Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Θερμή αγκαλιά Αλέγκρι, Κασάνο πριν το Σαμπντόρια-Γιουβέντους!! (video)

Πολύ όμορφη εικόνα πριν την έναρξη του Σαμπντόρια-Γιουβέντους, καθώς οι γνώριμοι, από την κοινή τους θητεία στη Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Αντόνιο Κασάνο είχαν θερμό εναγκαλισμό.

Θερμή αγκαλιά Αλέγκρι, Κασάνο πριν το Σαμπντόρια-Γιουβέντους (video)Πολύ καλές σχέσεις διατηρούν Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Αντόνιο Κασάνο. Οι δυο τους αγκαλιάστηκαν λίγο πριν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο του «Luigi Ferraris», στο πλαίσιο του Σαμπντόρια-Γιουβέντους.

Ο τεχνικός της «Κυρίας» και ο επιθετικός των γηπεδούχων, συνυπήρξαν στην Μιλάν τη σεζόν 2011-12, στη μοναδική αγωνιστική περίοδο δηλαδή, στην οποία παρέμεινε στους «ροσονέρι» ο 33χρονος ποδοσφαιριστής.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλεξανδρής: «Φτάνει πια με τα λαμόγια!»


Αλεξανδρής: «Φτάνει πια με τα λαμόγια!»

Έκρηξη του προπονητή του Ηρακλή, Βαγγέλη Αλεξανδρή, για τη διαιτησία μετά την ήττα της ομάδας του από τον Εθνικό στην Καλλιθέα.

Οργή επικρατεί στις τάξεις του Ηρακλή για την αντιμετώπιση της ομάδας από τη διαιτησία στον χθεσινό αγώνα με τον Εθνικό στην Καλλιθέα για τη δέκατη αγωνιστική της Α2.

Ο προπονητής του «Γηραιού», Βαγγέλης Αλεξανδρής, δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του μέσω Facebook.

«Πότε θα διώξουν τα λαμόγια απο τον χώρο; Δεν τους γνωρίζουν; Γιατί τους αφήνουν να διαμορφώνουν καταστάσεις και αποτελέσματα;», έγραψε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ενδιαφέρον της Λιβόρνο για Μπουχαλάκη»


«Ενδιαφέρον της Λιβόρνο για Μπουχαλάκη»

Το ενδιαφέρον της Λιβόρνο για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να παίξει φέτος στον Ολυμπιακό, αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος.

Ένας σοβαρός τραυματισμός έχει αναγκάσει τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να παρακολουθεί από την εξέδρα τους φετινούς αγώνες του Ολυμπιακού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν για την περίπτωσή του και άλλες ομάδες, αφού στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι η Λίβορνο ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του Έλληνα μέσου.

Η ιταλική ομάδα αγωνίζεται στη Serie B και παλεύει για την άνοδό της και εξετάζει δύο περιπτώσεις.

Η μία είναι του διεθνούς χαφ του Ολυμπιακού και η άλλη είναι εκείνη του Ντανιέλε Σκιαντόνε της Σαλερλιτάνα, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Σπέτσια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Καρέλη, αλλά με Μέστο!!


Χωρίς Καρέλη, αλλά με Μέστο

Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την Καλλονή έμεινε ο Νίκος Καρέλης, που οδεύει προς Γκενκ. Στην αποστολή για πρώτη φορά ο Τζιαντομένικο Μέστο.

Η… επιβεβαίωση της επικείμενης μεταγραφής του Νίκου Καρέλη στη Γκενκ ήρθε από την ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της Δευτέρας με την Καλλονή.

Ο νεαρός επιθετικός δεν είναι στους 20 παίκτες που επέλεξε ο Αντρέα Στραματσόνι, καθώς η μεταγραφή του στη Γκενκ πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αντίθετα, για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στους εκλεκτούς ο Τζιαντομένικο Μέστο, που δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο.

Εκτός έμειναν ο τραυματίας Σέρχιο Σάντσεθ και όσοι παίκτες είναι εκτός πλάνων, ανάμεσά τους και ο Σωτήρης Νίνης. Επίσης δεν επελέγη στην ομάδα και ο Λουντ.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Βέμερ, Μέστο, Νάνο, Εσιέν, Λαγός, Αμπέντ, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Μπουμάλ, Καλτσάς, Κλωναρίδης, Μπεργκ και Πέτριτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπουν» Τσάβες στον ΠΑΟΚ!


«Βλέπουν» Τσάβες στον ΠΑΟΚ

Την περίπτωση του Κρίστιαν Τσάβες φέρονται να εξετάζουν εκ νέου στον ΠΑΟΚ για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παρουσιάζεται φευγάτος από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Την πόρτα της εξόδου από τον ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζεται να περάσει ο Κρίστιαν Τσάβες.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συγκεκριμένη πληροφορία, η πρώτη ομάδα που ακούστηκε πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού ήταν η ΑΕΚ.

Σημερινά δημοσιεύματα, όμως, θέλουν τον ΠΑΟΚ να μπαίνει και εκείνος στο «κόλπο» της απόκτησης του 28χρονου άσου για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και το καλοκαίρι, αλλά τελικά ο παίκτης παρέμεινε στα Ιωάννινα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα διάκριση για Ομάρ!


Νέα διάκριση για Ομάρ

Στην κορυφαία ενδεκάδα με τους Σκανδιναβούς ποδοσφαιριστές συμπεριέλαβε μία νορβηγική εφημερίδα τον διεθνή μπακ-χαφ του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί.


Άλλη μία ευχάριστη είδηση επιφύλασσε η σημερινή ημέρα στον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος εκτός από τη γέννηση του παιδιού του, ενημερώθηκε πως συμπεριελήφθη στην κορυφαία ενδεκάδα με τους Σκανδιναβούς παίκτες.

Συγκεκριμένα, η νορβηγική εφημερίδα «VG» ανακοίνωσε πως ο διεθνής μπακ-χαφ του Ολυμπιακού είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη θέση του στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρίσκεται ο Σουηδός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Την ενδεκάδα αποτελούν επίσης οι: Σμάιχελ (Λέστερ), Κίαερ (Φενέρμπαχτσε), Σίγκουρντσον (Κράσνονταρ), Όλσον (Νόριτς), Εκνταλ (Αμβούργο), Λεβίτσκι (Μάλμε), Γκ. Σίγκουρντσον (Σουόνσι), Ερεμένκο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ερικσεν (Τότεναμ) και Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αθλητής της χρονιάς στην Πολωνία ο Λεβαντόφσκι!!


Αθλητής της χρονιάς στην Πολωνία ο Λεβαντόφσκι

Ένα ακόμη «παράσημο» για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο φορ της Μπάγερν ψηφίστηκε αθλητής της χρονιάς στην Πολωνία, βραβείο που παίρνει για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια ένας ποδοσφαιριστής.


Το 2015 άγγιξε το τέλειο για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο επιθετικός της Μπάγερν αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς για το 2015 στην Πολωνία, διάκριση που απονέμεται σε ποδοσφαιριστή για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια (τελευταίος ο μεγάλος Μπόνιεκ το 1982).

Ο Λεβαντόφσκι πέτυχε 38 γκολ με την Μπάγερν κι άλλα 13 με την εθνική Πολωνίας μέσα στο 2015.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Το σπαρακτικό post του Βιεϊρίνια για τον Μαλάντα!!


Το σπαρακτικό post του Βιεϊρίνια για τον Μαλάντα

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, ο 20χρονος μεσοαμυντικός Τζούνιορ Μαλάντα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο και ο συμπαίκτης του στη Βόλφσμπουργκ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, δεν τον ξέχασε.

Ημέρα μνήμης και θλίψης είναι η σημερινή για τη Βόλφσμπουργκ. Ένα χρόνο πριν, ο Τζούνιορ Μαλάντα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν ξέχασε τον Βέλγο μεσοαμυντικό.

«Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο σε χάσαμε. Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε πως ένας νέος άνθρωπος σαν κι εσένα έφυγε από τη ζωή. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας. Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε μου», έγραψε στο Instagram ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ για τον αδικοχαμένο συμπαίκτη του.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Και λίγα κόστισε στην Γκενκ ο Καρέλης!


Και λίγα κόστισε στην Γκενκ ο Καρέλης

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη μεταγραφή του καλύτερου Ελληνα επιθετικού, τη δουλειά που τον έφτασε ως εδώ και την «ανάγκη» στην οποία έπεσε ο Παναθηναϊκός.

Του Διονύση Δεσύλλα (twitter@dionisis_d)
Να ξεκινήσουμε από κάτι βασικό: Αντικειμενική αξία σε έναν ποδοσφαιριστή ή γενικότερα σε αθλητή δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι σπίτι, δεν είναι αυτοκίνητο. Η αξία ενός παίκτη είναι υποκειμενική και το πόσο θα πουλήσεις ή θα αγοράσεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Για μένα, για παράδειγμα μπορεί ο Νίνης να αξίζει 300, για κάποιον άλλον 200, και για έναν τρίτο 500. Συνεπώς, στάνταρ σε αυτά δεν υπάρχουν. Ούτε πάγιες τιμές, ούτε αντικειμενικές αξίες. Πουλάς και αγοράζεις, όσο θες, σε λογικά πλαίσια, εκμεταλλεύεσαι τη διαπραγματευτική σου ικανότητα και προχωράς. Αν, φυσικά, έχεις ανάγκη, όπως έχει τώρα ο Παναθηναϊκός, θα ρίξεις, κάπως, τις απαιτήσεις σου και θα πουλήσεις και τον καλύτερό σου Ελληνα επιθετικό για να πάρεις «ανάσα». Αυτό ακριβώς συνέβη τώρα με τους «πράσινους».

Με κείμενό μου σ’ αυτήν εδώ τη διαδικτυακή γωνιά στις 21 Μαϊου του 2015, έγραφα για τον πιο φορμαρισμένο φορ της Ελλάδας και εξηγούσα ότι, κατ’ εμέ, τα 2,5 ή 3 εκατ. ευρώ είναι λίγα γι’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή, με βάση και τα σημάδια εξέλιξης που έδειχνε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ποσό με το οποίο τον πουλάει το «τριφύλλι» στην Γκενκ είναι μικρό. Η μεταγραφή κοστίζει λίγο στους Βέλγους. Οι «πράσινοι» θα πάρουν περίπου 3 εκατ. ευρώ, μαζί με τα μπόνους και θα έχουν ένα ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 20%. Όταν, όμως, έχεις ανάγκη, η τιμή θα πέσει και θα πεις και «πάλι καλά».

Οι «πράσινοι» πληρώνουν την… Γκαμπάλα και τις καλοκαιρινές αμαρτίες. Αν δεν ερχόταν αυτός ο αποκλεισμός και η «τρύπα» στα ταμεία, ο Καρέλης δεν θα δινόταν με λιγότερο από 4 εκατ. ευρώ κι αυτό μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που πέρυσι δεν πουλήθηκε ο παίκτης. Κάποιες φορές, όμως, τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα υπολογίζεις.

Ο Καρέλης, πάντως, πρέπει να είναι το «παράδειγμα» για τις κινήσεις που θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Ηρθε νεαρός, χωρίς κόστος και με πολλή δουλειά έφτασε στο σημείο να γίνει ο καλύτερος Ελληνας στράικερ, ανεβάζοντας το κασέ του και φυσικά αυξάνονταςτην «ποδοσφαιρική περιουσία» της ΠΑΕ, όντας ο πιο εξελίξιμος παίκτης από τη στιγμή που άρχισε το πρότζεκτ αξιοποίησης νεαρών ποδοσφαιριστών. Κι αυτό είναι κάτι που πιστώνεται και στον ίδιο, αλλά και στην ομάδα. Αυτός είναι ο δρόμος…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η άλλη όψη της Χρυσής Μπάλας!! (video)


Η άλλη όψη της Χρυσής Μπάλας (video)

Ως... rap battle παρουσιάζει χιουμοριστικό βίντεο τη μάχη Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ για τη Χρυσή Μπάλα, με τον... φυλακισμένο Ζεπ Μπλάτερ να απονέμει το βραβείο στον Μισέλ Πλατινί!











*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλιβόγεβιτς: «Όσο πιο μακριά μπορούμε στην Ευρώπη»


Μιλιβόγεβιτς: «Όσο πιο μακριά μπορούμε στην Ευρώπη»

Την διάκριση του Ολυμπιακού στο Europa League, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του νταμπλ, έθεσε ως βασικό στόχο της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Τι είπε για την Άντερλεχτ.

Την διάκριση του Ολυμπιακού στο Europa League, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του νταμπλ, έθεσε ως βασικό στόχο της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Τι είπε για την Άντερλεχτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος χαφ στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News»

Για τους στόχους του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν: «Αυτή τη στιγμή είμαστε όσον αφορά τους στόχους εκεί που ήμασταν και πέρσι. Απλώς καταφέραμε να έχουμε μεγαλύτερη διαφορά στο πρωτάθλημα, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν που είχαμε την πίεση του ΠΑΟΚ ως τον Ιανουάριο. Τώρα, έχουμε ξεφύγει πολύ, είμαστε μέσα στο Κύπελλο Ελλάδας και στη φάση των "32" του Europa League. Αυτό που θέλουμε πλέον είναι να πάρουμε και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα και να πάμε πιο μακριά στην Ευρώπη. Αρχικά, να περάσουμε την Άντερλεχτ. Να μπούμε στις 16 καλύτερες ομάδες και μετά όσο πιο μακριά πάμε. Κάθε χρόνο θες να βελτιώνεσαι και αυτό θέλουμε κι εμείς φέτος».

Για τα ματς με την Άντερλεχτ στο Europa League: «Διαφέρουν πολύ εκείνα τα δύο ματς με την Άντερλεχτ από αυτά που θα δώσουμε τώρα. Εκείνα ήταν για το Champions League, έπαιζες για βαθμούς. Τώρα, ψάχνεις εκτός έδρας γκολ, αποτέλεσμα, παίζεις δύο φορές σε μία εβδομάδα και κυνηγάς την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League».

Για εκείνα που θα έρθουν τον Φεβρουάριο κόντρα στους Βέλγους: «Εμείς θα δώσουμε πολύ βάρος όσο πλησιάζει ο καιρός σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις. Είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα η Άντερλεχτ, δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε και δεν θα κάνουμε αυτό το λάθος. Εγώ την έχω παρακολουθήσει και φέτος, αλλά πιστεύω πως πολλά θα εξαρτηθούν από εμάς. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε θα είμαστε πιο κοντά στην πρόκριση. Έχουμε εμπειρία, εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το ενδιαφέρον της Φενέρ: «Ο Ολυμπιακός με πίστεψε και με στήριξε. Ήρθα αρχικά ως δανεικός, αλλά τελικά έμεινα με την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς μου από την Άντερλεχτ. Είναι πολύ βασικό μέσα μου να ξέρω ότι εδώ με πίστεψαν και εξακολουθούν να το κάνουν. Αυτό άλλωστε το κατάλαβα κυρίως το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν και υπήρξε το ενδιαφέρον από την Τουρκία. Είμαι ευχαριστημένος εδώ, το ίδιο και η οικογένειά μου. Μου αρέσει η Ελλάδα, ο τρόπος που μου έχουν συμπεριφερθεί όλοι στην ομάδα, ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει και από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να το ανταποδώσω όλο αυτό».

Γ. Φυσέκης: Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη είναι μοριακός βιολόγος!


Γ. Φυσέκης: Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη είναι μοριακός βιολόγος

Ο Γιάννης Φυσέκης δεν είναι ένας κλασικός ποδοσφαιριστής. Στα 17 του, πέρασε στη Σχολή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη και σήμερα ολοκληρώνει το Διδακτορικό του.

Ο Γιάννης Φυσέκης δεν είναι ένας κλασικός ποδοσφαιριστής. Στα 17 του, πέρασε στη Σχολή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη και σήμερα ολοκληρώνει το Διδακτορικό του.

Πριν λίγες εβδομάδες, ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει οριστικά το ποδόσφαιρο, κρεμώντας τα παπούτσια του ως τερματοφύλακας του Άρη και μας εξηγεί τους λόγους που τον κέρδισε η επιστήμη.

Όταν έδινες πανελλαδικές, στόχευες σε αυτή τη σχολή συγκεκριμένα;
Δεν είναι εύκολο στα 17, σε αυτή τη χώρα με αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις σε όλη σου τη ζωή. Ήξερα ότι μου άρεσαν οι θετικές επιστήμες, οπότε έκλινα προς τα εκεί. Δεν μπορούσα τα θεωρητικά. Γενικά ήμουν καλός μαθητής και η μοριακή βιολογία δηλώθηκε ως πέμπτη επιλογή στο μηχανογραφικό μου. Δεν έκανα μεταπτυχιακό γιατί ήμουν «φυτό» και μπήκα κατ’ εξαίρεση με υποτροφία για διδακτορικό. Το εργαστήριο στο οποίο κάνω το διδακτορικό μου ασχολείται με κυρίως με εμβρυολογία και νευροβιολογία. Εδώ και πολλά χρόνια όλοι ασχολούνται με τον καρκίνο, αλλά εμείς έχουμε μια εντελώς καινούρια προσέγγιση, γιατί έχει γίνει μια ανακάλυψη. Αποδείχτηκε ότι υπάρχουν κάποια τμήματα RNA και θέλουμε ακριβώς να δούμε τo ρόλο αυτών των μικρών τμημάτων RNA στην ανάπτυξη του καρκίνου.

Το ποδόσφαιρο πώς συνδυάστηκε με τις σπουδές σου;
Ποδόσφαιρο έπαιζα από τα 15 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσα. Όσο ήμουν μαθητής πήγαινα μετά τα διαβάσματα και τα φροντιστήρια στις προπονήσεις. Βέβαια με κορόιδευαν οι καθηγητές και μου έλεγαν ότι αν δεν είχα και αυτό θα περνούσα όπου ήθελα. Όταν πέρασα στη σχολή, ως φοιτητής τον πρώτο χρόνο πηγαινοερχόμουν στην Αλεξανδρούπολη. Ερχόμουν πίσω κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή, έπαιζα την Κυριακή, ξανάφευγα για Αλεξανδρούπολη, έκανα προπονήσεις εκεί. Τη δεύτερη χρονιά ως φοιτητής είδα πως κουραζόμουν πολύ και πήγα στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Δ’ Εθνική. Η Αλεξανδρούπολη είναι γενέτειρα του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο Νικολαΐδης ήταν τότε πρόεδρος της ΑΕΚ. Μου τηλεφώνησαν, πήγα στην Αθήνα, και έτσι υπέγραψα με την ομάδα. Για την ηλικία μου, μου έδιναν ένα ικανοποιητικό ποσό. Το 2006, μάλιστα, η ΑΕΚ διεκδίκησε πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε πραγματικά πολύ καλούς παίκτες. Έπαιζε επίπεδο Champions League. Συμπαίκτες μου ήταν ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Αλεξόπουλος, ο Emerson, o Ιβιτς, ο Κονέ, ο Λαγός, ο Λάκης, ο Χιώτης, ο Μόρας, ο Παπασταθόπουλος, ο Πλιάτσικας. Όταν το 2009 έμεινα ελεύθερος από την ΑΕΚ, πήγα σε μια ομάδα Γ’ Εθνική στη Θεσσαλονίκη, μετά στον Πανσερραΐκό και ξαναγύρισα στην Αλεξανδρούπολη για να τελειώσω τη σχολή.

Όλα αυτά τα χρόνια που έπαιζες επαγγελματικά σε μεγάλες ομάδες, διάβαζες ταυτόχρονα για τη σχολή σου;
Διάβαζα αλλά προλάβαινα μόνο μια εξεταστική αναγκαστικά, του Ιουνίου, είναι ένας μήνας που σταματάνε τα Πρωταθλήματα και οι ποδοσφαιριστές παίρνουν μια μικρή άδεια, που εξαρτάται από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Εγώ ποτέ δεν έκανα διακοπές, φυσικά, έτσι όπως ήταν το πρόγραμμά μου πήγαινα στην Αλεξανδρούπολη και έδινα μαθήματα στη σχολή. Ήταν δύσκολο.

Και τώρα γιατί εγκαταλείπεις το ποδόσφαιρο γενικώς;
Είμαι στην τελική ευθεία του διδακτορικού και οι υποχρεώσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Φτάνει σε ένα σημείο και λες «Πρέπει να διαλέξω». Δεν μπορώ να κάνω μέτρια πράγματα στη ζωή μου. Η ομάδα είναι πάρα πολύ δυνατή φέτος και θα ήθελα στην προπόνηση να είμαι όσο πιο τυπικός γίνεται, οπότε δεν θα μπορώ. Το μυαλό έστω και λίγο θα είναι κάπου αλλού. Από την άλλη στο Πανεπιστήμιο είμαι σε ένα επίπεδο που θα πρέπει να παρακολουθώ συνέδρια. Ως επιστήμονας πρέπει να παρουσιάζεις τη δουλειά σου, να συγκεντρώνεσαι σε αυτή. Οπότε από το να είμαι μέτριος σε δύο πράγματα, θέλω να προσπαθήσω να είμαι όσο καλύτερος μπορώ σε ένα. Νιώθω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή γιατί και η ομάδα πλέον ενισχύθηκε αρκετά οπότε δεν νιώθω ότι την «κρεμάω» ή της δημιουργώ πρόβλημα γιατί θα πάει έτσι κι αλλιώς καλά. Έτσι το ένιωσα, έτσι έκατσε μέσα μου, θεωρώ ότι πλέον είναι κατάλληλη στιγμή. Βέβαια τις πρώτες μέρες που το είχα αποφασίσει, ήμουν συνέχεια με δάκρυα στα μάτια. Δεν ήταν ένα εύκολο αντίο.

Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίον είπες ότι θα σταματήσεις το ποδόσφαιρο;
Οι γονείς μου. Μετά το είπα σε φίλους, οι οποίοι στην αρχή δεν με πίστευαν. Οι πολύ κοντινοί μου χρειάστηκαν δύο φορές για να το καταλάβουν.

Η ομάδα το δέχτηκε εύκολα;
Κοίταξε, αν έλεγα ότι φεύγω για να πάω σε μια άλλη ομάδα, ή ότι θέλω περισσότερα λεφτά, θα ήταν αλλιώς. Αλλά όταν τους λες κάτι τέτοιο, ότι θα αφιερωθείς στην επιστήμη σου, δεν νομίζω ότι μπορούν να σου πουν κάτι, παρά μόνο να το σεβαστούν. Στάθηκαν όλοι κοντά μου, κύριοι και όπως έπρεπε. Και στο γήπεδο θα πηγαίνω, αλλά πλέον είναι αλλιώς. Θα πονάει λίγο…

Δεν θα παίζεις ποδόσφαιρο πια ούτε με φίλους σου;
Ερασιτεχνικά, σε ομάδα, σαν σύλλογος, δεν θα ξανασχοληθώ. Γιατί μετά θα μου είναι πάλι δύσκολο να σταματήσω. Δεν θα μπορώ να το ξαναπεράσω αυτό. Το να πάω όμως με μια παρέα να παίξω μια στο τόσο, φυσικά.

Επαγγελματικά από εδώ και πέρα, ιδανικά με τι θα ήθελες να ασχοληθείς;
Δεν είναι εύκολο να ξέρεις τι θα προκύψει. Σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το οποίο τελειώνω με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου, ποιος θα ήθελε να αφιερώσει δέκα χρόνια σε μια σχολή, και να μην ασχοληθεί με αυτό;

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ

Η Μαν. Γιουνάιτεντ… κοιμίζει!! (video)


Η Μαν. Γιουνάιτεντ… κοιμίζει (video)

Κάκιστη ξανά η Μαν. Γιουνάιτεντ, χρειάστηκε ένα πέναλτι του Ρούνεϊ στο 95’ για να αποκλείσει τη Σέφιλντ Γιουν. Στο Κύπελλο. Ακόμη κι ένας φίλαθλος της ομάδας αποκοιμήθηκε από το άθλιο θέαμα.

Τόσο κακό και βαρετό ήταν το θέαμα που (δεν) πρόσφερε η Μαν. Γιουνάιτεντ στον αγώνα Κυπέλλου με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που ακόμη και ένας φίλος της ομάδας αποκοιμήθηκε στη διάρκεια του αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ».

Δεν ξέρουμε αν ο ύπνος του ήταν τόσο βαθύς, ώστε να χάσει και το νικητήριο πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ στο 95’ (1-0).






*Πηγή: sport-fm.gr*

Το νέο «deal» του Παπαθανασάκη!!


Το νέο «deal» του Παπαθανασάκη

Με ομάδα της Premier League θα συνεργαστεί ο Ηρακλής!

Έντονες πιέσεις να μην πουλήσει τον Απόστολο Βέλλιο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δέχεται ο Σπύρος Παπαθανασάκης.

Η ενδεχόμενη παραχώρηση του Θεσσαλονικού επιθετικού θα έβαζε έα σημαντικό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ, η οποία καλείται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να βρει περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν, ώστε η ομάδα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, ο ιδιοκτήτης του «Γηραιού» φέρεται να έχει κλείσει συνεργασία με ομάδα της Premier League, η οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να περιλαμβάνει και δανεισμό ποδοσφαιριστών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεδιάντροπος Κάρι!!


Ξεδιάντροπος Κάρι

Ο Στεφ Κάρι δεν έχει τσίπα… Πανηγυρίζει πριν το τρίποντό του καταλήξει στο καλάθι και εκθέτει τον αδερφό του, Σεθ. Όλα αυτά στον αγώνα των Γουόριορς με τους Κινγκς.

Δεν του έφτανε που είχε 38 πόντους και 11 ασίστ, ο Στεφ Κάρι έκανε πάλι τα… δικά του στη νίκη των Γουόριορς στο Σακραμέντο.

Πανηγύρισε τρίποντο γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη του προς το κοινό προτού καν η μπάλα καταλήξει στο καλάθι, ενώ εξέθεσε τον αδερφό του, Σεθ, ο οποίος τόλμησε να τον μαρκάρει.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλείνει η ψαλίδα της «συμμαχίας» από Γκιρτζίκη!!


Κλείνει η ψαλίδα της «συμμαχίας» από Γκιρτζίκη

Η «συμμαχία» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού εκτιμά πως έχει μειώσει αρκετά τον αριθμό ενώσεων που παίρνει με το μέρος της για να… εκθρονίσει τον Γιώργο Γκιρτζίκη στις εκλογές της ΕΠΟ.

Σκληρό παιχνίδι γίνεται στο παρασκήνιο εν όψει των εκλογών στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο. Ως γνωστόν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν σχηματίσει μέτωπο, με στόχο την απομάκρυνση του Γιώργου Γκιρτζίκη από τη θέση του και προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ψήφο ποδοσφαιρικών ενώσεων, προκειμένου να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιο πρόσωπο θα βγει μπροστά και θα κονταροχτυπηθεί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη και ίσως αυτό να αργήσει.

Σύμφωνα με τη Live Sport, η «συμμαχία» των τριών εκτιμά πως η διαφορά από τη διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη, που υποστηρίζεται από τον Ολυμπιακό, είναι της τάξεως των 3-4 ενώσεων. Εκτιμούν, δε, πως αυτή η διαφορά μπορεί να υπερκαλυφθεί καθώς επίκεινται εκλογές σε έξι ενώσεις, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης κάνει κινήσεις για να πάρει με το μέρος του κάποιες από τις ενώσεις της βορείου Ελλάδος που αυτή τη στιγμή στηρίζουν Γκιρτζίκη. Η πλευρά του νυν προέδρου της ΕΠΟ εκτιμά πως οι «αντίπαλοι» έχουν πάρει με το μέρος τους περίπου 17 ενώσεις κι όχι 23-24 όπως εκείνοι υπολογίζουν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!


Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Δείτε τους εκλεκτούς του Μάρκο Σίλβα για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον Λεβαδειακό.


Πριν από λίγα λεπτά επισημοποιήθηκε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ματς απέναντι στον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ, Πάρντο, Ντουρμάζ και Ιντέγε
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δίνει 20 εκ. ευρώ για τον Σαούλ η Γιουνάιτεντ»

«Δίνει 20 εκ. ευρώ για τον Σαούλ η Γιουνάιτεντ»
Tον 21χρονο μέσο της Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαούλ Νίγκεθ, θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σύμφωνα με Ισπανό δημοσιογράφο έχει καταθέσει πρόταση 20 εκ. ευρώ για την απόκτησή του.

Μια εξαιρετική προσθήκη προσπαθεί να πραγματοποιήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με tweet του Ισπανού δημοσιογράφου της Tiempo de Juego, Ρουίζ Αντόνιο, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατέθεσαν πρόταση 20 εκ. ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτηση του 21χρονου μέσου, Σαούλ Νίγκεθ.








*Πηγή: sport-fm.gr*

«Υποβρύχιο»… να το πιείς στο ποτήρι!! (video)


«Υποβρύχιο»… να το πιείς στο ποτήρι! (video)

Με μια ακόμη χαρά στην Primera Division «μέθυσε» τους φίλους της η Βιγιαρεάλ! Συνεχίζοντας το φοβερό σερί του, το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε 6η σερί νίκη επί της Χιχόν (2-0) κι έμεινε… βδέλλα στη Ρεάλ.

Ποιο Champions League; Η Βιγιαρεάλ πάει -που λέει ο λόγος- για πρωτάθλημα!

Με φόρα από το εξαιρετικό σερί του στο πρωτάθλημα (και ανεπηρέαστο από τη μεσοβδόμαδη ανατροπή στο Μπιλμπάο για το Κύπελλο) το «κίτρινο υποβρύχιο»… πλάκωσε έναν ακόμα αντίπαλό του.

Έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπακαμπού, η ομάδα του Μαρθελίνο καθάρισε 2-0 τη Χιχόν και πανηγυρίζοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη του, δεν διατήρησε απλώς τη διαφορά ασφαλείας για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά.

Διότι το κοντινό πλασέ του Γάλλου στο 26’ και το άψογο φαλτσαριστό σουτ στο 51’ επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μείνουν σε απόσταση αναπνοής από την τρίτη Ρεάλ και να βρίσκονται κοντά ακόμη και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κάτι που ισχύει… απ’ την ανάποδη για τη Χιχόν, η οποία έμεινε με μια μόλις νίκη στα εννέα τελευταία ματς και εντός της επικίνδυνης ζώνης.



Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/1

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 4-0
(8', 14', 58' Μέσι, 83' Νεϊμάρ)

Χετάφε-Μπέτις 1-0
(57' Βάσκεθ)

Σεβίλλη-Μπιλμπάο 2-0
(24', 59' πεν. Γκαμεϊρό)

Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια 5-0
(15', 91' Μπενζεμά, 22', 49', 63' Μπέιλ)

Λεβάντε-Βαγιεκάνο 2-1
(72' Ντέιβερσον, 81' Μοράλες - 83' Ερνάντεθ)

Κυριακή, 20/1

Βιγιαρεάλ-Σπόρτινγκ Χιχόν 2-0
(26’, 51’ Μπακαμπού)

Σοσιεδάδ-Βαλένθια (17:00)
Εϊμπάρ-Εσπανιόλ (19:15)
Λας Πάλμας-Μάλαγα (19:15)
Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:30)


Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο, 16/1

Σεβίλλη-Μάλαγα (17:00)
Θέλτα-Λεβάντε (19:15)
Βιγιαρεάλ-Μπέτις (21:30)
Σοσιεδάδ-Λα Κορούνια (23:05)

Κυριακή, 17/1

Βαλένθια-Βαγιεκάνο (13:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Χιχόν (17:00)
Λας Πάλμας-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:15)
Χετάφε-Εσπανιόλ (19:15)
Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο (21:30)

Δευτέρα, 18/1

Εϊμπάρ-Γρανάδα (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ενδεκάδες του ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα!


Οι ενδεκάδες του ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Χωρίς τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο αρχικό του σχήμα θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Βασικός ο Ζάιρο.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο, Μακ και Αθανασιάδης.




Στον πάγκο είναι οι: Μελίσσας, Σκόνδρας, Γκολάσα, Μπερμπάτοφ, Μαλεζάς, Μυστακίδης και Σάμπο.





Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Γαρουφαλιάς, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Λίλα, Γιάκος και Ίλιτς.

Στον πάγκο είναι οι: Περιστερίδης, Φερφελής, Ιωάννου, Σαπαλίδης, Κοζορώνης, Ακόστα και Μανιάς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άδεια σε Μπουρούση η Λαμποράλ!


Άδεια σε Μπουρούση η Λαμποράλ

Απών από τον αποψινό εκτός έδρας αγώνα με τη Μανρέσα θα είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, καθώς πήρε άδεια από τη Λαμποράλ.


Ο MVP της Λαμποράλ Κούτσα και της ισπανικής λίγκας θα είναι απών από τον αποψινό εκτός έδρας αγώνα με τη Μανρέσα.

Όπως ανακοινώθηκε από τους Βάσκους, στον Γιάννη Μπουρούση δόθηκε άδεια και θα ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας τη Δευτέρα.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ παραμένει στην Ελλάδα, όπου ταξίδεψε για την κηδεία του πεθερού του, Μάκη Ψωμιάδη. Πάντως δεν τίθεται ζήτημα για τη συμμετοχή του στον εκτός έδρας αγώνα της Παρασκευής με τη Χίμκι στη Μόσχα για το Top 16.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός!!


Απόλυτος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Δώδεκα νίκες και δύο ισοπαλίες είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού στους δεκατέσσερις αγώνες που έχει υποδεχθεί τον Λεβαδειακό για παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Για 15η φορά ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό στην έδρα του, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Στους 14 προηγούμενους αγώνες οι Πειραιώτες μετρούν 12 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ σε αυτά τα παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 38 γκολ και έχουν δεχθεί μόλις 6 τέρματα.

Αναλυτικά η προϊστορία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
18/10/1987 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 1-1
27/11/1988 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 3-1
17/12/1989 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 1-0
23/09/1990 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 3-0
12/12/1993 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 2-2
30/04/1995 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 4-0
17/12/2005 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 1-0
08/12/2007 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 4-0
07/12/2008 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 1-0
07/02/2010 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 5-1
14/01/2012 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 3-1
02/09/2012 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 4-0
18/01/2014 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 2-0
19/04/2015 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λεβαδειακός 4-0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η πρώτη φορά χωρίς Φορτούνη!!


Η πρώτη φορά χωρίς Φορτούνη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον πρώτο αγώνα του φετινού Ολυμπιακού χωρίς τον καλύτερό του παίκτη.

• Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε να μην πάρει στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον αποψινό αγώνα με το Λεβαδειακό τον Φορτούνη.

• Κι η ιδιαιτερότητα είναι ότι πρόκειται για το πρώτο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, στο οποίο μένει έξω ο Έλληνας διεθνής μεσοκυνηγός, που είχε αγωνιστεί, έστω σαν αλλαγή, και στα 15 παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά και στα έξι του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα παίξει ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά χωρίς τον Φορτούνη, δηλαδή τον μακράν κορυφαίο του παίκτη τόσο σε σκοράρισμα, όσο και σε δημιουργία γκολ.

• Εξίσου σίγουρο είναι ότι ο αντίπαλος δεν είναι κάποια σούπερ ομάδα (και θα έχει και απουσίες), αλλά ο Λεβαδειακός έχει μία ομάδα που αν δεν του προηγηθείς με 2-0, θα σου βγάλει την ψυχή. Να θυμίσω ότι κέρδισε τις προάλλες 2-1 την ΑΕΚ, ότι έφερε 0-0 με τον ΠΑΟΚ κι ότι με τον Ολυμπιακό ήταν 0-0 ως το 88’ στον α΄γύρο στο ΟΑΚΑ.

• Ο Φορτούνης φέτος έχει παίξει βασικός στα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και στα τέσσερα του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει μπει αλλαγή στα δύο με την Μπάγερν και σε εκείνα με την ΑΕΚ και τον Πλατανιά. Πρόλαβε μάλιστα να βάλει την σφραγίδα του στο ντέρμπι, βάζοντας δύο γκολ, παρότι μπήκε στο 76’!

• Ενδιαφέρον έχει και ποιος θα πάρει τη θέση του στην ενδεκάδα, στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπου είχε παίξει ο Φορτούνης και στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Μάρκο έχει μάνι μάνι τέσσερις επιλογές: Πάρντο, Σεμπά, Κολοβό κι Ερνάνι.

• Ο Πάρντο κι ο Σεμπά βγάζουν πάλι φρεσκάδα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ακόμη και στα Χανιά ο Πάρντο είχε μεγάλη διάθεση, αλλά δεν του κάθονταν με τίποτα ένα γκολ-στην καλύτερή του στιγμή σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ακόμη κι από θέση οφσάϊντ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

• Ο Ερνάνι παραμένει πάντοτε μία περίεργη ιστορία. Ξεκινάει με όρεξη κι αυτός το παιχνίδι του Κυπέλλου, βάζει γκολ (έστω με λίγη βοήθεια από την τύχη, αφού κόντραρε η μπάλα σε ένα αμυντικό κι άλλαξε λίγο πορεία) κι εκεί που λες ότι θα πάρει τα πάνω του από ψυχολογία, βλέπεις ότι ενώ συνεχίζει με διάθεση να παίξει καλά, να ως το τέλος του ματς δεν βγάζει ούτε μία καλή σέντρα…

• Ο Κολοβός δεν έχει παίξει ποτέ βασικός στο πρωτάθλημα και δεν ξέρω μήπως ήρθε η ώρα του, αν κι ο Μάρκο ε΄ναι απρόβλεπτος σε κάποιες αποφάσεις και μπορεί να τον αφήσει κι εκτός 18άδας στο τέλος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έδεσε» Μονρεάλ η Άρσεναλ!


«Έδεσε» Μονρεάλ η Άρσεναλ

Συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην Άρσεναλ μέχρι το 2019 υπέγραψε ο Νάτσο Μονρεάλ.

Ένα βασικότατο στέλεχός της κρατά η Άρσεναλ. Ο Νάτσο Μονρεάλ συμφώνησε σε διετή επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου του και πλέον θα είναι «κανονιέρης» μέχρι το 2019.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ, που το Φεβρουάριο κλείνει τα 30, παίζει στους Λονδρέζους από το 2013 και φέτος μετρά 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάθε στον Φαν Μπάστεν λίγη μπάλα, Σικαμπάλα!! (video)


Μάθε στον Φαν Μπάστεν λίγη μπάλα, Σικαμπάλα (video)

Απίθανο γκολ από τον Μαχμούντ Σικαμπάλα! Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Ζάμαλεκ σκόραρε με τρόπο που «γέννησε» παραλληλισμούς με επικό τέρμα του Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Ο Μαχμούντ Αμπντέλ Ραζέκ Φαντλάλα ή σκέτο… Σικαμπάλα υπήρξε ένα σπουδαίο ταλέντο που δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον λάτρεψαν και δημιούργησαν το «ιερόσυλο» σύνθημα «Μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα».

Στα 29 του, πλέον, ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός παίζει στην πατρίδα του και τη Ζάμαλεκ παρουσιάζοντας συχνά-πυκνά κάποια δείγματα της κλάσης του. Το τελευταίο του γκολ θύμισε σε πολλούς εκείνο του Μάρκο Φαν Μπάστεν κόντρα στη Σοβιετική Ένωση στον τελικό του Euro 1988.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ένας για ρεκόρ, ο άλλος για… γιατρειά!!


Ο ένας για ρεκόρ, ο άλλος για… γιατρειά

Οι αγώνες του ΠΑΟΚ (με τον ΠΑΣ) και του Ολυμπιακού (με τον Λεβαδειακό) ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. «Ντέρμπι» σε Αγρίνιο και Νέα Σμύρνη.

Το νικηφόρο σερί του θέλει να διευρύνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος απόψε υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στόχος των Πειραιωτών είναι να φτάσουν στη νίκη, με την οποία θα «γκρεμίσουν» το ρεκόρ της ομάδας του Τροντ Σόλιντ με τις 16 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει τη νίκη, με την οποία θα επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Κύπελλο από την Καλλονή. Ο Ιγκόρ Τούντορ δεν ετοιμάζει εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ενδιαφέρον, όμως, έχουν και οι αγώνες Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος-Ηρακλής, οι οποίοι διεξάγονται στις 17:15.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 9 Ιανουαρίου

Ατρόμητος-Πλατανιάς 0-0

Ένα χορταστικό… 0-0 παρακολούθησαν όσοι είδαν το Ατρόμητος-Πλατανιάς, με τις δύο ομάδες να σπαταλούν αρκετές καλές ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το χαμόγελο από το γήπεδο.


Βέροια-Πανθρακικός 0-0

Σπουδαίο βαθμό στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία πήρε ο Πανθρακικός μέσα στη Βέροια, η οποία είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο.


AEK-SKODA Ξάνθη 2-1

Με δυο μέρες καθυστέρηση γιόρτασε η ΑΕΚ! Στο γήπεδο που πριν λίγο καιρό έγινε μοιραίος, ο Γιάννης Ανέστης έπιασε πέναλτι και μαζί με τον αφιονισμένο Μπαρμπόσα έδωσαν μεγάλη νίκη (2-1) επί της Ξάνθης.


Κυριακή 10 Ιανουαρίου

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ (15:00, Novasports 2)
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 2)
Πανιώνιος-Ηρακλής (17:15, Novasports 4)
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Καλλονή-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Ξάνθη-Ατρόμητος (15:00)
Πανθρακικός-Παναιτωλικός (17:15)
Λεβαδειακός-Ηρακλής (19:30)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

ΠΑΣ-ΑΕΚ (15:00)
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονής (17:15)
ΠΑΟΚ-Βέροια (17:15)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (19:30)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Πλατανιάς-Ολυμπιακός (19:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το πικρό χιούμορ του… περιθωριοποιημένου Κέβιν Λοβ!! (pic)


Το πικρό χιούμορ του… περιθωριοποιημένου Κέβιν Λοβ (pic)

Για μια ακόμη φορά οι Καβαλίερς έβγαλαν μια ομαδική φωτογραφία με το παρεάκι του Λεμπρόν Τζέιμς αλλά χωρίς τον Κέβιν Λοβ. Ο τελευταίος έκανε ένα μοντάζ-σχόλιο, με πολλές ερμηνείες…

Πολύς λόγος γίνεται για το ότι ο Κέβιν Λοβ δεν έχει καταφέρει να «κολλήσει» στους Καβαλίερς. Για πολλοστή φορά, ο Λεμπρόν Τζέιμς έβγαλε μια φωτογραφία με συμπαίκτες στα αποδυτήρια και τη δημοσίευσε στο Instagram, αλλά στο παρεάκι δεν ήταν ο Καλιφορνέζος πάουερ φόργουορντ.

Ο τελευταίος αναδημοσίευσε τη φωτογραφία του «βασιλιά» τοποθετώντας το κεφάλι του με μοντάζ στη συντροφιά. «Αυτό κάνουμε. Τίποτα νέο. Χάχα!», έγραψε ο Λοβ.

Κάποιοι θα πουν πως είχε διάθεση για πλάκα, άλλοι όμως πως έτσι έβγαλε την πικρία του γιατί είναι πάντα στην… απέξω.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης LeBron James (@kingjames) στις




Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @kevinlove στις






*Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει στην Τσέλσι ο Φαλκάο!!


Μένει στην Τσέλσι ο Φαλκάο!

Εξαλείφθηκαν οι πιθανότητες της Τσέλσι για την πρόωρη διακοπή του δανεισμού του Ραδαμέλ Φαλκάο από τη Μονακό.

Παίκτης της Τσέλσι θα παραμείνει έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Ραδαμέλ Φαλκάο.

Με τον Κολομβιανό να μην έχει προσφέρει σχεδόν... τίποτα και πλέον να είναι τραυματίας, οι «μπλε» εξέταζαν το ενδεχόμενο διακοπής του δανεισμού του και επιστροφής του στη Μονακό.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει, όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος των Μονεγάσκων, Βαντίμ Βασίλιεφ.

«Ο Φαλκάο είναι τραυματίας. Θα είναι έτσι για έξι με οχτώ εβδομάδες. Αποφασίσαμε να μην τον καλέσουμε πίσω στη Μονακό αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: england365.gr

Ο Κυριάκος σκόραρε στο ΝΒΑ!! (video)


Ο Κυριάκος σκόραρε στο ΝΒΑ! (video)

Η ομάδα της Λεβερκούζεν παρακολούθησε τον αγώνα Μάτζικ-Γουίζαρντς στο Ορλάντο και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συμμετείχε σε παιχνίδι στο παρκέ δείχνοντας το ταλέντο του ΚΑΙ στο μπάσκετ.

Η Λεβερκούζεν κάνει χειμερινή προετοιμασία στο Ορλάντο εκμεταλλευόμενη τη διακοπή της Bundesliga και τα μέλη της γερμανικής ομάδας δεν έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα Μάτζικ-Γουίζαρντς για το ΝΒΑ.

Ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που συμμετείχε και σε κάποια παιχνίδια στο παρκέ δείχνοντας πως έχει αρκετό ταλέντο. «Είχε πλάκα, περάσαμε ωραία και χαίρομαι που ήμουν εύστοχος», τόνισε ο διεθνής στόπερ.





Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kyriakos Papadopoulos (@kyriakospapado14) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κιτρινόμαυρη έξοδος! (pic)


Κιτρινόμαυρη έξοδος (pic)

Βάργκας, Κορδέρο και Ντίντακ πήραν τις όμορφες συντρόφους τους κι εκμεταλλευόμενοι και το ρεπό της Κυριακής βγήκαν μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Ξάνθης για δείπνο.

Οι... λάτιν της ΑΕΚ είναι μια καλή παρέα και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Ρόναλντ Βάργκας, Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο και Ντίντακ Βιλά απόλαυσαν, μαζί με τις συντρόφους τους, ένα όμορφο δείπνο σε στέκι της Κηφισιάς.

Άλλωστε μετά τη νίκη επί της Ξάνθης η ψυχολογία ήταν καλή και ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε ρεπό την Κυριακή στους παίκτες του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπερμπάντης ο Μαρσιάλ!!(pics)


Μπερμπάντης ο Μαρσιάλ! (pics)

Ο Αντονί Μαρσιάλ άφησε τη γυναίκα του και το παιδί τους και πήγε ρομαντικό weekend με αιθέρια ύπαρξη στο Παρίσι. Εκείνη όμως τον… έδωσε κανονικά!

Οι παρενέργειες της φήμης και των χρημάτων άρχισαν να γίνονται εμφανείς στο life style του Αντονί Μαρσιάλ. Ο Γάλλος φορ εκμεταλλεύτηκε την ολιγοήμερη άδεια που πήρε από τη Μαν. Γιουνάιτεντ όχι για να ξεκουραστεί ή να περάσει λίγες περισσότερες ώρες με τη σύζυγό του και το παιδί τους, αλλά για να πάει ρομαντικό weekend με την Έμιλι Γουέιντμαν.

inner

Η 24χρονη άλλοτε συμμετέχουσα του X-Factor δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση της με τον 20χρονο άσο, κερδίζοντας λίγη παραπάνω δημοσιότητα. «Όταν πήγαμε στο Παρίσι δεν είχε πρόβλημα να με πηγαίνει βόλτα σε κεντρικούς δρόμους και να αφήσει θαυμαστές του να μας φωτογραφήσουν, αλλά τώρα επέστρεψε στη γυναίκα του και το παιδί του», ανέφερε.

inner

«Με προσέγγισε μέσω των social media. Μου ζητούσε να του στείλω φωτογραφίες και είχε εμμονή με τα χείλη μου. Στην αρχή υπέθεσε πως είναι ελεύθερος και στη συνέχεια μού είπε πως είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και πως η σχέση τους έχει τελειώσει», πρόσθεσε, ενώ αποκάλυψε πως το ειδύλλιό τους δεν έμεινε στα… λόγια.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καρφιά» ΑΕΛ για τη διαιτησία!


«Καρφιά» ΑΕΛ για τη διαιτησία

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει με ειρωνικό ύφος πολλά παράπονα για τη διαιτησία εξέδωσε η ΑΕΛ διαμαρτυρόμενη για αρκετές φάσεις στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό (0-2).

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί τον διαιτητή κ. Σημαιάκη από την Χαλκιδική, γιατί επιτέλους βρέθηκε ένας καθαρός βορειοελλαδίτης διαιτητής για να χαρούμε επιτέλους τη χαρά ενός πέναλτι.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το διαιτητή, γιατί έκανε όλα τα δολοφονικά επιθετικά φάουλ του Φουρτάδο αμυντικά. Ευχαριστούμε τον κ. Σημαιάκη, γιατί σε φάση που έπρεπε να δώσει τουλάχιστον κίτρινη κάρτα και φάουλ υπέρ του Αναστασόπουλου, το μετέτρεψε σε φάουλ εναντίον του και του έδωσε ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα, που κατά σύμπτωση είναι η 7η.

Ευχαριστούμε τον κ. Σημαιάκη γιατί σε φάση στην αρχή του αγώνα έπρεπε να βγάλει κόκκινη κάρτα σε φάση ανατροπής του Μαρουκάκη από τελευταίο παίκτη, την κατάπιε.

Για την ΑΕΛ αποτελεί πολύ σοβαρό θέμα η διαιτησία και η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ θα ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξελίξεις στην «πυραμίδα»


Εξελίξεις στην «πυραμίδα»

Καταθέσεις οκτώ προσώπων-«κλειδιά» για την περίφημη υπόθεση της διαιτητικής πυραμίδας και σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Ανάμεσά τους και ο Θανάσης Γιάχος.

Φως σε μια υπόθεση που έχει κινήσει πολλές υποψίες για το πώς λειτουργεί η ελληνική διαιτησία θα ρίξει η δικαιοσύνη το προσεχές διάστημα. Συνολικά αναμένεται να καταθέσουν οκτώ άτομα, που φέρονται να γνωρίζουν πώς λειτουργούσε η εταιρία-φάντασμα που μάζευε λεφτά από τους διαιτητές, ενώ είναι άγνωστο αν τα έσοδά της έχουν δηλωθεί στην εφορία.

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, θα διερευνήσει την υπόθεση για πιθανά αδικήματα εκβίασης και απάτης, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι μέσω της πυραμίδας ορισμένοι διαιτητές είχαν ευνοϊκή μεταχείριση στους ορισμούς και προόδευαν στην καριέρα τους σε αντίθεση με όσους δεν ανήκαν στην «πυραμίδα».

Μεταξύ των οκτώ που θα καταθέσουν είναι και ο Θανάσης Γιάχος, που έχει έρθει σε ρήξη με την ΕΠΟ. Ο διαιτητής από τη Χίο έχασε το σήμα της FIFA επί των ημερών Γκιρτζίκη, ενώ είδε τη βαθμολογία του για τον αγώνα ΑΕΚ-Παναιτωλικός να μειώνεται από 8,4 σε 7,9 και γι’ αυτό έστειλε σχετική επιστολή η ΕΠΣ Χίου στον Γιώργο Γκιρτζίκη ζητώντας εξηγήσεις. Η έκθεση αυτή εξάλλου είναι και η μοναδική σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο που επεστράφη σε παρατηρητή διαιτησίας και αν η ΕΠΟ δεν απαντήσει με επιχειρήματα, δεν αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει μέχρι και στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βέλλιος: «Πρώτα ο Ηρακλής και μετά το εξωτερικό»


Βέλλιος: «Πρώτα ο Ηρακλής και μετά το εξωτερικό»

Την πρόθεσή του να αγωνιστεί ξανά στο εξωτερικό εξέφρασε ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος τόνισε πως επιθυμεί να βοηθήσει πρώτα τον Ηρακλή. «Μου αρέσει και η Γερμανία», τόνισε.

Την πρόθεσή του να αγωνιστεί ξανά στο εξωτερικό εξέφρασε ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος τόνισε πως επιθυμεί να βοηθήσει πρώτα τον Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θεσσαλονικιός επιθετικός στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News»

Για την απόφασή του να παίξει στο εξωτερικό σε μικρή ηλικία: «Ήθελα να βαδίσω από την αρχή, να κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα. Κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο πράγμα το έξω, σύνθετο και καθόλου απλό. Πρώτα προσαρμόζεσαι σε μία νέα πραγματικότητα και μετά, αν είσαι καλός και αξίζεις, αγωνίζεσαι, κερδίζεις όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον Ηρακλή και αν το θέλει ο Θεός να φύγω ξανά».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Αγγλία: «Δεν κλείνω τις πόρτες στην Αγγλία, πρόκειται για πρωτάθλημα με το δικό του χρώμα και τη δική του δυναμική, συναρπαστικό για ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Από την άλλη, μου αρέσει και το γερμανικό, θα δούμε. Αυτό που θέλω είναι να είμαι καλά και όλα θα γίνουν. Πάντως, όπου και να πάω, το ζητούμενο θα είναι να καλύπτονται οι φιλοδοξίες μου, δεν θα ήθελα έτσι απλά να φύγω για να πω ότι έφυγα πάλι από την Ελλάδα».

Για τους στόχους του Ηρακλή: «Όλοι όσοι φοράμε τη φανέλα του θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Είμαστε μια οικογένεια και το καλό κλίμα φαίνεται και στο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε για τα πλέι οφ, ενώ δεν κρύβω ότι μας απασχολεί το Κύπελλο. Ο Ηρακλής έχει μεγάλη ιστορία και θα ήταν όνειρο για εμάς να προχωρήσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στον θεσμό».

Για το σερί του Ολυμπιακού: «Είναι απίστευτο το σερί του Ολυμπιακού, που σε άλλα ματς παίζει καλά, σε άλλα όχι τόσο, όμως στο τέλος οι νίκες είναι αυτές που μετράνε. Το πλεονέκτημά του έναντι των άλλων έχει να κάνει με τις συνεχείς παρουσίες του στο Champions League, τα χρήματα που κερδίζει και τα οποία επενδύει σε μεταγραφές, διότι αυτή η οικονομική ευκολία τού επιτρέπει να διαφέρει από τους ανταγωνιστές του. Σίγουρα θα ήταν πιο όμορφο να υπάρχει ανταγωνισμός, όπως γίνεται στην Αγγλία, όπου ακόμη και μικρότερου βεληνεκούς ομάδες αμφισβητούν κάθε αγωνιστική την θεωρητική υπεροχή των μεγάλων, συχνά με επιτυχία».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκολ και στο… τραγούδι ο Χαριστέας!! (vid)


Γκολ και στο… τραγούδι ο Χαριστέας (vid)

Τις φωνητικές του ικανότητες απέδειξε χθες το βράδυ στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος τραγούδησε στο αφιέρωμα για τη Γλυκερία που γνωρίζει προσωπικά.

Αφού πρώτα αποθεώθηκε για την κατάκτηση του Euro πριν από 12 χρόνια από τους καλεσμένους της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου στον Alpha, ο Άγγελος Χαριστέας τραγούδησε στο αφιέρωμα για τη Γλυκερία που γνωρίζει προσωπικά εδώ και χρόνια.

Δείτε το βίντεο



*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι λεπτομέρειες για το deal του Καρέλη!!


Οι λεπτομέρειες για το deal του Καρέλη

Συμφωνία που δίνει οικονομική ανάσα στον Παναθηναϊκό και εκτοξεύει τις απολαβές του ίδιου από την πώληση του Νίκου Καρέλη στη Γκενκ. Ολοκληρώνεται το deal, δεν έρχεται άλλος επιθετικός.


Παίκτης της Γκενκ μετά από δυόμισι χρόνια στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να θεωρείται ο Νίκος Καρέλης. Οι «πράσινοι» έχουν κατ’ αρχήν συμφωνήσει με τη βελγική ομάδα για την πώληση του νεαρού επιθετικού, ο οποίος εκτός απροόπτου δεν θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Καλλονή στη Μυτιλήνη.

Το deal κρίθηκε εξαιρετικά συμφέρον για όλες τις πλευρές. Ο Παναθηναϊκός θα βάλει στα ταμεία του περί τα 3 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ θα διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης που θα αγγίζει το 20%. Εκκρεμότητα παρέμενε μέχρι χθες βράδυ το πώς θα καταβληθεί το ποσό από τους Βέλγους, με τον Παναθηναϊκό να αξιώνει τα μισά χρήματα μπροστά, προκειμένου να καλύψει κάποιες άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ.

Ο διεθνής άσος, που μιλώντας σε συμπαίκτες του ήταν βέβαιος για τη μεταγραφή και ετοίμαζε βαλίτσες, θα υπογράψει μέχρι το 2019 και οι αποδοχές του θα εκτοξευτούν. Από τα περίπου 125.000 ευρώ που λάμβανε τώρα, θα έχει τετραπλάσιο συμβόλαιο, στις 500.000 ευρώ! Ο Καρέλης θα αναχωρήσει άμεσα για το Βέλγιο και πιθανότατα θα τον συνοδεύσει η σύντροφός του, Ισμήνη, στη δεύτερη προσπάθειά του για καριέρα στο εξωτερικό.

Μετά την επικείμενη πώληση του Νίκου Καρέλη, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται (εκτός απροόπτου) να κινηθεί για την απόκτηση άλλου επιθετικού τον Ιανουάριο. Ο Αντρέα Στραματσόνι θεωρεί πως με τους Μπεργκ, Πέτριτς και Μαμούτε είναι καλυμμένος στη γραμμή κρούσης, ενώ υπάρχουν πλέον και περισσότερες επιλογές ακραίων (Μπουμάλ, Καλτσάς και Βλαχοδήμος, εφόσον ο τελευταίος μπει άμεσα στην ομάδα κι όχι από το καλοκαίρι).

Όσον αφορά στον Μαμούτε, η συμφωνία για την απόκτησή του από τη Γκρέμιο με τη μορφή δανεισμού για ενάμιση χρόνο είναι οριστική, καθώς χθες ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου. Η ανακοίνωση αναμένεται τη Δευτέρα, για να ολοκληρωθεί πρώτα το δεύτερο μέρος των ιατρικών εξετάσεων. Πάντως είναι πιθανό σήμερα να περάσει από το Κορωπί και να έχει μια πρώτη γνωριμία με τα μέλη της νέας του ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Και του χρόνου στον Ολυμπιακό ο Σίλβα»


«Και του χρόνου στον Ολυμπιακό ο Σίλβα»

Ξεκάθαροι όσον αφορά την παραμονή του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό είναι άνθρωποι της διοίκησης, οι οποίοι τονίζουν ότι ο Πορτογάλος θα βρίσκεται και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουν στον Ολυμπιακό τις φήμες που έχουν αναπτυχθεί για το μέλλον του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό και τα σενάρια που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες στην Πορτογαλία για την Πόρτο.

Οι «δράκοι» ψάχνουν τον διάδοχο του Χουλέν Λοπετέγι και ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη τους επιλογής.

Τα πράγματα όμως αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα όσον αφορά τις προθέσεις του 39χρονου προπονητή και φυσικά εκείνες των νταμπλούχων Ελλάδας.

Όπως γράφει ο Γαύρος, από τον Ολυμπιακό εκείνο που προκύπτει είναι πως «ο Μάρκο θα είναι και του χρόνου προπονητή μας». Ο σημαντικότερος λόγος φυσικά είναι ότι ο Σίλβα δεν προτίθεται να φύγει μεσούσης της σεζόν από τους «ερυθρόλευκους», με τις δύο πλευρές να είναι απόλυτα ικανοποιημένες με τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Επίσης, ο Πορτογάλος κόουτς θα συζητούσε το ενδεχόμενο να αφήσει τον Ολυμπιακό, μόνο αν έρχονταν για εκείνον μία σούπερ πρόταση το καλοκαίρι, από ομάδα που δεν θα είχε αντίρρηση ούτε η διοίκηση του συλλόγου, κα η Πόρτο δεν είναι μία τέτοια ομάδα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ρήτρα αποδέσμευσης του Σίλβα είναι μεταξύ των 700 χιλιάδων και του 1 εκατ. ευρώ, οπότε το ποσό δεν αποτελεί εμπόδιο για μία «Πόρτο» να του χτυπήσει την πόρτο, αλλά εκείνος αυτή τη στιγμή είναι προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του στον Ολυμπιακό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα λένε για πενήντα χρόνια!!


Θα λένε για πενήντα χρόνια

Τη δυνατότητα να γράψει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού έχει απόψε ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος έχει μπροστά του και την πρόκληση της διάκρισης στο Europa League.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα έχει απόψε την ευκαιρία να πετύχει ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ, καθώς αν οι “ερυθρόλευκοι” ξεπεράσουν το εμπόδιο του Λεβαδειακού, θα πετύχουν τη 17η νίκη τους σε ισάριθμα ματς.

Οπότε πάει...περίπατο το ρεκόρ της ομάδας του Τροντ Σόλιντ με τις 16 συνεχόμενες νίκες και ο Πορτογάλος ξεπερνά τον Νορβηγό με αυτή την επίδοση.

Μια ματιά όμως σε αυτά που έχει ήδη πετύχει και αυτά που μπορεί να κάνει στη συνέχεια η ομάδα του Σίλβα, αποδεικνύει πως ο πρώην κόουτς της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, έχει τη δυνατότητα να γράψει το όνομα του με “χρυσά” γράμματα στην ιστορία των Πειραιωτών.

Να μιλούν δηλαδή οι οπαδοί του Ολυμπιακού για τον Πορτογάλο τα επόμενα πενήντα χρόνια και οι επιδόσεις της φετινής ομάδας ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για το σύλλογο και τον κόσμο του.

1.Έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι, που κράτησε μισό αιώνα, με τις έντεκα συνεχόμενες νίκες. Ο Ολυμπιακός μετρά ήδη 16 συνεχόμενες και συνεχίζει.

2.Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν όπως προαναφέραμε τη δυνατότητα να σπάσουν σήμερα και το ρεκόρ της ομάδας του Σόλιντ.

3.Η εκτός έδρας νίκη των πρωταθλητών επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο με το εντυπωσιακό 3-2, είναι από τις νίκες που σίγουρα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, ειδικά όταν θα επιζητούν την υπέρβαση οι “ερυθρόλευκοι”. Ποιος ξέρει, στο φινάλε της φετινής σεζόν μπορεί να λέει κάποιος “ο Ολυμπιακός κέρδισε την πρωταθλήτρια Αγγλίας στην έδρα της”. Γιατί δεν είναι και απίθανο να κατακτήσουν οι Λονδρέζοι φέτος τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

4.Η ομάδα του λιμανιού συνεχίζει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και σ' ενάμιση μήνα θα κοντραριστεί με την Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και φυσικά με μια καλή κλήρωση θα έχει και μεγαλύτερες βλέψεις, με μια ενδεχόμενη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

5.Ο Ολυμπιακός έχει (μέχρι στιγμής) μόνο νίκες στο πρωτάθλημα και όλοι πλέον στου Ρέντη συζητούν “φωναχτά” πως στόχος των Πειραιωτών θα πρέπει να είναι η κατάκτηση του τίτλου χωρίς ήττα. Κάποιοι κάνουν λόγο για τριάντα νίκες...

6.Οι “ερυθρόλευκοι” είναι επί της ουσίας στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά τη νίκη με 4-1 στα Χανιά και στο λιμάνι επιθυμούν την κατάκτηση και του Κυπέλλου.

Φανταστείτε λοιπόν τον Ολυμπιακό να έχει κάνει νταμπλ, να έχει πάρει το πρωτάθλημα αήττητος, να έχει φτάσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και να έχει πετύχει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, όπως αυτή εναντίον της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άγαλμα θα κάνουν οι “ερυθρόλευκοι” στον Πορτογάλο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χτύπησε» με το… καλημέρα ο Χάρα!! (video)


«Χτύπησε» με το… καλημέρα ο Χάρα (video)

Δυνατό ξεκίνημα έκανε στο Κλαουσούρα του πρωταθλήματος του Μεξικό ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Φράνκο Χάρα, καθώς πέτυχε ωραίο γκολ στο πρώτο ματς.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, Τιχουάνα-Πατσούκα, για την πρώτη αγωνιστική του Κλαουσούρα στο πρωτάθλημα του Μεξικού, ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Φράνκο Χάρα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20’ με τον Γκουζμάν και ο Αργεντινός επιθετικός που αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, ισοφάρισε στο 43ο λεπτό.

Δείτε πως…






Εδώ το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης...






*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ της εφορίας στον Κυργιάκο!!


Πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ της εφορίας στον Κυργιάκο!

Χοντρό «μπλέξιμο» για τον Σωτήρη Κυργιάκο καθώς η εφορία του επέβαλε πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ για αδήλωτες αμοιβές από εποχή Ρέιντζερς. Η ευθύνη στην ομάδα, ισχυρίζεται η πλευρά του παλαίμαχου άσου.

«Μπελάς» και μάλιστα σοβαρός για τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Σύμφωνα με τη «Real News», η εφορία ζητά από τον παλαίμαχο αμυντικό ποσό ύψους 1.7 εκατ. ευρώ, για αδήλωτες αμοιβές απ' την εποχή που αγωνιζόταν στην Ρέιντζερς (2005-2006)!

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του άλλοτε παίκτη των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, φάνηκε πως δεν ήταν δηλωμένα και φορολογημένα τα χρήματα που έλαβε κατά την παρουσία του στη Σκωτία.

Η πλευρά του παίκτη -που ήδη έχει προσλάβει δικηγόρους και οι οποίοι θα καταθέσουν υπόμνημα στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου- ισχυρίζεται πως η ευθύνη για το «μπάχαλο» ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ρέιντζερς.

Κι αυτό γιατί φέρεται να μην δήλωνε το ακριβές ποσό που έδινε στους ποδοσφαιριστές της κι ως εκ τούτου ήταν δυσανάλογα τα εμβάσματα που εμφανίζονταν στους λογαριασμούς τους σε σχέση με τα χρήματα που έμπαιναν πραγματικά στην τσέπη τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Who needs Blake?


Who needs Blake?

Όγδοη σερί νίκη για τους Κλίπερς, 97-83 τους Χόρνετς, παίζοντας για έβδομο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς τον τραυματία Μπλέικ Γκρίφιν. Κορυφαίος ο Κρις Πολ.

Ποιος θα το περίμενε πως οι Κλίπερς θα τα κατάφερναν τόσο καλά χωρίς τον Μπλέικ Γκρίφιν. Ο σούπερ σταρ της ομάδας του LA ήταν για έβδομο σερί παιχνίδι εκτός λόγω τραυματισμού, ωστόσο οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς έφτασαν σε όγδοη διαδοχική νίκη, 97-83 απέναντι στους Χόρνετς.

Ο Κρις Πολ είχε 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ο Τζαμάλ Κρόφορντ και ο Τζέι Τζέι Ρέντικ πρόσθεσαν 19 και 17 πόντους αντίστοιχα, και ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν σκέπασε τα καλάθια με 11 πόντους, 19 ριμπάουντ και 4 τάπες.

Ο Τζέρεμι Λιν είχε 26 πόντους για τη Σάρλοτ, που μετρά πλέον έξι σερί εκτός έδρας ήττες.

Δωδεκάλεπτα: 27-18, 43-46, 70-64, 97-83.
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέτη καταστροφή για Φαλκάο...!!


Σκέτη καταστροφή για Φαλκάο...

Εφιαλτικά εξελίσσεται και η φετινή χρονιά για τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Έχοντας να παίξει απ' τον Οκτώβριο, ο Κολομβιανός φορ αναμένεται να επιστρέψει στη δράση τον... Μάρτη!

Πόσο κρίμα... Απ' το κακό στο χειρότερο πάει η καριέρα του Ρανταμέλ Φαλκάο. Πέρσι πέρασε και δεν ακούμπησε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (26 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, 14 ως βασικός, 4 γκολ), φέτος στη Τσέλσι είναι σχεδόν μόνιμα τραυματίας...

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν στις 31 Οκτωβρίου στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μονακό (όπου ανήκουν τα δικαιώματα του παίκτη), θα αργήσουμε να τον ξαναδούμε!

Πιο συγκεκριμένα ο Βαντίμ Βασίλιεφ δήλωσε πως ο «τίγρης» θα 'ναι στα πιτς για ακόμη οκτώ εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως -εφόσον επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του- θα δούμε τον 29χρονο πια φορ στη δράση από τον Μάρτιο... Φέτος μετρά εννιά εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου στις οκτώ έχει έρθει από τον πάγκο με ένα γκολ.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Λι ο Αρκαδικός!!


Παίρνει Λι ο Αρκαδικός

Με τον Τζόναθαν Λι ενισχύεται ο Αρκαδικός στη θέση των γκαρντ. Το προφίλ του 25χρονου Αμερικανού. Κινείται και για ψηλό η ομάδα της Τρίπολης.

Ο Αρκαδικός φορτσάρει για την ενίσχυσή του εν όψει του δεύτερου γύρου στην Basket League και φέρνει τον Τζόναθαν Λι. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ (1,88μ.) θα πάρει τη θέση του Άντονι Άιρλαντ.

Ο Λι έπαιξε την περασμένη περίοδο στη Λιθουανία με τη φανέλα της Σιαουλιάι έχοντας 10,5 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 1,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αναζητεί κι έναν ψηλό για να καλύψει το κενό του Φώτη Λαμπρόπουλου, ο οποίος πήγε στον Απόλλωνα Πατρών.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει και Σίμιτς ο Παναθηναϊκός!!


Βλέπει και Σίμιτς ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έχει κλεισμένο τον Αντέι για στόπερ, αλλά πέραν του Ερτό, τσεκάρει και τον Σίμιτς από τη Μίλαν. «Κόπηκε» ο Σίλντενφελντ. Στασιμότητα για Εβαντζελίστα, «παράθυρο» για Μαυρία.

Ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση ενός στόπερ, που θα πλαισιώσει τους υπάρχοντες (Ταυλαρίδη, Τελάντερ, Κουτρουμπή) μετά τον τραυματισμό του Σέρχιο Σάντσεθ, που θα μείνει περίπου τρεις μήνες εκτός δράσης. Ο Αντρέα Στραματσόνι «έκοψε» από τη λίστα τον Γκόρντον Σίλντενφελντ και έχει στραφεί στην ιταλική αγορά αναζητώντας την καλύτερη δυνατή επιλογή, χωρίς βιασύνη.

Οι «πράσινοι» φέρονται να έχουν κλεισμένο και σταντ μπάι τον Λούκα Αντέι, τον 23χρονο άσο της Σασουόλο που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα «θέλω» του Ιταλού προπονητή. Όμως δεν προχωρούν ακόμη στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, καθώς εξετάζουν κάποιες καλύτερες-κατά τον «Στράμα»-περιπτώσεις. Η πρώτη και δυσκολότερη είναι του Τομάς Ερτό, τον οποίο, ωστόσο, η Ουντινέζε έχει ξεκαθαρίσει πως παραχωρεί μόνο με πώληση κι όχι δανεικό. Η άλλη επιλογή είναι, σύμφωνα με την «Πράσινη», ο Στέφαν Σίμιτς. Πρόκειται για έναν 20χρονο πανύψηλο σέντερ μπακ (1,89μ.), από την Τσεχία, που ανήκει στη Μίλαν αλλά έχει παίξει μόνο στην ομάδα Νέων των «ροσονέρι». Πέρσι ήταν δανεικός στη Βαρέζε και έγραψε 20 συμμετοχές στη Serie B.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Λούκας Εβαντζελίστα, μοιάζει να έχει «παγώσει», αφού παραμένει η διαφωνία με την Ουντινέζε για τη διάρκεια του δανεισμού του. Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Βραζιλιάνο για ενάμιση χρόνο (όπως απέκτησε και τον Μαμούτε από τη Γκρέμιο), ενώ οι Ιταλοί τον δίνουν μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν. Το θέμα, πάντως, δεν έχει κλείσει και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Ο Παναθηναϊκός, μετά τους Μπουμάλ, Μέστο, Βλαχοδήμο, Μαμούτε, τον στόπερ και ίσως τον Εβαντζελίστα, υπάρχει περίπτωση να κάνει και έβδομη προσθήκη μόνο αν ο Χάρης Μαυρίας μείνει ελεύθερος από τη Σάντερλαντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται πρόταση από το Κατάρ για τον Αυλωνίτη!!


Έρχεται πρόταση από το Κατάρ για τον Αυλωνίτη

Άκρως δελεαστική πρόταση, με πολύ υψηλές απολαβές, φημολογείται πως ετοιμάζει ομάδα από το Κατάρ στον Τάσο Αυλωνίτη.

Ο Τάσος Αυλωνίτης δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις πρώτες επιλογές του Μάρκο Σίλβα όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας του Ολυμπιακού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο 26χρονος στόπερ δεν αρέσει σε ομάδες εκτός Ελλάδας. Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, γραφείο μάνατζερ φέρεται να ετοιμάζει πρόταση στον Έλληνα αμυντικό για να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο συγκεκριμένος σύλλογος θα κάνει μία άκρως δελεαστική πρόταση στον ποδοσφαιριστή, η οποία θα αφορά συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ!
*Πηγή: sport-fm.gr*

O 12χρονος «Βαλντεράμα» της Μπάρτσα που τρελαίνει την Ευρώπη! (video)


O 12χρονος «Βαλντεράμα» της Μπάρτσα που τρελαίνει την Ευρώπη! (video)

Ο Τσάβι Σίμονς κάνει θαύματα με τη μπάλα στα πόδια του. Δείτε το 12χρονο αστέρα της Μασία να μαγεύει...

«Δημιούργημα» της Μπαρτσελόνα. Τον έχει βάλει στο «μάτι» της όμως η Τσέλσι. Και ήδη έχει κάνει τις ενέργειες για να τον κάνει δικό της.

Ο Τσάβι Σίμονς είναι μόλις δώδεκα ετών και έχει καταφέρει όμως κιόλας να στρέψει επάνω του την προσοχή. Θα μπορούσε να το έχει κάνει με τα μαλλιά του καθώς φέρνει στον Κάρλος Βαλντεράμα. Ωστόσο το έχει περισσότερό λόγω των ικανοτήτων του στον αγωνιστικό χώρο.

inner

Είναι ο αρχηγός της Κ12 της Μπαρτσελόνα και από τα ισπανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζεται ως ό,τι πιο ταλαντούχο έχει αυτή την στιγμή να επιδείξει η «Μασία».

«Έχουμε μιλήσει ήδη με την Τσέλσι και μας προσφέρει ένα εξαιρετικό ποσό», τονίζει ο πατέρας του νεαρού, παλιός ποδοσφαιριστής, Ρετζίλιο Σίμονς, ο οποίος παραδέχεται ότι τον έχουν προσεγγίσει πάρα πολλοί ατζέντηδες, και συνεχίζει:

«Η Μπαρτσελόνα είναι μια τεράστια ομάδα. Και ακόμη και εάν έχει πίεση πια γνωρίζει πολύ καλά πως να το χειριστεί. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα», καταλήγει.

Δείτε όμως τον μικρό επί τω έργω για να διαπιστώσετε γιατί όλος αυτός ο... πανικός με αυτόν.

 
 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*