Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

«Διπλό» και «φουλ» για Τσάμπιονς Λιγκ

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε το Αννόβερο επί της Φράιμπουργκ με 3-1 και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο πρώτο χρονικά ματς της 31ης αγωνιστικής ημέρας.

Οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν από πολύ νωρίς στο σκορ με 3-0, χάρη στα τέρματα των Αμπντελάουι (24΄), Σχλάουντραφ (31΄), Ράους (58΄). Το μόνο που κατάφερε η Φράιμπουργκ, ήταν να μειώσουν σε 1-3 με τον Ρόζενταλ στο 80΄.

Το μυστήριο της... ακέφαλης Λιντς

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ταυτότητα των ιδιοκτητών της Λιντς, αλλά η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να ρίξει... φως στην υπόθεση, απαιτώντας από τη διοίκηση του συλλόγου να δώσει σαφή στοιχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο επικεφαλής της Premier League, Ρίτσαρντ Σκάνταμπορ, παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει τί ακριβώς συμβαίνει στα ιδιοκτησιακά του συλλόγου της Championship και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένει διευκρινίσεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν τυχόν διοικητικές και οικονομικές ατασθαλίες.

Ο Σον Χάρβεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της Λιντς, είχε εξηγήσει τον προηγούμενο μήνα ότι ιδιοκτήτρια του συλλόγου είναι η εταιρεία FSF με βάση στα νησιά Σεντ Κιτς και Νέβις στις Δυτικές Ινδίες.

Παρόλα αυτά, τόσο ο Χάρβεϊ, όσο και ο πρόεδρος της ομάδας, Κεν Μπέιτς, παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν την ταυτότητα των μετόχων.

«Ξέρω για ΠΑΟΚ, μίλησαν με την Καβάλα»

ο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτησή του επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ο οποίος τόνισε πως ήδη έχει μιλήσει με τον Σταύρο Ψωμιάδη, ώστε να πάρει το «οκ» και να… ανηφορίσει για Τούμπα!
«Ξέρω για ΠΑΟΚ, μίλησαν με την Καβάλα»
Ο Νιγηριανός επιθετικός μίλησε στο Contra.gr και ξεκαθάρισε το τοπίο.
"Γνωρίζω πολύ καλά για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, αφού ήδη έχουν έρθει σε επαφή με την Καβάλα. Οι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης μίλησαν με τον Σταύρο Ψωμιάδη και βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Αν και έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου για ακόμα δύο χρόνια (2013), δεν αποκλείεται να αποχωρήσω νωρίτερα. Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει ένα βήμα μεγαλύτερο στην καριέρα του;", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ονουάτσι και συμπλήρωσε:
"Μίλησα με τον πρόεδρο (σ.σ Σταύρο Ψωμιάδη) και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσω αλλού την καριέρα μου, αρκεί να γίνει μία συμφέρουσα προσφορά. Τόσο εγώ όσο και ο κύριος Ψωμιάδης είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση. Αρκεί αυτή να είναι συμφέρουσα για όλους. Για εμένα, για την Καβάλα και για τους ανθρώπους της. Με τον πρόεδρο έχουμε μία άψογη συνεργασία και δεν θα μου κλείσει το δρόμο για κάτι καλύτερο. Η Καβάλα είναι η ομάδα που αγαπώ και θέλω το καλύτερο γι' αυτή".

Aλεφαντος-Οι κυράτσες των εκπομπών και αυτοί που τρώνε πατατάκια με ωραία μπάλα

Ανάλυση του χθεσινού ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα έκανε ο Νίκος Αλέφαντος, ενώ εξέφρασε και τον θαυμασμό του για τις προπονητικές ικανότητες του Ζοσέ Μουρίνιο.
Οι κυράτσες των εκπομπών και αυτοί που τρώνε πατατάκια με ωραία μπάλα
• Να ακούτε τον Αλέφαντο ρε. Μετά το 5-0 που ήταν ο Μουρίνιο στην αρχή ακόμα της δουλειάς του στη Ρεάλ, είχαν βγει όλοι και έλεγαν τις κοτσάνες τους. Μόνο εγώ δεν άλλαξα, δεν πήγα όπου φυσάει ο άνεμος. Μουρίνιο ρε, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, σας τα είχα πει και πριν το ματς.

• Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι αυτό που παίζει η Ρεάλ. Το ποδόσφαιρο είναι τακτική, είναι σκάκι, δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε και παίξτε όπως να είναι, επιθετικά». Εμένα οι πολλές πάσες, πόδι με πόδι, κατοχή 70%, δεν μου λένε πολλά πράγματα, δεν εντυπωσιάζομαι από αυτά. Αυτά είναι για τις κυράτσες, να τις καλούν στις εκπομπές και για αυτούς που τρώνε πατατάκια. Και πέρσι τα ίδια έκανε η Μπαρτσελόνα, αλλά τη βρήκε στο ξέφωτο ο Μουρίνιο με την Ίντερ και την έστειλε στο σπίτι της! «Άντε γεια» της είπε στο Τσάμπιονς Λιγκ και το σήκωσε εκείνος με την Ίντερ. Και έμεινε στην Μπαρτσελόνα η «ωραία μπάλα».

• Είχε να πάρει Κύπελλο 18 χρόνια η Ρεάλ και το πήρε τώρα με τον Μουρίνιο. Είχε να μπει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ 8 χρόνια και μπήκε φέτος με τον Μουρίνιο, και πήγε και στα ημιτελικά. Ο καλύτερος πελάτης τόσα χρόνια της Λιόν ήταν η Ρεάλ. Αλλά την απέκλεισε φέτος ο Μουρίνιο.

• Στα 2 κολλητά ματς με την Μπαρτσελόνα, έβαλε 3 χαφ να τρέχουν ανελέητα! Και τους έκανε σε κάθε ματς ξεχωριστές εκπλήξεις. Ενώ η Μπαρτσελόνα δεν ξέρει άλλο τρόπο, αυτό είναι το παιχνίδι της, αν βραχυκυκλώσει, ο Γκουαρντιόλα είναι με τα χέρια στις τσέπες. Ήταν όλοι τους χωρίς να χαλάσει η χωρίστρα, ήταν για να βάλουν ένα κουστουμάκι και να πάνε σε πάρτι! Κοντούληδες, άνευροι, σε μια φάση έπιασε ο Ράμος τον Βίγια από το λαιμό και τον σήκωσε σαν τσουβάλι! Σήκω πάνω ρε π… του είπε που θέλεις να μου πάρεις κόκκινη κάρτα. Και πράγματι είχε κάνει θέατρο, δεν είχε τίποτα.

• Έστειλε μήνυμα η Ρεάλ από το προηγούμενο ματς που έμεινε με 10 παίκτες, έχανε 0-1, αλλά το γύρισε το ματς με τις εκπληκτικές αλλαγές του Μουρίνιο. Πολλοί νόμιζαν ότι έτυχε. Ε πάρτε τώρα και το δεύτερο ματς, και τι ματς, ήταν τίτλος. Βγήκαν 400.000 κόσμος στη Μαδρίτη και τους αποθέωσαν σαν ήρωες.

«Όχι» Παπαδόπουλου σε Ζαγοράκη

Αρνητικός στο να επιστρέψει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, τόνισε ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης του ζήτησε πριν λίγες ημέρες να επιστρέψει, όμως, αυτός αρνήθηκε.

«Πριν από μερικές ημέρες σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρο Ζαγοράκη μου έγινε η πρόταση να αναλάβω εκ νέου την οικονομική διαχείριση της αγαπημένης ομάδας μας. Στην συζήτηση που επακολούθησε επιφυλάχτηκα να απαντήσω σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην σημερινή μας συνάντηση εξήγησα στον Πρόεδρο της ΠΑΕ ότι με τιμά η πρότασή του, ωστόσο δεν έχουν πάψει να υφίστανται οι λόγοι αποχώρησής μου από την διοίκηση της ΠΑΕ. Άλλωστε η συμμετοχή μου τόσο στο ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ καθώς και στην επιτροπή διαφάνειας η οποία έχει συσταθεί μετά από την απόφαση της ΓΣ του ερασιτέχνη δεν μου επιτρέπουν επί του – παρόντος – καμία περαιτέρω ενασχόληση.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Παπαδόπουλος».

«Loco» όνομα και πράγμα...(video)

Κουβαλάει μεγάλη τρέλα και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει. Ο λόγος για τον «Loco» Αμπρέου που στην αναμέτρηση της Μποταφόγκο με την Αβαϊ, τρελάθηκε και τα έβαλε με έναν αντίπαλο τον οποίο κυνήγησε και γρονθοκόπησε με μανία.

Να σημειωθεί πως ο πρώην παίκτης του Άρη είχε «ανοίξει» το σκορ στο 72΄για τη φιλοξενούμενη Μποταφόγκο, με τον Γουίλιαμ Σόουζα να ισοφαρίζει στο 87΄. Βασικός αγωνίστηκε ο Μαρσέλο Μάτος για την Μποταφόγκο.

Δείτε το video:

Ο τοίχος του Γκουαρντιόλα λέγεται Μουρίνιο

Σε… τοίχο βρήκε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος πριν την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο στον τελικό του Copa Del Rey, δεν είχε χάσει ποτέ ως προπονητής σε τελικό οποιασδήποτε διοργάνωσης.

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» είχε το απόλυτο καθώς μετρούσε έξι στα έξι σε τελικούς πριν την ήττα από τη «βασίλισσα».

Είχε κατακτήσει το Champions League (09), το Copa Del Rey (09), το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (09), το Ευρωπαϊκό Super Cup (09) και δύο Super Cup Ισπανίας (09, 10).

Επίσης, είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής της «Μπάρτσα» έχασε ματς στην παράταση.

«Η ΕΠΟ στέρησε χρήματα από τον Άρη από την αύξηση»

Ο υπεύθυνος νομικών υποθέσεων της Λέσχης Φίλων Άρη, Θωμάς Γιαννόπουλος και ο υπεύθυνος ανάπτυξης του φορέα, Γιώργος Μποτζώρης μίλησαν στο επίσημο ραδιόφωνο των κίτρινων για την έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου για την ανάδειξη του νέου δ.σ. της ΠΑΕ Άρης.
Ένα σημαντικό σημείο σε ότι αφορά το θέμα της αδειοδότησης είναι ότι η επίσπευση των διαδικασιών από την ΕΠΟ στέρησε περισσότερα χρήματα από τον Άρη μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
 
Η θέση του Γιαννόπουλου

Ο Θωμάς Γιαννόπουλος από την πλευρά του επισήμανε ότι: «Όπως και τις προηγούμενες φορές έτσι και φέτος ακολουθούμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες πάντα βάσει του καταστατικού της Λέσχης το οποίο υπάρχει από το 2006 και έχει υποστεί συγκεκριμένες τροποποιήσεις. Πάντα με βάση τις καταστατικές διατάξεις, που τηρούμε ευλαβικά, προχωράμε όλες τις διαδικασίες. Όσοι θέλουν να εγγράφουν στο Φορέα για να συμμετέχουν στη συνέλευση θα πρέπει να το κάνουν 60 ώρες πριν. Τα σταντ που θα υπάρχουν τη μέρα της συνέλευσης θα αφορούν μόνο αυτούς θέλουν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

- «Δεν υπάρχει διάταξη στο καταστατικό της Λέσχης που να αναφέρει ότι η γενική συνέλευση γίνεται τέλη Μαΐου και δεν υπήρξε ποτέ τέτοια αναθεώρηση. Η γενική συνέλευση στις προηγούμενες εκλογές ήταν πάλι έκτακτη. Αποφασίστηκε να γίνει η συνέλευση στις 11 Μαΐου διότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά».
 
- Σχετικά με τις λεπτομέρειες για την κατάθεση θεμάτων συζήτησης ή αποριών στην έκτακτη γενική συνέλευση ο Θωμάς Γιαννόπουλος ανέφερε:

«Είναι τρία στάδια. Το πρώτο είναι δεκαπέντε μέρες πριν τη γενική συνέλευση να ανακοινωθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Το δεύτερο είναι ότι όποιος θέλει να υπάρχει γραμμένο κάτι ως θέμα ημερήσιας διάταξης, μπορεί να το στείλει στη γραμματείας της Λέσχης εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πέντε μέρες πριν την συνέλευση.

Το τρίτο στάδιο είναι σαφώς το άνοιγμα του καταλόγου των ομιλητών κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Τα θέματα όμως που θα αναφερθούν δεν θα είναι στο πλαίσιο της ημερήσια διάταξης. Θα ειπωθούν μετά. Ο λόγος μπορεί να παρθεί μέχρι να αρχίσει ο οικονομικός απολογισμός.  Φυσικά μετά θα υπάρξουν ερωτήσεις. Ότι υπάρξει ως απορία πάνω σε αυτό πρέπει να τεθεί εκ των υστέρων. Κάποια ερωτήματα είναι κοινά. Είναι καλό αν υπάρχουν να διατυπωθούν γραπτά έτσι ώστε να υπάρξει μια συγκροτημένη απάντηση».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης τόνισε: «Αν δεν υπήρχε η επίσπευση των διαδικασιών από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, θα είχαμε μαζέψει ακόμα μεγαλύτερο ποσό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ήταν μια διαδικασία που πήγε εξαιρετικά και είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό».
 
Σχετικά με την πρόταση που υπάρχει για σύσταση επιτροπής διαφάνειας ανέφερε: «Η σύσταση επιτροπής διαφάνειας απαξιώνει το δ.σ. της Λέσχης. Έχει υπάρξει η πρόταση της επιτροπής αυτής. Δεν είναι σύννομο να γίνει κάτι τέτοιο και είναι μια ιστορία που ξεκινάει και δεν τελειώνει πουθενά Δεν μπορεί να λειτουργήσει».
 
Η θέση του Μποτζώρη

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μποτζώρης είπε: «Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με το ΔΣ της ΠΑΕ Άρης όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Τώρα που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τελείωσαν και η ΠΑΕ έχει πάρει την αδειοδότηση, κρίναμε ότι μπορεί να μας ενημερώσει σχετικά με τα δεδομένα που υπάρχουν στο σύλλογο.

- Στη δημοσκόπηση που κάναμε η πλειοψηφία των μελών προτιμά να γίνει η συνέλευση την Τετάρτη. Μην ξεχνάμε πως πρέπει να βρεθεί χώρος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας την κατάλληλη ημερομηνία.

Όλοι πρέπει να έρθουν με διάθεση και να φύγουν σοφότεροι έχοντας διαμορφώσει εικόνα για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον του συλλόγου. Να  ακούσουν, να κρίνουν αυτά που θα ακούσουν, να δουν τι τους εκφράζει και να διατυπώσουν τα ερωτήματα τους».

Τα… «σπιρούνια» δεν φοβίζουν τον Μαντσίνι

Η εξαιρετική πορεία που διαγράφει φέτος η Τότεναμ δεν δημιουργεί καμία ανησυχία στον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, όσον αφορά την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. 

Αυτή τη στιγμή οι «πολίτες» είναι τέταρτοι της βαθμολογίας της Premier League με 56 βαθμούς, δύο περισσότερους από τα «σπιρούνια» του Χάρι Ρέντναπ που εξακολουθούν να μένουν «ζωντανά» στη μάχη για την κατάκτηση της τέταρτης προνομιούχου θέσης. 

Όλα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό στην αναμέτρηση της 10ης Μαΐου, όταν η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί την Τότεναμ για την 33η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, ωστόσο ο Μαντσίνι παραμένει ήρεμος καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα του κρατάει την… ευρωπαϊκή τύχη της στα χέρια της. 

 «Όλα εξαρτώνται από εμάς και όχι από την Τότεναμ ή άλλες ομάδες», δήλωσε ο Μαντσίνι και πρόσθεσε: «Αν κερδίσουμε τους αγώνες μας, τότε θα προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Επίσχεση για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα!!

Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης ξεκινούν επίσχεση εργασίας οι τεχνικοί του Alter και απ' το πρωί της Μ. Παρασκευής θα ακολουθήσουν οι δημοσιογράφοι του καναλιού, ύστερα από σχετική απόφαση που πάρθηκε στην σημερινή συνέλευση τους.

Η επίσχεση εργασίας γίνεται προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα ακόμα και σε ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης της επιχείρισης. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Alter έλαβαν το δώρο Πάσχα και τον ένα απ' τους οφειλόμενους μισθούς, ενώ απ' την εργοδοσία υπήρξε διαβεβαίωση πως μέχρι τις 5 Μαίου θα έχουν εξοφληθεί όλα τα οφειλόμενα.

Ίβκοβιτς: «Θα δουλέψω εθελοντικά»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ότι ο μόνος  λόγος που παρέμεινε στην στον πάγκο της εθνικής Σερβίας, ήταν η ανάληψη της προεδρίας της ομοσπονδίας από τον , Ντράγκαν Τζίλας.

Συγκεκριμένα ο «Ντούντα» μιλώντας στη σερβική ιστοσελίδα sportske.net, δήλωσε: «Ο Τζίλας είναι ο υπεύθυνος που βρίσκομαι εδώ. Μου υποσχέθηκε ότι θα είμαι ο μοναδικός προπονητής αν εκλεγόταν. Δεν είχα υποβάλλει παραίτηση, το συμβόλαιό μου έληξε και απλά δεν ήθελα να συνεχίσω με τις συνθήκες που υπήρχαν. Ήθελα να είμαι σύμμαχός του», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Πολλοί συνάδελφοί μου ήθελαν να στραφώ κατά των παικτών και δεν θα έπρεπε ο Μίροσλαβ Νίκολιτς να δίνει μαθήματα συμπεριφοράς. Με τον πρόεδρο Τζίλας μιλήσαμε για τους όρους, ήταν μια μεγάλη προσπάθεια και η δουλειά θα γίνει εθελοντικά. Όπως είπε και ο ίδιος, τακτοποιήσαμε όλα τα χρέη τα οποία θα εξοφληθούν στους επόμενους δύο μήνες».

Επίσης ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», μίλησε για όσα προηγήθηκαν στην επιστροφή του.:

«Ήρθα για μια μέρα στο Βελιγράδι, αφού ο Τζίλας μου ζήτησε να τακτοποιήσουμε τις λεπτομέρειες. Σαν συνεισφορά στο μπάσκετ της Σερβίας και τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει αποφάσισα να κάνω εθελοντική δουλειά στην Εθνική, χωρίς να πληρωθώ. Αυτό δεν εισάγει κάτι καινούριο, ο καθένας πρέπει να πληρώνεται για τη δουλειά του, αλλά δεν μπορώ να ζητήσω χρήματα όταν όλα είναι υπό κρίση. Ο καθένας ας πει ότι θέλει, τα λεφτά δεν είναι το κέντρο του κόσμου μου».

Ντε Γιονγκ: «Ένιωθα σαν εγκληματίας…»

Άδικη θεωρεί την δριμύτατη κριτική που δέχτηκε για την «δολοφονική» κλωτσιά που επέφερε στο στήθος του Τσάμπι Αλόνσο ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, ο οποίος χτύπησε τον Ισπανό άσο κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

 «Είχα την αίσθηση ότι ο κόσμος ήταν εναντίον μου και προσπαθούσε να με καταστρέψει. Ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ ήταν υπ’ αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος ως ένα σημείο. Μου φέρονταν σαν να ήμουν ένας εγκληματίας, ο οποίος είχε εμπλακεί σε εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο Ολλανδός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι στην εφημερίδα «De Volkskrant».

«Ο διαιτητής προφανώς θα μπορούσε να μου δώσει κόκκινη κάρτα για το φάουλ. Ποτέ δεν τον είδα (σ.σ. Τσάμπι Αλόνσο) να έρχεται και ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στη μπάλα», τόνισε ο Ντε Γιονγκ.

Το αγωνιστικό «μητρώο» του Ολλανδού μέσου, ωστόσο, δεν έχει στιγματιστεί μόνο από τη συγκεκριμένη φάση, αλλά και από το σκληρότατο τάκλινγκ επάνω στον επιθετικό της Νιούκαστλ, Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος κατέληξε με σπασμένο πόδι.

«Ήταν απλά ένα άτυχο μαρκάρισμα. Σίγουρα, ήτα πραγματικά λυπηρό που έσπασε το πόδι του, όμως δεν είχα την πρόθεση να τον χτυπήσω. Κανείς δεν σε πιστεύω πραγματικά όταν προσπαθείς να εξηγήσεις τι συνέβη», κατέληξε ο Ντε Γιονγκ.
 

Ετοιμάζονται στην Μίκρα!!

Έχοντας παραλάβει το σκεπτικό της απόρριψης στην ΠΑΕ Ηρακλής έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να παρουσιαστούν όσο γίνεται περισσότερο για την  έφεση που θα καταθέσουν μετά το Πάσχα.

Αναλυτικά η ενημέρωση που υπάρχει από την ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρει τα εξής :
«Στο απόλυτο της επικαιρότητας για τον ποδοσφαιρικό ΗΡΑΚΛΗ βρίσκεται το θέμα της Αδειοδότησης, καθώς προτεραιότητα στις κινήσεις των ‘κυανόλευκων’ ιθυνόντων αποτελεί η διεξοδική μελέτη του σκεπτικού απόρριψης του φακέλου από το Πρωτοβάθμιο Οργανο της ΕΠΟ, προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία εκείνα, προς ανατροπή των οποίων θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε δεύτερο βαθμό. Για αυτό το σκοπό, μέσα στις ημέρες των εορτών του Πάσχα, οι διοικούντες θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με σκοπό το συντονισμό της δράσης για κάλυψη των απαιτήσεων, που έθεσε η Επιτροπή σε πρώτη φάση.

Παράλληλα, θα ετοιμαστεί το έγγραφο της έφεσης, η οποία θα υποβληθεί από τη νομική υπηρεσία την Τρίτη 26/04 και το οποίο, με βάση τη νομολογία, θα πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα την μεθοδολογία, με την οποία ο επίσημος ΗΡΑΚΛΗΣ έχει σχεδιάσει την ανατροπή της πρωτοβάθμιας κρίσης».
Πηγή: theplayer.gr

Ξέσπασμα Ματθαίου για τον Άρη…

Ο Νικήτας Ματθαίου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την παρουσία του στην προεδρία του Άρη και όχι μόνο.
Μεταξύ των άλλων ο κύριος Ματθαίου, τόνισε: «Μετά την εποχή του κυρίου Καραμπέρη και του κυρίου Τσαρούχα, βρήκαμε ένα καράβι παρατημένο. Όταν έγινα πρόεδρος στη ΠΑΕ Άρης, πήρα 17 εκατομμύρια ευρώ χρέος, η ομάδα δεν είχε ούτε ένα ευρώ. Είχαμε 2 δελτία του κυρίου Κυζερίδη και του κυρίου Κολτσίδα. Αναγκάστηκα τότε σε ένα γραφείο που δεν είχε τηλέφωνο και ρεύμα κι έδωσα μια επιταγή 40.000 ευρώ τον καιρό εκείνο στο κύριο Κυζερίδη».
«Για να έρθουν οι διαιτητές να σφυρίξουν, έπρεπε να στείλω χρήματα στην ΕΠΟ για να έρθουν στο Χαριλάου. Ευτυχώς είχαμε μια βοήθεια από τη β΄ομάδα και φτιάξαμε μια ομάδα. Επί προεδρίας μου καταφέραμε να βάλουμε μια εταιρεία στο Άρθρο 44 και τα 17 εκατομμύρια ευρώ να γίνουν 5,3 για 10 χρόνια. Έτσι το μαγαζί από κλειστό, έγινε γωνιακό. Κάναμε το γήπεδο Ολυμπιακό έργο, προσπαθήσαμε να κάνουμε μεταγραφές».
«Πολύς κόσμος ξεχνά τι έχω κάνει στην ομάδα. Τελικά κατάλαβα ότι υπήρχε ένα αυτοσκοπός, ο διευθύνων σύμβουλος αφού έπεισε κάποια άτομα, ήθελε να φάει τον Ματθαίου. Έλεγε ότι όλα τα επιτεύγματα ήταν δικά του. Μπορείτε να ρωτήσετε ποιον δέχονταν οι Υπουργοί και οι βουλευτές στα γραφεία τους. Παραιτήθηκα και 1,5 μήνα μετά δεν μπόρεσα να βρω εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Έφτασα στο σημείο την ομάδα που ξεχρέωσα, να παίρνω τον πρόεδρο και να μου λένε συνέχεια ότι λείπει. Ο σκοπός μου ήταν όταν πέσαμε στη Β΄Εθνική ήταν να μείνω. Αλλά έγιναν κάποια γεγονότα και δεν άντεξα και παραιτήθηκα».
«Το να πηγαίνεις το χρέος από 5,3 σε 9,8 εκατομμύρια ευρώ, να μεγαλώνεις τη μαύρη τρύπα και να μην πληρώνεις για 2 χρόνια ΦΠΑ, τότε ας λέγεσαι ήρωας. Αυτά μου τα ανέφεραν οι παράγοντες του Άρη και η ΦΑΕ. Εγώ δεν μπορώ ακόμη να πάρω φορολογική ενημερότητα. Δεν μπορώ να κάνω γονική παροχή στο παιδί μου. Πρέπει να καταβληθεί το 70% των ρυθμίσεων του άρθρου 44 για να πάρω φορολογική ενημερότητα και να μπορώ να δουλέψω».
«Τώρα βλέπω μια διοίκηση που προσπαθεί με σκυμμένο το κεφάλι και θα κριθεί στη γενική συνέλευση της Λέσχης.
Επειδή είμαι Άρης κι ευχαριστώ το Θεό που με έκανε Αρειανό, έχω ήσυχη τη συνείδηση μου και δεν μετανιώνω για όσα έκανα».
«Σε ένα συμβούλιο τότε ο διευθύνων σύμβουλος έδιωξε τους κυρίους Γραννούζη και Ζαμπέτα. Εγώ δεν του έκανα τη χάρη να με πάψει και παραιτήθηκα μόνος μου. Δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες οι δικές μου και του διοικητικού συμβουλίου δυστυχώς».
«Θέλω να πω κουράγιο στη διοίκηση και ιδιαίτερα στον πρόεδρο που είναι ένας εξαιρετικός κύριος κι εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος».

Επιπλέον ναι, αρκετά όχι!!

Ο κόσμος πίεσε ασφυκτικά την ΑΕΚ, η ΑΕΚ εξίσου ασφυκτικά πίεσε την ΕΠΟ και το αποτέλεσμα ήταν να εξασφαλιστούν επιπλέον εισιτήρια για τον τελικό. Ο ακριβής αριθμός είναι ακόμα άγνωστος. Τόσο μεγάλη που είναι η ζήτηση, ακόμα ένα παραπάνω μαγικό χαρτάκι θα αποτελέσει… ευλογία για τους οπαδούς της ΑΕΚ που ψάχνονται σαν…τρελοί. 

Πολύ περισσότερο όταν δεν πρόκειται για μόνο ένα παραπάνω, αλλά κάτι παραπάνω από δυο χιλιάδες κομμάτια. Για τον ακριβή αριθμό των επιπλέον εισιτηρίων αλλά και για τον τρόπο διάθεση τους, θα βγει σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ την Δευτέρα το Πάσχα. Το πιθανότερο είναι πως την προσεχή Τετάρτη θα πάνε στις μπουτίκ και στα εκδοτήρια κάτι λιγότερο από δυο χιλιάδες μαγικά χαρτάκια. Ενώ και η Ερασιτεχνική η ΑΕΚ θα πάρει 300 εισιτήρια, τα οποία θα τα διαθέσει στα μέλη της. 


Βεβαίως η αλήθεια είναι πως οι κιτρινόμαυροι έμειναν μεν ικανοποιημένοι από τα επιπλέον κομμάτια που εξασφάλισαν, αλλά ξέρουν καλά πως και πάλι δεν είναι αρκετά. Τα περίπου 2300 εισιτήρια που θα πάρει η ΑΕΚ (διότι τόσα υπολογίζουν οι άνθρωποι της Ένωσης πως θα είναι τελικώς), αποτελούν…σταγόνα, στον ωκεανό της τρέλας του κόσμου της ομάδας να βρεθεί στον τελικό. Όμως μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν μόνο μ’ αυτό. Και αυτό διότι το πιο πιθανό είναι πως δεν θα υπάρξει η δυνατότητα να ικανοποιηθεί το αίτημα και για μια ακόμα επιπλέον θύρα. 


Θουμπιθαρέτα: «Ξεχνάμε και… προχωράμε!»

Παρά την απογοήτευσή του για την απώλεια του τροπαίου του Copa del Rey από την Μπαρτσελόνα, ο τεχνικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Άντονι Θουμπιθαρέτα, εξέφρασε την άποψη ότι το παιχνίδι πρέπει να ξεχαστεί και να αρχίσει η… αντεπίθεση.

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε άλλο τον αγώνα της Τετάρτης. Μας κόστισε πολλή ενέργεια, όμως πρέπει να επανέλθουμε και να επιστρέψουμε σε νικηφόρα αποτελέσματα το σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Θουμπιθαρέτα στην ισπανική εφημερίδα «Marca».

«Ο βασικός στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και είμαστε υποχρεωμένοι να το κυνηγήσουμε ξανά. Το ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μία σπουδαία ημέρα ποδοσφαίρου κι εμείς μείναμε πιστοί στο δικό μας στυλ».

Αύριο η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Οσασούνα για την 33η αγωνιστική της Primera Division και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει τη διαφορά της από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στους 8 βαθμούς.

Μένει ο Ντα Σίλβα!!

Κάτοικος Βεστφαλίας θα παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο ο Αντόνιο Ντα Σίλβα, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ.

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος μέσος ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους «κιτρινόμαυρους» και συνέβαλε στην εκπληκτική αγωνιστική πορεία τους, η οποία τους έχει εδραιώσει στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga, συμφώνησε να φορέσει για άλλον ένα χρόνο τη φανέλα του γερμανικού συλλόγου. 

Φέτος ο Ντα Σίλβα μετράει 18 συμμετοχές κι ένα γκολ στη, ενώ αναμένεται να βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα για τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της περιόδου, λόγω του τραυματισμού του Νουρί Σαχίν.

Ανακοινώθηκε η αλλαγή ιδιοκτησίας στη Χετάφε!!

Στα χέρια του αραβικού επενδυτικού ομίλου «Royal Emirates Group» που εδρεύει στο Ντουμπάι πέρασε από σήμερα η Χετάφε.

Την επισημοποίηση της συμφωνίας ανακοίνωσαν από κοινού ο γενικός διευθυντής του ομίλου, Κάιζερ Ραφίκ, μαζί με τον πρώην πλέον ιδιοκτήτη της Χετάφε, Άνχελ Τόρες. 

Από την πλευρά του, ο Ραφίκ υποσχέθηκε ότι θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην ομάδα και ότι θα γίνουν ενέργειες ώστε να καταστεί γνωστή η ομάδα στην Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο Τόρες θα παραμείνει στην προεδρία του συλλόγου, ενώ το γήπεδο της ομάδας θα μετονομαστεί σε «Estadio Royal Emirates Group». 

H Χετάφε βρίσκεται στην 14 θέση της βαθμολογίας στην Primera Division και δίνει «μάχη» για να αποφύγει τον υποβιβασμό της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας.
 

Στο «τιμόνι» της Ουκρανίας ο Μπλαχίν!!

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ουκρανίας.

Ο 58χρονος προπονητής, ο οποίος έχει θητεύσει μεταξύ άλλων στην ΑΕΚ, τον Ιωνικό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, τον προσωρινό Γιούρι Καλιτβίντσεφ, καθώς συγκέντρωσε  την πλειοψηφία των ψήφων στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπλαχίν έχει καθίσει ακόμι μία φορά στο παρελθόν στην πρώτη θέση του πάγκου της εθνικής Ουκρανίας από τον Σεπτέμβριο του 2003 μέχρι το Δεκέμβριο του 200, οδηγώντας την στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

«Οτι ισχύει για την UEFA»!!

Ο υπεύθυνος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, απέφυγε να μιλήσει για την εισήγησή του στην αδειοδότηση Ηρακλή και Πανιωνίου. Με δηλώσεις του στον Sentra 103,3 τόνισε:
«Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο, καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν θα ήταν ούτε φρόνιμο, ούτε δεοντολογικό να το κάνω, ενώ εκκρεμούν αποφάσεις οργάνων. Άλλωστε δεσμεύομαι και από ρήτρα εμπιστευτικότητας και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να το κάνω».

Αν υπάρχει διαφορά σε σχέση με τις περασμένες χρονιές: «Εγώ δεν θα μπορούσα να μιλήσω εκ μέρους της ΕΠΟ. Φέτος υπάρχει ένας καινούριος κανονισμός και μία απόφαση της Λίγκας που εμείς τη σεβαστήκαμε για πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων. Αυτή είναι μία δραματική αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Παλαιότερα υπήρχε ένας διαφορετικός κανονισμός και δύο διαφορετικές διαδικασίες, μία για την Ευρώπη και μία για την Ελλάδα. Από δω και πέρα ότι ισχύει για την UEFA ισχύει και για την Ελλάδα».

Αν μπορούν οι ομάδες να προσθέσουν καινούρια στοιχεία στο φάκελό τους: «Αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής». 

Αρσάβιν: «Παλεύουμε, αλλά…»

Η κατάκτηση του φετινού τίτλου της Premier Leagueφαντάζει όνειρο μακρινό και… άπιαστο για τον επιθετικό της Άρσεναλ, Αντρέι Αρσάβιν, ο οποίος θεωρεί πως μετά την ισοπαλία της προηγούμενης Κυριακής με τη Λίβερπουλ τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά για την ομάδα του. 

Ο διεθνής Ρώσος στράικερ μίλησε στην εφημερίδα της πατρίδας του «Sport-Express» για τον αγώνα που θα δώσουν μέχρι τέλος ο ίδιος και οι συμπαίκτες του προκειμένου να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για να στεφθούν πρωταθλητές, αν και παραμένουν απόλυτα ρεαλιστές ως προς την δυσκολία του εγχειρήματος.

 «Παλεύουμε, αλλά έχουμε ελάχιστες πιθανότητες. Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να ‘πιάσουμε’ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή τη στιγμή ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στους αγώνες που απομένουν», δήλωσε ο Αρσάβιν στη ρωσική εφημερίδα.

Το γεγονός ότι η Άρσεναλ δεν έχει πανηγυρίσει έναν τίτλο στα τελευταία έξι χρόνια, στεναχωρεί τον Αρσάβιν ο οποίος, ωστόσο, παραμένει αισιόδοξος εν όψει της συνέχειας.

«Έπρεπε να κερδίσουμε το Λιγκ Καπ (σ.σ. κόντρα στην Μπέρμιγχαμ). Πιστεύω ότι το δώσαμε στους αντιπάλους μας με τα ίδια μας τα χέρια», τόνισε εμφανώς απογοητευμένος ο Ρώσος επιθετικός για να καταλήξει: «Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα».

Καταγγελία κατά Κάκου από προπονητή!!

«Καίει» τον Τάσο Κάκο (Κέρκυρας) ο προπονητής της ΑΕ Καναλίων Γρηγόρης Τσιτούρας. Με επίσημη καταγγελία που απέστειλε στην ΕΠΣ Κέρκυρας, στον σύνδεσμο, στην ΚΕΔ, στην ΟΥΕΦΑ αναφέρεται λεπτομερώς στις φράσεις που χρησιμοποίησε ο διεθνής ρέφερι («Σκάσε ρε νούμερο», «Μη μιλάς εσύ», «Βούλωστο», «Ακούς τι σου λέω εγώ;», «Ξεφτιλισμένε», «Καραγκιόζη που δουλεύεις για 5 ευρώ») ενώ υποστηρίζει ότι τον απώθησε βίαια.  Ο Κάκος φέρεται να διαψεύδει τα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι ο προπονητής το κάνει και λόγους δημοσιότητας και αναμένεται να απαντήσει με μήνυση.
 




Αναλυτικά η καταγγελία:

«Καταγγέλλω επισήμως στην Ε.Π.Σ. Κερκύρας και την Επιτροπή Διαιτησίας της, στον Σύνδεσμο Διαιτητών Κερκύρας, στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., στη SUPER LEAGUE, στον Σύνδεσμο Προπονητών Κερκύρας, στην ΟΥΕΦΑ αντίστοιχα τμήματα διαιτητών-προπονητών και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. (τοπικά και όχι μόνο), την ακατανόητη για εμένα φραστική και όχι μόνο επίθεση του κ. Κάκου Αναστασίου που δέχθηκα, ενώ είχα κληθεί στις 17-4-2011, μετά το πέρας του τελικού αγώνα παιδικού πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Καναλίων – Α.Ο. Κέρκυρα, να υπογράψω το Φύλλο Αγώνος, από το διαιτητή κ. Κολυτά Σπυρίδωνα στο δωμάτιο διαιτητών του γηπέδου της ΕΠΣ Κέρκυρας.
 

Το συγκεκριμένο γεγονός εξελίχθηκε διαδοχικά και την ώρα που μου διάβαζε ο διαιτητής το Φύλλο Αγώνα. Ο κ. Κάκος εξύβριζε τους παράγοντες της ομάδας μου, κάτι το οποίο ανθρωπίνως μου ήταν αδύνατο να δεχθώ. Τον παρακάλεσα ευγενικά να μην το κάνει παρουσία μου και τότε αυτός μου επιτέθηκε φραστικά και όχι μόνο, ως ακολούθως, με τις απαράδεκτες και αγενέστατες εκφράσεις όπως «Σκάσε ρε νούμερο», «Μη μιλάς εσύ», «Βούλωστο», «Ακούς τι σου λέω εγώ;» (Ποιος είναι αλήθεια και τι αντιπροσωπεύει στα αποδυτήρια των διαιτητών;) «Ξεφτιλισμένε», «Καραγκιόζη που δουλεύεις για 5 ευρώ»!!! (Αλήθεια, ενδιαφέρεται για τις οικονομικές μου απολαβές;), και απωθώντας με βίαια κάποια στιγμή λέγοντάς μου να μην του αντιμιλάω γιατί είναι τρελός.
 
Θέλω να πω ότι το να μεγαλοσχημονεί κανείς έναντι ασήμαντων πολιτών --εγώ είμαι αυτός- είναι δείγμα κακού χαρακτήρα, όπως και το να δείχνει κανείς τη δύναμή του ενώπιον των αδυνάτων –εγώ είμαι αυτός-.

 
Δεν με ενδιαφέρει να επαινώ τον εαυτό μου ούτε να κατακρίνω, γι’ αυτό και κανέναν δεν κακολογώ ούτε και τους εχθρούς μου εκτός αν με προσβάλουν. Μ΄ ενδιαφέρει να καλύπτω τις ανάγκες της ζωής μου χωρίς να ζητώ βοήθεια και προσπαθώ να τις υλοποιώ καταθέτοντας μόνο το ζήλο μου. Μ΄ ενδιαφέρει να είμαι χρήσιμος χωρίς ιδιοτέλεια, που αρμόζει στον αυτάρκη χαρακτήρα μου. Ο μέγας φιλόσοφος Αριστοτέλης αυτά εννοούσε διδάσκοντας «Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΡΑ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ». Εμφανίζει τον άνθρωπο σοβαρό, ολιγόλογο και εκλεκτό. Στοιχεία ικανά να εμπνεύσουν ακόμη και σήμερα. Σύμφωνα με έναν άλλο φιλόσοφο τον Σταγυρίτη Ο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ άνθρωπος συνηθίζει να μην εκθέτει τη ζωή του σε κίνδυνο για ασήμαντα ζητήματα και επειδή λίγα μόνο πράγματα εκτιμά, σπανίως ριψοκινδυνεύει. Όταν όμως διακυβεύονται σπουδαία θέματα, όχι μόνο ρίχνεται στον κίνδυνο, αλλά και τη ζωή του είναι έτοιμος να δώσει διότι θεωρεί ανάξιο το να ζει όπως όπως.

 
Επειδή λοιπόν σ΄ όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, όπως και θα συνεχίσω, παρακαλώ τους υπεύθυνους για δικές τους ενέργειες και περιμένω απάντησή τους εγγράφως.
 


Μετά τιμής
 
Τσιτούρας Π. Γρηγόριος
 
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
 
Προπονητής Ποδοσφαίρου
 
Τ.Θ. 588 - Τ.Κ. 49101 - Κέρκυρα"

Περιμένει τον Ακουιλάνι ο Νταλγκλίς!!

Η αγωνιστική σεζόν στην Αγγλία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο ο προπονητής της Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς, έχει αρχίσει να καταστρώνει τα μεταγραφικά του πλάνα εν όψει της νέας σεζόν, στα οποία από ότι φαίνεται συμπεριλαμβάνεται και ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι.

Ο Ιταλός μέσος, ο οποίος εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό των «κόκκινων» το καλοκαίρι του 2009 και τον προηγούμενο Αύγουστο δόθηκε ως δανεικός στη Γιουβέντους, έχει ενθουσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τα χρώματα των «μπιανκονέρι» και ο Νταλγκλίς «τρίβει» τα χέρια του εν όψει της ερχόμενης περιόδου.

«Όταν ο κόσμος μιλάει για την επόμενη σεζόν, με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν αναφέρουν καθόλου τον Αλμπέρτο», δήλωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός και πρόσθεσε: «Φαίνεται πως όλοι τον έχουν ξεχάσει. Ξέρω ότι τα πήγε πολύ καλά στη Γιουβέντους φέτος. Όταν ολοκληρωθεί ο δανεισμός του, θα επιστρέψει στη Λίβερπουλ».

«Θα μπορούσε να αποτελέσει μία αξιόλογη προσθήκη την επόμενη χρονιά. Άλλωστε, είναι ακόμη παίκτης μας», τόνισε ο Νταλγκλίς για να καταλήξει: «Σίγουρα δεν στάθηκε πολύ τυχερός την περασμένη σεζόν. Ορισμένες φορές τα πήγε πολύ καλά και κάποιες άλλες όχι, όμως το ίδιο μπορείς να πεις για όλους τους παίκτες. Αυτό που ξέρω είναι ότι είχε μία φανταστική σεζόν στη Γιουβέντους».

«Αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε ποδοσφαιριστή ο Γκίγκς»

Με αρκούντως κολακευτικά λογία μίλησε ο Φιλ Νέβιλ, για τον Ράιαν Γκίγκς και την απόδοσή του παρά την ηλικία του. Ο πρώην συμπαίκτης του Ουαλού  άσου, υπογράμμισε την αξία του αστέρα της Γιουνάιτεντ:



«Ο Γκιγκς το Νοέμβριο κλείνει τα 38 ωστόσο αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της Γιουνάιτεντ. Αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε ποδοσφαιριστή που οδεύει προς το τέλος της καριέρας του.


Είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ. Μου δίνει δύναμη να τον βλέπω γιατί η περίπτωση του αποδεικνύει ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία αν προπονείσαι σωστά.


Εγώ βρίσκομαι στα 34 και πιστεύω ότι στην ηλικία του Γκιγκς θα αγωνίζομαι ακόμα. Μάλιστα τον Ιανουάριο είχα πρόταση από την Τότεναμ αλλά η Έβερτον δεν δέχθηκε να με παραχωρήσει.

Νιώθω καλύτερα από ποτέ και μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια».

«Τσάκωσε» τον Καν η εφορία!!

Στη «δαγκάνα» της εφορίας πιάστηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου, Όλιβερ Καν.

Ο πρώην βασικός πορτιέρο της εθνικής Γερμανίας καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 125.000 ευρώ για φοροδιαφυγή, καθώς επιστρέφοντας μετά από ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στο Ντουμπάι, διαπιστώθηκε ότι είχε… ξεχάσει να πληρώσει τους δασμούς για… αναμνηστικά που αγόρασε στην μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Καν θα αναγκαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να είναι πιο προσεκτικός στο επόμενο ταξίδι αναψυχής του…

«Πόλεμος» Άρη και ΠΑΟΚ με φόντο την τρίτη θέση!!

Στην μη επικύρωση της τελικής βαθμολογίας της Α1, φιλοδοξεί ο Άρης, πράγμα που σημαίνει ότι καθυστερεί την έναρξη των εφετινών playoffs. Οι «κίτρινοι» στοχεύουν  στην κατάκτηση της τρίτης θέση αντί του «Δικέφαλου του Βορρά».

Πλέον αν το ΑΣΕΑΔ δεν βγάλει κάποια έκτακτη απόφαση (σ.σ προγραμματισμένη συνεδρίασή του στις 5 Μαϊου), η επικύρωση της βαθμολογίας της εφετινής Α1 φαίνεται πως θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, μίλησε  σε έντονο ύφος οργισμένο στον «sport103fm» , σχολιάζοντας τις προθέσεις της διοίκησης του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε:


Για την επιστολή του Άρη στον ΕΣΑΚΕ:

«Δεν μας αφήνει κανείς να ησυχάσουμε. Ο Άρης κατέφυγε στο ΑΣΕΑΔ για την υπόθεση του μεταξύ μας κεκλεισμένων των θυρών αγώνα. Την Μ. Τετάρτη κατατέθηκαν τα υπομνήματα.

Πριν από λίγο ήρθε στα χέρια μου μια επιστολή του Άρη προς τον ΕΣΑΚΕ που εστάλη την Μ. Πέμπτη με την οποία ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και ο ΠΑΟΚ να πέσει στην τέταρτη θέση με τον Άρη στην τρίτη. Ξεφτιλίζει το άθλημα αυτή η ομάδα».

Για το τι προτίθεται να κάνει ο ΕΣΑΚΕ:

«Υπάρχει δ.σ την Πέμπτη μετά το Πάσχα χωρίς, όμως, το θέμα του ΠΑΟΚ να υπάρχει στην ημερήσια διάταξη».

Για την πορεία στο πρωτάθλημα:

«Μπορώ, όμως, να πω ότι πέσαμε έξω στο οικονομικό κομμάτι, λόγω των τιμωριών και των χρημάτων που δεν πήραμε από τον ΟΠΑΠ.

Παρ' όλα αυτά η ομάδα βγήκε τρίτη και έγραψε ιστορία. Και αυτό το πράγμα είναι ικανό να συμβαίνει όταν οι κινήσεις μίας ομάδας είναι προσεκτικές.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας στήριξε. Λίγοι ή πολλοί δεν έχει σημασία. Αυτούς που θέλουν να δουν την ομάδα ψηλά».

Βενγκέρ: «Αλλιώς τα είπε ο Σεσκ»!!

Σε παρερμηνεία απέδωσε ο Αρσέν Βενγκέρ τις δηλώσεις του Σεσκ Φάμπρεγκας στο ισπανικό περιοδικό «Don Balon», με τις οποίες φέρεται να εκφράζει την αντίθεσή του για την φιλοσοφία του προπονητή της Άρσεναλ.

«Εάν στην Ισπανία ο Γκουαρδιόλα και ο Μουρίνιο έμεναν τρία χρόνια χωρίς τίτλο, είναι σίγουρο πως θα απολύονταν» ήταν μία από τις απαντήσεις του Ισπανού αρχηγού των «κανονιέρηδων» η οποία λίγο έλειψε να «πυρπολήσει» τη σχέση του με τον Βενγκέρ, ενώ και η «έλλειψη νοοτροπίας νικητή και ωριμότητας σε στιγμές κλειδιά» δεν τιμά σε καμία περίπτωση τον Αλσατό τεχνικό.

Η συνέντευξη του Φάμπρεγκας έκανε το γύρο του κόσμου και, όπως ήταν αναμενόμενο, το περιεχόμενό της έφτασε μέχρι τα… αυτιά του Βενγκέρ, ο οποίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση από τον συντάκτη του άρθρου.

«Το άρθρο με ενοχλεί», τόνισε ο Βενγκέρ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Η συνέντευξη διοργανώθηκε από την ομάδα. Ο συντάκτης όχι μόνο δεν σεβάστηκε τη συμφωνία, αλλά διαστρέβλωσε το άρθρο και είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γι’ αυτό».
«Δεν ήταν επίθεση στη φιλοσοφία μου. Άλλωστε, δεν δήλωσε κάτι τέτοιο ο Σέσκ, αλλά το ακριβώς αντίθετο», σχολίασε επιπλέον ο προπονητής της Άρσεναλ, αναφορικά με τις απαντήσεις του Φάμπρεγκας. 

Από την πλευρά του, ο μέσος των «κανονιέρηδων» χρησιμοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο «Twitter», προκειμένου να εκφράσει τη λύπη και την αγανάκτησή του για την παρερμηνεία των δηλώσεών του. 

«Είναι απίστευτο το γεγονός ότι οι άνθρωποι προσπαθούν και διαστρεβλώνουν τα πάντα για να βγάλουν ειδήσεις. Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει τεράστια επίδραση στην καριέρα μου. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος», έγραψε ο Φάμπρεγκας.
 

«Σκόραραν» με… οβελία και ευχές στον Άρη!!!

Με μια λιτή, αλλά ζεστή γιορτή η ποδοσφαιρική οικογένεια του Άρη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει τις ευχές της για τις ημέρες του Πάσχα, σε μια εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στο «Aris Sports Café» στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αθανασιάδης: «Να διδαχθούμε από τα λάθη μας

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Αθανασιάδης παρουσία σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου, των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού επιτελείου, αλλά και της πρωταθλήτριας ομάδας Κ20 του συλλόγου είπε λίγα αλλά σημαντικά λόγια προς όλους:
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, προσπαθήσαμε, έγιναν λάθη, αλλά είμαι σίγουρος, ότι διδαχθήκαμε από αυτά. Όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μέσω αυτής θα δούμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Από αυτό θα πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί.
Εύχομαι αυτές τις ημέρες να ξεκουραστείτε πνευματικά και σωματικά μετά από μία επίπονη χρονιά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι σωστή συντήρηση βάσει των οδηγιών του προπονητής σας και χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες σας να βγείτε πιο δυνατοί για να διεκδικήσετε τη νέα χρονιά αυτό που δικαιωματικά σας αξίζει… Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και να περάσετε καλά αυτές τις Άγιες μέρες…».

Αναφορά τους πρωταθλητές

Ο πρόεδρος του Άρη δεν ξέχασε και την πρωταθλήτρια ομάδα Κ20 του συλλόγου λέγοντας: «Φέτος η γιορτή έχει και την ιδιαιτερότητα να φιλοξενεί τη πρωταθλήτρια ομάδα Κ20 και τους συγχαίρουμε για ακόμη μία φορά. Ευχόμαστε τα καλύτερα για εσάς και την οικογένειά σας. Καλό Πάσχα με υγεία».

Η ώρα του… οβελία

Στη συνέχεια, αφού αντάλλαξαν όλοι ευχές για «καλό Πάσχα» πέρασαν να παραλάβουν τσουρέκια και γλυκά, αλλά και τον παραδοσιακό… οβελία, μια συνήθεια χρόνων που έχει καθιερώσει η κίτρινη ΠΑΕ. Πολλοί από τους ξένους ποδοσφαιριστές, όπως οι Φατί, Τόχα και ειδικά ο Ιάπωνας ο Σακάτα έδειξαν αρκετή… έκπληξη για το ελληνικό έθιμο, ενώ δεν έλειψαν τα πειράγματα από τους Έλληνες και τις… παλιοσειρές.

Στο γήπεδο δεν έλειψαν και μικροί θαυμαστές του Άρη, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με τα ινδάλματά τους, πολλοί υπέγραψαν αυτόγραφα με τον Ντάρσι Νέτο να αποδεικνύεται ο περισσότερο δημοφιλής.
 

Πλήγμα στη Μπάρτσα με Αντριάνο!!

Χωρίς τον βασικό της μπακ, Αντριάνο θα παραταχθεί στις αναμετρήσεις για το Champions League, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα.
Ο 26χρονος Βραζιλιάνος, τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την «βασίλισσα» και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τον επόμενο μήνα. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, υπέστη θλάση και έτσι θα μπορέσει να αγωνιστεί, μόνο σε περίπτωση που η ομάδα του πάρει τη πρόκριση στον τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ».

Χαμός στη Μαδρίτη, κομμάτια το τρόπαιο!

Χιλιάδες οπαδοί της Ρεάλ συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα στο κέντρο της Μαδρίτης, επιφυλάσσοντας αποθεωτική υποδοχή στους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και την κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας.
Οι «μερένχες» επιβιβάστηκαν στο… παραδοσιακό ανοιχτό πούλμαν και έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στο συντριβάνι Θιμπέλες, όπου είχαν μαζευτεί οι φίλοι της ομάδας. Ο Ικερ Κασίγιας κατέβηκε από το πούλμαν και τοποθέτησε μία σημαία και ένα κασκόλ της Ρεάλ στο άγαλμα της θεάς Κυβέλης που κοσμεί την πλατεία, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.
Οι πανηγυρισμοί είχαν πάντως και ένα απρόοπτο που θα στιγματίσει το πρώτο κύπελλο που κατέκτησε η Ρεάλ μετά το 1993.
Τη στιγμή που ο Σέρχιο Ράμος, που κρατούσε το τρόπαιο πάνω στο κεφάλι του, προσπάθησε να το κατεβάσει, του έφυγε από τα χέρια και έπεσε στο δρόμο, μπροστά στις ρόδες του πούλμαν! Ο οδηγός προφανώς δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη και πάτησε το τρόπαιο, κομματιάζοντάς το!

Στο νοσοκομείο ο Ουγιέ!!

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα τα ξημερώματα ο προπονητής της Άστον Βίλα, Ζεράρ Ουγιέ, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε. Ο 63χρόνος Γάλλος τεχνικός σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στους υπεύθυνους της ομάδας και τους είπε ότι νιώθει πολύ καλύτερα, αλλά θα παραμείνει και σήμερα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.
Ο Ουγιέ τον Οκτώβριο του 2001 και ενώ ήταν προπονητής της Λίβερπουλ, ένιωσε έντονη αδιαθεσία μετά από ένα αγώνα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείριση καρδιάς και έμεινε εκτός γηπέδων για 5 μήνες.
Ανάμεσα στα μηνύματα που έλαβε σήμερα, ήταν και αυτό από τον Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος του μετέφερε τις ευχές όλων μέσα στη Λίβερπουλ για γρήγορη ανάρρωση.

Ο Εμπενίζερ Χάγκαν στο Αθλητικό Metropolis!!

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής, Εμπενίζερ Χάγκαν, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis, με αφορμή τη συμμετοχή του στο ενδιαφέρον διεθνές meeting τεχνικών διευθυντών, τεχνικών συμβούλων και scouters ποδοσφαιρικών ομάδων που έλαβε χώρα στο Μιλάνο:
«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Πρόκειται για μεγάλη εμπειρία να βρίσκεσαι δίπλα σε ανθρώπους ομάδων όπως η Γιουβέντους, Μίλαν, Μπρέσια κ.α. Η διαφορά αυτών των ομάδων είναι τεράστια σε πολλά επίπεδα σε σχέση με τους ελληνικούς συλλόγους. Μοιραστήκαμε ιδέες και νιώθω γεμάτος μετά από αυτή τη συνάντηση. Στο τέλος κάθε αγώνα μας δίνανε λεπτομερέστερες πληροφορίες για κάθε ποδοσφαιριστή. Μπορούσες να πληροφορηθείς πόσα χιλιόμετρα έτρεξε, πόσες πάσες έκανε και όλα τα σχετικά. Έχω πολλά να πω στον πρόεδρο της ομάδας, ωστόσο αυτό που προέχει είναι το θέμα της αδειόδοτησης. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά. Εγώ πάντα κάνω τη δουλειά μου και είμαι έτοιμος να προσφέρω 100% στην ομάδα».

Προς Β’ Εθνική οδηγείται η ΑΕΚ!!

Με την πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της να έχει γραφτεί από χθες, στην ΑΕΚ αναζητούν κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου τελικά να καταφέρουν να παραμείνουν στην Α1, πράγμα που φαντάζει από απίθανο έως… ακατόρθωτο. Μάλιστα, ενδεικτική των αποφάσεων που έχουν παρθεί, είναι η φήμη πως οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγωνιστούν του χρόνου όχι στην Α2, αλλά στη Β’ Εθνική, υποβιβαζόμενοι οικειοθελώς.
Ο λόγος είναι ιδιαίτερα απλός και αφορά φυσικά το σβήσιμο όλων των χρεών -εκτός αυτών που αφορούν την εφορία- πράγμα που μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο αν η ΑΕΚ μετατραπεί από ΚΑΕ σε ερασιτεχνικό σωματείο, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αν τελικά η «Ένωση» παίξει του χρόνου στην Α2. Όπως και να ‘χει πάντως, προβλέπεται ένα ιδιαίτερα… θερμό και μεγάλο καλοκαίρι για μια ομάδα με την ιστορία της ΑΕΚ στο άθλημα.

Ολυμπιακός Β.: Δεν δίνει εισιτήρια στον ΠΑΟΚ

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να δώσει εισιτήρια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τον αγώνα των πλέι-οφ λόγω των επεισοδίων στον αντίστοιχο αγώνα της κανονικής περιόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν θα διαθέσει εισιτήρια για τους φιλοξενουμένους, λόγω των επεισοδίων που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στον αγώνα πρωταθλήματος στο Βόλο. Στο συγκεκριμένο αγώνα θα εισέλθουν μόνο οι κάτοχοι των Μίνι Διαρκείας πλέι οφ, ενώ θα διατεθούν και 1.500 εισιτήρια αγώνα, τα οποία θα διαχειριστούν και θα διαθέσουν αποκλειστικά και μόνο οι Σύνδεσμοι των Οργανωμένων Φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου.
Για τους αγώνες έδρας των πλέι οφ, Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ, το εισιτήριο στην κερκίδα των φιλοξενουμένων (θύρες 31-42) ορίζεται στα 25 ευρώ».

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο Μπομπαντίγια.

Δημόσια συγνώμη για την συμπεριφορά του απέναντι στον προπονητή του, όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι εναντίον του Βόλου, ζήτησε ο Μπομπαντίγια.
"Μea culpa, κ. Τσιώλη"
Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε δηλώσεις στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έχει δεθεί με την ομάδα και θέλει να συνεχίσει για χρόνια να φοράει τη φανέλα της:
«Μέσα στους τρεις μήνες που έπαιξα στον Άρη δέθηκα με την ομάδα και τον κόσμο της. Ένιωσα όμορφα και περήφανα. Το θέμα της παραμονής μου είναι περίπλοκο, αλλά προσωπικά θέλω να μπορώ να συνεχίσω στον Άρη για έναν χρόνο ή και περισσότερα χρόνια».
Όσον αφορά το θέμα με τον Τσιώλη, πρόσθεσε: «Ήταν μια ανόητη στιγμή, έχω υπερβεί τα εσκαμμένα, ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής, αλλά το συζήτησα με τον προπονητή μου και λύθηκε η παρεξήγηση. Ζητώ και δημόσια συγνώμη (σ.σ. mea culpa, είπε χαρακτηριστικά) για τη συμπεριφορά μου. Βρίσκω το σθένος και το κάνω δημόσια».

"Λάθος μου η Λίβερπουλ"

Την αποχώρησή του από τον αγγλικό σύλλογο προανήγγειλε με νεότερες δηλώσεις του ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, χαρακτηρίζοντας λάθος την απόφαση να υπογράψει συμβόλαιο με τους "ρεντς".
"Λάθος μου η Λίβερπουλ"
Ο διεθνής Σέρβος κυνηγός δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής στους φετινούς αγώνες της ομάδας του, ενώ είναι ενδεικτικό ότι για τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου!
Κάτι μας λέει ότι αύριο το όνομά του θα βρίσκεται στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τώρα που ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της αποχώρησής του από τη Λίβερπουλ...

To Digital TV Μαΐου στα περίπτερα

Με πλούσια και προπάντων πρωτότυπη ύλη κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του Digital TV.

Αυτό το μήνα συγκεντρώσαμε αναφορές λήψεων από κατοίκους διαφόρων πόλεων της Ελλάδας και σας τις παρουσιάζουμε, ώστε να γνωρίζετε και εσείς ποια κανάλια και ποιοι δορυφόροι - δέσμες λαμβάνονται στην περιοχή σας και ποιά είναι δύσκολα στην λήψη.

Οι δορυφορικοί δέκτες Linux με Enigma 2 αναμφισβήτητα βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων σας. Οι δικτυακές δυνατότητές των δεκτών αυτών, γεννούν σε πολλούς το ερώτημα αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως Media player, αναπαράγοντας από εσωτερικό ή εξωτερικό σκληρό οπτικοακουστικά αρχεία, που κατεβάζουμε από το διαδίκτυο. Εμείς δοκιμάσαμε όλους τους δέκτες Linux και ανάλογα με το hardware και software που διαθέτουν σας ενημερώνουμε ποια αρχεία είναι σε θέση να αναπαράγει ο καθένας.

Συνεχίζοντας σε πιο τεχνικά θέματα, σας παρουσιάζουμε όλη την τεχνολογία, καθώς και το τι πρέπει να προσέξετε ώστε να  προχωρήσετε σε εκπομπή υψηλής ευκρίνειας μέσα από την μπάντα της επίγειας ψηφιακής TV, εύκολα και γρήγορα, όπως ακριβώς αυτή επιτεύχθηκε στο περίπτερο του περιοδικού μας, στην έκθεση Electronica.

Το πρόβλημα των καλωδιώσεων ταλανίζει όλους εμάς και περισσότερο. το έτερο ήμισυ. Η γερμανική Schwaiger προτείνει μια σειρά από διάφορους αντάπτορες (HDMI, RCA, RF, IF) που συνδυάζονται με καλωδιοταινίες, οι οποίες όχι μόνο περνάνε κάτω από τις πόρτες και τις χαραμάδες, αλλά μπορούν και να βαφτούν από πάνω, ώστε να γίνουν. αόρατες.

Τέλος, σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα YaDVR, το οποίο μετατρέπει το PC σας, σε ένα άριστο Media Center.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα τεστ, αφού αυτό το μήνα δοκιμάζουμε το νέο δέκτη Linux, Xtrend ET5000, τους HD PVR δέκτες, Opticum 9600 Prima, Opticum 9600 mini, Golden Media 990 CR, Optibox Aligator, το ολοκαίνουργιο Media Player, Dune HD Max και το νέο headend Wisi Chameleon.

Τέλος, μην ξεχάσετε να ανατρέξετε στην ειδησεογραφία του μήνα με αποκλειστικές ειδήσεις για την Digea, την δοκιμαστική εκπομπή ERT HD, αλλά και την νέα επίθεση με tweak keys της Nova στους servers, που έριξε και πάλι στο σκοτάδι τα HD κανάλια.

"Το ποδόσφαιρο είναι ...μπάσταρδο!"

Το δήλωσε ο Ντάνι Άλβες με αφορμή την απώλεια του Κυπέλλου από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
"Το ποδόσφαιρο είναι ...μπάσταρδο!"
«Είναι άσχημο γιατί επιθυμούσαμε τη νίκη και κάναμε τα πάντα για αυτή. Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι λίγο… μπάσταρδο! Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ρεαλ για τον τίτλο.
Το ποδόσφαιρο σου δίνει πάντα την ελπίδα ότι την επόμενη φορά θα νικήσεις. Θα υποφέρουμε σήμερα αλλά θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση», τόνισε ο Βραζιλιάνος.

Πέρεθ: «Και τώρα Champions League»

Ο πρώτος στόχος (κατάκτηση Copa Del Rey) επετεύχθη για την Ρεάλ Μαδρίτης. Πλέον άπαντες στο «στρατόπεδο» της «βασίλισσας» κοιτάζουν το Champions League, κάτι που επισήμανε και ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο πρόεδρος των «Μερένγκες» τόνισε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Επιτέλους κατακτήσαμε το Κύπελλο. Κάναμε τρεις προσπάθειες και πλέον τα καταφέραμε! Πρέπει να συνεχίσουμε στις επιτυχίες. Πρέπει να αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα, να φτάσουμε στον τελικό του Champions League και να το πάρουμε. Έτσι θα έχουμε μια εξαιρετική χρονιά. Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο, ενώ στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα ανέβηκε. Πάντως είχαμε σημαντικές ευκαιρίες και με τον Ντι Μαρία και με τον Ρονάλντο για να σκοράρουμε και να πάρουμε το Κύπελλο χωρίς να πάμε στην παράταση».

Θετική εξέλιξη για Πανιώνιο!

Το σκεπτικό της απόφασης της ΕΠΟ, να μη δώσει στον Πανιώνιο την αδειοδότηση, έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι των "κυανέρυθρων", με τα χαμόγελα να επιστρέφουν στην Πλατεία. Διαβάστε τον λόγο.
Θετική εξέλιξη για Πανιώνιο!
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα παραποίησης στοιχείων όσον αφορά τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του συλλόγου, με το "κόλλημα" που υπάρχει να αφορά χρήματα που πρέπει να καταβληθούν σε τρεις παίκτες.
Τους Ριέρα, Μπάλαμπαν και Μάχο, ένα θέμα που αναμένεται να τακτοποιηθεί άμεσα. Για αυτό και στην Πλατεία από χθες εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για το θέμα...

ΠΑΕ Άρης-Δεύτερο ψηφοδέλτιο στις εκλογές;

Διεργασίες προκειμένου να υπάρξει και δεύτερο ψηφοδέλτιο στις εκλογές που θα γίνουν στην ΠΑΕ Άρης, υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη.
Δεύτερο ψηφοδέλτιο στις εκλογές;
Παρότι για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό πέρα του ψηφοδελτίου που θα κατέβει με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο, να υπάρξει ένα ακόμα.
Περισσότερα, βέβαια, θα γίνουν γνωστά μετά το Πάσχα

«Έσπασε» τα μηχανάκια ο τελικός

Ρεκόρ τηλεθέασης στην ιστορία των τελικών του Κόπα Ντελ Ρέι έκανε στην Ισπανία η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Το «κλάσικο» παρακολούθησαν 14.172.000 άνθρωποι, με την τηλεθέαση να φτάνει το 73%. Ο μέσος αριθμός τηλεθεατών ήταν 12.849 και σε ποσοστό 67,7%.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ήταν οι 11.692.000 θεατές που στις 13 Μαΐου του 2009 είχαν παρακολουθήσει τον τελικό ανάμεσα στην Μπιλμπάο και την Μπαρτσελόνα.

Το «πικ» της τηλεθέασης ήταν στις 23:57 (00:57 ώρα Ελλάδος), δύο λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, καθώς υπολογίστηκε πως παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα 14.914.000 θεατές και το ποσοστό έφτασε στο 77,8%. Τη στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στις 23:38 (00:38 ώρα Ελλάδος), τον αγώνα παρακολουθούσαν 14.617.000 θεατές (75%). Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 20.000.000 άνθρωποι στην Ισπανία παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα λεπτό του μεγάλου τελικ

To «Special» μαγικό ραβδί!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ή αλλιώς «Special One» κέρδισε για ένατη σερί χρονιά τρόπαιο και η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η τέταρτη διαφορετική ομάδα που ο Πορτογάλος σηκώνει κούπα.
To «Special» μαγικό ραβδί!
Ο Ζοσέ Μάριο ντος Σάντος Φελίξ Μουρίνιο, όπως είναι το πλήρες όνομα του, δίκαια χαρακτηρίζεται ο καλύτερος προπονητής του κόσμου καθώς χθες με την «Βασίλισσα» πήρε ακόμα έναν τίτλο σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα.
Εχει ήδη κατακτήσει τρόπαια σε Αγγλία (Τσέλσι), Ιταλία (Ιντερ), Ισπανία (Ρεάλ και Πορτογαλία (Πόρτο).

Κοντά στην ανανέωση ο Τσιρίλο


Εδώ και αρκετό καιρό στον ΠΑΟΚ έχουν εκφράσει την διάθεση τους να ανανεώσουν το συμβόλαιο με τον Μπρούνο Τσιρίλο.

Ο  ιταλός ποδοσφαιριστής είναι θετικός αλλά οι συζητήσεις έχουν μείνει στάσιμες από την στιγμή που θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζερ του.
Όπως ενημέρωσε ο Τσιρίλο μετά το Πάσχα ο εκπρόσωπος του θα είναι στην Θεσσαλονίκη  ώστε να κλείσει το θέμα και να επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Τσιώλης: «Να φτιάξουμε ομάδα»

Να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, θα έχει αυτοματισμούς και θα ικανοποιεί με την εικόνα της, είναι ο στόχος του προπονητή του Άρη, Σάκη Τσιώλη.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στον «Sentra FM 103, 3» τόσο για τον Άρη όσο και για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου η Ρεάλ νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα.

«Να φτιάξουμε ομάδα, αυτός είναι ο στόχος μας στον Άρη. Μεταγραφές σίγουρα θα γίνουν αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να έχει αυτοματισμούς και να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Όταν έχεις τρεις κεντρικούς φορ το θέμα είναι τους αξιοποιείς και να  θα παίξεις με δύο και με τρεις επιθετικούς και όχι με έναν. Ο Καστίγιο πάντα μου άρεσε σαν ποδοσφαιριστής και δύσκολα θα βρούμε αντικαταστάτη του. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον Καστίγιο και θέλουμε να δούμε τον παλιό καλό Καστίγιο, αυτόν που ξέραμε.  Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τον Άρη και για τον Νέρι», τόνισε αρχικά ο Τσιώλης.

Όσο για τα μεταγραφικά σενάρια, απάντησε: «Σίγουρα ο Ρονάλντο πάει στα  38  του χρόνια και η θέση αμυντικού μας καίει. Θέλουμε έναν παίκτη στην άμυνα.  Εάν ο Μπομπαντίγια φύγει και μετά την αποχώρηση και του Κόκε θα πρέπει να πάρουμε και φορ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Under 20 του Άρη κατέκτησε το πρωτάθλημα και σίγουρα έχω άποψη για αυτά τα παιδιά».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Ρεάλ: «Νομίζω ότι η τακτική που επέλεξε η Ρεάλ και ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν πολύ διαφορετική από τους περσινούς αγώνες της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ. Φρόντισε να παίξει ψηλά και να πρεσάρει την Μπάρτσα. Αυτό είχε αποτέλεσμα να κυκλοφορεί την μπάλα η ομάδα του Γκουαρντιόλα αλλά το έκανε μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Δεν το περίμενε η Μπαρτσελόνα αυτό το πρέσινγκ.  Ο Ρονάλντο ήταν ο κορυφαίος στην επίθεση.

Ο Μουρίνιο αυτό που ήθελε ήταν να κουράσει την Μπαρτσελόνα. Κλειδί ήταν το πρέσινγκ της Ρεάλ η οποία βρήκε περισσότερους χώρους. Νομίζω ότι μεγάλη υπόθεση ήταν ότι η Ρεάλ εκνεύρισε την Μπαρτσελόνα η οποία είχε προβλήματα.  Θα πρέπει να κάνει υπομονή η Μπαρτσελόνα  στο παιχνίδι της. Ο Πέπε ήταν καταπληκτικός και από την άλλη αναγκάστηκε ο Μέσι να γυρίσει πάρα πολύ πίσω για να παίρνει την μπάλα».

Προς Γερμανία ο Μήτρογλου...

εμένο τον "γαϊδαρό του" στη Νέα Σμύρνη...
Προς Γερμανία ο Μήτρογλου...
Ο Έλληνας τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ο Μήτρογλου πρέπει να αλλάξει μυαλά, κουβέντα που δεν ενθουσίασε τον ίδιο τον παίκτη.
Επειδή, μάλιστα, βλέπει ότι το μέλλον του στον Ολυμπιακό όσο υπάρχει ο Βαλβέρδε δεν είναι καλό, έχει πάρει την απόφαση να ζητήσει την παραχώρησή του σε ομάδα της Γερμανίας. Αρκεί, βέβαια, πρώτα να βρεθεί μία πρόταση...

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

Καλημερα αδερφια...
Η Ρεαλ πηρε εχθες τελικα το Κοπα ντελ Ρει με γκολ του Ροναλντο (απιαστη κεφαλια) εστω και στο 111' της παρατασης καθως η κανονικη διαρκεια εληξε χωρις γκολ. Πονταραμε την Μπαρτσα εχθες καθαρα λογο αποδοσης αλλα και με το ματς πρωταθληματος που ειχαμε δει το Σαββατο. Αυτα για χθες, παμε να δουμε τι εχουμε για σημερα αλλα και για τις επομενες τρεις ημερες καθως θα δωσουμε προτασεις τετραημερου λογο Πασχα...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ : 1 (1,52)
ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ : 1 (1,57)
ΒΕΤ 300€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 2,39)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΧΕΡΑΚΛΕΣ : 1 (1,75)
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ : 1 (1,68)
ΒΕΤ 400€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 2,94)
3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ : 2 (1,80)
ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ : OVER 2,5 (1,57)
ΟΥΤΡΕΧΤΗ : OVER 2,5 (1,80)
ΒΕΤ 200€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 5,09)
4η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΡΟΜΑ : 1 (1,45)
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ : G-G (1,65)
ΜΠΡΕΣΤ : G-G (1,80)
ΒΕΤ 200€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 4,30)
5η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΓΓΛΙΚΗ)
ΜΙΛΤΟΝ ΚΕΙΝΣ ΝΤΟΝΣ : G-G (1,60)
ΡΟΤΣΝΤΕΙΛ : 1 (1,77)
ΒΕΤ 200€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 2,83)
6η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ)
ΑΟΥΕ : 1 (2,30)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ : Χ (3,35)
ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ : Χ (3,10)
ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ : 1 (2,15)
ΛΙΛ : 2 (2,25)
ΒΕΤ 48€
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5, επι 10 φορες)
7η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ)
ΤΖΕΝΟΑ - ΛΕΤΣΕ : Χ (2,45)
ΒΕΤ 150€
Καλη τυχη στα δελτια σας.
Καλο Πασχα να εχετε και να περνατε καλα, τα ξανα λεμε την Δευτερα...

Υπογράφει στην Ίντερ ο Σάντσεζ!

Στην Ίντερ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χιλιανός επιθετικός της Ουντινέζε, Αλέξις Σάντζεζ σύμφωνα με τα λόγια του μάνατζερ του, Χοσέ Αλμπέρτι. Μάλιστα ανάφερε πως οι «νερατζούρι» θα μπουν 99% σε διαπραγματεύσεις με την Σίτυ για τον Κάρλος Τέβεζ.
«Ο Σάντσεζ στην Νάπολι; Όχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ο Χιλιανός έχει ήδη υπογράψει στην Ίντερ. Έχει φτάσει σε συμφωνία με τους «νερατζούρι» τις τελευταίες μέρες. Όσο αναφορά τον Κάρλος Τέβεζ, εκτιμώ πως θα γίνει διαπραγμάτευση κατά 99%. Μάλιστα παρότι βρισκόμαστε περίοδο οικονομικής κρίσης, η Ίντερ θα μπορέσει να κάνει δύο μεγάλα μπαμ», ήταν τα λόγια του Αλμπέρτι.

Διακοπές με το μυαλό στην… αδειοδότηση

Πλήρης αβεβαιότητα επικρατούσε χθες μετά από την τελευταία προπόνηση της ομάδας λίγο πριν ξεκινήσει η ολιγοήμερη άδεια που τους παραχωρήθηκε μέχρι τη Δευτέρα από το τεχνικό τιμ. Οι παίκτες του Ηρακλή βγαίνοντας ένας-ένας από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας όπου βρέθηκε το «Μ», ερωτηθέντες για το τι σκέφτονται να κάνουν όσον αφορά το μέλλον τους στην ομάδα έλεγαν όλοι με ένα στόμα και μία φωνή ότι περιμένουν να δούνε τι θα γίνει με την αδειοδότηση και έπειτα θα πάρουν σειρά οι συζητήσεις με τους διοικούντες. Τόσο όσοι δεσμεύονται με συμβόλαιο για περισσότερο καιρό, αλλά και όσων το συμβόλαιο λήγει φέτος το καλοκαίρι.
Μάλιστα, όσοι εξ αυτών ήταν από πέρσι στις τάξεις του συλλόγου έλεγαν με βεβαιότητα ότι δεν θα ήταν καλό να επαναληφθεί και φέτος το περσινό σήριαλ, όπου το θέμα της αδειοδότησης είχε κρατήσει περίπου ένα μήνα και εξ αιτίας αυτού είχε καθυστερήσει όλος ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς. Όλοι μάλιστα έλεγαν ότι αν τελείωνε σύντομα η υπόθεση με αίσιο τέλος, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αφού οι προϋποθέσεις παραμονής στην ομάδα θα ήταν ευνοϊκές, όπως επίσης και θα υπήρχαν οι σωστές βάσεις, για να δημιουργηθεί η ομάδα της νέας περιόδου.
Τώρα, μετά από την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου βάζει εκ νέου την ομάδα σε μία κατάσταση, που θυμίζει κατά πολύ την περσινή. Απλά, το χρονικό διάστημα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, γιατί φέτος υπάρχει περισσότερος χρόνος απ’ ότι πέρσι.
Διακοπές με το μυαλό αλλού
Πάντως και οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα» κατά κάποιον τρόπο. Υπάρχουν συμβόλαια με την ομάδα και αρκετοί παίκτες δεσμεύονται για μεγαλύτερο διάστημα, μετά το καλοκαίρι. Πέραν του όποιου συναισθηματικού «δεσίματος» που υπάρχει με την ομάδα δηλαδή, οι παίκτες ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις και την τελική τροπή που θα πάρει το θέμα της αδειοδότησης και για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Μπορεί να έφυγαν όλοι από τη Μίκρα χθες για τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα, αλλά το μυαλό τους και η προσοχή τους θα είναι στραμμένη κατά πολύ στις εξελίξεις επί του ζητήματος.

Φωτο Ημερας


Σήκωσε... κούπα η Σάρα Καρμποναρα.......