Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Άρης Σιαουλιάι 86-67

Μόνος πρώτος στον 3ο όμιλο του Eurocup βρίσκεται ο Αρης, ο οποίος νίκησε με 85-67 την Σιαουλιάι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Για 35 λεπτά οι λιθουανοί προβλημάτισαν τον Αρη, αλλά οι Κακιούζης και Χατζηβρέττας με την εμπειρία τους βοήθησαν την ομάδα τους να φτάσει τελικά σε μία άνετη νίκη. Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με την ήττα της Χαποέλ Ιερουσαλήμ από την Ζαντάρ, έφερε τον Αρη στην κορυφή του ομίλου και έχει πλέον σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ισραηλινών για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Παρότι ο κόσμος του Αρη δήλωσε και πάλι "παρών" στο Αλεξάνδρειο ο Αρης δεν ξεκίνησε καλά το ματς και είδε τους λιθουανούς να ξεφεύγουν με 17-11, έχοντας τον Ντέρικ Λόου σε καλή μέρα. Οι "κίτρινοι" κατάφεραν, πάντως, να μειώσουν στους πέντε με το τέλος της πρώτης περιόδου (15-20) και στο ξεκίνημα της δεύτερης ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους.

Με δύο τρίποντα του Κακιούζη και ένα του Ντίξον ο Αρης έτρεξε σερί 9-0 και προσπέρασε με 24-20, ωστόσο, ο Λόου απάντησε και πάλι (23-24, 12`). Ο Αρης, πάντως, είχε βρει ρυθμό, βελτίωσε την άμυνά του και στο 15` ξέφυγε με 32-26. Οι λιθουανοί, όμως, αντέδρασαν και πάλι για να φέρουν το ματς στα ίσα με τη λήξη του ημιχρόνου (39-39, 20`).

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στην τρίτη περίοδο, καθώς μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά ο Αρης είχε σημειώσει μόλις έναν πόντο και βρέθηκε να χάνει με 10 από τους λιθουανούς (50-40). Κακιούζης, Ντίξον και Ρίτσαρντσον, όμως, δεν άφησαν τους λιθουανούς να χαρούν για πολύ. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου το επί μέρους σκορ του αγώνα ήταν 14-3 υπέρ του Αρη, που προσπέρασε και πάλι με 54-53 (30`).

Μέχρι το 33ο λεπτό οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο - πόντο και όλα έδειχναν πως το φινάλε του αγώνα θα είναι δραματικό. Ο Νίκος Χατζηβρέττας, όμως, είχε διαφορετική άποψη και με δικά του καλάθια έβαλε τον Αρη σε πλεονεκτική θέση, πέντε λεπτά πριν το τέλος (67-60). Ο έμπειρος γκαρντ έκανε την αρχή και οι Κακιούζης Ρίτσαρντσον τον ακολούθησαν δίνοντας στον Αρη... αέρα 13 πόντων (73-60) στο 36`.

Οι λιθουανοί δεν μπόρεσαν να κάνουν νέο come back και ο Αρης δεν δυσκολεύθηκε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά. Ο Νίκος Αργυρόπουλος ήταν εξαιρετικός στα οργανωτικά του καθήκοντα και οι "κίτρινοι" έφτασαν τελικά στη νίκη με 85-67, η οποία και τους φέρνει στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου στο Eurocup.

Ήρθε ο Κριστιάνο

Ο Κριστιάνο Ολιβέιρα βρίσκεται από σήμερα ξανά στη Θεσσαλονίκη αφού εξασφάλισε την ελευθέρας του από την Πάκος Φερέιρα και το απόγευμα της Τρίτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».Τον Βραζιλιάνο υποδέχτηκε για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Κώστας Ιωσηφίδης.

Ο Ολιβέιρα, ο οποίος αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για τον Ιανουάριο, αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο επίσημα, ενώ δικαίωμα για να αγωνιστεί θα έχει από την 1/1/2010.

Νίκη με σωστή διαχείριση

"Πρωταρχικός μας στόχος είναι η νίκη και η σωστή διαχείριση στο αυριανό παιχνίδι". Αυτό ήταν το μότο του Νίκου Νιόπλια στην συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε παραμονές του αγώνα με την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Ο 44χρονος τεχνικός, έδειξε διαβασμένος για την αντίπαλό του, λέγοντας ότι παίζει με ιταλικό στιλ παιχνιδιού, όμως τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοση των "πρασίνων". Καταλήγοντας, επανέλαβε αυτό που είπε και στην πρώτη του μέρα στην Παιανία, ότι θέλει να πάρει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, όπως και όταν ήταν παίκτης της ομάδας.

"Χαίρομαι πολύ που γνωριζόμαστε από κοντά. Βλέποντας τόσους δημοσιογράφους καταλαβαίνω πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός και τι απήχηση έχει στο κόσμο. Να μην μιλάμε για τα αυτονόητα και πως θα παίξουμε για τη νίκη. Βλέποντας το ματς πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Καμιά φορά όταν παίζεις για το `Χ` παίρνεις κακό αποτέλεσμα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η νίκη και η σωστή διαχείριση μέσα στο παιχνίδι", είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Νίκος Νιόπλιας.

-Εκτός από τη νίκη θέλετε κάτι παραπάνω στο αυριανό ματς;
"Να μιλήσουμε ειλικρινά θέλω τρεις νίκες σε αυτά τα παιχνίδια. Και μετά θα δούμε τι μας λείπει. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να πάρουμε τρεις νίκες σε αυτά τα ματς. Το λέω αυτό γιατί μετά θα είναι πιο εύκολο να δουλέψουμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Θα έχουμε τον χρόνο δικό μας".

Είστε μια εβδομάδα στην ομάδα. Τι κρατάτε και τι θέλετε να αλλάξετε;
"Ακόμη δεν είμαι μια εβδομάδα (σ.σ. γέλια). Δεν έχω κάνει τόσες προπονήσεις. Κάναμε λίγες προπονήσεις, ήταν το ματς με Ηρακλή μετά. Εχουμε πολλά θετικά και πρέπει να τα βγάζουμε και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Είμαι ευχαριστημένος από την συμπεριφορά, την διάθεση όλων. Το δείξανε με τον Ηρακλή, όπου πιέζανε συνέχεια. Και αν δεν κάναμε κάποια λάθη στο ματς θα ήμασταν ακόμα καλύτερα".

Ποια είναι η γνώμη σας για την Ντιναμό;
"Την έχω δει την Ντιναμό, σε δυο τρία ματς. Βασίζετε στο ιταλικό στυλ παιχνιδιού από τον προηγούμενο προπονητή που είχε. Είναι σφιχτή ομάδα, κοντά οι γραμμές της. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της και να εξουδετερώσουμε τα προτερήματά της. Εμείς πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι σε αυτό το ματς. Ολα να τα περιμένουμε από μας. Να δώσουμε βάση στην δική μας απόδοση και ιδιαίτερα τώρα που παίζουμε στην έδρα μας. Γνωρίζω ότι άλλαξε δυο τρεις προπονητές, όμως το στίγμα της έχει μείνει από τον ιταλό τεχνικό από το καλοκαίρι που χτίστηκε".

-Μιλήσατε για τρεις νίκες. Με Ηρακλή την κάνατε, μένουν άλλα δυο ματς. Ζητάτε ουσιαστικά από τον κόσμο να κάνει υπομονή;
"Το καλύτερο είναι η νίκη να συνδυάζεται με καλό ποδόσφαιρο. Δεν πάμε να παίξουμε αντιποδόσφαιρο και να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στο μυαλό μας. Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Ειδικά το ματς με τον ΠΑΣ θα έχουμε μεγάλη επιθετικότητα, απλά στο αυριανό είναι άλλο ματς και πρέπει να έχουμε καλύτερη διαχείριση στο παιχνίδι μας".

Οσο για το τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με τον προκάτοχό του, είπε: "Δεν χρειάζεται να αλλάξει πολλά πράγματα,. Κάθε προπονητής περνάει κάποια νέα στοιχεία, αλλά δεν είναι όλα κακά και στραβά. Ο Τεν Κάτε ήταν ένας προπονητής αναγνωρισμένος και δεν πρέπει να μιλάμε για κανέναν αρνητικά, πάντα θετικά. Για μένα δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα όταν φεύγει ένας προπονητής και έρχεται κάποιος άλλος. Ενας δεν μπορούσε να κολλήσει εδώ. Το ποδόσφαιρο είναι να βρεις την χημεία σε μια ομάδα να νιώσεις σαν το σπίτι σου".

Για το αν αδικήθηκε ο Νίνης από προηγούμενους προπονητές, ο Νιόπλιας είπε: "Νομίζω ότι φέτος έχει πολύ χρόνο συμμετοχής ο Σωτήρης και το έχω πει και το λέω πολλές φορές ότι είτε είναι παιδάκι είτε μεγάλος πρώτα πρέπει αυτός να νιώθει καλά παίζοντας ποδόσφαιρο, γιατί όλοι το εισπράττουμε θετικά αυτό. Δεν θέλουμε να παίζει για κανέναν, γιατί άκουσα ότι έπαιξε για τον προπονητή του. Να παίζει για τον εαυτό του με την καλή έννοια. Μου άρεσε πιο πολύ η συνολική αντίδραση των παικτών στο γκολ που πέτυχαν με τον Ηρακλή. Σαν να φτάναμε στο τέλος έδειξαν ότι το θέλαμε πολύ. Μου άρεσε η αντίδραση να είμαστε όλοι άντρες, νικητές, θέλω πνεύμα ομαδικότητας. Ο Νίνης όλοι τον θεωρούν ότι είναι ταλέντο το οποίο θέλουμε να φτάσει ψηλά, όπως και ο πιο μεγάλος έτσι και ο μικρός θέλουμε να τον βελτιώνουμε".

Για το τι περιμένει από τον κόσμο και αν τον προβληματίζει ο κακός αγωνιστικός χώρος, ανέφερε: "Θα θέλαμε καλύτερο γήπεδο γιατί όταν θα παίζουμε στην έδρα μας με μικρές ομάδες θα παίζουν κλειστά και αυτός που δημιουργεί έχει πρόβλημα. Υπομονή δυο ματς ακόμα, μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ μας είπαν ότι θα αλλάξουν τον χλοοτάπητα".

Καταλήγοντας, είπε: "Περιμένω να πάρω πρωτάθλημα όπως και ως παίκτης. Έπαιξα τρία χρόνια και πέρασα από τις καλύτερες στιγμές στον Παναθηναϊκό, είχαμε πολλές διακρίσεις και πήραμε τίτλους. Το ίδιο επιθυμώ και όταν τελειώσει αυτή η σεζόν. Θέλω όπως πήρα σαν παίκτης πρωτάθλημα να πάρω και σαν προπονητής".

Τέλος, αποκάλυψε ότι ο Λέτο είναι καλά και θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα.

Χριστοδουλόπουλος: Θέλουμε νταμπλ και διάκριση στην Ευρώπη

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που οριοθέτησε τον στόχο της ομάδας στο παιχνίδι με την Ντιναμό. Ο διεθνής μέσος, υποστήριξε, ότι οι "πράσινοι" θα κυνηγήσουν αποκλειστικά τη νίκη απέναντι στους ρουμάνους και θα επιδιώξουν αυτό να συνδυαστεί και με καλό ποδόσφαιρο, ούτως ώστε να ευχαριστήσουν και τους φιλάθλους που θα έρθουν στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε αν τον ενδιαφέρει περισσότερο να πάρει η ομάδα τον τίτλο ή μια καλή πορεία στην Ευρώπη, απάντησε πως τα θέλει όλα...

"Εμείς πρέπει να τους κερδίσουμε δεν μας αρκεί ένας βαθμός θέλουμε να προκριθούμε, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί", τόνισε αρχικά ο Χριστοδουλόπουλος.

Για την Ντιναμό, είπε: "Δεν έχουνε να χάσουνε τίποτα, αλλά και εμείς παίζουμε καλύτερα με ομάδες που έρχονται να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και να μην κλειστούν. Αν ανοιχτούνε θα κάνουν τη δική μας τη ζωή πιο εύκολη, αφού θα βρούμε χώρους για να κάνουμε φάσεις και να πετύχουμε γκολ".

Ερωτηθείς για το τι προτιμάει, το πρωτάθλημα ή την διάκριση στην Ευρώπη, τόνισε: "Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ και θέλουμε και τα δυο. Η ιστορία του συλλόγου δεν μας αφήνει αδιάφορους σε καμία διοργάνωση και θέλουμε να πετύχουμε και στο πρωτάθλημα, και στην Ευρώπη, αλλά και στο Κύπελλο".

Για το γεγονός ότι πλην του Σισέ δεν πατάνε περιοχή άλλοι παίκτες, ο νεαρός μέσος, είπε: "Για να κάνεις ανάλυση σε αυτό θέλει ώρες και ο πιο κατάλληλος είναι ο προπονητής. Από ότι θυμάμαι πριν έρθει ο νέος κόουτς, ο προηγούμενος μας έλεγε να αφήνουμε τις γραμμές ανοιχτά. Αλλά αυτό θα αλλάξει και φάνηκε και με τον Ηρακλή, όπου οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί πάταγαν στην περιοχή. Και εγώ και ο Νίνης πατούσαμε περιοχή και από μια τέτοια φάση προήλθε και το γκολ".

Αγώνας δρόμου για Διαμαντίδη

O Δημήτρης Διαμαντίδης συνεχίζει τη θεραπεία του προκειμένου να προλάβει να αγωνιστεί στο ματς της Πέμπτης (17/12) με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Παράλληλα, ο άσος του Παναθηναϊκού παρακολούθησε την κλήρωση της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ και έκανε το σχόλιό του στο προσωπικό του blog.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Διαμαντίδης στο blog που διατηρεί στο site της Wind μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά:

"Συνεχίζω να κάνω θεραπείες, σήμερα έτρεξα λίγο και υπάρχει ένα ενδεχόμενο να παίξω την Πέμπτη εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Το παλεύω όσο μπορώ και ελπίζω ότι κάθε μέρα που θα περνάει θα είμαι και πιο καλά. Βεβαια με τις θλάσεις δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος, αλλά όλο το ιατρικό τιμ της ομάδας κάνει ό, τι περνά από τα χέρια του έτσι ώστε να επανέλθω το συντομότερο δυνατόν. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι τέτοιο την Πέμπτη απέναντι στους Ισπανούς.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι ο αγώνας με τη Ρεάλ θα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Πρόκειται για μία εξαιρετική αντίπαλο με ποιοτικούς παίκτες και σπουδαίο προπονητή. Θέλουμε τη νίκη για να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο για την πρωτιά του ομίλου μας. Θα είναι πολύ σημαντική για την ομάδα η συμπαράσταση του κόσμου. Είμαι βέβαιος ότι οι φίλαθλοί μας θα είναι για άλλη μία βραδιά στο πλευρό μας.

Βεβαίως σήμερα το πρωί έγινε και η κλήρωση του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, για την οποία είναι νομίζω πολύ νωρίς για να την εκτιμήσουμε. Κι αυτό γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα πως θα παραταχθούν οι ομάδες. Η Τουρκία έχει το πλέονέκτημα να είναι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης και απο εκεί και πέρα το Πουέρτο Ρίκο και η Ρωσία είναι παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου μπάσκετ, ενώ η Κίνα έχει κάνει πολλά άλματα προόδου. Οπως σε όλες τις διοργανώσεις, έτσι και στο Μουντομπάσκετ θέλουμε τη διάκριση, αλλά το προσεγγίζουμε ανά βήμα. πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στους “16” και μετά ελπίζουμε για το καλύτερο στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Πιστεύω ότι προς το καλοκαίρι θα έχουμε καλύτερη εικόνα των αντιπάλων, αλλά το βέβαιο είναι πως αν είμαστε πλήρεις τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτε".

Goal και χρήμα


Την καλησπέρα μου στην παρέα των αθλητικών ψιθύρων.Τρίτη σήμερα και μόλις έχουμε το καινούριο κουπόνι με αγώνες απο PREMIER LEAGUE,EUROPA LEAGUE και Α' ΓΑΛΛΙΑΣ.Σήμερα θα ασχοληθούμε με δυο αγώνες από την ΑΓΓΛΙΑ.Ξεκινάμε από τον αγώνα ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ.Η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ βρίσκεται σε κακή κατάσταση και έχει να σκοράρει 4 αγωνιστικές.Στα εκτός έδρας ματς έχει μια μόλις νίκη σε 8 αγώνες ενώ η προϊστορία της με την ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ δεν την ευνοεί καθώς στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της έχει ισάριθμες ήττες.Η ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη PREMIER αφού στα τελευταία έξι ματς είναι αήττητη με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.Θα πάμε με τον άσο.Ο δεύτερος αγώνας που θα ασχοληθούμε είναι το ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ.Η ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ προέρχεται από το μεγάλο διπλό μέσα στο ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ και γενικά οι 'χωριάτες' δείχνουν ανταγωνιστικοί στο φετινό πρωτάθλημα.Θα πάμε με την ανεβασμένη ψυχολογία τους ελπίζοντας να μας δικαιώσουν,διπλό λοιπόν. Αυτά για σήμερα,χαλαρό ποντάρισμα γιατί αύριο έχουμε την τελευταία αγωνιστική του EUROPA LEAGUE και μερικά παιχνίδια θα κρίνουν ποιός θα συνεχίσει στην διοργάνωση και ποιός όχι.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αφιέρωμα : Όταν ο αθλητισμός συναντά τη showbiz !

Μοντέλα, τραγουδίστριες, ηθοποιοί και γενικά, γυναίκες της showbiz, προτιμούν να έχουν στο πλευρό τους, διάσημους αθλητές. Και αυτό, δεν είναι σημερινό φαινόμενο... Τα παραδείγματα άλλωστε, δεν είναι και λίγα! Ίσως τα κορίτσια, να συναρπάζονται από τα γυμνασμένα αγόρια, ίσως πάλι, άνθρωποι που συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας, να μην μπορούν να σχετιστούν με «κοινούς θνητούς». Όπως και να έχει, εμάς μας αρέσει!

Ντέμης Νικολαϊδης – Δέσποινα Βανδή



Η πιο glamorous σύζευξη ποδοσφαίρου και showbiz, έγινε το 2003, στο κτήμα Νάσιουτζικ. Ο ποδοσφαιριστής, Ντέμης Νικολαϊδης, παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, σε έναν γάμο «υψίστης ασφαλείας. Οι δυο τους ζούσαν έναν θυελλώδη έρωτα που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Ψωμιάδης, είχε τις αντιρρήσεις του, κατηγόρησε τον Ντέμη για άστατη ζωή και εκείνος αναγκάστηκε να ξενιτευτεί στην Ισπανία και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Όταν ο Ντέμης επέστρεψε στην Ελλάδα, ως πρόεδρος της ΑΕΚ, η Δέσποινα ήταν πάντα εκεί, δίπλα του στα καλά και στα άσχημα. Οι δυο τους έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

Θοδωρής Ζαγοράκης – Ιωάννα Λίλη



Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, είχε την φήμη του άστατου, του γυναικοκατακτητή... Πολλές επώνυμες γυναίκες πέρασαν από τη ζωή του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ, αλλά μια κατάφερε να κλέψει την καρδιά του. Η Ιωάννα Λίλη. Όταν έγινε γνωστή αυτή η σχέση, κανείς δεν περίμενε πως θα κρατήσει. Η Ιωάννα, είχε μια καριέρα στην τηλεόραση και είχε κάνει πολλές αισθησιακές φωτογραφίες, κάτι με τι οποίο ο Πρωταθλητής Ευρώπης, δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί. Και όμως, η Ιωάννα, τα παράτησε όλα για χάρη του και ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας! Η ολοκλήρωση της ευτυχίας τους ήρθε λίγο αργότερα, με την γέννηση της κορούλας τους.

Τραϊανός Δέλλας – Γωγώ Μαστροκώστα




Οι δυο τους, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα! Πολύ πάθος σε αυτήν τη σχέση! Η Γωγώ μάλιστα, περίμενε το πρώτο τους παιδί την περίοδο που η Εθνική Ελλάδος αγωνιζόταν στο Euro 2008 και φόρεσε την φανέλα του αγαπημένου της αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους τα χαρμόσυνα νέα. Λίγο αργότερα ο Τραϊανός, αποφάσισε να αγωνιστεί στην Ανόρθωση και εκείνη τον ακολούθησε στην Κύπρο. Λίγο πριν την γέννηση της κόρης τους, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, ενώ την ερχόμενη άνοιξη αναμένεται βάφτιση και θρησκευτικός γάμος μαζί!

Βασίλης Σπανούλης – Ολυμπία Χοψονίδου




Το καλοκαίρι του 2008, φωτογραφίες του ζευγαριού, στο «Καλό Λιβάδι» της Μυκόνου να κάνουν... ζουζουνιές, διέρρευσαν στον Τύπο, προκαλώντας σκάνδαλο! Και αυτό γιατί ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, ήταν αρραβωνιασμένος με μια αθλήτρια από την Λάρισα, η οποία είδε τις φωτογραφίες και έπαθε σοκ. Αν και οι κακές γλώσσες έλεγαν πως η σχέση αυτή θα είναι εφήμερη, τα παιδιά τους διέψευσαν! Πριν λίγο καιρό, ο Σπανούλης και η Σταρ Ελλάς, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και περιμένουν με μεγάλη αγωνία την γέννηση του γιου τους!

Θοδωρής Παπαλουκάς – Βασιλική Τσεκούρα




Νέος έρωτας για τον παίκτη του Ολυμπιακού, ή όχι και τόσο. Για να ακριβολογούμε, ο Παπαλουκάς και η Τσεκούρα, ήταν μαζί και παλαιότερα, αλλά ο Θοδωρής, είναι σεμνός και δεν ήθελε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις με την καλή του. Αυτό έφερε το προσωρινό τέλος στην σχέση τους, αφού αυτό δεν άρεσε στο μοντέλο. Όμως τώρα είναι ξανά μαζί, καλύτερα από ποτέ και ευτυχισμένοι. Ζουν τον έρωτα τους και κάνουν κοινές εμφανίσεις.

Μπρούνο Τσιρίλο – Έλενα Ασημακοπούλου



Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και η όμορφη ηθοποιός, είναι αρραβωνιασμένοι και σκοπεύουν σύντομα να παντρευτούν! Είναι πολύ καιρό μαζί, από την εποχή που ο Μπρούνο, ήταν παίκτης της ΑΕΚ. Όταν ο Τσιρίλο, έφυγε για Ιταλία, τα δημοσιεύματα ήθελαν την σχέση τους να περνάει κρίση. Όμως δεν υπήρχε ίχνος αλήθειας σε αυτά. Τα παιδιά ξεπέρασαν την απόσταση, ο Μπρούνο επέστρεψε στην Ελλάδα και είναι αχώριστοι!

Παναγιώτης Ταχτσίδης – Σάσα Μπάστα



Ο Ταχτσίδης, μπορεί να είναι μικρός σε ηλικία, έχει καταφέρει όμως να έχει στο πλάι του πάντα ωραίες και σέξι γυναίκες! Μετά τον χωρισμό του με το μοντέλο, Έλενα Φάκου, ήρθε η Σάσα Μπάστα! Η νεαρή τραγουδίστρια, δεν κρύβει τον έρωτά της για τον Παναγιώτη και για χάρη του, είναι κάθε Κυριακή στο γήπεδο!

Γιώργος Πρίντεζης – Βιβή Τσιάμη




Ο Γιώργος και η Βιβή, είναι από τα πλέον ταιριαστά ζευγάρια. Ωραία παιδιά και η δυο και πολύ ερωτευμένοι. Όταν ο Πρίντεζης αποφάσισε να ξενιτευτεί και να πάει στην Ισπανία, η Βιβή, δεν δίστασε να τον ακολουθήσει. Άφησε λοιπόν την καριέρα της στάσιμη για λίγο, για χάρη του αγαπημένου της. Λίγο είναι αυτό;

Νίκος Χατζής – Νίκη Κάρτσωνα



Η Νίκη Κάρτσωνα είναι άλλο ένα μοντέλο που παντρεύτηκε αθλητή και δη καλαθοσφαιριστή, τον Νίκο Χατζή. Τα παιδιά γνωρίστηκαν στην Καλαμάτα, από όπου κατάγονται και οι δύο. Για ένα μικρό διάστημα χώρισαν, με τη Νίκη να βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του ποδοσφαιριστή Μιχάλη Κωνσταντίνου. Όμως η σχέση της με τον Νίκο ήταν πολύ δυνατή και το 2007 αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Το μυστήριο τελέστηκε στο κτήμα Νάσιουτζικ. Δυο χρόνια αργότερα, απέκτησαν και το πρώτο τους μωρό. Ένα αγοράκι.

Ίλια Ίβιτς – Ελένη Πετρουλάκη



Η όμορφη γυμνάστρια, και ο πρώην ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού και ΑΕΚ, είναι ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια της showbiz. Η σχέση τους πέρασε από 40 κύματα, αλλά τελικά άντεξε στον χρόνο... Η Ελένη, που έκανε τους άντρες να παρακολουθούν μετα μανίας πρωινή γυμναστική, ζει πλέον ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές με τον σύζυγο και τα παιδιά της.

Κρις Χαμπερτ – Αννίτα Ναθαναήλ



Αθλητή νυμφεύθηκε και η Αννίτα Ναθαναήλ. Η πρώην παρουσιάστρια είχε… ρέντα στον αθλητισμό. Οι περισσότεροι θυμούνται την πολύχρονη σχέση της με τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τάρλατς, ενώ στη συνέχεια την κέρδισε το… νερό. Παντρεύτηκε τον πρώην πολίστα Κρις Χάμπερτ, με τον οποίο και απέκτησε δύο κοριτσάκια.

Δημήτρης Μάζης – Μπέτυ Μαγγίρα



Η Μπέτυ Μαγγίρα είναι άλλη μια όμορφη που παντρεύτηκε αθλητή, τον πολίστα Δημήτρη Μάζη και μάλιστα περιμένουν σύντομα τον πελαργό. Η γνωστή show woman είχε… έφεση στους αθλητές, καθώς στο παρελθόν είχε σχέση με τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανατολάκη.

Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς – Αλέκα Καμηλά




Αλλά και η κολλητή φίλη της Μπέτυς και πρώην συμπαρουσιάστριά της, Αλέκα Καμηλά, παντρεύτηκε αθλητή, τον μπασκετμπολίστα, Πρένταγκ Στογιάκοβιτς και μάλιστα για χάρη του μετανάστευσε στην Αμερική. Η Αλέκα από μικρή αγαπούσε... τον αθλητισμό, υπήρξε άλτρια του ύψους, αλλά και σύντροφος του Νίκου Γκάλη.

Παναγιώτης Λιαδέλης – Σοφία Αλιμπέρτη




Ο μπασκετμπολίστας, έχει έφεση στις ωραίες γυναίκες και ιδιαίτερα στις επώνυμες! Ο γάμος του με την τραγουδίστρια Σαμπρίνα, ήταν πρώτο θέμα στα κουτσομπολίστικα περιοδικά της εποχής. Μαζί, απέκτησαν ένα γιο. Πριν από λίγο καιρό, όμως, οι δυο τους πήραν διαζύγιο. Αμέσως μετά, ο Λιαδέλης, είχε μια σύντομη ερωτική σχέση με την ηθοποιό Χριστίνα Παππά και τώρα πλέον, είναι ζευγάρι με την παρουσιάστρια και ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη.

Δεν έδεσε το γλυκό...




Πολλά όμως είναι και τα λαμπερά ζευγάρια, που ήταν μαζί, αλλά δεν έδεσε το γλυκό. Ανάμεσα τους είναι η σχέση του Γιώργου Σιγάλα με την Βίκυ Κουλιανού, που μετά από πολλά χρόνια δεσμού, χώρισαν. Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, παντρεύτηκε την Χριστίνα Παππά και μετά έφυγαν στην Ιταλία, όμως ο γάμος δεν κράτησε πολύ. Η σχέση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με την ηθοποιό Λίνα Σακκά, απασχόλησε πολύ τον τύπο. Τα μάτιασαν όμως τα παιδιά και έτσι αυτός ο έρωτας είναι πλέον παρελθόν. Ο «Ελέ» ήταν και ένα φεγγάρι, μαζί με την επίσης ηθοποιό Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία υπήρξε ζευγάρι και με τον μπασκετμπολίστα Καρλ Τόμας του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Στις γειτονιές των δυτικών προαστίων, ακόμα συζητείται η σχέση του Μάρλον Μάξει, με το μοντέλο, Φαίη Μακρή. Τον μπασκετμπολίστα, ακόμα ακολουθεί η φήμη του πλέον «προικισμένου» αθλητή που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα...

Διεθνές στερέωμα...




Από τα πιο διάσημα ζευγάρια παγκοσμίως, είναι ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής και το πρώην spice girl, ερωτεύτηκαν τρελά και ακολούθησε ένας γάμος πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Μετά το γάμο, απασχόλησαν ακόμα περισσότερο τα media, με την Βικτόρια να αποκαλύπτει τα ερωτικά φετίχ του συζύγου της παγκοσμίως... Ιστορία όμως άφησε και η σχέση της Μαντόνα με τον Ντένις Ρόντμαν. Η «βασίλισσα της ποπ», είχε αποκαλύψει πως ο Ντένις δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο άντρα που πέρασε από το κρεβάτι της! Ο Ρόντμαν, πέρασε και από άλλα διάσημα κρεβάτια, όπως αυτά των Κάρμεν Ηλέκτρα και Πάμελα Άντερσον.

Love stories εποχής



Η Ρένα είναι οφσάιντ

Το 1938 και σε ηλικία μόλις 16 ετών, η Ρένα Βλαχοπούλου, γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο του κύπριου ποδοσφαιριστή της AEK Κώστα Βασιλείου. Την επόμενη χρονιά παντρεύτηκαν. Δύο χρόνια μετά ο γάμος τους διαλύθηκε. Σε αυτό συνέβαλε ένας άλλος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο τότε γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού Γιάννης Κωστόπουλος, τον οποίο η Ρένα Βλαχοπούλου παντρεύτηκε το 1942.

Ο Κούδας και η χορεύτρια


Το 1966, ο Γιώργος Κούδας συζούσε στην Αθήνα με την χορεύτρια Μαρί Μπονέ. Δυο χρόνια αργότερα, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τελέστηκαν οι γάμοι τους, με κουμπάρο τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Γιώργο Παντελέκη. Το 1976 χώρισαν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

Μπέρδεμα


Ο Μίμης Στεφανάκης το 1956, φεύγει από την Υπεροχή Εξαρχείων και μεταγράφεται στον Ολυμπιακό. Εκτός από ποδοσφαιρική καριέρα έκανε και καριέρα ηθοποιού. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Κομήτης Χάλεϊ», «Καραγκούνα», «Ο διαιτητής», «Σκότωσα για το παιδί μου», «Αθήνα ώρα 12». Στις νυχτερινές εξόδους του συνοδευόταν από την αγαπημένη του Λάουρα, διάσημη τραγουδίστρια και σοουγούμαν της εποχής. Στη συνέχεια γνωρίστηκε με την ντίβα του ελληνικού σινεμά Μάρθα Καραγιάννη, με την οποία παντρεύτηκαν το 1961 και χώρισαν έπειτα από δύο χρόνια.
Τη δεκαετία του 1970 η Μάρθα Καραγιάννη πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο, αναζητώντας ζεστασιά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου. Περπατημένος και γυναικοκατακτητής όσο ελάχιστοι, ο Μαρουσιώτης άσος, όσο καθόταν κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού και της Εθνικής τροφοδοτούσε με φωτογραφίες και ειδήσεις το κοσμικό ρεπορτάζ.

Μίμης και Βίκυ


Το πιο διάσημο ζευγάρι του ποδοσφαίρου και του τραγουδιού ήταν ο Μίμης Δομάζος και η Βίκυ Μοσχολιού. Όταν έβγαινε ο Δομάζος από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο και από τα μεγάφωνα έπαιζαν τον «Αλήτη» του Γιώργου Ζαμπέτα με τη Μοσχολιού, το θερμόμετρο ανέβαινε στα ύψη. Τις μεγάλες επιτυχίες τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού τις γλεντούσαν στο κέντρο που τραγουδούσε η Μοσχολιού, όπου σύχναζε τα περισσότερα βράδια ο «στρατηγός», χωρίς το ξενύχτι να επηρεάσει την καριέρα του. Στον γάμο τους 30.000 κόσμος έκανε κατάληψη στην εκκλησία. «Το μόνο πρόβλημα που είχαμε ήταν το δικό μου... Δηλαδή ότι τον αγαπούσα πολύ, ήταν η πρώτη μου αγάπη, και δεν τον χαιρόμουν. Μια βδομάδα με τον Παναθηναϊκό στο ξενοδοχείο, μετά άλλη μία εβδομάδα με την Εθνική στο ξενοδοχείο, δεν προλάβαινα να τον δω...» σχολίασε αργότερα η Βίκυ Μοσχολιού μη θέλοντας να πικράνει τον καλό της ακόμη και μετά τον χωρισμό τους το 1979.

Τασος Μητρόπουλος – Έλενα Ναθαναήλ

Από τα πιο μακροχρόνια είναι το love story του Τάσου Μητρόπουλου. Ο άσος του Εθνικού και του Ολυμπιακού, έζησε έναν μοναδικό έρωτα με τη γνωστή πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου Ελενα Ναθαναήλ. Οι δυο τους δεν παντρεύτηκαν ποτέ, αλλά έμειναν μαζί πολλά χρόνια. Τώρα ο Μητρόπουλος, είναι και πάλι ερωτευμένος με την Νένα Χρονοπούλου και μάλιστα σκοπεύουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Πηγή : sportnet

Καμπάνα για Μουρίνιο

Με αποκλεισμό ενός μήνα από τα γήπεδα κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, με αφορμή το χαστούκι που έδωσε σε δημοσιογράφο μετά τη λήξη αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Αταλάντα. Από εκεί και πέρα ο «εκλεκτός» θα απολογηθεί και στον πρόεδρο των «νερατζούρι», Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τον δημοσιογράφο της Corriere Dello Sport.σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Παράλληλα, φήμες θέλουν τον ισχυρό άνδρα της ιταλικής ομάδας να σκέφτεται την απομάκρυνση του Μουρίνιο από τον πάγκο της Ίντερ στο τέλος της σεζόν.

Αναστασάκος: «Μου λείπει ο ΠΑΟΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Ηλίας Αναστασάκος, μίλησε στον sport103 FM, τόσο για την ασίστ του στον Φαβάλι για το καλύτερο γκολ της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και την παρουσία του στην ομάδα του Περιστερίου αλλά και το πέρασμά του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για την ασίστ στον Φαβάλι στο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην Skoda Ξάνθη είπε: «Ήταν ένα ωραίο γκολ μετά από μία καλή εμφάνιση που είχαμε στην νίκη μας αν και αγχωτική στο τέλος. Ωστόσο ήρθε σε ένα σημείο που την θέλαμε και στο κατάλληλο σημείο και επιβεβαίωσε ότι δεν είμαστε ομάδα για να παλεύει για την σωτηρία της. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με τον προπονητή μας (σ.σ. Γιώργο Δώνη) να μην επιδιώκει να καταστρέψει το ποδόσφαιρο του αντιπάλου αλλά να επιβληθεί στο παιχνίδι και στα τελευταία παιχνίδια μας βγαίνουν και τα αποτελέσματα».

Για την δική του παρουσία στην ομάδα του Ατρόμητου τόνισε: «Είμαι καλά. Είμαι σε μια ομάδα με πολύ καλές συνθήκες με θέμα γηπεδικό και εγκαταστάσεις όπως και το κλίμα μεταξύ διοίκησης, προπονητή και ποδοσφαιριστών ενώ βοηθάει και ότι έχουν έρθει τα αποτελέσματα και δεν υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα».

Για το αν του λείπει ο ΠΑΟΚ είπε: «Μου λείπει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ. Ήταν η καλύτερή μου χρονιά όπου έκανα φίλους και έπαιξα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και είναι αλήθεια ότι μου λείπουν κάποιες στιγμές».

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Καβάλα τόνισε: «Πιστεύω ότι την Κυριακή στην Καβάλα αυτό που είδα είχα πολύ καιρό να το δω από ομάδα Super League και ειδικά με αντίπαλο την Καβάλα που παίζει πολύ καλά με τους μεγάλους. Τους κλείνει και κάνει ευκαιρίες. Μου έκανε εντύπωση το παιχνίδι του ΠΑΟΚ αν και δεν κατάφερε να κερδίσει. Τέτοια μπάλα είχα πολύ καιρό να δω από μια ομάδα. Να κάνει ευκαιρίες, να είναι πιεστικός και μου άρεσε πάρα πολύ. Βοήθησε και ο κόσμος του και ήταν λες και έπαιζε στην Τούμπα σε ένα παιχνίδι που ήταν καλό όπου ο ΠΑΟΚ άξιζε να φύγει με ένα 0-3 ή 0-4 και θα ήταν και λίγο».

Ο φιλανθρωπικός αγώνας του Victor Vitolo


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί στο Estadio Tinger στις 18.30 ο ετήσιος -φιλανθρωπικού χαρακτήρα- αγώνας του Victor Vitolo και φίλων του ποδοσφαιριστών από την περιοχή της Tenerife. Τα έσοδα του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα θα διατεθούν και φέτος για την ενίσχυση μικρών παιδιών από άπορες οικογένειες.

Koύπερ: «Χρειάζεται χρόνος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά και για τα άσχημα αποτελέσματα, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός προπονητής είναι χαρούμενος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο ζήτησε πίστωση χρόνου από τους στενοχωρημένους φίλους της ομάδας για την επίτευξη των καλών αποτελεσμάτων.

«Χρειάζεται χρόνος για να μάθεις μια ομάδα. Μια ομάδα πρέπει να έχει πάντα έναν ενθουσιασμό, τον οποίο θα πρέπει να τον συντηρείς και να τον αυξάνεις. Θέλω να γνωρίσω τα πάντα για την ομάδα, να δουλέψουμε περισσότερο και να αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα. Πάντοτε σε μια αλλαγή προπονητή απαιτείται μια πίστωση χρόνου για να γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές του και αυτοί το νέο προπονητή τους», δήλωσε ο προπονητής του Άρη.

Επίσης, τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται τα καλά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον και έδειξε να καταλαβαίνει ότι οι φίλαθλοι ήδη έχουν κάνει αρκετή υπομονή: «Θέλουμε μια νίκη στην έδρα μας, που δεν την έχουμε κατακτήσει ακόμα. Είμαστε επαγγελματίες, αμειβόμαστε για να κάνουμε τη δουλειά αυτή, θεωρούμε ότι η ομάδα είναι μια «εταιρία», καταλαβαίνουμε ότι όταν πηγαίνει καλά η «εταιρία» πηγαίνουν καλά τα πράγματα και για εμάς. Κατανοώ ότι κάποιοι οπαδοί μας είναι στενοχωρημένοι με την κατάσταση, αλλά είναι πάντα εκεί κοντά μας και αυτό το θαυμάζω, μας δίνουν ώθηση πάντα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση».

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη 15η αγωνιστική ( Κυριακή 20/12), τονίζοντας ότι πρέπει να δουλέψουν ομαδικά και να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο παιχνίδι για να αλλάξουν το κλίμα που ισχύει: «Οι γραμμές πρέπει να είναι πολύ κοντά και να υπάρχει καλή λειτουργία όλων των γραμμών. Είναι μια καλή ευκαιρία αυτό το ματς να γυρίσουμε σελίδα, αφού θα έχουμε κερδίσει την ομάδα που προπορεύεται και είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Θα φανεί επίσης μέσα στο γήπεδο η δουλειά που κάνουμε».

Σχετικά με την επιστροφή του Νάτσο Γκαρσία, ο Κούπερ δήλωσε πως θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα δύο - τριών εβδομάδων για να είναι απόλυτα έτοιμος, ενώ πρέπει να είναι προσεκτικοί για το πώς θα ενταχθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς:«Ο Νάτσο Γκαρσία προπονείται πλέον με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά υστερεί έναντι των υπολοίπων σε φυσική κατάσταση. Είναι διαφορετικό για έναν παίκτη όταν λείπει τόσο καιρό με τραυματισμό να μπαίνει σε δυνατούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο ποδοσφαιριστής δείχνει μεγάλη διάθεση, αλλά πρέπει να προσέξουμε διότι υπάρχει ο κίνδυνος της υποτροπής και να πάει ακόμα πιο πίσω»

ΠΑΟΚ: Έρχεται ως ξένος!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κριστιάνο Μοράες φτάνει σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ ωστόσο ένα πρόβλημα με το διαβατήριό του μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή. Ο Βραζιλιάνος παίκτης δεν έχει αποκτήσει ακόμη κοινοτικό διαβατήριο κι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δεν έχει ελεύθερη θέση για μεταγραφή ξένου παίκτη. Είναι άγνωστο προς το παρόν ποια απόφαση θα ληφθεί από τη διοίκηση του δικεφάλου και τον Φερνάντο Σάντος.

ΛΥΩΝ - Στο στόχαστρο ο Πατρίκ Βιεϊρά


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τις Τσέλσι, Τότεναμ και η Λυών εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του διεθνή Γάλλου μέσου, Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο σύμβουλος της διοίκησης των «λυονέ» Μπερνάρ Λακόμπ ανέφερε: «Ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να είναι στην διάθεση μας. Εκείνος θέλει να έρθει στην ομάδα μας. Αλλά πρώτα θα πρέπει να μιλήσουμε με τον προπονητή για να ξεκαθαρίσουμε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες».

Τα αποτελέσματα από την κλήρωση για το Μουντομπάσκετ του 2010

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η κλήρωση για το Μουντομπάσκετ του 2010 δεν ήταν ευνοϊκή για την Εθνική, ωστόσο η ομάδα αυτή έχει αποδείξει πως της αρέσουν τα δύσκολα. Στο τρίτο γκρουπ η επίσημη αγαπημένη με τη διοργανώτρια Τουρκία, καθώς και Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα και Ακτή Ελεφαντοστού. Στη φάση των «16» διασταυρώνεται με το τέταρτο γκρουπ όπου βρίσκονται Ισπανία, Γαλλία, Καναδάς, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία και Λίβανος. Η τελική φάση θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου ως τις 12 Σεπτεμβρίου του 2010.

Α’ Όμιλος: Αργεντινή, Σερβία, Αυστραλία, Γερμανία, Ανγκόλα, Ιορδανία.

Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Σλοβενία, Βραζιλία, Κροατία, Ιράν, Τυνησία.

Γ’ Όμιλος: Ελλάδα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού.

Δ’ Όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Καναδάς, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος.

* Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία να αγωνίζεται στην Κωνσταντινούπολη (αίτημα που έγινε δεκτό) και μετά από κάθε αγώνα να διαμένει στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας!

* Πριν την έναρξη της διαδικασίας παρουσιάστηκε η μασκότ της διοργάνωσης, που ήταν μία γάτα.

Το σύστημα διεξαγωγής

Στη δεύτερη φάση (φάση των «16») προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Ακολουθούν νοκ άουτ παιχνίδια ως εξής:

1. Α1-Β4
2. Γ2-Δ3
3. Β1-Α4
4. Δ2-Γ3
5. Γ1-Δ4
6. Α2-Β3
7. Δ1-Γ4
8. Β2-Α3

Οι νικήτριες των ζευγαριών προκρίνονται στα προημιτελικά, όπου προκύπτουν τα εξής ζευγάρια:

9. Νικητής 1-Νικητής 2
10. Νικητής 3-Νικητής 4
11. Νικητής 5-Νικητής 6
12. Νικητής 7-Νικητής 8

Ακολουθεί η ημιτελική φάση:

13. Νικητής 9-Νικητής 10
14. Νικητής 11-Νικητής 12

Οι νικητές των ημιτελικών αναμετρώνται στον τελικό και οι δύο ηττημένοι στον μικρό τελικό.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ψάχνει ομάδα ο Παπαδόπουλος


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τα οικονομικά προβλήματα της Ντινάμο αναγκάζουν το Δημήτρη Παπαδόπουλο να ετοιμάσει τις βαλίτσες του και να αποχωρήσει από το Ζάγκρεμπ έπειτα από έξι μήνες παραμονής του στην πρωτεύουσα της Κροατίας.

Η Ντινάμο έχει ξεκινήσει τη μείωση του μπάτζετ της, με τον Αργεντινό Λεάντρο Κουφρέ, να έχει ανοίξει πρώτος την πόρτα της εξόδου.

«Ο Παπαδόπουλος είναι ελεύθερος να ψάξει για ομάδα χωρίς η Ντιναμό να αξιώνει ποσό για την πώληση του», δήλωσε ο Ζντράβκο Μάμιτς, μέλος της διοίκησης του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται, πως το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 650.000 ευρώ.

Γκαρσία: «Οι οπαδοί μας είναι μοναδικοί»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στον άσο του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καβάλα. Από τη μία ο ενθουσιασμός για την καταπληκτική παρουσία του κόσμου της ομάδας και από την άλλη η πικρία για τη μη κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

«Δεν το έχω δει πουθενά. Να παίζουμε εκτός έδρας και χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας μου να κάνουν κατάληψη στο γήπεδο του αντιπάλου. Οι οπαδοί μας είναι μοναδικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός άσος στα «Σπορ του Βορρά».

Και συνέχισε: «Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Τους πικράναμε αλλά θα τους αποζημιώσουμε στο μέλλον με ανάλογες εμφανίσεις, που θα συνοδεύονται και από νίκη».

Υπογράφει ο Κριστιάνο

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από σήμερα ο Κριστιάνο Μοράες. Ο νεοαποκτηθείς άσος του ΠΑΟΚ θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα περάσει από τα γραφεία για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και κατόπιν θα «ξεναγηθεί» τόσο στην Τούμπα, όσο και στο προπονητικό κέντρο του δικεφάλου, όπου και θα γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες.

Η επίσημη παρουσίασή του από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναμένεται να γίνει αύριο και μετά θα ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

«Δεν θα εμποδίσουμε τον Σουμάχερ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντιζέμολο, σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν θα εμποδίσει τον Μίκαελ Σουμάχερ να επιστρέψει στις πίστες με άλλη ομάδα. Ο επτά φορές πρωταθλητής, κατέχει τη θέση του συμβούλου στη σκουντερία, όμως η ομάδα δείχνει πρόθυμη να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του, αν ο Γερμανός θελήσει να βρεθεί ξανά στα γκριντ.

«Είναι λογικό αν θελήσει να συμφωνήσει με άλλη ομάδα, να ακυρωθεί το τρέχoν συμβόλαιο. Δεν μπορεί να δουλεύει σε μια ανταγωνιστική ομάδα την ίδια ώρα που θα βρίσκεται σε εμάς. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε συζητήσει. Ο Σουμάχερ είναι ένας καλός φίλος και όχι μέλος της ομάδας, καθώς μας συμβουλεύει για τα αυτοκίνητα », δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ferrari.

Τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τη Mercedes GP να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Γερμανό πρωταθλητή, με σκοπό να επανδρώσει το δεύτερο μονοθέσιο της. Προς το παρόν, η νεοσύστατη ομάδα έχει κλείσει μόνο τον Νίκο Ρόσμπεργκ και ακόμη αναζητά τον δεύτερο.

"Ο Αντριάνο στη Βραζιλία για άλλους 6 μήνες"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Αντριάνο αποτελεί έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης που ο Ζίκο αλλά και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα ήθελαν σαν... τρελοί να έρθει για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης των πρωταθλητών Ελλάδας στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως τα μηνύματα που φτάνουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Brazileirao 2009, του πρώτου πρωταθλήματος της Φλαμένγκο μετά από 17 χρόνια αναμονής, ο δημοφιλής βραζιλιάνικος σύλλογος έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από τον πρώτο πολίτη της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, για να τους συγχαρεί, με αρκετούς ανθρώπους της να αποκαλύπτουν πως ο "αυτοκράτορας" θα παραμείνει στην ομάδα και το 2010 για να διεκδικήσει και το Κόπα Λιμπερταδόρες.

"Ο Αντριάνο μου είπε ότι θα παρέμενε στην ομάδα, με ρώτησε αν θα έκανα και εγώ το ίδιο και του απάντησα θετικά", δήλωσε ο συμπαίκτης του στη "Φλα", Ρονάλντο Ανχέλιμ, ενώ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Μπράνκο Μπρας, υποστήριξε ότι "ο Αντριάνο θα παραμείνει στη Βραζιλία για τουλάχιστον άλλους έξι μήνες".

"Η πρόθεσή του είναι να παραμείνει. Έχει εμπειρία όσο λίγοι, έχει αγωνιστεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει τις κλασικές αρετές ενός μέλους της Εθνικής Βραζιλίας", δήλωσε από την πλευρά του ο τεχνικός της Φλαμένγκο, Αντράντε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντριάνο έφτασε στο προεδρικό μέγαρο μόλις λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, καθώς λόγω μποτιλιαρίσματος στο οποίο έπεσε έχασε την πτήση της κοκκινόμαυρης αποστολής για τη Μπραζίλια.

Συνέπεια αυτού ήταν να νοικιάσει ένα ιδιωτικό τζετ επτά επιβατών, το οποίο ναύλωσε ο ίδιος (επιβιβάστηκε σε αυτό μαζί με δύο φίλους του και έναν ξάδελφό του), και έτσι ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή στη βραζιλιάνικη πρωτεύουσα, λίγο πριν αυτή συναντηθεί με τον πρόεδρο Λούλα.

Σήμερα η κλήρωση για το Μουντομπάσκετ.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους πρώτους αντιπάλους τους στο Μουντομπάσκετ, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία το διάστημα 28 Αυγούστου με 12 Σεπτεμβρίου του 2010, θα μάθουν σήμερα τα στελέχη, το προπονητικό τιμ και οι παίκτες της εθνικής ομάδας.

Στην Κωνσταντινούπολη στις 11.30 το πρωί θα αρχίσει η διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων για το Μουντομπάσκετ, όπου βέβαια η εθνική μας ομάδα θα είναι παρούσα, έχοντας ως «κληρονομιά» το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ αλλά και το αργυρό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (και συγκεκριμένα το 2006 στην Ιαπωνία).

Για έκτη φορά
Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόνας Καζλάουσκας, ο γενικός αρχηγός της εθνικής ομάδας Γιώργος Κολοκυθάς και ο τιμ μάνατζερ Νίκος Φιλίππου.

Η Εθνική Ελλάδας θα λάβει μέρος για 6η φορά στην ιστορία της σε Μουντομπάσκετ. Η πρώτη ήταν το 1986 στην Ισπανία, όταν κατέλαβε τη 10η θέση, και ακολούθησαν η 6η θέση στο Μουντομπάσκετ του 1990, η 4η θέση στις διοργανώσεις του 1994 και του 1998 και η 2η θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006. Με λίγα λόγια, η ελληνική ομάδα θα είναι παρούσα σε Μουντομπάσκετ για 6η φορά στις τελευταίες 7 διοργανώσεις.

Επικεφάλης
Λόγω της δυναμικής που έχει αναπτύξει η εθνική ομάδα θα βρίσκεται επικεφαλής ομίλου, καθώς τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Αργεντινή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση καμία από τις τρεις αυτές ομάδες. Στην πρώτη φάση θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων ο καθένας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση

1ο γκρουπ: ΗΠΑΙσπανίαΑργεντινήΕλλάδα

2ο γκρουπ: ΣερβίαΣλοβενίαΓαλλίαΤουρκία

3ο γκρουπ: ΒραζιλίαΠουέρτο ΡίκοΚαναδάςΑυστραλία

4ο γκρουπ: ΚροατίαΡωσίαΛιθουανίαΓερμανία.

5ο γκρουπ: Νέα ΖηλανδίαΚίναΙράνΑγκόλα

6ο γκρουπ: ΙορδανίαΛίβανοςΤυνησίαΑκτή Ελεφαντοστού

ΜΠΕΝΖΕΜΑ: «Νοιώθω πλέον δυνατός»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σίγουρος για την επιτυχία του στη Ρεάλ Μαδρίτης δηλώνει ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος διεθνής άσος επισήμανε πως η απόδοση του στο ντέρμπι με τη Βαλένθια ήταν το κλειδί για την καριέρα του στην ισπανική ομάδα.

«Κόντρα στη Βαλένθια ένοιωσα πάρα πολύ δυνατός. Νομίζω ότι βρήκα τη θέση μου και σιγά σιγά αποκτάω έναν νέο σεβασμό σαν παίκτης. Ξέρω πως χρειάζομαι περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μου και γι αυτό με στεναχωρούν τα Χριστούγεννα γιατί θα προκύψει διακοπή και δεν θέλω να σταματήσω τώρα που ανεβαίνω», είπε ο Μπενζεμά για να ολοκληρώσει:

«Τώρα ο κύκλος των φίλων μου μεγαλώνει. Δεν κάνω παρέα μόνο με εκείνους που μιλούν γαλλικά. αλλά και με τους Ιγκουαίν, Γκαράι, Κριστιάνο Ρονάλντο και πολλούς άλλους».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Διπλή επίθεση σε συνδέσμους

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Διπλή επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν τα ξημερώματα δύο σύνδεσμοι φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Λίγο μετά τις 1:00 τα ξημερώματα επί των οδών Παναγιωταρά και Κοντογιανναίων, στο Γκύζη άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην είσοδο των γραφείων.

Ο απολογισμός: Σημειώθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο καθώς και σε 2 σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λίγα αργότερα, έλαβε χώρα παρόμοια επίθεση έξω από σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην οδο Υμηττού στον Χολαργό, με υλικές ζημιές στο εξωτερικό μέρος του συνδέσμου.

ΠΑΟΚ: Έρχεται ο Κριστιάνο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα ή το αργότερο αύριο ο Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα, ο οποίος αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ την περίοδο του Ιανουαρίου. Τις τελευταίες ημέρες ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ασχολήθηκε με τη λύση του συμβολαίου από την Πάκος Φερέιρα και το πιθανότερο είναι απόψε να βρίσκεται στην Ελλάδα. Η επίσημη παρουσίασή του από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναμένεται να γίνει αύριο και μετά θα ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Τις επόμενες ημέρες ο Ζήσης Βρύζας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους παικτών, οι οποίοι δεν βρίσκονται στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Ρικάρντο Ματίας Βερόν, ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί τη φετινή σεζόν. Ο Αργεντινός μέσος έχει παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι (κόντρα στον Λεβαδειακό) και αυτό ως αλλαγή. Εκτός του 28χρονου παίκτη, θα αποχωρήσουν άλλοι δύο παίκτες, είτε σε μία προσπάθεια λύσης των συμβολαίων είτε στη συμφωνία παραχώρησης σε άλλη ομάδα με τη μορφή δανεισμού.

Τίποτα σοβαρό ο Βιεϊρίνια

Κοντά στο τέλος του αγώνα με την Καβάλα ο Βιεϊρίνια είχε παραπονεθεί ότι πονούσε στο πόδι, αλλά δεν φαινόταν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Στη σημερινή προπόνηση θα διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, αν και το πιθανότερο είναι πως δεν θα απουσιάσει από το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Όσον αφορά τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, εξέτισε την ποινή μίας αγωνιστικής στο τελευταίο ματς και φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει την κάκωση στο γόνατο που τον κράτησε για λίγες μέρες εκτός προπονήσεων. Λογικά ο Βόσνιος φορ θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για τον εκτός έδρας αγώνα με τους Κρητικούς. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Γιώργο Φωτάκη, ο οποίος έχασε όλες τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

* Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο φάκελος ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

ΑΡΗΣ: Κούπερ έως το 2011


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κάτοικος Θεσσαλονίκης έως το 2011 θα είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με τους διοικούντες τον Άρη και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να υπογράψει κλειστό συμβόλαιο συνεργασίας. Μάλιστα, ο Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη αποφασίσει τις μεταγραφικές του κινήσεις, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες για την ανασυγκρότηση στο ρόστερ.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος προπονητής θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, εφόσον δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου που χρειάζεται, δίνοντας προτεραιότητα στο να αποκτηθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα ένας επιθετικός και ένας αριστερός εξτρέμ. Σε δεύτερο πλάνο βρίσκεται η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ με την ικανότητα να «κρατάει» τη μπάλα, αλλά και ενός κεντρικού αμυντικού, αφού δεν φαίνεται να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ρομπέρζ. Ο εντοπισμός των συγκεκριμένων παικτών έχει ήδη γίνει και τον μόνο που απομένει είναι να αρχίσει ο κύκλος των διαπραγματεύσεων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Τίτλοι τέλους για Ρεκόμπα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θέμα χρόνου θεωρείται το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αλβάρο Ρεκόμπα. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ομάδας, προκειμένου να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους.

Όπως φαίνεται, η τελευταία εμφάνιση του «Κινέζου» σε ελληνικό γήπεδο ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν οι «κυανέρυθροι» φιλοξενούνταν από τον Ολυμπιακό και είχαν ηττηθεί 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο 33χρονος παίκτης προσπάθησε τις τελευταίες ημέρες να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, αλλά υπέστη νέα θλάση και έμεινε στα… πιτς για αρκετές εβδομάδες.

Μάλιστα, ο Ρεκόμπα είχε τετ-α-τετ με τον Εμίλιο Φερέρα, με τον οποίο δεν είχε τις καλύτερες των σχέσεων. Ο Βέλγος προπονητής δεν ήθελε να χτίσει το σύνολο πάνω σε έναν παίκτη, επειδή γνώριζε ότι ο Ουρουγουανός είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και δεν θα τον χρησιμοποιούσε αν δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κωνσταντίνος Τσακίρης, διατηρεί φιλία με τον παίκτη και δεν αναμένεται να στεναχωρήσουν τις καρδιές τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν θα προταθεί κάποιο πόστο στον Ρεκόμπα, αλλά εκείνος δεν προτίθεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Μπάλαμπαν: «Ολα άλλαξαν»

Με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του στην Ελλάδα μίλησε ο Μπόσκο Μπάλαμπαν στην κροατική εφημερίδα «Sportske Novosti». «Αρχίσαμε άσχημα το πρωτάθλημα, ύστερα όμως από έξι νίκες που έχουμε κάνει όλα έχουν αλλάξει. Ο κόσμος μας στηρίζει, ενώ ο πρόεδρός μας ο Τσακίρης είναι ένας πολύ ικανός άνθρωπος που λατρεύει την ομάδα. Εχω περάσει από πολλές πόλεις του κόσμου αλλά στην Ελλάδα περνάω καταπληκτικά. Ολα είναι τέλεια. Οι Ελληνες είναι άνθρωποι με φοβερό ταμπεραμέντο», ανέφερε.

Ο Φελίπε Μέλο χειρότερος παίκτης για το 2009

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η μεταγραφή πριν μερικούς μήνες από τη Φιορεντίνα στη Γιουβέντους έφερε ήδη το πρώτο βραβείο στον Φελίπε Μέλο ως μέλος των "μπιανκονέρι", καθώς -δυστυχώς για αυτόν- είναι ο νικητής του "Χρυσού Σκουπιδιού" για το 2009.

Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται κάθε χρόνο (από το 2003 και μετά) από τη εκπομπή "Catersport" που βγαίνει στον αέρα του ιταλικού ραδιοφωνικού σταθμού "Radio 2", με τη φετινή ψηφοφορία για τον χειρότερο παίκτη του Καμπιονάτο τους τελευταίους 12 μήνες να ξεπερνάει σε συμμετοχές κάθε προηγούμενο καθώς έλαβαν μέρος μέσω sms περισσότερα από 18.000 άτομα.

Ο Βραζιλιάνος άσος της Γιουβέντους συγκέντρωσε πάνω από το 1/5 των ψήφων (4.289 ψήφους), ενώ το εντυπωσιακό είναι πως ήρθε να πάρει τη σκυτάλη από μεγάλους άσους της μπάλας όπως οι Κουαρέσμα (νικητής το 2008), Αντριάνο (2006 και 2007), Βιέρι (2005), Λεγκροτάλιε (2004) και Ριβάλντο (2003).

"Εάν ήταν κάτι πραγματικό θα είχα ανησυχήσει. Όμως αυτός ο διαγωνισμός δεν έχει καμία αξία εδώ στην Ιταλία, αφού έχει γίνει από μία ραδιοφωνική εκπομπή που μιλάει για ποδόσφαιρο και κάνει χιούμορ.

Αυτό το βραβείο το έχουν δώσει στο παρελθόν σε παίκτες που την ίδια χρονιά ήταν στη λίστα για τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο. Ειλικρινά είμαι δυσαρεστημένος που ο βραζιλιάνικος Τύπος πήρε σοβαρά αυτό το πράγμα.

Αυτό με ενόχλησε περισσότερο και από το ίδιο το βραβείο, καθώς θεωρώ πως αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου", δήλωσε ο Φελίπε Μέλο αμέσως μετά τον... άχαρο τίτλο που κέρδισε.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

1. Φελίπε Μέλο 22,87% (4.289 ψήφοι)

2. Κουαρέσμα 20,63% (3.868)

3. Τιάγκο 9,99% (1.873)

4. Ντίντα 9,56% (1.792)

5. Μανσίνι 9,39% (1.760)

6. Χούντελααρ 6,84% (1.283)

7. Ροναλντίνιο 6,07% (1.139)

8. Πόουλσεν 6,06% (1.137)

9. Καρίτσο 4,37% (819)

10. Ζούλιο Μπαπτίστα 4,22% (792)

Δράμα Ενδιαφέρον από Χαραλαμπίδη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f6d709e65e14fd1c425373d7a8c99821_L.jpg?943912800?943912800?943912800

“Βροχή”, από ότι φαίνεται, πέφτουν οι προτάσεις για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Δόξας Δράμας. Στο προσκήνιο Αθηναίος αρτοβιομήχανος.

Μετά τους Σάκη Ορφανίδη, Λευτέρη Τσοκαταρίδη καθώς και τις φήμες περί μίας ομάδας επιχειρηματιών από την πρωτεύουσα, ενδιαφέρον για τους “μαυραετούς” φέρεται να έχει εκφράσει και ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Ο Αθηναίος αρτοβιομήχανος, γνωστός από την εμπλοκή του ονόματός του, πριν από λίγες ημέρες, να ασχοληθεί με τον Ηρακλή (χωρίς επιτυχία) , έχει καταθέσει ήδη πρόταση στον πρόεδρο της μακεδονικής ΠΑΕ, Μπάμπη Νικολαΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και πλέον αποτελεί θέμα χρόνου για να οριστικοποιηθεί “τι μέλλει γενέσθαι”.