Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αποστολίδης-Μπαλής: «Τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟΚ»

Κούλης Αποστολίδης και Ντίνος Μπαλής φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή "Στη Σέντρα" του Αθλητικού Metropolis και έδωσαν τον πρώτο λόγο στον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Κυριακής.

"Δίνω 30 κιλά και πολλά άλλα για να παίξω σε ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης. Είναι από τα ωραιότερα πράγματα στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ιδίως στην εικοσαετία 70-90, με πολλούς Έλληνες παίχτες, δεμένους με την ομάδα", είπε αρχικά ο Ντίνος Μπαλής.

"Όλα τα ματς είχαν ιδιαιτερότητα. Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο κερδίσαμε 1-0, με προπονητή τον Αλκέτα Παναγούλια, αλλά εγώ έφαγα κόκκινη κάρτα. Και ήρθε ο Αλκέτας στο σπίτι μου, μου είπε να φύγω με την κοπέλα μου και μετά την τιμωρία μου παίζαμε με τον ΠΑΟΚ. Μου έδωσε τη φανέλα με το "8" και μου λέει σε θέλω εκεί να είσαι ο καλύτερος. Ήμουν, όντως, ο καλύτερος και κερδίσαμε 2-0".

"Ο Αλκέτας είχε 7-8 άτομα από τον ΠΑΟΚ στην Εθνική και γενικώς από τη Β. Ελλάδα. Αν του έλεγες πως είσαι κουρασμένος, σου έλεγε να έρθεις κατ'ευθείαν στον αγώνα. Τρομερός ψυχολόγος. Για παράδειγμα στην Εθνική, Αρδίζογλου και Μαύρος ερχόντουσαν κατ'ευθείαν στον αγώνα".

"Η ομάδα του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 70' ήταν η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Ελλάδα, άξια θαυμασμού και αδικημένη πέρα ως πέρα, καθώς έπαιξε όλους τους τελικούς στην Αθήνα. Κούδας, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Πέλλιος, Σαράφης και πολλοί άλλοι φοβεροί παίχτες, με τους οποίους ήμασταν και φίλοι εκτός γηπέδου. Ειδικά ο Κούδας με τον Χατζηπαναγή ήταν οι κορυφαίοι Έλληνες όλων των εποχών. Ο Kούδας ήταν παιχταράς, ήταν και άκακος, τρομερός χαρακτήρας".

Στη συνομιλία, μάλιστα, μπήκε και ο Κούλης Αποστολίδης, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ντίνο Μπαλή.

"Θεωρώ πως υπήρχαν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί χαρακτήρες. Πάντως, είναι τρομερή ικανοποίηση όταν ένας αντίπαλος μέσα στο γήπεδο παραδέχεται μία τόσο μεγάλη ομάδα. Ο κόσμος ξέρει πως τη δεκαετία του 70 υπήρχαν τρομερές ομάδας, όπως ο Άρης, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος και φυσικά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκος", είπε ο Κούλης Αποστολίδης.

"Ο Ντίνος είναι αρκετά νεώτερος από μένα, αλλά από τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Άρης, θυμάμαι ένα παιχνίδι το 1972 στο Κύπελλο που κατορθώσαμε να κερδίσουμε τον Άρη στο Χαριλάου έπειτα από μια δεκαετία, στο οποίο πέτυχα δύο γκολ".

Όσον αφορά το σήμερα, "η λογική λέει ΠΑΟΚ, αλλά σ'αυτά τα παιχνίδια όλα παίζονται. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και λόγω ετοιμότητας και λόγω Τούμπας, αλλά κι η τύχη και το πάθος παίζουν ρόλο σε τέτοια παιχνίδια", τόνισε ο Ντίνος Μπαλής, με τον Κούλη Αποστολίδη να επαυξάνει.



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: