Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

H ομάδα που έφερε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Ελλάδα!!

Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 1994, βραδάκι και η Νέα Φιλαδέλφεια έβαλε ξανά τα γιορτινά της. Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικά. Ήταν μοναδικά. Τα «αστέρια» του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Και τα έφερε η ΑΕΚ...
H ομάδα που έφερε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Ελλάδα!
Πρώτο ματς ήταν στο Σάλτσμπουργκ. 0-0 το τελικό σκορ και η συνέχεια ακόμη πιο δύσκολη. Ο τεράστιος Άγιαξ της εποχής, έρχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη 2η αγωνιστική. Εκείνο το βράδυ, σαν σήμερα, η ΑΕΚ έφερε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Ελλάδα! Το τελικό 1-2 τόσα χρόνια μετά λίγη σημασία δείχνει να έχει. Όποιοι ήταν σε εκείνο το ματς στο γήπεδο, δεν γίνεται να ξεχάσουν τις στιγμές που έζησαν.
Το γήπεδο δεν πρέπει να είχε κενή γωνία... Όλες οι θύρες ήταν υπερπλήρης! Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι σε μία ομάδα - θρύλο, σε έναν όμιλο «φωτιά» (ΑΕΚ, Άγιαξ, Μίλαν, Σάλτσμπουργκ). Ο Άγιαξ του Λιτμάνεν, του Κλάιφερτ, του Όβερμανς, του Μπλιντ, του Ζέεντορφ, των αδερφών Ντε Μπουρ, του Ντάβιντς, του Φαν ντε Σαρ και του προπονητή Φάαν Γκαλ. Ο Άγιαξ, μετέπειτα πρωταθλητής Ευρώπης, ήρθε στη Φιλαδέλφεια και παρά την «κόλαση» των ΑΕΚτζήδων και το γκολ του Τόνι Σαβέφσκι στο 31' έβαλε τη μπάλα κάτω και δίδαξε ποδόσφαιρό. Έκανε φάσεις και γρήγορα - γρήγορα (στο 33') με τον Γιάρι Λιτμάνεν έκανε το 1-1, όταν ακόμα οι πανηγυρισμοί από το πρώτο γκολ ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είχαν κοπάσει. Καλύτεροι οι Ολλανδοί στο υπόλοιπο παιχνίδι, έχασαν ευκαιρίες και τελικά ο Κλάιφερτ στο 63' έκανε το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ. Ήταν όμως μία μεγάλη ξεχωριστή βραδιά για την ΑΕΚ...
28/09/94: ΑΕΚ-Άγιαξ 1-2
(31' Σαβέβσκι - 33' Λιτμάνεν, 63' Κλάιφερτ)
Αγωνίστηκαν: Ατματσίδης, Αγορογιάννης, Καραγιάννης (73' Μιρτσέκης), Μανωλάς, Κασάπης, Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέβσκι, Κοπιτσής, Τσιάρτας (62' Δημητριάδης), Κωστής.
ΠΗΓΗ: aek365.com

Χάνει το ντέρμπι ο Σνάιντερ!!

Χάνει το ντέρμπι ο Σνάιντερ
Η ατυχία «χτύπησε» τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Ίντερ με την Κιέβο και θα λείψει από το ντέρμπι με τη Μίλαν. Ο Ολλανδός μέσος που δήλωνε όλες τις τελευταίες μέρες πως «ζει και αναπνέει» για αυτό το παιχνίδι, θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την εξέδρα.

«Πύρρειος» αποδείχτηκε η νίκη της Ίντερ στη Βερόνα επί της Κιέβο για την πέμπτη αγωνιστική του Καμπιονάτο. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι. Η διάγνωση των γιατρών απογοήτευσε τόσο τον ίδιο όσο και τους οπαδούς των «νερατζούρι», καθώς ο Ολλανδός έχει υποστεί θλάση δεύτερου βαθμού και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 15 μέρες.

Έτσι, ο Σνάιντερ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο παιχνίδι που περίμενε όσο κανένα άλλο, αυτό κόντρα στη Μίλαν, στις 7 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, πολλές φορές είχε αναφερθεί στο ντέρμπι του Μιλάνου, τονίζοντας πως είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι για αυτόν και τους οπαδούς της ομάδας του και πως «ζει και αναπνέει» για το ματς αυτό.

Μετά την ατυχία αυτή ο Σνάιντερ θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει το ντέρμπι από τις εξέδρες, προσπαθώντας να προσφέρει με άλλο τρόπο τη βοήθειά του προς τους συμπαίκτες του. Με επευφημίες, φωνές και χειροκροτήματα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Το γκολ α λα… Ζιντάν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!! (videos)

Ένα γκολ πανομοιότυπο με αυτό που είχε πετύχει ο Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2002, στον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει 2-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν, σημειώθηκε από τον Σάντι Αλ Χουμάμι της Αλ Κουβέιτ.
Ο Τυνήσιος μέσος βρήκε δίχτυα με τον... τρόπο του Γάλλου θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο δεύτερο γκολ της νίκης της ομάδας του με 3-0 επί της αντιπάλου της.
Δείτε τα δύο γκολ και συγκρίνετέ τα:










πηγή: onsports.gr

Χόφενχαϊμ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Βούκσεβιτς έπειτα από τροχαίο!!

Σοκαρισμένη είναι η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη στη Γερμανία, καθώς ο Μπόρις Βούκσεβιτς της Χόφενχαϊμ βρίσκεται σε κώμα και η ζωή του απειλείται έπειτα από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη.
Ο 22χρονος Κροάτης μέσος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε επάνω σε φορτηγό, σε κεντρικό δρόμο της περιοχής Σίνσχαϊμ, όχι μακριά από το προπονητικό κέντρο της Χόφενχαϊμ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, το αυτοκίνητο του Βούκσεβιτς έγινε σμπαράλια και ενδεικτικό είναι ότι για να απεγκλωβιστεί ο άτυχος ποδοσφαιριστής, χρειάστηκε να επέμβουν και άνδρες της πυροσβεστικής για να κόψουν τις λαμαρίνες.
Ο Βούκσεβιτς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, υπεβλήθη άμεσα σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις και το μόνο που τονίζουν είναι ότι η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη.
Τα δυσάρεστα αυτά νέα συγκλόνισαν τους ανθρώπους της Χόφενχαϊμ. Όπως μάλιστα δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Αντρέας Μίλερ «δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα ακούγαμε μια τόσο δυσάρεστη είδηση. Οι σκέψεις όλων μας είναι με τον Μπόρις και την οικογένειά του».



πηγή: onsports.gr

ΠΑΟΚ: Σαλπιγγίδης, η επιστροφή!!

Με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να συμπεριλαμβάνεται στη «φαρέτρα» του Γιώργου Δώνη, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, για το κυριακάτικο (30/09) ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στην Τούμπα.
Ο διεθνής επιθετικός ξεπέρασε το κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού του και από τη στιγμή που εδώ και πέντε ημέρες  συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις, ο 43χρονος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς με τους «κίτρινους». Εκεί που δεν βρίσκονται οι τραυματίες, Γκαρσία και Βιβιάν, που ακολούθησαν και σήμερα (28/09) ατομικό πρόγραμμα.
Αναλυτικά οι 19 «εκλεκτοί» του Δώνη: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έττο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ και Χακόμπο.
Από εκεί και πέρα ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος  έχει μείνει πίσω μετά τον τραυματισμό του, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός την Κυριακή, αφού το δίδυμο Λόρενς – Αθανασιάδη έχει μέχρι στιγμής δικαιώσει τον Δώνη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στους «κίτρινους».
Όσον αφορά τις σκέψεις του Δώνη για το αρχικό σχήμα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Έτο, Κουμάλο, Κατσικάς και Λίνο. Ρόλο αμυντικών χαφ θα επωμιστούν οι Κάτσε και Λάζαρ, έχοντας στα πλάγια τους Φωτάκη – Ρομπέρ, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και Λόρενς.



πηγή: onsports.gr
 

Οπαδοί ψηφίζουν για την παραμονή ή απόλυση προπονητή!!

Η διοίκηση των Σιάτλ Σάουντερς δίνει στους κατόχους διαρκείας της ομάδας την ευκαιρία να αποφασίσουν για το αν θα παραμείνει στο πόστο του ο βοηθός προπονητή, Άντριαν Χανάουερ.
Έναν διαφορετικό τρόπο για να πάρουν μία σημαντική απόφαση βρήκαν οι διοικούντες των Σιάτλ Σάουντερς. Συγκεκριμένα, όσοι φίλοι της ομάδας έχουν εισιτήριο διαρκείας, θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το αν θα παραμείνει στο πόστο του ο βοηθός προπονητή, Άντριαν Χανάουερ.
Συγκεκριμένα, έχουν πωληθεί 10.000 διαρκείας και όσοι επιθυμούν από τους κατόχους θα ψηφίσουν για το μέλλον του Χανάουερ. Τώρα, πόσο σοβαρή κίνηση είναι αυτή από επαγγελματική ομάδα δεν μπορούμε να το κρίνουμε, ωστόσο δίνει την ευκαιρία στους… προπονητές της εξέδρας να φανούν χρήσιμοι.



πηγή: onsports.gr