Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Σήμερα η κλήρωση για το Μουντομπάσκετ.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους πρώτους αντιπάλους τους στο Μουντομπάσκετ, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία το διάστημα 28 Αυγούστου με 12 Σεπτεμβρίου του 2010, θα μάθουν σήμερα τα στελέχη, το προπονητικό τιμ και οι παίκτες της εθνικής ομάδας.

Στην Κωνσταντινούπολη στις 11.30 το πρωί θα αρχίσει η διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων για το Μουντομπάσκετ, όπου βέβαια η εθνική μας ομάδα θα είναι παρούσα, έχοντας ως «κληρονομιά» το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ αλλά και το αργυρό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (και συγκεκριμένα το 2006 στην Ιαπωνία).

Για έκτη φορά
Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόνας Καζλάουσκας, ο γενικός αρχηγός της εθνικής ομάδας Γιώργος Κολοκυθάς και ο τιμ μάνατζερ Νίκος Φιλίππου.

Η Εθνική Ελλάδας θα λάβει μέρος για 6η φορά στην ιστορία της σε Μουντομπάσκετ. Η πρώτη ήταν το 1986 στην Ισπανία, όταν κατέλαβε τη 10η θέση, και ακολούθησαν η 6η θέση στο Μουντομπάσκετ του 1990, η 4η θέση στις διοργανώσεις του 1994 και του 1998 και η 2η θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006. Με λίγα λόγια, η ελληνική ομάδα θα είναι παρούσα σε Μουντομπάσκετ για 6η φορά στις τελευταίες 7 διοργανώσεις.

Επικεφάλης
Λόγω της δυναμικής που έχει αναπτύξει η εθνική ομάδα θα βρίσκεται επικεφαλής ομίλου, καθώς τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Αργεντινή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση καμία από τις τρεις αυτές ομάδες. Στην πρώτη φάση θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων ο καθένας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση

1ο γκρουπ: ΗΠΑΙσπανίαΑργεντινήΕλλάδα

2ο γκρουπ: ΣερβίαΣλοβενίαΓαλλίαΤουρκία

3ο γκρουπ: ΒραζιλίαΠουέρτο ΡίκοΚαναδάςΑυστραλία

4ο γκρουπ: ΚροατίαΡωσίαΛιθουανίαΓερμανία.

5ο γκρουπ: Νέα ΖηλανδίαΚίναΙράνΑγκόλα

6ο γκρουπ: ΙορδανίαΛίβανοςΤυνησίαΑκτή Ελεφαντοστού

Δεν υπάρχουν σχόλια: