Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας  την Δευτέρα 29 Αυγούστου διότι θα πάνε για βουτιές!! Σας ευχόμαστε να περάσετε ένα όμορφο και "δροσερό" δεκαήμερο!!

Λίνο: «Η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη»

Τα όσα έδειξε η Καρπάτι στο... χορτάρι της Τούμπας το βράδυ της Πέμπτης είναι αλήθεια ότι... φόβισε πολύ κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς και αρκετούς παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι προσγειωμένοι ενόψει της ρεβάνς, παρά την νίκη με 2-0.

Κάτι που φάνηκε και από τα όσα τόνισε ο Λίνο, μιλώντας στον «Libero FM». Ο Πορτογάλος μπακ του «Δικεφάλου του Βορρά», τόνισε ότι η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί, καθώς η Καρπάτι είναι μια πολύ καλή ομάδα και ότι αυτό που βοηθάει την ομάδα του είναι η εμπειρία της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνο:

Για το αν είναι ένα από τα καλύτερο γκολ της καριέρας του: «Ήταν ένα γκολ πάρα πολύ σημαντικό και από τα ωραιότερα που έχω πετύχει. Πιστεύω ότι ήταν το πιο καλό γκολ που έχω πετύχει ίσως και το πιο σημαντικό».

Για τη ρεβάνς και τις πιθανότητες πρόκρισης: «Σε καμία περίπτωση δε θα είναι εύκολη η πρόκριση. Δεν έχει διασφαλιστεί τίποτα και υπάρχει ακόμα ένα 90λεπτο στην Ουκρανία. Η Καρπάτι έδειξε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα και ακόμα δεν έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση».

Για το αν φοβήθηκε σε κάποια φάση του χθεσινού αγώνα: «Δεν αισθάνθηκα κάποιον φόβο. Και αυτό γιατί ξέραμε την ποιότητα της ομάδας που αντιμετωπίζαμε. Ξέραμε ότι είναι καλύτερη από τη Βαλερένγκα καθώς έγιναν πολλές αναλύσεις».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία: «Το σημαντικό είναι ότι πρέπει στη ρεβάνς να πάμε για να νικήσουμε. Άλλο η ανάλυση πριν από το ματς και άλλο το ίδιο το ματς. Υπήρχαν κάποιοι παίκτες που τους είδαμε για πρώτη φορά χθες. Ενόψει της ρεβάνς είδαμε όλα αυτά που θα μπορούσαμε να δούμε».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον από την Καρπάτι: «Δε θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Βγάλαμε κάποια συμπεράσματα για την ομάδα σαν σύνολο. Ο Λούκας είναι ένας καλός παίκτης. Δεν είναι το σημαντικό όμως ένας παίκτης αλλά όλη η ομάδα».

Για την εμπειρία που δείχνει ο ΠΑΟΚ: «Βοηθάει πολύ αυτό το στοιχείο. Είναι πολύ σημαντικό που όλοι οι παίκτες έχουν τις παραστάσεις από την περσινή πορεία. Βοηθάει και στη διαχείριση του αγώνα. Σε τέτοια παιχνίδια δε χρειάζεται μόνο να επιτίθεσαι, αλλά να μπορείς να διαχειριστείς μία κατάστασης, όπως στο χθεσινό παιχνίδι».

Για τις διαφορές της ομάδας σε σχέση με πέρσι: «Σίγουρα υπάρχουν κάποια θέματα που μπόρεσε να περάσει τη φιλοσοφία του. Έχει νοοτροπία νικητή, είναι πολύ εργατικός και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ενάμιση μήνα στην ομάδα και δούλεψε με παίκτες που δε γνώριζε, έχει καταφέρει να μας μάθει. Έχει δείξει τη δουλειά του στη Γαλλία, στην Πορτογαλία και στη χώρα του και όλα αυτά είναι ορατά. Όπως και η νοοτροπία του νικητή».

Για το ομορφότερο γκολ του ΠΑΟΚ φέτος: «Το δικό μου...Ελπίζω όχι μόνο να βάζω εγώ γκολ αλλά και να νικάει η ομάδα».
 

Έφαγε... άκυρο η Αταλάντα!!

Οριστικά με -6 βαθμούς θα ξεκινήσει στο νέο πρωτάθλημα η Αταλάντα. Η ομάδα του Μπέργκαμο, είχε τιμωρηθεί με την συγκεκριμένη ποινή, λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στην Ιταλία και είχε καταθέσει έφεση, η οποία, όμως, δεν έγινε δεκτή.

Έτσι, η πρωτόδικη απόφαση της ιταλικής λίγκας, για την περίπτωση της Αταλάντα, έμεινε ως έχει, σε αντίθεση με αυτή για την Μπενεβέντο, η οποία από -9, θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα, στην Γ΄κατηγορία Ιταλίας, με -6 βαθμούς.

Παράλληλα, «σβήστηκε» η τιμωρία του Τόμας Μανφρεντίνι (του είχε επιβληθεί ποινή τριετούς αποκλεισμού), σε αντίθεση με αυτές των Κριστιάνο Ντόνι (3,5 έτη αποκλεισμός) και του Πέπε Σινιόρι (5 ετής αποκλεισμός) που μένουν ως έχουν. 
πηγή: theplayer.gr

Ολοκλήρωσε με ήττα η Ξάνθη!!

Με ήττα έκλεισε τον κύκλο των φιλικών προετοιμασίας η Ξάνθη. Στο διεθνές φιλικό που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στο γήπεδο των Πηγαδίων η Μανίσασπορ επικράτησε με 0-3 χάρη στο γκολ του Γκοκοτσκλάν από το 6ο λεπτό και τα τέρματα των Ντε Σόουζα (88’) και Πρόμις (90’).

Στο πρώτο ημίχρονο η Μανίσασπορ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε νωρίς να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Μετά το πρώτο 20λεπτο η Ξάνθη άρχισε να ανεβάζει κάπως την απόδοσή της και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση σε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε και κυρίως στην φάση του 19ου λεπτού με το διπλό δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ήταν κάπως καλύτερος με την ζέστη να μην είναι τόσο έντονη και οι δύο ομάδες έδειξαν κάποια πράγματα μέχρι την μέση του διαστήματος αυτού. Από εκεί και μετά οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Στο τέλος η Μανίσασπορ κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της σημειώνοντας δύο ακόμη γκολ.

Φάσεις - γκολ

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ νωρίς και από το 6ο λεπτό προηγούνται με 0-1. Ο Γιτζίτ Γκοκοτσκλάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης κι αφού πέρασε τον Βιβιανί με πλασέ πέτυχε το 0-1. Στο 19’ ο Μαρσελίνιο κατέβασε την μπάλα κι έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Μανίσασπορ, στην επαναφορά ο Μαρκόφσκι από κοντά είχε το νέο δοκάρι ενώ στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας μετά την... καραμπόλα από τον Τοκ. 

Στο 41' ο Ντίκα εκτέλεσε φάουλ και ο Ντάνι έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Αβτσιμπάι. Στο 45' ο Μαρσελίνιο έκανε το γέμισμα, ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο τερμαροφύλακας ήταν σε ετοιμότητα. Στη συνέχεια και σε κόντρα επίθεση της Μανίσασπορ ο Γκοκοτσκλάν έχασε την ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Βιβιανί.

Στο 52' το καλό φάουλ του Ιβάνσκι πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 53' Στάσιακ και Βασιλακάκης σε φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ της Μανίσασπορ δεν κατάφεραν να σκοράρουν από κοντά. Στο 63' η ατομική ενέργεια του Μαρσελίνιο κατέληξε σε άστοχο αριστερό σουτ από πλάγια θέση. Φάουλ του Πόι στο 65' μπλόκαρε ο Αβτσιμπάι. Στο 69' το καλό δυνατό σουτ του Πρόμις δεν βρήκε τον στόχο. 

Αντεπίθεση της Μανίσασπορ στο 71' με τον Ντε Σόουζα να τελειώνει άστοχα την φάση. Στο 82' η κεφαλιά του Σουάνη πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 87' δοκάρι είχε η Μανίσασπορ με τον Αχμέτ και στο 88' ο Ντε Σόουζα με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-2. Στο 90' ο Πρόμις με πλασέ πέτυχε το 0-3.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κος. Τοπούζης της ΕΠΣ Θράκης.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος (81' Μπαξεβανίδης), Εντιμάρ, Βάλλας (73' Σταθάκης), Στάσιακ (73' Κομεσίδης), Ντάνι (78' Μάνταλος), Φλίσκας (46’ Βασιλακάκης), Ντίκα (60' Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Πόι, Μαρκόφσκι (60' Σουάνης).

Mανίσασπορ: Αβτσιμπάι, Ακαμιλκο (85' Μπαλιόγλου), Τοκ, Μπαρίς (46’ Τσοκμούζ), Ινσεντεμίρ.
πηγή: theplayer.gr 

Προπόνηση και φιλικό για ΠΑΟΚ!!

Προπόνηση αποθεραπείας και αποκατάστασης ακολούθησαν οι βασικοί του χθεσινού αγώνα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε φουλ ρυθμούς. Οι Παπάζογλου, Σταφυλλίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο πρόγραμμα θεραπείας. Ο Χιλιανός αμυντικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις τη Δευτέρα το πρωί.

Οι υπόλοιποι αγωνίστηκαν σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα εναντίον της Καλαμαριάς και επικράτησαν με 2-1 με γκολ των Μπαλάφα και Τσουκαλά. 

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος (46’ Γιακουμής), Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Ιντζίδης (46’ Σαβίνι), Σνάουτσνερ, Σκέμπης, Στάμου (46’ Κουρδάκης), Τσουκαλάς - Γεωργιάδης, Ρομπέρ, Παπαδόπουλος (46’ Παναγιωτούδης).

Αύριο η ομάδα έχει ρεπό και επιστρέφει στις προπονήσεις την Κυριακή στις 18:00.

Ο Μαγκέτι θα... αργήσει!!

Με λίγες ημέρες καθυστέρηση, φαίνεται πως θα... πατήσει Θεσσαλονίκη ο Κόρεϊ Μαγκέτι. Ο Αμερικάνος επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα την προσεχή Δευτέρα, έτσι ώστε να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, όμως, ειδοποίησε τους ανθρώπους της ομάδας, ότι θα πρέπει πρώτα να διευθετήσει ένα προσωπικό ζήτημα και θα καθυστερήσει.

Η εξέλιξη αυτή δεν προβληματίζει τους ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ οι πληροφορίες θέλουν τον 32χρονο Αμερικάνο να έρχεται τελικά στην Ελλάδα το επόμενο Σαββατοκύριακο. 
πηγή: theplayer.gr

Ξεφτίλα από την Μακάμπι. Ε και;

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού “βράζει” μετά την Μακάμπι, ωστόσο οι μέτοχοι... χαμπάρι δεν πήραν. Όλοι άφαντοι και οι κύκλοι του Τζίγγερ «πουλάνε υπό προϋποθέσεις».
Ξεφτίλα από την Μακάμπι. Ε και;
Μπορεί όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να έχουν σοκαριστεί από την ήττα με 3-0 από την Μακάμπι και 24 ώρες να συζητάνε αποκλειστικά για αυτό, ωστόσο οι μεγαλομέτοχοι δεν... συγκινήθηκαν ιδιαίτερα.

Οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Ανδρέας Βγενόπουλος, Νικόλας Πατέρας και Παύλος Γιαννακόπουλος, αν και άπαντες τους ζητάνε να βγουν μπροστά έστω και τώρα και να “σώσουν” την ομάδα, αυτοί συνεχίζουν να κάνουν τους αδιάφορους.

Και οι τέσσερις παραμένουν αδιάφοροι και εξαφανισμένοι και η μόνη αντίδραση που υπήρξε, ήταν από το περιβάλλον του Τζίγγερ, ο οποίος δέχεται άλλωστε τις τελευταίες ώρες και τα περισσότερα “πυρά”. Ο μεγαλομέτοχος λοιπόν του “τριφυλλιού” ισχυρίζεται μέσω των κύκλων του, πως είναι πρόθυμος να πουλήσει την ομάδα, αρκεί να έρθει μία βιώσιμη πρόταση για τον σύλλογο. Τονίζει μάλιστα, πως είναι διατεθειμένος να ακούσει το πλάνο και πόσα χρήματα θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου και έπειτα θα παραχωρήσει στους ενδιαφερόμενους το μάνατζμεντ και μετοχές. 
πηγή: sportdog.gr

«Αυτός είναι κόσμος, αυτή είναι έδρα»

Οι ποδοσφαιριστές μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την απόφαση της διοίκησης να ανοίξει μόνο το κάτω διάζωμα στο ΟΑΚΑ- Ύμνους για τον κόσμο και την στήριξή του
«Αυτός είναι κόσμος, αυτή είναι έδρα»
Μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 15.000 Ενωσίτες οπαδοί που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πιθανότατα δεν θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Ισλανδός ζούσε κάτι αντίστοιχο την περσινή περίοδο (και προηγούμενων χρόνων). Και αυτό, διότι τα εισιτήρια που κόπηκαν στο ματς με την Ντιναμό, ήταν κοντά στον περσινό μέσο όρο, που όμως με το πάνω διάζωμα να είναι ανοιχτό, έκαναν το ΟΑΚΑ να μοιάζει πιο παγωμένο, ακόμα και από την Αλάσκα. Η απόφαση της διοίκησης να εκδίδει εισιτήρια μόνο για κάτω (με κάποιες εξαιρέσεις), τελικά αποδείχθηκε... ευεργετική. Παρότι ο κόσμος, σε γενικές γραμμές, δεν ήταν πάρα πολύς, κατάφερε με τον παλμό του και την εξαιρετική παρουσία του, να κάνει έδρα το πιο... δύσκολο γήπεδο της χώρας.
Μάλιστα, εκτός από τον Ισλανδό, με τα καλύτερα λόγια για αυτή την απόφαση μιλούσαν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν ζήσει και την άλλη όψη του νομίσματος. Όλοι τους παραδέχθηκαν πως αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί από πέρσι, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να «ζεσταθεί» η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και να αισθάνονται και οι ίδιοι ότι αγωνίζονται εντός έδρας. «Τώρα έγινε έδρα και θα πρέπει να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε ώστε να κρατήσουμε τον κόσμο μαζί μας», έλεγαν χαρακτηριστικά οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα θα προτιμούσαν να ζουν συνεχώς στιγμές, όπως αυτές του περσινού τελικού (χωρίς τα παρατράγουδα), όμως γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει. Τουλάχιστον τώρα, αφού στο χέρι τους θα ήταν να το αλλάξουν.
Παράλληλα, θετική εντύπωση τους έκανε το γεγονός πως ο κόσμος τους στήριξε μέχρι το τελευταίο λεπτό, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή γκρίνια από την εξέδρα: «Έδειξαν τέτοια υπομονή που δεν το περιμέναμε. Αν είχαν ξεκινήσει να μας βρίζουν από το 70', μας έπαιρνε από κάτω και τρώγαμε κανένα γκολ, τότε θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Όμως μας στήριξε, έδειξε υπομονή και μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να φτάσουμε στο γκολ. Ήταν τρομερός ο κόσμος και μακάρι να είναι έτσι όλη την χρονιά γιατί τον έχουμε ανάγκη», ήταν κάποιο από τα σχόλια που ακούστηκαν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, που δείχνει πόσο ανάγκη έχουν φέτος οι παίκτες την παρουσία των Ενωσιτών και την πραγματική στήριξή τους.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

“Nα διορθώσουμε τα λάθη”

Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Ηλίας Ζούρος μετά την νίκη της Εθνικής μπάσκετ κόντρα στην Τουρκία.
“Nα διορθώσουμε τα λάθη”
Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ κaι τόνισε πως «η ομάδα έπαιξε καλή άμυνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Είχαμε περισσότερα ριμπάουντ που ήταν θετικό, χάσαμε όμως αρκετά επιθετικά, και είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε στη συνέχεια. Γενικά, έγινε καλή ομαδική δουλειά.
Θα πω για μία ακόμη φορά ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά σε αρκετά κομμάτια, χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, να δούμε τα λάθη μας. Θα επαναλάβω ότι αυτά τα παιχνίδια, αυτά τα φιλικά, τα βλέπουμε ως προπόνηση και ως ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Σε ότι αφορά τον Νικ Καλάθη, είναι ευχάριστο που έκανε την πρώτη του συμμετοχή και σιγά σιγά θα προχωρήσει».

«Χιούστον έχουμε πρόβλημα»

Την πινακίδα για το «φρέσκο τσιμέντο» αγνόησε μια δικηγόρος στο Χιούστον με αποτέλεσμα να κολλήσει. Δηλητηριώδη σχόλια στο διαδίκτυο.
«Χιούστον έχουμε πρόβλημα»
Αρκετές γυναίκες οδηγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις μανούβρες και στο παρκάρισμα ακόμα και όταν βρίσκονται σε αλάνα, οπότε το πέρασμα από έναν δρόμο που θυμίζει εργοτάξιο, είναι μάλλον μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.
Μια δικηγόρος σε δρόμο του Χιούστον, προσπαθώντας να κάνει αναστροφή κόλλησε στο τσιμέντο.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, εργάτης τηλεφώνησε και ειδοποίησε ότι μια Lexus, είχε πέσει στο φρέσκο τσιμέντο.
Μάλιστα όπως κατήγγειλε, παρά το ότι υπήρχε προειδοποιητική πινακίδα (λεπτομέρειες) η οδηγός δεν πτοήθηκε και έστριψε απότομα, νομίζοντας ότι θα φύγει ανενόχλητη, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Στις φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, η οδηγός φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στο αυτοκίνητο, κάτι που οδήγησε έναν άνδρα να σχολιάσει ότι «πιθανότατα περίμενε να στεγνώσει το τσιμέντο για να μην καταστρέψει τα παπούτσια της».
Πάντως, αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι οι αστυνομικοί της είπαν να μη βγει για λόγους ασφαλείας.
Το κακό είναι ότι οι εργάτες είχαν τελειώσει τη δουλειά τους μόλις 5 λεπτά πριν η δικηγόρος κάνει τη.. μανούβρα της.
Τελικά μετά από 20 λεπτά, οι αστυνομικοί έβγαλαν το αυτοκίνητο και οι εργάτες επιδιόρθωσαν τη ζημιά.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου, αναφερόμενοι στο περιστατικό, χρησιμοποίησαν τη θρυλική φράση «Houston, we have a problem», (Χιούστον, έχουμε πρόβλημα) παραπέμποντας στην περιπέτεια των μελών της διαστημικής αποστολής του «Apollo 13″.
Η φράση αποδίδεται λανθασμένα σε μέλος της αποστολής και η παρανόηση οφείλεται κυρίως στο ότι χρησιμοποιήθηκε στην ομώνυμη ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Τομ Χανκς.
πηγή: news247.gr

«Ως εδώ! Όποιος δεν μπορεί φεύγει»

Ο Ζεσουάδλο Φερέιρα... άστραψε και βρόντηξε στα αποδυτήρια μετά την ντροπιαστική ήττα του Παναθηναϊκού από την Μακάμπι. Απείλησε τους παίκτες, πως όποιος δεν τα δίνει όλα «τέλειωσε» και τόνισε πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που ανέχτηκε τέτοια εμφάνιση...
«Ως εδώ! Όποιος δεν μπορεί φεύγει»
«Ως εδώ ήταν. Όποιος δεν μπορεί να έρθει να μου το πει για να φύγει από την ομάδα, για να μην τον υπολογίζω. Τι εικόνα ήταν αυτή; Τελευταία φορά συμβαίνει αυτό.

Δεν πρόκειται να ανεχτώ ξανά τέτοια αδιαφορία. Όποιος δεν δίνει τα πάντα, τελείωσε για εμένα»
είπα αρχικά φωνάζοντας και συνέχισε: «Υπάρχει ένα ματς στην Αθήνα που έχουμε υποχρέωση να το γυρίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Δεν τελείωσε τίποτα». 
πηγή: sportdog.gr

Αυτά χάνει ο Παναθηναϊκός!!

Τεράστια είναι η οικονομική ζημιά για τον Παναθηναϊκό από τον αποκλεισμούς από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τη διαφαινόμενη έξοδο και από το Γιουρόπα Λιγκ.
Αυτά χάνει ο Παναθηναϊκός
Ούτε στο χειρότερο τους εφιάλτη δεν είχαν δει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τέτοια εξέλιξη στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας. Διότι στο Τριφύλλι υπολόγιζαν σημαντικά έσοδα από ταμεία της ΟΥΕΦΑ είτε από το Τσάμπιονς Λιγκ είτε από το Γιουρόπα Λιγκ.
Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι και πλέον η μαύρη τρύπα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει. Εκτός κι αν γίνει η ολική μεταμόρφωση στη ρεβάνς με την Μακάμπι και οι πράσινοι πάρουν την πρόκριση.
Απώλεια 5 εκατομμυρίων ευρώ
Αν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την πρόκριση από τους Δανούς, θα είχε ήδη βάλει στο ταμείο του 2,1 εκατομμύρια ευρώ από την συμμετοχή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις που θα είχε από τον εντός έδρας αγώνα, μπορούσε να εισπράξει άλλες 400.000 ευρώ περίπου.
Επιπλέον δεδομένα θα ήταν και τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ από την συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μιας και όσες ομάδες αποκλείονται από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζουν απευθείας στους ομίλους της άλλης διοργάνωσης. Μέχρι τώρα, λοιπόν, έχουμε συνολικά 5,1 εκατομμύρια ευρώ (1,1 εκατομμύριο ευρώ ως bonus συμμετοχής και 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το market pool.).
Σε περίπτωση που προσθέσει κανείς σε αυτά και τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες για τη βαθμολογική συγκομιδή στους όμιλους (120.000 ευρώ για κάθε νίκη, 60.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία) τότε η συνολική... χασούρα των πράσινων ανεβαίνει πάνω από τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Αν, πάλι, κάποιος βάλει στο άθροισμα και τα χρήματα από συμμετοχή πέραν τη φάσης των ομίλων γίνεται αντιληπτό πως τα 5,5 εκατομμύρια αυξάνονται.
Το χειρότερο από όλα είναι πως αυτά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα είχε προϋπολογίσει καθώς οι διοικούντες τον σύλλογο θεωρούσαν δεδομένη την συμμετοχή τόσο στα πλέι οφ όσο και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όπερ σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί αυτό το ποσό από νέα έσοδα.
Το "χρυσάφι" του Τσάμπιονς Λιγκ
Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να μπει και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Βιγιαρεάλ, με την οποία κληρώθηκε η Οντένσε και νίκησε στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό, λοιπόν, θα ήταν ό,τι πιο ευχάριστο για τη διοίκηση του Τριφυλλιού. Για την ακρίβεια θα ήταν σαν να είχε κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου.
Βλέπετε, μιλάμε για κέρδη άνω των 15 εκατ. ευρώ! Συγκεκριμένα, οι πράσινοι θα έβαζαν στις τσέπες του 7,1 εκατομμύρια ευρώ μπόνους συμμετοχής στους ομίλους, περίπου 6 εκατ. ευρώ «market pool» και ό,τι προκύψει από συγκομιδή βαθμών (έξτρα 800.000 ευρώ σε περίπτωση νίκης, 400.000 ευρώ σε περίπτωση ισοπαλίας).
Αν πάλι ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση και έφθανε στους "16" της διοργάνωσης, τότε προβλέπεται μπόνους πρόκρισης επιπλέον 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: prasinanea.gr

Σε αναμονή δύο μεταγραφές!!

Μπορεί στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ώρες να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην υπόθεση του Μακούν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχουν... ξεχάσει τις άλλες μεταγραφικές κινήσεις. Το αντίθετο...
Σε αναμονή δύο μεταγραφές
Οι “ερυθρόλευκοι” φαίνεται πως έχουν έρθει σε συμφωνία με τους Ορμπάιθ και Αμπντούν, οι περιμένουν το “οκ” για να έρθουν να υπογράψουν, ενώ και για τον Ανδρέα Τάτο απομένει μόνο η ανακοίνωση με τον παίκτη να έρχεται στο Λιμάνι το επόμενο καλοκαίρι.
πηγή: sportdog.gr

Η... έκπληξη στον Μπόλονι!!

Πολύ ωραίο ήταν το απόγευμα του Λάζλο Μπόλονι λίγο πριν την προπόνηση του ΠΑΟΚ. Αιτία αποτελεί η παρουσία πιτσιρικάδων από την πόλη που γεννήθηκε…
Η... έκπληξη στον Μπόλονι
Ένα λεωφορείο με μικρούς αθλητές από το Τίρκου Μόρε της Ρουμανίας βρέθηκε στην Σουρωτή.

Ο Μπόλονι χάρηκε ιδιαίτερα από την παρουσία των μικρών και δεν αρνήθηκε καμία φωτογραφία μαζί τους.

Όλοι οι πιτσιρικάδες ήταν ομοιόμορφα ντυμένοι και έδωσαν μεγάλη χαρά στον Μπόλονι που είχε αρκετές συνομιλίες και με τους συνοδούς τους.

Πηγή: paok24.com

Φεύγει πάλι ο Κοντρέρας.. !!

Ο Πάμπλο Κοντρέρας βρίσκεται και πάλι στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Χιλής, Κλαούντιο Μπόρχι, για τα φιλικά με Ισπανία και Μεξικό στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Φεύγει πάλι ο Κοντρέρας...
Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ θα δώσει το παρόν στα δύο φιλικά της Χιλής με Ισπανία στις 2 Σεπτεμβρίου και Μεξικό στις 4 Σεπτεμβρίου, όμως το καλό για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι ότι αμφότερες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην Βαρκελώνη, οπότε δεν υπάρχει... κίνδυνος να χάσει το ματς με τον Εργοτέλη για την 2η αγωνιστική.

«Κάτοικος Ιωαννίνων ο Ζαϊρί»

Με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος χθες έδωσε το «παρών» στο φιλικό με την ΑΕΛ και σήμερα υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα των Ιωαννίνων.
«Κάτοικος Ιωαννίνων ο Ζαϊρί»
Ο Μαροκινός, που υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο, μίλησε για τον τρόπο που τον προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και για τους στόχους που έχει ενόψει της νέας περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ζαουάντ Ζαιρί.
Ο Μαροκινός παίκτης αποτελεί την δέκατη καλοκαιρινή μεταγραφή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και θα φοράει την φανέλα του ΠΑΣ για ένα χρόνο. Ο Ζαιρί ο οποίος αποτέλεσε το "μήλο της Έριδος" για αρκετές ομάδες, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, έχοντας συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Γιώργο Χριστοβασίλη.
Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο 29χρονος μεσοεπιθετικός τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: "Χαίρομαι που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Γνωρίζω απόλυτα την δυναμική που έχει η νέα μου ομάδα και τον υπέροχο κόσμο που διαθέτει. Στόχος δικός μου είναι να βοηθήσω τον ΠΑΣ να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στο πρωτάθλημα της Super League.
Οι άνθρωποι της ομάδας από την πρώτη στιγμή μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν και έτσι και εγώ ήμουν βέβαιος για την επιλογή που έκανα. Πρέπει να εξαργυρώσω με καλές εμφανίσεις την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο κ. Χριστοβασίλης και να τους κάνω όλους περήφανους. Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά και πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε το 100% των δυνάμεων μας προκειμένου να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας".

Το βιογραφικό του Ζαουάντ Ζαιρί
Ο Ζαιρί γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1982 στην Τάζα του Μαρόκο και ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 από τα τμήματα υποδομής της Γαλλικής Γκενιόν.  Την περίοδο 2000/01 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα και την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στην Σοσό στην οποία έγινε ευρύτερα γνωστός. Στο σύλλογο του Μονμπελιάρ έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 όταν και δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αλ Ιτιχάντ.
Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μποαβίστα και έπειτα η Νάντ από την οποία όμως αποδεσμεύτηκε  το φθινόπωρο του 2007 για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας εκείνη την χρονιά με τον Αστέρα Τρίπολης. Το Μάιο του 2009 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό όπου και αποχώρησε την περίοδο που μας πέρασε.

ΠΑΕ Ηρακλής: «Έρχεται η απάντησή μας στην παρανομία»

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας «καταγγέλλει» την στάση της Κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής. Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όλοι οι φορείς του Ελληνικού αθλητισμού, ακόμη και η Κυβέρνηση, αποφάσισαν ότι τα πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τακτοποιημένα και ότι δεν υφίσταται εκκρεμότητα σε επίπεδο Δικαίου. Την ώρα, κατά την οποία η UEFA αναζητά να βρει άκρη στο μεγαλειώδες σκάνδαλο, η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην πάρει θέση. Σαν να μη συνέβη το παραμικρό.

Να τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ βρίσκεται σε φάση κορύφωσης στην διεκδίκηση του δικαίου, που είναι με το μέρος της και διεξαγάγει αγώνα κατά της έναρξης της Super League 2011-2012, λόγω των κραυγαλέων εκκρεμοδικιών, που υπάρχουν και τις οποίες μόνο οι αρμόδιοι φορείς δεν «βλέπουν». Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η καταληκτική απάντησή μας στην παρανομία, που πάει να συντελεστεί, με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Υ.Γ. Ο κόσμος του ιστορικότερου Συλλόγου της Μακεδονίας, ανέμενε από τα μέλη της Κυβέρνησης, αλλά και από τους υπολοίπους πολιτικούς, που εκλέγονται στην περιοχή, διαφοροποίηση θέσης. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Άπαντες κρίνονται…
ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ».The Player

Οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τίμησαν τους Ναζί στο Άουσβιτς!

Σοκάρει η ενέργεια ανεγκέφαλων οπαδών του ΑΠΟΕΛ που φαίνεται πως ταξίδεψαν στην Κρακοβία για λάθος λόγο, καθώς πήγαν 60 χιλιόμετρα δυτικά της πολωνικής πόλης για να επισκεφθούν το Άουσβιτς, που δολοφονήθηκαν 1.1 εκατομμύρια άνθρωποι, τιμώντας τους Ναζί βάζοντας την σάρπα του ΑΠΟΕΛ μπροστά από τους φούρνους όπου έκαιγαν τα θύματά.

Οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τίμησαν τους Ναζί στο Άουσβιτς!
Η απαράδεκτη πράξη των γαλαζοκίτρινων οπαδών, που σίγουρα δεν εκφράζει την πλειοψηφία των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, ανέβηκε από τον χρήστη "apoelnationalista" στο YouTube με τραγούδι υπέρ των SS (στρατιωτική δύναμη του τρίτου ράιχ των Ναζί).
Στην Πολώνια είναι πολύ ευαίσθητοι για αυτό το θέμα και δεν αποκλείεται να προκληθεί αναστάτωση στην χώρα βλέποντας το βίντεο.
ΠΗΓΗ: shootandgoal.com
 

Επιστροφή κάρτα μέλους...

Ο Διονύσης Βυθούλκας γράφει για την απόφασή του να μην είναι πλέον μέλος της Μπαρτσελόνα εξαιτίας της διαφήμισης στην φανέλα και της άφιξης του Σεσκ Φάμπρεγκας στην Καταλονία...
Επιστροφή κάρτα μέλους...
Η επανεμφάνιση του Σεσκ Φάμπρεγκας με την φανέλα της Μπαρσελόνα συνδυάστηκε με την κατάκτηση του Σουπερ Καπ Ισπανίας. Σε μια φανέλα όπου μπροστά με έντονα γράμματα υπήρχε η διαφήμιση του νέου χορηγού εκ Κατάρ προερχόμενου.
Πριν από μερικά χρόνια στο forum του barcelonistas.gr είχα καταθέσει την άποψη μου για την ενδεχόμενη – τότε – έλευση του Φάμπρεγκας στο Καμπ Νοου και είχα πει πως για εμένα η μεταγραφή του θα σημάνει το τέλος της ιδιότητας του μέλους του FCBarcelona.
Ο Σεσκ ήρθε μετά βαΐων και κλάδων και ήρθε και για εμένα η στιγμή να υλοποιήσω την απόφαση μου. Το κάνω για δυο λόγους. Για να εκφράσω την πλήρη αντίθεση μου με την συγκεκριμένη μεταγραφή και για να εκφράσω την έντονη διαφωνία μου για την παρουσία διαφήμισης στην φανέλα της ομάδας που κάποτε αποτελούσε σημαία ενός λαού και για την οποία χύθηκε αίμα.
Εγώ μέλος σε ένα σύλλογο – θύμα του σύγχρονου μάρκετινγκ δεν θέλω να είμαι. Δεν πρόκειται να αγοράσω φανέλα με το Qatar Foundation συνειδητά και πλέον θα παρακολουθώ εξ αποστάσεως τα τεκταινόμενα στα τμήματα ενός συλλόγου που προσωπικά με πλήγωσε. Εύχομαι καλή επιτυχία στο FC Barcelona εντός και εκτός Ισπανίας αλλά… μερικά πράγματα δεν ανταλλάσσονται με κανέναν τίτλο!
Θα κρατήσω ως μέλος τον γιο μου. Μπορεί κάποια στιγμή όταν φύγει ο Σεσκ από την ομάδα και «καθαρίσει» η φανέλα να ξαναγίνω μέλος!

Έρχεται για εξετάσεις ο Ρεντερία

την Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ουόσον Ρεντερία, ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά, να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Άρη.
Έρχεται για εξετάσεις ο Ρεντερία
Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο οικονομικό, ωστόσο υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για το αν ο παίκτης είναι απόλυτα υγιής. Για αυτό τον λόγο θα περάσει από λεπτομερέστατες ιατρικές εξετάσεις και μόνο αν τα αποτελέσματα είναι καλά, θα ενσωματωθεί στο ρόστερ.

Το Κόπα Αμέρικα δεν τελειώνει ποτέ! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί το αγωνιστικό κομμάτι του Κόπα Αμέρικα να τελείωσε στις 24 Ιουλίου με την κατάκτηση του τροπαίου από την Ουρουγουάη, ωστόσο το θέαμα συνεχίζεται. Μιλάμε φυσικά για τα μοντέλα της Παραγουάης που δεν σταματάνε τις φωτογραφήσεις…

Το Κόπα Αμέρικα δεν τελειώνει ποτέ! (ΦΩΤΟ)
Το νέο… χτύπημα ήρθε από την ανερχόμενη Γκάμπι Βόλσχαμ, η οποία έγινε γνωστή κατά την διάρκεια του τουρνουά, όταν ο φωτογραφικός φακός την εντόπισε μισόγυμνη στην εξέδρα με την φανέλα της Παραγουάης.

Το 24χρονο μοντέλο λοιπόν με τις εκπληκτικές αναλογίες (98-62-98), έκανε άλλη μία σέξι φωτογράφηση με την φανέλα της Παραγουάης για το περιοδικό «Run». Και επειδή το τεύχος αργεί να τυπωθεί, αποφάσισε από μόνη της να «ανεβάσει» στο facebook δύο φωτογραφίες της για να μας… δελεάσει να το αγοράσουμε.

Δείτε παρακάτω τις δύο πρώτες καινούριες φωτογραφίες και στη συνέχεια θυμηθείτε τις εμφανίσεις της τον προηγούμενο μήνα…

Μεγάλη Εθνική, τεράστια νίκη…

Απίστευτη νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της Τουρκίας με σκορ 62-38 (!) στο φιλικό τουρνουά του Μπάμπεργκ. Η εκπληκτική άμυνα, όπως φανερώνει και το τελικό σκορ, ήταν το κλειδί της επικράτησης, ενώ στα θετικά υπολογίζονται η εμφάνιση του Μπουρούση (17π., 6 ριμπ.) και η πρώτη συμμετοχή του Νικ Καλάθη (4π., 4 ριμπ., σε 14 λεπτά). Το Σάββατο (18:15) η Εθνική αντιμετωπίζει τη Γερμανία του Νοβίτσκι.
Δεκάλεπτα: 21-8, 42-25, 54-36, 62-38.
Ελλάδα: Βασιλειάδης 10, Μπουρούσης 17 (6 ριμπ.), Ζήσης 4, Καλάθης 4 (4 ριμπ.), Φώτσης 3 (5 ριμπ.), Παπανικολάου 9, Μαυροειδής 2, Κουφός 9, Καϊμακόγλου 2, Σλούκας 2, Ξανθόπουλος, Βουγιούκας.
Τουρκία: Ακιόλ 2, Ιλιάσοβα 9, Ερντέν 4, Σαβάς 2, Ασίκ 10 (11 ριμπ.), Αρσλάν 2, Τούρκογλου 5, Γκιουλέρ, Ονάν, Τουντσερί, Καντέρ.

Ανακοίνωσε Τάτο ο Ολυμπιακός

Την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. Ο παίκτης θα ανήκει για τα επόμενα τέσσερτα χρόνια στους «ερυθρόλευκους» και φέτος θα αγωνίζεται στον Ατρόμητο ως δανεικός.

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ανδρέα Τάτου από τον Ατρόμητο. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και παραχωρήθηκε δανεικός στον Ατρόμητο για ένα χρόνο», αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.The Player

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Πολύ καλή η χθεσινή ημέρα αφού περάσαν 6+1/7 επιλογές μας με τα ημίχρονα που δώσαμε. Το 50-55% των ημιχρόνων γενικά σε αγώνες είναι Χ. Ειδικά τα φαβορί που έχουν παίξει μεσοβδόμαδα Ευρωπαϊκούς αγώνες πολλές φορές κάνουν συντήρηση δυνάμεων στα πρώτα ημίχρονα με πιο αδύνατους αντιπάλους, όπως επίσης μπορούν να γίνουν εκπλήξεις πριν ή μετά από Ευρωπαϊκό αγώνα. Για να πω την αλήθεια χθες μας ήθελε και η τύχη αφού το N/G του ΠΑΟΚ ήρθε δύσκολα αφού ακυρώθηκε κανονικό γκολ της Καρπάτι Λιβ. Η επιλογή του ημιχρόνου συνήθως είναι σε αποδόσεις που κυμαίνεται από 1,50-1,80 είτε εντός έδρας είτε καλύτερα εκτός έδρας.

Πλούσιο το κουπόνι του τετραημέρου που μας έρχεται. Ξεχωρίζει κυρίως το ντέρμπι στην Αγγλία μεταξύ Άρσεναλ-Λίβερπουλ. Η Άρσεναλ έχει να δώσει αγώνα την Τρίτη γι’αυτό και περιμένω η Λίβερπουλ να κάνει την έκπληξη. Επίσης προσέξτε ότι γίνονται πολλά under τόσο στην Γαλλία 1 όσο και στην 2η κατηγορία. Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα θα δώσω για όλο το τετραήμερο.


Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ-ΜΟΝΑΧΟ 1860  G/G (1,60)
ΧΑΝΣΑ ΡΟΣΤΟΚ-ΑΑΧΕΝ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΒΟΛΦΣΠΟΥΡΓΚ  2-3 GOAL (1,85)
ΠΟΡΤΟ ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ  N/G (1,65)
ΙΣΤΡ-ΛΑΒΑΛ  UNDER (1,65)
ΜΕΤΣ-ΣΑΤΟΡΟΥ UNDER (1,57)
ΤΡΟΥΑ-ΑΝΖΕ  OVER (2,15)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ  2 (2,90)
ΛΕ ΜΑΝ-ΣΕΝΤΑΝ  2-3 GOAL (1,90)
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ  OVER (1,60)
ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ 4-6 GOAL (2,75)
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ  OVER (1,70)
ΟΝΤΕΝΣΕ-ΛΙΓΚΜΠΙ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,50)
ΤΣΕΛΣΙ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ G/G (1,85)

ΚΑΕΝ-ΛΙΛ 2-3 GOAL (1,90)
ΜΠΟΡΝΤΟ-ΟΣΕΡ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,00)
ΧΕΡΕΝΦΕΝ-ΤΒΕΝΤΕ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
ΒΕΣΤΕΡΛΟ-ΓΑΝΔΗ  2 (2,11)
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  N/G (1,75)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ-ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΝ  1 (2,00)
ΑΛΚΜΑΑΡ-ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,40)
ΓΟΥΛΒΣ-ΦΟΥΛΑΜ 2-3 GOAL(1,90)
ΜΑΪΝΤΖ-ΣΑΛΚΕ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ-ΤΟΥΝ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
ΜΠΟΛΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ  2 (1,79)
ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΡΕΝ  UNDER (1,52)
ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΧΕΡΤΑ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
ΜΠΕΪΡΑ ΜΑΡ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΚΟΡΤΡΑΪΚ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,30)
ΜΠΡΑΓΚΑ-ΜΑΡΙΤΙΜΟ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
ΚΙΕΒΟ-ΛΙΒΟΡΝΟ 2-3 GOAL (1,90)
ΠΑΡΜΑ-ΓΚΡΟΣΕΤΟ OVER (1,75)

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΤΟΤΕΝΑΜ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,25)
ΝΑΝΤ-ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ  2-3 GOAL (1,95)
ΟΛΑΝΕΝΣΕ-ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (1,90)
ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ-ΝΤΟΥΪΣΜΠΟΥΡΓΚ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη φώτο Sabrina Ferilli)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

H ρεβάνς στο Conn-x

Από το Conn-x θα μεταδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 22.00 ο επαναληπτικός αγώνας του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι.


Η πρίκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League περνάει από το Λβιβ της Ουκρανίας και τα δικαιώματα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τα πήρε το Conn-x, που άλλωστε έχει τα δικαιώματα και για τη φάση των ομίλων.






Πηγή: paok24.gr

Ελέγχει Φλωρίδη, Σαχπατζίδη η ΕΕΑ

Οι υποψήφιοι επενδυτές, Βασίλης Φλωρίδης και Γιώργος Σαχπατζίδης είναι η αιτία, που κλήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Τρίτης (23/8) και όχι ο φάκελος αδειοδότησης, όπως διευκρινίστηκε.


Από την ώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου, οι άνθρωποι τουπαοκεξέφρασαν την απορία τους σχετικά με το θέμα, καθώς υποστήριξαν -και συνεχίζουν να υποστηρίζουν- ότι ο φάκελος που κατέθεσαν είναι πλήρης και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν καλείται στη συνεδρίαση της ΕΕΑ την ερχόμενη Τρίτη (23/8) επειδή βρέθηκαν ελλείψεις στο φάκελο που κατατέθηκε, αλλά για λόγους που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα στα διοικητικά του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, επειδή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι συγκαλεί γενική συνέλευση των μετόχων την ερχόμενη Δευτέρα (22/8) προκειμένου να παρθεί απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η ΕΕΑ καλεί τους "ασπρόμαυρους" για να τους θέσει τα εξής δύο ερωτήματα:

1) Αν πρόκειται να καλυφθεί η συγκεκριμένη αύξηση,

2) Ποιοι ενδέχεται να καλύψουν τη συγκεκριμένη αύξηση.

Ζητούν τα στοιχεία των υποψήφιων επενδυτών
 
Ουσιαστικά, αυτό που ζητεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από τους "ασπρόμαυρους" είναι να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτεί ο νόμος, τα οποία να δικαιολογούν ότι οι υποψήφιοι επενδυτές, Βασίλης Φλωρίδης και Γιώργος Σαχπαζίδης, δύνανται νομικά να συμμετάσχουν στην αύξηση, παίρνοντας ποσοστό μετοχών άνω του 10% του μετοχικού κεφαλαίου ο καθένας.


Πηγή: sport.gr

Βίλας Μπόας: «Νέος Ντρογκμπά ο Λουκάκου»

Την άποψη του πως ο Ρομέλου Λουκάκου έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε …νέο Ντιντιέ Ντρογκμπά , εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αντρέ Βίλας Μπόας. Ο τεχνικός της Τσέλσι μίλησε για τον νεαρό Βέλγο φορ, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «Μπλε» και εξήγησε…

«Είναι απίστευτα ισχυρός, πολύ δυνατός στις μονομαχίες. Παρά το μέγεθός του, έχει εκρηκτικότητα και γρήγορες αντιδράσεις. Θα πρέπει να ανταπεξέλθει σε τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο και αν τα καταφέρει, να είστε σίγουροι ότι θα πάρει ευκαιρίες φέτος. Εάν καταφέρει να πιάσει τα αγωνιστικά επίπεδα του Ντρογκμπά όλα αυτά τα χρόνια που παίζει στην Τσέλσι, τότε γιατί όχι να μην συγκριθεί μαζί του;»!

«Έχουμε κοινά σημεία στο παιχνίδι μας. Θέλω να μάθω από εκείνον πως είναι να παίζεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πως προετοιμάζεται για τα παιχνίδια. Επίσης, θέλω να μάθω πράγματα από τους υπόλοιπους επιθετικούς και τους έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας», τόνισε από την μεριά του ο Λουκάκου για την σύγκριση με τον Ντρογκμπά.







Πηγή: theplayer.gr

«Κουνάει μαντήλι» ο Ουρτάδο

Συνεχίζονται οι επαφές των εκπροσώπων του Μοϊσές Ουρτάδο με τις υποψήφιες ομάδες που ερίζουν για την απόκτησή του με τις Ράγιο Βαγεκάνο και Ξαμάξ να έχουν το προβάδισμα. Ξεκαθαρίζει άμεσα το μέλλον του.



Όλο και πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Μοϊσές Ουρτάδο. Ο 30χρονος Ισπανός μέσος θα αποφασίσει άμεσα για το μέλλον του και η ελβετική Ξαμάξ με την Ράγιο Βαγεκάνο της πατρίδας του είναι οι δύο επικρατέστερες ομάδες.
Ο Ουρτάδο έπειτα από ένα χρόνο παρουσίας στην ομάδας του Πειραιά δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα και πλέον θεωρείται... ξένο σώμα από τους πρωταθλητές. Οι τελικές διαπραγματεύσεις γίνονται αυτές τις ημέρες και εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί άμεσα η αποχώρησή του από τους «ερυθρόλευκους». Άλλωστε, αυτή η εξέλιξη θα φέρει και δεύτερο χαφ πιθανώς στον Ολυμπιακό με τον Ουρμπάιθ της Ατλέτικ Μπιλμπάο να είναι το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του δεύτερου στόχου.

Πηγή: gazzetta.gr

Ελεύθερος ο Ονουάτσι

Η FIFA δικαίωσε τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι και έκανε δεκτή την προσφυγή του. Έτσι, ο Νιγηριανός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Καβάλα και βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του.


Ο Ονουάτσι αποτελεί παρελθόν από την Καβάλα, η οποία αρνήθηκε να του καταβάλει μπόνους 145.000 ευρώ, κάτι που η FIFA θεώρησε παραβίαση του συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να δικαιώσει την προσφυγή του παίκτη και του δώσει την ελευθερία του. Ο Νιγηριανός μίλησε στο BBC, εκφράζοντας την αγάπη του για την Καβάλα, ενώ αποκάλυψε ότι η FIFA του έχει στείλει το έγγραφο της... ελευθερίας του την περασμένη Τρίτη (16/08).

«Όσο και να αγαπούσα την ομάδα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα πρέπει να επικεντρωθώ και πάλι στην καριέρα μου. Έχω μία νέα οικογένεια και θα πρέπει να την συντηρήσω, κάτι που δεν μπορώ να κάνω κάτω από τέτοιες αντιεπαγγελματικές συνθήκες. Έλαβα το επίσημο έγγραφο από την FIFA την περασμένη Τρίτη και από εκείνη τη στιγμή σκέφτομαι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για μένα. Είμαι χαρούμενος που η FIFA απέδωσε δικαιοσύνη. Έχω αρκετές επιλογές και τις επόμενες ημέρες θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε ο 27χρονος άσος.





Πηγή: gazzetta.gr

Ο Τέπιτς φέρνει Μάντζαρη

Το μήλον της έριδος έχει γίνει ο Βαγγέλης Μάντζαρης! Στα 21 του έγινε διεθνής με την Ανδρών και παράλληλα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, όντας ελεύθερος από το Περιστέρι.



Πού θα καταλήξει ο μικρός; Η Μπιλμπάο έκανε την κίνησή της, ο Άρης έχει εκφράσει ενδιαφέρον, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ασχολήθηκαν. Οι Βάσκοι φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, όχι όμως και τον τελευταίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δυναμικά και θέλει να αποκτήσει τον Βαγγέλη Μάντζαρη, με τον οποίο έχει αναπτυχθεί φλερτ από τον περασμένο Μάιο.
Η αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση του Μιλένκο Τέπιτς και η πιθανότατη πλέον μετακόμιση στη Βαλένθια, ανοίγει το δρόμο για τη μεταγραφή του Έλληνα πλέι μέικερ. Με μικρό κόστος, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει μια σημαντική επένδυση. Ο Ομπράντοβιτς θέλει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και ο Μάντζαρης είναι κλασική περίπτωση.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι πιθανότητες απόκτησης του Μάντζαρη αυξάνονται και ίσως μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξουν εξελίξεις. Πάντα σε συνάρτηση με την υπόθεση Τέπιτς. 

Πηγή: gazzetta.gr

Σενάριο εξ Αμερικής για Ρόμενταλ!

Για την απόκτηση του Ντένις Ρόμενταλ φαίνεται πως ενδιαφέρεται ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού σύμφωνα με δημοσίευμα των ΗΠΑ, την ώρα που ο διεθνής Δανός εξτρέμ αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, μια και δεν υπολογίζεται από τον Βαλβέρδε.



Ο Ντένις Ρόμενταλ δεν βρίσκεται, ως γνωστόν, στα πλάνα του Βαλβέρδε ενόψει της νέας σεζόν και αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του με τις... ευλογίες της πειραϊκής ΠΑΕ, αφού πλέον αποτελεί βάρος στο ρόστερ.
Οι ομάδες πάντως που φαίνεται να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του είναι ουκ ολίγες και σε αυτές σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα προστίθεται και σύλλογος από το MLS. Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα mercurynews.com» αναφέρει ότι η ομάδα Σαν Χοσέ Έρκουεϊκς ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Δανού άσου, χωρίς όμως να γνωρίζουν αν ο Ρόμενταλ θα ήταν θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Ρόμενταλ θέλει να βρει ομάδα σχετικά υψηλού επιπέδου ώστε να κρατηθεί σε φόρμα ενόψει του επικείμενου Euro 2012, μια και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Δανίας και δεν επιθυμεί ούτε να μην αγωνίζεται αλλά ούτε και να το κάνει με πολύ μικρό ανταγωνισμό.
Σύντομα, όμως, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς οι ημέρες της μεταγραφικής περιόδου λιγοστεύουν και είναι δεδομένη η πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού να απαλλαγούν από τον Δανό αριστερό χαφ.


Πηγή: gazzetta.gr

Στη Λεβάντε ο Ελ Ζαρ

Στη Λεβάντε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, όπως ανακοίνωσε ο ισπανικός σύλλογος. Ο Μαροκινός έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο.


Η Λεβάντε ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του 24χρονου μέσου, ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού από την Λίβερπουλ. Ο Ελ Ζαρ εξασφάλισε την ελευθερία του από τους «κόκκινους» και για τα επόμενα δύο χρόνια θα αγωνίζεται στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.




Πηγή: gazzetta.gr

«Πρέπει να υπερασπιστεί τις αξίες της Μπάρτσα»

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, εμφανίστηκε στο προσκήνιο και τόνισε ότι ο νυν πρόεδρος της ομάδας, Σάντρο Ροσέλ, πρέπει να υπερασπιστεί της αξίες της.


Ο... θόρυβος μετά το clasico στο «Καμπ Νόου» δεν έχει κοπάσει και στο προσκήνιο εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος των μπλαουγκράνα, Ζοάν Λαπόρτα. Ο Καταλανός τόνισε ότι ο Σάντρο Ροσέλ, του οποίου το όνομα δεν ανέφερε, θα πρέπει να υπερασπιστεί τις αξίες της ομάδας, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι στη δήλωσή του δεν αναφέρεται πουθενά ούτε το όνομα του Ζοσέ Μουρίνιο...

«Τις τελευταίες ώρες έχω δεχθεί πολλά μηνύματα, στα οποία ζητούν να εκφράσω την άποψή μου για όσα έκανε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο τωρινός πρόεδρος της Μπαρτσελόνα πρέπει να υπερασπιστεί τον σύλλογο, τους οπαδούς και τις αξίες του. Κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας ως προέδρου της ομάδας προσπάθησα για το καλύτερο», ήταν η δήλωση του Ζοάν Λαπόρτα.





Πηγή: gazzetta.gr

Διαχείριση της νίκης και της τύχης!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την τύχη και το ριζικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καρπάτι που τον οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Διαχείριση της νίκης και της τύχης
«Αν έχεις τύχη διάβαινε, και ριζικό περπάτα» λέει ο θυμόσοφος λαός και έχει δίκιο. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε το βράδυ της Πέμπτης ότι και τύχη διαθέτει και ριζικό και μπορεί να προχωρήσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Δικέφαλος απέδειξε το βράδυ της Πέμπτης ότι και τύχη διαθέτει και ριζικό για επαναλάβει την περσινή του επιτυχημένη πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχει. Στο κάτω – κάτω στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή χωρίς τύχη δε μπορείς να πετύχεις απολύτως τίποτε.
Η καθαρή νίκη του Δικεφάλου με τα υπέροχα γκολ των Αθανασιάδη και Λίνο τον καθιστά φαβορί για πρόκριση. Ωστόσο την ερχόμενη Πέμπτη στην Ουκρανία η αποστολή του μόνο εύκολη δεν θα είναι.
Η Καρπάτι απέδειξε στην Τούμπα ότι είναι μια σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα με επιθετικές αρετές, αυξημένο αγωνιστικό ρυθμό ( λόγω της προόδου που παρουσιάζει το ουκρανικό πρωτάθλημα ) καλή ψυχολογία και σωστά καθοδηγούμενη από τον πάγκο της.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Ας είμαστε επιφυλακτικοί...!!

Στην "έρημο" που ζούμε το τελευταίο διάστημα η είδηση περί της έλευσης του Κόρεϊ Μαγκέτι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ αναμφισβήτητα μας ...έφτιαξε!
Ας είμαστε επιφυλακτικοί...
Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.
Το ιδανικό θα ήταν να δούμε τον παιχταρά να φοράει τη φανέλα του «δικέφαλου» του Βορρά και να αγωνίζεται έστω για όσο διαρκέσει το λοκ άουτ στο ΝΒΑ στα προκριματικά της Ευρωλίγκα ή και στο πρωτάθλημα ακόμα. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει "μπασκετικός" που εύχεται κάτι διαφορετικό...
Ομολογουμένως αυτή η ιστορία μας "ζέστανε" και μας ενθουσίασε, αλλά υπάρχουν ορισμένα ζητήματα τα οποία -προσωπικά- με προβληματίζουν ακόμα. Προσοχή: Δεν αμφισβητώ το ότι υπάρχουν επαφές και μάλιστα... υπερπροχωρημένες, άλλωστε είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε. Δεν αμφισβητώ το ότι ο παίκτης ετοιμάζεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό επιβεβαιωμένο από το ρεπορτάζ είναι. Γενικώς δεν είμαι υπέρ της αμφισβήτησης και μου αρέσει να βλέπω θετικά τα πράγματα. Ομως κάποιες σκέψεις "βασανίζουν" το μυαλό μου.
Για παράδειγμα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεπεράστηκε το θέμα με την ασφάλεια του παίκτη, το οποίο είναι πολύ σοβαρό και δύσκολο. Αν ξεπεράστηκε, τότε... όλα είναι ΟΚ. Ομως έχουμε να κάνουμε με ένα εκατομμύριο ευρώ, όχι με... πενταροδεκάρες. Μπορεί ο Μαγκέτι να μην "καίγεται" για το ποσό που θα πάρει ο ίδιος όσο μείνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ασφάλεια είναι διαφορετική υπόθεση. Μακάρι να ξεπεράστηκε...
Από κει και πέρα, όσο έρχονται στο μυαλό μου υποθέσεις παικτών που -παλαιότερα- ήρθαν στην Ελλάδα, έκαναν τις βόλτες και τις κρουαζιέρες τους και τελικά έφυγαν τόσο μεγαλώνει η αμφιβολία μου. Κάποτε ο Ράντι Ουάιτ είχε γίνει δεκτός ως "Μεσσίας" από τους οπαδούς του Αρη προτού... επιστρέψει στις ΗΠΑ. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Τέρι Μιλς και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ο Τομ Γκουγκλιότα και ο Τσάρλι Μπελ έκαναν τις κρουαζιέρες τους προτού επιστρέψουν στις ΗΠΑ αφήνοντας τον Ολυμπιακό με την... ελπίδα!
Θα μας πείτε ότι τότε... υπήρχε λόγος: Κατά κάποιον τρόπο ήθελαν οι παίκτες να "πιέσουν" τις ομάδες του ΝΒΑ για να τους υπογράψουν. Είναι όμως γεγονότα που δεν μπορώ να ξεχάσω. Σε κανέναν δεν θα "καθόταν" άσχημα να κάνει το "κομμάτι" του στη Θεσσαλονίκη, να βρίσκεται στο επίκεντρο, να αντιμετωπίζεται ως "θεός" και να περάσει όμορφα...
Μακάρι οι αμφιβολίες μου να αποδειχτούν... φούσκες. Μέχρι όμως να δω τον Μαγκέτι με φανέλα του ΠΑΟΚ, θα τις έχω. Μακάρι, βεβαίως, να τον δω...
Πηγή: Goal

O ...Χώσε Κάρλος και η σημασία του 1-0!!

Ο Γιώργος Γαλάτσης γράφει για το νικηφόρο αποτέλεσμα της ΑΕΚ που μετράει, την ώρα που ...γίνεται της κακομοίρας "στη διπλανή πόρτα".
O ...Χώσε Κάρλος και η σημασία του 1-0!
Όταν ο Παναθηναϊκός μετράει τρία γκολ από την Μακάμπι…
Όταν η Παλέρμο αποκλείεται στον β προκριματικό γύρο του Europa League από κάποια Τούν…
Όταν η Σάλκε χάνει από τους ψαράδες της Ελσίνκι με 2-0…
Όταν οι Ρέιντζερς επιστρέφουν στην Σκοτία ηττημένοι με 2-1 από μια Μάριμπορ…
Όταν η Σέλτικ «κολλάει» στο 0-0 με την Σιόν…
Όταν η Νόρτζελαντ σταματάει την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στη «λευκή» ισοπαλία…
Όταν γίνεται της κακομοίρας «στη διπλανή πόρτα» σαφώς και πρέπει να σε αφήνει ικανοποιημένο αυτό το ισχνό (αλλά τόσο πολύτιμο) 1-0 επί της Διναμό Τιφλίδας. Μόνο το αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει να κρατήσει ο ΑΕΚτζής από το ματς του ΟΑΚΑ κι ας πόνεσαν τα μάτια του.
Το αποτέλεσμα μετράει μήνα Αύγουστο σε αυτούς τους γύρους. Μια καθαρή νίκη χωρίς να δεχθείς γκολ, έστω με… μισό μηδέν, έστω και με γκολ οφσαϊντ που λέει ο λόγος. Να πετύχεις το στόχο σου, να ηρεμήσεις, να αποκτήσεις λόγο ύπαρξης και ενδιαφέρον τις κρύες νύχτες του χειμώνα, και πάνω απ' όλα να μαζέψεις κανένα φράγκο για το ταμείο σου.
1-0, λοιπόν, που θα μπορούσε να 'ταν και 2-0 αν δεν ακυρωνόταν το γκολ του Κάλα απέναντι σε μια μέτρια ομάδα που άλλες εποχές θα μετρούσε 3 και 4 από τους «κιτρινόμαυρους».
Όμως αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Η ΑΕΚ της νέας αγωνιστικής χρονιάς «χτίστηκε» με «φθηνά υλικά» με στόχο να «κλέβει» τα αποτελέσματα κι όχι για να κάνει… πλάκα με τους Γεωργιανούς ή αργότερα με του μικρομεσαίους της Σούπερ Λίγκα.
Στην τελική τα τελευταία χρόνια τι στο καλό κατάφεραν οι ακριβότερες ομάδες της ΑΕΚ; Τίποτα. Μια τρύπα στο νερό!
Ωστόσο σ' αυτό το σημείο οφείλω να σταθώ και λίγο στον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας που είδαμε χθες στο ΟΑΚΑ. Στην κλίμακα του 100% η ΑΕΚ του πρώτου αγώνα με την Διναμό Τιφλίδας έφθασε δεν έφθασε το 30%. Γι' αυτό ας κοιτάξει ο Μανόλο Χιμένεθ πως θα βελτιώσει τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς στην Γεωργία για να μην γίνει καμιά χοντρή ζημιά.
Δεν επιτρέπεται μια ομάδα που προετοιμάζεται 1,5 ολόκληρο μήνα γι' αυτούς τους αγώνες και παρατάσσεται στο τερέν κατά τα 7/11 με τα ίδια πρόσωπα να μην μπορεί να σταυρώσει μια μπαλιά μέσα στο γήπεδο και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Να «πνίξει» ρε αδερφέ τον αντίπαλο για ένα 10άλεπτο.
Σε ατομικό επίπεδο έχω γράψει εδώ κι έναν μήνα ότι ο Χοσέ Κάρλος μπορεί να κάνει… όργια στην ΑΕΚ. Από Χοσέ Κάρλος μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε… Χώσε (γκολ) Κάρλος για την ομάδα, αν βοηθηθεί στο ελάχιστο από τους συμπαίκτες του στη μεσοεπιθετική γραμμή.
Το ίδιο επιμένω ότι θα συμβεί και με τον Κάλα, τον έτερο Ισπανό που κάποιες… μπαλαδόφατσες (λέμε τώρα) πήγαν να τον βγάλουν άχρηστο μετά το τελευταίο φιλικό της Κύπρου.
Ας περιμένουν λίγο να ανακτήσει τις δυνάμεις του από τον τραυματισμό του και θα δουν πως είναι ο κανονικός στόπερ που ξέρει να προωθεί τη μπάλα και να σκοράρει από τα στημένα.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν ξέρεις αν έχει παρακάτω!!

Το τρίτο γκολ της Μακάμπι έδωσε τουλάχιστον μια ποδοσφαιρική ευθανασία σε αυτό το "πράσινο" πτώμα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Δεν ξέρεις αν έχει παρακάτω!
Αν έμενε στο 2-0 το ματς, θα ακούγαμε για πιθανότητες ανατροπής και όλα τα επικά, ωστόσο η πικρή αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟ όπως έστρωσε αυτό το καλοκαίρι έτσι θα κοιμηθεί. Φυσικά είναι ποδόσφαιρο και φυσικά λαμβάνω υπόψη πως στο παρελθόν έχουν γυρίσει τέτοια σκορ, αλλά, προτού αρχίσουμε τις προσευχές, καλά είναι να γίνει μια ανατομία του εγκλήματος.
Ο Παναθηναϊκός ξεφτιλίστηκε ως αποτέλεσμα του θεάτρου του παραλόγου που ξεκίνησε το 2008. Τότε, με την εμφάνιση της ΠΕΚ και των παραγόντων που θεωρούσαν πως είναι πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς, μία παράνοια που συνεχίστηκε με τη συνύπαρξη του τρόμου, που όμως έφερε πάμπολλα χρήματα στα ταμεία και σπαταλήθηκαν άσκοπα τα περισσότερα, κορυφώθηκε με την παρουσία του Πατέρα στον προεδρικό θώκο, που έφερε ένα νταμπλ αλλά και την ανάμειξη του ονόματός του σε συνδιαλλαγές με το παρασκήνιο, οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο και έφτασε στο ναδίρ τον σύλλογο με τη συνεχιζόμενη διοικητική αδιαφορία.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, παρά τη δικαιολογημένη πικρία της, δεν μπορεί να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών της. Κυρίως δεν μπορεί, αν και κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, να ενεργεί ως μειοψηφία.
Δεν γίνεται, αλλά ταυτόχρονα δεν βρίσκεται και κανείς να αγοράσει, κάτι που χρόνια αποτελούσε την επιθυμία μεγάλης μερίδας των οπαδών. Το κακό με τον ΠΑΟ δεν είναι πως έχει πέσει χαμηλά, αλλά πως δεν ξέρει κανείς αν υπάρχει και παρακάτω! Το να σταθούμε στο χθεσινό ματς στο ότι δεν μέτρησε ένα γκολ ή πως οι επιθετικοί σου έπρεπε να σκοράρουν στα τετ α τετ είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Ακουσα στο ραδιόφωνο την περίφημη ατάκα «ο Σισέ θα το έβαζε» και θέλω να πω ότι διαχρονικά οι απόντες είναι οι κορυφαίοι!
Η ουσία είναι πως η ομάδα που παρουσιάζει ο Φερέιρα δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, δεν έχει φυσική κατάσταση και, κυρίως, δεν έχει ψυχή. Ο Πορτογάλος δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος, αλλά είναι σημαντικά τα λάθη του. Πολύ φοβάμαι πως και αυτός θα ακολουθήσει τον δρόμο όσων στο παρελθόν έπαθαν ανάλογα κάζα. Επί τη ευκαιρία, μήπως κάποιος ξέρει πού να βρίσκεται αυτή ψυχή, ο Κούπερ;
Λένε κάποιοι πως και ο Ολυμπιακός έπεσε πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, αλλά η απομάκρυνση του Λίνεν τού βγήκε σε καλό. Μόνο που ο Μαρινάκης μόλις είχε αναλάβει, η ψυχολογία ήταν διαφορετική και ο Βαλβέρδε ήρθε άμεσα και στηρίχτηκε με μεταγραφές. Βλέπει κανείς την παραμικρή ομοιότητα με τον ΠΑΟ;
Αυτό που έπαθε χτες ο Παναθηναϊκός τον πάει χρόνια πίσω. Εχει αποκλειστεί και το 1996 μέσα σ' ένα μήνα και από τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εκείνη η «σφαλιάρα» τελείωσε τον Ρότσα. Δεν είναι το ίδιο, όμως, γιατί αν και απέτυχε παταγωδώς, στη συνέχεια, τερματίζοντας έκτος και μένοντας έξω από την Ευρώπη, είχε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στο τιμόνι, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο του Δανιήλ έναν άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις για να χτίσει στη συνέχεια με την τολμηρή απόφαση της πρόσληψης του Κυράστα την ομάδα που εντυπωσίασε για χρόνια. Αυτή τη στιγμή ποιες είναι οι αληθινές επιλογές;
Πηγή: SportDay