Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Πογιέτ: «Δεν θα πάρουμε τον Ενζόγκμπια»


Πογιέτ: «Δεν θα πάρουμε τον Ενζόγκμπια»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ «έκαψε» την περίπτωση του Τσαρλς Ενζόγκμπια (την οποία ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι "παίζει"), αναφέροντας πως ο εξτρέμ της Άστον Βίλα δεν έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει.

Με συνοπτικές διαδικασίες τελείωσε το θέμα Ενζόγκμπια για την ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Παρόλο που σε δηλώσεις του προ ημερών είχε παραδεχθεί ότι ο Γάλλος ήταν μεταγραφικός στόχος της "Ένωσης", ο Ουρουγουανός σημείωσε σήμερα ότι απασχόλησε... τυχαία την ομάδα και ότι δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει.

Πέραν αυτού σημείωσε ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση στα μετόπισθεν και ότι αν δεν αποχωρήσει κάποιος στόπερ (όπως για παράδειγμα ο Άρθο) δεν θα χρειαστεί άλλον αμυντικό.


Αναλυτικά όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογιέτ

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα… περίπλοκο παιχνίδι. Δεν είμαι γενικά φαν της στατιστικής, όμως ξέραμε ότι η Ξάνθη παίζει πολύ κλειστά, οπότε γνωρίζαμε ότι αν δεν καταφέρναμε να βάλουμε δύο γκολ, θα ήταν δύσκολα για μας. Τα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Δεν θα ήθελα βέβαια να υποφέρουμε τόσο στο τέλος, όμως καλύτερα έτσι, από το να παίζουμε όμορφα και να μην παίρνουμε βαθμό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Για την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ;
«Δεν είχα ζητήσει κάτι τέτοιο. Είχα την ίδια αίσθηση μαζί σας γι’ αυτό κάναμε τις αλλαγές. Μερικές φορές μπορούμε να περιμένουμε, ώστε να αντιδράσουν οι παίκτες που είναι μέσα. Όμως επειδή δεν βλέπαμε αντίδραση από τους παίκτες, τότε πήραμε την απόφαση να κάνουμε τις αλλαγές. Η Ξάνθη μας πίεσε να κάνουμε τις αλλαγές… Πριν γίνουν οι αλλαγές και οι δυο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά, θα μπορούσαν και οι δυο ομάδες να σκοράρουν. Δεν μου αρέσει το ρίσκο, γι αυτό και έκανα τις αλλαγές».

Γιατί δεν μπορούσαν να κρατήσουν οι παίκτες του τη μπάλα μετά τις αλλαγές;
«Θα συμφωνήσω! Εμείς στην πράξη έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στο 4-3-3. Το 3-5-2 το έχουμε δουλέψει σε μία προπόνηση και για πέντε λεπτά. Η ευθύνη είναι δική μου».

Για τη διαιτησία;
«Μου αρέσει να ζω και να παίζω το παιχνίδι... Εγω προσωπικά, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, στις προπονήσεις δεν κάνω ποτέ τον διαιτητή. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Οπότε, για παράδειγμα στη συζήτηση που είχα με τον διαιτητή ήταν εξαιρετική. Σε τέλεια αγγλικά, ο ένας σεβάστηκε τον άλλο και τέλος».

Γιατί δεν ξεκίνησε ο Κολοβέτσιος; Κι αν η ΑΕΚ θέλει στόπερ;
«Προσπαθώ να υπάρχει ισορροπία στα στόπερ. Εμένα ο στόχος μου είναι στο τέλος της περιόδου οι αμυντικοί να είναι σε αυτή την κατάσταση, ώστε όποιος και να παίξει να μπορούν να βοηθήσουν το ίδιο. Θα ήθελα να προσθέσω ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι Κυπέλλου το κερδίσαμε λόγω της άμυνας: λόγω του Μπακάκη, του Σοϊλέδη, του Λαμπρόπουλου και του Κολοβέτσιου. Και τα μπακ θα έπρεπε να έχουν χρόνο συμμετοχής απ’ ότι έχουν ως τώρα. Είναι καλή αυτή η κατάσταση για μένα, όχι όμως για τους παίκτες, γιατί κάποιος πρέπει να μένει απ’ έξω. Θέλω να είμαστε έτοιμοι για το τέλος. Αν δεν φύγει κάποιος αμυντικός, δεν θα χρειαστώ άλλους αμυντικούς.

Γιατί καθυστερούν οι μεταγραφές;
«Ποδόσφαιρο! Θα ήθελα να γίνουν οι μεταγραφές νωρίτερα! Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλω όσο νωρίτερα γίνεται κάποιον νέο παίκτη, αλλά δεν είναι πάντα αυτό εφικτό. Για τον Ενζόγκμπια είναι δύσκολο. Στην ουσία όχι. Εξαρτάται από πολλά πράγματα αυτή η μεταγραφή. Ψάχνουμε έναν διαφορετικό παίκτη. Είχαμε την πιθανότητα, όλοι ενθουσιαστήκαμε, αλλά ψάχνουμε διαφορετικά πράγματα. Μερικές φορές ψάχνεις έναν παίκτη, μετά μπορεί να προκύψει κάποιος άλλος. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους. Δε σημαίνει ότι ψάχνουμε τον... Μέσι. Ξέρουμε ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Αυτό που συνέβη με τον Ενζόγκμπια συνέβη τυχαία... Δεν ψάχνουμε τέτοιο παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ήρθε όμως στο προσκήνιο και έπρεπε να... τετραγωνίσουμε τη λογική μας. Αν πούμε ακριβώς τα χαρακτηριστικά του παίκτη που ψάχνουμε τότε θα ανέβει η τιμή του πάρα πολύ»

Αν η ΑΕΚ ψάχνει στην αγορά της Αγγλίας;
«Ψάχνουμε παντού. Όχι μόνο στην Αγγλία. Και στην Ελλάδα επίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: