Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Καταγγελία κατά Κάκου από προπονητή!!

«Καίει» τον Τάσο Κάκο (Κέρκυρας) ο προπονητής της ΑΕ Καναλίων Γρηγόρης Τσιτούρας. Με επίσημη καταγγελία που απέστειλε στην ΕΠΣ Κέρκυρας, στον σύνδεσμο, στην ΚΕΔ, στην ΟΥΕΦΑ αναφέρεται λεπτομερώς στις φράσεις που χρησιμοποίησε ο διεθνής ρέφερι («Σκάσε ρε νούμερο», «Μη μιλάς εσύ», «Βούλωστο», «Ακούς τι σου λέω εγώ;», «Ξεφτιλισμένε», «Καραγκιόζη που δουλεύεις για 5 ευρώ») ενώ υποστηρίζει ότι τον απώθησε βίαια.  Ο Κάκος φέρεται να διαψεύδει τα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι ο προπονητής το κάνει και λόγους δημοσιότητας και αναμένεται να απαντήσει με μήνυση.
 




Αναλυτικά η καταγγελία:

«Καταγγέλλω επισήμως στην Ε.Π.Σ. Κερκύρας και την Επιτροπή Διαιτησίας της, στον Σύνδεσμο Διαιτητών Κερκύρας, στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., στη SUPER LEAGUE, στον Σύνδεσμο Προπονητών Κερκύρας, στην ΟΥΕΦΑ αντίστοιχα τμήματα διαιτητών-προπονητών και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. (τοπικά και όχι μόνο), την ακατανόητη για εμένα φραστική και όχι μόνο επίθεση του κ. Κάκου Αναστασίου που δέχθηκα, ενώ είχα κληθεί στις 17-4-2011, μετά το πέρας του τελικού αγώνα παιδικού πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Καναλίων – Α.Ο. Κέρκυρα, να υπογράψω το Φύλλο Αγώνος, από το διαιτητή κ. Κολυτά Σπυρίδωνα στο δωμάτιο διαιτητών του γηπέδου της ΕΠΣ Κέρκυρας.
 

Το συγκεκριμένο γεγονός εξελίχθηκε διαδοχικά και την ώρα που μου διάβαζε ο διαιτητής το Φύλλο Αγώνα. Ο κ. Κάκος εξύβριζε τους παράγοντες της ομάδας μου, κάτι το οποίο ανθρωπίνως μου ήταν αδύνατο να δεχθώ. Τον παρακάλεσα ευγενικά να μην το κάνει παρουσία μου και τότε αυτός μου επιτέθηκε φραστικά και όχι μόνο, ως ακολούθως, με τις απαράδεκτες και αγενέστατες εκφράσεις όπως «Σκάσε ρε νούμερο», «Μη μιλάς εσύ», «Βούλωστο», «Ακούς τι σου λέω εγώ;» (Ποιος είναι αλήθεια και τι αντιπροσωπεύει στα αποδυτήρια των διαιτητών;) «Ξεφτιλισμένε», «Καραγκιόζη που δουλεύεις για 5 ευρώ»!!! (Αλήθεια, ενδιαφέρεται για τις οικονομικές μου απολαβές;), και απωθώντας με βίαια κάποια στιγμή λέγοντάς μου να μην του αντιμιλάω γιατί είναι τρελός.
 
Θέλω να πω ότι το να μεγαλοσχημονεί κανείς έναντι ασήμαντων πολιτών --εγώ είμαι αυτός- είναι δείγμα κακού χαρακτήρα, όπως και το να δείχνει κανείς τη δύναμή του ενώπιον των αδυνάτων –εγώ είμαι αυτός-.

 
Δεν με ενδιαφέρει να επαινώ τον εαυτό μου ούτε να κατακρίνω, γι’ αυτό και κανέναν δεν κακολογώ ούτε και τους εχθρούς μου εκτός αν με προσβάλουν. Μ΄ ενδιαφέρει να καλύπτω τις ανάγκες της ζωής μου χωρίς να ζητώ βοήθεια και προσπαθώ να τις υλοποιώ καταθέτοντας μόνο το ζήλο μου. Μ΄ ενδιαφέρει να είμαι χρήσιμος χωρίς ιδιοτέλεια, που αρμόζει στον αυτάρκη χαρακτήρα μου. Ο μέγας φιλόσοφος Αριστοτέλης αυτά εννοούσε διδάσκοντας «Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΡΑ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ». Εμφανίζει τον άνθρωπο σοβαρό, ολιγόλογο και εκλεκτό. Στοιχεία ικανά να εμπνεύσουν ακόμη και σήμερα. Σύμφωνα με έναν άλλο φιλόσοφο τον Σταγυρίτη Ο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ άνθρωπος συνηθίζει να μην εκθέτει τη ζωή του σε κίνδυνο για ασήμαντα ζητήματα και επειδή λίγα μόνο πράγματα εκτιμά, σπανίως ριψοκινδυνεύει. Όταν όμως διακυβεύονται σπουδαία θέματα, όχι μόνο ρίχνεται στον κίνδυνο, αλλά και τη ζωή του είναι έτοιμος να δώσει διότι θεωρεί ανάξιο το να ζει όπως όπως.

 
Επειδή λοιπόν σ΄ όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, όπως και θα συνεχίσω, παρακαλώ τους υπεύθυνους για δικές τους ενέργειες και περιμένω απάντησή τους εγγράφως.
 


Μετά τιμής
 
Τσιτούρας Π. Γρηγόριος
 
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
 
Προπονητής Ποδοσφαίρου
 
Τ.Θ. 588 - Τ.Κ. 49101 - Κέρκυρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: