντ αυτός που είδε τον Φόστερ να του λέει «όχι» σε εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή και στο 77’, ο αρχηγός εκτέλεσε πέναλτι που κέρδισε ο Σουάρεζ, αλλά και πάλι βγήκε ηττημένος! Τα πάντα στο «Άνφιλντ»… πάγω σαν στο 81’, όταν ο ΜακΌλεϊ, ολομόναχος μέσα από την περιοχή έπιασε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και έγραψε το 1-0 για τη Γουέστ Μπρομ, προκαλώντας σοκ στους φίλους της Λίβερπουλ. Δεν θα ήταν το μοναδικό όμως, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λουκάκου που είχε περάσει στο ματς μόλις στο 74', πέτυχε και το δεύτερο γκολ των «baggies»!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Άγκερ, Κάραγκερ, Τζέραρντ, Χέντερσον (60’ Στέρλινγκ), Ντάουνινγκ (78’ Κουτίνιο), Λούκας, Σέλβεϊ (Μπορίνι 60’), Σουάρεζ

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ριντ, Όλσον, Ρίτζουελ, ΜακΌλεϊ, Γιάκομπ, Μόρισον, Μπραντ, Ντόρανς (74’ Λουκάκου), Μουλούμπου, Λονγκ (86' Φορτουνέ)

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 9/2

Τότεναμ-Νιούκαστλ 2-1
(5’, 78’ Μπέιλ - 24’ Γκουφράν)

Τσέλσι-Γουίγκαν 4-1
(25’ Ραμίρες, 56’ Αζάρ, 86’ Λάμπαρντ, 90’+2’ Μαρίν - 58’ Μαλόνεϊ)

Νόριτς-Φούλαμ 0-0

Στόουκ-Ρέντινγκ 2-1
(68’ Χουτ, 81’ Ζερόμ - 84’ Μαριάπα)

Σάντερλαντ-Άρσεναλ 0-1
(35’ Καθόρλα)

Σουόνσι-ΚΠΡ 4-1
(8’, 67’ Μίτσου, 28’ Ράνχελ, 50’ Ερνάντεζ - 47’ Ζαμόρα)

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 3-1
(7' Πάντσεον, 22' Ντείβιτς, 48' αυτ. Μπάρι - 39' Τζέκο)

Κυριακή 10/2

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ 2-1
(74΄Μπεντεκέ, 79΄Ενζόγκμπια-88΄Γουέστγουντ αυτογκόλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 2-0
(13' Γκιγκς, 45'+1' Φαν Πέρσι)

Δευτέρα 11/2

Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ 0-2
(81' ΜακΌλεϊ, 91' Λουκάκου)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο 23/2 (17:00)

Άρσεναλ-Άστον Βίλα
Φούλαμ-Στόουκ
Λίβερπουλ-Σουόνσι
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Έβερτον
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρέντινγκ-Γουίγκαν
Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: