Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Που μου θέλετε και Champions League…

Ανώμαλα προσγείωσε η Κολωνία το Ανόβερο και το συνέτριψε με 4-0 στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν σχέδια για έξοδο στο Champions League μετά το θρίαμβο επί της Μπάγερν την περασμένη εβδομάδα και την αναρρίχησή τους στην τρίτη θέση, αλλά οι «τράγοι» τούς έδωσαν ένα καλό μάθημα κάνοντας παράλληλα ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη σωτηρία τους.

Ο Πετίτ με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ στο 36’ και «σέρβιρε» το 2-0 στον Λούκας Ποντόλσκι στο 60’. Ο Μιλιβόιε Νοβάκοβιτς «χτύπησε» στο 79’ και το 89’ φτάνοντας τα 11 προσωπικά γκολ στο πρωτάθλημα (όσα και ο «Πόλντι») και ανεβάζοντας την ομάδα του στους 32 βαθμούς, επτά περισσότερους από τη 16η θέση. Το Ανόβερο του Μίρκο Σλόμκα έμεινε στους 47 βαθμούς δίνοντας την ευκαιρία σε Μάιντς (43β.) και Μπάγερν (42β.) να πλησιάσουν.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/3

Κολωνία-Ανόβερο 4-0
(36’ Πετίτ, 60’ Ποντόλσκι, 79’, 89’ Νοβάκοβιτς)

Σάββατο 12/3 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ
Καϊζερσλάουτερν-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 13/3

Μάιντς-Λεβερκούζεν 16:30
Ζανκτ Πάουλι-Στουτγκάρδη 18:30

Το δράμα του Σακάτα

Τον δικό του Γολγοθά περνάει ο μεσοεπιθετικός του Άρη Νταϊσούκε Σακάτα, ο οποίος δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους στην Ιαπωνία λόγω του φονικού σεισμού των 8.9 ρίχτερ!
Το δράμα του Σακάτα
Τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας πάντα) ο κόσμος συγκλονίστηκε από την είδηση του φονικού σεισμού στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ο οποίος είχε ισχύ 8.9 ρίχτερ.

Όπως είναι λογικό πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ευρώπη βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς οι επικοινωνίες στην Ιαπωνία έχουν διακοπεί στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Ένας από αυτούς είναι και ο Νταϊσούκε Σακάτα ο οποίος αγωνίζεται με τη φανέλα του Άρη από τον Γενάρη όταν και πήρε μεταγραφή στην Ελλάδα.

Ο 28χρονος άσος ζει εφιαλτικές στιγμές στη χώρα μας, καθώς δεν γνωρίζει φυσικά την Ελληνική γλώσσα όμως το χειρότερο είναι πως δεν μιλάει σχεδόν καθόλου Αγγλικά. Έτσι οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά του είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση.

Οι συμπαίκτες του κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τον ηρεμήσουν, όμως ο ίδιος όπως είναι φυσικό δεν έχει μυαλό για τίποτα με τις σκέψεις του βρίσκονται κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Το χειρότερο από όλα πάντως είναι πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους στην Ιαπωνία. Μάλιστα η πόλη στην οποία έχει γεννηθεί είναι μόλις 30 χιλιόμετρα από το Τόκιο και κοντά σε παραθαλάσσια περιοχή.

Να θυμίσουμε πως ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Νότιο Αφρική, ενώ οι επικοινωνίες στην Ιαπωνία έχουν κοπεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Επίσης μετά τον σεισμό σηκώθηκε τσουνάμι ύψους 11 μέτρων, το οποίο σκέπασε μία τεράστια περιοχή της χώρας!

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

MVP ο Μιραλάς, καλύτερο γκολ του Καπετάνου

Ο Κέβιν Μιραλάς του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Κώστα Καπετάνου του Ολυμπιακού Βόλου.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:  
-Κέβιν Mιραλάς (Ολυμπιακός)   65,66%  
-Ντένις Επστάιν (Κέρκυρα)     24,24%  
-Κώστας Μήτρογλου (Πανιώνιος)  10,1%  

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:  
-Κώστας Καπετάνος (Ολυμπιακός Βόλου) 80,71%  
-Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός)          12,68%  
-Σεμπάστιαν Λέτο (Παναθηναϊκός)       6,61%  

Η «καυτή πατάτα»

Ας φανταστούμε μια καυτή πατάτα να πέφτει στα χέρια μας. Τότε, καιγόμαστε, τσουρουφλιζόμαστε. Κάπως έτσι κάνει κι η Άρσεναλ όταν είναι να δώσει τα σημαντικά ματς της χρονιάς. Έχασε στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Μπέρμιγχαμ, αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα ήρθε η δύσκολη ώρα του Κυπέλλου, όπου και θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν στην Αγγλία το μεγάλο ερωτηματικό της χρονιάς είναι αν η Άρσεναλ καταφέρει να σηκώσει κεφάλι και ταυτόχρονα κάποια κούπα. Το απόγευμα του Σαββάτου, θα έχει μια δύσκολη αποστολή κόντρα στην αντίπαλο της και στο πρωτάθλημα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αλσατός δεν υπολογίζει τους Σονγκ, Γουόλκοτ, Βερμάλεν και Σέζνι ενώ εκτός πλάνων είναι ο Φάμπρεγκας. Ο Φαν Πέρσι αναμένεται να ξεκινήσει.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να προκριθούν κόντρα στους «κανονιέρηδες» και παράλληλα να τους στείλουν ένα μήνυμα ενόψει πρωταθλήματος. Αν και προέρχονται από δύο σερί ήττες (Τσέλσι και Λίβερπουλ), η ομάδα του Σερ Άλεξ θέλει να εκμεταλλευτεί το αήττητο της στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά και την αδυναμία που δείχνει η ομάδα του Βενγκέρ στα εκτός έδρας ματς.

Ο Φέργκιουσον θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Φέρντιναντ, Βαλέντσια και Παρκ ενώ επιστρέφει ο Βίντιτς.

Στο άλλο σαββατιάτικο ματς, η Μπέρμιγχαμ φιλοξενεί την Μπόλτον. Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει πολύ καλή εικόνα σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ αλλά στο πρωτάθλημα κάπως τα χάνει. Η Μπόλτον θα παραταχθεί χωρίς τον Στάριτζ που αποτελεί βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας.

Την Κυριακή, η Στόουκ αντιμετωπίζει την Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Τόνι Πιούλις έχει χάσει την φόρμα της στα τελευταία ματς σε αντίθεση με τα «Σφυριά» που δείχνουν να ανεβάζουν την απόδοση τους.

Στο τελευταίο ματς των προημιτελικών, η κουρασμένη, από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, Σίτι θα αναμετρηθεί με την Ρέντινγκ. Με σκοπό να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, οι «πολίτες» φαντάζουν το απόλυτο φαβορί αλλά η Ρέντινγκ δείχνει ικάνη να κάνει ζημιές.

Tο πρόγραμμα των ματς του Κυπέλλου:

Σάββατο, 12/3



Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον (14:45)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (19:15)


Κυριακή, 13/3


Στόουκ-Γουέστ Χαμ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Ρέντινγκ (18:45)

Τέρμα οι στέκες και οι κορδέλες

Μετά την απαγόρευση των κασκόλ, πλέον οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να φορούν ούτε στέκες ή κορδέλες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ.

«Σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση κορδέλας, ταινίας ή στέκας μαλλιών, για το κράτημα των μαλλιών των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Η απόφαση αυτή έχει άμεση εφαρμογή. Παρακαλούμε όπως προβούν οι διαιτητές και οι Υπεύθυνοι των Ομάδων σε αντίστοιχη ενημέρωση προς τους ποδοσφαιριστές», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Διαψεύδει τον Κάσπερτσακ η Καβάλα

Ο Χένρι Κάσπερτσακ δήλωσε σε πολωνικά ΜΜΕ πως έχει πρόταση για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Καβάλα, αλλά ο γενικός αρχηγός των «αργοναυτών», Κώστας Τσαλίκης τον διέψευσε κατηγορηματικά.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Kavalagoal.gr, ξεκαθάρισε: «Ουδέποτε από πλευράς της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Καβάλα έγινε πρόταση στον νυν προπονητή κ. Χένρικ Κάσπερτσακ προκειμένου να συνεχίσει και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο να βρίσκεται επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Έτσι, οποιεσδήποτε δηλώσεις από τον ίδιο είδαν το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τέλος, θα ήθελα να δηλώσω ότι το συμβόλαιο της ΠΑΕ Καβάλα με τον προπονητή της Καβάλας Χένρικ Κάσπερτσακ έχει ισχύ μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-2011».

Θέλει τον Νάτζφει ο Σούμποτιτς

Ο Στεφάν Νάτζφει (32, 2.04) είναι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Ντέγιαν Μπορόβνιακ στο ρόστερ του Άρη, μιας και αυτός είναι ο εκλεκτός του Λευτέρη Σούμποτιτς. Ο Νάτζφει ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Ρέθυμνο, τον Πανελλήνιο και το Μαρούσι αυτή την περίοδο έχει συμβόλαιο με την Ιγκοκέα της Βοσνίας αλλά θα μείνει ελεύθερος. Έτσι δεν αποκλείεται ακόμα και μέχρι την Τρίτη να είναι στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει συμβόλαιο με τους "κίτρινους".

Η «μάχη» της Ανδαλουσίας

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι αγώνες για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η 28η αγωνιστική ημέρα περιλαμβάνει ένα μεγάλο ματς, με τη Σεβίλλη να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα την Κυριακή το βράδυ.

Το ματς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» «κλέβει» την παράσταση της 28ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν, με τους Σεβιγιάννους να κοντράρονται με την πρωτοπόρο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» με νίκη κάνουν ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ οι Ανδαλουσιανοί χρειάζονται βαθμούς για να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της εξόδου στην Ευρώπη.

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» φιλοξενεί η δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα Ρεάλ Μαδρίτης την Έρκουλες με τη νίκη να θεωρείται κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα έχει στη διάθεση του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς επέλεξε να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του Πορτογάλου και να τον προφυλάξει ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Σαραγόσα δοκιμάζεται η τρίτη στη βαθμολογία Βαλένθια και δεν θέλει με τίποτα να χάσει την έξοδο της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αναμφίβολα, οι «νυχτερίδες» έχουν δύσκολη αποστολή, αφού οι γηπεδούχοι «καίγονται» για βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθούν από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Στο «Ελ Μαδριγάλ» αναμετρώνται Βιγιαρεάλ και Σπόρτινγκ Χιχόν, σ΄ ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Το «κίτρινο υποβρύχιο» επιθυμεί να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από τη Βαλένθια και να δώσει συνέχεια στη μεγάλη εμφάνιση στο Λεβερκούζεν για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12/3/2011

Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Έρκουλες (21:00)
Ρεάλ Σαραγόσα-Βαλένθια (23:00)

Κυριακή 13/3/2011

Οσασούνα-Ρασίνγκ Σανταντέρ (18:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάλαγα (18:00)
Εσπανιόλ-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια  (18:00)
Λεβάντε-Μαγιόρκα  (18:00)
Βιγιαρεάλ-Σπόρτινγκ Χιχόν (20:00)
Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 14/3/2011

Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

«Προέχει ο Ολυμπιακός, μετά η ΑΕΚ»

Μπορεί όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες να περιμένουν πως και πως την εκδίκηση κόντρα στην ΑΕΚ, μετά την τεσσάρα του ΟΑΚΑ, ο Λίνο όμως είναι της άποψης, ότι κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται στον καιρό του…
«Προέχει ο Ολυμπιακός, μετά η ΑΕΚ»
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ παραχώρησε δηλώσεις στο Novasports, όπου τόνισε ότι προέχει το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνδρομητική τηλεόραση ο Λίνο:
Για το ματς με τον Εργοτέλη: «Ήταν πολύ σημαντική η νίκη με τον Εργοτέλη, έπρεπε να βρούμε και πάλι εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Τώρα έχουμε λίγες μέρες να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».
Για το 4-0 από την ΑΕΚ είπε πως: «Ήταν άσχημο για την ομάδα το αποτέλεσμα με την ΑΕΚ. Έβλεπα το ματς από την τηλεόραση και δεν ήταν δυνατό να προσφέρω. Δεχτήκαμε τέσσερα γκολ και αυτό μας στεναχώρησε. Θα προσπαθήσουμε περισσότερο στη συνέχεια, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον».
Για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, επεσήμανε: «Έρχεται ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς και το μόνο που σκεφτόμαστε και θέλουμε είναι οι τρεις βαθμοί, ώστε να βελτιώσουμε τη θέση μας. Θα ακολουθήσει και ο αγώνας με την ΑΕΚ για το κύπελλο, οπότε, θα κάνουμε τα πάντα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο μέσα στο γήπεδό μας. Προέχει όμως, ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια θα αφοσιωθούμε στην ΑΕΚ».
Σε ερώτηση για το πού θα κριθεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, ο Λίνο τόνισε: «Χρειαζόμαστε αυτοσυγκέντρωση και μεγάλη προσπάθεια εναντίον του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, ωστόσο θα χρειαστεί αυτοσυγκέντρωση στο 200%. Μόνο έτσι θα πάρουμε τη νίκη».

ΒΟΛΕΪ: Ήττα για Άρη από Ολυμπιακό

Την ήττα γνώρισε ο Άρης στο βόλεϊ εντός έδρας από τον Ολυμπιακό με 0-3 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία για την 19η αγωνιστική. Για τον Άρη το ματς αυτό δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού έχει μείνει μακριά από την διεκδίκηση της τετράδας.
Επίσης οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον Νίκο Ρουμελιώτη και τα δύο πρώτα σετ τα έχασαν με τον ίδιο σκορ 17-25. Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός το κατέκτησε με 19-25 και έτσι έκανε το 0-3 και πήρε την νίκη που τον «κρατάει» ζωντανό για την τετράδα.
Τα σετ: 17-25, 17-25, 19-25
ΆΡΗΣ: Τερζής, Κάμπος 4 (4/10 επ., 56% υπ. – 33% άριστες), Τζελάτης 11 (11/19 επ.), Τακουρίδης 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Κιόσης 9 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Ερνάντεζ 8 (7/9 επ., 1 άσο, 40% υπ. – 20% άριστες), Σάμαρτζιτς -λ (65% υπ. – 57% άριστες) / Δημητριάδης, Κοντογιάννης 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Ριζόπουλος 4 (4/5 επ., 80% υπ. – 67% άριστες).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντεσπέιν 15 (9/15 επ., 5 άσοι, 50% υπ. – 38% άριστες), Φιλίποβ 2, Παπάζογλου 6 (5/5 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 3 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 15 (12/18 επ., 3 άσοι), Φράγκος 4 (4/9 επ., 60% υπ. – 50% άριστες), Κοκκινάκης -λ 57% υπ. – 50% άριστες) / Εστράδα, Σωτηρίου 4 (3/3 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. – 67% άριστες).

Σπαλέτι: «Μένω Ρωσία»

Απόλυτα ικανοποιημένος με τις συνθήκες εργασίας στη Ζενίτ και τη Ρωσία, εμφανίστηκε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, μετά τον αγώνα της ομάδας του στην Ολλανδία, με την Τβέντε.
Όπως τόνισε και ο ίδιος ο Ιταλός κόουτς, ακόμα και μετά την ήττα με 3-0 από την Τβέντε, δεν πρόκειται να αφήσει τη Ζενίτ για καμία άλλη ομάδα, άσχετα αν το όνομά του έχει «παίξει» δυνατά για την Γιουβέντους και τη Ρόμα: «Στην Ιταλία λένε πως θα πάω στη Γιουβέντους; πιο παλιά υπήρχαν σενάρια για Ρόμα, για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ. Σας το λέω μια και καλή: είμαι πολύ καλά στη Ζενίτ, έχω συμβόλαιο και η ζωή στη Ρωσία είναι εξαιρετική».

Σπάει τα... κοντέρ ο Λαμ!

Ο Φίλιπ Λαμ σπάει τα... κοντέρ, καθώς θα φτάσει τις 100 συνεχόμενες εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις στο παιχνίδι της Μπάγερν με το Αμβούργο το Σάββατο (12/03)!

Από τις 99 συνεχόμενες φορές που έχει αγωνιστεί από τότε, μόλις μία φορά ο Λουίς Φαν Χάαλ τον έκανε αλλαγή μόλις μία φορά τον Σεμπτέμβριο του 2009 στη νίκη της Μπάγερν με 5-0 επί της Ομπερχάουζεν για το Κύπελλο. Ο Λαμ είχε ξεκινήσει στο παιχνίδι και αντικαταστάθηκε στο 74' από τον Γκέρλιτζ. «Εύχομαι το σερί να συνεχιστεί», τονίζει ο Γερμανός άσος, ενώ για το... μυστικό της επιτυχίας, δεν είναι άλλο από την τύχη και τη σωστή ζωή. «Εκτός από καλός παίκτης, πρέπει να είσαι και τυχερός, ώστε να μην έχεις πολλούς τραυματισμούς», σχολιάζει. Ο τελευταίος σοβαρός τραυματισμός για τον Λαμ ήταν κατά τη διάρκεια του... μακρινού 2005.

"Ο ΠΕΤΡΟΣ" ΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ !!

Οι πικραμένοι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού έφτιαξαν με πολύ χιούμορ το βιντεάκι.




















«Όχι στη μετακίνηση ευθυνών»

Δεν άργησε η απάντηση της Σούπερ Λίγκας στην πρόταση της γγΑ να αναλάβει η ΕΠΟ την διοργάνωση του πρωταθλήματος. Η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «υπερβολική, άτοπη και άστοχη» την τοποθέτηση του Πάνου Μπιτσαξή.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν το ποδόσφαιρο τα οποία «αποτελούν θεσμική ευθύνη τρίτων» και την Τρίτη 15 Μαρτίου συγκαλεί έκτακτο ΔΣ, με θέμα τα μέτρα που θα λάβει.

Το μεσημέρι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΓΓΑ, στην οποία αποκαλούσε ακατάλληλα να διοργανώσει το πρωτάθλημα την Σούπερ Λίγκα και καλούσε την ΕΠΟ να το αναλάβει αυτή.Στη συνέχεια η ΕΠΟ απάντησε την πρόταση της γγΑ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί την πρόταση, αρκεί να έχει την αμέριστη βοήθεια των αρχών.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ειδικότερα την τοποθέτησή του ότι η Super League “είναι ακατάλληλη να διοργανώσει Πρωτάθλημα”, θεωρούμε σημαντικό να τονισθούν τα ακόλουθα:

Η διοργάνωση ενός Πρωταθλήματος περιλαμβάνει σειρά δράσεων και ενεργειών, από την πλευρά της Super League, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, όπως είναι η Ε.Π.Ο. για θέματα διαιτησίας, θέσπισης Κανονισμών και εφαρμογές Πειθαρχικού Δικαίου, η Αστυνομία για την διασφάλιση της έννομης τάξης και η Πολιτεία για την εξασφάλιση ικανών συνθηκών στα περισσότερα γήπεδα ιδιοκτησίας της που χρησιμοποιούνται για τους αγώνες Πρωταθλήματος καθώς και για την γενική τήρηση των λοιπών κανόνων ευνομίας που οφείλουν να εφαρμόζονται.

Χωρίς προσπάθεια αποποίησης του μεριδίου ευθύνης που τυχόν αντιστοιχεί στη Super League, θεωρούμε αν μη τι άλλο υπερβολικό, άτοπο και άστοχο να χαρακτηρίζεται η διοργανώτρια “ακατάλληλη” όταν πολλά από τα προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν το ποδόσφαιρο και προσφάτως έχουν δώσει δικαίωμα για συστηματική στοχοποίηση του, αποτελούν θεσμική ευθύνη τρίτων.
Στην παρούσα φάση το ουσιώδες δεν είναι η προσπάθεια αποποίησης ή μετακίνησης ευθυνών και αρμοδιοτήτων, αλλά η κοινή προσέγγιση όλων των μερών σε μια ειλικρινή πορεία ώστε να βρεθούν λύσεις.

Για το λόγο αυτό, η Super League έχει συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για την Τρίτη 15/03/2011.

Γι’ αυτό παίζουν διαστημική μπάλα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάθαμε τη συνταγή της επιτυχίας, γιατί η Μπαρτσελόνα παίζει ποδόσφαιρο από άλλο πλανήτη! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…
Γι’ αυτό παίζουν διαστημική μπάλα; (ΒΙΝΤΕΟ)
Το μυστικό δεν είναι σε κάποιο μαγικό ελιξίριο, αλλά στην προπόνηση! Οι τύποι προπονούνται ακόμα και με μπάλα του ράγκμπι η οποία έχει σχήμα πεπονιού! Άντε να τους πάρεις τη μπάλα μετά! Την εξαφανίζουν!















"Πάρε" για να μην τρέχεις Λάμπαρντ!

Σε τρεις μήνες θα ξαναπιάσει τιμόνι στα χέρια του ο Φρανκ Λάμπαρντ, καθώς του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης, αφού πιάστηκε να οδηγάει με υπερβολική ταχύτητα.

"Πάρε" για να μην τρέχεις Λάμπαρντ!
Ο Άγγλος άσος έτρεχε σε αυτοκινητόδρομο με 90χλμ., ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 50χλμ.  Για αυτό τον λόγο λοιπόν, και επειδή τα αγγλικά Δικαστήρια δεν κάνουν τα… στραβά μάτια στους διάσημους, τον τιμώρησε με αφαίρεση διπλώματος για 90 ημέρες και πρόστιμο ύψους 3.000 λιρών.
«Ο κύριος Λάμπαρντ καταλαβαίνει την σοβαρότητα της κατάστασης, δεν είναι κάποιος που έχει ξεχάσει τι συνέβη. Ξέρει πόσο σοβαρό ήταν αυτό και έχει εκφράσει την δημόσια συγγνώμη του», δήλωσε ο δικηγόρος του άσου της Τσέλσι.

Δράμα η κατάσταση!

Η ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα στην Καρδίτσα σε συνδυασμό με την νίκη του Παναιτωλικού στις καθυστερήσεις κόντρα στη Βέροια, εβαλε φωτιά στην βαθμολογία της Football League. Πλέον την 25η αγωνιστική ο ΠΑΣ υποδέχεται την Καλλιθέα, ενώ ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει εκτός τον Εθνικό Αστέρα. Το σημαντικότερο παιχνίδι γίνεται στην Δράμα, εκεί όπου η Δόξα υποδέχεται τον ΟΦΗ.
Η αγωνιστική (26η)

Σάββατο 12/3

Δόξα Δράμας-ΟΦΗ 15:00

Μετά τη νίκη επί του Θρασύβουλου και με την διαφορά ασφαλείας από τον Λεβαδειακό, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας, η οποία προέρχεται από την «λευκή» ισοπαλία με τον Εθνικό Αστέρα. Εκτός για τους γηπεδούχους θα είναι ο Αλεξάντροβιτς. Από την άλλη πλευρά για τους Κρητικούς θα είναι εκτός ο Ζορμπάς, ενώ ενοχλήσεις αισθάνεται ο Γαλανόπουλος.
Κυριακή 13/3

Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας 15:00

Η ήττα την τελευταία στιγμή από τον Παναιτωλικό έχει πεισμώσει την Βέροια, η οποία με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας για να πάρει το τρίποντο. Εκτός για τους γηπεδούχους θα είναι ο Μπαργκάν. Αντίθετα για την ομάδα της Καρδίτσας θα είναι εκτός οι Αγγελόπουλος και Μπαντάς, ενώ επιστρέφει ο Μπουντούρης.

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλιθέα

Η τελευταία φορά που η Καλλιθέα επισκέφθηκε το γήπεδο των Ιωαννίνων έφυγε με οκτώ γκολ στις αποσκευές της. Κάτι τέτοιο θα ήθελαν να το αποφύγουν οι Αθηναίοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον πρωτοπόρο ΠΑΣ. Εκτός για τους γηπεδούχους οι Φουρτάδο, Μπουχάν και Κώτσιος. Αντίθετα επιστρέφουν οι Κεϊτά και Ντάσιος. Από την άλλη πλευρά εκτός είναι οι Τεγούσης, Πλατέλλας και Παραράς.

Πιερικός-Ιωνικός

Στην Κατερίνη ο Πιερικός υποδέχεται τον Ιωνικό. Οι Κατερινιώτες προέρχονται από την ισοπαλία με την Καλλιθέα, ενώ οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν του Αγροτικού Αστέρα. Για την ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου εκτός θα είναι ο Γιαζιτζόγλου. Από την άλλη πλευρά ο Μίκι Τσίρκοβιτς δεν υπολογίζει τους Δελήμπαση, Βλάχο και Τριανταφύλλου.

Λεβαδειακός-Εθνικός

Η ήττα του Λεβαδειακού από τον Πανθρακικό τον άφησε πίσω στο κυνήγι της τρίτης θέσης. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τον Εθνικό, ο οποίος ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα. Την περασμένη Κυριακή ο Σάββας Παντελίδης παραιτήθηκε και την θέση του πήρε ο Θαλής Τσιριμώκος. Ο Βασίλης Βούζας των γηπεδούχων θα έχει εκτός του τραυματία Ζαπρόπουλο.

Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας

Στον Εύοσμο ο Αγροτικός Αστέρας υποδέχεται τον Διαγόρα. Ο Περικλής Αμανατίδης έχει δει την ομάδα του να «βουλιάζει» στην βαθμολογία και θέλει τους τρεις βαθμούς για να καταφέρει να γλιτώσει τα πλέι άουτ. Εκτός θα είναι οι Χασιώτης και Παπαδόπουλος. Από την άλλη πλευρά οι Ροδίτες συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία και με μια ακόμα μια νίκη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή. Εκτός θα είναι οι Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης και Προβατίδης. Επιστρέφουν οι Γκούντμαν και Αζιρίμπα.

Τρίκαλα-Ηλιούπολη

Τα Τρίκαλα μετά την σπουδαία νίκη τους επί του Εθνικού θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό κόντρα στην Ηλιούπολη. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την νίκη τους επί του Διαγόρα και είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι. Για τους γηπεδούχους επιστρέφουν οι Κόρμπος και Μίνγκας. Από την άλλη πλευρά εκτός είναι οι Στεφανίδης, Ιβάνοφ.
Δευτέρα 14/3

Εθνικός Αστέρας-Παναιτωλικός 18:00

Η νίκη της τελευταίας στιγμής απέναντι στην Βέροια κράτησε ζωντανό τον Παναιτωλικό ακόμα και στην πρώτη θέση. Πλέον οι Αγρινιώτες αντιμετωπίζουν τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή σε μια επικίνδυνη έξοδο. Για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ εκτός είναι οι Κούσας και Μπαϊκαρά. Για τους γηπεδούχους απουσιάσουν οι Τραορέ, Βάσι, Σανόκο και Αντόνι.

Θρασύβουλος-Πανθρακικός 19:00

Το παιχνίδι που κλείνει την αυλαία της αγωνιστικής είναι αυτό της Φυλής μεταξύ του Θρασύβουλου και του Πανθρακικού. Η ομάδα της Κομοτηνής μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένη. Εκτός για την ομάδα του Εμίλιο Φερέρα είναι οι Περπερίδης, Ορλάνο, Λιαπάκης. Από την άλλη πλευρά εκτός είναι οι Λανγκλέ και Βαλεριάνος.

Η επόμενη αγωνιστική (27η):

Παναιτωλικός – Αναγέννηση Καρδίτσας
ΟΦΗ – Εθνικός Αστέρας
Καλλιθέα - Βέροια
Πανθρακικός – Δόξα Δράμας
Εθνικός – Θρασύβουλος
Διαγόρας – Πιερικός
Ηλιούπολη – Λεβαδειακός
Αγροτικός Αστέρας – Τρίκαλα

«Ο Μόγιες στην Γιουνάιτεντ, κανένα πρόβλημα»!

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του Μόγιες, η διοίκηση της Έβερτον, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, Μπιλ Κενράιτ, με αφορμή τα σενάρια διαδοχής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ισχυρός άνδρας των «ζαχαρωτών», δηλώνει περήφανος που στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του βρίσκεται ένας ικανότατος προπονητής, όπως ο Ντέιβιντ Μόγιες, αλλά σίγουρα, η φετινή πορεία της Έβερτον στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν έχει αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του συλλόγου. Ο έμπειρος προπονητής κλείνει σε λίγες μέρες εννέα χρόνια παρουσίας στον πάγκο των «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ, ωστόσο, στο ενδεχόμενο αποχώρησής του, ο Κενράιτ εμφανίστηκε απόλυτα ρεαλιστικός για το μέλλον του Μόγιες.

«Γνωρίζω τα σενάρια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Μόγιες και οι “κόκκινοι διάβολοι” είναι εκ των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου, αν όχι ο κορυφαίος. Αν κάποια μέρα ο προπονητής μας κληθεί να πάρει μια απόφαση, θα τη σεβαστούμε, όμως γνωρίζουμε την αφοσίωσή του στην Έβερτον. Ο σύλλογός μας σημαίνει πολλά για εκείνον και σίγουρα, αν κάποια μέρα αποχωρήσει, δεν θα σημαίνει ότι γύρισε την πλάτη στην ομάδα», ήταν τα λόγια του προέδρου της Έβερτον.

Η μπάλα του τελικού του Champions League!!

Η adidas παρουσίασε την επίσημη μπάλα του τελικού του UEFA Champions League -Wembley 2011, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, την adidas Finale London. H adidas Finale London παρουσιάστηκε στο στάδιο Wembley από τον Salomon Kalou της Τσέλσι και τον Samir Nasri της Άρσεναλ, ακριβώς πριν από το δεύτερο αγώνα για τη φάση των δεκαέξι της διοργάνωσης.

Το σχέδιο της adidas Finale London είναι εμπνευσμένο από τη συναρπαστική και σύγχρονη διοργανώτρια πόλη, ενώ τα χρώματά της παραπέμπουν στη σημαία του Αγίου Γεωργίου. Το στάδιο του Wembley, θα φιλοξενήσει Ευρωπαϊκό Τελικό για έκτη φορά στην ιστορία του με τη φετινή να είναι η πρώτη στο νέο γήπεδο. «Η διεξαγωγή του τελικού του Champions League 2011 στο Wembley είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τις ομάδες του Λονδίνου που συμμετέχουν στη διοργάνωση και είναι υπέροχο που η adidas δημιούργησε μια μπάλα ειδικά για την περίσταση», δήλωσε ο μέσος της Τσέλσι Salomon Kalou.

Η adidas Finale London είναι η δέκατη έκτη επίσημη μπάλα αγώνα που δημιουργείται για το UEFA Champions League, συνεχίζοντας μια πλούσια παράδοση της adidas στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Από το 1970, όλες οι επίσημες μπάλες αγώνα των μεγάλων διοργανώσεων της UEFA και της FIFA έχουν σχεδιαστεί από την adidas.

Η adidas Finale London είναι τώρα διαθέσιμη για λιανική πώληση στο δίκτυο της adidas καθώς και σε επιλεγμένα αθλητικά καταστήματα.

Η αποστολή για το αυριανό ματς

Σήμερα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» Γιώργος Παράσχος έχει να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Χοσέμι, Γιάκομπ, Γκαρσία, Σολτάνι, Κατσαμπή, Ηλιάδη και Κατσικά που έμειναν και εκτός αποστολής.
Η αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές και είναι οι: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Ντάνι, Επαλέ, Λίμα, Ζερκά, Ρομάν, Καϊτά, Σζοτ, Μάρα, Μαχόπ, Ρόμπλες, Κυριαζής, Αραμπατζής, Βουτσιάς, Κανακούδης, Τσίτας, Παπαστεριανός, Στάμου.
Επίσης θα υπάρξουν εκδοτήρια στο Καυτανζογλείο Στάδιο που θα ανοίξουν στις 13.00 για όσους φίλους της ομάδας που δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο γενικής εισόδου από τα γραφεία της ΠΑΕ.

Ελεύθερος ο οπαδός του ΠΑΟΚ

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα και ο τελευταίος οπαδός του ΠΑΟΚ, ύστερα από μια… περιπέτεια που πέρασε και διήρκησε περίπου έξι μήνες.
Ο δικηγόρος των οπαδών του ΠΑΟΚ, Νίκος Διαλυνάς μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αποφυλάκιση του οπαδού. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήταν μέσα από τον Σεπτέμβριο. Έξι μήνες τον είχαν στα Διαβατά. Το κλίμα αρχίζει να αποφορτίζεται. Να πάψει επιτέλους αυτή η στοχοποίηση κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ, ο εξευτελισμός αυτός. Εγώ είμαι δίπλα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και αυτό θα τελειώσει», ενώ για το αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν όλο αυτό το διάστημα δίπλα τους, επεσήμανε:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήρθε σε επαφή μαζί μου, έγιναν συνομιλίες, έδειξαν γενικά ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα. Ξανά λέω όμως δεν είμαι δικηγόρος της ΠΑΕ, είμαι δικηγόρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αυτών των παιδιών που συνεχώς στοχοποιούνται και καλό είναι αυτό να σταματήσει. Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους που γεμίζουν κάθε φορά την Τούμπα. Το θέμα είναι ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζονται όπως οι φίλαθλοι άλλων ομάδων, δυστυχώς. Και αυτό θα τελειώσει…», κατέληξε.

«Αναγκαιότητα για μια συμμαχία κατά της βίας και της διαφθοράς»

Επ’ ευκαιρία της σημερινής επιστολής του κ. Μπιτσαξή προς τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Σοφοκλή Πιλάβιο, η Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε με ανακοίνωση της, τονίζοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για μια συμμαχία κατά της βίας και της διαφθοράς και ότι η πρόταση του θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Η επιστολή του γ.γ.Α. Π. Μπιτσαξή διατυπώνει θέσεις για μείζονα ζητήματα που αφορούν στη δομή και διάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εστάλη ήδη σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για να λάβουν γνώση.
 
Πράγματι, η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης οικονομικής, θεσμικής και ηθικής κρίσης και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κάθε τομέα της δημόσιας ζωής πείθουν όλο και περισσότερο πως πρόκειται για μια κρίση συγκοινωνούντων δοχείων.
 
Για αυτό και ως Ε.Π.Ο. έχουμε καταστήσει σαφές πως είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η εξυγίανση και η διασφάλιση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί η αναγκαιότητα για μια ευρεία συμμαχία κατά της βίας και της διαφθοράς, προκειμένου να απελευθερώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάθε είδους νοσηρό φαινόμενο.
 
Με αυτή την έννοια, πολλές από τις θέσεις που διατυπώνονται στην επιστολή του γ.γ.Α. ανταποκρίνονται σε προβληματισμούς που συζητάμε αυτό το διάστημα στην Ε.Π.Ο. και εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας για τη συνολική αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου και των εθνικών πρωταθλημάτων. Ωστόσο, όπως αναγνωρίζει και ο κ. Μπιτσαξής, λόγω της πολυπλοκότητας των ζητημάτων απαιτείται ουσιαστική συνεργασία για την αποσαφήνιση πολλών τεχνικών εκκρεμοτήτων.
 
Η επιστολή του γ.γ.Α. θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει μπορούμε να καταλήξουμε, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση για τη συνολική αναδιάρθρωση και την ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία θα κληθεί να έχει τον τελικό λόγο, ως μόνη αρμόδια, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον προσεχή Ιούνιο».
 
Να σημειωθεί ότι πριν την διεξαγωγή του Δ.Σ. τα στελέχη της ΕΠΟ και ο κύριος Πιλάβιος θα έχουν συνάντηση με τον κύριο Μπιτσαξή.

Έξω για ένα μήνα ο Τζέραρντ!!

Η Λίβερπουλ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Στήβεν Τζέραρντ για τον επόμενο μήνα, καθώς ο αρχηγός των «κόκκινων» υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη βουβωνική χώρα.
Ο ηγέτης της Λίβερπουλ ήταν αμφίβολος για το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε, μένοντας εκτός αποστολής για το παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Μπράγκα. Το πρόβλημα τελικά ήταν πιο σοβαρό από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και ο 30χρονος άσος με τη συμβουλή ειδικού υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στη βουβωνική χώρα, που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράση για τον επόμενο μήνα. Έτσι, ο Τζέραρντ θα χάσει τον επαναληπτικό με την Πορτογαλική ομάδα για το Europa League, τα παιχνίδια με Σάντερλαντ και Γουέστ Μπρομ για την Premier League και το παιχνίδι της Αγγλίας με την Ουαλία για τα προκριματικά του Euro 2012.

Νέα παράπονα από Μουρίνιο!!

Για μία ακόμα φορά, ο Ζοσέ Μουρίνιο ασχολήθηκε με την διαφορετική αντιμετώπιση που έχει η Ρεάλ σε σχέση με την Μπάρτσελόνα αναφορικά με το πρόγραμμα των αγώνων!
Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο συγκεκριμένο ζήτημα και αυτό έκανε και στην συνέντευξη τύπου για τον σαββατιάτικο αγώνα με την Έρκουλες. «Δεν είμαστε ηλίθιοι. Αν η διαφορά μας από την κορυφή αυξηθεί, ξέρουμε πολύ καλά πως θα πρέπει να ξεχάσουμε τον τίτλο. Όταν μία ομάδα παίζει την Τρίτη και στην συνέχεια την Κυριακή και η άλλη αγωνίζεται την Τετάρτη και μετά το Σάββατο, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν ίδιοι κανόνες», ήταν τα λόγια του Μουρίνιο.

Η αναφορά του Πορτογάλου έχει να κάνει με τον ορισμό του ντέρμπι με την Ατλέτικο για το Σάββατο 19 Μαρτίου, τρεις μόλις μέρες μετά την αναμέτρηση της Ρεάλ με την Λιόν αυτή την Τετάρτη (16/03) για τους «16» του Champions League. Όσο για την ομάδα που παίζει Τρίτη και μετά την Κυριακή, αυτή είναι η Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί έπαιξαν με την Άρσεναλ την περασμένη Τρίτη και τώρα θα αγωνιστούν στη Σεβίλλη το βράδυ της Κυριακής...

Από κει και πέρα, ο Μουρίνιο τόνισε πως ο Ρονάλντο δεν θα αγωνιστεί με την Έρκουλες το Σάββατο (12/03), ωστόσο θα τον υπολογίζει όπως όλα δείχνουν για την ρεβάνς με την Λιόν: «Η αναμέτρηση με την Έρκουλες δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει. Νομίζω, όμως, ότι θα είναι σε θέση να ξεκινήσει με την Λιόν την Τετάρτη».

Μπήκε ο Βιερίνια!!

Με τον Αντελίνο Βιερίνια να είναι στην διάθεση του Χάβου και να προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.
Μετά από 12 μέρες απουσίας λόγω θλάσης ο Βιερίνια επέστρεψε σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Το αν ο Πορτογάλος θα είναι στην11αδα αυτό θα αποφασισθεί την τελευταία στιγμή. Πάντως δεν τίθεται θέμα να μην είναι στην αποστολή καθώς ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου δε νιώθει πλέον καμία ενόχληση αφού ολοκλήρωσε πλήρως το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Πλέον ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα καθώς στην αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» επιστρέφουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και αυτό αποτελεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τον Μάκη Χάβο.

Ανανέωσε έως το 2014 ο Σαμαράς!!

Στη Σέλτικ θα παραμείνει και για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιώργος Σαμαράς.
Ανανέωσε έως το 2014 ο Σαμαράς
Ο διεθνής επιθετικός συμφώνησε με τους διοικούντες του συλλόγου και έτσι αποφάσισαν να ανανεώσουν την συνεργασία τους έως το 2014.
Μάλιστα, ο Τύπος αναφέρει ότι ο Έλληνας φορ, ο οποίος αγωνίζεται από το 2008 στην ομάδα της Σκοτίας, έχει βάλει ήδη την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.
Ο Σαμαράς θα έχει ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν στο 1,3 εκατ. ευρώ καθαρά, γεγονός που τον καθιστά ως τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του συλλόγου της Γλασκώβης.

Τα 17 καλά του σεξ…!!!

Να γιατί η ερωτική πράξη κάνει καλό στην υγεία. Διαβάστε 17 λόγους που το αποδεικνύουν…
Τα 17 καλά του σεξ…
Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία. Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας.
1. Καλή ψυχική υγεία...
Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.
2. Θεραπεία ομορφιάς
Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.
3. Μακροζωία
Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.
4. Θεραπεία δέρματος
Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.
5. Απώλεια βάρους
Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά - ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!
6. Ενδυνάμωση μυών
Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.
7. Αύξηση ελκυστικότητας
Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.
8. Όξυνση της όσφρησης
Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης.
9. Παυσίπονη δράση
Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το…
10. Καλή στοματική υγιεινή
Οι ανταλλαγές φιλιών με τον σύντροφό μας σημαίνουν λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα τροφών και μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς.
11. Καλό αναπνευστικό σύστημα
Το σεξ είναι σαν ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού.
12. Αντιμετώπιση χοληστερόλης
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, εξισορροπώντας την κακή με την καλή χοληστερόλη.
13. Ορμονική προστασία
Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ευεργετικές και για τα δύο φύλα. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ στις μακροχρόνιες επιδράσεις ανήκει η προστασία από το Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Στους άντρες, η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μυς.
14. Καλό κυκλοφορικό σύστημα
Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο.
15. Κατά της ακράτειας
Το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς.
16. Καλή ποιότητα ύπνου
Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει τελείως, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε βαθύτερα και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο.
17. Αντικαρκινική δράση
Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.
Πηγή: in2life.gr

Χαμόγελα για Πρίττα και Βανγκέλι!!

Μειώθηκαν τα προβλήματα για τον Σάκη Τσιώλη τη δεύτερη μέρα της παρουσίας του στον Άρη. Η προετοιμασία των κίτρινων συνεχίστηκε με μία πρωινή προπόνηση στο Κλεάνθης Βικελίδης για τον αγώνα της Κυριακής με την Κέρκυρα. Το ευχάριστο για τον προπονητή του Άρη είναι ότι σε κανονικούς ρυθμούς προπονούνται πλέον οι Πρίττας και Βανγκέλι...

Αντίθετα δεν είχε στην διάθεση του τους Τσέζαρεκ, Μπομπαντίγια. Ο πρώτος ήδη ξεκίνησε την αποθεραπεία του, ενώ ο Αργεντίνος δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στο πόδι του, αλλά μετά από ειδική θεραπεία αύριο θα προπονηθεί κανονικά.

Το ατομικό τους πρόγραμμα συνεχίζουν οι Αραβίδης, Αγτζίδης. Κλινήρης παραμένει ο Βελλίδης που λογικά θα επιστρέψει στις προπονήσεις την Δευτέρα. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση και στην συνέχεια ο Τσιώλης θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα.

«Όλοι στην ΕΠΟ είναι στιγματισμένοι από μια ομάδα»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Γεράσιμος  Βεντούρης, αναφέρθηκε στην περίεργη ιστορία με τις κασέτες που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Γεράσιμος Βεντούρης δήλωσε μεταξύ άλλων στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»:

Για τις κασέτες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλ. Κούγιας: «Αυτά που έχω δει τις τελευταίες μέρες, μου κάνουν μεγάλη και κακή εντύπωση, αλλά κρατάω και επιφυλάξεις. Μου κάνουν κυρίως εντύπωση ο χρόνος και η στιγμή, κατά την οποία όλα βγήκαν στη φόρα. Αναφέρονται σε συζητήσεις που έγιναν πριν από έξι μήνες. Άρα, κάποιος είχε αυτές τις κασέτες και δεν τις έβγαλε, για να κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις βγάζει τώρα με κάποιον απώτερο σκοπό και γι' αυτόν το λόγο δεν θα έχουν τα ίδια οφέλη, με αυτά που θα έφερναν αν έβγαιναν πριν από έξι μήνες. 

Ακούγοντας κάποια αποσπάσματα από τις κασέτες,  συμφώνησα με τον κ. Μπέο που αναρωτιόταν μετά "στον τοίχο μίλαγα;". Έχουν κοπεί όλες οι απαντήσεις αυτού στον οποίο μιλάει. Για ποιο λόγο; Άρα, κάποιον κρύβουν.  Θεωρητικά, αυτή η κίνηση είναι για το καλό του ποδοσφαίρου. Στην πράξη, όμως, τα κίνητρα και τα ελατήρια με τα οποία δόθηκαν αυτές οι κασέτες στη δημοσιότητα, δεν είναι το καλό του αθλητισμού. Γι' αυτό, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά».

 Για την ευθύνη των παραγόντων:  «Αν εξαιρεθούν οι μικρότερες ομάδες, κανείς δεν θέλει να λύσει την ιστορία της "παράγκας". Το πρόβλημα δεν είναι να διαλυθεί η "παράγκα", αλλά ο έλεγχός της. Αυτό επιδιώκουν όλοι όσοι έχουν τη δύναμη να το κάνουν».

Για το αν η ΕΠΟ θα μπορούσε να αποδώσει δικαιοσύνη: «Θεωρητικά, θα μπορούσε. Όμως, διοικείται από ανθρώπους, οι οποίοι είναι όλοι "στιγματισμένοι" από μια ομάδα. Πηγαίνεις στην ΕΠΟ για να μιλήσεις για ένα πρόβλημα που έχεις και σου λένε ότι μπορεί να το λύσει μόνο εκείνος που ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό δεν το έχω συναντήσει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ και το πόλο. Οι ομοσπονδίες δεν λειτουργούν τελείως αυτόνομα, αλλά κάτω από οπαδική καθοδήγηση. Έτσι, δεν υπάρχει μέλλον. 

Η μοναδική ομοσπονδία χωρίς "χρωματισμό" είναι η ΕΟΚ στο μπάσκετ, επειδή έχει την ευτυχία να την καθοδηγεί ένας μεγάλος παράγοντας, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που λόγω του κύρους και της γενικότερης παρουσίας του, καμιά ομάδα δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο στην ομοσπονδία. Αντίθετα, στην ΕΠΟ κάθε ομάδα έχει τα ερείσματά της».

 Για τυχόν επέμβαση της UEFA στα εσωτερικά του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Θεωρώ ντροπή να περιμένουμε έξωθεν επέμβαση, για να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη. Θα έρθει η UEFA να μας διοργανώσει το πρωτάθλημα; Αν δεν έχουμε την τσίπα και το φιλότιμο να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, δεν γίνεται τίποτα. Μετά από έξι ή δώδεκα μήνες, θα εκτροχιαστούμε και πάλι. Το θέμα είναι, ο κάθε παράγοντας να ασχολείται με το πόστο του: την ομάδα του ή την ομοσπονδία του. Αν κάποια στιγμή λειτουργήσουμε έτσι, έχουμε μέλλον».

«Ο αγώνας της χρονιάς »

Ο Έντιν Τσότσαλιτς μίλησε στην εκπομπή Super League Preview της NOVA για τον αγώνα με την Λάρισα, του, την πρόταση που έφτασε γι’ αυτόν στον Πανιώνιο τον Ιανουάριο και την Εθνική Βοσνίας. 

Για τον αγώνα με την Λάρισα: 
«Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Η Λάρισα είναι μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και αν τα καταφέρουμε νομίζω πως θα έχουμε πολύ καλύτερες πιθανότητες να μείνουμε στην Super League».

Για αυτοπεποίθηση που απέκτησε η ομάδα μετά το διπλό στο Περιστέρι: 
«Κάθε αγωνιστική ξεκινούσαμε να παίζουμε υπό πίεση. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός για εμάς. Θεωρώ πως μετά τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, έχουμε αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εκτιμώ πως στον επόμενο αγώνα θα είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς».

Για ρεβάνς μετά την περυσινή εντός έδρας ήττα με 3-0: 
«Ίσως να μην χρειαζόμαστε ρεβάνς για τον περυσινό αγώνα. Είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση φέτος. Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς της νίκης, όπως και η Λάρισα τους χρειαζόταν πέρυσι. Νομίζω πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτούς τους δύο αγώνες. Τώρα οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί για εμάς, ενώ πέρυσι η ομάδα είχε ήδη σωθεί. Θεωρώ ότι αυτοί οι αγώνες είναι τελείως διαφορετικοί». 

Για το μέλλον του: 
«Για το μέλλον μου... Ελπίζω πρώτα να μείνει η ομάδα μου στην κατηγορία. Έχουμε μπροστά μας 5 δύσκολους αγώνες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να τα καταφέρουμε. Όσο για μένα, δεν ξέρω... Τον Ιανουάριο υπήρξαν κάποιες προτάσεις... Αν η ομάδα μου μείνει στην κατηγορία, τότε νομίζω πως θα παραμείνω και εγώ στον Πανιώνιο. Αν όμως υπάρξει κάποια αξιόλογη πρόταση για μένα θα την συζητήσω με τον πρόεδρο, με τους ανθρώπους της ομάδας. Όπως και να χει, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στον Πανιώνιο και προς το παρών δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να φύγω από την ομάδα. Τον Ιανουάριο μια ομάδα που ενδιαφέρθηκε ήταν από το Ισραήλ. Κατέθεσε πρόταση, αλλά ίσως να ήταν λίγο αργά. Επίσης, η ομάδα ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Νομίζω όμως ότι για μένα είναι καλύτερα, γιατί ήθελα να μείνω εδώ και να παλέψω μαζί με τον Πανιώνιο για την παραμονή στην κατηγορία».

Για τα... ποδοσφαιρικά του όνειρα: 
«Τα όνειρά μου; Για το ποδόσφαιρο; Δεν ξέρω... Προς το παρών το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η νίκη κόντρα στην Λάρισα. Νιώθω χαρούμενος στον Πανιώνιο. Εντάξει, αυτή η χρονιά ήταν κάπως δύσκολη για εμάς, αλλά πιστεύω πως την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Θα μπορέσουμε να μπούμε στα play off, κάτι που για μένα είναι αρκετό».

Για το πρωτάθλημα που θα ήθελε να αγωνιστεί: 
«Μου αρέσει πολύ το Ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και η προοπτική της Γερμανίας είναι ενδιαφέρουσα». 

Για το ότι γραφείο Scouting στην Αγγλία έχει το όνομά του ανάμεσα σε 6 ποδοσφαιριστές ως ικανούς αντικαταστάτες του Κινγκ και του Γουντγκέιτ: 
«Είναι κάτι που έχω διαβάσει και εγώ σ' ένα portal στο internet. Ένα γραφείο μάνατζερ ή κάτι τέτοιο από την Αγγλία, έκανε κάποιο scouting στην Ευρώπη για νεαρούς παίκτες. Έγραψαν για μένα πως είμαι καλός παίκτης και πως μπορώ να βοηθήσω. Έτσι, μ' έβαλαν σε μια λίστα μαζί με κάποιους άλλους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την Τότεναμ. Δεν γνωρίζω πολλά γι' αυτό, αλλά είμαι χαρούμενος διότι απ' ότι έμαθα αυτό το γραφείο είναι σοβαρό και συνεργάζεται με πολλές ομάδες στην Ευρώπη». 

Κεντρικός αμυντικός ή αμυντικός μέσος; 
«Θεωρώ πως η θέση του κεντρικού αμυντικού, είναι η φυσική μου θέση. Φέτος όμως έπαιξα κυρίως ως αμυντικός μέσος. Έπαιξα μόλις σε 3 αγώνες ως κεντρικός αμυντικός. Για μένα όμως είναι το ίδιο. Μπορεί να είναι η φυσική μου θέση, αλλά μου αρέσει να παίζω και στις δύο». 

Για την Εθνική Βοσνίας: 
«Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Φυσικά και θα ήθελα να παίξω για την Εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά προς το παρών δεν γνωρίζω τίποτα. Για μένα είναι σημαντικό να παίζω στον Πανιώνιο. Ίσως, στο μέλλον να αγωνιστώ και στην Εθνική ομάδα της Βοσνίας». 

Για τα χρόνια πολέμου στην Γιουγκοσλαβία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε: 
«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς. Για την χώρα μου, για την οικογένειά μου. Ήμουν 3ων-4ων χρόνων, αλλά θυμάμαι κάποιες καταστάσεις. Δεν θα ήθελα να μιλήσω πάρα πολύ γι' αυτό. Για 4-5 χρόνια ζούσαμε σε υπόγεια. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, δεν είχαμε αρκετό φαγητό, νερό... Τώρα όμως τα πράγματα είναι καλύτερα στην χώρα μου. Προσπαθώ να ξεχάσω αυτές τις καταστάσεις γιατί ήταν καταστροφικές. Είναι πολύ δύσκολο όταν βλέπεις τον πατέρα σου να προσπαθεί να βρει φαγητό ή νερό και να μην ξέρεις αν θα γυρίσει πίσω. Ήταν πολύ δύσκολή περίοδος...»

Για τα χόμπι του και τους φίλους του στην Ελλάδα: 
«Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο χόμπι... Τον ελεύθερο μου χρόνο θα πάω για καφέ ή καμιά βόλτα. Αυτό, όχι κάτι ιδιαίτερο. Από την Ελλάδα δεν θα έλεγα πως έχω πολλούς φίλους... Κάνω παρέα με κάποιους παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία... Με τον Μπόσκο Μπάλαμπαν, τώρα με τον Ντίνο (Ντρπιτς) της ΑΕΚ. Με τον Κούκετς επίσης, αλλά και με άλλους ανθρώπους από την Σερβία».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Πανιωνίου: 
«Να έρθει να μας βοηθήσει στον αγώνα με την Λάρισα. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Δεν ξέρω, ίσως είναι ο αγώνας της χρονιάς για εμάς. Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση των «Πανθήρων».
 

Παραμένει «εξαφανισμένος» ο Τσιμπάμπα

Τα προβλήματα για την Λάρισα και τον προπονητή της, Νίκο Κωστένογλου συνεχίζονται καθώς εκτός του «εξαφανισμένου» Τσιμπάμπα, ο τεχνικός των «βυσσινί» δεν θα έχει στη διάθεση του τους Μπλάζεκ, και Σίμιτς, εν όψει του ντέρμπι με τον Πανιώνιο.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Zοέλ Τσιμπάμπα που... αγνοείται η τύχη του και δεν σηκώνει το τηλέφωνο στους ανθρώπους της Λάρισας, ενώ δεν τον βρίσκει ούτε ο ατζέντης του. Επίσης δύσκολα θα αγωνιστούν κόντρα στον Πανιώνιο, ο Γιάν Μπλάζεκ που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα και δεν προπονήθηκε καθόλου, όπως και ο Αλεκσάνταρ Σίμιτς που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Ευχάριστα νέα ήρθαν από την συμμετοχή του Ρομέου στο ομαδικό πρόγραμμα της προπόνησης, αλλά και του Παναγιώτη Κατσιαρού που μετά από καιρό έβγαλε όλο το πρόγραμμα χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στην αποστολή της κυριακάτικης αναμέτρησης με τους «κυανέρυθρους».

Ντελ Νέρι: «Δεν παραιτούμαι…»

Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης γράφουν καθημερινά ότι ο Τζίτζι Ντελ Νέρι μετράει μέρες στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, ωστόσο ο Ιταλός προπονητής δηλώνει ήρεμος, έχοντας την στήριξη της διοίκησης στο πλευρό του.

Οι «μπιανκονέρι» προβληματίζουν με τις εμφανίσεις τους και με την αδυναμία τους να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην φετινή Serie A, ενώ ο κίνδυνος να μείνουν εκτός Ευρώπης είναι πλέον ορατός.

Οι παραπάνω λόγοι καθιστούν το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσεζένα εξαιρετικά κρίσιμο για την συνέχεια, αλλά και για την θέση του Ντελ Νέρι, αν και ο τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας» δεν ανησυχεί για την θέση του.

«Ούτε δευτερόλεπτο δεν έχει περάσει από το μυαλό μου η παραίτηση», δήλωσε ο Ντελ Νέρι στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Τα δημοσιεύματα είναι μέρος του παιχνιδιού. Μίλησα με τον πρόεδρο (σ.σ. Αντρέα Ανιέλι) χτες και συμφωνήσαμε με αυτά που είχαμε συζητήσει τις προηγούμενες ημέρες. Υπάρχει εμπιστοσύνη».

Ερωτηθείς αν πίστεψε κάποια στιγμή ότι η εμπιστοσύνη του Ανιέλι προς το πρόσωπό του είχε ημερομηνία λήξης, ο προπονητής της Γιουβέντους απάντησε: «Εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά. Θέλουμε αυτή την τάση και νιώθω ότι η είναι κοντά σε μένα, άρα είμαι ήσυχος».

Τέλος, ο Ντελ Νέρι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα βρει τον δρόμο της, αρχίζοντας από το παιχνίδι του Σαββάτο με την Τσεζένα: «Η Γιουβέντους πρέπει να προσπαθήσει να ξεπεράσει αυτή την αρνητική περίοδο. Αρχίζει κόντρα στην Τσεζένα και στη συνέχεια ακολουθεί μία σειρά 10 συνεχόμενων αγώνων. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος σε κανέναν από αυτούς».

Μαλεζάς: «Ονειρευόμαστε έναν τίτλο»

Οι μάχες κορυφώνονται για τον ΠΑΟΚ και ο Στέλιος Μαλεζάς, από τους αρχηγούς του «δικέφαλου», μίλησε για τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα του, τόσο ο ΠΑΟΚ τις επόμενες ημέρες για Κύπελλο και πρωτάθλημα.

«Δεν ήμασταν πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Ελπίζω αρχής γενομένης από τη νίκη στον αγώνα με τον Εργοτέλη να πάνε όλα καλύτερα. Ήταν ένα παιχνίδι που το θεωρούσαμε πολύ δύσκολο. Είχαμε να σκοράρουμε πολύ καιρό και θέλαμε μία νίκη ψυχολογίας για να μπούμε στα πλέι οφ», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Sport 103 fm".

O Mαλεζάς αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό τονίζοντας: «Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι μία καλή ομάδα και θέλουμε να τους κερδίσουμε οπωσδήποτε. Δε νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο ματς, από αυτό του Κυπέλλου. Είναι ένα ντέρμπι και ένα ντέρμπι δεν θεωρείται ποτέ εύκολο. Θα μας βοηθήσει ο κόσμος, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολο από το Κύπελλο, αφού ο Ολυμπιακός θα παίξει πιο ελεύθερα».

Για την πιθανή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επισήμανε: «Είναι κάτι που το θέλει οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής. Όπως όλοι ονειρεύονται ένα Κύπελλο, έναν τίτλο έτσι κάνουμε και εμείς. Το ίδιο, βέβαια, θέλει και η ΑΕΚ, κάτι που αποδεικνύεται από το σκορ του πρώτου αγώνα. Θέλω να πιστεύω ότι η βαριά ήττα από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα θα μας πορώσει περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να πάρει τίτλο και αυτό δεν είναι καλό για μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε πάρα πολύ να πάρουμε το Κύπελλο και για τον κόσμο μας, αλλά και για τους εαυτούς μας».

Γερουλάνος: «Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το λάκκο»


Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, δήλωσε στο ΑΠΕ : «Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό ώστε να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το λάκκο που βρίσκεται, ενώ οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ».


Ο υπουργός τόνισε πόσο κατεπείγουσα είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης: «Αυτό το οποίο επείγει είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν και να γνωρίζει ο ελληνικός λαός κάθε λεπτομέρεια για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, είτε μιλάμε για βία, είτε για διαφθορά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σκάβει από μόνο του το λάκκο με τη βία και τη διαφθορά. Δική μας δουλειά δεν είναι να βάλουμε την ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο, αλλά να το βγάλουμε από το σημείο όπου βρίσκεται. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ξεκινώντας από τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου. Οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ. Ο ρόλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι κομβικός. Την στηρίζουμε και την παροτρύνουμε για να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».


Πρόσθεσε πως η χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου θα είναι σε συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΠΟ: «Στηρίζουμε απολύτως την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Εάν δεν γίνουν αυτά που πρέπει, η Πολιτεία θα διακόψει τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου. Εμείς δεν πρέπει να μπούμε στον βούρκο, αλλά να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από αυτόν».

Αντεμπαγιόρ: «Θα κάνω τα πάντα για να μείνω»

Αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παραμείνει στην Ρεάλ Μαδρίτης και μετά το τέλος του δανεισμού του από την Μάντσεστερ Σίτι δήλωσε ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Η «βασίλισσα» απέκτησε τον υψηλόσωμο διεθνή Τογκολέζο επιθετικό με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού από τους «πολίτες»  τον περασμένο Ιανουάριο και από ότι φαίνεται η διάθεση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές είναι η μονιμοποίηση του ποδοσφαιριστή στο δυναμικό των «μερένγκες».

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS», ο Αντεμπαγιόρ παραδέχτηκε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ποδοσφαιρική του… Ιθάκη, καθώς  του αρέσουν τα πάντα στο νέο του εργασιακό περιβάλλον.

«Υπάρχει εκπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια. Όλοι υπήρξαν πολύ καλοί μαζί μου. Προσπαθώ να ξεπληρώσω την καλοσύνη τους, προπονούμενος όσο πιο σκληρά μπορώ και δίνοντας τα πάντα για την ομάδα», τόνισε ο Αντεμπαγιόρ και πρόσθεσε: «Θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να μείνω εδώ».

Ο 27χρονος επιθετικός εξέφρασε την φιλοδοξία του να κατακτήσει τρόπαια με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι επισήμανε ότι ένας από τους στόχους του είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και ο επαναληπτικός αγώνας με τη Λυών για τους 16 του θεσμού, δεν θα είναι εύκολος.

«Το μόνο που θέλω είναι να κερδίσω τίτλους. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη και τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα στα 90 λεπτά του τελικού του Κόπα Ντελ Ρέι. Από την άλλη, η Λυών είναι πάντα μία σκληρή αντίπαλος, είτε παίζει ο Λισάντρο, είτε όχι. Τους ξέρω πολύ καλά. Εύχομαι να βγούμε έξω πλήρως προετοιμασμένοι. Θέλω να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και δε με ενδιαφέρει η προσωπική επιτυχία», υπογράμμισε ο Αντεμπαγιόρ.

Στη συνέχεια, ο διεθνής ποδοσφαιριστής από το Τόγκο «έπλεξε» το εγκώμιο των δύο συμπαικτών του, Καρίμ Μπενζεμά και Μεζούτ Εζίλ, λέγοντας: «Όταν ήρθα είπα ότι είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Μπενζεμά και όχι να του κάνω κακό. Κάνει εξαιρετική δουλειά και όλοι πιστεύουμε σε αυτόν. Ο Εζίλ είναι ιδιοφυΐα. Έχει μοναδική διορατικότητα για το παιχνίδι. Έχει δύο μάτια στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του και δύο στο πίσω».

Ένας... Ρας φέρνει την νοοτροπία της Λίβερπουλ στην Ελλάδα

Ο ζωντανός «θρύλος» της Λίβερπουλ, Ίαν Ρας, βρίσκεται από σήμερα στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των «κόκκινων» Ακαδημιών στη χώρα μας και μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συλλόγου την οποία θα διδαχτούν τα νέα παιδιά που θα φοιτήσουν σε αυτές.

«Η Ακαδημία που ιδρύουμε στην Ελλάδα είναι ένα μέσο να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στην ομάδα. Έτσι θα μάθουν τα παιδιά τον τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο στη Λίβερπουλ. Το «Άνφιλντ» έχει χωρητικότητα 45.000-46.000, δύσκολα μπορεί να έρθει κανείς. Είναι σημαντικό να μεταφέρουμε τη νοοτροπία του συλλόγου. Τα πράγματα δεν γίνονται από τη μέρα στην άλλη. Θα θέλαμε να δούμε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή όπως τώρα τον Κυργιάκο, στην ομάδα. Το σημαντικότερο είναι αυτά τα παιδιά να διδαχτούν ένα συγκεκριμένο τρόπο ποδοσφαιρικής σκέψης», ήταν τα πρώτα λόγια του Ίαν Ρας σχετικά με τους στόχους αυτής της προσπάθειας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε σε «καθαρά» αγωνιστικά θέματα, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ να σχολιάζει την χτεσινή ήττα των «κόκκινων» με 1-0 από την Μπράγκα στον πρώτο αγώνα για την φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

«Απογοητευτικό το σκορ και η εμφάνιση. Χάσαμε από ένα πέναλτι, το οποίο ήταν σωστό. Δεν θα είναι εύκολη η ρεβάνς, αλλά η Μπράγκα δεν είναι τόσο δυνατή εκτός έδρας και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Η συμμετοχή του Κάρολ άφησε ελπίδες. Άλλαξε την εικόνα και τη διάθεση της ομάδας κερδίζοντας όλες τις μάχες στον αέρα», τόνισε ο Ρας.

Τέλος, όσον αφορά τον Κένι Νταλγκλίς, με τον οποίο στο παρελθόν υπήρξαν συμπαίκτες, ο Ρας εξέφρασε την στήριξή του προς το πρόσωπο του Σκωτσέζου προπονητή για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας από τη στιγμή που πήρε στα χέρια του τα ηνία της ομάδας.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Νταλγκλίς. Όμως πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Αυτό κάνει και ο Κένι. Έχει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων και αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να κερδίζει τα ματς. Θα προτιμούσα σίγουρα αυτός να οδηγούσε τη Λίβερπουλ στην επόμενη μέρα», κατέληξε ο Ρας.

Αστυνομικός στη φυλακή γιατί απείλησε ανήλικο με όπλο!

Με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και το ενδεχόμενο της απόλυσής του από την ΕΛ.ΑΣ. «πληρώνει» ένας νεαρός αστυφύλακας που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων την απερισκεψία του να απειλήσει με το υπηρεσιακό του όπλο έναν ανήλικο μαθητή, επειδή λογομάχησε με έναν φίλο του!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν ο νεαρός αστυνομικός και ο φίλος του «έκλεισαν» ένα μοτοποδήλατο με το αυτοκίνητο του πρώτου που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Στην Εθνική Χιλής ο Κοντρέρας

Μπορεί η Εθνική Χιλής να άλλαξε τεχνικό καθοδηγητή και στον πάγκο της πλέον να βρίσκεται ο Κλαούντιο Μπόργκι αντί του Μαρτσέλο Μπιέλσα, που αποτελεί παρελθόν, αλλά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας, βρίσκεται και πάλι στις κλήσεις, για τα δύο φιλικά παιχνίδια με Πορτογαλία και Κολομβία.
Το πρώτο παιχνίδι, απέναντι στην Πορτογαλία, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου στη Λεϊρία και τρεις ημέρες αργότερα, η Εθνική Χιλής θα αντιμετωπίσει την Κολομβία στη Βαρκελώνη, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα θετικό για τον ΠΑΟΚ πως ο Χιλιανός δεν θα χρειαστεί να κάνει υπερατλαντικό ταξίδι και να επιβαρυνθεί περισσότερο.

Νασιόπουλος: «Θα το παλέψει ο Ηρακλής»

Ο πρώην επιθετικός του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού, αλλά και νυν παίκτης του Καμπανιακού που συμμετέχει στον δεύτερο όμιλο της Δ’ Εθνικής, Γιώργος Νασιόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis 95.5» και αναφέρθηκε στο αυριανό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στο Καυτανζόγλειο και όχι μόνο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή:
Για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι μια αναμέτρηση που πρέπει να ευχαριστηθούν ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να βελτιώσει τη θέση του στα play-off, ενώ ο Ηρακλής διατηρεί μια αμυδρή ελπίδα για κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Θα έδινα το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά γνωρίζω πως ο Ηρακλής θα το παλέψει και θα ζητήσει ότι καλύτερο μπορεί. Φαίνεται άλλωστε τελευταία πως ο Ηρακλής δεν χάνει εύκολα και ειδικά στα ντέρμπι, πηγαίνει καλύτερα».
Για το νέο σκάνδαλο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Μένουμε συνέχεια στα ευχολόγια, αλλά η αλήθεια είναι πως κάτι επιτέλους πρέπει να αλλάξει. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν, μπας και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο ως χώρα».

Έδωσε ονόματα ο Δαλούκας

Το κουβάρι μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Ο Γιώργος Δαλούκας στον αθλητικό εισαγγελέα έκανε σοβαρές καταγγελίες για πρόσωπα και καταστάσεις, αρνούμενος ότι έχει δωροδοκηθεί. Τη Δευτέρα ενώπιον του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου θα καταθέσουν οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Κύρος Βασάρας, ενώ για την Τετάρτη κλήθηκε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης.

Για περίπου μιάμιση ώρα κατέθετε στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο Γιώργος Δαλούκας και όπως έγινε γνωστό έκανε σοβαρότατες καταγγελίες για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Έλληνας διαιτητής τόνισε ότι δεν δωροδοκήθηκε, ούτε έχει δωροδοκηθεί ποτέ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει στείλει καμία επιστολή.


Αναφερόμενος στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ο Δαλούκας είπε: «Έκανα ένα ανθρώπινο λάθος και αυτό πληρώνω τώρα».

Τα αιτήματα που παρουσίασε ο κ.Δαλούκας είναι να αποκατασταθεί ηθικά και να επιστρέψει ενεργά στη διαιτησία, ενώ υπογράμμισε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, χωρίς να κατονομάσει από ποιους.

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει συλλέξει αρκετά και σημαντικά στοιχεία για να συνεχίσει την υπόθεση. Τη Δευτέρα έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Κύρος Βασσάρας, ενώ την Τετάρτη, από το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα θα περάσει και ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Όσον αφορά τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Νικόλα Πατέρα και Αχιλλέα Μπέο, δεν έχει προκύψει σε αυτή τη φάση ανάγκη να κληθούν ως μάρτυρες, ωστόσο παραμένει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να κληθούν σε επόμενη φάση της διαδικασίας, ίσως και όχι για να καταθέσουν.

Τα αδικήματα που προκύπτουν μέχρι στιγμής είναι της δωροδοκίας και του εκβιασμού και είναι πλημμελήματα, με το δεύτερο να φτάνει μέχρι το βαθμό κακουργήματος. Πηγη novaspor.fm

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Κακη μερα και εχθες, αφηνω το ασχημο τριημερο και με καλη ψυχολογια παμε να δουμε τη εχουμε για σημερα που θα παιξουμε ενα συστηματακι...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ)
ΙΣΤΡ : Χ (2,88)
ΡΕΝ : Χ (3,00)
ΟΛΙΜΠΟ : 1 (2,25)
ΤΙΓΚΡΕ : Χ (3,25)
ΜΟΝΤΕΡΕΙ : 2 (2,90)
ΒΕΤ 38,40€
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5, επι 8 φορες)
Καλη τυχη σε ολους, τα ξανα λεμε αυριο...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ +27,40€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -392,20€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ -70,00€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -136,97€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ +50,00€)
(ΣΚΟΡΑΚΙ -24,00€)
"ΣΥΝΟΛΟ -545,77€)

Χωρίς Γκοβού, «Μπουμ» με Ηρακλή

Εκτός αποστολής για τον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή αποφάσισε να αφήσει τους Σίντνεϊ Γκοβού και Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πλην των δύο Γάλλων, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Λέτο.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά την Παρασκευή, ακολουθώντας μάλιστα ένα έξτρα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του «τριφυλλιού» έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις τεχνικής, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ασκήσεις πάνω στις στατικές φάσεις, εκτός των Πλεσί και Καρνέζη που έκανα ατομικό.

Μην πας κοντά του ρε μανούλα μου

Όταν βλέπεις ότι ο άλλος της «μιλάει» της μπάλας, μην πας και συ κοντά του ρε μανούλα μου, θα σε ξεφτιλίσει. Αυτό μάλλον δεν το είχε κατά νου ο αμυντικός της Πορτουγκέσα, ο οποίος στον χθεσινό αγώνα κόντρα στη Σάντος πήγε να τα βάλει με τον Νεϊμάρ.

Ο 19χρονος επιθετικός, αφού έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, αποφάσισε να κόψει στη μέση την άμυνα των αντιπάλων με ένα τακουνάκι, κοιτώντας μάλιστα στην εξέδρα.

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Κάθαρση και με θυσίες»

Tην πρωτοβουλία να φέρει στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πήρε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ. Στην επιστολή που υπάρχει αναλυτικά παρακάτω, ο πρόεδρος Σταύρος Αδαμίδης, καταδεικνύει την υποχρέωση της Πολιτείας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την «κάθαρση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξουν θυσίες. Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Μετά τα τελευταία επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας, διαφθοράς και αναξιοπιστίας που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ως μια από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της Ελλάδας, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε προς εσάς και παράλληλα να παρακαλέσουμε για την άμεση και προσωπική παρέμβασή σας στην κατεύθυνση της άμεσης και ουσιαστικής εμπλοκής της Ελληνικής Πολιτείας προκειμένου να εκκαθαριστεί η κόπρος του Αυγεία που έχει συσσωρευτεί και απειλεί να μας καταπνίξει όλους.
Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος που όζει, όπου λαθροβιούν παρασιτικά και κακοποιά στοιχεία επιδιδόμενα σε ένα όργιο διαφθοράς υπό την πλήρη αδυναμία των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου να αντιδράσουν αλλά και την γενικευμένη πεποίθηση ότι στην Ελλάδα «έτσι λειτουργεί το σύστημα». Στην πραγματικότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο μεταφέρθηκαν επί τα χείρω και διογκούμενες όλες οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας που οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση που ζούμε ως χώρα σήμερα: γενικευμένη ανομία, ευνοιοκρατία, μαύρο χρήμα, φορολογική ασυνέπεια, διαφθορά, εκβιασμοί, πεποίθηση ατιμωρησίας και όλα αυτά υπό το πλέγμα μιας γενικευμένης συνενοχής.
Όλα αυτά οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του λαοφιλέστερου αθλήματος στην Ελλάδα. Είναι διαπιστωμένο ότι με το ποδόσφαιρο – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – ασχολούνται στην Ελλάδα μερικά εκατομμύρια φίλαθλοι. Κυκλοφορούν οι περισσότερες αθλητικές εφημερίδες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., ενώ υπάρχει και ένα τουλάχιστον συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές που επί της ουσίας στηρίζεται στο ποδόσφαιρο. Κι όμως, στα γήπεδα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Superleague) δεν συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα περισσότερες από 50.000 – 60.000 φίλαθλοι συνολικά. Ο λόγος είναι απλός και αφορά στη συνολική ηθική κατάρρευση του αθλήματος στα μάτια του φίλαθλου κόσμου.
Προσφάτως γίναμε μάρτυρες θλιβερών και πρωτοφανούς χαρακτήρα επεισοδίων σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, τα οποία μάλιστα έκαναν το γύρο του κόσμου για πολλοστή φορά. Εδώ και ενάμιση χρόνο φτάνουν συνεχώς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συστάσεις από την UEFA αναφορικά με αγώνες με προκαθορισμένα για στοιχηματικούς σκοπούς αποτελέσματα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ανάμεσα στους έλληνες φιλάθλους ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας είναι ο παράδεισος του παράνομου στοιχηματισμού για όποιον έχει τις «κατάλληλες πληροφορίες».
Τις τελευταίες εβδομάδες η κοινή γνώμη της χώρας (και όχι μόνο η φίλαθλη Ελλάδα) γίνεται μάρτυρας συνομιλιών παραγόντων που κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα και στο διαδίκτυο και παντού, όπου ευθέως γίνεται λόγος για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων, για επηρεασμό διαιτητών ακόμα και σε διεθνή παιχνίδια, και ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Η εύκολη απάντηση σε όλα αυτά θα ήταν να πούμε όλοι μας ότι πρόκειται για ένα θέμα του ποδοσφαίρου το οποίο θα το λύσουν τα ίδια τα θεσμικά του όργανα. Αυτή υπήρξε η στάση στρουθοκαμήλου της Ελληνικής Πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια, η οποία επέτρεψε να επωαστούν όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που σήμερα μας απειλούν όλους, και είναι μια απολύτως εσφαλμένη στάση:
- Είναι εσφαλμένη διότι το ποδόσφαιρο στην ουσία επιχορηγείται και μάλιστα αδρά από την Ελληνική Πολιτεία μέσω της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. (δηλαδή με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων) με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η δε φημολογούμενη από πλευράς της πολιτείας συρρίκνωση ή εξάτμιση της επιχορήγησης δεν αποτελεί λύση, αντίθετα όπως καθίσταται σαφές πολλαπλασιάζει τη συμπτωματολογία αυτών το αθλητικών καρκινωμάτων.
- Είναι εσφαλμένη διότι η απαξίωση του ποδοσφαίρου ως εμπορικού προϊόντος με τεράστιους τζίρους και κύκλο εργασιών αποστερεί από το κράτος φορολογικά έσοδα που θα μπορούσε να έχει και τα οποία σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού θα μπορούσαν να είναι υπερπολλαπλάσια.
- Και τέλος, είναι εσφαλμένη διότι στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί η ελληνική κοινωνία σήμερα υπονομεύει στην πραγματικότητα το σύνολο των προσπαθειών της χώρας να βγει από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Σε μια περίοδο που το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση της αξιοπιστίας της προς το εξωτερικό, αλλά και η προσπάθειά της να πείσει τους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό της χώρας για την αναγκαιότητα αλλαγής νοοτροπίας και τη μετάβαση σε ένα καθεστώς υπευθυνότητας, ευνομίας και σεβασμού των νόμων, αυτό που το ελληνικό ποδόσφαιρο αναδύει είναι ότι αφενός μεν στην Ελλάδα υπάρχει ένα «κλειστό» σύστημα που ανατροφοδοτείται και παράγει ατιμώρητο διαφθορά, σήψη και οργανωμένη και κατευθυνόμενη βία, οι οποίες μάλιστα επιβραβεύονται και με τίτλους εντός αγωνιστικών χώρων αλλά και με «τίτλους τιμής» των υπευθύνων, με την ανοχή της πολιτείας και χωρίς κανένας να απασχολείται, και αφετέρου ότι την στιγμή που το κράτος απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα των πολιτών και τον σεβασμό των νόμων και την αλλαγή νοοτροπιών για την έξοδο από την κρίση, την ίδια στιγμή ανέχεται την λειτουργία ενός διεφθαρμένου συστήματος αποφεύγοντας να ασχοληθεί μαζί του, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας το σκόπιμα και ως βαλβίδα εκτόνωσης κοινωνικών εντάσεων.
Όπως αντιλαμβάνεστε κ. Πρωθυπουργέ, η Ελληνική Πολιτεία βγαίνει από τη συγκεκριμένη κατάσταση πολλαπλώς ζημιωμένη και σε ηθικό και σε υλικό επίπεδο. Και φυσικά δεν μπορεί να επιτρέψει να διαιωνίζεται μια κατάσταση η οποία προσβάλλει βάναυσα και το κύρος της χώρας και τους ίδιους τους έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί κατά συνέπεια να μένει άλλο απαθής απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα τα οποία ταλαιπωρούν και ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα.
Για πολλά χρόνια το ελληνικό κράτος θεωρούσε ότι μπορούσε να αντιμετωπίζει αυτό το θέμα με παρεμβάσεις ήσσονος σημασία και νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες απλά ανέθεταν κάθε φορά στο λύκο περισσότερες εξουσίες για να φυλάει τα πρόβατα αποτελεσματικότερα! Το περίφημο νομοθετικά κατοχυρωμένο «αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου» κατέστησε το ποδόσφαιρο ένα άβατο που σήμερα στραγγαλίζει όλες τις υγιείς δυνάμεις μέσα στο κλίμα σήψης που επέτρεψε να ανατραφεί.
Νομίζουμε κ. Πρωθυπουργέ ότι αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για την παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας στο υψηλότερο επίπεδο, με την άμεση εμπλοκή σας στην κατεύθυνση της απόλυτης κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, εάν είναι ανάγκη και με θυσίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στους προσεχείς μήνες η Ελληνική Πολιτεία πρόκειται να δώσει νέες άδειες στοιχηματισμού σε εταιρείες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.
Η δραστηριοποίηση εταιρειών στο συγκεκριμένο αντικείμενο υπό το συγκεκριμένο καθεστώς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην ουσία δεν θα είναι τίποτα άλλο από την επίσημη αδειοδότηση ενός μηχανισμού καταλήστευσης του ελληνικού λαού προς όφελος μερικών επιτηδείων.
Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. είναι μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της χώρας και ένας από τους συλλόγους που έχουν υποστεί τις συνέπειες της διαφθοράς και των μεθοδεύσεων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με απώλειες τίτλων και τεράστια οικονομική ζημία. Από πλευράς μας θα χαιρετίσουμε και θα συνδράμουμε κάθε πρωτοβουλία σας στην συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία και θεωρούμε πλέον επιβεβλημένη».
Με εκτίμηση,
Για την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Και Διευθύνων Σύμβουλος
Σταύρος Αδαμίδης