Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Νίκη με σωστή διαχείριση

"Πρωταρχικός μας στόχος είναι η νίκη και η σωστή διαχείριση στο αυριανό παιχνίδι". Αυτό ήταν το μότο του Νίκου Νιόπλια στην συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε παραμονές του αγώνα με την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Ο 44χρονος τεχνικός, έδειξε διαβασμένος για την αντίπαλό του, λέγοντας ότι παίζει με ιταλικό στιλ παιχνιδιού, όμως τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοση των "πρασίνων". Καταλήγοντας, επανέλαβε αυτό που είπε και στην πρώτη του μέρα στην Παιανία, ότι θέλει να πάρει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, όπως και όταν ήταν παίκτης της ομάδας.

"Χαίρομαι πολύ που γνωριζόμαστε από κοντά. Βλέποντας τόσους δημοσιογράφους καταλαβαίνω πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός και τι απήχηση έχει στο κόσμο. Να μην μιλάμε για τα αυτονόητα και πως θα παίξουμε για τη νίκη. Βλέποντας το ματς πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Καμιά φορά όταν παίζεις για το `Χ` παίρνεις κακό αποτέλεσμα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η νίκη και η σωστή διαχείριση μέσα στο παιχνίδι", είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Νίκος Νιόπλιας.

-Εκτός από τη νίκη θέλετε κάτι παραπάνω στο αυριανό ματς;
"Να μιλήσουμε ειλικρινά θέλω τρεις νίκες σε αυτά τα παιχνίδια. Και μετά θα δούμε τι μας λείπει. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να πάρουμε τρεις νίκες σε αυτά τα ματς. Το λέω αυτό γιατί μετά θα είναι πιο εύκολο να δουλέψουμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Θα έχουμε τον χρόνο δικό μας".

Είστε μια εβδομάδα στην ομάδα. Τι κρατάτε και τι θέλετε να αλλάξετε;
"Ακόμη δεν είμαι μια εβδομάδα (σ.σ. γέλια). Δεν έχω κάνει τόσες προπονήσεις. Κάναμε λίγες προπονήσεις, ήταν το ματς με Ηρακλή μετά. Εχουμε πολλά θετικά και πρέπει να τα βγάζουμε και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Είμαι ευχαριστημένος από την συμπεριφορά, την διάθεση όλων. Το δείξανε με τον Ηρακλή, όπου πιέζανε συνέχεια. Και αν δεν κάναμε κάποια λάθη στο ματς θα ήμασταν ακόμα καλύτερα".

Ποια είναι η γνώμη σας για την Ντιναμό;
"Την έχω δει την Ντιναμό, σε δυο τρία ματς. Βασίζετε στο ιταλικό στυλ παιχνιδιού από τον προηγούμενο προπονητή που είχε. Είναι σφιχτή ομάδα, κοντά οι γραμμές της. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της και να εξουδετερώσουμε τα προτερήματά της. Εμείς πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι σε αυτό το ματς. Ολα να τα περιμένουμε από μας. Να δώσουμε βάση στην δική μας απόδοση και ιδιαίτερα τώρα που παίζουμε στην έδρα μας. Γνωρίζω ότι άλλαξε δυο τρεις προπονητές, όμως το στίγμα της έχει μείνει από τον ιταλό τεχνικό από το καλοκαίρι που χτίστηκε".

-Μιλήσατε για τρεις νίκες. Με Ηρακλή την κάνατε, μένουν άλλα δυο ματς. Ζητάτε ουσιαστικά από τον κόσμο να κάνει υπομονή;
"Το καλύτερο είναι η νίκη να συνδυάζεται με καλό ποδόσφαιρο. Δεν πάμε να παίξουμε αντιποδόσφαιρο και να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στο μυαλό μας. Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Ειδικά το ματς με τον ΠΑΣ θα έχουμε μεγάλη επιθετικότητα, απλά στο αυριανό είναι άλλο ματς και πρέπει να έχουμε καλύτερη διαχείριση στο παιχνίδι μας".

Οσο για το τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με τον προκάτοχό του, είπε: "Δεν χρειάζεται να αλλάξει πολλά πράγματα,. Κάθε προπονητής περνάει κάποια νέα στοιχεία, αλλά δεν είναι όλα κακά και στραβά. Ο Τεν Κάτε ήταν ένας προπονητής αναγνωρισμένος και δεν πρέπει να μιλάμε για κανέναν αρνητικά, πάντα θετικά. Για μένα δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα όταν φεύγει ένας προπονητής και έρχεται κάποιος άλλος. Ενας δεν μπορούσε να κολλήσει εδώ. Το ποδόσφαιρο είναι να βρεις την χημεία σε μια ομάδα να νιώσεις σαν το σπίτι σου".

Για το αν αδικήθηκε ο Νίνης από προηγούμενους προπονητές, ο Νιόπλιας είπε: "Νομίζω ότι φέτος έχει πολύ χρόνο συμμετοχής ο Σωτήρης και το έχω πει και το λέω πολλές φορές ότι είτε είναι παιδάκι είτε μεγάλος πρώτα πρέπει αυτός να νιώθει καλά παίζοντας ποδόσφαιρο, γιατί όλοι το εισπράττουμε θετικά αυτό. Δεν θέλουμε να παίζει για κανέναν, γιατί άκουσα ότι έπαιξε για τον προπονητή του. Να παίζει για τον εαυτό του με την καλή έννοια. Μου άρεσε πιο πολύ η συνολική αντίδραση των παικτών στο γκολ που πέτυχαν με τον Ηρακλή. Σαν να φτάναμε στο τέλος έδειξαν ότι το θέλαμε πολύ. Μου άρεσε η αντίδραση να είμαστε όλοι άντρες, νικητές, θέλω πνεύμα ομαδικότητας. Ο Νίνης όλοι τον θεωρούν ότι είναι ταλέντο το οποίο θέλουμε να φτάσει ψηλά, όπως και ο πιο μεγάλος έτσι και ο μικρός θέλουμε να τον βελτιώνουμε".

Για το τι περιμένει από τον κόσμο και αν τον προβληματίζει ο κακός αγωνιστικός χώρος, ανέφερε: "Θα θέλαμε καλύτερο γήπεδο γιατί όταν θα παίζουμε στην έδρα μας με μικρές ομάδες θα παίζουν κλειστά και αυτός που δημιουργεί έχει πρόβλημα. Υπομονή δυο ματς ακόμα, μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ μας είπαν ότι θα αλλάξουν τον χλοοτάπητα".

Καταλήγοντας, είπε: "Περιμένω να πάρω πρωτάθλημα όπως και ως παίκτης. Έπαιξα τρία χρόνια και πέρασα από τις καλύτερες στιγμές στον Παναθηναϊκό, είχαμε πολλές διακρίσεις και πήραμε τίτλους. Το ίδιο επιθυμώ και όταν τελειώσει αυτή η σεζόν. Θέλω όπως πήρα σαν παίκτης πρωτάθλημα να πάρω και σαν προπονητής".

Τέλος, αποκάλυψε ότι ο Λέτο είναι καλά και θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα.

Χριστοδουλόπουλος: Θέλουμε νταμπλ και διάκριση στην Ευρώπη

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που οριοθέτησε τον στόχο της ομάδας στο παιχνίδι με την Ντιναμό. Ο διεθνής μέσος, υποστήριξε, ότι οι "πράσινοι" θα κυνηγήσουν αποκλειστικά τη νίκη απέναντι στους ρουμάνους και θα επιδιώξουν αυτό να συνδυαστεί και με καλό ποδόσφαιρο, ούτως ώστε να ευχαριστήσουν και τους φιλάθλους που θα έρθουν στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε αν τον ενδιαφέρει περισσότερο να πάρει η ομάδα τον τίτλο ή μια καλή πορεία στην Ευρώπη, απάντησε πως τα θέλει όλα...

"Εμείς πρέπει να τους κερδίσουμε δεν μας αρκεί ένας βαθμός θέλουμε να προκριθούμε, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί", τόνισε αρχικά ο Χριστοδουλόπουλος.

Για την Ντιναμό, είπε: "Δεν έχουνε να χάσουνε τίποτα, αλλά και εμείς παίζουμε καλύτερα με ομάδες που έρχονται να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και να μην κλειστούν. Αν ανοιχτούνε θα κάνουν τη δική μας τη ζωή πιο εύκολη, αφού θα βρούμε χώρους για να κάνουμε φάσεις και να πετύχουμε γκολ".

Ερωτηθείς για το τι προτιμάει, το πρωτάθλημα ή την διάκριση στην Ευρώπη, τόνισε: "Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ και θέλουμε και τα δυο. Η ιστορία του συλλόγου δεν μας αφήνει αδιάφορους σε καμία διοργάνωση και θέλουμε να πετύχουμε και στο πρωτάθλημα, και στην Ευρώπη, αλλά και στο Κύπελλο".

Για το γεγονός ότι πλην του Σισέ δεν πατάνε περιοχή άλλοι παίκτες, ο νεαρός μέσος, είπε: "Για να κάνεις ανάλυση σε αυτό θέλει ώρες και ο πιο κατάλληλος είναι ο προπονητής. Από ότι θυμάμαι πριν έρθει ο νέος κόουτς, ο προηγούμενος μας έλεγε να αφήνουμε τις γραμμές ανοιχτά. Αλλά αυτό θα αλλάξει και φάνηκε και με τον Ηρακλή, όπου οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί πάταγαν στην περιοχή. Και εγώ και ο Νίνης πατούσαμε περιοχή και από μια τέτοια φάση προήλθε και το γκολ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: