Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΕΚ… πειθάρχησε στο τέλος!!


Η ΑΕΚ… πειθάρχησε στο τέλος

Σε ένα ματς που επισκιάστηκε από το θερμό επεισόδιο Ζντοβτς-Κούπερ, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 78-74 επί του σκληροτράχηλου Αρκαδικού στην Τρίπολη κι έκλεισε τον πρώτο γύρο τρίτη.

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η ΑΕΚ από την Τρίπολη απέναντι στον μαχητικό Αρκαδικό και η νίκη της (74-78) σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη από τον Κολοσσό στη Ρόδο τη φέρνει στο φινάλε του πρώτου γύρου μόνη τρίτη στην Basket League.

Η «Ένωση» στερήθηκε τον απείθαρχο Κούπερ, που έμεινε στα αποδυτήρια στα τελευταία 24 λεπτά λόγω φραστικού επεισοδίου με τον Γιούρε Ζντοβτς, αλλά έπαιξε πειθαρχημένη άμυνα όταν έπρεπε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αγκώνα υπογράφοντας με 20 πόντους τη νίκη. Πολύτιμοι και οι Μαυροειδής και Σάκοτα για τους νικητές, Βαν Όστρουμ και Καββαδάς πάλεψαν περισσότερο για τους Αρκάδες.

inner

Το ματς

Το καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ, με τη βοήθεια 150 φίλων της, δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε. Τροφοδοτώντας τον Μαυροειδή διαρκώς οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση (11-16) και έφτασαν ακόμη και στο +9 (17-26) με τρίποντο του Καλαμπόκη στα τέλη της πρώτης περιόδου. Το rotation του Ζντοβτς-λόγω και κάποιων ενοχλήσεων στον αγκώνα του Μαυροκεφαλίδη-και η μεγάλη βελτίωση στην άμυνα του Αρκαδικού άλλαξαν άρδην την εικόνα της αναμέτρησης στη δεύτερη περίοδο. Το τρίποντο του Κοψαύτη χάρισε στους γηπεδούχους το προβάδισμα (31-29), ενώ το «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Ζντοβτς και Κούπερ, με τον Αμερικανό να παίρνει εντολή να φύγει από τα αποδυτήρια, αναστάτωσε ακόμη περισσότερο την «Ένωση». Η ομάδα της Τρίπολης πήρε διαφορά ακόμη και πέντε πόντων, αλλά χάρη στα σουτ του Σάκοτα οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν κοντά ως το τέλος του πρώτου μέρους (41-40).

inner

Ο Μαυροκεφαλίδης «ενεργοποιήθηκε» (σε αντίθεση με τον Κούπερ που παρέμεινε στα αποδυτήρια) στο τρίτο δεκάλεπτο και με τέσσερα διαδοχικά τρίποντα, τα δύο δικά του, η ΑΕΚ ανέκτησε την πρωτοπορία (46-52). Το τρίτο φάουλ του Καββαδά και η πιο επιθετική άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αρκετή για να ξεφύγουν με οκτώ (50-58), ενώ το τρίποντο του Καλαμπόκη εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο (55-65). Η ζώνη του Γιάννη Καστρίτη έβαλε δύσκολα στην «Ένωση» και βοήθησε τον Αρκαδικό να επιστρέψει στο ματς με ένα 7-0 (62-65) και να πλησιάσει στον πόντο (66-67) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος, αλλά και στα 38’’ (68-69). Το ανόητο αντιαθλητικό φάουλ του Μπράουν στον Μαυροκεφαλίδη αξιοποιήθηκε κατά το ήμισυ από τις βολές του τελευταίου και του Παπαντωνίου (68-71). Ο Αρκαδικός κατέφυγε στην έσχατη λύση των φάουλ, αλλά όταν ο εύστοχος μέχρι τότε Μαυροκεφαλίδης αστόχησε οι γηπεδούχοι έχασαν το ριμπάουντ και την τελευταία ελπίδα για τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 20-26, 41-40, 50-58, 74-78.

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Καββαδάς 16, Βαν Όστρουμ 21, Κοψαύτης 5, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 3, Μπράουν 8, Νούτινεν 12, Καλλινικίδης 6, Τζουγαράκης 3.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Κούπερ 4, Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 13, Χέρστον 5, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 20, Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 8, Μαυροειδής 13.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μπήτης, Γεωργιάδης.

*Πριν τον αγώνα ο Αρκαδικός τίμησε τον Νίκο Χατζή (που συνέβαλε στην άνοδο της ομάδας) για την προσφορά του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: