Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

"Ετοιμος ο Γιαννιώτας στην πρεμιέρα"

Καθησυχαστικός ήταν ο γιατρός του Αρη, Βαγγέλης Πανταζής, για την κατάσταση του Γιάννη Γιαννιώτα, μετά τη σημερινή εξέταση.
"Ετοιμος ο Γιαννιώτας στην πρεμιέρα"
«Η μαγνητική έδειξε ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Συνδεσμικά δεν έχει πρόβλημα, το γόνατο είναι σταθερό, δεν διαπιστώθηκε κάτι ιδιαίτερο» είπε αρχικά ο κ. Πανταζής για να συμπληρώσει: «Ο παίκτης έχει μία κάκωση και θα μείνει εκτός προπονήσεων για δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια θα επανέλθει κανονικά. Θα προλάβει να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».
Ο κ. Πανταζής εξέτασε και τον Ρούμπεν Πουλίδο: «Εχει μία θλάση πρώτου βαθμού στο γαστροκνήμιο. Θα γίνει προσπάθεια να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος», είπε για τον Ισπανό στόπερ.
Πηγή: allaboutaris.com

"Nα χαιρετήσω τα παιδιά στις παραλίες της Ελλάδας που πίνουν το φρέντο τους..."

Η Σάββα Λίκα, που αποκλείστηκε από τον τελικό του ακοντισμού, μίλησε για την προσπάθεια της στα προκριματικά κι έστειλε... χαιρετίσματα στα παιδιά που πίνουν φρέντο στις παραλίες...
"Nα χαιρετήσω τα παιδιά στις παραλίες της Ελλάδας που πίνουν το φρέντο τους..."
«Είχα πρόβλημα με τον ώμο μου. Προσπάθησα όμως με τη ψυχή μου. Έχω αυτή την τρέλα, με ξεσηκώνει και ο κόσμος. Ο αθλητισμός είναι μια χαρά και χίλιες λύπες.
Θέλω να σταματήσω την καριέρα μου με μια πολύ καλή επίδοση και αυτή που σημείωσα εδώ δεν ήταν καν στα μέτρα μου. Γιατί όχι να μην είμαι παρούσα και στο Ρίο το 2016. Θέλω να χαιρετήσω τα παιδιά στις παραλίες της Ελλάδας που πίνουν το φρέντο τους...», είπε η Λίκα με την ολοκλήρωση των προσπαθειών της.

Πήρε Πόι ο Λεβαδειακός!!

Η ομάδα της Λιβαδειάς ήρθε σε συμφωνία με τον Μάουρο Πόι, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα ενισχύει την επιθετική γραμμή της ομάδας του Γιώργου Παράσχου.
Πήρε Πόι ο Λεβαδειακός
Μετά από μια πενταετία στην Ξάνθη, με 123 εμφανίσεις και 16 γκολ, ο Μάουρο Πόι αλλάζει πόλη και ομάδα αλλά παραμένει στη Super League.
Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κράτησαν αρκετές μέρες με τη συμφωνία να επέρχεται την Τρίτη (07/08) και τον Πόι να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών.

πηγή: sportdog.gr   

Από την ΑΕΚ στη Γουότφορντ!!

Στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στη Γουότφορντ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στιβ Μπέλεκ. Ο 20χρονος Καμερουνέζος, μαζί με ακόμη δύο παίκτες της Ουντινέζε μετακομίζει στην Αγγλία και στην ομάδα που έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη (οικογένεια Πότσο), με την Ουντινέζε.
Από την ΑΕΚ στη Γουότφορντ
Πηγή: aek365.com

Η Ρόμα ψάχνει και πάλι δεξί μπακ...!!

Ο Αλεάντρο Ρόζι έμεινε και επίσημα ελεύθερος από την Ρόμα (το συμβόλαιό του έφτανε στο τέλος του το 2014) και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί από την Πάρμα. Αυτό αφήνει ένα κενό στο δεξί άκρο της άμυνας των Ιταλών, καθώς μετά τον Ιβάν Πίρις, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες δεν υπάρχει άλλος.
Η Ρόμα ψάχνει και πάλι δεξί μπακ...
Οι Ρωμαίοι θα βγουν στην αγορά για απόκτηση δεξιού μπακ και πάντα υπάρχει η πιθανότητα αυτός να είναι ο Βασίλης Τοροσίδης. Η περίπτωση του Έλληνα αμυντικού είναι ναι μεν περίπλοκη, όμως δεν αποκλείεται το ενδιαφέρον της Ρόμα να αναθερμανθεί τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε, υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

πηγή: sportdog.gr   

Πού είναι οι Καμερουνέζοι, οέο;;

Άφαντοι έγιναν επτά αθλητές του Καμερούν, που βρέθηκαν στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας, το Υπουργείο Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της χώρας!
Πού είναι οι Καμερουνέζοι, οέο;;
Πρόκειται για πέντε πυγμάχους, μία παίκτρια ποδοσφαίρου και έναν κολυμβητή, που είναι ύποπτοι για αποχώρηση, προκειμένου να παραμείνουν στην Ευρώπη για οικονομικούς λόγους κάτι που δεν γίνεται για πρώτη φορά, αφού έχει συμβεί και σε άλλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

«Ό,τι άρχισε ως φήμη, τελικά αποδείχθηκε αλήθεια. Επτά αθλητές από το Καμερούν που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, εξαφανίστηκαν από το Ολυμπιακό χωριό», τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής, Ντέιβιντ Οτζόνγκ, σε ένα μήνυμα προς το Υπουργείο.

πηγή: newspost.gr

"Εδεσε" τον Σουάρες!

Νέο, πολυετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Λουίς Σουάρες, με τη διοίκηση της Λίβερπουλ να κινείται γρήγορα και να εξασφαλίζει την υπογραφή του Ουρουγουανού επιθετικού.
"Εδεσε" τον Σουάρες!
Ο διεθνής άσος επέστρεψε στο Μέλγουντ, το απόγευμα της Δευτέρας, και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση, ενώ γνωρίστηκε και με τον Μπρένταν Ρότζερς.
Όπως γίνεται γνωστό, μέσα από το ενημερωτικό δελτίο του καναλιού της Λίβερπουλ, ο Ουρουγουανός άσος ανανέωσε τη συνεργασία του με το σύλλογο.
Το «LFCTV» δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός του ότι ο Σουάρες «υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο».
Ο διεθνής άσος βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Λίβερπουλ και το μεσημέρι της Τρίτης μετέβη στο προπονητικό κέντρο του Μέλγουντ. Ο Σουάρες έχασε την περιοδεία των «reds» στην Αμερική, αφού συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ουρουγουάη.
Μάλιστα, ο Σουάρες είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τον Μπρένταν Ρότζερς και με τον Φάμπιο Μπορίνι, ο οποίος αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του στην επίθεση.
Πηγή: sport-fm.gr

"Που χάθηκαν οι μεγιστάνες ΑΕΚτζήδες;"

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μπορεί να βρίσκεται στην Κύπρο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ΑΕΚ.
"Που χάθηκαν οι μεγιστάνες ΑΕΚτζήδες;"
Ο Γεωργιανός τεχνικός με δηλώσεις του σε αθλητική ιστοσελίδα, έχει την απορία που χάθηκαν οι μεγαλομέτοχοι και οι μεγιστάνες Ενωσίτες και έφτασε σε αυτή την κατάσταση η ομάδα.
Σε ερώτηση λοιπόν για το ποιος ευθύνεται και η ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, ο Κετσπάγια τόνισε στο "yellowfever.gr": «Αν με ρωτάς για το ότι η ΑΕΚ έχει τόσα πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αν όμως με ρωτάς για το σημερινό της αδιέξοδο, σίγουρα οι μεγαλομέτοχοι. Πού είναι οι μεγιστάνες ΑΕΚτζήδες, που κατά καιρούς παρουσίαζαν το όμορφο και ιδανικό πλάνο για την ομάδας; Που χάθηκαν ξαφνικά; Γιατί ναι μεν τα οικονομικά όλων των ομάδων περνούν κρίση, όμως για τους διοικούντες δε πιστεύω ότι είναι πρόβλημα να διαθέσουν ένα ποσό ανάλογο των δυνατοτήτων τους, ώστε να βγει η ΑΕΚ από αυτό το αδιέξοδο. Επίσης, μεγάλη ευθύνη έχουν αυτοί που γκρέμισαν το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν είχαν όραμα για το αύριο».

πηγή: sportdog.gr   

Απίστευτος 90χρονος αθλητής! (BINTEO)

Ο κύριος Μπελ είναι ο πατέρας του πρώην χρυσού Ολυμπιονίκη στο επί κοντώ, Ερλ Μπελ, και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ επίδοσης στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Προπονείται 3 φορές την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις όπου προπονείται και ο γιος του στο Αρκάνσας, προσπαθώντας να σπάσει το ρεκόρ του!









Πηγή: kamarinia.gr

Πήρε ασφαλιστική ενημερότητα ο ΟΦΗ!!

Ένα σημαντικό "αγκάθι" ξεπέρασε ο ΟΦΗ για να πάρει την άδεια από την ΕΕΑ καθώς πλήρωσε 136 χιλ. ευρώ στο ΙΚΑ εξασφαλίζοντας ασφαλιστική ενημερότητα ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει και η φορολογική.
Πήρε ασφαλιστική ενημερότητα ο ΟΦΗ
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η ομάδα ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο για να πάρει την άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πλέον απομένει η εξασφάλιση της φορολογικής ενημερότητας.
Αυτό θα γίνει την Τετάρτη όπου θα βρεθούν στην εφορία οι άνθρωποι του ΟΦΗ για να συμπληρώσουν ένα από τα τελευταία στοιχεία που απομένουν για να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος. Πάντως, στον ΟΦΗ δεν αγχώνονται γιατί όπως γράψαμε και νωρίτερα, ο νόμος δίνει στην ΠΑΕ ένα χρονικό περιθώριο για να συμπληρώσει τα στοιχεία που λείπουν από τον φάκελο που θα κατατεθεί την Τετάρτη.
Όσον αφορά την φορολογική ενημερότητα, η εφορία ζητάει ένα ποσό της τάξης των 25 χιλ. ευρώ περίπου ώστε να πληρωθεί η ρύθμιση και να πάρει ο ΟΦΗ το έγγραφο που απαιτείται.
Πηγή: gentikoule.gr

Απειλούν με αποχή οι Κύπριοι διεθνείς!!

Με αποχή από την Εθνική Κύπρου απειλούν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και ο ΠΑΣΠ, σε περίπτωση που κληθούν στην Εθνική οι Λαμπάν, Πίντο και Τζούνιορ.
Απειλούν με αποχή οι Κύπριοι διεθνείς!
Ο Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την αντίθεση του για την κυπροποίηση ποδοσφαιριστών και τονίζει πως αν πάρουν κλήση οι τρείς ποδοσφαιριστές, τότε κανένας Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν θα αγωνιστεί στην Εθνική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά από συνάντηση που είχαν όλοι οι διεθνείς Κύπριοι ποδοσφαιριστές με τον ΠΑ.Σ.Π. χθες Δευτέρα 06/8, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση που κληθούν στην Εθνική ομάδα οι 3 ποδοσφαιριστές που πρόσφατα πολιτογραφήθηκαν Κύπριοι μετά από εισήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και της ΚΟΠ, τότε ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Η απόφαση αυτή της βουλής και της ομοσπονδίας θεωρούμε ότι μειώνει τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και ότι δεν λύνει συγκεκριμένα και ουσιαστικά προβλήματα στις θέσεις αυτές που ίσως έχει ανάγκη η Εθνική. Για την στήριξη της Εθνικής ομάδας χρειάζονται να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα στήριξης του Κύπριου ποδοσφαιριστή.
Τι θα πετύχουμε άραγε με την κυπριοποίηση ξένων ποδοσφαιριστών; Μήπως θα κατακτήσουμε το παγκόσμιο ή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Τί θα γίνει όταν θα σταματήσουν το ποδόσφαιρο οι Οκκάς, Κωνσταντίνου και Γιωργαλλίδης; Μήπως θα κυπριοποιήσουμε άλλους 3 ή 4 για να καλύψουν και αυτές τις θέσεις;
Εκτιμούμε την προσφορά των τριών ποδοσφαιριστών και τονίζουμε ότι η αντίδραση αυτή των διεθνών ποδοσφαιριστών δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά αυτά οι οποίοι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και ποδοσφαιριστές. Οι εθνικές ομάδες είναι το τελευταίο προπύργιο που έμεινε για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή αφού οι ομάδες έχουν χάσει εντελώς τον κυπριακό χαρακτήρα τους με την εισβολή των ξένων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών και ο κύπριος ποδοσφαιριστής εξαφανίζεται.
Οι εισηγήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή και η υλοποίηση τους από την ομοσπονδία είναι εντελώς λανθασμένες και αποτελούν ημίμετρο με τεράστιους κινδύνους για το μέλλον των νέων Κύπριων ποδοσφαιριστών. Η άποψη του κύριου Νιόπλια ότι δεν υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι λανθασμένη και σκοτώνει τα όνειρα όλων των νέων ταλέντων. Η Εθνική ομάδα πήρε μέχρι τώρα τα περισσότερα αποτελέσματα με την ψυχή και το σθένος που διακατείχαν οι ποδοσφαιριστές της και μετά με το ταλέντο. Εάν χάσουμε την ψυχή μας τότε τελειώσαμε και σαν Εθνική ομάδα.
Γνώριζε πολύ καλά το που ερχόταν να δουλέψει και ποιες ήταν οι δυσκολίες αλλά αντί να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές και να δουλέψουν με εισηγήσεις στήριξης τους μέσω της ομοσπονδίας διάλεξαν την εύκολη οδό των κυπριοποιήσεων. Πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουν ότι η Εθνική ομάδα ανήκει στους Κύπριους ποδοσφαιριστές και πρέπει να καταρτίζεται από ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα των εθνικών ομάδων παίδων, νέων και ελπίδων και όχι με εισαγωγή ξένων. Πρέπει να στηριχθούν οι νέοι διεθνείς και να προωθηθούν στις ομάδες τους και όχι να παραγνωρίζονται με αυτό τον τρόπο που βλέπουμε σήμερα.
Ο ΠΑ.Σ.Π. έχει κάνει εισηγήσεις στήριξης του Κύπριου ποδοσφαιριστή και είναι ανοικτός στον διάλογο για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά δυστυχώς ενώ δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις για άλλη μια φορά δεν τηρήθηκαν. Θεωρούμε ότι δεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια επιλογών του κύριου Νιόπλια και ότι οι θέσεις αυτές που αγωνίζονται οι 3 ποδοσφαιριστές δεν τις έχει ανάγκη η εθνική. Δεν είναι ντροπή να θυσιάσεις μια διοργάνωση για να κτίσεις μια νέα ομάδα, ντροπή είναι να παραγνωρίζεις όλα τα νεαρά ταλέντα και να αγωνίζεσαι με ξένους. Οι Εθνικές ομάδες δεν είναι σωματεία.
Τέλος κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι λυπούμαστε ιδιαίτερα για την στάση της επιτροπής εσωτερικών της βουλής η οποία δεν τήρησε την υπόσχεση του προέδρου της κύριου Γιάννη Λαμάρη για ενημέρωση περί του θέματος πριν παρθούν οποιαδήποτε μέτρα παρόλο που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν κάθετα ενάντια στις κυπριοποιήσεις.
Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος αθλητών στην Κύπρο και απαιτεί να έχει μεγαλύτερο σεβασμό. Η χθεσινή απόφαση των διεθνών ποδοσφαιριστών μελών του ΠΑ.Σ.Π. είναι απόλυτα σεβαστή και τυγχάνει καθολικής στήριξης όλων. Κύριοι, το τελευταίο προπύργιο του Κύπριου ποδοσφαιριστή είναι η Εθνική ομάδα και εάν κάποιοι δεν το σέβονται ούτε αυτό, εμείς οφείλουμε να παλέψουμε μέχρι τέλους για την σωτηρία του Κύπριου ποδοσφαιριστή».

"Εξελίξεις προσεχώς"

Σε συνεχή επικοινωνία με τον Μπρούνο Τσιρίλο είναι οι άνθρωποι του ΟΦΗ, που επιθυμούν να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως αποκάλυψε ο Ιταλός αμυντικός σε δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα gentikoule.gr.
"Εξελίξεις προσεχώς"
«Θα δούμε τι θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα απολύτως. Γνωρίζω ότι με θέλει ο ΟΦΗ. Μιλάω με τους ανθρώπους της ομάδας. Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω ότι ο ΟΦΗ είναι μια καλή ομάδα με αρκετά καλό κόσμο.
Πρέπει να δούμε τι θα γίνει πρώτα με το οικονομικό κομμάτι. Γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και είμαστε συνεχώς σε συζητήσεις. Περιμένω ένα τηλεφώνημα από τον εκπρόσωπό μου, ώστε να αποφασίσουμε για το τι θα γίνει», ήταν τα λόγια του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ.

Η φάμπρικα των 100 εκατ.!!

Η Ρεάλ συνέχισε και φέτος την πολιτική με τις πωλήσεις των παικτών της δεύτερης ομάδας και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τη φάμπρικα των ταλέντων αλλά των 100 εκατ.
Η φάμπρικα των 100 εκατ.
Η δεύτερη ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα χρυσωρυχείο για την Ρεάλ Μαδρίτης. Και δεν μιλάμε μόνο για ποδοσφαιριστές, αφού έχει βοηθήσει σημαντικά τους Μερένγκες και σε οικονομικό επίπεδο.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο για παίκτη από την cantera των Μαδριλένων να ανέβει και να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα και η κατάσταση αυτή ανάγκασε τους περισσότερους να ψάξουν για μία λύση.
Μία λύση η οποία έφερε στα ταμεία των 9 φορές πρωταθλητών Ευρώπης 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια!
Η ανάγκη για να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά και να διακριθούν σε συνδυασμό με την στάνταρ δυσκολία να αφομοιωθούν από την μεγάλη ομάδα της Ρεάλ, «ανάγκασε» κάποιους από τους canteranos να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλα κλαμπ. Ενα αποτέλεσμα το οποίο έδωσε μεγάλη ώθηση στον οικομικό τομέα των Blancos.
 
Αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια για τους παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής, έχει οδηγήσει αρκετούς στο να φτιάξουν το όνομά τους και να κάνουν καριέρα έξω από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με τη φανέλα κάποιας άλλης ομάδας.
 
Ο Αλβαρο Νεγρέδο, ο οποίος πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ράγιο Βαγιεκάνο, βρέθηκε για δύο χρόνια στην Castilla (δεύτερη ομάδα της Ρεάλ) και είναι αυτός που έχει το ρεκόρ για την μεγαλύτερη πώληση τα τελευταία δέκα χρόνια. Και όλα αυτά χωρίς καν να έχει αγωνιστεί με τη μεγάλη ομάδα.
 
Το 2009 η Σεβίλλη πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ για τον αριστεροπόδαρο επιθετικό, που είχε κάνει ντεμπούτο στην Primera Division με την Αλμερία, η οποία είχε πληρώσει 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Την ίδια χρονιά έφυγαν από την Ρεάλ Μαδρίτης φέρνοντας χρήματα οι Χάβι Γκαρθία (Μπενφίκα, 7 εκατ.), Ντάνι Παρέχο (Χετάφε, 3 εκατ.), Αλμπέρτο Μπουένο (Βαγιαδολίδ, 3 εκατ.) και Μιγκέλ Τόρες (Χετάφε, 3 εκατ.).
 
Το καλοκαίρι του 2007 ήταν το ίδιο άσχημο για τους παίκτες που αποτελούσαν προϊόντα της ακαδημίας της Ρεάλ καθώς αποχώρησαν οι Ντιέγο Λόπεθ (7 εκατ.), Ραούλ Μπράβο (2,3 εκατ.), Ρούμπεν Ντε Λα Ρεδ (3 εκατ.), Χάβι Γκαρθία (στην πρώτη του αποχώρηση από το κλαμπ για την Οσασούνα, 2,5 εκατ.). Την ίδια περίοδο μαντίλι κούνησαν οι Μεχία, Παβόν, Μινιάμπρες, Μπόρχα Βαλέρο και Χουάν Μάτα χωρίς μάλιστα να αφήσουν στα ταμεία ούτε ένα ευρώ.
 
Από αυτούς ξεχωρίζει η περίπτωση του Μάτα, ο οποίος έγινε πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης χωρίς να έχει παίξει ποτέ στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ και ενώ τώρα είναι παίκτης της Τσέλσι και της Εθνικής Ισπανίας.
 
Η λίστα με αυτούς που άφησαν πίσω το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είναι μεγάλη και περιλαμβάνει κι άλλα μεγάλα ονόματα όπως είναι οι Σολδάδο (Βαλένθια, 6 εκατ.) και Ροδρίγο (Μπενφίκα, 6 εκατ.), επιθετικοί που εγκατέλειψαν την Μαδρίτη και τώρα πρωταγωνιστούν σε Ισπανία και Πορτογαλία. Επίσης ο δεξιός μπακ της Ατλέτικο, Χουανφράν, ο οποίος ήταν στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας στο Euro 2012. Μέσα σε αυτούς και ο Γκρανέρο που έφυγε για 3 εκατ. αλλά και ο Αρμπελόα που με 1,5 εκατ. πήγε στην Λα Κορούνια, όμως αμφότεροι είχαν μεγάλη εξέλιξη και αποκτήθηκαν ξανά.
 
Διαφορετική είναι η περίπτωση με τον Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος αποκτήθηκε το 1996 από την Ρεάλ, για δύο χρόνια ήταν ανάμεσα σε δεύτερη και πρώτη ομάδα και δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου αφού είχε ταλαιπωρηθεί και από τραυματισμούς. Οταν το 2004 η Μπαρτσελόνα τον έκανε δικό της με μεταγραφή από την Μαγιόρκα, οι Μερένχες έλαβαν το μισό ποσό, 12 εκατ. ευρώ!
 
Σεριά πήρε ο Βάλντο, που την έκανε για Οσασούνα και ακολούθησαν στην έξοδο οι Ριβέρα, Αράντα, Τοτέ, Πορτίγιο, Χουράδο, Μπαλμπόα και Σαράμπια. Και η ιστορία συνεχίστηκε και φέτος με τον Ντάνι Καρβαχάλ να παίρνει μεταγραφή στην Μπάγερ Λεβερκούζεν αντί 5 εκατ., ενώ ο Χοσελού πάει και αυτός Γερμανία, με την Χόφενχαϊμ να ξοδεύει 6 εκατ. ευρώ για το deal.
 
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει την πολιτική των Μερένγκες, που δεν δίνει ευκαιρίες στα παιδιά της και προτιμάει να «σκοτώσει» για να εξασφαλίσει χρήματα για μεγάλες μεταγραφές.
 
Ονειρο κάθε παίκτη της Castilla είναι να αγωνιστεί κάποια μέρα με τη φανέλα της Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και διαφορετική, αφού είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι παίκτες που κατάφεραν να κάνουν κάτι τέτοιο και να γίνουν μεγάλα αστέρια.
 
Μόνο οι Ραούλ, Κασίγιας, Γκούτι κατάφεραν να κάνουν όνομα προερχόμενοι από τα μικρότερες κατηγορίες του κλαμπ. Τουλάχιστον η ποιότητα στα τμήματα υποδομής είναι αδιαμφισβήτητη, αφού έχει εξελιχθεί σε εργοστάσιο χρυσού. Ενα εργοστάσιο που έχει κάνει τζίρο 100 εκατ. ευρώ...


πηγή: gazzetta.gr

Eδώ οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα!!

Ο Δήμος Μπουλούκος αφήνει για λίγο την αθλητική επικαιρότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και περιγράφει τον εκπληκτικό τρόπο συνύπαρξης των Βρετανών πολιτών με τους μετανάστες στο Λονδίνο.
Eδώ οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα!
Είναι η έβδομη φορά που έρχομαι στο Λονδίνο και πάντα ξαφνιάζομαι για τον τρόπο που συνυπάρχουν αρμονικά την βρετανική πρωτεύουσα οι Αγγλοι και οι μετανάστες.
Ωστόσο, με την τελευταία επίσκεψη μου να ήταν το 2004 και έχοντας χαραγμένα στο μυαλό μου, όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, σε σχέση με το μεταναστευτικό, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα για μία ακόμη φορά.
Το Λονδίνο είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα χωνευτήρια λαών στον πλανήτη. Λευκοί, μαύροι και κίτρινοι, Ασιάτες, Ινδοί, Πακιστανοί, Βρετανοί και κάθε καρυδιάς καρύδι, συνυπάρχουν αρμονικά στην βρετανική Μητρόπολη.
Ταξιδεύουν στο ίδιο μετρό, ψωνίζουν από τα ίδια μαγαζιά, πηγαίνουν στις ίδιες παμπ και κυρίως σέβεται ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου. Είναι δεκάδες οι φορές που είδα μικτές οικογένειες στο μετρό (μαύρος παντρεμένος με λευκή ή το αντίθετο) με τα παιδιά και ο μόνος που τις κοιτούσα κάπως παράξενα ήμουν εγώ ή και κανένας άλλος ταξιδιώτης!
Ακόμα και το νεαρό ζευγαράκι που μπήκε χθες στην στάση Queensway, ηλικίας 12-13 ετών με την κοπελίτσα κατάξανθη και το αγόρι λες και έχει βγει από το γκέτο, δεν ενόχλησε κανέναν, ούτε ενοχλήθηκαν από κανέναν. Ακόμα και οι αδιάκριτες ματιές δεν έχουν χώρο στην βρετανική πρωτεύουσα, όπου ο καθένας κοιτάει την δουλειά του.
Για όσους γνωρίζουν καλά το Λονδίνο, ξέρουν ότι είναι μια ταξική πόλη. Οι πλούσιοι λευκοί μένουν στο Mayfairκαι άλλες αριστοκρατικές συνοικίες, στις οποίες δεν εμφανίζονται συχνά μετανάστες και πηγαίνουν στις λέσχες τους, οι οποίες είναι απαγορευμένος χώρος για κάθε άλλη εθνότητα.
Επίσης όλες τις… παρακατιανές δουλειές (καθαριστές, σερβιτόροι, υπάλληλλοι σουπερμάρκετ κ.α.) τις κάνουν οι μετανάστες, αφήνοντας τις πιο εκλεπτυσμένες και δημιουργικές για τους Βρετανούς!
Αυτές είναι, όμως, οι μόνες διαφορές τους και είναι φανερό ότι οι ρόλοι τους είναι μοιρασμένοι. Από την στιγμή που δεν καταστρατηγείται αυτός ο διαχωρισμός, κανείς δεν έχει πρόβλημα με τον άλλο και οι διαφορετικότητες αυτές ενισχύουν τον multiethnicχαρακτήρα αυτής της πόλης.
Και στέκομαι μόνο στο χρώμα του δέρματος ή την καταγωγή. Σεβασμός υπάρχει ακόμα και στις θρησκείες. Tελικά η διαφορετικότητα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η βρετανική κοινωνία και παρά την διαφορά των ρόλων ή τις ανισότητες, αυτός ο κανόνας ζει και βασιλεύει!


πηγή: gazzetta.gr

Περπατώντας ο Μπολτ!!

Προκρίθηκε ...για πλάκα στα ημιτελικά των 200μ.
Περπατώντας ο Μπολτ!
Ο Τζαμαϊκανός, που ήδη έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ., έκανε 20,39 στην πρώτη προκριματική σειρά τερματίζοντας στην πρώτη θέση και έχοντας …φρενάρει επιδεικτικά στα τελευταία 50 μέτρα.
Τα ημιτελικά θα γίνουν το βράδυ της Τετάρτης (22:10) και ο Γιουσέιν Μπολτ δείχνει ότι δεν μπορεί να χάσει με τίποτα και αυτό το χρυσό μετάλλιο.

πηγή: sportdog.gr   

Οι αγνοούμενοι...!!

Παίκτες που αποχώρησαν από τον Άρη και ακόμα δεν έχουν βρει ομάδα.
Οι αγνοούμενοι...
Η μεταγραφική περίοδος είναι σε εξέλιξη σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κάποιοι παίκτες που έφυγαν από τον Άρη ακόμα αναζητούν ομάδα. Ποιοι είναι αυτοί;
Ποδοσφαιριστές που ο ΑΡΗΣ «χρυσοπλήρωσε» τα προηγούμενα χρόνια και θα κληθεί να πληρώσει ακόμα αρκετά, έπειτα από τις δικαστικές τους νίκες σε προσφυγές ακόμα δεν μπορούν να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Ο Μιχάλης Σηφάκης δεν κατάφερε να εξαργυρώσει τις εμφανίσεις του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να βρει ομάδες αμέσως μετά το Euro 2012, παρά το ενδιαφέρον που υπήρξε από κάποιες ομάδες τουλάχιστον όπως αναφέρθηκε στον Τύπο. Φυσικά δεν τα βρήκε ούτε και με τον ΠΑΟΚ, αφού προτεραιότητά του αποτελεί το εξωτερικό.

Ο Φράνσις Ντίκο, από τον οποίο η πιο ευχάριστη ανάμνηση θα είναι το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό, δίνοντας ξανά προβάδισμα στον ΑΡΗ στο παιχνίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης», επίσης παραμένει χωρίς ομάδα.

Αυτός του οποίου τα ίχνη αγνοούνται εντελώς είναι ο Χουάν Τόχα. Για τον Κολομβιανό πραγματικά δεν έχει ακουστεί και δεν έχει γραφτεί τίποτα. Ομάδα ψάχνει να βρει και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Το πέρασμά του από τη Μακάμπι Χάιφα δεν ήταν επιτυχημένο και οι Ισραηλινοί δεν τον κράτησαν στο ρόστερ τους. Κάποια στιγμή ενδιαφέρθηκε η Βέροια αλλά τίποτα περισσότερο.

Ελεύθερος εξακολουθεί να είναι ένας ακόμα βαλκάνιος επιθετικός, που φόρεσε το πρώτο εξάμηνο της προηγούμενης σεζόν τη φανέλα του ΑΡΗ. Ο λόγος για τον Βικτοράς Γιάκομπ, που έπαιξε το δεύτερο εξάμηνο στη ρουμανική Κονκόρντια, αλλά τώρα είναι ελεύθερος.
πηγή: allaboutaris.com

Η δύναμη που δίνει η οικογένεια!!

Λένε, στους κύκλους του στίβου, πολλά χρόνια τώρα, σαν αστείο φυσικά, ότι όποιος αθλητής τρέχει παραπάνω από μία στροφή στο στάδιο, δηλαδή πάνω από 400 μ., είναι τελείως τρελός.
Η δύναμη που δίνει η οικογένεια
Και αυτό επειδή η κούραση είναι αφάνταστη από κει και πέρα.
Ωστόσο, υπάρχουν αγωνίσματα σκληρά όπως ο μαραθώνιος δρόμος και αθλητές όπως οι μαραθωνοδρόμοι που πρέπει να διανύσουν όχι 400 μ. αλλά 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα, δηλαδή 1.000 φορές πάνω από την απόσταση των τρελών.
Που κάποτε ήταν 40 χλμ. (1896), 40 χλμ. και 260 μέτρα (1900) και 42.195 το 1908 εδώ στο Λονδίνο.
Οταν για να χαιρετήσει η βασίλισσα Αλεξάνδρα της Αγγλίας τους 55 δρομείς από τις 16 χώρες οι διοργανωτές υποχρέωσαν τους αθλητές να τρέξουν μια στροφή μέσα στο στάδιο. Η απόσταση ήταν 42χλμ. και 195 και από τότε, από τους Βρετανούς δηλαδή και όχι από εμάς τους Ελληνες, καθιερώθηκε ως η επίσημη απόσταση του αγωνίσματος.
Τι σκέφτονται όμως άραγε οι δρομείς στη διάρκεια του αγώνα τους
Ρώτησα την Ντίνα Κεφάλα, την Ελληνίδα από το Λας Βέγκας, που πήρε μόλις την 104η θέση στον μαραθώνιο του Λονδίνου.
«Στα πρώτα χιλιόμετρα προσέχω τον ρυθμό μου. Μετά δεν θέλω να έχω αρνητικές εικόνες ώστε να μη νιώθω κούραση. Πολλές φορές θέλεις να εγκαταλείψεις την κούρσα και τότε αρχίζει η πάλη μέσα σου. Εμένα προσωπικά με βοηθάει να παίρνω κουράγιο με σκέψεις για την οικογένειά μου που ξέρω ότι θέλει πάντα να τερματίζω».
Λίγο πριν πέσει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Κώστας Πούλιος, δημοτικός αστυνομικός, θα τρέξει επίσης στον μαραθώνιο δρόμο.
«Πάντα την οικογένειά μου και κυρίως τη σύζυγό μου που με βοηθάει τρομερά και μου συμπαραστέκεται στην προσπάθεια. Οταν κουράζομαι, τα πράγματα είναι δύσκολα και κοιτάζω τις εικόνες γύρω μου για να ξεχαστώ».
Πηγή: Goal

Μήπως είναι μπαρούφες τα περί στημένου;

Και γιατί το λέει αυτό ο σκύλος; Πρώτον, επειδή ο Κρις Ίτον που έκανε τις δηλώσεις για τα περί έρευνας στο παιχνίδι της Εθνικής με τη Νιγηρία στο Μουντιάλ του 2012 δεν είναι νυν στέλεχος της ΦΙΦΑ, όπως γράφτηκε.
Μήπως είναι μπαρούφες τα περί στημένου;
Ο Κρις Ιτον είναι πρώην επικεφαλής της ΦΙΦΑ στα θέματα ασφαλείας.
Επιπλέον, η Παγκόσμια Ομοσπονδία με αφορμή αυτές τις δηλώσεις στο Channel 4 αρνείται κατηγορηματικά ότι γίνεται έρευνα για κάποιο ματς του Μουντιάλ του 2010.
Γι' αυτό λέμε, εδώ στον σκύλο, μήπως είναι μπαρούφα η δήθεν αποκάλυψη του κυρίου Ίτον;

πηγή: sportdog.gr   

Έχει τρέλα μες στο μυαλό! (ΦΩΤΟ)

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ΠΑΟΚάρα, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που φιλοξενούνται στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Έχει τρέλα μες στο μυαλό! (ΦΩΤΟ)
Σε αυτές ο ομογενής επιχειρηματίας φαίνεται να παρακολουθεί τον αγώνα Ελλάδα-Πολωνία για το Euro φορώντας ασπρόμαυρη μπλούζα και έχοντας κασκόλ του ΠΑΟΚ!
πηγή: sportdog.gr   

Δεν φεύγουν τα ...προφυλακτικά!!

Αγνωστο πώς και γιατί τα προφυλακτικά παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδιάθετα στο Ολυμπιακό Χωριό παρά το γεγονός ότι διατίθενται δωρεάν.
Δεν φεύγουν τα ...προφυλακτικά!
Οπως δήλωσε ένας από τους υπευθύνους, το ποσοστό της διάθεσης σε σύγκριση με το Πεκίνο έχει μειωθεί κατά 25%.
Με λίγα λόγια ή έχει χαθεί η διάθεση ή έχει αυξηθεί ο φόβος του αγνώστου ή το μυαλό των αθλητών αυτή τη φορά βρίσκεται αποκλειστικά στους αγώνες.
Πάντως, όπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες, στα προϊόντα αξίας 10.000 λιρών που έχουν κλαπεί από τα καταστήματα του Λονδίνου την πρώτη θέση έχουν τα προφυλακτικά, από τα οποία το 60% είναι μαϊμού!
Πηγή: Goal

Έκανε τα κουμάντα του ο Μαλεζάς!!

"O τρελός του χωριού" αποκαλύπτει την ειδική ρήτρα που έχει υπογράψει ο Στέλιος Μαλεζάς στο συμβόλαιο που υπέγραψε προ ημερών με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.
Έκανε τα κουμάντα του ο Μαλεζάς
Συγκεκριμένα, στο σχετικό έγγραφο υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης που προβλέπει ότι σε περίπτωση υποβιβασμού της γερμανικής ομάδας στη δεύτερη κατηγορία, τότε ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ μπορεί να μείνει ελεύθερος με αντίτιμο 300.000 ευρώ.

Με αυτό το "buy out" ο 27χρονος παίκτης θέλει να είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη και δεν θα χρειαστούν πολλά χρήματα, αν πέσει η Φορτούνα.
Πηγή: SportDay

Οι φανέλες των 70 ευρώ που κοστίζουν 38,80...!!

Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΟ τρελάθηκε και τα 'βαλε στη φτήνια. Στις δύο πίτσες η μία δώρο. Με 50 γιούρο βενζίνη, δώρο το πλύσιμο. Ετσι και ο κυρ Γιάννης ο Αλαφούζος. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Οι φανέλες των 70 ευρώ που κοστίζουν 38,80...
Για κάθε αίτηση εγγραφής στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», με τη μικρότερη έστω συνδρομή των 20 ευρώ, δώρο μια φανέλα του Παναθηναϊκού αξίας 70 ευρώ!
Για μία μόνο μέρα. Αύριο έχει, μεθαύριο δεν έχει. Μόνο για αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο ματς με τη Μάδεργουελ, από τις τρεις το μεσημέρι. Οσοι πιστοί προσέλθετε. Πριν συνεχίσω, όμως, θα ήθελα να κάνω μια σύντομη αναδρομή. Ευθύς εξ αρχής, όταν είχε μπει μπροστά αυτή τη διαδικασία, είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου. Και πολύ έντονα μάλιστα. Τα νούμερα που είχε πει ο Αλαφούζος ξεπερνάγανε και την πιο τολμηρή φαντασία.
Οτι δηλαδή, ύστερα από σχετική έρευνα που είχε διεξαχθεί, υπάρχουν 100.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που είναι «πρόθυμοι» να συμβάλλουν γενικώς στην οικονομική ενίσχυση της ομάδας! Από αυτούς οι 40.000 είναι «πρόθυμοι» να βάζουν σε ετήσια βάση από ένα χιλιάρικο έκαστος κατά μέσο όρο! Επειδή όμως ο κ. Αλαφούζος είναι σώφρων και εγκρατής, κατέβασε λίγο τον πήχη και τον έβαλε στις πραγματικές του διαστάσεις.
Είπε λοιπόν ότι από τις 2 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι εγγραφές μέχρι το τέλος της σεζόν υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν από συνδρομές στα ταμεία της ΠΑΕ τριάντα εκατομμύρια ευρώ! Σημαντικό μέρος των χρημάτων αυτών συμπεριλήφθηκε μάλιστα στο μπίζνες πλαν, στο φάκελο που κατέθεσε η ΠΑΕ, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Με την ταπεινότητά μου να λέει ότι αν μαζευτούν αυτά τα λεφτά θ' αλλάξει επάγγελμα και θα γίνει Χότζας στο τζαμί. Την πρώτη μέρα ανακοινώθηκε το εντυπωσιακό νούμερο του 1.169.600 ευρώ. Πλασματικό, βέβαια, αφού δεν ήταν λεφτά του κόσμου αλλά επωνύμων Παναθηναϊκών. Από κει και πέρα το πράμα ήρθε στα ίσα του. Τελευταίο νούμερο που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν τα 2.016.315 Γιούρο. Ούτε ένα εκατομμύριο δηλαδή στον ένα μήνα που ακολούθησε. Και τα μέλη μόλις που έχουν ξεπεράσει τις 5.000.
Οσος είναι δηλαδή ο σκληρός πυρήνας των οργανωμένων. Με το εξής εντυπωσιακό: Τα μέλη να είναι λιγότερα από τους 7.500 που έχουν αγοράσει μέχρι τώρα διαρκείας. Ο ένας στους τρεις δηλαδή που παίρνει διαρκείας δεν γουστάρει να είναι μέλος! Κάπως έτσι λοιπόν στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς τ' αφεντικό τρελάθηκε όπως λέγαμε και δίνει δώρο μαζί με την εγγραφή των 20 ευρώ μια φανέλα της περιόδου 2011-12 αξίας 70 ευρώ.
Επειδή λοιπόν αυτά τα εβδομήντα γιούρο μου φάνηκαν σαν πολλά, πήγα στην επίσημη ιστοσελίδα της μπουτίκ του Παναθηναϊκού να δω τις τιμές. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Φανέλα αυτής της περιόδου 2012-13 που είναι και πιο ακριβή στα 49 ευρώ. Οι περσινές επειδή έχει αλλάξει και η μόδα στα 38,80 ευρώ. Από πού κι ως πού λοιπόν το σότο με τα 70 γιούρο;
Για τόσο λακαμάδες τους περνάνε τους βάζελους; Εκτός αν όλες αυτές οι διαθέσιμες φανέλες που θα δώσουν αύριο δωρεάν γράφουνε πίσω «Καραγκούνης», έχουνε το νούμερο 26 κι επειδή του δώσανε του «τυπάρα» τον πούλο θεωρούνται σπάνιες και συλλεκτικές. Ακόμα κι έτσι, όμως, 70 γιούρο φανέλα ούτε από αλπακά να ήτανε. Αυτά.
Δεν βιάζουνε μόνο οι Πακιστανοί
ΣΑΦΩΣ και η εγκληματική ενέργεια του Πακιστανού εις βάρος της 15χρονης στην Πάρο προκαλεί αποτροπιασμό. Σαφώς και το γενικότερο θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι προϊόν οργανωμένου εγκλήματος. Επαγγελματίες διακινητές τους φτάνουν μέχρι τα σύνορα και τους εισάγουν στην Ελλάδα. Με Ελληνες συνεργάτες.
Οργανωμένο έγκλημα τους παραλαμβάνει στη συνέχεια και τους εγκαθιστά στις διάφορες περιοχές. Οργανωμένο έγκλημα τους εκμεταλλεύεται στις διάφορες δουλειές που κάνουν του ποδαριού. Τους προμηθεύει τα CD, τις τσάντες ή ότι προϊόντα μαϊμού πουλάνε. Το οργανωμένο έγκλημα κερδίζει από τις εισπράξεις. Ο λαθρομετανάστης βγάζει μόνο ένα πενιχρό μεροκάματο. Ενα τόσο μείζον θέμα δεν λύνεται με επιχειρήσεις σκούπα σαν κι αυτή αυτές τις μέρες στην Αθήνα.
Για λόγους εντυπώσεων και μόνο. Με αφορμή τον Πακιστανό-τέρας στην Πάρο, κι ενώ την ίδια ώρα η τρόικα με τους εγχώριους συνεργάτες της παίρνει με τα νέα μέτρα κεφάλια. Μόνο οι Πακιστανοί όμως βιάζουν; Τεράστια είναι η παράδοση και οι επιδόσεις των Ελλήνων σε αιμομιξίες και βιασμούς. Που για ευνόητους λόγους ελάχιστο μέρος αυτών έρχεται στη δημοσιότητα. Ελληνας ήταν ο παιδεραστής προπονητής μπάσκετ στο Ρέθυμνο.
Οπως και ο προπονητής ποδοσφαίρου στο Αιγάλεω. Και πολλές άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις: Στην Ιεράπετρα, εκπαιδευτικός και μέλος της Χρυσής Αυγής βίαζε και ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες.
Πρωταθλητές οι Ελληνες
ΔΕΝ μπορείς να το πας στον συμψηφισμό. Η κάθε εγκληματική πράξη έχει τη δική της αυτοτέλεια και ο δράστης πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Επαναλαμβάνω όμως ότι οι Ελληνες έχουν επί του θέματος εξαιρετικές επιδόσεις. Ηλικιωμένος Ελληνας στη Ρόδο ασελγούσε κατ' επανάληψη στην 6χρονη εγγονή του! Στρατιωτικός είχε βιάσει 16χρονο αγόρι στην Παλλήνη. Ελληνας βίαζε κατ' εξακολούθηση τη θετή 16χρονη κόρη του.
Ελληνας βίαζε στην Κόρινθο την ανήλικη κόρη του. Δύο 80χρονοι καταδικάστηκαν στην Αρκαδία για βιασμούς δύο ανήλικων κοριτσιών! Ελληνας παιδεραστής που δηλώνει μέλος της Χρυσής Αυγής συνελήφθη για βιασμό 15χρονης Αλβανίδας, την οποία κατέστησε έγκυο. Πατέρας τριών παιδιών προσφέροντάς της 100 ευρώ για να μην μιλήσει. Οταν όμως Ελληνας βιάζει 15χρονη Αλβανίδα το θέμα γίνεται μονόστηλο. Και εν πάση περιπτώσει μιλάμε για μια χώρα που έχει βγάλει έναν Δουρή.
Σαφώς και οι λαθρομετανάστες έχουν σημαντικό μερίδιο στην έξαρση της γενικότερης εγκληματικότητας. Οχι όμως το προνόμιο σ' αυτήν. Ειδικά στα σεξουαλικά εγκλήματα, οι Ελληνες είναι πρωταθλητές. Ολυμπιονίκες θα μπορούσες να πεις. Σε αιμομίκτες, παιδεραστές και κωλομπαράδες.
Ερώτηση: H Εύα Καϊλή επέστρεψε από την Αντίπαρο;
Δεν ζούσα μόνο για το γυαλί. -Αγγελική Νικολούλη
Πηγή: Goal

Οριστικά και Δευτέρες Σούπερ Λίγκα!!

Η Σούπερ Λίγκα και η Nova κατέληξαν, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στις συζητήσεις τους, για τη διεξαγωγή αγώνων της Σούπερ Λίγκας και τις Δευτέρες.
Οριστικά και Δευτέρες Σούπερ Λίγκα!
Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής θα βγει μετά την τέλεση των ρεβάνς της γ' προκριματικής φάσης του Europa League.
Αναφερόμαστε στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Μπνέι Γεχούντα και Μαρίτιμο-Αστέρα Τ. που θα κρίνουν την συνέχεια των δύο ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση και με δεδομένο ότι στα πλέι-οφ, 23-30 Αυγούστου, θα είναι και ο Ατρόμητος.
Η Nova θα καθορίσει συγκεκριμένη "ζώνη" τέλεσης των αγώνων τις Δευτέρες, μέρα που θα βγαίνει και μικρής διάρκειας εκπομπή.
Πηγή: sport-fm.gr

Έπεσε σε κώμα Κροάτισσα και ξύπνησε Γερμανίδα!!

Μια κοπέλα 13 ετών από την Κροατία μετά από ένα ατύχημα που είχε έπεσε σε κώμα.Η ανήλικη λίγο καιρό πριν το ατύχημα είχε ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών, ενώ παράλληλα έβλεπε γερμανικά προγράμματα στην τηλεόραση, ενώ προσπαθούσε  να διαβάζει γερμανικά βιβλία.
Όταν η κοπέλα ξύπνησε μετά από 24 ώρες εξακολουθούσε να είναι μια νεαρή Κροάτισσα η οποία όμως είχε ξεχάσει τη μητρική της γλώσσα και μιλούσε άπταιστα γερμανικά. 

Αυτή τη στιγμή, η 13χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της πόλης Σπλιτ όπου εξετάζεται από πλήθος ειδικών. Χαρακτηριστική της κατάστασης υπήρξε η δήλωση του ψυχιάτρου Mίχο Μίλας «τα παλαιότερα χρόνια αυτό θα θεωρείτο θαύμα, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει μια λογική εξήγηση απλώς δεν την έχουμε βρει ακόμη».

Ανάλογη ήταν και η δήλωση διευθυντή του Νοσοκομείου Ντουζομίρ Μαρασοβίτς που είπε «Ποτέ δεν ξέρεις πότε αναρρώνεις από ένα τέτοιο τραύμα αλλά και πως αντιδρά ο εγκέφαλος. Έχουμε κάποιες θεωρίες για την ώρα όμως περιοριζόμαστε στα γεγονότα, γιατί πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτική ζωή του ασθενούς». 

πηγή: newsbomb.gr

Λονδίνο 2012: Τσολακίδης: «Ικανοποίηση αλλά και… λύπη»

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στον Βασίλη Τσολακίδη ο τελικός στο δίζυγο στο Ολυμπιακό τουρνουά της ενόργανης γυμναστικής.
Ο Έλληνας γυμναστής, λίγο μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του και της ανάδειξής του στην έκτη θέση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη διάκριση αλλά και… λυπημένος καθώς θα μπορούσε να είχε φύγει με μετάλλιο από την Αγγλία.
«Σαφώς θα θέλαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω, γιατί μπορούσαμε να το πετύχουμε. Εφόσον ολοκλήρωνα το πρόγραμμα σωστά και είχα μία καλή έξοδο, θεωρώ ότι θα τερμάτιζα μέσα στους τρεις πρώτους. Η 6η θέση και το γεγονός ότι είμαι Ολυμπιονίκης μου δίνει ικανοποίηση, αλλά όταν μένεις για λίγο εκτός μεταλλίων, σου αφήνει και μια λύπη», ήταν τα πρώτα του λόγια στην «ΈραΣπορ».
Και συνέχισε αναφορικά με τα επόμενα σχέδιά του: «Το τι θα συμβεί αύριο, θα το δούμε... από αύριο. Είμαι 33 χρονών και το τι θα γίνει στην συνέχεια θα το δούμε στο επόμενο διάστημα».

Σοκαρισμένοι στα Γιαννιτσά από τα επεισόδια με Ηρακλή!!

Στην Αναγέννηση Γιαννιτσών καταδίκασαν τα επεισόδια στο φιλικό της Δευτέρας (06/08) με τον Ηρακλή.
Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η νίκη (1-0) του Ηρακλή απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, καθώς κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί του «Γηραιού» φρόντισαν με τους τραμπουκισμούς τους να τινάξουν στον «αέρα» το φιλικό και να βάλουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων.
Περίπου 100 φίλοι του Ηρακλή που βρέθηκαν στα Γιαννιτσά πέταξαν δύο φωτοβολίες, τη μία εντός αγωνιστικού χώρου και την άλλη στο σκέπαστρο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αντιδράσουν. Ακολούθησαν επεισόδια και μεταξύ των ανθρώπων που ξυλοκοπήθηκαν, σύμφωνα με τους «κυανόλευκους», ήταν ο πρόεδρος, Καραογλανίδης!
Μάλιστα, η ομάδα της Πέλλας ανακοίνωσε: «Η διοίκηση της ΠΑΕ Αναγέννηση Γιαννιτσών μέσω του προέδρου της κ Καραογλανίδη που και αυτός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τους αστυνομικούς κ. Περδικατση, κ. Γιόντση, κ. Πετρίδη για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για να προστατεύσουν την ομάδα μας και τους φιλάθλους μας από τους οπαδούς τους Ηρακλή. Η διοίκηση καταδικάζει την αθλία συμπεριφορά των οπαδών του Ηρακλή και τους τραμπουκισμούς τους και εύχεται να είναι η τελευταία φορά που δημιουργούν πρόβλημα».
Πηγή φωτό: www.bluearena.gr

Eλληνες... χάσαμε!!

Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Λονδίνο, αυτό είναι η αποτυχία της ελληνικής αποστολής να προσφέρει επιτυχίες, όμοιες με εκείνες που μας είχε συνηθίσει κατά το παρελθόν.
Μπορεί η λέξη «αποτυχία» να φοβίζει, άλλους να τους κάνει επιφυλακτικούς ως προς το χαρακτηρισμό της μέχρι τώρα παρουσίας μας στο Λονδίνο, όμως θα πρέπει -κατά την ταπεινή μου άποψη- να δούμε τα πράγματα ψυχρά, ρεαλιστικά και φυσικά να μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά.
Ο στίβος -κυριολεκτικά- βυθίστηκε, το πόλο πήγε περίπατο και αν δεν υπήρχαν ο Ηλιάδης και τα κορίτσια της Κωπηλασίας (Τσιάβου - Γιαζιτζίδου) θα μπορούσαμε κάλλιστα να μιλήσουμε για το πατατράκ της τετραετίας.
Τα αίτια της παταγώδους αποτυχίας δεν θα πρέπει να τα αναζητήσουμε μόνο στην οικονομική κρίση. Γιατί βγήκαν αθλητές μας και την επικαλέστηκαν, μιλώντας για τη στήριξη που δεν έχουν πλέον από την Πολιτεία, τις τραγικές εγκαταστάσεις κ.α.
Συμφωνούμε και είμαστε μαζί τους, αλλά μήπως πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός θα πρέπει να αρχίσει να... απαγκιστρώνεται από την κρατική χρηματοδότηση σε επίπεδο αθλητών; Εξυπακούεται, βέβαια, ότι σε επίπεδο εγκαταστάσεων και συνεργασίας με τις ομοσπονδίες θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ανάπτυξης αυτών των αθλημάτων και προσφοράς των απαραίτητων εφοδίων προς τους αθλητές για να μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό.
Ομως, θα πρέπει -επιτέλους- να επιλέξουν και οι αθλητές, αλλά και οι ομοσπονδίες με ποιο τρόπο θα πορευθούν στο μέλλον, γιατί τα πράγματα καλύτερα και μετά τα φετινά τραγικά αποτελέσματα, δεν μπορούν να γίνουν σε επίπεδο οικονομικής χρηματοδότησης.
Αν στην εικόνα που εμφανίζουμε ως χώρα σε αθλητικό επίπεδο στο Λονδίνο, προσθέσουμε και την αποτυχία της εθνικής ομάδας μπάσκετ να προκριθεί στο Ολυμπιακό τουρνουά, τότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε.
Όμως, μήπως είναι η παρουσία αυτή που έχουμε στο Λονδίνο η απολύτως φυσιολογική για τα ελληνικά χρώματα, τις δυνατότητές μας και τις συνθήκες δουλειάς;
Μήπως η παραγωγή μεταλλίων των προηγούμενων ετών και κυρίως η... φούσκα που άρχισε να φουσκώνει ενόψει 2004 έχει πλέον παύσει τη δραστηριοποίησή της;
Μήπως οφείλουμε άπαντες να προσγειωθούμε στη σκληρή πραγματικότητα; Διότι λεφτά πλέον δεν υπάρχουν. Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε αυτά των χορηγών. Αρα; Μήπως πρέπει να στραφούμε σε επιλογές πιο παραδοσιακές και πιο αθλητικές, ενδεχομένως και ρεαλιστικές για τα ελληνικά δεδομένα;
Τα ερωτήματα αυτά είναι αρκετά δύσκολο να βρουν σήμερα απαντήσεις. Κατά κύριο λόγο απαιτείται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν με τον επαγγελματικό αθλητισμό, που σε πολλές περιπτώσεις προϋποθέτει και τη χρήση ουσιών, ή θα αρκεστούν στην αξία της συμμετοχής και τη διεκδίκηση μεταλλίων που όταν θα τα κατακτάμε ως χώρα θα ξέρουμε ότι είναι προϊόν δουλειάς και όχι... προϊόν με την αυστηρή έννοια της λέξης.
Δύσκολοι καιροί για μια τέτοια κουβέντα...


πηγή: onsports.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ενόργανη γυμναστική: Στην έκτη θέση ο Τσολακίδης!!

Την έκτη θέση της τελικής κατάταξης κατέλαβε ο Βασίλης Τσολακίδης στο Ολυμπιακό τουρνουά της ενόργανης γυμναστικής στο δίζυγο.
Ο Έλληνας αθλητής, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες αναδείχθηκε έκτος Ολυμπιονίκης συγκεντρώνοντας 15.300, όπως και ο Ρώσος Εμίν Γκαρίμποφ.
«Χρυσός» ήταν ο Φενγκ Ζε από την Κίνα με 15.966 βαθμούς, ενώ «αργυρός» ήταν ο Μάρσελ Νιούγεν από την Γερμανία με 15.800 και το χάλκινο κατέκτησε ο Χάμιλτον Σαμπό από την Γαλλία με 15.566.
Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού:
1.Φενγκ Ζε (Κίνα) 15,966
2.Μάρσελ Νιούγεν (Γερμανία) 15,800
3.Χάμιλτον Σαμπό (Γαλλία) 15,566
4.Καζουχίτο Τανάκα (Ιαπωνία) 15,500
5.Ντανιέλ Κοράλ Μπαρόν (Μεξικό) 15,333
6.Εμίν Γκαριμποβ (Ρωσία) 15,300
-.Βασίλης Τσολακίδης (Ελλάδα) 15,300
8.Γιοσούκε Τανάκα (Ιαπωνία) 15,100
9.Ζανγκ Τσενγκλόνγκ (Κίνα) 13,808


πηγή: onsports.gr

Έφτασε Ελλάδα ο Μπανγκουρά!!

Το μεσημέρι της Τρίτης αφίχθηκε στη χώρα μας ο Σάμι Μπανγκουρά για να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Πανσερραϊκό.
Έπειτα από καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων ο Σάμι Μπανγκουρά επιτέλους πάτησε το πόδι του στη χώρα μας.
Ο επιθετικός από τη Γουινέα αφίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (07/08) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και το απόγευμα θα περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις πριν ενσωματωθεί στην αποστολή των «λιονταριών».


πηγή: onsports.gr

Μιράντα: «Να αποδείξουμε ότι είμαστε φαβορί»

Ο Ράφαελ Μιράντα παραδέχεται ότι η Μαρίτιμο έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο επισημαίνει ότι πρέπει να αποδείξει ότι είναι φαβορι στο γήπεδο.
«Μετά το πρώτο παιχνίδι, ο Αστέρας αποδείχτηκε καλύτερη ομάδα από ότι περιμέναμε. Η ισοπαλία με γκολ στην Ελλάδα δεν είναι κακή, αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. ΜΠορεί η ομάδα τους να αντιδράσει διαφορετικά. Ξέρουμε πως με λευκή ισοπαλία προκρινόμαστε, αλλά θα είναι πολύ επικίνδυνο να παίξουμε έτσι. Θέλουμε να νικήσουμε. Το να αποδεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί δεν ξέρω αν είναι ιδανικό. Θεωρητικά έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε κουραστεί να βλέπουμε ότι αυτό δεν υπάρχει. Αυτό το μικρό πλεονέκτημα, μπορούμε να το κάνουμε μεγάλο κατά τη διάρκεια του αγώνα», τόνισε ο μέσος της Μαρίτιμο.


πηγή: onsports.gr

Η Παναχαϊκή ανακοίνωσε Σολάκη!!

Τον αντικαταστάτη του Εμίλιο Φουρτάδο στο πρόσωπο του Ηλία Σολάκη βρήκε η Παναχαϊκή!
Με την εμπειρία του Ηλία Σολάκη ενίσχυσε την επιθετική της γραμμή η Παναχαϊκή και την Τρίτη (07/08) το απόγευμα ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην άσου του Αστέρα Τρίπολης. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος στράικερ επιστρέφει στην Πάτρα έπειτα από 11 χρόνια, καθώς αγωνίστηκε στους «κοκκινόμαυρους» από το 1998 έως και το 2001.
Η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ανακοινώνει τη μεταγραφή του Ηλία Σολάκη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών και σήμερα θα μεταβεί στην Πάτρα.
Ο Ηλίας Σολάκης έχει αγωνιστεί περισσότερες από 350 φορές στην Α΄ και Β΄ Εθνική με διάφορες ελληνικές ομάδες και έχει αναδειχθεί κατ’ επανάληψη πρώτος σκόρερ στην Α΄ Εθνική Κύπρου αγωνιζόμενος με την ομάδα ΑΠΟΕΛ, όταν σε 25 συμμετοχές πέτυχε 15 γκολ. Ο Ηλίας Σολάκης σε 350 συμμετοχές στα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα έχει πετύχει περισσότερα από 190 γκολ».

Θέλει και Μπάλακ η Σανγκάι Σενουά!!

Για την απόκτηση του Μίκαελ Μπάλακ είναι πιθανό να κινηθεί η Σανγκάι Σενουά, θέλοντας να κάνει συμπαίκτη ξανά τον Γερμανό μέσο με τους Ανελκά και Ντρογκμπά!
Δημοσιεύματα από τη Γερμανία θέλουν τον Μίκαελ Μπάλακ να μιλά με την ομάδα από την Κίνα, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του παρέα με τους πρώην συμπαίκτες του στην Τσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Νικολά Ανελκά.
Ο Μπάλακ είναι πλέον ελεύθερος από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ έχουν ενδιαφερθεί και οι Νιου Γιορ Ρεντ Μπουλς, από το MLS, για την απόκτησή του.
Βέβαια, όπως έπεισε ο Ανελκά τον Ντρογκμπά, δεν αποκλείεται να πειστεί και ο 35χρονος Μπάλακ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...


πηγή: onsports.gr

«Άρης… Μουτζαχεντίν!»

«Όλοι πρέπει να κόψουμε τον εγωισμό μας και να βάλουμε πιο πάνω την ομάδα. Μέση λύση δεν υπάρχει, ξεφτιλίζεσαι. όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από τον Άρη, θα έχει πρόβλημα με εμένα. Ορισμένα παιδιά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις την πίεση από 10-15 χιλιάδες κόσμο στο Χαριλάου. Είναι ορισμένοι που μπορεί να φύγουν… σαν τα κουνέλια!».

«Χαστούκια θα φάμε, είμαστε όμως δυνατοί να σηκωθούμε; Είμαστε και θα το αποδείξουμε στην πρώτη ευκαιρία. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Θέλω όλοι να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Είναι αγνή προσπάθεια. Να έρθει ο κόσμος στις δύσκολες στιγμές».


«Όποιοι θέλουν να συστρατευτούν ας συνεχίσουν να το κάνουν, όσοι όχι, ας φύγουν. Δεν κρατάμε με τον ζόρι κανέναν. Χωρίς να αγγίζω τις ακραίες καταστάσεις. Σε αυτό το σωματείο θέλω να δουλέψω και να καταθέσω την ψυχή μου».


Η εικόνα που άφησε ο Μάκης Κατσαβάκης από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Κανονικός προπονητής, δουλευταράς, σοβαρός και έτοιμος να δουλέψει και στην παραμικρή λεπτομέρεια χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη του, ο Κατσαβάκης δείχνει πως έχει τα φόντα να πετύχει στον Άρη.
Το αν θα τα καταφέρει βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, την τύχη αλλά και αναμφίβολα από τα αποτελέσματα, που είναι πάντα το ανώτερο κριτήριο για έναν προπονητή.

Για τον Κατσαβάκη, πάντως, τα πράγματα κυλήσανε και κυλάνε όπως τα θέλει και θεωρεί σίγουρα πως υπάρχουν ακόμη τα περιθώρια βελτίωσης, αν και ο χρόνος πιέζει. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη, στις δύο εβδομάδες δουλειάς στο Πράτο γνώρισαν από πρώτο χέρι τη φιλοσοφία του ως προπονητή αλλά και ως άνθρωπο.

Ως το σημαντικότερο και τελευταίο συνεντευξιαζόμενο πρόσωπο στο Πράτο, ο προπονητής του Άρη, Μάκης Κατσαβάκης, εμφανίστηκε –στην κουβέντα που είχαμε για λογαριασμό του ''Metrosport''- απόλυτα ρεαλιστής. Επεξηγηματικός με παραδείγματα πολλά, χαριτολογώντας κάποιες φορές, προσπάθησε να δώσει στον κόσμο του Άρη να καταλάβει επ? ακριβώς την φιλοσοφία του, ζητώντας από αυτόν την απόλυτη στήριξή του. Όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα….


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ο 59χρονος προπονητής του Άρη αρχικά μας έδωσε το στίγμα των συμπερασμάτων που αποκόμισε από τις δύο εβδομάδες δουλειάς του με τους ποδοσφαιριστές στο Πράτο της Βόρειας Ιταλίας.
«Ήταν μια περίεργη προετοιμασία, υπό την έννοια ότι δεν ήταν προγραμματισμένη όπως συνήθως θέλουμε να είναι, δηλαδή μία προετοιμασία διάρκειας 7 με 8 εβδομάδες. Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε πολύ αργά. Βρήκα μια κατάσταση όπως ήταν και έπρεπε μέσα από τα οικογενειακά διπλά, τα οποία σε αυτή την φάση είναι άκρα επικίνδυνα για τραυματισμούς, να γνωρίσω τα παιδιά που ήταν και στο δυναμικό των Τμημάτων Υποδομής του Άρη. Ήρθαν κάποιοι να δοκιμαστούνε γιατί βάσει του νόμου έπρεπε να αποκτήσουμε αναγκαστικά παίκτες κάτω των 24 ετών, για τους οποίους κανένας δεν έχει πλήρης εικόνα, διότι προσωπικά τουλάχιστον δεν είχα την πολυτέλεια να γνωρίζω τι γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες. Όλοι αιφνιδιαστήκαμε στο κομμάτι αυτό γιατί είδαμε ότι υπάρχουν αξιόλογα παιδιά και ήρθαμε στην Ιταλία να μπούμε με δυνατά φιλικά και παράλληλα να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση. Προσπαθήσαμε με τους συνεργάτες μου να κάνουμε ένα πρόγραμμα που να μην αφήνει περιθώρια για τραυματισμούς. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάτι το σημαντικό όσο αφορά το κομμάτι αυτό. Λαμβάνοντας υπόψη πάντα και το εμπορικό κομμάτι των φιλικών, το οποίο παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο στις μεγάλες ομάδες, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τα παιδιά, σωματικά και ψυχικά το πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν. Είναι κάποια συμπεράσματα που έβγαλα για ορισμένα από τα παιδιά που ενδεχομένως να έχουν απόκλιση λάθους 10-15%. Γι? αυτό δεν θα πάρουμε εύκολα αποφάσεις και για το θετικό και για το αρνητικό. Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, εκτός από τις δύο μεταγραφές άνω των 24 ετών που μας έμειναν μετά την απόκτηση του Πουλίδο, ενδεχομένως να αποκτηθεί ακόμη ένας κάτω από 24 για τον χώρο της επίθεσης και να ολοκληρωθεί έτσι το ρόστερ της ομάδας».

Σε ερώτηση για το αν θα προτιμούσε να είχε περισσότερες ημέρες για δουλειά, αλλά και πιο ολοκληρωμένο το παζλ του, απάντησε:
«Θα ήθελα να έχω δύο εβδομάδες επιπλέον πριν η ομάδα έρθει στην Ιταλία και κυρίως θα ήθελα να έχω τις μεταγραφές τις δύο, ειδικά του χαφ, ο οποίος πρέπει να προσανατολιστεί στο τακτικό κομμάτι. Ο φορ είναι ξεκομμένο κομμάτι. Για αυτόν θα δουλεύει όλη η ομάδα έτσι όπως σχεδιάζουμε το παιχνίδι μας, οπότε αυτός που θα αποκτηθεί, θα μπει πιο εύκολα. Είναι ο χώρος του αυτοσχεδιασμού που εκεί παίζει μεγαλύτερη βαρύτητα αυτό και βέβαια τα παιδιά όλα ήταν πολύ σημαντικό ότι πήραν ένα μπαρούτι, μία μάχη πολύ δυνατή, κόντρα σε καλές ομάδες, κόντρα σε… βρόμικες ομάδες. Τους είχα προϊδεάσει όμως. Μέσα από το DVD, πλέον, καταγράφουμε όλες τις φάσεις που ήταν υπέρμετρα σκληρές εις βάρος τους αλλά διδακτικές παράλληλα».


Ο ΚΟΡΜΟΣ

Μετά το πέρας και του βασικού κομματιού της δουλειάς του ο Μάκης Κατσαβάκης δείχνει να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ που θα έχει στην διάθεσή του. Επιπλέον, φαίνεται ότι σιγά σιγά, στο μυαλό του, αρχίζει και αποκρυσταλλώνεται ένας σκελετός…

«Πάντα έχουμε κάτι στο μυαλό μας αλλά συνήθως έρχεται η ίδια η πραγματικότητα αυτό να στο αλλάξει. Λίγο πολύ ένας σχεδιασμός βγαίνει, παράλληλα ψάχνουμε και τις εσωτερικές λύσεις για να έχουμε ελαστικότητα σαν ομάδα. Να μπορούνε μέσα στην διάρκεια των αγώνων οι παίκτες να αλλάζουν ρόλους. Να πηγαίνουμε σε ένα σχήμα πιο βαρύ, πιο ευέλικτο. Αυτό που θέλουμε στην παρούσα φάση, όμως, είναι να πάρουν τα παιδιά γεύση και από το Χαριλάου. Ορισμένα παιδιά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις την πίεση από 10-15 χιλιάδες κόσμο. Αυτό είναι ένα άλλο τεστ μέσα από το οποίο θα τσεκάρω τον ψυχισμό τους. Είναι ορισμένοι που μπορεί να φύγουν… σαν τα κουνέλια. Αυτό πρέπει να το γνωρίζω και να το γνωρίζουν και αυτοί, για να μην λένε μετά δεν με βάζει ο προπονητής».


ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ


Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας του Άρη, η αλήθεια είναι πως έγινε πολύς λόγος για την αμυντική τακτική που ακολουθεί ο Μάκης Κατσαβάκης. Άλλωστε είναι γνωστό από την χρόνια καριέρα του στα γήπεδα ότι είναι ένας προπονητής ο οποίος αρέσκεται να χτίζει ομάδες που θα ξεκινάνε πάντοτε με στόχο να κρατήσουν το μηδέν και με προσπάθεια στην επίθεση να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλει και ζητάει από τους παίκτες του είναι… παραγωγική άμυνα.

«Η δικιά μας η άμυνα πρέπει να είναι παραγωγική για την επίθεση. Δεν μπορεί να είναι στείρα. Είναι αυτό που παρουσιάζει η Τσέλσι. Κάνω μια επίθεση και περιμένω το μοιραίο. Είναι ένας από τους τρεις δρόμους για να φτάσω στο γκολ. Ένας είναι να πάω οργανωμένα, ένας να πάω με κλέψιμο και ένας με ατομικές ενέργειες. Για το τελευταίο πρέπει να έχω παίκτες υψηλού επιπέδου. Οργανωμένα μπορούμε να το κάνουμε στον βαθμό που μας επιτρέπει η προσωπική μας ευφυΐα και η φυσική μας κατάσταση και το κλέψιμο είναι το πρώτο στοιχείο το οποίο είδαμε από την πρώτη παγκόσμια δύναμη που λέγεται Ισπανία. Πρεσάρει πολύ ψηλά και κλέβει την μπάλα. Χρονομέτρησα σε μία προπόνηση πόση ώρα θα κάνουν τα παιδιά να κλέψουν την μπάλα. Οι Ισπανοί καταρρίψαμε το φράγμα της Εθνικής Βραζιλίας που ήταν το 1982 με 16 δευτερόλεπτα μάξιμουμ, αυτοί το κατεβάσανε στα 10 και στα 12. Η Ισπανία δεν περιμένει να πάρει την μπάλα, αυτοί την κλέβουν. Εμείς σαν Άρης αν δεν κλέψουμε, δεν πρεσάρουμε, τι θα αντιπαραθέσουμε».

ΑΔΙΑΚΟΠΟ ΤΡΕΞΙΜΟ, ΠΡΕΣΙΝΓΚ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Είναι καταφανέστατο. Το έλλειμμα ποιότητας του ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει ένας και μόνος τρόπος να «καλυφθεί» και να αναπληρωθεί εν όψει του φετινού πρωταθλήματος. «Τρέξιμο. Γρήγορα!» φωνάζει ο Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος με το αδιάκοπο πρέσινγκ και την ταχύτητα προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη ποιότητας. «Θέλει συντονισμό, να είναι καθολικό και διαδοχικό. Εάν ένας δύο είναι αφηρημένοι, το παίζουν βαριά πεπόνια και δεν συμμετέχουν, πως μπορεί να με βοηθήσει εμένα. Όταν κάποιος ζει στον κόσμο του και όλη η ομάδα έχει βγάλει τα συκώτια της από το τρέξιμο;»


ΣΚΕΨΕΙΣ...

Στα τέσσερα δυνατά φιλικά επί Ιταλικού εδάφους ο Μάκης Κατσαβάκης «πειραματίστηκε» αρκετά. Είχε την ευκαιρία να το κάνει και το έκανε. Πλέον, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, η έναρξη του πρωταθλήματος πλησιάζει και ο 59χρονος φαίνεται να έχει σκεφτεί τα συστήματα που αρμόζουν και ταιριάζουν σε αυτή την ομάδα.

Με τρία στόπερ, πράγματα το οποίο δοκίμασα, δεν θα παίξουμε, ιδίως αν υπάρχει ένας αντίπαλος επιθετικός. Αφήνεις έναν υπεράριθμο πίσω για λόγους ασφαλείας. Αυτό όμως είναι κίνηση της στιγμής. Όταν θα έρθει η στιγμή να χάσουμε τα μπλοκαρίσματα μπροστά και σπάσει η ομάδα, ο ελεύθερος παίκτης πρέπει να βγει μπροστά, να κάνει ασφυκτική πίεση, με φάουλ τακτικής για να δώσει στηρίγματα πίσω. Αυτή είναι μία πάγια φιλοσοφία που την βλέπουμε από τον Πουγιόλ και τον Πικέ όταν φεύγουν σαν… Καμικάζι. Όταν λοιπόν έχεις έναν αντίπαλο επιθετικό πάντα ο ένας πηδάει στην μεσαία γραμμή. Συμφωνεί ο σωματότυπός του και η ποδοσφαιρική του ευφυΐα να παίξει 6άρι στιγμιαίο; Εδώ χρειάζεται ένα παιδί όχι δύσκαμπτο και δύστροπο».


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Με μέσο όρο ηλικίας, μέχρι στιγμής, τα 23 χρόνια στο ρόστερ του, ο Άρης είναι αλήθεια ότι υπολείπεται των εμπειριών. Ωστόσο αυτό το στοιχείο είναι το τελευταίο που μετράει για τον Μάκη Κατσαβάκη…

«Η εμπειρία είναι σχετικό. Παίζει ο άλλος 20 χρόνια και είναι άπειρος. Είναι η συνάρτηση του χρόνου και της παρατηρητικότητας. Μπορεί να έχει χρόνια αλλά να μην έχει παρατηρητικότητα, το πιο αυστηρό από τις δυο αυτές παραμέτρους. Άλλος στα 18 την έχει, άρα είναι έμπειρος. ?Έχω συναντήσει άπειρους τέτοιους ποδοσφαιριστές, με δύο Μουντιάλ ο άλλος και μου έκανε νερά πίσω στην άμυνα. Αυτός λογίζεται έμπειρος; Να παίξει ένα-δύο το ένα σέντερ μπακ με το άλλο; Δηλαδή πας με το αυτοκίνητό σου, με 180, χωρίς ορατότητα να μπεις στην στροφή; Θα τους… φας όλους. Δεν υπάρχει λόγος».


ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Στην διάρκεια μιας προετοιμασίας λογικό είναι να υπάρχουν οι απογοητεύσεις και οι εκπλήξεις. Πηγαίνοντας την κουβέντας μας σε πιο… ατομικό επίπεδο, ο Κατσαβάκης αναφέρθηκε στους παίκτες που οι ίδιος ξεχώρισε.

«Η απογοήτευση και να υπάρχει δεν την λέμε. Εντίμως όμως μιλώντας, δεν απογοητεύτηκα από κανέναν, αν εξαιρέσουμε κάποια μικροεπεισόδια τα οποία ήταν φυσιολογικά. Απλά, εγώ λέω και στα παιδιά. Εδώ ήρθες για να παίξεις, αν δεν θέλεις δεν γίνεται. Αν πιστεύω ότι εσύ θα μου λύσεις το πρόβλημα και τους υπόλοιπους τους παραμελήσω, έχω χάσει το παιχνίδι. Όλοι πρέπει να κόψουμε τον εγωισμό μας και να βάλουμε πιο πάνω την ομάδα. Μέση λύση δεν υπάρχει, ξεφτιλίζεσαι. Από την άλλη, ο Διούδης. Είναι μεγάλη έκπληξη η οποία ήταν ενθαρρυντική με το τελικό, ήρθε να προστεθεί και το αλάνθαστο παιχνίδι του απέναντι στην Καϊσέρισπορ. Τον είπα μετά, στην θεωρεία, ότι το 10 σε αδικεί. Ο Άρης έχει κερδίσει έναν τερματοφύλακα μεγάλης εμβέλειας και επειδή είναι ένα σοβαρό παιδί , αν πάριε περισσότερη δύναμη και ισορροπήσει όλο του το μυϊκό του σύστημα θα είναι καταπληκτικός. Διαβάζει όλες τις φάσεις. Είναι τερματοφύλακας της λογικής, όχι του ενστίκτου.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Στο διάστημα δύο εβδομάδων στην Βόρεια Ιταλία υπήρξαν τρία κρούσματα απειθαρχίας ποδοσφαιριστών του Άρη. Ο Κώστας Καζναφέρης, ο Μπάμπης Οικονομόπουλος και ο Γιώργος Κατίδης απόκλιναν από τα «θέλω» του κόουτς στο συγκεκριμένο κομμάτι και επειδή ο 59χρονος είναι ένας άνθρωπος της πειθαρχίας, λίγο έλλειψε να προκύψουν… ελλείψεις. Αρχικά για το θέμα του Καζναφέρη, απάντησε: «Κατάλαβε το λάθος του. Του εξήγησα: αντέδρασες. Προς τι; Σου είπα κάνε αυτό και μου έλεγες τα δικά σου. Δεν κατάλαβα. Την συγνώμη δεν την ήθελα για να ικανοποιήσω το εγώ μου, ούτε για να δημιουργήσω τάσεις άγχους, αλλά έτσι πρέπει να λειτουργεί μία ομάδα. Εκεί τελείωσε το θέμα. Το έχω ξεχάσει ήδη, ας το ξεχάσει και ο ίδιος για το καλό του Άρη. Εγώ τον αγκάλιασα. Όταν ζήτησε συγνώμη μπροστά στα παιδιά, τον είχα αγκαλιά. Ήταν μια κακιά στιγμή, όπως συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες», για να συνεχίσει με τον Κατίδη: «Το παιδί μπορεί να κάνει ό,τι κάνει και επίτηδες, γιατί θέλει να φύγει. Θα μου πει, βοήθησε με να φύγω από την ομάδα; Πως θα σε βοηθήσω; Αφού είσαι εδώ, είσαι και εκεί». Για τον αν οι ομάδες του χτίζονται πρώτα από στα αποδυτήρια και μετά… στο γήπεδο, υποστήριξε: «Οι υγιείς σκεπτόμενοι φίλαθλοι δεν θέλουν να δούνε ξανά αυτά που γινότανε στα αποδυτήρια. Είναι ένα κεφάλαιο που θέλει πολλή δουλειά. Γίνονται συνεχώς συγκρούσεις, αναπόφευκτες, μετωπικές», ενώ για το αν μπορεί να βοηθήσει η ελληνοποίηση που κατ? ανάγκη στην ουσία προκύπτει, σημείωσε: «Θα βοηθήσει γενικά το ποδόσφαιρο τις χώρας μας. Αφού γκρεμιστήκαν τα πάντα. Από την στάχτη κάτι μπορεί να βγει, αρκεί να το εκμεταλλευτούμε. Εγώ χρόνια το φωνάζω αυτό. Ο Σουνάς για παράδειγμα σε λίγα χρόνια θα αξίζει μια περιουσία, όπως κι άλλα παιδιά, αρκεί να δείξουμε εμπιστοσύνη εμείς και ο κόσμος. Χαστούκια θα φάμε, είμαστε όμως δυνατοί να σηκωθούμε; Είμαστε, αρκεί να μας αντέξουν αυτοί που μας φέρανε στην ομάδα».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Ένα σημαντικό κεφάλαιο της καλοκαιρινής περιόδου, είναι πάντοτε το μεταγραφικό. Ο κόσμος γι? αυτό αγωνιά, γι? αυτό ενδιαφέρεται. Ο Μάκης Κατσαβάκης έδωσε την δική του απάντηση. Μίλησε για το υπάρχον υλικό, τους υποψήφιους στόχους του Άρη, ενώ έκανε λόγο και για τους παίκτες της Κ20 που πέρασαν τα δοκιμαστικά του και που θα εισηγηθεί θετικά στην διοίκηση, με την επιστροφή της ομάδας, για την υπογραφεί των επαγγελματικών τους συμβολαίων.

«Πιστεύω ότι υπάρχει καλή διάθεση από τους ανθρώπους που είναι στην διοίκηση. Εάν μου πουν σε κάποια στιγμή: κόουτς κοίτα να δεις οικονομικά δεν βγαίνουμε, δεν μπορούμε αυτούς να τους πάρουμε, εγώ δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, θα συνεχίσω να δουλεύω. Πρέπει να βρούμε κάτω των 24 ετών τι υπάρχει στην αγορά, να ξοδέψουμε δύο δραχμούλες, όχι παραπάνω για να κάνουμε κάποιες προσθήκες. Θα πατήσουμε σε αυτό που έχουμε», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είχαμε κάποιους αρχικούς στόχους, όπως ο Οσμάν για παράδειγμα, που απομακρύνθηκαν. Από τους υπάρχοντες αμυντικούς χαφ κανείς δεν μπορεί να παίξει στόπερ, ούτε ο Τριανταφυλλάκος, ο Μανόλης (σ.σ. Παπαστεριανός) μόνο κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και πάλι ως τρίτος. Εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε σε έναν μέσο που μπορεί να παίξει και στόπερ γιατί η χρονιά είναι μεγάλη και όλοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Πρέπει να βάλεις τα θεμέλια, εάν δεν έχεις μια βάση, στην άμυνά σου, δεν κάνεις τίποτα. Το οικονομικό είναι πολύ στενό. Πρέπει να βρούμε λαχείο. Για να κάνουμε το μικρότερο ποσοστό λάθους πρέπει να πάμε στην Ελληνική αγορά, γιατί ξέρουμε τους παίκτες, ξέρουν και αυτοί τις καταστάσεις». Τον ρωτήσαμε και για την περίπτωση του επιθετικού από την Μπενφίκα, του Μίτσελ, για να απαντήσει σχετικά: «Δυστυχώς δεν μας τον δίνει η Μπενφίκα. Είναι ακριβώς. Μου άρεσε πολύ. Απορώ πως μπήκε στον κόπο να διαπραγματευτεί μαζί μας όταν η Μπενφίκα τον βάζει στο φιλικό με την Γιουβέντους.
Σαν μια καλή λύση ελληνική ήταν ο Χαριστέας, αλλά ποτέ δεν απάντησε. Επίσης μια καλή λύση, αξιόπιστη, ήταν ο Κυβελίδης, ο οποίος και αυτός δεν περίμενε και έφυγε, οπότε θα πάμε να κοιτάξουμε αλλού». Για τους παίκτες από τα Τμήματα Υποδομής, απάντησε: «Όλοι είναι ικανοί. Σχεδόν όλοι θα υπογράψουν. Πρέπει να ενσωματωθούν με την ομάδα», ενώ για τους τερματοφύλακες και το αν θα πρέπει να αποκτηθεί ακόμη ένας πίσω από τον Βελλίδη και τον Διούδη, απάντησε: «Περιμέναμε και είπαμε να μην έρθει αυτός που θα μας κόστιζε 30-40 χιλιάρικα (σ.σ. Στρατηλάτης) και να βάλουμε στην σκιά τον Διούδη. Οικονομικά εδώ γλιτώνουμε ένα ποσό γιατί και ο Μάρκος με τον Σωκράτη έχουν άριστες σχέσεις, πράγμα που βοηθάει πολύ στην συνεργασία τους».

ΟΙ ΕΞΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ο Άρης, μέχρι στιγμής, έχει προχωρήσει στην απόκτηση έξι στον αριθμό ποδοσφαιριστών. Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Ρούμπεν Πουλίδο. Ο Μάκης Κατσαβάκης κάνει μια πρώτη… αποτίμηση των μεταγραφών του:
«Είμαι ικανοποιημένος. Ο Παντίδος πατάει καλά, έχει αντοχή. Ο Γκέσιος αν και έχει δύο πόδια ταλαιπωρημένα δείχνει στοιχεία. Ο Ασλανίδης πιστεύω είναι ένας καλός πασπαρτού. Εξαιρετικός χαρακτήρας, οι πληροφορίες που είχαμε συλλέξει είναι απόλυτα σωστές. Ο Πουλίδο είναι ένα παιδί από πρώτο χέρι πληροφορίες θετικότατο. Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη με τον τραυματισμό του, αν τον ξεπεράσει θα τον βάλουμε έστω και για λίγο στα φιλικά. Ο Ηρακλής ήρθε με τρεις γεμάτες σεζόν, 37 αγώνες πέρυσι στην Football League. Ακόμη η άμυνά του είναι με ένστικτο, δηλαδή πάει στα κόκκινα. Έχει λογική με την μπάλα, ξέρει πότε θα κόψει, πότε θα υποδεχτεί την μπάλα. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Πιστεύω με βάσει τα δεδομένα του Άρη είναι μια καλή περίπτωση».

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ο Άρης χθες, απέναντι στην Φιορεντίνα, ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών του αναμετρήσεων επί Ιταλικού εδάφους. Σε γενικές γραμμές, ο Μάκης Κατσαβάκης, έμεινε ικανοποιημένος, κυρίως γιατί είδε τους ποδοσφαιριστές του να ανταποκρίνονται κόντρα σε πιο δυνατούς και έτοιμους αντιπάλους, όπως η Σιένα, το Παλέρμο, η Φιορεντίνα. Τα τεστ όμως δεν σταματάνε εδώ. Ο Άρης με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματίσει δύο ακόμη φιλικά εν Ελλάδι και ένα τελευταίο στο εξωτερικό, στις 19 Αυγούστου απέναντι στην Ρόμα, στο Ολίμπικο.
«Αυτό που είπα και θέλω είναι να πάρουν τα παιδιά μπαρούτι από το Χαριλάου. Αν αρχίσει να πιέζει το αποτέλεσμα, μετά είναι δύσκολα. Πρέπει αυτές τις απαιτήσεις να τις αντέχουν ψυχικά. Μπορεί τεχνικά ή τακτικά να μην έχουν ωριμάσει, αλλά ψυχικά καλό είναι να αντέχουν. Να βουίζει το γήπεδο και αυτοί εκεί…»


ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Για τον Άρη της νέας σεζόν, ίσως και των επόμενων χρόνων, πρώτο μέλημα όλων είναι η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου. Αγωνιστικά αυτή η νεανική ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, πέρα από τύχη χρειάζεται σίγουρα και υποστήριξη. Και αυτήν μόνο ο κόσμος του Άρη μπορεί να την προσφέρει…
«Εγώ πάντα είμαι τολμηρός. Μπορούμε αγωνιστικά να περάσουμε το όριό μας, το θέμα είναι εάν συμβαδίσει με την οικονομική εξυγίανση θα είναι ακόμη καλύτερα. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Η αγάπη θα είναι μεγαλύτερη, το κέρδος μεγαλύτερο, όπως και η στήριξη. Θα πάρουν τα παιδιά από τον κόσμο. Θέλω όλοι να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Είναι αγνή προσπάθεια. Να έρθει ο κόσμος στις δύσκολες στιγμές. Όταν σε βλέπει ο κόσμος να ματώνεις, θα καταπιεί και το άσχημο. Αν σε δει αδιάφορο τι θα κάνει; Όλοι μαζί πρέπει να κλαίμε και όλοι να γελάμε. Δεν γίνεται όλοι να κλαίνε και ένας να γελάει. Αυτά τα ξεκαθαρίσματα τώρα πρέπει να γίνουν. Όποιοι θέλουν να συστρατευτούν ας συνεχίσουν, όσοι όχι, ας φύγουν. Δεν κρατάμε με τον ζόρι κανέναν. Πρέπει να βγούμε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο για το ποια είναι η προσπάθειά μας. Αγκαλιάστε μας, βοηθήστε μας. Με υπομονή…»

ΤΑ… ΚΟΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ

Ο 59χρονος, πλέον, Κατσαβάκης έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Όποτε έχει αναλάβει μία κατάσταση, πάντα ήταν αυτός ο οποίος πάλευε για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Έτσι και τώρα, στον Άρη. Δίνοντας την δική του εξήγησε σε όλο αυτό, απάντησε: «Εξαντλώ ό,τι έχω. Θέλω να ξυπνήσω κάποια χαρίσματα που έχουν τα παιδιά. Εμείς δίνουμε μασημένη τροφή και περιμένουμε να την πάρουν τα παιδιά. Βγάλ? την και βάλε την μέσα στο γήπεδο, αυτό τους λέω». Για το αν σκέφτηκε κάτι πριν πει το ναι στην διοίκηση και αναλάβει την τεχνική ηγεσία, είπε: «Δεν σκέφτηκα τίποτε. Αν σκαφτόμουν τις συνέπειες δεν θα κατάφερνα τίποτα. Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στον Άρη. Ό,τι και να είναι, είναι Άρης. Εμείς έχουμε τρέλα. Άλλο να σε τραβάει η ομάδα και άλλο να την τραβάς εσύ. Και τώρα θα φανεί ποιοι έχουμε κότσια να τραβήξουμε πάνω τις ομάδες».

Για τον Μάκη Κατσαβάκη η άκρη του κιτρινόμαυρου πάγκου δεν είναι κάτι άγνωστο. Έχει ξανανιώσει την… πίεση του πριν από λίγα χρόνια, όταν και πάλι είχε αναλάβει σε μια δύσκολη περίοδο, στο τέλος της χρονιάς, πετυχαίνοντας τον στόχο του. Για το αν χρωστάει, λοιπόν, κάτι στον Άρη, απλά αρκέστηκε να απαντήσει πως: «χωρίς να αγγίζω τις ακραίες καταστάσεις λέω ναι σε αυτό το σωματείο θέλω να δουλέψω και να καταθέσω την ψυχή μου. Την προηγούμενη φορά, άσχετα με το τι έγινε, τώρα θέλω μια νέα προσπάθεια». Πολλοί είναι εκείνοι που παρομοιάζουν το εγχείρημα του κόουτς στον Άρη με το περσινό απέναντι στην Δόξα: «Εκεί ανέλαβα μέσα στην περίοδο. Εδώ μπορώ να… παίξω με την ομάδα, να την γυμνάσω περισσότερο. Εδώ βλέπεις και το βιολογικός τους υπόβαθρο. Θα αντέξουν την πίεση αυτή; Στην Δόξα δεν είχαμε κόσμο, εδώ είσαι ο Άρης. Υπάρχει απαίτηση, πρέπει να παρουσιάσεις κάτι», απάντησε επ αυτού.


ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Για τελευταίο κομμάτι της συνέντευξης αφήσαμε να κουβεντιάσουμε το οικονομικό. Κομμάτι το οποίο πλήττει όλη την χώρα και όλες –σχεδόν- τις ποδοσφαιριστές ανώνυμες εταιρίες. Ο Μάκης Κατσαβάκης δίνει την δική του εκδοχή, για την δική του ομάδα: «Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Το συζητάω με τα παιδιά, αλλά η διοίκηση είναι ειλικρινής απέναντί τους, Θέλουν να τους κάνουν εκχώρηση τα τηλεοπτικά για τις περσινές οφειλές. Η επιβράβευση και η δικαιοσύνη για όσους άντεξαν και έμειναν έρχεται σιγά σιγά. Υπάρχει μια τιμιότητα. Τα λεφτά που θα έρθουν θα τα πάρουν αυτοί και θα πληρωθούν και οι υπάλληλοι, δεν θα σπαταληθούν αλλού κι αλλού. Εμένα δεν θα με πειράξει να μου πουν κοίτα να δεις δεν έχουμε χρήματα, θα ξεκινήσουμε έτσι. Το προτιμάω από το να μου φέρουν μια μεταγραφή βαρύγδουπη, να τρέχουμε στο αεροδρόμιο και μετά από έναν μήνα στα αποδυτήρια να βαριέται να… ξυθεί. Έχουν καλή θέληση τα παιδιά στην διοίκηση, αν μου το γυρίζανε στο… τσάμικο, θα ήταν διαφορετικά τώρα». Η προπονητική καριέρα του Μάκη Κατσαβάκη ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Οι παραστάσεις του 59χρονου σήμερα προπονητή του Άρη είναι χιλιάδες, όπως επίσης και οι εμπειρίες του στο ελληνικό πρωτάθλημα, για το οποίο μας καταθέτει την άποψή του, υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί: «Ήμουνα από τους πιο ρομαντικούς το 2004. Έλεγα ότι θα πάμε καλά, θες από τύχη, θες από ικανότητα. Δεν μπορεί ο Μιχάλης ο Καψής να έχει σπάσει το φράγμα των μονομαχιών, να έχει ξεπεράσει τον Γερμανό τον Μπούγκντβαλ; Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε τυχαίοι. Στο μπάσκετ είμαστε πρώτη δύναμη, στο ποδόσφαιρο γιατί δεν μπορούμε να γίνουμε; Η Εθνική Νέων είδαμε ότι τερμάτισε ουσιαστικά πρώτη, γιατί η κόπωση τους κατέρρευσε, άρα υπάρχουν δυνατότητες. Η συγκυρία έφερε τον Σωτήρη τον Κυργιάκο στον Παναθηναικό και πήγε Λίβερπουλ, ήταν στον Άγιο Νικόλαο. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν έπαιζε στον Ολυμπιακό και έπαιξε Σάλκε και τώρα θα πάει Ρεάλ ή Μάντσεστερ. Πρέπει σε όλα αυτά τα νέα παιδιά να δώσουμε τα εφόδια, πρέπει να έρθει η επιστήμη δίπλα μας και τότε πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει».
Όταν, τελειώνοντας, ρωτήσαμε τον Κατσαβάκη να μας αναλύσει τους στόχους που έχει στο μυαλό του για τον δικό του Άρη, απλά αρκέστηκε να μας απαντήσει: «Στόχοι; Άσε τους να βρίσκονται εκεί που είναι… Εγώ ξέρω ότι όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από τον Άρη, θα έχει πρόβλημα με εμένα».


πηγή: metrosport.gr