Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η «καυτή πατάτα»

Ας φανταστούμε μια καυτή πατάτα να πέφτει στα χέρια μας. Τότε, καιγόμαστε, τσουρουφλιζόμαστε. Κάπως έτσι κάνει κι η Άρσεναλ όταν είναι να δώσει τα σημαντικά ματς της χρονιάς. Έχασε στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Μπέρμιγχαμ, αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα ήρθε η δύσκολη ώρα του Κυπέλλου, όπου και θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν στην Αγγλία το μεγάλο ερωτηματικό της χρονιάς είναι αν η Άρσεναλ καταφέρει να σηκώσει κεφάλι και ταυτόχρονα κάποια κούπα. Το απόγευμα του Σαββάτου, θα έχει μια δύσκολη αποστολή κόντρα στην αντίπαλο της και στο πρωτάθλημα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αλσατός δεν υπολογίζει τους Σονγκ, Γουόλκοτ, Βερμάλεν και Σέζνι ενώ εκτός πλάνων είναι ο Φάμπρεγκας. Ο Φαν Πέρσι αναμένεται να ξεκινήσει.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να προκριθούν κόντρα στους «κανονιέρηδες» και παράλληλα να τους στείλουν ένα μήνυμα ενόψει πρωταθλήματος. Αν και προέρχονται από δύο σερί ήττες (Τσέλσι και Λίβερπουλ), η ομάδα του Σερ Άλεξ θέλει να εκμεταλλευτεί το αήττητο της στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά και την αδυναμία που δείχνει η ομάδα του Βενγκέρ στα εκτός έδρας ματς.

Ο Φέργκιουσον θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Φέρντιναντ, Βαλέντσια και Παρκ ενώ επιστρέφει ο Βίντιτς.

Στο άλλο σαββατιάτικο ματς, η Μπέρμιγχαμ φιλοξενεί την Μπόλτον. Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει πολύ καλή εικόνα σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ αλλά στο πρωτάθλημα κάπως τα χάνει. Η Μπόλτον θα παραταχθεί χωρίς τον Στάριτζ που αποτελεί βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας.

Την Κυριακή, η Στόουκ αντιμετωπίζει την Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Τόνι Πιούλις έχει χάσει την φόρμα της στα τελευταία ματς σε αντίθεση με τα «Σφυριά» που δείχνουν να ανεβάζουν την απόδοση τους.

Στο τελευταίο ματς των προημιτελικών, η κουρασμένη, από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, Σίτι θα αναμετρηθεί με την Ρέντινγκ. Με σκοπό να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, οι «πολίτες» φαντάζουν το απόλυτο φαβορί αλλά η Ρέντινγκ δείχνει ικάνη να κάνει ζημιές.

Tο πρόγραμμα των ματς του Κυπέλλου:

Σάββατο, 12/3



Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον (14:45)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (19:15)


Κυριακή, 13/3


Στόουκ-Γουέστ Χαμ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Ρέντινγκ (18:45)

Δεν υπάρχουν σχόλια: