Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η ρουλέτα στο… μηδέν!!

Σε ένα ματς που κράτησε... δύο ημέρες, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες στο τελευταίο 15λεπτό, αλλά τελικά δεν χαμογέλασε σε κανέναν η τύχη και ήρθαν ισόπαλοι (0-0).

Η ρουλέτα στο… μηδέν
Χρειάστηκαν δύο ημέρες για να βγει ολόκληρο το ενενηντάλεπτο της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (0-0), αλλά λίγα είναι τα καλά λεπτά ουσίας από την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Το πρώτο ημίχρονο, που έγινε σε δύο μέρη, λόγω της ομίχλης είχε λίγες φάσεις, ενώ όλα τα λεφτά ήταν το τελευταίο τέταρτο του ματς, όπου το ματς έγινε ρώσικη ρουλέτα, αλλά τελικά έμεινε στο «μηδέν», παρότι οι δύο ομάδες έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

inner

Δοκάρι είχε στο 88' ο Τσάβες για τους γηπεδούχους.

Με αυτό το αποτέλεσμα η απόσταση των «πράσινων» από την κορυφή, που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, αυξήθηκε στους επτά βαθμούς και από τον δεύτερο Ολυμπιακό, στους έξι.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League.

Το παιχνίδι παίχτηκε από το 40' και μετά και κρατήθηκαν 14 λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος, λόγω των όσων συνέβησαν την Κυριακή.

Ντεμπούτο έκανε με τους φιλοξενούμενους ο Στάθης Ταυλαρίδης, που αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Τώρα, η προσοχή των δύο στρέφεται στα ματς Κυπέλλου, καθώς οι γηπεδούχοι θα υποδεχθούν τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (7/1, 17:15) και το «τριφύλλι» στα Χανιά (8/1, 19:30), ενώ ακολουθεί η 11η (εξ' αναβολής) αγωνιστική στη Super League.

Το ματς

Λίγες οι καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Σοβαρή ανάλυση και καλή κριτική δεν μπορεί να γίνει για ότι παίχθηκε (τρόπος του λέγειν) την Κυριακή, λόγω και των διακοπών που θύμιζαν που ήταν πιο συχνές και από αγώνα μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 15λεπτο, αλλά τι να την κάνει, όταν ο ένας παίκτης δεν έβλεπε τον άλλον. Με την επανέναρξη της αναμέτρησης ο Τσάβες απείλησε (16’) τον Στιλ με καλή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Άγγλος πορτιέρο έπεσε στη γωνία του και είπε «όχι».

Στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, που έγινε τη Δευτέρα, οι γηπεδούχοι είχαν η μπάλα ήταν και πάλι πιο πολύ ώρα στα πόδια τους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν και προλάβουν οι δύο ομάδες να φτιάξουν πολλές ευκαιρίες, καθώς με το που… ζεστάθηκαν ο διαιτητής τους έστειλε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

inner

Ο Παναθηναϊκός έφθασε κοντά στο γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χουχούμης βρήκε τον Καρέλη και αυτός προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ατζαγκούν, που ήταν μπροστά στην εστία, ενώ ο Βελλίδης είχε τραβηχτεί πάνω στον Καρέλη με αποτέλεσμα να αφήσει κενή την εστία, αλλά η μπάλα δεν έφθασε στον Νιγηριανό μεσοεπιθετικό, που… μπήκε γκολ.

Ο ΠΑΣ από την πλευράς είχε ακόμη μια καλή στιγμή, καθώς ο Τσάβες λίγο έλλειψε να βρει τον Κοροβέση, αλλά ο Στιλ παρενεβλήθη και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Με τις ίδιες ενδεκάδες ξεκίνησαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες και η πρώτη διορθωτική κίνηση έγινε από τον Αναστασίου στο 58’ όταν και έβαλε στο ματς τον Μπεργκ, αντί του Ντίνα.

Λίγο πριν από εκείνο το χρονικό σημείο οι Ηπειρώτες είχαν αρχίσει να παίρνουν… μπρος και έφθασαν μια ανάσα από το 1-0, χάνοντας ευκαιρία, αντίστοιχα καλή με αυτή του Παναθηναϊκό, με τους Καρέλη-Ατζαγκούν. Ο Ίλιτς έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κοροβέσης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στιλ, που αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, που απομακρύνθηκε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

inner

Ο Αναστασίου δεν ήταν ικανοποιημένος από την ομάδα του, καθώς ο ΠΑΣ έλεγχε απόλυτα την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι εκείνο το σημείο και έκανε με διαφορά 13 λεπτών και δεύτερη αλλαγή, βάζοντας μέσα τον Δώνη και βγάζοντας έξω τον Ατζαγκούν. Με αυτήν την αλλαγή ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ (Λαγός-Δώνης) και στα πλάγια τους Ζέκα (δεξιά), Μπούι (αριστερά).

Οι «πράσινοι» απείλησαν ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο από το 80’ και μετά με τον Καρέλη να είναι ο αποδέκτης των προσπαθειών των συμπαικτών του, αλλά να μην καταφέρνει να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όπως και ο Τσάβες που είχε δοκάρι λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (90’ Γιάκος), Τσουκαλάς, Ίλιτς (80’ Ίλιτς), Χαρίσης, Τσάβεζ και Ναδάλες.

Στον πάγκο έμειναν οι Σωτηρίου, Μπέριος, Ηλιάδης, Σκόνδρας, Σαπαλίδης.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (85’ Κλωναρίδης), Ντίνας (58’ Μπεργκ), Ατζαγκούν (71’ Δώνης), Καρέλης.

Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, βοηθοί οι Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Κυριάκος Μερκενίδης

Στον πάγκο έμειναν οι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Πράνιτς.

4ος Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

Κίτρινες: Λαγός (47'), Μπούι (75'), Μπεργκ (82'). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: