Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Ο αγώνας της χρονιάς »

Ο Έντιν Τσότσαλιτς μίλησε στην εκπομπή Super League Preview της NOVA για τον αγώνα με την Λάρισα, του, την πρόταση που έφτασε γι’ αυτόν στον Πανιώνιο τον Ιανουάριο και την Εθνική Βοσνίας. 

Για τον αγώνα με την Λάρισα: 
«Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Η Λάρισα είναι μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και αν τα καταφέρουμε νομίζω πως θα έχουμε πολύ καλύτερες πιθανότητες να μείνουμε στην Super League».

Για αυτοπεποίθηση που απέκτησε η ομάδα μετά το διπλό στο Περιστέρι: 
«Κάθε αγωνιστική ξεκινούσαμε να παίζουμε υπό πίεση. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός για εμάς. Θεωρώ πως μετά τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, έχουμε αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εκτιμώ πως στον επόμενο αγώνα θα είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς».

Για ρεβάνς μετά την περυσινή εντός έδρας ήττα με 3-0: 
«Ίσως να μην χρειαζόμαστε ρεβάνς για τον περυσινό αγώνα. Είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση φέτος. Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς της νίκης, όπως και η Λάρισα τους χρειαζόταν πέρυσι. Νομίζω πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτούς τους δύο αγώνες. Τώρα οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί για εμάς, ενώ πέρυσι η ομάδα είχε ήδη σωθεί. Θεωρώ ότι αυτοί οι αγώνες είναι τελείως διαφορετικοί». 

Για το μέλλον του: 
«Για το μέλλον μου... Ελπίζω πρώτα να μείνει η ομάδα μου στην κατηγορία. Έχουμε μπροστά μας 5 δύσκολους αγώνες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να τα καταφέρουμε. Όσο για μένα, δεν ξέρω... Τον Ιανουάριο υπήρξαν κάποιες προτάσεις... Αν η ομάδα μου μείνει στην κατηγορία, τότε νομίζω πως θα παραμείνω και εγώ στον Πανιώνιο. Αν όμως υπάρξει κάποια αξιόλογη πρόταση για μένα θα την συζητήσω με τον πρόεδρο, με τους ανθρώπους της ομάδας. Όπως και να χει, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στον Πανιώνιο και προς το παρών δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να φύγω από την ομάδα. Τον Ιανουάριο μια ομάδα που ενδιαφέρθηκε ήταν από το Ισραήλ. Κατέθεσε πρόταση, αλλά ίσως να ήταν λίγο αργά. Επίσης, η ομάδα ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Νομίζω όμως ότι για μένα είναι καλύτερα, γιατί ήθελα να μείνω εδώ και να παλέψω μαζί με τον Πανιώνιο για την παραμονή στην κατηγορία».

Για τα... ποδοσφαιρικά του όνειρα: 
«Τα όνειρά μου; Για το ποδόσφαιρο; Δεν ξέρω... Προς το παρών το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η νίκη κόντρα στην Λάρισα. Νιώθω χαρούμενος στον Πανιώνιο. Εντάξει, αυτή η χρονιά ήταν κάπως δύσκολη για εμάς, αλλά πιστεύω πως την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Θα μπορέσουμε να μπούμε στα play off, κάτι που για μένα είναι αρκετό».

Για το πρωτάθλημα που θα ήθελε να αγωνιστεί: 
«Μου αρέσει πολύ το Ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και η προοπτική της Γερμανίας είναι ενδιαφέρουσα». 

Για το ότι γραφείο Scouting στην Αγγλία έχει το όνομά του ανάμεσα σε 6 ποδοσφαιριστές ως ικανούς αντικαταστάτες του Κινγκ και του Γουντγκέιτ: 
«Είναι κάτι που έχω διαβάσει και εγώ σ' ένα portal στο internet. Ένα γραφείο μάνατζερ ή κάτι τέτοιο από την Αγγλία, έκανε κάποιο scouting στην Ευρώπη για νεαρούς παίκτες. Έγραψαν για μένα πως είμαι καλός παίκτης και πως μπορώ να βοηθήσω. Έτσι, μ' έβαλαν σε μια λίστα μαζί με κάποιους άλλους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την Τότεναμ. Δεν γνωρίζω πολλά γι' αυτό, αλλά είμαι χαρούμενος διότι απ' ότι έμαθα αυτό το γραφείο είναι σοβαρό και συνεργάζεται με πολλές ομάδες στην Ευρώπη». 

Κεντρικός αμυντικός ή αμυντικός μέσος; 
«Θεωρώ πως η θέση του κεντρικού αμυντικού, είναι η φυσική μου θέση. Φέτος όμως έπαιξα κυρίως ως αμυντικός μέσος. Έπαιξα μόλις σε 3 αγώνες ως κεντρικός αμυντικός. Για μένα όμως είναι το ίδιο. Μπορεί να είναι η φυσική μου θέση, αλλά μου αρέσει να παίζω και στις δύο». 

Για την Εθνική Βοσνίας: 
«Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Φυσικά και θα ήθελα να παίξω για την Εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά προς το παρών δεν γνωρίζω τίποτα. Για μένα είναι σημαντικό να παίζω στον Πανιώνιο. Ίσως, στο μέλλον να αγωνιστώ και στην Εθνική ομάδα της Βοσνίας». 

Για τα χρόνια πολέμου στην Γιουγκοσλαβία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε: 
«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς. Για την χώρα μου, για την οικογένειά μου. Ήμουν 3ων-4ων χρόνων, αλλά θυμάμαι κάποιες καταστάσεις. Δεν θα ήθελα να μιλήσω πάρα πολύ γι' αυτό. Για 4-5 χρόνια ζούσαμε σε υπόγεια. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, δεν είχαμε αρκετό φαγητό, νερό... Τώρα όμως τα πράγματα είναι καλύτερα στην χώρα μου. Προσπαθώ να ξεχάσω αυτές τις καταστάσεις γιατί ήταν καταστροφικές. Είναι πολύ δύσκολο όταν βλέπεις τον πατέρα σου να προσπαθεί να βρει φαγητό ή νερό και να μην ξέρεις αν θα γυρίσει πίσω. Ήταν πολύ δύσκολή περίοδος...»

Για τα χόμπι του και τους φίλους του στην Ελλάδα: 
«Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο χόμπι... Τον ελεύθερο μου χρόνο θα πάω για καφέ ή καμιά βόλτα. Αυτό, όχι κάτι ιδιαίτερο. Από την Ελλάδα δεν θα έλεγα πως έχω πολλούς φίλους... Κάνω παρέα με κάποιους παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία... Με τον Μπόσκο Μπάλαμπαν, τώρα με τον Ντίνο (Ντρπιτς) της ΑΕΚ. Με τον Κούκετς επίσης, αλλά και με άλλους ανθρώπους από την Σερβία».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Πανιωνίου: 
«Να έρθει να μας βοηθήσει στον αγώνα με την Λάρισα. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Δεν ξέρω, ίσως είναι ο αγώνας της χρονιάς για εμάς. Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση των «Πανθήρων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: