Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τα βλέμματα στην Λισαβόνα

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Πόρτο, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία.

Η δεύτερη του βαθμολογικού, έχει δύσκολη έξοδο καθώς φιλοξενείται από την Μαρίτιμο, ενώ η Μπενφίκα καλείται να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την επικίνδυνη Μπέιρα Μαρ.

Διαβάστε το preview του www.sport-fm.gr για την 12η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 26/11 (22:15)

Σετούμπαλ- Ακαδέμικα

Να επιστρέψει στις νίκες μετά από 3 αγωνιστικές και να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητό της (2 νίκες 3 ισοπαλίες) θέλει η Σετούμπαλ, που υποδέχεται την Ακαδέμικα.

Τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και για την φιλοξενούμενη που βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από την Σετούμπαλ.

Σάββατο 27/11

Πάσος Φερέιρα-Ολιανένσε (18:00)

Την νίκη που θα την απομακρύνει και άλλο από την επικίνδυνη ζώνη θέλει η Πάσος Φερέιρα που αγνοεί τη νίκη από τις 3/10.

Εξαιρετική πορεία για τους φιλοξενούμενους που έχουν μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας

Μαρίτιμο-Γκιμαράες (19:00)

Απογοητεύει η Μαρίτιμο που βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία για την Γκιμαράες που βρίσκεται στην δεύτερη θέση και προέρχεται από τρεις σερί νίκες.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο (23:15)

Πρώτη και αήττητη με 10 βαθμούς από την δεύτερη Γκιμαράες η εξαιρετική φέτος Πόρτο, που φαίνεται να μην έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Τη νίκη θέλουν τα «λιοντάρια» για να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή.

Μοιρασμένη η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους «δράκους» να είναι αήττητοι την φετινή χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις (18 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 20 ματς).

Το αξιοσημείωτο, είναι ότι η τελευταία ήττα της Πόρτο ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο από την Σπόρτινγκ.

Κυριακή 28/11

Νάβαλ-Ριο Άβε (18:00)

Ουραγός στην βαθμολογία η Ναβάλ που πάει από το κακό στο χειρότερο. Με νίκη όμως πλησιάζει την Ρίο Άβε στους δύο βαθμούς. Σε καλό «φεγγάρι» οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από ένα αήττητο σερί 3 αγωνιστικών.

Πορτιμονένσε- Λεϊρία (18:00)

Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Πορτιμονένσε που έχει να νικήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου. Χωρίς νίκη εκτός έδρας η Λεϊρία από τον προηγούμενο Ιανούαριο, προέρχεται από νίκη κόντρα στην Σετούμπαλ.

Μπέιρα Μαρ-Μπενφίκα (20:15)

Δύσκολη έξοδος για την Μπενφίκα, σε μια έδρα που πέρυσι «σκόνταψε» (2-2). Συν τοις άλλοις καλείται να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και να συνεχίσει με νίκη για να μπορέσει να πλησιάσει την Πόρτο σε περίπτωση που αυτή γκελάρει στο ματς με την Σπόρτινγκ.

Μπράγκα- Νασιονάλ (22:15)

Τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα έχει η Μπράγκα, η οποία προέρχεται από σπουδαία νίκη κόντρα στην Άρσεναλ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τρεις αγωνιστικές αήττητη είναι η Νασιονάλ που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μόλις έναν πόντο πίσω από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

«Η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο…»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε οκτώ πρώην καλαθοσφαιριστές της Ολυμπιάδας Πατρών και τον πρόεδρο της ομάδας, Νίκο Μπογονικολό, έδωσε σημερινή (26/11) ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αθλητές στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, με την οποία απαντούν στην επίθεση που εξαπέλυσε ο μεγαλοπαράγοντας, μετά την αντίστοιχη επιστολή των παικτών την Πέμπτη, με την οποία κατηγορούσαν τον κ. Μπογονικολό για δέκα ακάλυπτες επιταγές που έχουν στα χέρια τους.

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλαν από κοινού οι οκτώ παίκτες


«Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη λύπη μας για την απάντηση της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και συγκεκριμένα του κ.ΜΠΟΓΟΝΙΚΟΛΟΥ προέδρου της ομάδας
στη χθεσινή μας ανακοίνωση. Ρωτάμε λοιπόν ευθέως τα εξής:
Είμαστε συκοφάντες όταν έχουμε στα χέρια μας 10 ακάλυπτες επιταγές από εταιρείες που δεν σχετίζονταν με την ομάδα που αγωνιζόμασταν;
Είμαστε συκοφάντες όταν έχουμε στα χέρια μας χαρτιά με τις εξώσεις από τα σπίτια μας ;
Είμαστε συκοφάντες όταν δεν έχουμε πάρει τα ένσημα μας και τη βεβαίωση αποδοχών;
Για του λόγου το αληθές προκαλούμε όλους τους δημοσιογράφους να παραλάβουν αν θέλουν από εμάς όλα αυτά τα στοιχεία ώστε να διαπιστώσουν επιτέλους ποιος είναι συκοφάντης και όχι μόνο.
Σε σχέση δε με τους χθεσινούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύθηκαν εις βάρος μας περί συκοφαντίας και μηνύσεων επιφυλασόμεθα παντώς νομίμου δικαιώματος.

Αλλά η κοροϊδία και το θέατρο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς με απορία και έκπληξη διαβάσαμε το ρεσιτάλ αυτοπροβολής του κυρίου Μπογονικολού που μίλησε για τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ επιχειρήσεις του, τις αγαθοεργίες αλλά και τις δωρεές του! Αλήθεια αφού έχει τέτοια οικονομική ευρωστία για δεν κάνει κάτι για τις ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ επιταγές που έχουμε στα χέρια μας;
Επίσης γιατί δεν καλεί τους υπεύθυνους της FIBA στα γραφεία του στις Βρυξέλλες, ώστε να τους πείσει να προχωρήσουν στην άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών με πρόσφατο παράδειγμα ενός κοινοτικού αθλητή. Το μπάσκετ κύριοι έχει χορτάσει από ψέματα. Το μπάσκετ δεν αντέχει άλλο να το κοροϊδεύουν. Φτάνει πια
».


Με όλο το σεβασμό: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΓΚΑΛΟΥΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΛΑΚΗΣ , ΗΛΙΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΑΡΟΥΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΤΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ, ΠΕΤΖΑ ΚΟΣΑΝΟΒΙΤΣ.Σ

Ο ΠΑΟΚ διαφημίζει ΟΠΑΠ, αλλά δεν πήρε ευρώ!

Παρά το γεγονός ότι ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει βάλει στη φανέλα του τη διαφήμιση «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» του ΟΠΑΠ, δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από τον Οργανισμό, αφού ακόμη δεν υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση!
Ο Ζαγοράκης κατέβηκε στην Αθήνα για το δ.σ. της ΕΠΟ, αλλά και για αυτή τη συμφωνία, αλλά ακόμη και σήμερα Παρασκευή δεν ήταν έτοιμα τα… συμβόλαια για τις υπογραφές!!
Αυτό σημαίνει εμπαιγμός προς την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία έχει ανταποκριθεί στη χορηγία έως τώρα, αλλά ο χορηγός ακόμα δεν έχει τελειώσει τα διαδικαστικά, κάτι που σημαίνει και καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων, με ανάλογη καθυστέρηση πληρωμών των υποχρεώσεων της ΠΑΕ.

Θέλει να ολοκληρώσει στην Ιντερ ο Στάνκοβιτς

Να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια φορώντας τη φανέλα της Ίντερ θέλει ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Ενδιαφέρον για τον 32χρονο άσο έχει δείξει η Σάλκε, για το οποίο ο Σέρβος αισθάνεται "γοητευμένος", παρ` όλα αυτά δεν θα ήθελε να αποχωρήσει τώρα από τους «νερατζούρι» καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, «νιώθω σαν το σπίτι μου».

«Πρώτη φορά ακούω πως η Σάλκε ενδιαφέρεται για εμένα και μπορώ να πω πως είναι ωραίο όταν ομάδες σε θέλουν, παρόλο που είμαι 32 ετών», είπε αρχικά ο Στάνκοβιτς και συνέχισε: «Ωστόσο, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μακριά από την Ίντερ ή την Ιταλία, όπου και διαμένω τα τελευταία 13 χρόνια. Είναι η τελευταία μου εμπειρία στο εξωτερικό και εύχομαι να κλείσω την καριέρα μου εδώ, όπου νιώθω σαν το σπίτι μου. Νομίζω ότι θα ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Ίντερ, είναι 95% σίγουρος γι` αυτό».

Ο Στάνκοβιτς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, έχοντας 85 συμμετοχές και 30 γκολ, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο ιταλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Λάτσιο (137 συμμετοχές, 22 τέρματα) όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2004, όταν και πήρε μεταγραφή στην Ίντερ. Στους «νερατζούρι» συνολικά σε 191 συμμετοχές έχει σημειώσει 24 γκολ.

"Τέλος" και ο Χαριστέας

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, ανάμεσα στον Αγγελο Χαριστέα και την Αρλ, ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να λύνουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους. Η προ ημερών δήλωση του τεχνικού της Αρλ, Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς, ότι «ο Χαριστέας δεν βρήκε κάποιο κίνητρο για να εκπληρώσει τα όνειρά του εδώ», ουσιαστικά είχε προαναγγείλει τη σημερινή εξέλιξη, με τον Έλληνα επιθετικό να βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση νέας επαγγελματικής στέγης.

Ο Χαριστέας, που ακολούθησε το δρόμο του Αγγελου Μπασινά ο οποίος αποχώρησε από την Αρλ πριν από λίγες εβδομάδες, δεσμευόταν με συμβόλαιο έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ υπήρχε και οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο.

To... ερωτικό θρίλερ του Χανταντί

Στην επαγγελματική του ζωή το «όχι» το δέχεται υπομονετικά, στην προσωπική και δη στη σεξουαλική «μεταφράζεται» αυτομάτως σε αντίδραση και ως συνέχεια αυτής σε φυλάκιση... Ο λόγος για τον πρώτο Ιρανό παίκτη του ΝΒΑ, Χαμέντ Χανταντί, ο οποίος το πρωί της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ το πέρασε πίσω από τα... κάγκελα, μετά από καταγγελία για επίθεση, στην οποία προέβη η κοπέλα του, ισχυριζόμενη ότι ο σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις, που δεν έχει καταφέρει να πείσει και να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα, τη χτύπησε μετά από άρνησή της για ερωτική συνεύρεση! Ωστόσο, ο ίδιος ο παίκτης έδωσε διαφορετική εξήγηση, με αποτέλεσμα και οι δύο να οδηγηθούν στη φυλακή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοπέλα του ύψους 2.18μ. Ιρανού «γίγαντα» έτρεξε στο μπάνιο μετά από διαφωνία που είχαν σε σεξουαλικό ζήτημα, άρπαξε ένα αντικείμενο και χτύπησε τον παίκτη, ενώ στην αναφορά γράφεται ότι η σύντροφός του ήταν «μεθυσμένη». Επίσης, αναγράφεται κόψιμο στο δάκτυλό της, μώλωπες γύρω από τον λαιμό και ένα μαυρισμένο μάτι, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία της ο Χανταντί την πέταξε στον τοίχο του μπάνιου.

Στον αντίποδα, ο Χανταντί αιμορραγούσε στο δεξί χέρι και είχε εκδορές στο πρόσωπο, ενώ στην εξήγησή του τόνισε ότι η κοπέλα του πέταγε πράγματα και μετά κλειδώθηκε στο μπάνιο, κάτι που τον ανάγκασε να σπάσει την πόρτα και να μπει, καθώς πίστεψε ότι θα τραυμάτιζε τον εαυτό της με μαχαίρι.

Οι Γκρίζλις δεν έχουν πάρει θέση επί του θέματος, ενώ το μέλλον του παίκτη στην ομάδα είναι αβέβαιο...

Τελευταία ευκαιρία στον Γκοβού

«Συγχωροχάρτι» και μία τελευταία ευκαιρία στον Σίντνεϊ Γκοβού να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε δίνει ο Παναθηναϊκός.

Σε συνάντηση που είχε ο Γάλλος επιθετικός, παρουσία και του ατζέντη του, Τζον Μπικό, με ανθρώπους του «τριφυλλιού», ξεκαθάρισε πως όλα όσα έχουν γίνει ανήκουν στο παρελθόν και υποσχέθηκε πως η στάση του από 'δω κι έπειτα θα είναι απόλυτα επαγγελματική.

Τις τελευταίες ημέρες ο Σίντνεϊ Γκοβού, έδειχνε μετανιωμένος για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που είχε επιδείξει και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να παραμείνει στην ομάδα και να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει.

Συνέχεια αυτών ήταν η άφιξη του Τζον Μπικό, ατζέντη του παίκτη στην Αθήνα και το ραντεβού που «φιξαρίστηκε» με ανθρώπους των «πρασίνων».

Στην συνάντηση της Παρασκευής, ο Μπικό με απολογητική διάθεση, όπως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ζήτησαν ακόμα μια ευκαιρία διαβεβαιώνοντας ότι από εδώ και στο εξής ο Γκοβού θα δώσει απαντήσεις.

Οι εξηγήσεις και οι δεσμεύσεις του Γάλλου επιθετικού έγιναν δεκτες από τη διοίκηση, η τελευταία αποφάσισε να ανακαλέσει την πρόθεση της να τον "τελειώσει" και πλέον ο Γκοβού θα βρίσκεται κανονικά από 'δω και πέρα στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Φουλ του ντέρμπι στη «Ligue 1»!

Αγωνιστική των ντέρμπι είναι η 15η στο πρωτάθλημα Γαλλίας, με τα φώτα όλα να πέφτουν σε τρία γήπεδα. Στο «Σαμπάν Ντελμά» δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Λιλ, κόντρα στη γηπεδούχο Μπορντό, η οποία θέλει να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μεγάλο παιχνίδι και στο «Βελοντρόμ», όπου η Μαρσέιγ λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβό της στη Μόσχα για το Champions League, φιλοξενεί τη δεύτερη της κατάταξης Μονπελιέ. Η τριπλέτα των μεγάλων αναμετρήσεων συμπληρώνεται στο «Ζερλάν», όπου η Λιόν υποδέχεται την καλύτερη Παρί Σεν Ζερμέν των τελευταίων ετών, με τους Παριζιάνους να έχουν έναν μόλις βαθμό περισσότερο από την «Ολιμπίκ».

Διαβάστε στο www.sport-fm.gr, το «preview» της 15ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος


Βαλενσιέν – Αρλ

Το τρίποντο που θα την απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας θα αναζητήσει η Βαλενσιέν, κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος Αρλ, η οποία έλυσε τη συνεργασία της με τον Άγγελο Χαριστέα. Οι γηπεδούχοι έχουν παραμείνει χωρίς νίκη για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, την ώρα που οι ουραγοί θα ψάξουν για την πρώτη επιτυχία εκτός έδρας.


Λοριάν – Ρεν

Να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα θα προσπαθήσει η Λοριάν, κόντρα σε μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες της κατηγορίας, τη Ρεν. Η προϊστορία είναι με τους φιλοξενούμενους, με τους γηπεδούχους ωστόσο να παρουσιάζονται πολύ δυνατοί φέτος στο σπίτι τους, ενώ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και ο εκ των βασικών μπακ Λε Λαν.


Μαρσέιγ - Μονπελιέ

Παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αυτό που θα διεξαχθεί στη Μασσαλία, ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Μονπελιέ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη στη Μόσχα επί της Σπαράκ (3-0), για την 5η αγωνιστική του Champions League και θα παρουσιαστούν με ανεβασμένη ψυχολογία, την ώρα που η δεύτερη της βαθμολογίας Μονπελιέ, έχει μεγάλη έφεση στα διπλά, ενώ κατάφερε να προκριθεί και στους «4» του γαλλικού Λιγκ Καπ.



Μονακό – Νις

Χωρίς τους Παρκ, Μονγκονγκού και με αμφίβολο τον Μποκανί θα παραταχθεί στην αναμέτρηση του «Λουί Ντε» η Μονακό, απέναντι στη «γειτόνισσα» Νις, η οποία βρίσκεται επίσης οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Γκι Λακόμπ έχει μόλις μία νίκη σε επτά αναμετρήσεις στην έδρα της, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τρεις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες.


Μπρεστ – Λανς

Αήττητη είναι στην έδρα της η Μπρεστ, κάτι που τη χρήζει αυτόματα φαβορί στον αγώνα κόντρα στην απογοητευτική φέτος Λανς, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της «Ligue 1». Η ομάδα του Άλεξ Ντουπό από την άλλη, αποτελεί την ευχάριστη μέχρι στιγμής έκπληξη του πρωταθλήματος, κάτι που θα προσπαθήσει να αποδείξει και το Σάββατο το βράδυ.


Νανσί – Σεντ Ετιέν

Μοιρασμένη είναι η προϊστορία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο τη Νανσί, η οποία προέρχεται από νίκη – ανάσα κόντρα στη Βαλενσιέν, που την έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Χωρίς τρίποντο η Σεντ Ετιέν στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις, κάτι που έχει ουσιαστικά ακυρώσει το εξαιρετικό ξεκίνημα των «στεφανουά» στη σεζόν.


Μπορντό – Λιλ

Να συνεχίσει στον δρόμο που ακολουθεί στις δυο τελευταίες αγωνιστικές θέλει η Μπορντό, φιλοξενώντας ωστόσο την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας – και πρωτοπόρο – Λιλ, που μετράει τρεις νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές. Απόντες για τους Γιρονδίνους οι Πλανούς, Ενρίκε και ο τερματοφύλακας Ραμέ, με τον Ρούντι Γκαρσία να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλα τα όπλα του εύκαιρα, στην προσπάθειά της Λιλ να παραμείνει στο ρετιρέ της «Ligue 1».


Καέν – Σοσό

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στη χρονιά θα κυνηγήσει η Σοσό, κόντρα σε μια από τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, όπως είναι αυτή της Καέν. Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες, που την έχουν στείλει στην τριάδα των ουραγών, ενώ η Σοσό έκανε το χρέος της την περασμένη αγωνιστική απέναντι στη Λοριάν, της οποίας επικράτησε με 2-0.


Οσέρ – Τουλούζ

Η ήττα της Τρίτης από τη Μίλαν με 2-0, έβαλε τέλος σε ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς γκρίνιες για την ομάδα του Ζαν Φερναντέζ. Το ματς κόντρα στην Τουλούζ αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αναζητούν βαθμούς και… γκολ, αφού μετράνε τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να σκοράρουν.


Λυών – Παρί Σεν Ζερμέν

Μία από τις διαχρονικά μεγάλες αναμετρήσεις της Γαλλίας, με την οποία πέφτει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής στο «Σαμπιονά». Οι «λιονέ» θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν γρήγορα την βαριά ήττα στα μέσα της εβδομάδας από τη Σάλκε (0-3) για την 5η αγωνιστική του Champions League, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν η οποία μετά από χρόνια, δείχνει ξανά ικανή να σηκώσει το πρωτάθλημα και να επανακτήσει το χαμένο της πρεστίζ.



Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 27/11 (20:00)

Μπρεστ-Λανς
Λοριάν-Ρεν
Μαρσέιγ-Μονπελιέ
Μονακό-Νις
Νανσί-Σεντ Ετιέν
Βαλενσιέν-Αρλ
Μπορντό-Λιλ (22:00)

Κυριακή, 28/11 (18:00)

Οσέρ-Τουλούζ
Καέν-Σοσό
Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
Η επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο, 4/12 (20:00)
Αρλ-Νανσί
Λανς-Οσέρ
Λιλ-Λοριάν
Ρεν-Μονακό
Σοσό-Βαλενσιέν
Τουλούζ-Καέν
Μονπελιέ-Λιόν (22:00)
Κυριακή, 5/12 (18:00)
Νις-Μαρσέιγ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπρεστ
Σεντ Ετιέν-Μπορντό (22:00)

Νοκ άουτ ο Ηλιάδης από Ηρακλή τη μέρα της γιορτής του!

Μπορεί να γιορτάζει σήμερα ο Στέλιος Ηλιάδης, αλλά είναι μια άτυχη ημέρα γι αυτόν. Το διάστρεμμα ποδοκνημικής, που τον ταλαιπωρεί, δεν υποχώρησε και συνέχισε με θεραπεία, ενώ αποκλείστηκε η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο.
Ο Ηρακλής θα προπονηθεί σήμερα το πρωί και θα «πετάξει» για Νέα Σμύρνη, ενώ θα βγουν έως το μεσημέρι και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον Κομπαγιάσι, που ταλαιπωρείται από χρόνιο πρόβλημα κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Από διαιτητής… τεχνικός διευθυντής

Προτάσεις να αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή από ομάδες της Σούπερ Λίγκ έχει δεχθεί ο Γιώργος Δαλούκας. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ο πρώην διαιτητής ενδέχεται να κάνει γνωστή και την ομάδα που θα συνεργαστεί.

ΠΑΟΚ: Οριστικά εκτός ο «Μούσλι»

Ούτε και σήμερα προπονήθηκε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αφού οι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς του δεν ξεπεράστηκαν και αυτόματα τέθηκε εκτός ομάδας για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρομητο στην Τούμπα. Ο Βόσνιος επιθετικός, που και φέτος αντιμετωπίζει προβλήματα με διαδοχικούς τραυματισμούς και υποτροπές, θα ταξιδεύσει την Δευτέρα στο Μόναχο, προκειμένου να εξεταστεί από την ιατρό που επιμελήθηκε προ διμήνου την χειρουργική επέμβαση, ώστε να διαπιστωθεί το αίτιο της υποτροπής του. Κατά τα άλλα ο Μάκης Χάβος έχει να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα απουσιών, με τους Ιβιτς, Βιτόλο που είναι τιμωρημένοι και τους Σνάουτσνερ, Σαβίνι, Μαλεζά και Λίνο που είναι τραυματίες. Σε ό,τι αφορά στο σχήμα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, έχει μόνο μια εκκρεμότητα αφού δεν έχει αποφασίει αν θα επιλέξει σαν παρτενέρ του Γκαρσία στην μεσαία γραμμή τον Μπαλάφα, ή τον Φωτάκη. Στην πρώτη περίπτωση αν παίξει δηλαδή ο Μπαλάφας θα είναι ο προωθημένος χαφ, ενώ αν επιλεγεί η δεύτερη λύση τότε θέση στην ενδεκάδα θα κερδίσε μάλλον ο Βραζιλιάνος Κριστιάνο. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα κλείσει αύριο με την τελευταία προπόνηση που θα γίνει στην Τούμπα στις 5 μ.μ.

Μητρόπουλος για Μίκρα: «Καθυστερεί ο ΓΣ Ηρακλής»

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Αθλητικό Μετρόπολις» παραχώρησε ο κ. Μιχάλης Μητρόπουλος, εκπρόσωπος της σύμπραξης εταιριών που ανέλαβε τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης για κατασκευή γηπέδου στη Μίκρα.
Ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε αρχικά για τους Χορτατζήδες: » Εκεί είναι 27 στρέμματα καιο συντελεστής δόμησης 0.4, άρα δεν μπορουν να δοθούν παραπάνω από 11.000 τ.μ. δόμησης. Οι Βούλγαροι ζητάνε 23.000, αλλά με τις παρούσες συνθήκες, αυτό δεν γίνεται. Θα μπορούσε ο Ηρακλής με τοπογράφο να πιέσει, προκειμένου να αλλάξει αυτό σε 0.6 ή 0,8 για να κερδίσει και περισσότερα μέτρα δόμησης, αλλά έως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Θα χάσουν την ευκαιρία, τώρα που τροποποιείται το πολεοδομικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης».
Κι ακόμη: «Ο ΓΣ Ηρακλής δεν έχει απαντήσει ακόμη στις προτάσεις μας, υπάρχει καθυστέρηση και οι καιροί δεν είναι άνετοι για επενδύσεις 55 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχουμε ακόμη σχέδια και ενώ έχουμε ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο. Κατά την εκτίμησή μου θα μπορούσε να γίνει αυτοχρηματοδότηση του έργου ή χρηματοδότηση από Τράπεζα, αλλά ο κ. Γωγάκος δεν θέλει να υπογράψει μόνος του τέτοια εξέλιξη. Εάν δεν γίνουν κάποια βήματα, δύσκολα θα κατασκευαστεί γήπεδο τόσο στη Μίκρα, όσο και στους Χορτατζήδες».

«Λίγο καλύτερος του Μέσι ο Ρονάλντο…»

Όσο πλησιάζει το «κλάσικο» της Δευτέρας, ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, τόσο πιο αναπόφευκτες είναι οι συγκρίσεις ανάμεσα στις ομάδες αλλά και τους αστέρες τους. Τελευταίος που πρόσθεσε το λιθαράκι του, στο μπαράζ των δηλώσεων πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση, είναι ο Μαρσέλο, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ελαφρώς καλύτερο παίκτη από τον Λιονέλ Μέσι…

«Ο Μέσι είναι μεγάλος παίκτης και ο Ρονάλντο επίσης. Τους ξέρω και τους δύο και θεωρώ τον Κριστιάνο λίγο καλύτερο. Είναι άλλωστε φίλος μου…», οι δηλώσεις του 22χρονου Βραζιλιάνου στη Marca, ενώ ακολούθως έσπευσε να επισημάνει πως το μεγάλο ματς της Δευτέρας, δεν θα αναδείξει απαραιτήτως τον νέο πρωταθλητή στην «Primera Division». «Απομένουν τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε και να δούμε τί είναι αυτό που θέλει ο προπονητής μας. Δεν ξέρω πως θα αγωνιστούμε, αν θα παίξουμε επιθετικά ή αμυντικά, είναι άλλωστε νωρίς για να γνωρίζουμε. Μία τέτοια αναμέτρηση είναι πάντα ιδιαίτερη, θα πρέπει ωστόσο να αντιμετωπιστεί σαν ένα ματς πρωταθλήματος και όχι σαν αυτό που θα αναδείξει τον νέο πρωταθλητή…», η τοποθέτηση του νεαρού αμυντικού.

Nτρούκερ: «Πρόκληση ο αγώνας με τον Κολοσσό»

Ως αναμέτρηση-πρόκληση χαρακτήρισε ο προπονητής του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, αυτή με τον Κολοσσό για την έκτη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «κίτρινοι» φιλοξενούνται από τους «θαλασσί» το Σάββατο (27/11, 17:00) και θα πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω για να πάρουν τη νίκη.

«Ο αγώνας κόντρα στον Κολοσσό είναι μια πρόκληση για εμάς. Προερχόμαστε από ένα πολύ κουραστικό ταξίδι στο Ισραήλ και θα πρέπει να ταξιδέψουμε σήμερα στη Ρόδο για να αγωνιστούμε με τον Κολοσσό. Για το λόγο αυτό οι παίκτες μας θα πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω στο αυριανό παιχνίδι», είπε ο Ισραηλινός τεχνικός και πρόσθεσε: «Ο Κολοσσός είναι μια δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Έχουμε ένα καλό σύνολο παικτών και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για πάρουμε τη νίκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του 23χρονου γκαρντ, Φάνη Κουμπούρα: «Προερχόμαστε από μια ήττα μέσα στην έδρα μας για το ελληνικό Πρωτάθλημα κόντρα στο Περιστέρι και μια εκτός έδρας νίκη στο Ισραήλ για το Eurocup. Ο Κολοσσός είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην έδρα της. Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να αγωνιστούμε με τον ίδιο τρόπο που αγωνιστήκαμε στο Ισραήλ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να μη χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο του για να πάρουμε τη νίκη».

Επιστροφή Λέτο

Ευχάριστα ήταν τα νέα της τελευταίας προπόνησης του Παναθηναϊκού για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Σεμπάστιαν Λέτο να βγάζει και πάλι ολόκληρο το πρόγραμμα και πλέον όχι μόνο θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του στην αποστολή για το ματς με την Κέρκυρα, αλλά ενδέχεται να βρεθεί και στη βασική ενδεκάδα.


Στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, συνέχισαν με δίτερμα με τακτική σε μικρό χώρο και ακολούθως έπαιξαν διπλό στο μισό γήπεδο. Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα έκαναν αποθεραπεία, ενώ για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης με τελειώματα.

Ο Νίνης, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις την Πέμπτη, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ενώ ο Μαυρίας προπονήθηκε με την ομάδα Νέων.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Στην ενδεκάδα ο Μπαλάφας;

Ολοκληρώθηκε η προτελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν την αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο. Ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα παίξει η ομάδα δεν προκύπτουν, αλλά κάποιες πληροφορίες προκύπτουν και αξίζει να αναφερθούν.

Το μόνο βέβαιο για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι ότι και σε αυτή την αναμέτρηση δεν μπορεί να αγωνιστεί ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος παρέμεινε και σήμερα εκτός προγράμματος λόγω των ενοχλήσεων στους κοιλιακούς. Άρα δεν παίζει 100%. Θετικό το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί –και θα το κάνει- ο Πάμπλο Κοντρέρας. Στην άμυνα πολλές άλλες επιλογές δεν θα υπάρχουν, με τον Μπουσαϊντί βέβαια να επιστρέφει στην ενδεκάδα. Στο κέντρο και με βάση την σημερινή προπόνηση ΔΕΝ είναι καθόλου σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει με 4-4-2. Αυτό πλέον άλλαξε και ο Χάβος σκέφτεται (χωρίς τίποτα να είναι δεδομένο) να κρατήσει τον σχηματισμό του 4-2-3-1.

Ποιος όμως μπορεί να είναι εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Βιτόλο; Αν την θέση του Ίβιτς μπορεί να πάρει ο Φωτάκης, ως αντι- Βιτόλο δοκιμάστηκε ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος είναι πιθανό να παίξει δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία! Ήταν και αυτή μία από τις δοκιμές της σημερινής ημέρας.

Δοκιμάστηκαν βέβαια και άλλα σχήματα, αλλά αυτό παρουσιάζει πλέον το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όλα θα κριθούν αύριο μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας που είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 στην Τούμπα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Μανόλο Χιμένεθ: «Τους ευχαριστώ, μου έκαναν το χατίρι»

Ημέρα χαράς ήταν η χθεσινή αλλά και η σημερινή στην ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στις δηλώσεις του ενόψει Ολυμπιακού. Αιτία; Το... χατίρι που του έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης και διατήρησε στο ρόστερ τον Νάτσο Σκόκο.


 
«Ηταν η προτεραιότητά μου. Κάναμε το πρώτο βήμα με τον Νάτσο και χτίζουμε... πάνω του» είπε ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, ο οποίος μίλησε ανοικτά για αποχωρήσεις τον Γενάρη. «Οσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ΑΕΚ θα φύγουν», είπε.

 
Ο Χιμένεθ μίλησε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και παρέπεμψε στην προϊστορία για τη μεταξύ τους μονομαχία. «Είναι φίλος μου, πολύ καλός συνάδελφος, όμως στο ματς θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου. Μετά θα τον αγκαλιάσω».

Επανερχόμενος στο θέμα του Σκόκο, είπε: «Είναι μέρα χαράς για όλους στην ΑΕΚ. Για μένα ήταν και προτεραιότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε και μετά τον Νάτσο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Μπράβο στον πρόεδρο που τον διατήρησε στην ομάδα. Πριν έρθει ο Δεκέμβριος κάναμε το πρώτο βήμα για να χτίσουμε τη νέα ΑΕΚ. Κάναμε ένα βήμα αλλά έχουμε πολύ δρόμο. Εχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά ήξερε ο Αδαμίδης ότι για μένα ήταν προτεραιότητα ο Σκόκο, μου έκανε το χατίρι κι εγώ τώρα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να του το ανταποδώσω».

 

Στη συνέχεια μίλησε:
  • Για το αυριανό ντέρμπι: «Δεν πορώνω, ούτε φτιάχνω τους παίκτες μου για ένα παιχνίδι. Τους προπονώ για να είναι φιλόδοξοι και για να κερδίσουμε όλα τα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πρέπει να κερδίσουμε πολύ περισσότερες μάχες από το αυριανό ματς».
  • Για την βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων: «Ακόμα κι αν δεν υπήρχε διαφορά, ο Ολυμπιακός θα ήθελε να διατηρήσει τη διαφορά και να δείξει ότι την αξίζει. Ξέρω ποια είναι η οικονομική διαφορά μεταξύ ΑΕΚ κι Ολυμπιακού. Αυτοί είναι αναγκασμένοι να κερδίζουν τίτλους κι εμείς να μεγαλώνουμε και να φτάσουμε στους τίτλους».
  • Για τον Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο είναι φίλος, συνάδελφος. Μετά το παιχνίδι θα τον δω και θα τον αγκαλιάσω. Αλλά στο ματς είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου. Σαν προπονητές είχαμε βρεθεί αντίπαλοι και στην Ισπανία κι εσείς ψάξτε να βρείτε τα μεταξύ μας αποτελέσματα...».
  • Για αλλαγές στο ρόστερ τον Ιανουάριο: «Από την ΑΕΚ θα φύγουν παίκτες όσοι δεν ανταποκριθούν. Θέλουμε διάρκεια για να γίνουμε καλοί σε 3 διοργάνωσεις και θέλουμε παίκτες. Θα πρέπει να πιέσουμε για να αποκατασταθούν γρήγορα οι τραυματίες. Αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε φέτος. Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα και θα πρέπει να δώσουμε συνέχεια. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα γίνει καλύτερη απ’ όλους. Δεν είναι μια ομάδα που έχει αρνητικά αποτελέσματα τώρα, αλλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να βάλουμε στοπ σ’ αυτό το πράγμα».
  • Για τους οπαδούς: «Ο κόσμος είναι ο καλύτερός μας παίκτης. Πρέπει όμως να τους δίνουμε κι εμείς αυτό που τους αξίζει και να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι ο κόσμος μας είναι πιστός. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους τιμήσουμε γι αυτή την πίστη με την απόδοσή μας στο γήπεδο».

 Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Έκπληξη παικτών Άρη στον Κούπερ

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη προσκάλεσαν σε γεύμα τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, με αφορμή τα γενέθλια του Αργεντίνου προπονητή. Κάθισαν όλοι μαζί σαν οικογένεια και μεταξύ φαγητού και κρασιού έκαναν μια καλή συζήτηση για την ομάδα. Φάνηκε το καλό κλίμα που υπάρχει στον Άρη για μια ακόμη φορά, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι είναι κομβικό το παιχνίδι στις Σέρρες.Με μια νίκη, ο Άρης διατηρείται ψηλά στη βαθμολογία και φυσικά δίνει χαρά στον κόσμο του που θα ακολουθήσει την ομάδα σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Χαβίτο είναι απόλυτα καλά και αύριο θα παίξει κανονικά στην ενδεκάδα μέσα στο γήπεδο των Σερρών.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Ανταλλαγή Μεξές με Κάουτ εξετάζει η Ρόμα

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ανταλλαγή του Φιλίπ Μεξές με τον Ντιρκ Κάουτ της Λίβερπουλ εξετάζει σοβαρά η Ρόμα, σύμφωνα με την «Corriere Dello Sport». Οι Ρωμαίοι είχαν ενδιαφερθεί για τον διεθνή Ολλανδό από το προηγούμενο καλοκαίρι, ωστόσο, η αγγλική ομάδα τους είχε ζητήσει τότε αρκετά χρήματα.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του ιταλικού συλλόγου, αυτή η σχεδόν ανέξοδη λύση φαίνεται να προτιμάται περισσότερο. Το συμβόλαιο του 30χρονου επιθετικού με τους «κόκκινους» λήγει το καλοκαίρι του 2012 και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία συζήτηση περί ανανέωσης. Επίσης, θεωρούν πως δύσκολα θα απορριφθεί η πρόταση αυτή, αφού ο Μεξές είναι ένας αμυντικός εγνωσμένης αξίας.

Ανυπομονεί ο Ιμπαγάσα

Έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού αρχής γενομένης από το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ, δηλώνει ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος πάντως, θα είναι στην αποστολή.

Ο Αργεντινός μέσος των «ερυθρολεύκων» τελευταία φορά αγωνίστηκε στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό και περιμένει με ανυπομονησία την αναμέτρηση με την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ. «Θέλω να παίξω στο ντέρμπι και να τους κερδίσουμε», έλεγε ο πρώην άσος της Βιγιαρεάλ. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα ξεκινήσει στο ματς του Σαββάτου. «Εγώ είμαι καλά. Προπονούμαι κανονικά και περιμένω με αγωνία να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα. Αν θα παίξω όμως, με την ΑΕΚ και για πόσο είναι θέμα του προπονητή μου. Εγώ πάντως, είμαι πανέτοιμος».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Κρίσιμο ραντεβού

Σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλου, Πατέρα όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της μεταβίβασης των μετοχών του πρώτου, ώστε να περάσει οριστικά ο Παναθηναϊκός σε μια νέα εποχή. Επί τάπητος το θέμα του ελλειματος αλλά και το γηπεδικό.

Αντικείμενο συζήτησης ο τρόπος κάλυψης του ελλείμματος, που θα γίνει μέσω αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν όχι μόνο οι υπάρχοντες μέτοχοι, αλλά να υπάρξει και είσοδος νέων επενδυτών.

Πέρα από αυτό, συζήτηση θα γίνει και για το γήπεδο του Βοτανικού, στη βάση του νέου νομοσχεδίου της Διπλής Ανάπλασης και ότι αυτό προβλέπει. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, παρών θα είναι πιθανότατα και ο Βαγγέλης Σάμαράς προκειμένου να τους ενημερώσει για όλες τις νέες εξελίξεις.

Το ντεμπούτο του Μέσι έγινε απέναντι στον Μουρίνιο

Λίγες ημέρες απομένουν για το "el clasico" ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, μία αναμέτρηση που θα παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι σε όλον τον πλανήτη. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν στις τάξεις τους ορισμένους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, όμως, ο κορυφαίος όλων (κατά γενική ομολογία) είναι ο Λιονέλ Μέσι που φορά τη φανέλα της Μπάρτσα. Από την άλλη πλευρά, στον πάγκο της "βασίλισσας" βρίσκεται ο πιο επιτυχημένος τεχνικός των τελευταίων ετών, ο περίφημος Ζοσέ Μουρίνιο.


Τι κοινό έχουν όμως οι Λιονέλ Μέσι και Ζοσέ Μουρίνιο;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Mundo Deportivo", ο Αργεντινός άσος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα το 2003 σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Πόρτο, που τότε κοουτσάριζε ο "Special One". Σε εκείνο το ματς πάντως, ο Μέσι είχε αγωνιστεί ως αλλαγή, κάτι που φαντάζει απίθανο στο "el clasico" της Δευτέρας (29/11).

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Σταυρόπουλος: «Χωρίς... όρια η κριτική»

Την δυσαρέσκειά του για την... χωρίς όρια κριτική στη διοίκηση του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Νίκος Σταυρόπουλος, με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ να αναφέρεται στην τρέχουσα κατάσταση στο εσωτερικό του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για...

... την φημολογούμενη αντικατάσταση των Γκρέι και ΜακΓκραθ:

«Σε κανέναν μας δεν αρέσει να χάνει και πολύ περισσότερο σε μένα που ανήκω σε μια γενιά που έζησα πολλά με αυτήν την ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως και τον πανικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάθε αγώνα θα πρέπει να κρίνεται κι ένας παίκτης μας.

Σε τι εξυπηρέτησε όλη αυτή η φημολογία, τη μία για τον Γκρέι, την άλλη για τον ΜακΓκράθ, την άλλη για κάποιον άλλο Χάσαμε από την Μπένετον. Ποια είναι η Μπένετον; Καμιά ομάδα της σειράς;

Βρισκόμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης. Είναι η πρώτη μας χρονιά στην Ευρώπη έπειτα από απουσία τριών ετών. Η ομάδα έχει ανάγκη από ηρεμία».

... την κριτική για τις κινήσεις της διοίκησης:

«Γιατί σε μας να φαίνονται όλα στραβά; Πώς γίνεται και στον ΠΑΟΚ η καθυστέρηση καταβολής ενός μήνα σε παίκτη γίνεται πρώτο θέμα και σε άλλες ομάδες αυτό αποσιωπάται; Μήπως μόνο ο ΠΑΟΚ χρωστάει ένα μηνιάτικο σε έναν παίκτη;

Βγήκαμε και ξεκαθαρίσαμε ότι στην περίπτωση του Σιμς, που έφυγε αδικαιολόγητα, ο αθλητής ήταν πληρωμένος. Και πάλι διαβάσαμε και ακούσαμε διάφορα. Πού να μην τον είχαμε πληρώσει κιόλας. Λάθη γίνονται, η κριτική είναι ευπρόσδεκτη, όμως κάποια πράγματα έχουν και τα όριά τους».

... την αγωνιστική συνέχεια:

«Είμαστε ακόμη στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, χρόνος υπάρχει για να δουλέψουμε τις αδυναμίες μας, το μόνο που μας ενδιαφέρει τώρα είναι το παιχνίδι με τον Ικαρο. Χρειάζεται ηρεμία, ενότητα, ψυχραιμία και συγκέντρωση».

Η UEFA απειλεί με τιμωρία τη "σκηνοθεσία" του Μουρίνιο

Οι σκηνοθετημένες από τον Ζοσέ Μουρίνιο αποβολές των Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος στον αγώνα με τον Άγιαξ δεν πέρασαν στα... ψιλά από την UEFA.

Ο Πορτογάλος προπονητής, οι συμμετέχοντες στη μεταφορά της εντολής (Ντούντεκ, Κασίγιας), αλλά και οι πρωταγωνιστές των κόκκινων καρτών (Αλόνσο, Ράμος) αναμένεται να κληθούν σε απολογία από την αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Ισπανικού Τύπου, τα καρέ με τις εσκεμμένες καθυστερήσεις των παικτών της "βασίλισσας" και τις εντολές του Μουρίνιο, θα εξεταστούν ενδελεχώς από τους ανθρώπους της UEFA σε συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Το παρελθόν, πάντως, έχει να μας διδάξει ανάλογη αντίδραση της UEFA το 2008, όταν οι Ζουνίνιο και Κρις της Λιόν κλήθηκαν να πληρώσουν 10.000 ευρώ έκαστος επειδή προκάλεσαν την αποβολή τους.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Ηρακλης-Η... διορία και ο «Σαμουράι»

Σήμερα είναι η καθοριστική ημέρα αναφορικά με το μέλλον του Ζερόμ Ροτέν στον Ηρακλή. Νέο πρόβλημα προέκυψε για τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι.
Μέχρι σήμερα το βράδι στον Ηρακλή θα γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το μέλλον του Ζερόμ Ροτέν. Η διοίκηση του «Γηραιού» έχει δώσει διορία στον Γάλλο άσο προκειμένου να δώσει και επίσημα την οριστική του απάντηση σχετικά με το αν επιθυμεί να συνεργαστεί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Από εκεί και πέρα, ένα νέο πρόβλημα προέκυψε με τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι μιας και ακόμη παραμένει άγνωστος ο χρόνος ο οποίος απαιτείται για να επιστρέψει στις προπονήσεις των «Κυανόλευκων» ο «Σαμουράι».

Δώρο του Κασίγιας στην Καρμπονέρο ένα... στήθος

Ο Ίκερ Κασίγιας ξέρει πάντα να εκπλήσσει με τις πρωτοβουλίες του.
Το είδαμε στο πρόσφατο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όταν μπροστά στις κάμερες φίλησε την αγαπημένη του, τη δημοσιογράφο της ισπανικής τηλεόρασης, Σάρα Καρμπονέρο.
Πριν από λίγες μέρες έκανε ακόμη ένα δώρο έκπληξη στην σύντροφο του με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου που έκλεισε η σχέση τους. Της προσέφερε λοιπόν ένα ολοκαίνουργιο... στήθος με μια προσθετική επέμβαση προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ελκυστική αφού, το μικρό μπούστο της Σάρα ήταν το μοναδικό αδύνατο σημείο της.
Η νεαρή δημοσιογράφος δεν μπορούσε να αρνηθεί τέτοιο δώρο και πριν από λίγες μέρες υποβλήθηκε με επιτυχία στην επέμβαση σε κλινική της Μαδρίτης.
Έτσι θα μπορεί πλέον να φοράει βαθύτερα ντεκολτέ και να πονοκεφαλιάζει τον Ζοζέ Μουρίνιο για την απόδοση του τερματοφύλακα του όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.
Τα οποία περιμένουν με αγωνία την πρώτη εμφάνιση της Σάρα Καρμπονέρο προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο... μεγάλο ήταν το δώρο του τερματοφύλακα της εθνικής Ισπανίας.

Σκέψεις για Μαραντόνα στην Μπόκα

Κοντά στο να αναλάβει τον πάγκο της Μπόκα Τζούνιορς είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα, σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής. Η Μπόκα δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα της Απερτούρα, καθώς βρίσκεται στην 15η θέση και η διοίκηση του συλλόγου σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της πρόσληψής του.

Ο «Ντιεγκίτο» μετά την αποτυχία της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ομάδα. Το πιο πιθανό, πάντως, αν γίνει τελικά η πρόταση είναι να πει το «ναι», γιατί όπως είναι γνωστό είναι η ομάδα της καρδιάς του.

«Οικογένεια» ο ΠΑΟΚ, ο «Ζαγόρ» στην ΕΠΟ!

Σήμερα το μεσημέρι θα παραστεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ο Θόδωρος Ζαγοράκης, αφού κατέχει πλέον τη θέση του Αντιπροέδρου ως εκπρόσωπος της Superleague. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέσει και τις απόψεις του για τη διαιτησία, αφού είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι τον ΠΑΟΚ «σφυρίζουν» κατά κανόνα διαιτητές από την Αθήνα. Τυχαίο;
Ακόμη, θα κάνει επαφές και με δυο χορηγούς για εξεύρεση χρημάτων, αφού τα οικονομικά όλων των ομάδων, φυσικά και του ΠΑΟΚ, δεν είναι στα καλύτερά τους.
Στο μεταξύ, όλη η ομάδα συγκεντρώθηκε σε ταβέρνα της Πολίχνης και γευμάτισε χτες το απόγευμα, παρουσία του Μάκη Χάβου και των συνεργατών του, ενώ το πρόβλημα με τον Μουσλίμοβιτς απασχολεί τον προπονητή του «δικεφάλου» έντονα. Το πιο πιθανό είναι ότι ο Παπάζογλου θα πάρει μια θέση στην ενδεκάδα, δίδυμο με Σαλπιγγίδη στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ κατά Ατρομήτου.

Η συγγνώμη του Ρούνεϊ στους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ.

Πολλοί περίμεναν αυτή τη στιγμή και ιδιαίτερα οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι είδαν επιτέλους το είδωλό τους, τον Γουέιν Ρούνεϊ, να ζητά συγγνώμη για τον τρόπο μου μεταχειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις του νέου του συμβολαίου.

Ο άγγλος άσσος, αμέσως μετά τη νίκη των «Κόκκινων Διαβόλων» επί της Ρέιντζερς, απολογήθηκε στους φιλάθλους της ομάδας τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είχε κανένα σκοπό να μετακινηθεί στη μισητή αντίπαλο Μάντσεστερ Σίτι.

«Νιώθω ότι το έχω κάνει ήδη αλλά όλοι λένε ότι δεν έχω ζητήσει συγγνώμη ακόμα. Οπότε, ζητάω συγγνώμη για όσα έκανα. Αφού υπέγραψα, έχω κάνει σαφές ότι θέλω να μείνω καιρό στο σύλλογο. Θέλω να φέρω επιτυχίες» είπε σχετικά.

Ο 25χρονος επιθετικός, επίσης, δεν έκρυψε ότι εάν τελικά έφευγε από το Ολντ Τράφορντ, θα ήταν για ομάδα του εξωτερικού: «Ολοι λένε ότι θα πήγαινα σίγουρα στη Σίτι, όμως, πιστέψτε με, εάν έπαιρνα μεταγραφή, θα ήταν σε ομάδα εκτός Αγγλίας. Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν πλέον. Θέλω να κοιτάξω μπροστά».

Ο Ρούνεϊ σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο στη νίκη της Γιουνάιτεντ με 1-0 εναντίον των σκοτσέζων.

Θεοδωρίδης: Για τα εισιτήρια Πανσερραϊκού-Άρη

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρος Θεοδωρίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″ και στην εκπομπή «Ώρα είναι θα περάσει», αναφέροντας μεταξύ άλλων:
-»Ακούω διαμαρτυρίες των φιλάθλων του Άρη ότι είναι ακριβά τα εισιτήρια των 25 ευρώ που δώσαμε, αλλά θα ρπέπει να ξέρουν ότι παίρνουν όλη την κερκίδα. Αν ήθελαν να τους έδινα 300 εισιτήρια, όπως κάνουν αυτοί στο γήπεδό τους και να επιστρέψουν τα υπόλοιπα. Αυτό είπα στη Λίγκα χτες και επιμένω. Εάν ο Άρης θέλει, ας τα επιστρέψει, θα τα δώσουμε εμείς στους δικούς μας φιλάθλους. Αυτοί γιατί δεν δίνουν όλη τη θύρα 1; Τους στριμώχνουν όλους σε μια γωνία. Γι αυτό το λόγο κοστίζουν 25 ευρώ, όσα πληρώσαμε και εμείς στην Ξάνθη».
Αποκάλυψε ακόμη: «Θα κάνουμε τρεις μεταγραφές τον Ιανουάριο, γιατί οπωσδήποτε χρειαζόμαστε σέντερ-φορ. Η ομάδα έχει αδυναμίες και θα τις διορθώσουμε. Όσο για το πρωτάθλημα, είναι δύσκολο, όλες οι ομάδες στη βάση βρισκόμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα και εμείς θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το σκηνικό από τον Ιανουάριο».

Γρίφος Σεσκ για Βενγκέρ

Προβληματισμένος από τους συνεχείς τραυματισμούς του Σεσκ Φάμπρεγκας είναι ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός τονίζει ότι παρόλο που δεν είναι παίκτης-σπρίντερ, αλλά οργανωτής, τραυματίζεται συχνά και αυτό είναι παράξενο. Επισημαίνει ότι θα ερευνήσει το ζήτημα με τους φυσιοθεραπευτές και θα λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον όλων.

Αρχικά ο προπονητής της Άρσεναλ διαχωρίζει την περίπτωση του Φάμπρεγκας από αυτή του Μάικλ Όουεν, με τον οποίο τον συγκρίνουν πολλά αγγλικά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό:

«Ο Σεσκ είναι οργανωτής, ενώ ο Όουεν έπρεπε να αναλώνεται σε κούρσες. Η δύναμή του ήταν στο τρέξιμο. Ο Σεσκ είναι ο πλέιμεϊκερ της ομάδας και δεν χρειάζεται να τρέχει τόσο. Αυτό είναι το παράδοξο στην περίπτωσή του. Συνήθως οι ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρούνται συχνά από θλάσεις είναι παίκτες του στυλ των Όουεν και Γκιγκς που είναι σπρίντερ. Ο Σεσκ είναι πιο πολύ παίκτης αντοχής και αυτό με προβληματίζει».

Στη συνέχεια όμως έδειξε αισιόδοξος ότι οι μικροτραυματισμοί αυτοί δεν θα τον αποτρέψουν από το να φτάσει σε επιτυχίες, όπως έκανε σε παρόμοια κατάσταση και ο Ράιαν Γκιγκς:

«Θα κάνω το σωστό για εκείνον και τον σύλλογο, συζητώντας φυσικά με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Άλλωστε μία θλάση είναι. Μην ξεχνάμε ότι και ο Ράιαν Γκιγκς πάθαινε συχνά, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει μία μεγάλη καριέρα».

Χότζον: «Δεν είναι θέμα νοοτροπίας»

Δεν είναι ψυχολογικό το θέμα της κακής έως τώρα παρουσίας της Λίβερπουλ στα εκτός έδρας ματς της Πρέμιερ Λιγκ, κατά τον Ρόι Χότζον. Ο προπονητής των «κόκκινων» πιστεύει ότι η πενιχρή ως τώρα συγκομιδή της ομάδας μακριά από το γήπεδό της οφείλεται στην ατυχία και στο υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ έχει μόλις πέντε βαθμούς σε εφτά παιχνίδια μακριά από το Άνφιλντ φέτος και ο Άγγλος τεχνικός δείχνει φυσιολογικά προβληματισμένος. Πάντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη νοοτροπία της ομάδας, αλλά σε άλλους παράγοντες. Η απόδοση της ομάδας πάντως τονίζει ότι είναι σχετικά καλή παρά τα αποτελέσματα που δεν έρχονται:

«Η συγκομιδή μας εκτός έδρας δεν είναι καθόλου καλή εδώ και πολύ καιρό. Είχαμε μία νίκη και κάποιες ισοπαλίες, πάντως πιστεύω ότι είναι ένα πρωτάθλημα το αγγλικό που οι εκτός έδρας νίκες έρχονται πολύ δύσκολα. Δεν είχαμε πάντως και καθόλου τύχη μέχρι τώρα. Έπρεπε να δώσουμε μάχη για κάθε βαθμό.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα νοοτροπίας. Ακόμη και στη Στόουκ που χάσαμε με 2-0 παίξαμε καλά. Τους πιέσαμε μέχρι να δεχτούμε το πρώτο γκολ. Μετά προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά δεχτήκαμε άλλο ένα. Όλοι όμως βλέπουν το σκορ και νομίζουν ότι δεν παίξαμε καλά. Πάντα το αποτέλεσμα είναι που μετράει βέβαια. Όλοι βλέπουν πρώτα το αποτέλεσμα και μετά την απόδοση. Εγώ όμως πρέπει να κρίνω και την απόδοση, γιατί είναι κάτι που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα».

Πηλαδάκης: «Ούτε ευρώ η Πολιτεία»

«Η Πολιτεία δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ», δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για το ''AEL FC Arena''. Ο πρόεδρος της Λάρισας τόνισε ότι η αποπληρωμή θα γίνει μετά από 20 χρόνια και ξεκαθάρισε πως ακόμα και αν ο ίδιος αποχωρήσει, η ομάδα απλά θα καταβάλλει ενοίκιο, όπως έκανε πάντα.

Αναλυτικά, όσα είπε στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

«Οι μισές σουίτες έχουν δοθεί και υπάρχει μεγάλη ζήτηση παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κρίση. Στις τιμές περιλαμβάνονται και άλλες χρήσεις εκτός από την παρακολούθηση των αγώνων της ΑΕΛ, όπως η παρακολούθηση συναυλιών. Σε κανένα προηγμένο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς ομάδες χωρίς γήπεδο. Αν θες να αυξήσεις τα έσοδά σου και να προσελκύσεις νέο κόσμο, γυναίκες παιδιά, χρειάζεσαι γήπεδο».

Για τη χρηματοδότηση του έργου, ξεκαθάρισε:

«Η Πολιτεία δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ. Για ένα τέτοιο εγχείρημα που προσελκύει τόσο κόσμο, θεωρούμε ότι όποιος αποφασίσει να επενδύσει θα έχει κέρδος. Οποιοσδήποτε συνδέσει το όνομά του με αυτό το γήπεδο μόνο να κερδίσει θα έχει. «Το έργο έχει ξεκινήσει πριν από έξι χρόνια. Η κρίση μας βρήκε στη μέση. Είναι το πρώτο και το μόνο έργο Μεσογειακών Αγώνων που έχει ολοκληρωθεί. Είχαμε δώσει ήδη πολλά χρήματα και έπρεπε να το παραδώσουμε. Όλα έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό. Αν έχεις καταφέρει να κάνεις τις σωστές συμφωνίες, για παράδειγμα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να αποπληρώνεις μόνο τόκους και όχι κεφάλαιο, μπορείς να φτιάξεις γήπεδο. Και μάλιστα ένα τέτοιο που μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Europa League. Όποιος βρέθηκε στα εγκαίνια μπορεί να καταλάβει πόση ώθηση θα δώσει στην ομάδα. Η ακουστική είναι απίστευτη λόγω της βύθισης, ο κόσμος είναι πολύ κοντά στους παίκτες και θυμίζει Αγγλία. Έχουμε βάλει χαμηλές τιμές στα εισιτήρια ώστε να έρχεται κόσμος στα παιχνίδια».

«Απόσβεση θα γίνει σε 15-20 χρόνια ανάλογα με τα έσοδα, τα οποία δεν υα προέρχονται μόνο από την ομάδα, αλλά και άλλες δραστηριότητες. Επίσης υπάρχει και έκταση 22 στρέμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες χρήσεις. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο και σε μια πλήρως αναπτυσσόμενη περιοχή. Η χρήση του θα πρέπει να έχει και άλλα event, όπως οι συναυλίες. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορούν να φιλοξενηθούν και να αποτελέσουν πρόσθετη πηγή εσόδων».

Για την Εθνική ομάδα, που θα το χρησιμοποιεί ως έδρα είπε:

«Είναι η ιδανική έδρα για την Εθνική ομάδα, όποιος βρεθεί εδώ μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα. Ο κόσμος μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στους διεθνείς».

Στόχος, η προσέλκυση νέων Ελλήνων παικτών:

«Πλέον είναι μεγαλύτερη η όρεξη των παικτών και η προσέλευση του κόσμου. Πάντα οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Μας ανεβάζει το γήπεδο γιατί δίνει κίνητρο σε παίκτες να έρθουν να αγωνιστούν στην ΑΕΛ. Ειδικά νέα παιδιά, που θα ξέρουν ότι έχουν την δυνατότητα να παίξουν. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Να στελεχώσουμε, δηλαδή, την ομάδα με πολλούς νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Για το τι θα συμβεί, αν ο ίδιος αποχωρήσει:

«Η ΑΕΛ θα πρέπει απλά να πληρώνει το ενοίκιό της, όπως κάνει και τώρα ή έκανε και στο Αλκαζάρ. Η Λάρισα δεν μπορούσε να εγγυηθεί ώστε να δανειστεί, οπότε το έκανα εγώ».

Για το Αλκαζάρ:

«Το Αλκαζάρ ανήκει στη γ.γ.Α. Υπάρχει ο στίβος και φαντάζομαι θα μείνει το γήπεδο, αλλά αυτά τα ξέρει καλύτερα ο κ. Μπιτσαξής».

Προβάδισμα Ναφτί-Τόχα

Το προβάδισμα για τις δύο θέσεις των αμυντικών χαφ έχουν οι Μεχντί Ναφτί και Κάρλος Τόχα, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τις δοκιμές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενόψει του αυριανού, εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Ο Ρικάρντο Φατί θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν χρειαστεί, καθώς ο Αργεντινός τεχνικός θέλει να τον ξεκουράσει για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης (στον οποίο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ναφτί).

Ο Χαβίτο κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκγύμνασης χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή για την αυριανή αναμέτρηση.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κάρλος Ρουίς, ο οποίος, πάντως, πριν το τέλος της προπόνησης ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο, χωρίς, ωστόσο, η κατάστασή του να εμπνέει ανυσηχία.

Φωτο ημερας

Ομορφιες.....................

Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για έξι ομάδες

Η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στις έδρες άλλων ομάδων, ειδικά σε αγώνες που χαρακτηρίζονται "υψηλού κινδύνου", δεν απαντάται μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στο καμπιονάτο. Όπως αποφάσισε λοιπόν η ιταλική λίγκα, οι... θερμόαιμοι φίλοι των Ίντερ, Ρόμα, Μπρέσια, Τζένοα, Μπολόνια και Γιουβέντους δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν τις ομάδες τους στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους, για το διάστημα 3-5 Δεκεμβρίου.

Από το μέτρο εξαιρούνται, πάντως, οι κάτοχοι της "κάρτας του φιλάθλου". Οι αγώνες στους οποίους οι προαναφερόμενες ομάδες δεν θα έχουν την υποστήριξη των οπαδών τους είναι οι ακόλουθοι: Λάτσιο-Ίντερ (03.12.2010), Κιέβο-Ρόμα (04.12.2010), Μίλαν-Μπρέσια (04.12.2010), Λέτσε-Τζένοα (05.12.2010), Κατάνια-Γιουβέντους (05.12.2010) και Τσεζένα-Μπολόνια (05.12.2010).

Εφτασε τα 150 γκολ ο Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι σύμφωνα με την προσφιλή του συνήθεια σκόραρε και στον χθεσινό αγώνα της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με το γκολ αυτό, ο Αργεντίνος σούπερσταρ έφτασε τα 150 γκολ σε επίσημες εμφανίσεις με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά, ο Μέσι έχει πετύχει 101 γκολ στο πρωτάθλημα Ισπανίας, 31 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 11 στο Κύπελλο Ισπανίας, 5 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας και 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Με το χθεσινό γκολ ο Μέσι "έπιασε" τον Ριβάλντο στην πρώτη θέση των σκόρερ της Μπαρτσελόνα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρουμενίγκε: "Θα μείνει ο Σβαϊνστάιγκερ"

Το όνομα του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ μπορεί να βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της μεταγραφικής λίστας αρκετών πρωτοκλασάτων ευρωπαϊκών ομάδων, όμως η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου ουδόλως φαίνεται να συγκινείται. Ο Γερμανός διεθνής ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό του βαυαρικού συλλόγου: αυτή είναι η υπόσχεση του προέδρου της ομάδας, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, προς τους οπαδούς της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Ο Ρουμενίγκε αρνήθηκε ότι ο τεχνικός της Μπάγερν, Λουίς φαν Γκάαλ, πρότεινε την πώληση του παίκτη στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειάς του με ελεύθερη μεταγραφή και χωρίς ο σύλλογος να καρπωθεί οικονομικό όφελος. Το συμβόλαιο του Σβαϊνστάιγκερ λήγει το καλοκαίρι του 2012, όμως ο Ρουμενίγκε εμφανίζεται βέβαιος ότι ο πολυσύνθετος αμυντικός μέσος τελικά θα συμφωνήσει να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Μπάγερν. "Θα μείνει μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη...", είπε χαρακτηριστικά.

Τσάβι: "Εμείς το φαβορί και όχι η Ρεάλ"

Δηλώσεις έκαναν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στον ισπανικό Τύπο για το ερχόμενο "el classico" εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο "Καμπ Νου". Ο Τσάβι δήλωσε: "Σεβόμαστε την Ρεάλ αλλά θα την νικήσουμε. Είμαστε το φαβορί γιατί παίζουμε εντός έδρας και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση".

Αντίθετα με τον Τσάβι, ο Ζεράρ Πικέ εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός λέγοντας: "Σε τέτοια παιχνίδια και οι δύο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να νικήσουν", ενώ ο Πέδρο ήταν πιο αισιόδοξος δηλώνοντας: "Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, παίζουμε πολύ καλά και περιμένουμε να κάνουμε άλλο ένα καλό παιχνίδι στην έδρας μας και να κατακτήσουμε την νίκη"

Αλλαγή προέδρου στην Λίβερπουλ

Την 1η Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της εταιρείας "New England Sports Ventures", Τομ Γουέρνερ θα πάρει την θέση του απερχόμενου προέδρου Μάρτιν Μπρούτον στη Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι καινούργιοι ιδιοκτήτες της ομάδας. Η "NESV" πήρε υπο τον έλεγχό της την Λίβερπουλ τον προηγούμενο μήνα και αφού προηγήθηκε δικαστική διαμάχη με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της ομάδας, τους Αμερικανούς επιχειρηματίες Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλετ, οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει τα πυρά των οπαδών της Λίβερπουλ για τις κινήσεις τους.

Η φετινή σεζόν άρχισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Λίβερπουλ, αφού η ομάδα έκανε το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 50 χρόνων. Αλλα με την έλευση των καινούργιων ιδιοκτητών η ομάδα παίζει πολύ καλύτερα και είναι μόνο 9 βαθμούς από την κορυφή. Ο απερχόμενος πρόεδρος Μάρτιν Μπρούτον δήλωσε: "Με τους καινούργιους ιδιοκτήτες, όλοι όσοι εμπλέκονται με την ομάδα μπορούν να κοιτάνε το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς η ομάδα αναμένεται να αποκτήσει οικονομική σταθερότητα".

Ο Γουέρνερ δήλωσε από την πλευρά του: "Σκοπεύουμε να δουλέψουμε αδιάκοπα για τους οπαδούς μας και για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κερδίζει και θα γεμίσει με κύπελλα την τροπαιοθήκη μας".

MVP ο Τάτος, καλύτερο γκολ του Κουζέν

Ο Ανδρέας Τάτος του Ατρομήτου, σκόρερ του γκολ με το οποίο η ομάδα του Περιστερίου νίκησε μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο (1-0), αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε του Ντάνιελ Κουζέν της Λάρισας εναντίον του Παναθηναϊκού (1-1).

-Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
Ανδρέας Τάτος (Ατρόμητος) 71,65%
Aντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ) 16,46%
Δημήτρης Κολοβέτσιος (Λάρισα) 11,89%

-Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
Ντάνιελ Κουζέν (Λάρισα) 41,03%
Aντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ) 33,33%
Νταβίντ Φουστέρ (Ολυμπιακός) 25,64%

Ενδέκατη νίκη για τα γεράκια

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόνσον, οι Ατλάτνα Χοκς νίκησαν 116-96 τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και έφτασαν τις έντεκα νίκες. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στους 27 πόντους. Πέρα από τον Τζόνσον, ο οποίος είχε 21 πόντους, ο Σμιθ σημείωσε 20 για τους νικητές, ενώ από την πλευρά των ηττημένων, ο Αρίνας σημείωσε 21 πόντους και ο Γιάνγκ 20. ’νετη νίκη και για τους Λος ’ντζελες Κλίπερς επί των Σακραμέντο Κινγκς με 100-82, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Γκόρντον με 28 πόντους και τον Γκρίφιν να τον ακολουθεί με 25.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ατλάντα-Ουάσινγκτον 116-96
Ατλάντα: Γουίλιαμς 6, Σμιθ 20, Χόρφορντ 15, Τζόνσον 21, Μπίμπι 2, Τζαμ. Κρόφορντ 15, Εβανς 7, Πατσούλια 4, Πάουελ 8, Τζο. Κρόφορντ 9, Τιγκ 2, Κόλινς 7.
Ουάσινγκτον: Χίνρικ 8, Μπλέιτς 12, ΜακΓκι 7, Αρίνας 21, Γουόλ 10, Γιανγκ 20, Μπούκερ 2, Γκι 2, Σεραφίν 6, Μάρτιν 6, Ν' Τιαέ 2.

Κλίπερς-Σακραμέντο 100-82
Κλίπερς: Αμινού 12, Γκρίφιν 25, Τζόρνταν 9, Γκόρντον 28, Μπλεντσόε 6, Γκόμες 2, Σμιθ 11, Κουκ 4, Μπάτλερ 3.
Σακραμέντο: Γκριν 8, Λάντρι 18, Ντάλμπερτ 2, Χεντ 15, Εβανς 8, Κάζινς 7, Ούντριχ 8, Κάσπι 9, Τόμπσον 1, Τζάκσον 2, Τζέτερ 4.

Η βαθμολογία του ΝΒΑ:
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστόνη 11-4
Νέα Υόρκη 8-8
Τορόντο 6-9
Νιού Τζέρσεϊ 5-10
Φιλαδέλφεια 3-12

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σικάγο 8-5
Ιντιάνα 7-6
Κλίβελαντ 6-8
Μιλγουόκι 5-9
Ντιτρόιτ 5-10

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 10-4
Μαϊάμι 8-7
Ατλάντα 9-7
Ουάσινγκτον 5-9
Σάρλοτ 5-10

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Γιούτα 11-5
Οκλαχόμα 10-5
Πόρτλαντ 8-6
Ντένβερ 8-6
Μινεσότα 4-12

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 13-2
Φοίνιξ 7-8
Γκόλντεν Στέιτ 7-8
Σακραμέντο 4-10
Λ.Α. Κλίπερς 3-13

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σαν Αντόνιο 13-1
Νέα Ορλεάνη 11-2
Ντάλας 10-4
Μέμφις 6-9
Χιούστον 4-10

Αρχίζουν οι εκκαθαρίσεις στη Νέα Σμύρνη

Ακόμα τέσσερις ποδοσφαιριστές αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν τις επόμενες ημέρες από τον Πανιώνιο. Η αρχή έγινε με τους Μαξίμ Παρτούς και Πατρίκ Φουνγκουάγιο, οι οποίοι ήδη αποτελούν παρελθόν από την Πέμπτη, ενώ στην συνέχεια οι Δημήτρης Κοιλιάρα, Ισαάκ Πούπο, Κάσπερ Ρίσγκαρντ και Ρικάρντο Βαζ Τε, θα κληθούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Οι ιθύνοντες των "κυανέρυθρων" θέλουν να αδειάσουν το ρόστερ της ομάδας από τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα από την αρχή της σεζόν. Οι ιθύνοντες του Πανιωνίου θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας με ποδοσφαιριστές, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα και οι οποίοι θα έχουν διάθεση να προσφέρουν περισσότερα.

Από εκεί και πέρα, οριστικά χωρίς τον Κουμορτζί καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα της δωδέκατης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ηρακλή ο ’κης Μάντζιος. Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να καταφέρει η ομάδα της Νέας Σμύρνης να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. «Θέλει υπομονή και μεγάλη προσπάθεια. Ο αντίπαλος είναι σφιχτή ομάδα και ικανός στις αντεπιθέσεις», τόνισε ο Μάντζιος στους ποδοσφαιριστές του.

Σενάρια επιστροφή για Κοντρέρας,για λογαριασμό της Κόκο Κόλο.

Επιμένει ο Τύπος της Χιλής και τονίζει πως ο Πάμπλο Κοντρέρας βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, για λογαριασμό της Κόκο Κόλο.
Συγκεκριμένα, νέο δημοσίευμα αναφέρει πως ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τα ευρωπαϊκά γήπεδα και τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του από την οποία λείπει αρκετά χρόνια. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Κόλο Κόλο έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, για να συζητήσει το ενδεχόμενο συμφωνίας των δυο πλευρών. Ο Κοντρέρας φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής στο πρωτάθλημα της Χιλής, αρκεί να βρεθεί η "χρυσή τομή" με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, όπως καταλήγει το δημοσίευμα.

Ο ΠΑΟΚ έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κοντρέρας έως το 2012 και η ρήτρα αποδέσμευσής του φτάνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Οι ιθύνοντες του "Δικέφαλου" του Βορρά δε θα ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη, εφόσον έφτανε στα γραφεία της ΠΑΕ μια πρόταση που θα τους ικανοποιούσε οικονομικά και ας ήταν αρκετά μικρότερη από τα χρήματα που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης. Οι Χιλιανοί από την πλευρά τους, δεν φαίνονται διατεθειμένοι τη δεδομένη χρονική στιγμή να προσφέρουν χρήματα στον ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν πως το ενδιαφέρον της Κόλο Κόλο, θα μείνει σε φιλολογικό επίπεδο.

Θέλει Ραούλ Μπράβο η Μπεσίκτας

Στο μετεγγραφικό στόχαστρο της Μπεσίκτας φέρεται να βρίσκεται ο Ραούλ Μπράβο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Ο Ισπανός αριστερός μπακ των "ερυθρολεύκων" μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τους "ερυθρόλευκους" και ήδη αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μια από αυτές είναι και η τουρκική ομάδα, η οποία είναι έτοιμη να προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας στον έμπειρο ποδοσφαιριστή, προκειμένου να τον πείσει να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη. Ο παίκτης από την πλευρά του, περιμένει την πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας από τον Ολυμπιακό, πριν ξεκινήσει επαφές με άλλες ομάδες. Επιθυμία του Ραούλ Μπράβο είναι να παραμείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανανεώνοντας την συνεργασία του με τους "ερυθρόλευκους".

Από εκεί και πέρα, στο μετεγγραφικό στόχαστρο των Λέτσε και Τζένοα βρίσκεται ο Γιάννη Ποτουρίδης, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πατέρας του, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Φως των Σπορ". Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον πριν κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Και από τη Λέτσε και από τη Τζένοα. Ακόμα και όταν έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ήθελαν να τον πάρουν με οψιόν! Είναι δεμένος όμως εδώ συναισθηματικά και δεν ήθελε να φύγει, παρ' ότι ήταν έτοιμα τα πράγματα για την μεταγραφή. Και εμείς δεν θέλαμε να τον χάσουμε».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις συμβουλές που δίνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον νεαρό ποδοσφαιριστή: «Δεν μας λέει πολλά και καλά κάνει. Απλώς δείχνει να του έχει εμπιστοσύνη. Μάλλον του αρέσει που μπορεί να βγάζει 40αρες και 50αρες μπαλιές ακριβείας. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει να φτιάχνεις παιχνίδι από την άμυνα. Αν παρατηρήσατε στο ζέσταμα με τον ΠΑΟΚ οι δυο γυμναστές ήταν έξω από την περιοχή, δίνανε την μπάλα στον Γιάννη, έκανε κοντρόλ και έβγαζε 50αρες διαγώνιες για τον Φετφατζίδη και τον Ρόμενταλ! Στο ζέσταμα αυτό! Εμένα τα μάτια μου ήταν πάνω στο παιδί μου, όπως είναι φυσικό και το πρόσεξα αυτό».

Φερέιρα: "Να επικεντρωθούμε στους εγχώριους στόχους"

Να αφήσουν πίσω τους την Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ και να επικεντρωθούν στους εγχώριους στόχους ζήτησε κατά τη σημερινή προπόνηση ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο νέος προπονητής του "τριφυλλιού" εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του απέναντι στην καλύτερη -κατά πολλούς- ομάδα του κόσμου ενώ για τη συνέχεια τους ζήτησε περισσότερη δουλειά.

"Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη, αλλά πρέπει να δείξουμε καλό πρόσωπο και με την Κοπεγχάγη", είπε αρχικά ο προπονητής των "πρασίνων" και συμπλήρωσε: "Τώρα όμως συγκεντρωνόμαστε στους άλλους μας στόχους και θα δούμε το ματς με τους Δανούς όταν έρθει η ώρα του. Πάντως, δείξατε διάθεση στο γήπεδο κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά ειδικά στο ξεκίνημα είχατε συνοχή και προσπαθήσατε αρκετά. Πρέπει να δουλέψετε ακόμα πιο σκληρά όμως, για τον αγώνα με την Κέρκυρα που ακολουθεί".

Στο προπονητικό κομμάτι, αποθεραπεία ακολούθησαν όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στο χθεσινοβραδινό ματς, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις με τη μπάλα και ολοκλήρωσαν την προπόνηση παίζοντας οικογενειακό δίτερμα. Από τη μεριά του, πρόγραμμα ενδυνάμωσης ακολούθησε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού.

O ... χρησμός του Τζιμπούρ

Αυτή τη φορά ο Ράφικ Τζιμπούρ έκλεισε το στόμα του στις ερωτήσεις των συμπατριωτών του για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ. Αλλά καλύτερα θα ήταν να μιλούσε.

Η εφημερίδα "Le Buteur" που τον εντόπισε κατάφερε να του αποσπάσει τα εξής... σιβυλλικά: "Με συγχωρείτε, αλλά αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα να μείνω στην ησυχία μου και να μη δώσω καμία συνέντευξη. Πολλά έχουν ειπωθεί για μένα και δεν είναι όλα αλήθεια. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να ξεπεράσω το ταχύτερο δυνατό έναν τραυματισμό που είχα στη δεξιά ωμοπλάτη σε ένα πρόσφατο ματς πρωταθλήματος. Καλύτερα να αποφύγω την αναστάτωση που μπορεί να προκαλούσαν τα λόγια μου"