Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Λυκογιάννης: «Έχει ανέβει επίπεδο ο Άρης»


Λυκογιάννης: «Έχει ανέβει επίπεδο ο Άρης»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Άρης Λυκογιάννης μετά τη νίκη του Κολοσσού επί του Άρη, με τον προπονητή των Ροδιτών να την αφιερώνει στη μνήμη του πρώην προέδρου του Σπόρτινγκ, Βασίλη Σακόπουλου.

Εμφανώς χαρούμενος ήταν ο Άρης Λυκογιάννης μετά τη νίκη του Κολοσσού επί του Άρη, με τον προπονητή των Ροδιτών να την αφιερώνει στη μνήμη του πρώην προέδρου του Σπόρτινγκ, Βασίλη Σακόπουλου.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως με την έλευση του Νίκου Λάσκαρη οι «κίτρινοι» έχουν ανέβει επίπεδο και τους κατατάσσει μετά τους δύο «αιώνιους».

«Είναι μία τεράστια νίκη για την ομάδα μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες. Είναι τεράστια λόγω του μεγέθους του αντιπάλου. Μετά την έλευση του Λάσκαρη ο Άρης έχει αλλάξει επίπεδο και δικαίως βρίσκεται ψηλά. Ο Πρίφτης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και δείχνουν τα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά τους δύο μεγάλους είναι με διαφορά η καλύτερη ελληνική ομάδα. Είχα ιδιαίτερη πίεση για δύο λόγους αυτή την εβδομάδα. Πρώτον γιατί ήθελα τη νίκη και στη συνέχεια γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να την αφιερώσω σε έναν άνθρωπο με τον οποίο τα τελευταία 15 χρόνια με συνέδεσαν πάρα πολλά γιατί έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτά που έχω κάνει. Από την Τρίτη το βράδυ ο Βασίλης Σακόπουλος δεν είναι μαζί μας και έτσι η νίκη αφιερώνεται στη μνήμη του. Καλή συνέχεια στον Δημήτρη σε Ελλάδα και Ευρώπη», δήλωσε αρχικά Άρης Λυκογιάννης.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον πρώτο γύρο του Κολοσσού: «Είμαστε ακριβώς στον ίδιο αριθμό νικών που είχαμε και πέρυσι στο συγκεκριμένο σημείο. Δεδομένου ότι ρίξαμε το μπάτζετ φέτος και έφυγαν παίκτες με αξία, ενώ έχουμε χάσει ματς στην τελευταία επίθεση. Ναι, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Όμως, το πρωτάθλημα αυτό είναι ιδιαίτερο και θα γίνουν ανατροπές, γι’ αυτό δεν θα εφησυχάσουμε. Όπως αρχίσαμε, έτσι και να τελειώσουμε».

Για την εμφάνιση του Σαλούστρου: «Πάντα πιστεύω στις ομάδες και όχι στους παίκτες. Ο Χρήστος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι σήμερα. Η καλή απόδοσή του έξω από τα 6,75μ. σήμερα μπορεί να ξενίζει κάποιους, αλλά εμείς που τον βλέπουμε κάθε μέρα στην προπόνηση ξέρουμε πόσο δουλεύει σε αυτό το κομμάτι. Αισθάνεται καλά, έχει βρει ψυχολογία και ρόλο. Αλλά νομίζω ότι η ομαδική δουλειά φέρνει τις νίκες και καλό θα είναι να υπάρχει διαφορετικός πρωταγωνιστής σε κάθε ματς».

Ο Κέλβιν Λιούις, από τη μεριά του, ανέφερε: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί είδαμε από τα βίντεο ότι ο Άρης είναι μία ομάδα υψηλού επίπεδου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, έχουμε διαπιστώσει ότι στα παιχνίδια που είναι κοντά το σκορ δεν έχουμε σωστή αντίδραση στις λεπτομέρειες και τα χάσαμε. Όμως, σήμερα δείξαμε συγκέντρωση στις λεπτομέρειες και το πήραμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: