Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Υποβαθμισμένο μεν, τρόπαιο δε!

Το Λιγκ Καπ δεν υπήρξε ποτέ η αγαπημένη διοργάνωση των αγγλικών συλλόγων, αλλά αυτό δεν τους απαγόρευε για πολλά χρόνια να διεκδικήσουν με πάθος τον τίτλο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Υποβαθμισμένο μεν, τρόπαιο δε!
Όλα αυτά έως την δεκαετία του 90 και την εκτόξευση της Πρέμιερ Λιγκ , οπότε και αρκετές «πρωτοκλασάτες» ομάδες επέλεξαν να σνομπάρουν τη διοργάνωση.
Η επιλογή τους ήταν να δώσουν ευκαιρία στους αναπληρωματικούς τους να πάρουν μια γεύση από επίσημους αγώνες και απλά το Λιγκ Καπ διατήρησε τη δυναμική του επειδή συνέχισε να προσφέρει στο νικητή μια θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Από το θεσμό αυτό -όπως συμβαίνει και στο Κύπελλο Αγγλίας- δεν απουσιάζουν οι εκπλήξεις. Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι αποκλείστηκε από την Αστον Βιλα, ενώ η Λιντς (που άρχισε τη σεζόν ως απόλυτο αουτσάιντερ του 125-1) άφησε εκτός την Εβερτον.
Η κλήρωση του τέταρτου γύρου προσφέρει στους φιλάθλους ένα σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά κα την …ιδιαίτερη κόντρα της Λίβερπουλ (που εντυπωσίασε στη νίκη με την Γουέστ Μπρομ) με την Σούονσι στην οποία εργαζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες ο Μπρένταν Ρότζερς. Με την Αρσεναλ να παίζει με την Ρέντινγκ, την Αστον Βίλα να πηγαίνει στο Σουίντον και την Τότεναμ να ταξιδεύει στο Νόριτς οι εκπλήξεις καιροφυλακτούν. Μπορεί να παραμένει υποβαθμισμένο σε αξία ως τρόπαιο αλλά δεν παύει να είναι ένας τίτλος. Και σε κάποιες περιπτώσεις σώζει τη χρονιά!
Πηγή: england365 gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: