Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Βουίζει... και η Ισπανία για Μίτσελ!!


Όλα τα ισπανικά ΜΜΕ ασχολούνται με το μέλλον του Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων επικοινώνησε με εκπρόσωπο των ερυθρολεύκων.

Βουίζει... και η Ισπανία για Μίτσελ
Το πλήθος των δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου σχετικά με το μέλλον του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν έμεινε εντός συνόρων!

Στην Ισπανία όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το ζήτημα του συμπατριώτη τους και το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του από τους ερυθρόλευκους.

Φιλοξενώντας όλα όσα αναφέρουν και τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το μέλλον του Μίτσελ είναι αβέβαιο μεταφέροντας τις πληροφορίες που θέλουν και τις εξελίξεις να έρχονται σύντομα.

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, EFE, δεν έμεινε εκεί αλλά επικοινώνησε –όπως αναφέρει – με εκπρόσωπο του Ολυμπιακού χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά του.

«Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού μετέφερε στο EFE ότι οι υπεύθυνοι επικοινωνούν προσωπικά με τον Μίτσελ και αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο της αποχώρησης του ισπανού προπονητή», αναφέρει χαρακτηριστικά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Μπέλος!!

Ο 34χρονος διαγώνιος αν παίξει σήμερα στον αγώνα Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ, θα έχει αγωνιστεί με δύο διαφορετικές ομάδες της Volleyleague την ίδια αγωνιστική!

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Μπέλος
Και όμως είναι πιθανό να συμβεί το απίθανο. Αθλητής την προηγούμενη ημέρα να παίξει με μία ομάδα και την επόμενη με διαφορετική και το καλύτερο την ίδια αγωνιστική ενός πρωταθλήματος. Αν ο Παναθηναϊκός προλάβει την έκδοση του δελτίου του Χρήστου Μπέλου τότε αυτό θα πραγματοποιηθεί.

Ο έμπειρος διαγώνιος χθες αγωνίστηκε με τον Άρη κόντρα στον Παμβοχαϊκό και μάλιστα πέτυχε 18 πόντους στην ήττα των «κίτρινων» με 3-2. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως θα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι, αφού είχε ήδη συμφωνήσει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό όπου έπαιζε μέχρι το καλοκαίρι.

Οι «πράσινοι» λοιπόν κατέθεσαν το συμβόλαιο του στην ΕΣΑΠ και περιμένουν την έκδοση του δελτίου του, κάτι που αν συμβεί θα μπορεί να αγωνιστεί στο σημερινό (19:30) ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Κυψέλης, αφού δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να το απαγορεύει. Όλα αυτά για την 11η αγωνιστική της Volleyleague.

Φυσικά ο Μπέλος είναι εξουθενωμένος αφού χθες έπαιξε πέντε σετ με τον Άρη, αλλά με την εμπειρία του κάτι θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερο από τον Πολωνό Καμίνσκι που αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων για αυτό και θα αποχωρήσει.

Για δεύτερο διαγώνιο ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Ηρακλή Παπαδόπουλο που έπαιζε στην Λαμία –και πριν τρία χρόνια ξανά στον Παναθηναϊκό- αφού ο Αριστόπουλος είναι έτοιμος να υπηρετήσει την θητεία του στον στρατό. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έσβησε» την... ξεφτίλα ο Άρης!


Ύστερα από 11 μέρες, το επίσημο σάιτ του Άρη είναι ξανά στον «αέρα», αφού τακτοποιήθηκε η οφειλή.

«Έσβησε» την... ξεφτίλα ο Άρης
Ήταν 26 Δεκεμβρίου όταν το επίσημο σάιτ του Άρη έπαψε να λειτουργεί, καθώς ο άνθρωπος που το φιλοξενεί στον σέρβερ του ήταν απλήρωτος, παρά τις πιέσεις του για να τακτοποιηθεί η οφειλή (της τάξεως των 123 ευρώ).

Έστω κι αν πέρασαν αρκετές μέρες, εν τέλει το χρέος αποπληρώθηκε σήμερα και το www.arisfc.gr είναι ξανά στον «αέρα», με τους ανθρώπους του συλλόγου να θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα-γρήγορα το εν λόγω συμβάν, που προσέθεσε ακόμα μια «πληγή» στο ήδη... ταλαιπωρημένο ίματζ των κιτρίνων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ρουλέτα στο… μηδέν!!

Σε ένα ματς που κράτησε... δύο ημέρες, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες στο τελευταίο 15λεπτό, αλλά τελικά δεν χαμογέλασε σε κανέναν η τύχη και ήρθαν ισόπαλοι (0-0).

Η ρουλέτα στο… μηδέν
Χρειάστηκαν δύο ημέρες για να βγει ολόκληρο το ενενηντάλεπτο της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (0-0), αλλά λίγα είναι τα καλά λεπτά ουσίας από την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Το πρώτο ημίχρονο, που έγινε σε δύο μέρη, λόγω της ομίχλης είχε λίγες φάσεις, ενώ όλα τα λεφτά ήταν το τελευταίο τέταρτο του ματς, όπου το ματς έγινε ρώσικη ρουλέτα, αλλά τελικά έμεινε στο «μηδέν», παρότι οι δύο ομάδες έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

inner

Δοκάρι είχε στο 88' ο Τσάβες για τους γηπεδούχους.

Με αυτό το αποτέλεσμα η απόσταση των «πράσινων» από την κορυφή, που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, αυξήθηκε στους επτά βαθμούς και από τον δεύτερο Ολυμπιακό, στους έξι.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League.

Το παιχνίδι παίχτηκε από το 40' και μετά και κρατήθηκαν 14 λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος, λόγω των όσων συνέβησαν την Κυριακή.

Ντεμπούτο έκανε με τους φιλοξενούμενους ο Στάθης Ταυλαρίδης, που αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Τώρα, η προσοχή των δύο στρέφεται στα ματς Κυπέλλου, καθώς οι γηπεδούχοι θα υποδεχθούν τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (7/1, 17:15) και το «τριφύλλι» στα Χανιά (8/1, 19:30), ενώ ακολουθεί η 11η (εξ' αναβολής) αγωνιστική στη Super League.

Το ματς

Λίγες οι καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Σοβαρή ανάλυση και καλή κριτική δεν μπορεί να γίνει για ότι παίχθηκε (τρόπος του λέγειν) την Κυριακή, λόγω και των διακοπών που θύμιζαν που ήταν πιο συχνές και από αγώνα μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 15λεπτο, αλλά τι να την κάνει, όταν ο ένας παίκτης δεν έβλεπε τον άλλον. Με την επανέναρξη της αναμέτρησης ο Τσάβες απείλησε (16’) τον Στιλ με καλή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Άγγλος πορτιέρο έπεσε στη γωνία του και είπε «όχι».

Στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, που έγινε τη Δευτέρα, οι γηπεδούχοι είχαν η μπάλα ήταν και πάλι πιο πολύ ώρα στα πόδια τους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν και προλάβουν οι δύο ομάδες να φτιάξουν πολλές ευκαιρίες, καθώς με το που… ζεστάθηκαν ο διαιτητής τους έστειλε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

inner

Ο Παναθηναϊκός έφθασε κοντά στο γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χουχούμης βρήκε τον Καρέλη και αυτός προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ατζαγκούν, που ήταν μπροστά στην εστία, ενώ ο Βελλίδης είχε τραβηχτεί πάνω στον Καρέλη με αποτέλεσμα να αφήσει κενή την εστία, αλλά η μπάλα δεν έφθασε στον Νιγηριανό μεσοεπιθετικό, που… μπήκε γκολ.

Ο ΠΑΣ από την πλευράς είχε ακόμη μια καλή στιγμή, καθώς ο Τσάβες λίγο έλλειψε να βρει τον Κοροβέση, αλλά ο Στιλ παρενεβλήθη και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Με τις ίδιες ενδεκάδες ξεκίνησαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες και η πρώτη διορθωτική κίνηση έγινε από τον Αναστασίου στο 58’ όταν και έβαλε στο ματς τον Μπεργκ, αντί του Ντίνα.

Λίγο πριν από εκείνο το χρονικό σημείο οι Ηπειρώτες είχαν αρχίσει να παίρνουν… μπρος και έφθασαν μια ανάσα από το 1-0, χάνοντας ευκαιρία, αντίστοιχα καλή με αυτή του Παναθηναϊκό, με τους Καρέλη-Ατζαγκούν. Ο Ίλιτς έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κοροβέσης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στιλ, που αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, που απομακρύνθηκε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

inner

Ο Αναστασίου δεν ήταν ικανοποιημένος από την ομάδα του, καθώς ο ΠΑΣ έλεγχε απόλυτα την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι εκείνο το σημείο και έκανε με διαφορά 13 λεπτών και δεύτερη αλλαγή, βάζοντας μέσα τον Δώνη και βγάζοντας έξω τον Ατζαγκούν. Με αυτήν την αλλαγή ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ (Λαγός-Δώνης) και στα πλάγια τους Ζέκα (δεξιά), Μπούι (αριστερά).

Οι «πράσινοι» απείλησαν ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο από το 80’ και μετά με τον Καρέλη να είναι ο αποδέκτης των προσπαθειών των συμπαικτών του, αλλά να μην καταφέρνει να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όπως και ο Τσάβες που είχε δοκάρι λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (90’ Γιάκος), Τσουκαλάς, Ίλιτς (80’ Ίλιτς), Χαρίσης, Τσάβεζ και Ναδάλες.

Στον πάγκο έμειναν οι Σωτηρίου, Μπέριος, Ηλιάδης, Σκόνδρας, Σαπαλίδης.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (85’ Κλωναρίδης), Ντίνας (58’ Μπεργκ), Ατζαγκούν (71’ Δώνης), Καρέλης.

Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, βοηθοί οι Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Κυριάκος Μερκενίδης

Στον πάγκο έμειναν οι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Πράνιτς.

4ος Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

Κίτρινες: Λαγός (47'), Μπούι (75'), Μπεργκ (82'). *Πηγή: sport-fm.gr*

Κρίσιμο 48ωρο για Μίτσελ!

Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί στον Ολυμπιακό για τον Μίτσελ, του οποίου το μέλλον στον πάγκο της ομάδας αναμένεται κριθεί το επόμενο 48ωρο.

Κρίσιμο 48ωρο για Μίτσελ
Κατηγορηματικά διαψεύδεται μέχρι αυτή τη στιγμή από τη διοίκηση του Ολυμπιακού πως υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Μίτσελ, παρά τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει για την εικόνα της ομάδας.

Οι Πειραιώτες παρουσιάζονται προβληματισμένοι για το γεγονός ότι η ομάδα δεν αποδίδει το ποδόσφαιρο που μπορεί και όλα δείχνουν ότι το μέλλον του Ισπανού προπονητή στον «ερυθρόλευκο» πάγκο θα κριθεί μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Η απόφαση για τον Μίτσελ δεν είναι εύκολη, καθώς εκτός όλων των άλλων σε περίπτωση απομάκρυνσής του θα πρέπει να βρεθεί κι αντικαταστάτης αφού έρχονται δύσκολα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παραιτήθηκε ο Σεροπιάν!

Την παραίτηση του υπέβαλλε από τον Παναιγιάλειο ο Μουράτ Σεροπιάν καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν φέρει δυσαρέσκεια στην ομάδα. Αναμένεται εντός της μέρας η απάντηση της ΠΑΕ.

Παραιτήθηκε ο Σεροπιάν
Έγινε το πρωί της Δευτέρας (5/1) η συνάντηση του προπονητή Μουράτ Σεροπιάν και του προέδρου της ΠΑΕ Παναιγιάλειος Αντώνη Ρέλλα, όπου συζητήθηκε η συνεχιζόμενη κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας καθώς και τα αρνητικά αποτελέσματα της.

Στο τέλος της σύσκεψής τους, ο Αρμένιος τεχνικός που θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας κατέθεσε την παραίτηση του και αναμένεται εντός της ημέρας η απάντηση της ΠΑΕ για το αν θα γίνει δεκτή η όχι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επισημοποιείται ο δανεισμός του Μάρτενς!!

Το τυπικό σκέλος απέμεινε για να δοθεί δανεικός ο Μάαρτεν Μάρτενς στη Σερκλ Μπριζ. Προπονείται ήδη με την ομάδα του Βελγίου ο άσος του ΠΑΟΚ.

Επισημοποιείται ο δανεισμός του Μάρτενς
Η ανακοίνωση απέμεινε για να γίνει παίκτης της Σερκλ Μπριζ ο Μάαρτεν Μάρτενς.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του και μάλιστα χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά με την ομάδα, που θα τον αποκτήσει δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν από τον ΠΑΟΚ και εφόσον παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όρος που θα τον κρατήσει εκεί για άλλα δύο χρόνια.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα απαλλαγεί από το συμβόλαιο του παίκτη, που δεν βοήθησε παρά ελάχιστα στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κράξιμο» σε Λουίς Ενρίκε!!

Έντονη κριτική ασκεί ο ισπανικός και ειδικά ο καταλανικός Τύπος στον Λουίς Ενρίκε για τις επιλογές του στη χθεσινή ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. «Τελειώνει» ο Θουμπιθαρέτα.

«Κράξιμο» σε Λουίς Ενρίκε
Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε απογοητευτικό πρόσωπο και ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Σαν Σεμπαστιάν» πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων το «δώρο» που της είχε κάνει νωρίτερα η Βαλένθια νικώντας με 2-1 την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Ο Λουίς Ενρίκε δέχεται σκληρή κριτική από τον ισπανικό και ειδικά τον καταλανικό Τύπο της Δευτέρας, τόσο για την κακή εικόνα της ομάδας, όσο και για την επιλογή του να αφήσει στον πάγκο Μέσι, Νεϊμάρ, Πικέ και Άλβες.

«Ο Λουίς Ενρίκε στοίχισε τους βαθμούς. Άφησε στον πάγκο Μέσι, Νεϊμάρ, Πικέ και Άλβες και η ομάδα ήταν μια καρικατούρα, ανίκανη να αντιδράσει μετά το αυτογκόλ του Άλμπα στο ξεκίνημα», γράφει η Sport.

inner

«Τι κρίμα! Η Μπαρτσελόνα έχασε μια χρυσή ευκαιρία να πλησιάσει τη Ρεάλ και συνέχισε με ήττα. Εξέπληξαν οι επιλογές του Λουίς Ενρίκε», αναφέρει με τη σειρά της η El Mundo Deportivo, ενώ παράλληλα… γκρινιάζει για τη διαιτησία κάνοντας λόγο για διαφορετικά κριτήρια στα πέναλτι που παίρνει η Ρεάλ και όχι η «Μπάρτσα».

inner

Για… «αυτοκτονία» του Λουίς Ενρίκε στον Σαν Σεμπαστιάν κάνει λόγο η Marca

inner

… ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος είναι και η As.

inner

Γίνεται πλέον σαφές πως ο προπονητής είναι υπό πίεση και έντονη αμφισβήτηση, χωρίς πάντως για την ώρα να προκύπτει από πουθενά πως πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον του. Αντίθετα, τέτοιο φαίνεται πως… δεν έχει στην ομάδα ο Άντονι Θουμπιθαρέτα. Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα «χρεώνεται» τον όχι υψηλό βαθμό επιτυχίας των καλοκαιρινών μεταγραφών, ενώ του καταλογίζονται ευθύνες και για τις κινήσεις που έφεραν την τιμωρία με απαγόρευση μεταγραφών από τη FIFA. Ο ίδιος δεν βοήθησε την κατάσταση δηλώνοντας χθες πως «… αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Ο πρόεδρος ξέρει καλά το ρόλο μου, ήταν αντιπρόεδρος τότε. Είμαι έτοιμος να αποδεχτώ οποιαδήποτε απόφαση της διοίκησης»
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κρίνεται» του Μαρτίνες!!

Μέσα στο επόμενο διάστημα οι ιθύνοντες του Παναιτωλικού θα αποφασίσουν αν τελικά θα πουλήσουν ή όχι τον Νίκολας Μαρτίνες, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές ομάδες.

«Κρίνεται» του Μαρτίνες
Η αλήθεια είναι ο Νίκολας Μαρτίνες παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβάζει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό… χρηματιστήριο.

Και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τους ανθρώπους του Παναιτωλικού.

Οι Αγρινιώτες καλούνται άμεσα να αποφασίσουν αν θα πουλήσουν τον Γενάρη τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη ή να τον κρατήσουν, να παλέψουν για την έξοδό τους στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν και το καλοκαίρι να συζητήσουν το προηγούμενο ενδεχόμενο.

Όλα δείχνουν ότι οι διοικούντες την ΠΑΕ θα αποφασίσουν σύντομα επί του θέματος, ίσως μετά τους αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ που ακολουθούν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μία πόλη, μία ομάδα!

Πληθαίνουν οι πιθανότητες για τη δημιουργίας μίας και μοναδικής – και παράλληλα ισχυρής – ομάδας στον Βόλο, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος.

Μία πόλη, μία ομάδα
Περισσότεροι γίνονται όσο περνούν οι ημέρες οι υποστηρικτές της ιδέας για τη δημιουργίας μίας ισχυρής ομάδας στον Βόλο, σε κάτι που εμφανίζεται θετικός και ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος.

Εκτός από τη δημοτική Αρχή και μέλη της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου παρουσιάζονται θετική σε μία τέτοια πρόταση, καθώς θα μπορούσαν να δυναμώσουν σημαντικά τον σύλλογο του Βόλου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα περιμένουμε οριστικές αποφάσεις από τη Νίκη Βόλου, στην οποία βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης και σύντομα θα ξεκαθαρίσουν και άλλα θέματα που αφορούν τον σύλλογο της Νέας Ιωνίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κομμένη» κάθε επαφή με Δήμο!

Κόβει κάθε επαφή με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας η πλευρά της ΑΕΚ για το γήπεδο. Σύσκεψη Μελισσανίδη με τους συνεργάτες του για τις επόμενες κινήσεις. Μέχρι τα μέσα του μήνα ο φορ. Αγωνία για Μπακάκη.

«Κομμένη» κάθε επαφή με Δήμο
Αποφασισμένη να κόψει κάθε επαφή με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας είναι η ΑΕΚ. Η κίνηση του Άρη Βασιλόπουλου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του γηπέδου έκανε εμφανές στα μάτια των «κιτρινόμαυρων» πως δεν θέλει το γήπεδο στην περιοχή, παρά τα όσα ο ίδιος δηλώνει. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει καλέσει σήμερα σύσκεψη με τους συνεργάτες του για το θέμα της «Αγια-Σοφιάς», προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η «Ένωση» θα κρατήσει σκληρή στάση και θα προχωρήσει τις διαδικασίες στο βαθμό που είναι δυνατό από τη δική της πλευρά, αν και οι επικείμενες εκλογές δεν αποτελούν αρωγό παρά τροχοπέδη στην προσπάθειά της. Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν ήδη τις θέσεις που θα παρουσιάσουν για να αντικρούσουν το Δήμο στο ΣτΕ, τη στιγμή που η χθεσινή ανακοίνωση της Original 21 με αποδέκτη το ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τις πιέσεις προς την άλλη πλευρά.

Αποφασίζουν για τα μεταγραφικά

Μετά τις ημέρες των γιορτών και με την επιστροφή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, η ΑΕΚ «φουλάρει» για τις επόμενες μεταγραφικές της κινήσεις. Έχοντας ήδη υπογράψει με τον Γιάκομπ Γιόχανσον και «κλείσει» τον Αντρέ Σιμόες (πιθανότατα για το καλοκαίρι), οι προσπάθειες εστιάζονται στην απόκτηση σέντερ φορ. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάζονται αισιόδοξοι πως το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου και θα πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα είναι τέτοιας ποιότητας που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και στη Super League. Πέραν του Ούγκο Αλμέιδα, η ΑΕΚ φέρεται να «δουλεύει» και μια άλλη περίπτωση επιθετικού κλάσης, ενώ από την εγχώρια αγορά εξετάζει την περίπτωση του Απόστολου Γιάννου του Πανιωνίου, που αν κι όχι κλασικός φορ έχει φέτος 7 γκολ σε 16 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Αγωνία για Μπακάκη

Μια ενόχληση που ένιωσε ο Μιχάλης Μπακάκης στον έσω πλάγιο προκάλεσε συναγερμό στις τάξεις της ΑΕΚ. Σήμερα θα εξεταστεί για να φανεί αν πρόκειται για υποτροπή στον προηγούμενο τραυματισμό του ή είναι κάτι καινούριο και κατά πόσο θα μπορεί να βοηθήσει στον αγώνα της Πέμπτης με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο. Υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο παιχνίδι έβαλαν οι Ντακόλ και Μπαρμπόσα, ακόμη και σαν βασικοί. Στις χθεσινές ασκήσεις δοκιμάστηκε ο Ρόβας τόσο σαν αμυντικό χαφ όσο και σαν δεξί μπακ, αν και για την πρώτη θέση φαβορί είναι ο Γιόχανσον. Δεδομένη είναι μόνο η απουσία του Κορδέρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Πετρόπουλο, παίρνει και Καθάριο!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Πετρόπουλος αναμένεται σήμερα να συμφωνήσει με τον Πανιώνιο, ο οποίος έχει έτοιμη εναλλακτική λύση. Δανεικό τον Καθάριο από τον Ολυμπιακό παίρνουν οι «κυανέρυθροι».

Κοντά σε Πετρόπουλο, παίρνει και Καθάριο
Σύντομα (ίσως) και σήμερα περιμένουν την τελική απάντηση του Αντώνη Πετρόπουλου στην πρόταση που του έχουν καταθέσει οι άνθρωποι του Πανιωνίου.

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, τότε ο έμπειρος επιθετικός θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενισχύοντας σημαντικά τη γραμμή κρούσης των «κυανέρυθρων».

Αν τελικά δεν αποκτηθεί ο 28χρονος φορ, τότε οι Νεοσμυρνιώτες θα ενεργοποιήσουν το plan B που είχαν προετοιμάσει εδώ και αρκετές μέρες.

Δηλαδή, θα κινηθούν για έναν νεαρό σε ηλικία επιθετικό και θα προχωρήσουν για την απόκτηση ενός έμπειρου μεσοαμυντικού. Αυτός φαίνεται πως είναι ο Παναγιώτης Κόρμος, η περίπτωση του οποίου εξετάζεται αρκετά σοβαρά από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για τον δανεισμό του Νίκου Καθάριου από τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όλες οι πλευρές έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία, ενώ έχει πριν από μερικές ημέρες είχε υπογράψει για 1,5 χρόνο ο Βαλεντίνος Βλάχος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Show Γιάννη στη Νέα Υόρκη!

Οι Μπακς πέρασαν άνετα από τη Νέα Υόρκη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει νταμπλ-νταμπλ. Επιστροφή στις νίκες για Μαϊάμι, σημάδι «ζωής» από τους Λέικερς.

Show Γιάννη στη Νέα Υόρκη

Μετά από τέσσερις διαδοχικές αποτυχίες, το Μαϊάμι συνήλθε νικώντας 88-84 τους Νετς με το δίδυμο Μπος-Ουέιντ να έχει 26 και 25 πόντους αντίστοιχα. Οι Λέικερς επικράτησαν 88-87 των Πέισερς με τον Κόμπι Μπράιαντ να πετυχαίνει το καθοριστικό καλάθι στα 12,4’’ πριν το τέλος. Οι Σανς νίκησαν άνετα με 125-109 τους Ράπτορς, ενώ οι Πίστονς έφτασαν τις πέντε σερί νίκες μετά το άνετο 114-95 κόντρα στους Κινγκς με 35 πόντους του Μπράντον Τζένινγκς.

Αναλυτικά:

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σακραμέντο Κινγκς 114-95 Τζένινγκς 35, Ντράμοντ 15 (14 ριμπ.), Μονρό 14 (11 ριμπ.), Μικς 13-Κάζινς 18 (15 ριμπ.), Κόλισον 17, Ουίλιαμς 12, Γκέι 12, ΜάκΛεμορ 11, ΜακΚόλουμ 10.

Μαϊάμι Χιτ-Μπρούκλιν Νετς 88-84 Μπος 26, Ουέιντ 25, Γουάιτσαϊντ 11 (10 ριμπ.)-Τζόνσον 19, Λόπεζ 16, Τελέτοβιτς 14, Ουίλιαμς 13, Πλάμλι 12.

Νιου Γιορκ Νικς-Μιλγουόκι Μπακς 82-95 Χάρνταγουεϊ 17, Τζέι Αρ Σμιθ 15, Όλντριτζ 12, Τζέισον Σμιθ 10-Νάιτ 17, Πατσούλια 16 (14 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 16 (12 ριμπ.), Μάρσαλ 15, Ο’ Μπράιαντ 10.

Φίνιξ Σανς-Τορόντο Ράπτορς 125-109 Μπλέντσο 20, Ντράγκιτς 18, Τόμας 18, Γκούντγουιν 12, Γκριν 11, Λεν 10, Μάρκους Μόρις 10-Βαλαντσιούνας 21 (10 ριμπ.), Ουίλιαμς 17, Τζόνσον 17, Ρος 12.

Λος Άντζελες Λέικερς-Ιντιάνα Πέισερς 88-87 Γιανγκ 22, Μπράιαντ 20, Μπούζερ 12, Ντέιβις 11, Λιν 10-Μάιλς 19, Σλόαν 16, Χίμπερτ 12 (11 ριμπ.), Γουέστ 11, Χιλ 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώσεις, προσεχώς…!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ο ΠΑΟΚ να έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει τις εντολές-κατευθύνσεις στους ιθύνοντες του συλλόγου.

Ανακοινώσεις, προσεχώς…
Τα τυπικά απομένουν για την ανακοίνωση της μεταγραφής του Φερνάντο Ουσέρο από τον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός μέσος έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Θεσσαλονικείς και πλέον απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο παίκτης θα υπογράψει για τα επόμενα 2,5 χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τα 250.000 ευρώ, και ο Αστέρας Τρίπολης θα λάβει ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ.

Επόμενη μεταγραφική κίνηση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι ο κεντρικός αμυντικός, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει για το καλοκαίρι και γίνεται προσπάθεια μήπως έρθει από τώρα στην ομάδα.

Πρόκειται για στόπερ που πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ παράλληλα υπάρχουν επαφές για αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό.

Αυτή τη στιγμή παρατηρείται στασιμότητα στην υπόθεση του Σεμπαστιάν Μπλάνκο, εξαιτίας και των διαπραγματεύσεων με τη Γουέστ Μπρομ για τον δανεισμό του Αργεντινού άσου.

Από εκεί και πέρα, ο δημιουργικός χαφ αναμένεται να κλείσει τελευταίος, αν και πρόκειται για διεθνή μέσο εγνωσμένης αξίας.

Πάντως, ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσεις τις εντολές-κατευθύνσεις στους συνεργάτες του και όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις με την ανακοίνωση παικτών εγνωσμένης αξίας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαφούζος: «Πολεμάμε μετωπικά ένα σύστημα»

Αποφασισμένος να πολεμήσει μετωπικά ένα σύστημα που δεν διέπεται από διαφάνεια δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, με παρέμβασή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αλαφούζος: «Πολεμάμε μετωπικά ένα σύστημα»
Ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με παρέμβασή του στην εκπομπή των Αντώνη Πανούτσου και Αντώνη Καρπετόπουλου.









Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πήρα να διαμαρτυρηθώ για την προκατάληψη εναντίον του Παναθηναϊκού. Δηλαδή εσείς εννοείται ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κακή διαιτησία, στημένα παιχνίδια, κακουργηματικές έρευνες, δεν υπάρχουν συνομιλίες με κινέζικα τηλέφωνα μεταξύ του κ. Σαρρή και του κ. Μαρινάκη, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάθεται και να αποδέχεται αυτή την κατάσταση για να μην τον λένε γραφικό… Το ότι υπάρχουν, το γνωρίζετε ακόμη κι εσείς. Σπανίως παρεμβαίνω, πέρσι παρενέβην γιατί θεωρούσα πως δημιουργείτε κίνδυνο για το θέμα της αδειοδότησης και κακώς είχα χάσει την ψυχραιμία μου. Ενώ λέγατε ότι είχε θέματα ο Παναθηναϊκός, αποδείχτηκε ότι δεν είχε κανένα θέμα. Όταν έβλεπα ένα σύστημα που έχει η ΕΠΟ, με δημοσιογράφους που επηρεάζει, και διοχέτευε ανακριβείς πληροφορίες για το φάκελο του Παναθηναϊκού, όφειλα να πάω σαν πρόεδρος του ΠΑΟ στον πρόεδρο της ΕΠΟ ΕΠΟ, να του πω τις ευθύνες που έχει, να του επισημάνω τι λέει η UEFA και τι θα κάναμε εμείς», τόνισε αρχικά.

Για το θέμα που προέκυψε για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είπε: «Κάναμε φασαρία στο προηγούμενο συμβούλιο και τους είπαμε ότι οι καιρικές συνθήκες στα Γιάννενα είναι κακές, για να πας και να γυρίσεις. Το να γυρίσει μια ομάδα από τα Γιάννενα το βράδυ δεν είναι εύκολο. Είναι ίσως το πιο προβληματικό γήπεδο στην Ελλάδα και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα του αγωνιστικού χώρου, αλλά και σε αυτό της πρόσβασης. Καμία εισήγηση του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα δεν έχει γίνει δεκτή μέχρι σήμερα. Ζητήσαμε κάτι καλοπροαίρετα, γιατί είδαμε ότι είχαμε ένα πολύ κακό καιρικό σύστημα που θα ερχόταν. Γιατί να μη διαμαρτυρηθούμε, όταν ζητάμε να πάει νωρίτερα το παιχνίδι και τελικά αποδεικνύεται πως ο καιρός ήταν κακός και θα είχαμε πρόβλημα; Καταθέσαμε ένα αίτημα, η Nova είπε πως δεν έχει πρόβλημα και η Σούπερ Λίγκα το απέρριψε. Το θέμα του παγετού αναφέρθηκε γιατί πριν λίγα χρόνια, με διαιτητή τον περίφημο κύριο Σπάθα (περίφημο για μας, γιατί εσείς έχετε προφανώς άλλα κριτήρια για τους διαιτητές), παίχτηκε ένα παιχνίδι με πάγο. Υπάρχει μια μόνιμη αρνητική στάση της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αν το αίτημα το είχε κάνει ο Αστέρας του κ. Μποροβήλου ή ο Ολυμπιακός που έχει τα μέσα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, γιατί δεν ήταν ένα παράλογο αίτημα. Η παράκλησή μου σε σας, είναι να αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό με λίγο καλύτερη προαίρεση».

Παράλληλα, «επιτέθηκε» ξανά στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο. «Όταν υπάρχει κακουργηματική δίωξη σε εξέλιξη, είναι δυνατό να μην το βάζουμε στο τραπέζι; Δηλαδή πρέπει να αποδεχόμαστε τη διαφθορά; Ο κ. Μποροβήλος είναι υπό έλεγχο κακουργηματικά και ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας δεν θα έπρεπε να ερευνάται για κακουργήματα. Αλλά είναι σύνηθες στην Ελλάδα να μην έχουμε πια αντισώματα για τη διαφθορά. Υποθέτω γνωρίζετε την παροιμία για τη γυναίκα του Καίσαρα… Εκτός από το θέμα της κακουργηματικής κατηγορίας, για τον Παναθηναϊκό έχει και το θέμα ότι ήταν ο διαιτητής στον αγώνα της Ριζούπολης. Υπάρχει ένα σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως έχει φανεί από τη διαιτησία και όχι μόνο κι έχει αποκαλυφθεί από δικαστικούς δρόμους, όπου πολλές άλλες ομάδες αισθάνονται πως αν δεν το προσκυνήσουν, κινδυνεύουν με πάρα πολλούς τρόπους».

Επίσης στάθηκε και στον διαιτητή του αγώνα με τον ΠΑΣ. «Με τον Αρετόπουλο έχουμε τεράστια προβλήματα εμείς σαν Παναθηναϊκό. Δεν θα έπρεπε να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας και να ζητήσουμε το 50-50; Στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, είχαμε πει ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα βασικό αίτημα, να μην αδικείται συστηματικά από τη διαιτησία. Αν αυτό συμβεί, θα κάνουμε ανένδοτο αγώνα. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πολεμάμε μετωπικά και ανένδοτα ένα σύστημα που θεωρούμε πως δεν λειτουργεί υπό κανόνες διαφάνειας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι είμαστε φαβορί. Αυτή η νίκη ίσως είναι 15-20 εκατ. ευρώ, ίσως και παραπάνω. Όταν έχεις μια διαιτησία που φοβάσαι και ξέρεις ότι από αυτή μπορείς να χάσεις βαθμούς, τι πρέπει να κάνω ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού; Να περιμένω ή να επισημάνω αυτά που έχουν συμβεί για να φέρω το διαιτητή σε δύσκολη θέση για να μην ξανακάνει τα ίδια; Δεν είναι αυτό ακρότητα, ούτε το γκολ του Πανιωνίου ή το πέναλτι του Κολοβού είναι. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να καταλαβαίνουμε όποτε συμβαίνουν λάθη και να τα δεχόμαστε. Ο κ. Αρετόπουλος στον αγώνα με τον Πλατανιά μάς είχε δώσει ένα φάουλ. Ένα φάουλ!».

Αναφέρθηκε, δε, και σε παλαιότερα παράπονα για τον Ηλία Σπάθα. «Ο κ. Σπάθας πέρσι στο παιχνίδι με την Ξάνθη έχω την άποψη ότι η διαιτησία του αλλοίωσε το αποτέλεσμα και είχε σαν συνέπεια να υποβιβαστεί ο Απόλλωνας. Θυμάμαι είχε γίνει ένα σκληρό φάουλ στον Ατζαγκούν και δεν είχε δοθεί τίποτα, ενώ μετά είχε δώσει ανύπαρκτο πέναλτι στον Κουτρουμπή και τον απέβαλε. Μερικά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ άρρωστα. Λάθη θα γίνονται πάντα, αλλά θα ήθελα αυτοί οι διαιτητές που κάνουν ακραία κακές διαιτησίες να μη διαιτητεύουν ξανά. Στην Ελλάδα τους χωνεύουμε, τους βάζουμε για ένα μήνα εκτός και μετά επιστρέφουν και κάνουν τα ίδια».

Παραδέχτηκε, πάντως, πως έχει κάνει λάθη, ιδίως στα πρώτα χρόνια ενασχόλησης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Έκανα πολλά λάθη στην αρχή. Μου αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο, ήμουν πάντα οπαδός του Παναθηναϊκού με διαρκείας κι όποτε ήμουν στην Ελλάδα πήγαινα στο γήπεδο, αλλά δεν είχα ασχοληθεί με τα παραγοντικά. Ανακατεύτηκα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πριν 2-3 χρόνια, δεν είχα καμία εμπειρία στην αρχή. Έκανα πολλά λάθη και θα κάνω και στη συνέχεια, αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα επεισόδια στον χθεσινό αγώνα: «Τα χθεσινά επεισόδια των οπαδών μας είναι καταδικαστέα, ζητάμε συγγνώμη και θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές, όπως ενημερώσαμε και με γράμμα. Δεν συμφωνούμε καθόλου με τη βίαια συμπεριφορά κάποιων οπαδών μας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν εξοργισμένος με εσωτερικά κι άλλα θέματα στο παρελθόν, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και σιγά-σιγά έχει περιοριστεί η βία».

Με το ίδιο εισιτήριο στους «Ζωσιμάδες»

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Παναθηναϊκός, ενημερώνοντας τους οπαδούς πως μπορούν να παρακολουθήσουν το υπόλοιπο του αγώνα με ΠΑΣ Γιάννινα, αρκεί να έχουν κρατήσει τα αποκόμματα των εισιτηρίων.

Με το ίδιο εισιτήριο στους «Ζωσιμάδες»
Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που κράτησαν τα αποκόμματα των εισιτηρίων του εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα μπορούν να παρακολουθήσουν το υπόλοιπο της αναμέτρησης, όπως ενημέρωσε η «πράσινη» ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι μπορούν να προσέλθουν κανονικά στους Ζωσιμάδες σήμερα με το απόκομμα και να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, που ξεκινάει στις 3:00μ.μ., από την Θύρα 7 του γηπέδου.

Ημέρα κρίσης στον Άρη!

Η ώρα της αλήθειας για τους υποψήφιους επενδυτές στον Άρη έφτασε, καθώς σήμερα συνεδριάζουν όλοι οι φορείς της ομάδας και αναμένονται εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ημέρα κρίσης στον Άρη
Σήμερα το απόγευμα στις 17:30 είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη σύσκεψη των φορέων του Άρη, στην οποία θα αποφασιστεί σε ποιον από τους Άλεξ Κάλας ή Λούις Όλιβερ θα παραχωρηθεί το μάνατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Υπεύθυνη για την επιλογή του νέου διοικητικού ηγέτη της ομάδας ήταν η πενταμελής επιτροπή που συστήθηκε από τον Ερασιτέχνη, η οποία είχε την ευθύνη για να εξετάσει τις δύο επιλογές και να παρουσιάσει στη συνέχεια στους ανθρώπους του σωματείου τα συμπεράσματά της.

Χθες το πρωί μέλη του Ερασιτέχνη Αρη με επικεφαλής τον Χρήστο Ταουξίδη βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, όπου και ενημέρωσαν τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο.

«Αύριο θα τελειώσουν όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταουξίδης και πρόσθεσε, λέγοντας: «Μέχρι τώρα δεν είχαμε τις εγγυήσεις που θέλαμε από τους ενδιαφερόμενους και γι' αυτό υπήρξε αυτή η καθυστέρηση. Ξέρω ότι δεν αντέχετε. Ούτε εγώ αντέχω. Εχουμε τρεις δικηγόρους που ασχολούνται με την υπόθεση. Υπήρχαν διάφορα ζητήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν. Ο ένας ενδιαφερόμενος έστειλε τα έγγραφα που ζητήθηκαν στα αγγλικά και ο άλλος στα ισπανικά και χάσαμε χρόνο ακόμα και στη μετάφραση…».

Στην αποψινή κρίσιμη συνεδρίαση θα αναλυθεί αρχικά από τους νομικούς το αποτέλεσμα του ελέγχου που έγινε στους δυο επιχειρηματίες, αναφέροντας αναλυτικά και την πρόταση που καταθέτει ο καθένας ξεχωριστά για την ανάληψη του μάνατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Άλεξ Κάλας, ο οποίος φέρεται να είναι και το φαβορί στην υπόθεση, αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος ως το καλοκαίρι, καθώς και τα έξοδα της εκκαθάρισης και της σύστασης νέας ΠΑΕ καλύπτοντας το μίνιμουμ μετοχικό κεφάλαιο που θα ορίσει η Γ.Σ του ερασιτέχνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Όλιβερ φέρεται να διαθέτει ένα ποσό που φτάνει τις 700.000 ευρώ ως το καλοκαίρι και θα καλύψει την ΑΜΚ. Κοινή γραμμή και για τους δύο επενδυτές η παραμονή του Πάουλο Κάμπος και η άμεση υπογραφή των συμφωνητικών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οργή και… προσήλωση!

Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό με Super League και Αρετόπουλο. Για ανοργανωσιά κατηγορούν τη διοργανώτρια οι «πράσινοι». Προσηλωμένους κρατά τους παίκτες ο Αναστασίου για το… 2ο μέρος σήμερα (15:00).

Οργή και… προσήλωση
Έντονα παράπονα από τη Σούπερ Λίγκα και τον διαιτητή Αρετόπουλου για τους χειρισμούς τους είναι στον Παναθηναϊκό. Η διοργανώτρια αρχή δεν δέχτηκε εξ αρχής το αίτημα των «πράσινων» για αλλαγή ώρας στη σέντρα του αγώνα λόγω των καιρικών συνθηκών και η ομίχλη που σκέπασε το γήπεδο των Ζωσιμάδων δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο, παρά τις προσπάθειες του ρέφερι να γίνει ένα ματς που ούτε ο… Θεός δεν άφηνε να διεξαχθεί.

Οι «πράσινοι» είναι έξαλλοι τόσο με το διαιτητή, που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών (που δεν έβλεπαν στο… ένα μέτρο) και ταλαιπώρησε τις δύο ομάδες, τους φιλάθλους και τους τηλεθεατές, όσο και με τη διοργανώτρια αρχή, την οποία κατηγορούν πως κώφευσε σε όσα έλεγαν τις προηγούμενες μέρες για τις καιρικές συνθήκες και μιλούν για προχειρότητα και ανοργανωσιά. Μάλιστα αναφέρουν πως αν το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 15:00, όπως ζητούσαν, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα η αναμέτρηση.

Τελικά το ματς θα συνεχιστεί σήμερα στις 15:00-καιρού επιτρέποντος-από το 40’, αλλά θα παιχτούν 19 λεπτά καθυστερήσεις για το πρώτο ημίχρονο και φυσικά οι ομάδες θα συνεχίσουν με τις ίδιες ενδεκάδες και τους ίδιους αναπληρωματικούς. Το παρήγορο για τον Παναθηναϊκό είναι πως το ματς της Πέμπτης με τα Χανιά στην Κρήτη δεν κρίνει… πρόκριση, παρά μόνο την πρωτιά στον όμιλο για τους «πράσινους» (την εξασφαλίζουν ακόμη και με ισοπαλία).

ΠΑΣ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Στρούνα, Κοροβέσης, Τζιμόπουλος, Τσουκαλάς, Ακόστα, Χαρίσης, Ίλιτς, Τσάβες, Λόπεθ (στον πάγκο Σωτηρίου, Μπέριος, Ηλιάδης, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος, Μανιάς).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπούρμπος, Λαγός, Ζέκα, Μπούι, Ατζαγκούν, Ντίνας, Καρέλης (στον πάγκο Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Δώνης, Πράνιτς).

Απαντά η Βερόνα, φήμες για «Σίφο»

Κοντά στο δανεισμό του αμυντικού Ματέους Ντόρια από τη Μαρσέιγ βρίσκεται η Βερόνα, κάτι που μπορεί να εκληφθεί καλός οιωνός για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Γκιγέρμο Ροντρίγκες. Ο Ουρουγουανός στόπερ πιέζει να πάει στους «πράσινους», που περιμένουν από στιγμή σε στιγμή την απάντηση της ομάδας του. Την ίδια στιγμή, από την Κροατία υπάρχει έντονη φημολογία για προσπάθεια της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να αποκτήσει τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, ακόμη και τώρα. Το μέλλον του «Σίφο» είναι ανοιχτό, ειδικά αν ο Παναθηναϊκός πάρει δεύτερο στόπερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φταίει ο… κακός μας ο καιρός!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr κάποιες σκόρπιες σκέψεις για την παρωδία με φόντο την ομίχλη στους «Ζωσιμάδες» και αναρωτιέται…

Φταίει ο… κακός μας ο καιρός!
Η αλήθεια είναι ότι κάνω φιλότιμη προσπάθεια να βάλω σε μια τάξη τις σκέψεις μου, μετά τα όσα «ωραία» έβλεπα στους «Ζωσιμάδες», αλλά δεν τα καταφέρνω. Προσπαθούσα, όχι να παρακολουθήσω το παιχνίδι (πως άλλωστε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο), αλλά να διακρίνω τους παίκτες μέσα στην ομίχλη. Αλλά δεν γινόταν ούτε αυτό. Κι έβλεπα και τον Αρετόπουλο, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να συνεχίσει ένα παιχνίδι, στο οποίο υπήρχε κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και… τραβούσα τα μαλλιά μου! Όπως κι εσάς, μου θύμισε το προ τριετίας παιχνίδι των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, που τότε είχε μετατραπεί σε παγοδρόμιο, με διαιτητή τον Ηλία Σπάθα! Εκείνο το ματς είχε γίνει κανονικά, τουλάχιστον αυτό διεκόπη. Είναι κι αυτό μια πρόοδος, δεν συμφωνείτε;


Την τελευταία εβδομάδα οι καιρικές συνθήκες σε μεγάλο μέρος της χώρας είναι κακές και τα Γιάννενα είναι μια πόλη που και οι… πέτρες ξέρουν ότι συχνά-πυκνά έχει προβλήματα λόγω βροχής και ομίχλης. Ο Παναθηναϊκός έκανε αίτημα αλλαγής ώρας και αυτό έγινε με βάση την κοινή λογική. Σε μια «προβληματική» λόγω καιρού πόλη, το να ορίσεις ένα παιχνίδι στις 19:30 είναι λίγο… τραβηγμένο. Αν δεν υπήρχε η γενικότερη κακοκαιρία, σαφώς και θα μπορούσα να το καταλάβω. Αλλά με αυτά τα δεδομένα, μου είναι αδιανόητο, να μην αλλάζεις την ώρα διεξαγωγής, την οποία την όρισες προ καιρού και υπό άλλες συνθήκες.

Παρ’ όλα αυτά, και χωρίς να υπάρχει σοβαρό σκεπτικό στην απόφαση των «φωστήρων» του συνεταιρισμού, το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Αυτό που με εξοργίζει είναι η μη παραδοχή του λάθους. Δεν είναι κακό ρε αδερφέ να ζητήσεις συγνώμη και να πεις ότι δεν εκτίμησες σωστά την κατάσταση. Αντ’ αυτού και μετά την οριστική διακοπή, η επίσημη θέση της Λίγκας ήταν ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλή κατάσταση και δεν μπορούσαν να προβλεφθούν οι καιρικές συνθήκες που προέκυψαν. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν χρειαζόταν να έχουν το IQ του Αϊνστάιν για να το καταλάβουν. Αυτονόητο ήταν να κάνουν αποδεκτό το αίτημα, τώρα γελάει όλος ο κόσμος…

Και ρωτάω: Μήπως πρέπει να πω κι ευχαριστώ στον διαιτητή Αρετόπουλο, που διέκοψε το παιχνίδι; Ή μήπως πρέπει να συγχαρώ κιόλας τη διοργανώτρια αρχή για τα… γρήγορα αντανακλαστικά της να συμφωνήσει στο αίτημα των δύο ομάδων να συνεχιστεί ο αγώνας σήμερα (05/01) στις 15:00, παρακάμπτοντας κατά κάποιο τρόπο τον ΚΑΠ; Ο κανονισμός λέει ότι ένα ματς που διακόπτεται, πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα και την ίδια ώρα. Κι επειδή ζούμε στην Ελλάδα και όλα μπορούν να συμβούν, μην αποκλείετε να δούμε καμιά ένσταση από ανταγωνίστρια ομάδα ανάλογα με το αποτέλεσμα. Τι, δεν σας περνάει από το μυαλό; Δεν το πιστεύω…*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ντέρμπι της Θράκης!!

Με το… ελ Θράκικο (Ξάνθη-Πανθρακικός) ολοκληρώνεται η 17η αγωνιστική και ο α’ γύρος της Σούπερ Λίγκας, ενώ το μεσημέρι θα συνεχιστεί ο αγώνας του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό στα Γιάννενα.

Το ντέρμπι της Θράκης
Με την αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης κόντρα στον Πανθρακικό ολοκληρώνεται σήμερα η 17η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Πρόκειται για το… ελ Θράκικο που δεν θυμίζει όμως σε τίποτα τους αγώνες των προηγούμενων ετών ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Από τη μία η ομάδα του Λουτσέτσκου διεκδικεί ακόμα και την είσοδό της στην πεντάδα του πρωταθλήματος, ενώ εκείνη του Ρόκα παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Ο Πανθρακικός καλείται να πάρει την πρώτη του νίκη στην Ξάνθη μετά τη σεζόν 1969/70, όταν είχε επικρατήσει με σκορ 2-0 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, η Skoda δεν έχει χάσει σε δεκαέξι σερί αγώνες που έχουν μεσολαβεί.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΟΦΗ-Νίκη Βόλου –

Βέροια-Παναιτωλικός 1-3

Θρίαμβος για τον Παναιτωλικό! Οι Αγρινιώτες παίζοντας πανέξυπνα (και χορεύοντας… τανγκό) επικράτησαν με το εμφατικό 3-1 της Βέροιας και επιστρέφουν... σπίτι, εδραιωμένοι στην πεντάδα. Γκολ ο Καλτσάς.

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Με το δεξί μπήκε στο 2015 η Κέρκυρα! Χάρη σε ένα όμορφο τέρμα του Ναγιάρ (48’), οι Φαίακες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και έτσι έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί των έξι αγώνων των Αρκάδων!
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-2

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ απέναντι στον Πανιώνιο που ήταν ανώτερος, αλλά έστω και με την ψυχή στο στόμα πήρε τη νίκη (3-2) με ανατροπή στην Τούμπα και διασφάλισε την παραμονή στην κορυφή.
Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1

Με τον Μήτρογλου να δίνει τη λύση, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στον Πλατανιά (2-1) στο «Καραϊσκάκη» και συνεχίζει να κυνηγά τον ΠΑΟΚ (-1). Εντινγκά και Αγκιλέρα σημείωσαν τα άλλα γκολ.

Ατρόμητος-Καλλονή 0-0

Με τη γνωστή συνταγή της διπλής ζώνης άμυνας να αποδίδει καρπούς και το 2015, η Καλλονή «έπνιξε» τον Ατρόμητο -με τον οποίο έκανε ντεμπούτο ο Κατσουράνης- κι έφυγε με το 0-0 από το Περιστέρι.

Λεβαδειακός-Εργοτέλης 1-1

Ο κατά πολλούς ξεγραμμένος Εργοτέλης έφυγε με 1-1 από την έδρα του Λεβαδειακού που είχε κάποια μικρά… ξεσπάσματα στην αναμέτρηση και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0 στο 26' (15:00, Novasports 1)

Μέχρι το 26' μπόρεσαν να παίξουν ΠΑΣ και Παναθηναϊκός στους Ζωσιμάδες. Ύστερα από δύο προσωρινές διακοπές, το παιχνίδι διεκόπη οριστικά από τον διαιτητή λόγω ομίχλης.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Skoda Ξάνθη-Πανθρακικός (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη 11η (εξ αναβολής) αγωνιστική

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Βέροια-Καλλονή (15:00)
Πλατανιάς-Πανιώνιος (17:15)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (19:30)

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός (17:15)
ΟΦΗ-Κέρκυρα (17:15)
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης (17:15)
Πανθρακικός-Ατρόμητος (17:15)
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός (19:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Επισημοποιείται το ενδιαφέρον των Αράβων!!

Στη σημερινή Γ.Σ. του ΟΦΗ αναμένεται να κατατεθεί επίσημη πρόταση από κατασκευαστική εταιρεία του Κατάρ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της κρητικής ΠΑΕ.

Επισημοποιείται το ενδιαφέρον των Αράβων
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή Γ.Σ. του ΟΦΗ.

Εκτός από την κρισιμότητα που έχει για τον σύλλογο η συνεδρίαση μεταξύ των μελών της ΠΑΕ, σύμφωνα με τη SportDay - Ηρακλειώτης δικηγόρος που εκπροσωπεί την κατασκευαστική εταιρεία Royal Group Holdings από το Κατάρ, θα καταθέσει πρόταση εκ μέρους της για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου.

Αυτή τη στιγμή όλοι παρουσιάζονται επιφυλακτικοί μετά την αρνητική κατάληξη που είχε το ενδιαφέρον των Ιταλών επενδυτών, αλλά εκείνο που προκύπτει είναι ότι οι Άραβες ενδιαφέρονται να επενδύσουν γενικότερα στην Κρήτη με την αγορά ξενοδοχειακών μονάδων και παράλληλα να ασχοληθούν με μία ομάδα της περιοχής.

Στο θέμα του προπονητή, εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα και θα επιστρέψει στην ομάδα μετά από δύο χρόνια. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η παρουσία του Νίκου Μαχλά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα της αλήθειας!

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό για την κακή εικόνα της ομάδας στη νίκη επί του Πλατανιά. Ερωτηματικά και πολλά σενάρια για Μίτσελ. Έρχονται ανακοινώσεις στα μεταγραφικά με πρώτο… φαβορί τον Ντιγκάρ.

Η ώρα της αλήθειας
Η αλλαγή του χρόνου δεν έφερε κι αλλαγή στο αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού που συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις με τις οποίες ολοκλήρωσε το 2014 (με εξαίρεση το ματς με την Καλλονή). Η εικόνα της ομάδας απέναντι στον Πλατανιά ήταν κακή και η ανησυχία είναι έκδηλη στις τάξεις της ομάδας.

Από χθες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια περί απομάκρυνσης του Μίτσελ από την τεχνική ηγεσία, ωστόσο από την ΠΑΕ διέρρευσε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Κανείς όμως δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά επ’ αυτού, καθώς η παρατεταμένη αγωνιστική κρίση στην ομάδα και οι αποδοκιμασίες από μεγάλη μερίδα του κόσμου δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά.

Χθες αμέσως μετά το ματς με τον Πλατανιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δίωρης διάρκειας σύσκεψη στη σουίτα του με τους Γιάννη Βρέντζο, Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά. Και παρότι λέγεται πως αυτή είχε κατά βάση μεταγραφικό χαρακτήρα, αποκλείεται να μη συζητήθηκε η εικόνα της ομάδας και τα αίτια αυτής.

Κάποιες φήμες θέλουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ να αποφασίζει εντός της ημέρας για την τύχη του Μίτσελ. Μια απόφαση που δεν είναι εύκολη, καθώς εκτός όλων των άλλων θα πρέπει να βρεθεί κι αντικαταστάτης αφού έρχονται δύσκολα παιχνίδια. Λέγεται πως ήδη έχει δοθεί εντολή για «χτένισμα» της αγοράς για αξιόλογους προπονητές, με έμφαση στην Ιβηρική. Κάποιες άλλες φήμες θέλουν τον Ισπανό προπονητή να παραμένει κανονικά στη θέση του, αλλά τα επόμενα παιχνίδια, ειδικά αυτό της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, να αποτελούν κριτήρια για την παραμονή του. Ίδωμεν…

Έρχονται ανακοινώσεις

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός προχωρά κανονικά το σχεδιασμό του και δεν αργεί η ώρα της πρώτης ανακοίνωσης μεταγραφής. Πιθανότατα αυτή θα είναι ο Ντιντιέ Ντιγκάρ, καθώς από τη Γαλλία προκύπτει πως υπάρχει συμφωνία με τον Γάλλο μεσοαμυντικό (που μπορεί να παίξει και στόπερ) για τριάμισι χρόνια, αλλά και με τη Νις, που ανήκει.

Κύπελλο και αναμονή για Μήτρογλου

Στον ορίζοντα για τον Ολυμπιακό, πριν από το παιχνίδι με την Ξάνθη, υπάρχει το ματς Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Φωστήρα στον Ταύρο (19:30). Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν πέρα από την πρόκριση και την πρώτη θέση στο γκρουπ τους. Θα υπάρξουν σίγουρα αλλαγές, τη στιγμή που τις επόμενες μέρες θα φανεί αν το τράβηγμα ή οίδημα που έχει ο Μήτρογλου στον προσαγωγό μπορεί να τον κρατήσει εκτός από το επόμενο ματς πρωταθλήματος. Σίγουρα εκτός είναι οι Φουστέρ, Μποτία και Μιλιβόγεβιτς, αν και ο τελευταίος επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις και ίσως ακόμη κι από την επόμενη εβδομάδα να είναι διαθέσιμος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ταουσιάνης: «Θα μπορούσαμε κάτι καλύτερο»

Την άποψη πως ο Εργοτέλης θα μπορούσε να νικήσει στη Λιβαδειά εξέφρασε ο Γιάννης Ταουσιάνης μετά την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό.

Ταουσιάνης: «Θα μπορούσαμε κάτι καλύτερο»
Ο υπηρεσιακός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα του ματς, όμως ισορρόπησαν και πως στο δεύτερο ημίχρονο αντιμετώπισαν την επικινδυνότητα των αντιπάλων, ενώ ζήτησε δουλειά για να ανέβει βαθμολογικά η ομάδα στη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι από βαθμολογικής άποψης για τη δική μου την ομάδα, λόγω της δεινής βαθμολογικής θέσης της. Αιφνιδιαστήκαμε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αλλά το ευτυχές ήταν πως καταφέραμε και αντιδράσαμε γρήγορα και ισορροπήσαμε κάπως το παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο προσεκτικό από την πλευρά μας, ήταν σαφώς διαφορετικό. Περιορίσαμε την επικινδυνότητα στην εστία μας κι, από εκεί και πέρα, άνοιξε ο ρυθμός και οι δυο ομάδες επιζητούσαν το γκολ της νίκης.

Αν εξαιρέσουμε την τελευταία φάση που μας απείλησε ο Λεβαδειακός, είχαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε κάτι πιο σπουδαίο. Ο βαθμός της ισοπαλίας στην προσπάθεια που κάνουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Εμείς είμαστε ακόμα σε δύσκολη θέση και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον τρόπο που το κάνουμε τον τελευταίο καιρό.

Η ενημέρωση που είχα όταν έφυγε ο Παύλος Δερμιτζάκης, ήταν να καθοδηγώ την ομάδα μέχρι νεωτέρας. Αν υπάρξει κάτι νέο, θα το μάθω κι εγώ κι εσείς από τη διοίκηση».

Η Μελανία, το 500άρικο και η Γιούβε!!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει την πορεία του Μανόλο Γκαμπιαντίνι, που καταλήγει στη Νάπολι και θα ανταμώσει ξανά το πεπρωμένο που τον «δένει» με τη Γιουβέντους.
Ηταν από τις περιπτώσεις που τα γονίδια είχαν προκαθορίσει τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Μόνο που στην περίπτωση του δεν ήταν ο πατέρας Τζουζέπε, που έπαιξε μόνο ως ερασιτέχνης τερματοφύλακας, ούτε κάποιος μεγάλος αδελφός. Ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι επηρεάστηκε ξεκάθαρα από τη Μελανία. Η κατά οκτώ χρόνια γηραιότερη αδελφή του όχι απλά κλωτσάει το τόπι, μα είναι από τις κορυφαίες παίκτριες της Εθνικής Ιταλίας (σ.σ.: πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε ως η καλύτερη για το 2014), ενώ αγωνίζεται με πολύ καλό μισθό στη Βερόνα. Εκείνη λοιπόν ήταν που έβλεπε στο γήπεδο το παράδειγμα που είχε να ακολουθήσει. Για την ακρίβεια το πρώτο, πριν γνωρίσει και λατρέψει το απόλυτο ίνδαλμα του: τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
Με τον τεράστιο μάλιστα Πιντουρίκιο βρέθηκαν μία ανάσα από το συμβιώσουν στη Γιουβέντους. Μόνο που όταν εκείνος έφευγε το καλοκαίρι του 2012, ο Γκαμπιαντίνι γινόταν κατά το ήμισυ παίκτης της Γηραιάς Κυρίας. Οχι βέβαια πως θα το ζούσε πολύ το όνειρο. Κάθε άλλο. Μόλις σε μία προπόνηση έλαβε μέρος (25 Αυγούστου) και ο Αντόνιο Κόντε (σ.σ.: οι κακές γλώσσες λένε πως είχε διαφωνήσει με την επιλογή του Μπέμπε Μαρότα) εισηγήθηκε τον δανεισμό του, με προορισμό τη Μπολόνια.

Η αδελφή του, Μελανία Γκαμπιαντίνι
Η επαγγελματική ιστορία του πάντως είχε ξεκινήσει το 2009, όταν η Αταλάντα που συνηθίζει να κάνει... παιδομάζωμα στις ποδοσφαιρικές γειτονιές της Λομβαρδίας, τον προβίβασε στους Ανδρες. Ηταν μόλις18 ετών, ψαρωμένος, κοκαλιάρης και δεν έπεισε. Επόμενο ήταν να βρεθεί το επόμενο καλοκαίρι στη Σέριε Β'. Μόνο που ο πηγαιμός του στην Τσιταντέλα αποδείχτηκε ταμάμ. Εκεί, δούλεψε πολύ μαζί του ο κόουτς Τσίρο Φεράρα και ήταν ουσιαστικά εκείνος που τον βοήθησε όσο κανείς άλλος στην εξέλιξη του. Και η Τσιταντέλα βέβαια σούπερ κερδισμένη βγήκε από εκείνη τη συνεργασία.
Καθώς στην Αταλάντα θέλησαν να τον ξεφορτωθούν, ζήτησαν από τη μικρή γειτονική τους ομάδα να τους δώσει συμβολικά μόλις 500 ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων. Εκείνη φυσικά το έπραξε και 1,5 χρόνο μετά πούλησε το μερίδιο της πίσω στην Αταλάντα για 1,5 εκατ. ευρώ. Δεν το λες και το καλύτερο deal αυτό που έκαναν οι Μπεργκαμάσκι, που όμως με τη σειρά τους έναν χρόνο αργότερα θα τα έβγαζαν τα λεφτά τους και με το παραπάνω...
Οπως είπαμε πιο πριν, ο μικρός έκανε το κλικ στον Μαρότα και για χάρη του η Γιούβε πλήρωσε 5,5 εκατ. για το 50% των δικαιωμάτων του. Το 2013 η Αταλάντα θα εισέπραττε ακόμα τόσα από τη Σαμπντόρια για το υπόλοιπο μισό της συνιδιοκτησίας, κάτι που είναι σύνηθες στον κόσμο του Καμπιονάτο. Η Ντόρια φυσικά δεν θα τον είχε δικό της μόνο στα χαρτιά όπως η Γιουβέντους, αλλά θα τον έριχνε κατ' ευθείαν στη φωτιά. Πέρσι λοιπόν ο Γκαμπιαντίνι δεν ξεκίνησε καλά, κάτι που συνέβη γενικότερα με όλη την ομάδα υπό τις οδηγίες του, Ντέλιο Ρόσι. Οταν όμως ο Ιταλός κόουτς αντικαταστήθηκε από τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, άπαντες πήραν τα πάνω τους και μαζί και ο Μανόλο που άρχισε να πυροβολάει.
Ο ιστορικά κορυφαίος εκτελεστής φάουλ της Σέριε Α' τον πήρε από κεντρικό επιθετικό και τον έβαλε στα πλάγια. Αρχικά αυτό εξέπληξε, καθώς ο Γκαμπιαντίνι έχει σκαρί κλασικού φορ. Ωστόσο, παρά το ύψος του (1,86) απέδειξε πως έχει την ικανότητα να παίξει και στα πλάγια της επίθεσης. Κεντρικά βρέθηκε στο 4-3-3 ο Οκάκα-Τσούκα, με τους Γκαμπιαντίνι, Εντερ στις πτέρυγες, ενώ όποτε το σύστημα έγινε 3-5-2, ο ήρωας μας μετακόμισε στο πλευρό του Οκάκα-Τσούκα και λίγο πιο πίσω. Κάπως έτσι η περσινή σεζόν του ολοκληρώθηκε με οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ σε 34 ματς, ενώ φέτος ξεκίνησε ακόμα καλύτερα, μιας και στα 13 ματς που έχει παίξει, πανηγύρισε επτά τέρματα (1 ασίστ)
Γενικότερα μπόρεσε να προσαρμοστεί εύκολα στα... φτερά επειδή ξέρει μπάλα αν και δεν είναι κλασικός εξτρέμ που πλαγιοκοπεί με σέντρες. Διαθέτει όμως πλαστικότητα στις κινήσεις του, βλέπει γήπεδο, ώστε να περάσει την κάθετη και μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός, δημιουργώντας ρήγματα. Ατυχώς κάποιοι στην Ιταλία είπαν πως πρόκειται για τον νέο Βιέρι. Τέτοιος δεν είναι σε καμία περίπτωση. Πιο εύστοχο ήταν μάλλον το σχετικό σχόλιο του Τσίρο Φεράρα που τον έπλασε στην Τσιταντέλα και τον παρομοίασε με έναν δικό του πρώην συμπαίκτη στη Γηραιά Κυρία: «Ο τρόπος που τελειώνει τις φάσεις και τον πόσο ανάλαφρα κινείται στο γήπεδο, μου θυμίζουν τον Φαμπρίτσο Ραβανέλι!» Για ακόμα μία φορά το πεπρωμένο τον έμπλεκε ξανά με τη Γιουβέντους...
Οπως συνέβη και με το σπουδαιότερο φετινό γκολ του, εκείνο αρχές Δεκεμβρίου στο Τορίνο, όταν ισοφάρισε (1-1) και έβαλε τέλος στο σερί των 25 εντός έδρας νικών της Γιούβε. Σε μία στιγμή που κατά κάποιο τρόπο  έμοιαζε με προσωπική εξιλέωση για τις ευκαιρίες που ποτέ δεν του δόθηκαν από τους Μπιανκονέρι. Αυτούς δηλαδή που θα βρει και πάλι μπροστά του πολύ σύντομα. Ο Γκαμπιαντίνι βρίσκεται ήδη στη Νάπολι και αναμένονται τα τυπικά για να γίνει Παρτενοπέι. Εφόσον πάνε όλα καλά και υπογράψει, φαντάζεστε ποιον θα βρει απέναντι του. Στις 11 του μήνα η Γιουβέντους ταξιδεύει στο «Σαν Πάολο» και ο 24χρονος Λομβαρδός είναι υποψήφιος για τα αριστερά (να καλύψει το κενό του τραυματία Λορέντσο Ινσίνιε) στο σύστημα του Ράφα Μπενίτεθ. Λέτε.. ;

Ο Γκαμπιαντίνι στη Νάπολι

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξέμεινε από ενέργεια και λύσεις ο Παναθηναϊκός!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την «βαριά» ήττα του Παναθηναϊκού στην Πυλαία που ήταν το «επιστέγασμα» των μέτριων ως κακών εμφανίσεων του τελευταίου ενάμιση μήνα.
Κι άλλο πιο κάτω, ακόμη λίγο πιο κάτω και να που έφτασε στο «λογικό κι επόμενο» ο Παναθηναϊκός που μέσα σε μια εβδομάδα βρέθηκε από το +1 στο -1 από τον Ολυμπιακό.
Αυτό που βλέπουμε επί ενάμιση περίπου μήνα, δηλαδή την ομάδα να ζορίζεται ολοένα και περισσότερο, επιβεβαιώθηκε στην Πυλαία απέναντι στον καταπληκτικό ΠΑΟΚ και μοιραία ανοίγει ο φάκελος του «τι φταίει;» για την εικόνα αυτή.
Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε, αλλά παραδόθηκε άνευ όρων στον «Δικέφαλο» που αν δεν είχε κάνει την γκέλα στην Πάτρα κι αν είχε πάρει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Αρη, θα μπορούσε να κάνει όνειρα ακόμη και για την δεύτερη θέση, με δεδομένο το +17 απέναντι στους «πράσινους» που δύσκολα ανατρέπεται στο ΟΑΚΑ.
Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού τη δεδομένη χρονική στιγμή «φωνάζουν». Και οι «φωνές» είναι μεγαλύτερες όσο υπάρχουν παίκτες που διανύουν κακή περίοδο. Ενδεχομένως πριν από δύο μήνες το κενό στη θέση «5» να καλύπτονταν από τον εκπληκτικό Μπατίστα, αλλά αυτή τη στιγμή η «τρύπα» είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και ο ΠΑΟΚ έκανε «πάρτι» στη ρακέτα του Παναθηναϊκού.
Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το πέμπτο φάουλ του Ουρουγουανού, έξι λεπτά πριν από το φινάλε του παιχνιδιού με τον Ιβάνοβιτς να τον αφήνει στο παρκέ με τέσσερα φάουλ, γιατί απλούστατα δεν είχε άλλη επιλογή στον πάγκο.
Είναι τόσο εμφανές το κενό που ο Μαρκόπουλος το «διάβασε» από την πρώτη φάση, μετέτρεψε τους ψηλούς του σε εκτελεστές και δημιουργούς και στην ουσία δεν υπήρχε ούτε φάση που να μην πέρασε η μπάλα από τα χέρια των ψηλών του ΠΑΟΚ. Εφτασε σε σημείο ο Γκιστ να παίζει όλες τις θέσεις της φροντ λάιν στη τρίτη και την τέταρτη περίοδο προκειμένου να καλύψει αυτό το αθλητικό κομμάτι που λείπει από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και ήταν εμφανές ότι προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ.
Δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τη φρεσκάδα και την ενέργεια που τον χαρακτήριζε στο πρώτο δίμηνο της σεζόν. Θυμηθείτε πόσα και πόσα ματς «καθάριζε» στο πρώτο 10λεπτο των αγώνων και βάλτε σε αντιπαραβολή τον τρόπο με τον οποίο ξεκινάει τον τελευταίο ένα μήνα τα παιχνίδια. Ανεξάρτητα το γιατί, το δεδομένο είναι πως αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν καταθέτει ενέργεια στο παρκέ, έχει περιορισμένες λύσεις και το rotation μειώνεται αντί να αυξάνεται με τους τραυματισμούς και την αποχωρήση του Ράιτ που δεν αντικαθίσταται.
Τρίτον, παίκτες - κλειδιά που βοηθούσαν στο rotation (π.χ. Μπλουμς) μοιάζουν εκτός κλίματος τελευταία. Ο Λετονός μετράει 5/17 τρίποντα στα τελευταία πέντε ματς στην Ευρωλίγκα, είχε 0/2 κόντρα στον ΠΑΟΚ, όταν στα πρώτα πέντε παιχνίδια της διοργάνωσης είχε 12/16 από τα 6,75μ. Με τη Μακάμπι έπαιξε λιγότερο από 10 λεπτά, με τον ΠΑΟΚ έπεσε κάτω από εννιά και από την στιγμή που δεν βάζει τα σουτ, τότε θα μείνει εκτός παρκέ και ο Ιβάνοβιτς θα μετρήσει έναν παίκτη λιγότερο.
Το τέταρτο σημείο αφορά στη θέση «3». Το ζήτημα είναι ποσοτικό κι όχι ποιοτικό κι έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές. Είτε θα πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή του Χαραλαμπόπουλου, ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμος για τόσο υψηλό επίπεδο ή θα πρέπει να προστεθεί ένας παίκτης στο rotation. To γεγονός ότι ο Γιάνκοβιτς των 3:33 λεπτών κατά μέσο όρο πέρυσι, έχει φέτος τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό (24,6 κατά μέσο όρο), αποδεικνύει πως κάτι λείπει στη θέση αυτή.
Πέμπτον, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών που φαίνονται περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή που παίκτες - κλειδιά διανύουν περίοδο κάμψης. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός οι Παππάς, Μποχωρίδης, νωρίτερα κάποιοι άλλοι, ενδεχομένως μεθαύριο κάποιοι τρίτοι, η ουσία είναι ότι «κακή περίοδος» και «απουσίες» δεν μπορούν να καλυφθούν ταυτόχρονα σ' αυτό τον Παναθηναϊκό με το συγκεκριμένο υλικό. Ενα από τα δύο, το δεύτερο σίγουρα, καλύφθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο δίμηνο - τρίμηνο, αλλά τώρα τα ζόρια είναι μεγαλύτερα, καθώς το ντεφορμάρισμα είναι πολύ λογικό σε μια σεζόν εννέα μηνών.
Υ.Γ.: Ενα ακόμη «μπράβο» στον ΠΑΟΚ. Ο Μαρκόπουλος έχει φτιάξει μια ομάδα ρολόι που σε κάθε ματς έχει συγκεκριμένη στόχευση. «Διάβασμα» υψηλότατου επιπέδου, πάθος από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και εντυπωσιακό rotation που δεν επηρεάζει σε καμία στιγμή τον ρυθμό της ομάδας. Αν ο ΠΑΟΚ είχε μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω στο μπάτζετ του, θα μπορούσε κάλλιστα να ονειρεύεται να μπει «σφήνα» στους δύο «μεγάλους». Εδώ δικαιούται να το σκέφτεται τώρα, πόσω μάλλον αν είχε κανένα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πιέζει για Νιάνγκ η Ουντινέζε!

Ένας από τους σοβαρούς ανταγωνιστές του Ολυμπιακού στην προσπάθεια για τον δανεισμό του Μπαγέ Νιάνγκ είναι η Ουντινέζε, που πιέζει τη Μίλαν για την παραχώρηση του Γάλλου επιθετικού.
Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, η ομάδα του Ούντινε προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή με τους «ροσονέρι» για την απόκτηση του Νιάνγκ, ζητώντας τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς. Ωστόσο οι Μιλανέζοι δεν θέλουν να συμπεριλάβουν την οψιόν στη συμφωνία, τη στιγμή που η Ουντινέζε θα έχει σύντομα ανάγκη για επιθετικό, με τον Μουριέλ να βρίσκεται πολύ κοντά στη Σαμπντόρια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Αρνητικές Λίγκα και Nova προς τον Παναθηναϊκό»

Για αρνητική στάση που τηρούν η Λίγκα και η Nova απέναντι στον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Νικόλας Βασιλαράς, με αφορμή τη διακοπή της αναμέτρησης στους «Ζωσιμάδες».

«Έχουμε δώσει τα χέρια για να δοκιμάσουμε να παίξουμε αύριο στις 3 το μεσημέρι για να τελειώσει ένα ματς που δεν έπρεπε να αρχίσει. Έβλεπα από το ύψος του αγωνιστικού χώρου και ήταν ξεκάθαρο ότι δεν γινόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο. Κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των παικτών.
Εμείς θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Για αυτό είχαμε καταθέσει αίτημα αλλαγής της ώρας. Δεν έχουμε μαντικές ικανότητες, απλώς ξέρουμε τι γίνεται συνήθως στα Γιάννενα αυτή την περίοδο. Οι άνθρωποι της πόλης των Ιωαννίνων είναι ποδοσφαιράνθρωποι, θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο και σαφώς υπεύθυνη είναι η Super League, της οποίας οι άνθρωποι κάθονται σε μια καρέκλα και μας στερούν το δικαίωμα να δούμε αυτό που αγαπάμε.
Υπάρχει μια αρνητική στάση από τη λίγκα και την Νova προς τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα. Το αίτημά μας ήταν λογικό. Είχαμε φόβους κυρίως για το τερέν αφού πριν τρία χρόνια θυμόμαστε όλοι τι είχε γίνει. Πρέπει να είμαστε προνοητικοί. Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που έπρεπε να μπούμε σε αυτά τα έξοδα εμείς και ο κόσμος του Παναθηναϊκού που ήρθε από όλη την Ελλάδα να δει ποδόσφαιρο, αλλά είδε 30 λεπτά από κάτι που δεν ήταν ποδόσφαιρο και τώρα πρέπει να φύγει χωρίς να έχει δει κάτι» δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας των «πράσινων» στο «ΣΚΑΪ».

Επιβάτες του Norman Atlantic οι ΠΑΟΚτσήδες!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog για τους φουκαράδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ, τον μαύρο σωτήρα και τον ...Βεζούβιο. Γιατί είναι απίθανο να πάρει πρωτάθλημα ο Σαββίδης; Δεν πάει έτσι. Για τον ΠΑΟΚ λέω. Όχι, κύριοι, θα τους φάτε τα σκώτια των παοκτσήδων για να πάρετε ένα πρωτάθλημα. Κι αν θα το πάρετε, τελικά. Δεν θα ΄θελα να ήμουν παοκτσής τούτη την εποχή. Με ρωτάς αν έχω προβλήματα υγείας; Επιβάτες του Norman Atlantic μοιάζουν οι φουκαράδες οι παοκτσήδες. Τους κάλεσαν για κρουαζιέρα σε ταξίδι πρωταθλητισμού και κάθε αγωνιστική τους αλλάζουν τον αδόξαστο. Όχι, δεν πάει έτσι.
Τελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-2 την Πανιωνάρα, που είχε προηγηθεί δυο φορές, διότι στην άμυνα ήταν για λύπηση, έφαγε δύο τεμάχια από στημένες φάσεις. Όχι, δηλαδή, πως η άμυνα του Πανιωνίου ήταν χειρώτερη από εκείνο το σουρωτήρι της Βέροιας, την άμυνά της σε τρύπες εφάμιλλη ελβετικού τυριού.
Φως φανάρι ότι δεν έχει ελπίδα ο ΠΑΟΚ. Η δουλειά βρωμάει, δηλαδή. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι το συνταρακτικό στον ΠΑΟΚ. Πώς να κρατηθεί στην κορυφή, πώς να καθαρίζει τα ματσάκι με 14-15 παίκτες όλους κι όλους. Δεν γίνεται. Θα ψήνεται ο οπαδός του ΠΑΟΚ πάνω σ΄ αναμμένα κάρβουνα, βασανιστικά σαδιστικά, μαζοχιστικά, σ΄ όλα τα είδη του πόνου.
Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που αποδείχθηκε σωτήρας του ο μαύρος τερματοφύλακας. Κάτι ξέρουν κάποιοι αποκρυφιστές που υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς ήταν όχι απλά σκούρος, αλλά κανονικά μελαμψός.
Μανούρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Και πού ΄σαι ακόμα. Όσο η ομάδα παραμένει πρώτη και κερδίζει τα παιχνίδια με τη ψυχή στο στόμα, όπως και με τον Πανιώνιο, η γκρίνια, δικαιολογημένη κι όχι, κάποια στιγμή θα δουλέψει και Βεζούβιος.
Θα μου πεις ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δικαιούται, ρε γαμώτο, ένα πρωτάθλημα. Σωστό. Είναι πανεύκολο να το πάρει με το στόμα. Με την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη είναι μάλλον απίθανο. Ο κόσμος τι μπορεί να κάνει; Κερδίζει η ομάδα έναν Πανιώνιο που σχεδόν αρίστευσε με το μεσοεπιθετικό παιχνίδι των Γιάννου, Ιμπαγάσα, Κολοβού και Μπουμάλ, αλλά ο παοκτσής στην εξέδρα αισθάνεται πυροβολημένος.
Όχι, δεν πάει έτσι. Και έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα.

ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ και που δεν φταίει ο Αναστασιάδης για την εικόνα του ΠΑΟΚ, γράφει ο apodytiriakias

Φταίει ο Αγγελος λένε μερικοί ΠΑΟΚτσήδες. Σου λένε ότι ο κόουτς είναι μονόχνοτος. Δεν μελετά τον αντίπαλό του. Κυττάει μόνο την ομάδα του και το σύστημα που έχει κατά νου να παίξει. Ναι, αλλά χωρίς τον Αγγελο ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν σκορποχώρι, όπως επί της εποχής εκείνου του τυχοδιώκτη του Στέφενς.
Ποια είναι η αλήθεια; Κάπου στη μέση, όπως σχεδόν πάντα. Θυμάμαι τον Παναθηναϊκό του Αγγελου, σε ένα ματς στο Ολντ Τράφορντ. Μεγάλη εμφάνιση, αποθέωση και αποτέλεσμα ήττα 1-3. Πήγε να πνίξει την Μάντσεστερ στην έδρα της πιέζοντας ψηλά. Είχε τα εργαλεία να το κάνει, όχι όμως και τα αντικλείδια για να σταματήσει τις αντεπιθέσεις, γιατί με αντεπιθέσεις έπαιζε η μεγάλη Γιουνάιτεντ για πολύ ώρα.
Οχι ότι εκείνη η εποχή είναι ίδια με την τωρινή. Ούτε ο ΠΑΟΚ διαθέτει τους παίκτες που είχε τότε ο Παναθηναϊκός. Ομως, αυτό το ματς μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας τον Πανιώνιο να κάνει τόσες ευκαιρίες στην κόντρα και την άμυνα των επίδοξων πρωταθλητών να είναι λεωφόρος άδεια για να παρελάσουν τα στρατά.
Μιλάμε αγωνιστικά και αφήνουμε τη διαιτησία έξω. Υπάρχει πρόβλημα όταν ο ΠΑΟΚ υπερεκτιμά δυνάμεις που δεν έχει. Ομως, είναι καλύτερο αυτό από την επιλογή του φοβισμένου παιχνιδιού. Και τα δυο έχουν συνέπειες. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία.

*Πηγή: sportdog.gr*

Πλήγμα στη Σαουθάμπτον με Μανέ!!

Έναν από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές της θα στερηθεί για τις επόμενες εβδομάδες η Σαουθάμπτον. Ο Σάντιο Μανέ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη γάμπα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστημα απουσίας ενάμιση μήνα!  
Ο Ρόναλντ Κούμαν επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα του τραυματισμού του παίκτη, ο οποίος αναγκαστικά δεν θα αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στο ερχόμενο Κόπα Άφρικα.
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ταξιδέψει με τους συμπατριώτες του, προκειμένου να βεβαιωθούν και εκείνοι με τη σειρά τους ότι όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα: «Ίσως μεταβεί με την εθνική του ομάδα για να περάσει τα τεστ και να δουν και εκείνοι τι έχει συμβεί», τόνισε ο Ολλανδός προπονητής.
Πάντως μέσα στην ατυχία τους οι «Άγιοι» έχουν και κάτι θετικό να σκεφτούν. Ο νεοαποκτηθείς Ελία προοριζόταν να καλύψει το κενό του Μανέ, όσο εκείνος θα αγωνιζόταν στο Κόπα Άφρικα, και είναι έτοιμος να μπει άμεσα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
*Πηγή: england365.gr*

Και η Έβερτον για Σακίρι!!

Ποιος είπε ότι η Λίβερπουλ «παίζει» μόνη για την απόκτηση του Σερντάν Σακίρι; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αντίπαλο δέος του Μέρσεϊσάιντ, Έβερτον, μπήκε σφήνα στην υπόθεση και επιχειρεί να αποσπάσει τα δικαιώματά του.  
Ο Ιταλός δημοσιογράφος, Τανκρέντι Παλμέρ, αποκάλυψε μέσω του «Twitter» ότι εκτός των «κόκκινων», ο Ελβετός επιθετικός ενδιαφέρει έντονα και τα «ζαχαρωτά».
Ο ίδιος δεν υπολογίζεται από την Μπάγερν Μονάχου και εκτιμάται ότι με ένα ποσό κοντά στα 11εκατ. λίρες οι διοικούντες θα ανάψουν το πράσινο φως για την παραχώρησή του.
*Πηγή: england365.gr*

Αποθέωσε Ντιέγκο Κόστα ο Μουρίνιο!!

Η παρουσία και μόνο του Ντιέγκο Κόστα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ικανή να αλλάξει την εικόνα της Τσέλσι στην αναμέτρηση του Κυπέλλου κόντρα στη Γουότφορντ (3-0). Η άποψη αυτή ανήκε στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος με την απόδοση των «μπλε» στο πρώτο μέρος…  
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε πολύ καλά και η Γουότφορντ ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα. Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, δώσαμε άλλη δυναμική στον αγώνα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και αξίζαμε να νικήσουμε», τόνισε αρχικά ο πολυνίκης τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στις απανωτές αλλαγές του με την είσοδο των Ντιέγκο Κόστα και Γουίλιαν από την αρχή του β’ μέρους:
«Το ότι έκανα τόσο γρήγορα τις αλλαγές δεν σημαίνει ότι είχα νεύρα. Ήθελα απλώς να αλλάξω την εικόνα μας. Ο Ντιέγκο Κόστα και ο Γουίλιαν έπαιξαν πολύ καλά και αυτό συνεπήρε όλη την ομάδα. Εάν δεν είχα τέτοιους παίκτες στον πάγκο μου, ίσως να μην νικούσαμε σήμερα. Ο κουρασμένος Κόστα, με 90λεπτα κόντρα σε Σαουθάμπτον και Τότεναμ άλλαξε το παιχνίδι».
*Πηγή: england365.gr*

Βενγκέρ: «Παίκτης όνειρο ο Σάντσες»

"Μέλι" έσταξε για ακόμη μία φορά το στόμα του Αρσέν Βενγκέρ όταν ρωτήθηκε για τον Αλέξις Σάντσες.  
Ο προπονητής της Άρσεναλ εστίασε στη δίψα που δείχνει ο Χιλιανός επιθετικός, αλλά και στη νέα εξαιρετική του εμφάνιση που οδήγησε την ομάδα στη νίκη επί της Χαλ (2-0).
«Χάσαμε ορισμένες ευκαιρίες όμως έπρεπε να μείνουμε ήρεμοι και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, ως επαγγελματίες. Έπρεπε αρχικά να μην αφήσουμε τη Χαλ να σκοράρει και στη συνέχεια να σημειώσουμε εμείς το δεύτερο μας γκολ. Μπορεί να ήρθε αργά, αλλά καθάρισε το ματς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλσατός τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στον Αλέξις Σάντσες:
«Πάντα προκαλεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες και τις αναγκάζει σε λάθη. Είναι ένας παίκτης- όνειρο για κάθε προπονητή. Πάντα θέλει να αγωνίζεται και αυτό είναι που θέλω να βλέπω».
Θετική εμφάνιση, όμως, εκτός του Σάντσες είχε και ο Θίο Γουόλκοτ. Ποια ήταν η άποψη του έμπειρου κόουτς; «Έμεινε εκτός δράσης για έναν χρόνο και δεν γίνεται να επανέλθει τόσο σύντομα. Έκανε όμως ορισμένες καλές ενέργειες και έτρεξε πολύ».
*Πηγή: england365.gr*

Μια «ανάσα» από Βόλσιντ η Στόουκ!

Στην αποκάλυψη ότι η Στόουκ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του Φίλιπ Βόλσιντ προχώρησε ο Μαρκ Χιουζ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρέξαμ!
Πρόκειται για τον 25χρονο διεθνή αμυντικό της Λεβερκούζεν, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος ως δανεικός στη Μάιντς.
«Έχει τρομερή ποιότητα  και είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Πήρε μεταγραφή έναντι πολλών χρημάτων πριν από χρόνια και έχει παίξει στους εν ενεργεία Παγκόσμιους πρωταθλητές. Συνεπώς θα είναι εξαιρετική προσθήκη», ήταν το σχόλιο του έμπειρου κόουτς για τον Γερμανό άσο.
*Πηγή: england365.gr*

Δεν επιστρέφει ο Οριζί!!!

Κόντρα στα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τη Λίβερπουλ κοντά σε συμφωνία με τη Λιλ για την πρόωρη επιστροφή του Ντιβόκ Οριζί, το «SkySports» ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γυρίσει ο Βέλγος πριν το τέλος της τρέχουσας σεζόν! 
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, σύσσωμες οι αγγλικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι οι «κόκκινοι» προσέφεραν 3εκατ. λίρες για να πάρουν πίσω, έξι μήνες νωρίτερα, τον νεαρό επιθετικό και πως οι Γάλλοι ήταν έτοιμοι να πουν το πολυπόθητο «ναι»!
Οι τελευταίες πληροφορίες του «SkySports», ωστόσο, αναφέρουν πως όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ο διεθνής άσος δεν πρόκειται να πατήσει στο «Άνφιλντ» πριν το ερχόμενο καλοκαίρι… Ο δανεισμός του, δηλαδή, θα εξαντληθεί μέχρι την τελευταία μέρα!
*Πηγή: england365.gr*

Οριστικά στη Λέστερ ο Σβάρτσερ!!

Μπορεί ακόμα να μην έχουν εκδοθεί οι επίσημες ανακοινώσεις, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο αποκάλυψε πως υπάρχει συμφωνία για την μετακίνηση του Μαρκ Σβάρτσερ στη Λέστερ!
Ο προπονητής της Τσέλσι ρωτήθηκε για τις φήμες που παρουσίαζαν τον έμπειρο πορτιέρο μια ανάσα από τους ουραγούς της Πρέμιερ Λιγκ και χωρίς να μασήσει τα λόγια του παραδέχτηκε δημοσίως πως: «Θα μας λείψει αυτός ο φανταστικός άνθρωπος. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στη Λέστερ. Χάσαμε έναν σπουδαίο άντρα, χάσαμε τον Σβάρτσερ. Είναι ένας φανταστικός τερματοφύλακας, όμως η κατάσταση φέτος άλλαξε για εκείνον».
Ο Αυστραλός πορτιέρο προορίζεται να καλύψει το κενό του τραυματία Κάσπερ Σμάιχελ, ενισχύοντας τη Λέστερ κάτω από τα δοκάρια αφού είχε μείνει μόνο με τον Μπεν Χαμέρ.
*Πηγή: england365.gr*

«Νοκ άουτ» η Μαρσέιγ!!

Η μεγαλύτερη «βόμβα» μέχρι την επόμενη «έσκασε» την Κυριακή στο γαλλικό Κύπελλο, αφού η Γκρενόμπλ της δεύτερης κατηγορίας νίκησε 5-4 στα πέναλτι την πρωτοπόρο Championnat Μαρσέιγ εντός έδρας.

«Νοκ άουτ» η Μαρσέιγ!
Η Γκρενόμπλ δημιούργησε τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Κυπέλλου. Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου νίκησε 5-4 στα πέναλτι της Μαρσέιγ (κ.α. 2-2, παράταση 3-3) την έδρα της, στο πλαίσιο των «64» τη διοργάνωσης και άφησε εκτός τους πρωτοπόρους της Ligue 1, ώστε αυτοί να διεκδικήσουν και τον δεύτερο τη τάξει εγχώριο θεσμό, μετά το πρωτάθλημα και δείχνοντας πως οι φετινοί «Φωκαείς» δεν είναι και τόσο άτρωτοι.

Ο Ζινιάκ έκανε το 0-1 στο 6’, ο Νασραλά ισοφάρισε στο 10’, ο Ζινιάκ στο 33’ έκανε το 1-2 και ο Χατσί στο 49’ έφερε το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Αντρέ Αγιού στο 98’ έκανε το 2-3, όμως ο Μπενγκριμπά στο 121’ έστειλε το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί, αποδείχθηκε μοιραίος ο Τοβάν, που στην τέταρτη εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Αποκλεισμός «σοκ» και για την Καέν, με την ουραγό της πρώτης κατηγορίας να χάνει με 2-3 στην παράταση (κ.α. 2-2) από την Ντιζόν της δεύτερης κατηγορίας στην έδρα της.

Η Μπορντό και η Λιόν νίκησαν στα ντέρμπι της ημέρας, επικρατώντας οι «γιρονδίνοι» με 2-1 της Τουλούζ εντός έδρας και με 3-2 οι «λιονέ» της Λανς στο «Φελίξ Μπολάρ».

Στην παράταση νίκησε 1-0 η Σεντ Ετιέν της Νανσί (κ.α. 0-0) στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Άνετα νίκησε η Μονακό με 2-0 στην έδρα της Νιμ. Άνετα νίκησε 3-0 η Γκινγκάμπ στην έδρα της Ντινάν Λεόν.

Δύσκολη πρόκριση για τη Μετς με 2-1 στην έδρα της Επινάλ. Το ίδιο δύσκολα πέρασε και η Ρεν με 2-1 από την έδρα της Δουνκέρκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» η Ρέτζιο Εμίλια, «σοκ» για Βενέτσια!

Δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Καζέρτα η Ρέτζιο Εμίλια, σαρώνοντας την αντίπαλό της στην Καλαβρία 95-74 για τη 14η αγωνιστική του «σπαγγέτι σιρκουί» και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση.

«Καθάρισε» η Ρέτζιο Εμίλια, «σοκ» για Βενέτσια
Η Ρέτζιο Εμίλια σάρωσε 95-74 την Καζέρτα στην Καλαβρία, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος μπάσκετ και διατηρήθηκε σταθερά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Αρμάνι που έχει ένα ματς λιγότερο και αγωνίζεται τη Δευτέρα κόντρα στην Μπρίντιζι.

Αντίθετα, οι φιναλίστ του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1989 παρέμειναν στην τελευταία θέση και αγωνιούν για το μέλλον τους στην κατηγορία.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ακίλε Πολονάρα με 18 πόντους και τον ακολούθησε ο Ντρέικ Ντίνερ με 17 πόντους. Για την Καζέρτα, ξεχώρισαν ο Μικέλε Αντονούτι με 17 πόντους και ο Κάρλετον Σκοτ με 16 πόντους.

«Σοκ» για την τρίτη της βαθμολογίας Βενέτσια, η οποία έχασε 90-100 στην παράταση (κ.α. 83-83) από τη Σάσαρι στη Βενετία και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τις δυο πρώτες θέσεις, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Σαρδηνίας να βρεθεί στην τέταρτη θέση και να δείχνει πως «ξύπνησε» μετά το αρχικό κακό ξεκίνημα και τον αποκλεισμό από τη συνεχεία της Ευρωλίγκας.



Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:


03/01

Τρέντο-Κάπο Ντ’Ορλάντο 90-73

04/01

Βαρέζε-Πιστόια 67-71
Ρέτζιο Εμίλια-Καζέρτα 95-74
Πέζαρο-Καντού 83-103
Ρόμα-Βίρτους Μπολόνια 90-84
Κρεμόνα-Αβελίνο 88-81
Βενέτσια-Σάσαρι 90-100 (κ.α. 83-83)

05/01

Αρμάνι Μιλάνο-Μπρίντιζι *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία στη Ρεάλ με Ματσιούλις!!

«Πύρρειος» αποδείχθηκε η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ανδόρρας, καθώς ο Γιόνας Ματσιούλις αποχώρησε με έναν τραυματισμό στον ώμο, ύστερα από σύγκρουση με τον Νέιθαν Τζαβάι!

Αγωνία στη Ρεάλ με Ματσιούλις (video)

Όπως είναι φυσικό, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέταξε… αετό κι η Μπαρτσελόνα!! (video)

Τυλιγμένο παρέμεινε το «δώρο» από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Η εξαιρετική Σοσιεδάδ του Μόγιες «σκότωσε» την κακή Μπαρτσελόνα (όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια) με σκορ 1-0 και κράτησε αφεντικό τη βασίλισσα.

Πέταξε… αετό κι η Μπαρτσελόνα! (video)
Γκέλα η Ρεάλ Μαδρίτης; Γκέλα και η Μπαρτσελόνα! Την ώρα λοιπόν που οι Καταλανοί είχαν την ευκαιρία να προσπεράσουν την αιώνια αντίπαλό τους (που έχει και ματς λιγότερο), όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά έφυγαν ξανά με κατεβασμένο κεφάλι απ' το Ανοέτα!

Η Σοσιεδάδ του Ντέιβιντ Μόγιες υπέταξε τους μπλαουγκράνα με σκορ 1-0 και διατήρησε την παράδοση που την θέλει τα τελευταία τέσσερα χρόνια να κάνει πάρτι στο γήπεδό της απέναντι στην παρέα του Μέσι.

Ένας Μέσι που έμεινε στον πάγκο μέχρι την έναρξη του δεύτερου μέρους, όπως και ο Νεϊμάρ(!) κι ενώ οι Βάσκοι είχαν προηγηθεί μόλις απ' το δεύτερο λεπτό, χάρη σε αυτογκόλ-κεφαλιά του Ζόρντι Άλμπα. Και αλήθεια είναι πως οι φιλοξενούμενοι επ' ουδενί δεν θύμισαν... Μπαρτσελόνα (διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο πρώτο μέρος).

Πολύ κακή απόδοση, δίχως την παραμικρή φαντασία για να επιτεθούν και να αλλάξουν τη μοίρα τους (πέραν κάποιων χλιαρών σουτ και εκτελέσεων φάουλ), με πολλά... γεμίσματα και τη Σοσιεδάδ να παίρνει -εν τέλει- μάλλον εύκολα τους τρεις βαθμούς, που την απέσπασαν απ' την επικίνδυνη ζώνη.

Από την άλλη η Μπάρτσα (όπως και η Ατλέτικο) έμεινε στο -1 από τη Ρεάλ η οποία εφόσον νικήσει και το ματς που χρωστά απέναντι στη Σεβίλλη, μπορεί να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά!




Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:


Σάββατο 3/1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε 3-1
(18', 47' Γκριεζμάν, 82' Γκοντίν - 62' Ελ Ζαρ)

Σεβίλλη-Θέλτα 1-0
(32' Παρέχα)

Έλτσε-Βιγιαρεάλ 2-2
(26’ Χόναθας, 35’ Ροντρίγκες – 12’ Βιέτο, 17’ Ούτσε)

Λα Κορούνια-Μπιλμπάο 1-0
(24' Καβαλέιρο)

Μάλαγα-Αλμερία 1-2
(73' Γκαρσία-40', 76' πεν. Χεμέντ)

Κυριακή 4/1

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
(3' Βάθκεθ-39' Χόθαμπεντ, 64' Μπαένα)

Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(52' Μπαραγκάν, 65' Οταμέντι - 14' πεν. Κριστιάνο)

Εσπανιόλ-Εϊμπάρ 1-2

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 1-0
(2' αυτ. Ζόρντι Άλμπα)

Δευτέρα 5/1

Κόρδοβα-Γρανάδα 21:45


Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 9/1
Λεβάντε-Λα Κορούνια 21:45

Σάββατο 10/1
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 17:00
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 19:00
Θέλτα-Βαλένθια 21:00
Εϊμπάρ-Χετάφε 23:00

Κυριακή 11/1
Αλμερία-Σεβίλλη 13:00
Μπιλμπάο-Έλτσε 18:00
Γρανάδα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 20:00
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00

Δευτέρα 12/1
Ράγιο Βαγεκάνο-Κόρδοβα 21:45 *Πηγή: sport-fm.gr*