Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εξελίξεις στην «πυραμίδα»


Εξελίξεις στην «πυραμίδα»

Καταθέσεις οκτώ προσώπων-«κλειδιά» για την περίφημη υπόθεση της διαιτητικής πυραμίδας και σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Ανάμεσά τους και ο Θανάσης Γιάχος.

Φως σε μια υπόθεση που έχει κινήσει πολλές υποψίες για το πώς λειτουργεί η ελληνική διαιτησία θα ρίξει η δικαιοσύνη το προσεχές διάστημα. Συνολικά αναμένεται να καταθέσουν οκτώ άτομα, που φέρονται να γνωρίζουν πώς λειτουργούσε η εταιρία-φάντασμα που μάζευε λεφτά από τους διαιτητές, ενώ είναι άγνωστο αν τα έσοδά της έχουν δηλωθεί στην εφορία.

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, θα διερευνήσει την υπόθεση για πιθανά αδικήματα εκβίασης και απάτης, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι μέσω της πυραμίδας ορισμένοι διαιτητές είχαν ευνοϊκή μεταχείριση στους ορισμούς και προόδευαν στην καριέρα τους σε αντίθεση με όσους δεν ανήκαν στην «πυραμίδα».

Μεταξύ των οκτώ που θα καταθέσουν είναι και ο Θανάσης Γιάχος, που έχει έρθει σε ρήξη με την ΕΠΟ. Ο διαιτητής από τη Χίο έχασε το σήμα της FIFA επί των ημερών Γκιρτζίκη, ενώ είδε τη βαθμολογία του για τον αγώνα ΑΕΚ-Παναιτωλικός να μειώνεται από 8,4 σε 7,9 και γι’ αυτό έστειλε σχετική επιστολή η ΕΠΣ Χίου στον Γιώργο Γκιρτζίκη ζητώντας εξηγήσεις. Η έκθεση αυτή εξάλλου είναι και η μοναδική σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο που επεστράφη σε παρατηρητή διαιτησίας και αν η ΕΠΟ δεν απαντήσει με επιχειρήματα, δεν αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει μέχρι και στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: