Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Copa del Rey: Το κύπελλο του βασιλιά ανήκει στη «Βασίλισσα»!

Hala Madrid! Η Ρεάλ επέστρεψε πανηγυρικά στους τίτλους, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του ισπανικού κυπέλλου επί της Μπαρτσελόνα με 1-0 με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης! Φοβερό στήσιμο από τον Μουρίνιο, παθιασμένοι οι «μερένχες» που με τον… Άγιο Ίκερ στο πλευρό τους αφόπλισαν τους «μπλαουγκράνα». Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ξεκάθαρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Στο 11ο λεπτό ο Οζίλ έκανε ωραία ενέργεια και πάσαρε στον επερχόμενο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε την τελευταία στιγμή. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ρονάλντο και πάλι επιχείρησε να αιφνιδιάσει, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ, ενώ στο 36’ ο Πίντο σταμάτησε σουτ του Πορτογάλου.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου έγινε η κλασικότερη φάση του αγώνα, όταν ο CR7 πάσαρε με… τον ώμο στον Οζίλ, ο οποίος σέντραρε στην «καρδιά» της περιοχής, με τον επερχόμενο Πέπε να παίρνει την κεφαλιά και με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του εμβρόντητου Πίντο.

Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυναμικά, καθώς είδε πως αν η Ρεάλ πιεστεί, τότε κάνει λάθος επιλογές. Οι «μπλαουγκράνα» γύριζαν πολύ γρήγορα τη μπάλα, δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά ο Κασίγιας δικαίωσε το προσωνύμιο «Άγιος Ίκερ». Ο αρψηγός της «βασίλισσας» από το 75ο έως το 84ο λεπτό, όταν και η ομάδα του δέχθηκε… βομβαρδισμό, κράτησε το μηδέν με εξαιρετικές επεμβάσεις και μάλιστα σε καίρια σημεία.

Και ο Πίντο όμως, δεν πέρασε ήρεμο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μισάωρο της επανάληψης δεν δέχθηκε τρομερή πίεση, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο, όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, με αποκορύφωμα την εξαιρετική επέμβαση του στο σουτ του Ντι Μαρία, που «ανάγκασε» τον Κριστιάνο Ρονάλντο να του δώσει το χέρι.

Παρά τις πολλές ευκαιρίες, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, και οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση. Εκεί, στα πρώτα πέντε λεπτά ο ρυθμός δεν ήταν καλός (λογικό, αφού οι παίκτες ήταν καταπονημένοι και στην κανονική διάρκεια είχε γίνει μόνο μία αλλαγή από πλευράς Ρεάλ), αλλά το ματς άναψε εκ νέου από το 98’ και μετά, όταν και ο Ρονάλντο απώλεσε μια σημαντική ευκαιρία.

Στο 103ο λεπτό ίσως ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ στη βραδιά, Άνχελ Ντι Μαρία, έκανε μια πολύ καλή ενέργεια και ο παίκτης που κόστισε 96 εκατομμύρια ευρώ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έκανε μεγάλος μέρος της απόσβεσης, καθώς νίκησε στο αέρα τον Αντριάνο και με κεφαλιά έκανε το 1-0, με τον Πίντο να μην μπορεί να αντιδράσει.

Δεκαπέντε λεπτά χώριζαν τη Ρεάλ Μαδρίτης από το πρώτο Copa del Rey έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια (και 18ο της ιστορίας της), και από τη στιγμή που τίποτα δεν άλλαξε (ο Ντι Μαρία δέχθηκε 2η κίτρινη στο 120’) παρά τις προσπάθειες της Μπαρτσελόνα, το πανηγύρισε με την ψυχή της μόλις ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης…

…Και το χταπόδι έπεσε και πάλι μέσα!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:
Πίντο, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Αντριάνο (118' Μάξουελ), Μπουσκέτς (108' Σεϊντού Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια (106' Άφελαϊ).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο (119' Γκαράι), Μαρσέλο, Πέπε, Κεντίρα (104' Γκρανέρο), Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ (70' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: