Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ο ποδοσφαιριστής που ήταν νεκρός για 78’ και αναστήθηκε!!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ο ποδοσφαιριστής που ήταν νεκρός για 78’ και αναστήθηκε!

Ο Φαμπρίς Μουάμπα με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει την στιγμή που κατέρρευσε στο γήπεδο.

«Επέστρεψα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο σημείο που λιποθύμησα. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Μία πολύ δύσκολη στιγμή γιατί σε αυτό το σημείο σταμάτησαν όλα τα όνειρα που έκανα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής»...

Ο Φαμπρίς Μουάμπα που για 78 λεπτά ήταν κλινικά νεκρός περιγράφει με αυτό τον συγκλονιστικό τρόπο την στιγμή που βρέθηκε και πάλι στο σημείο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», στο οποίο θα μπορούσε να έχει αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τρία χρόνια μετά από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στις 17 Μαρτίου 2012 στο παιχνίδι της Μπόλτον με την Τότεναμ περιγράφει ό,τι θυμάται από το περιστατικό αλλά και ό,τι του είπαν ότι ακολούθησε της πτώσης του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μουάμπα τονίζει επίσης το πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι στο γήπεδο υπήρχε φορητός απινιδωτής, αφού αυτός ήταν που το έσωσε τη ζωή. Κάθε γήπεδο θα πρέπει να έχει έναν, όπως λέει.



Διαβάστε την συγκλονιστική περιγραφή του Μουάμπα που ήταν «κλινικά νεκρός» για 78 λεπτά!!!

«Ήταν το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα μου. Τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Θυμάμαι πως έχασα μια ευκαιρία. Όταν επέστρεφα στη θέση μου χωρίς να είναι κάποιος γύρω μου, ξαφνικά ένιωσα ζαλάδα. Και λιποθύμησα. Δεν ένιωσα πόνο, τίποτα που θα μπορούσε να με είχε προβληματίσει. Απλώς συνέβη. Δεν θυμάμαι τι έγινε μετά. Αργότερα έμαθα ότι η καρδιά μου είχε σταματήσει για 78 λεπτά.

Ήμουν αρκετά τυχερός που έλαβα άμεσα ιατρική βοήθεια. Ήταν σημαντικό που υπήρχε ένας απινιδωτής. Αυτό μου έσωσε τη ζωή. Μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον αγωνιστικό χώρο, με τους οπαδούς της Τότεναμ να φωνάζουν το όνομά μου. Επίσης που έκαναν και προσπάθειες να με επαναφέρουν.

inner

Επίσης, ήμουν τυχερός γιατί ένας οπαδός που βρισκόταν στις κερκίδες ήταν καρδιολόγος και άμεσα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να με βοηθήσει. Με πήγαν στα αποδυτήρια που χρησιμοποίησαν άλλη μια φορά τον απινιδωτή. Με μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ήταν μια δύσκολη διαδρομή. Άλλα δώδεκα ηλεκτρικά σοκ μου έκαναν. Μεγάλος αριθμός για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Στο νοσοκομείο με πήγαν απευθείας στο χειρουργείο. Εκεί μου έκαναν και άλλα σοκ και ένα μπαλονάκι ενώ μου έδιναν και φάρμακα.

78 λεπτά μετά από τη στιγμή που είχε σταματήσει η καρδιά μου άρχισε και πάλι να λειτουργεί.

Επέστρεψα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο σημείο που λιποθύμησα. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Μία πολύ δύσκολη στιγμή γιατί σε αυτό το σημείο σταμάτησαν όλα τα όνειρα που έκανα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ωστόσο ευχαριστώ και πάλι τον Θεό που είναι εδώ και που μπορούσα να επιστρέψω. Επίσης, όλους τους ιατρούς, τους νοσοκόμους και νοσοκόμες που με βοήθησαν. Και φυσικά τον Φρανκ Πάτριτζ γιατί εάν δεν υπήρχε η εφεύρεσή του, ο φορητός απινιδωτής δεν θα ήμουν εδώ».


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: