Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται ο Σαμαράς!

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση της απόκτησης του Γιώργου Σαμαρά από την Αλ Χιλάλ.

Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται ο Σαμαράς

Ο διεθνής επιθετικός βρίσκεται από χθες στη Σαουδική Αραβία κι αφού διευθετήθηκε ένα θέμα με τη βίζα του αναμένεται από ώρα σε ώρα να επισημοποιήσει τη συμφωνία του με την αραβική ομάδα.

Αυτή προβλέπει τριετές συμβόλαιο με «βασιλικές» αποδοχές, που κάποιες φήμες αναφέρουν πως θα φτάσουν συνολικά τα 12 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Σαντάνα ο Ολυμπιακός!

Την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα πραγματοποιήσει ο Σαντάνα, αφού ο Περέιρα τον ξεκινά βασικό. Διαβάστε τις υπόλοιπες επιλογές του Πορτογάλου προπονητή.

Με Σαντάνα ο Ολυμπιακός
Με αλλαγές στην ενδεκάδα λόγω και του επερχόμενου ντέρμπι στην Τούμπα, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ατρόμητο.
Θέση βασικού για τον Σαντάνα, που θα είναι ο παρτενέρ του Αυλωνίτη στο κέντρο της άμυνας.

Η ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων»: Mέγερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι, Ντουρμάζ, Τσόρι, Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν θα στοιχήσει η απουσία του Ρονάλντο στη Ρεάλ»

Επικίνδυνη παραμένει η Ρεάλ, παρά την απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επιθετικός της Σεβίλλης, Ιάγκο Άσπας, πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

«Δεν θα στοιχήσει η απουσία του Ρονάλντο στη Ρεάλ»

«Η Ρεάλ έχει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Δεν νομίζω ότι θα της στοιχίσει τόσο η απουσία του Ρονάλντο. Είδαμε όλοι πως έπαιξαν ενάντια στη Σοσιεδάδ, σε ένα παιχνίδι που επίσης δεν είχαν τον Ρονάλντο. Θα είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, όμως όλες οι αναμετρήσεις έχουν τη δυσκολία τους. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε συγκεντρωμένοι», είπε ο 27χρονος Ισπανός, που στη συνέχεια επισήμανε ότι θα είναι δύσκολο να τερματίσει η ομάδα του τέταρτη τη φετινή σεζόν.

«Δεν θα είναι εύκολο να τερματίσουμε τέταρτοι, όμως πρέπει να απολαμβάνουμε το κάθε μας παιχνίδι. Θα τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς και θα δούμε που θα καταλήξουμε στο τέλος της χρονιάς», ήταν τα λόγια του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Κλάους, αλλά με Γλύκο!

Ο Κλάους Αθανασιάδης έμεινε λόγω σύσπασης στο δικέφαλο εκτός ενδεκάδας του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον ΟΦΗ (17:15) στο «Γεντί Κουλέ». Στο τέρμα ο Γλύκος αντί Ιτάνζ.

Χωρίς Κλάους, αλλά με Γλύκο
Εκπλήξεις από τον Άγγελο Αναστασιάδη στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον ΟΦΗ (17:15) στο «Γεντί Κουλέ».

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» επέλεξε τον Παναγιώτη Γλύκο αντί του Σαρλ Ιτάνζ για τη θέση του τερματοφύλακα, ενώ προληπτικά άφησε λόγω σύσπασης στο δικέφαλο εκτός ενδεκάδας τον Κλάους Αθανασιάδη τοποθετώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Έτσι, αναλυτικά, ο Γλύκος θα είναι γκολκίπερ, Σκόνδρας και Κωνσταντινίδης θα καλύψουν τα δύο άκρα της άμυνας, με τους Κόστα και Κατσικά να είναι τα δύο στόπερ. Μαντούρο, Γκολάσα και Νομπόα είναι οι τρεις του κέντρου, ενώ στην επίθεση Περέιρα και Μακ θα πλαισιώνουν τον Παπαδόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Σαλπιγγίδης και Τζιόλης, οι τιμωρημένοι Κάτσε και Ρατς, αλλά και ο Τζαβέλλας που είναι εκτός ομάδας μέχρι νεωτέρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έλαβε τα αποδεικτικά η Σούπερ Λίγκα!

Διαλύθηκε και η τελευταία αμφιβολία για την διεξαγωγή του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (17:15), αφού η Σούπερ Λίγκα έλαβε από τους Κρητικούς τα αποδεικτικά πληρωμής των Ζόρντι και Χόρχε Λόπεθ.

Έλαβε τα αποδεικτικά η Σούπερ Λίγκα
Η Σούπερ Λίγκα έλαβε εγκαίρως τα αποδεικτικά πληρωμής των Ζόρντι και Χόρχε Λόπεθ κι έτσι ο αγώνας του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά, με σέντρα στις 17:15 στο «Γεντί Κουλέ».

Το θέμα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα αφού το πρόβλημα επιλύθηκε σήμερα το πρωί, χάρη σε πρωτοβουλία των Μάνθου Πουλινάκη και Μιχάλη Λελεδάκη.

Ο πρώην πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ και το άλλοτε μέλος του ΔΣ, έβαλαν το χέρι στην τσέπη και πλήρωσαν το ποσό των 54.000 ευρώ που εκκρεμούσε προς τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. *Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ: «Δεν τηρεί τη συμφωνία ο Μαρινάκης»

Τη «συμφωνία κυρίων» που επιτεύχθηκε στις συζητήσεις τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι της Τούμπας θα αθετήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ, εφόσον τελικά ηγηθεί της αποστολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. 
Ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί να μην παραστούν οι πρόεδροι των δύο ομάδων στα παιχνίδια σε Φάληρο και Τούμπα, προκειμένου να μη δοθεί αφορμή για εντάσεις, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίζεται έτοιμος να ταξιδέψει στη συμπρωτεύουσα με την αποστολή του Ολυμπιακού  ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Από τον ΠΑΟΚ, δηλώνουν ενοχλημένοι από την αλλαγή στάσης του ισχυρού άνδρα των «ερυθρολεύκων», τονίζοντας ότι θα πρόκειται για «αθέτηση της συμφωνίας κυρίων» που επιτεύχθηκε στις συζητήσεις για τα μέτρα ασφαλείας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: «Η συμπεριφορά των 14χρονων προς παραδειγματισμό των ενήλικων»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσίευσε κείμενο - απάντηση στον τυφλό οπαδισμό, υπενθυμίζοντας όσα συνέβησαν στον περσινό τελικό του πρωταθλήματος Κ15 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, με τον νικητή να παρηγορεί τον ηττημένο και τον τελευταίο να συγχαίρει τον θριαμβευτή. 
Αναλυτικά το κείμενο από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
Η προβολή αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς τρόπους να… ξορκίσεις ένα κακό. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τέτοια.  Τον περασμένο Απρίλιο το paokfc.gr αποφάσισε να καλύψει ζωντανά τον τελικό του πρωταθλήματος Super League Κ15 που διεξήχθη στο Αγρίνιο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Η – με φυσικό ήχο – μετάδοση ήταν το καλύτερο μήνυμα κατά του τυφλού οπαδισμού.
Η αποκρουστική ηχητική υπόκρουση, ενδεικτική ανθρώπων χυδαίων, ανθρώπων απαίδευτων, που έβριζαν παιδιά 14 ετών επειδή φορούσαν τη φανέλα του αντιπάλου πέρασε σε όλη την Ελλάδα.  Το PAOK TV αναγκάστηκε να κλείσει τον ήχο, αλλά η φωνή πέρασε και ο υγιώς σκεπτόμενος κόσμος κατάλαβε πόσο σαθρά είναι χτισμένο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.
Στο γήπεδο, όμως, οι ποδοσφαριστές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού έδωσαν ένα ακόμα ισχυρότερο μήνυμα. Δίχως να παρασυρθούν από την ατμόσφαιρα επέδειξαν συμπεριφορά από την οποία θα έπρεπε να παραδειγματιστούν οι… ενήλικοι. Οι έμπλεες συναισθημάτων φωτογραφίες που δημοσίευε, άλλωστε, εκείνο το απόγευμα το paokfc.gr μαρτυρούσαν πολλά. Η συμπεριφορά των 14χρονων ποδοσφαιριστών ήταν, αντιθέτως, άψογη. Πόσω μάλλον μετά το τέλος του τελικού, όταν ο νικητής παρηγορούσε τον ηττημένο, όταν ο ηττημένος αγκάλιαζε για να συγχαρεί τον νικητή.
Οι φωτογραφίες αυτές οδήγησαν και σε ένα πολύ σημαντικό βραβείο. Ο ΠΣΑΠ τίμησε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων για τη στάση τους.  «Ηταν ο καλύτερος τρόπος να απαντήσουν σε μια μερίδα οπαδών που έβριζε χυδαία 14χρονους ποδοσφαιριστές και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για το πως αντιλαμβάνονται και πως θέλουν να είναι το ποδόσφαιρο», δηλώνει ο Αλέξης Τασούλης προπονητής της Κ15 πέρυσι, της Κ17 φέτος. Ετσι ακριβώς μίλησε και στην τελετή των βραβείων ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) παραλαμβάνοντας το βραβείο Fair Play για την άψογη συμπεριφορά των παικτών του στον τελικό της Κ15 την περασμένη σεζόν, τον πρώτο στην ιστορία της Super League για την συγκεκριμένη κατηγορία. Φυσικά, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία του και την αναγνώριση της ποιότητας αυτών των παιδιών.
Ο κ. Τασούλης είναι σαφής, μεστός και αδιαπραγμάτευτος σε ό,τι αφορά την φιλοσοφία ζωής που οφείλει μέσα από το ποδόσφαιρο να διδάξει στους αθλητές που εκπαιδεύει. «Σ’ αυτές τις ηλικίες το αποτέλεσμα και τα τρόπαια είναι επιθυμητά, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η εκπαίδευση των παιδιών, αγωνιστική και εξωαγωνιστική. Αυτό που θέλουμε στον ΠΑΟΚ εκτός από την παραγωγή άρτια καταρτισμένων ποδοσφαιριστών είναι να «μεγαλώσουμε» παιδιά χρήσιμα στην κοινωνία, σπουδαίους αυριανούς πολίτες. Γι’ αυτό αποτελεί σημαντικό για εμάς να γαλουχηθούν με τις αρχές και τις αξίες του «fair play» με σεβασμό σε συμπαίκτες, αντιπάλους, διαιτητές και φιλάθλους».
Και καταλήγει: «Φιλοδοξία μας είναι να αποτελούμε μια πρότυπη ποδοσφαιρική ελληνική σχολή με το δικό μας προσωπικό στυλ ποδοσφαίρου και φυσικά, χαρακτηριστικό μας να είναι η υποδειγματική συμπεριφορά των παικτών μας».
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τους ποδοσφαιριστές της Κ15 την περασμένη σεζόν, τους ποδοσφαιριστές στους οποίους ανήκει το βραβείο: Σιαμπάνης, Παπαθανασίου, Αλωπούδης, Δημητρίου, Αηδονίδης, Μίσκοβιτς, Νουκάρης, Κοντοθανάσης, Χατζηδίμπας, Μακούσης, Υφαντίδης, Μελετίδης, Τσέλα, Ευθυμιάδης, Ευθυμίου, Πανώρης, Πολύζος, Λαζαρίδης, Πεχλιβανίδης, Δημητρακόπουλος, Φιλιππίδης, Δραγάνης, Χατζηστραβός.
*Πηγή: gazzetta.gr*

H μεγαλύτερη συγκάλυψη ύποπτων αγώνων ever!!

O Δήμος Μπουλούκος εξηγεί γιατί αποτελεί παρωδία η πειθαρχική δίωξη σε Βέροια και Εργοτέλη για χειραγώγηση αγώνων καθώς το μόνο που προσφέρει, είναι η απόλυτη συγκάλυψη του παράνομου κυκλώματος!
Ξαφνικά το απόγευμα της Τρίτης, πληροφορηθήκαμε όλοι ότι είχε ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Παναγιώτη Καρρά στις ΠΑΕ Βέροια και Εργοτέλης, ως υπεύθυνες για πιθανή χειραγώγηση των αγώνων:  Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 (20/9/2014, 4η αγωνιστική) Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3 (18/10/2014, 7η αγωνιστική) ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1 (26/10/2014, 8η αγωνιστική) .
Είναι η πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2011 και την αποκάλυψη του σκανδάλου ων στημένων αγώνων, που ποδοσφαιρικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για συμμετοχή σε ύποπτα ματς. Η πρώτη ύποπτη κίνηση στην «φρέσκια» υπόθεση είναι η μη δημοσιοποίηση των πειθαρχικών διώξεων από την ΕΠΟ, κάτι που έγινε μόλις χθες, όταν μάθαμε ότι κλήθηκαν για απολογία από την Σούπερ Λίγκα.
Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στην υπόλοιπη διαδικασία, καθώς έχει τεράστιο ενδιαφέρον τι γίνεται από εδώ και πέρα. Oι πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν βάσει των σχετικών φακέλων που είχε αποστείλει η OYEΦΑ στην ΕΠΟ και στους οποίους χαρακτηριζόταν ύποπτη η στοιχηματική δραστηριότητα των συγκεκριμένων αγώνων, με τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να τονίζουν ότι Βέροια και Εργοτέλης έχασαν με ευρύ σκορ σε αυτά τα ματς χωρίς να προβάλλουν αντίσταση, προκειμένου να υπάρχει πιθανό όφελος από το παράνομο στοίχημα.
Αύριο Πέμπτη λοιπόν οι δύο ΠΑΕ θα παρουσιαστούν στην πειθαρχική επιτροπή και θα απολογηθούν. Είναι σίγουρο ότι θα δηλώσουν πλήρη άγνοια για το θέμα και θα τονίσουν ότι έχασαν από τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που δεν έχουν αντίπαλο στην κούρσα για τον τίτλο! Και φυσικά η πειθαρχική επιτροπή θα τις αθωώσει πανηγυρικά, καθώς δεν μπορεί να καταδικάσει καμία ομάδα, μόνο και μόνο με τις ενδείξεις του ραντάρ της ΟΥΕΦΑ. Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη χειροπιαστή απόδειξη, είτε καταγγελία, είτε μαρτυρία, καμία επιτροπή δεν μπορεί να βγάλει απόφαση για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα!
Αν δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν έχει ατράνταχτα στοιχεία, ποιο δικαστήριο ή ποια πειθαρχική επιτροπή μπορεί να καταδικάσει μόνο με ενδείξεις; Ετσι οι δύο ομάδες βγαίνουν καθαρές και πλέον καταρρίπτεται κάθε προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως και να υπάρχει πειθαρχική τιμωρία ομάδων εντός της Ελλάδας, που σχετίζονται με τους φακέλους που κατά καιρούς στέλνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με ύποπτα ματς. Μάλιστα για του λόγου το αληθές να υπενθυμίσω την πρόσφατη αθώωση του Ηρακλή Ψαχνών για ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, καθώς στην διαδικασία δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο!Ο
Ολη αυτή η υπόθεση λοιπόν, μόνο την κάθαρση δεν εξυπηρετεί, αντιθέτως θα αθωώνει και με τη βούλα, όσους τυχόν εμπλέκονται σε ύποπτη δραστηριότητα, ενώ θα αποτελεί και επιχείρημα για την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα, ότι καταπολεμούν την διαφθορά. 
Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, φυσικά και δεν εννοώ ότι Βέροια και Εργοτέλης κάθισαν και έχασαν για να κερδίσουν στο στοίχημα, καθώς και ο πλέον άσχετος με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αναγνωρίζει την διαφορά επιπέδου που έχουν από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, οι οποίοι να τονίσουμε ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία για τα συγκεκριμένα ματς
Αναφέρομαι ωστόσο στην διαδικασία που είναι σαθρή και διάτρητη και αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάθε ομάδα που ενδεχομένως να έχει πονηρά σχέδια. Με την συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία, ούτε αποκαλύπτεται τίποτα, αλλά γίνεται ακόμα πιο εύκολο και ανεμπόδιστο το έργο των παράνομων κυκλωμάτων να συνεχίσουν τα κόλπα τους στο θολό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Αλλο η πειθαρχική έρευνα, άλλο η δικαστική
Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά φυσικά τις πειθαρχικές ποινές και δεν έχει σχέση με την έρευνα της δικαιοσύνης για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα, που ξεκίνησε με την αποκάλυψη του σκανδάλου, το καλοκαίρι του 2011. Ωστόσο αμφιβάλλω έντονα, αν μπορούμε να περιμένουμε και κάτι από το ποινικό μέρος, καθώς κοντεύουν να περάσουν τέσσερα χρόνια, να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και οι κατηγορούμενοι που ξεπερνούν τους 100, να μην έχουν ακόμα παρουσιαστεί σε δίκη!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο «Sam» έφτασε στο Ριάντ! (pics)

Ο Γιώργος Σαμαράς έφτασε στη Σ. Αραβία και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους πρώτες του φωτογραφίες από το Ριάντ.
Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται πλέον ο Γιώργος Σαμαράς, προκειμένου να ολοκληρώσει την συμφωνία του με την Αλ Χιλάλ.
Ο διεθνής επιθετικός έφτασε στο Ριάντ την Τετάρτη το πρωί, όπως σας είχαμε ενημερώσει και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις πρώτες του φωτογραφίες...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Είναι ντέρμπι! Και με Κατσουράνη…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος προαναγγέλλει στο blog του στο gazzetta την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.
Εδώ και πολλά χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός παίζει με τον Ατρόμητο, είτε μέσα, είτε έξω, είναι σα να παίζει με τον Παναθηναϊκό η, τον ΠΑΟΚ!
Τιμητικό για τον Ολυμπιακό δεν είναι, αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα. Σκεφθείτε ότι την τελευταία εφταετία, οι πιο εύκολες νίκες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη επί του Ατρόμητου, ήταν δύο 2-0, με το δεύτερο γκολ στο ένα ματς να έρχεται στο 85’ και στο άλλο στο 93’!
Καλώς η, κακώς είναι ντέρμπι τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο, που έχει βρει ένα τρόπο και τον δυσκολεύει αφάνταστα τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι ο φετινός Ατρόμητος, που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με των προηγούμενων ετων, είδαμε ότι τον κέρδισε 1-0 στο Περιστέρι.
Έχει, βέβαια, ενδιαφέρον να προσέξουμε δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι ο Ατρόμητος φέτος εκτός έδρας έχασε απ΄ όλους τους μεγάλους: 0-2 από τον Παναθηναϊκό, 1-2 από τον ΠΑΟΚ, ακόμη κι από την ΑΕΚ, 0-3 στο κύπελλο. Μία καλύτερη ανάλυση, όμως, των αγώνων, μας λέει ότι το 0-1 στη Λεωφόρο έγινε με αυτογκόλ, το 0-1 στην Τούμπα έγινε με προσφορά του Τσέναμο και στο ΟΑΚΑ ο Ατρόμητος έπαιξε όλο το β΄ημίχρονο με 10 παίκτες.
Δεύτερον, ότι ο Ατρόμητος μέσα σε μία σεζόν δεν έχει μπορέσει να κάνει ποτέ στα τελευταία πρωταθλήματα δύο ζημιές στον Ολυμπιακό. Κι ο Ολυμπιακός φέτος έχει ήδη υποστεί μία ζημιά από τον Ατρόμητο. Δεν είναι κι εύκολο ο Ολυμπιακός να την πατήσει για δεύτερη φορά την ίδια σεζόν. Αν και σήμερα θέλει πολλή προσοχή, καθώς θα παίξει χωρίς τους βασικούς του στην άμυνα (Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Σιόβα).
Κλειδί ξεκάθαρα είναι το πρώτο γκολ.
Ο Ατρόμητος σκόραρε πρώτος σε 12 παιχνίδια του φέτος και τα αποτελέσματα του ήταν 8 νίκες και 4 ισοπαλίες. Άρα, καμία ομάδα δεν του έχει «γυρίσει» παιχνίδι, όταν αυτή βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κι αυτό πρέπει να το δουν καλά στον Ολυμπιακό. Ειδικά με τη διαπίστωση ότι στα 8 παιχνίδια στα οποία ο Ατρόμητος έχει φάει πρώτος γκολ, έχει 6 ήττες και 2 ισοπαλίες…
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να μπεις μπροστά στο σκορ με τον Ατρόμητο. Με τη διαφορά ότι είναι ομάδα που μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της, εξ ου και σε ξεκίνημα αγώνα έχει φάει μόλις ένα γκολ, ενώ έχει βάλει έξι-εφτά…Τα παιχνίδια του Ατρόμητου συνήθως «ανοίγουν» πολύ αργά μέσα στο ματς, στο φινάλε τους, εκεί όπου μπαίνουν και τα πιο πολλά γκολ. Και τρώει και βάζει τότε!
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Σα Πίντο, που και για λόγους πρεστίζ στην πατρίδα του θα θέλει να πάρει αποτέλεσμα από το συμπατριώτη του Περέϊρα, θα παίξει με όλους τους γρήγορους παίκτες του μπροστά (όχι με Παπάζογλου) και με όσους αμυντικούς μέσους έχει (όχι με τους επιθετικούς χαφ). Κλειστή άμυνα, δηλαδή, και στην κόντρα με πάσες Ούμπιντες και Δημούτσου σε Ναπολεόνι και Γεωργίου. Κι από εκεί και πέρα, να εκμεταλλευθεί τα στημένα με Φυτανίδη, Αγκουάζι και φυσικά τον Κατσουράνη, που για εμένα θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ζει και θα αναπνέει για να την «κάνει» στον Ολυμπιακό.
Καλός γκολκίπερ είναι αυτός ο Γκορμπούνοφ. Και μην ξεχνάμε ότι μετά τον Ολυμπιακό, την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα την έχει ο…Ατρόμητος.
Παρεμπιπτόντως, ωραία τα γράφει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο επίσημο σάϊτ του συλλόγου (http://www.paokfc.gr/news-el/20150204-se-peripeteies-alla-perifanos/) για το σημερινό της αντίπαλο, ΟΦΗ. Ο τίτλος είναι, «σε περιπέτειες, αλλά περήφανος».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η... αγγελία του Φερνάντες για προπονητή!!

Η ΚΠΡ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και ο πρόεδρος του συλλόγου, Τόνι Φερνάντες, με ανάρτησή του στο twitter, γνωστοποίησε όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει να έχει ο νέος τεχνικός, ώστε να προχωρήσει στην πρόσληψή του.
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αγγελία. Ίσως και να είναι.
Ο Τόνι Φερνάντες, «χτύπησε» για ακόμα μία φορά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αναρτώντας όλα τα «θέλω» του που πρέπει να έχει ο υποψήφιος προπονητής, αν θέλει να είναι ο διάδοχος του Χάρι Ρέντναπ.
Η ΚΠΡ βρίσκεται στην αναζήτηση τεχνικού και ο πρόεδρος του συλλόγου επεσήμανε πως οι προτάσεις που έχουν γίνει από τους ίδιους τους οπαδούς των Ρέιντζερς, βρίσκονται στα πλάνα της διοίκησης.
«Εμείς η διοίκηση θα προσλάβουμε κάποιος που νοιάζεται, σκέφτεται μακροπρόθεσμα, θέλει να συμπεριληφθεί στην ανάπτυξη της ακαδημίας, έχει προπονητικά προσόντα, θα παίξει με νέους παίκτες και είναι νικητής», δήλωσε αρχικά.
«Τα ονόματα που οι οπαδοί αναφέρουν σε εμένα, είναι ονόματα που αναμένεται να σκεφτούμε. Θα έλεγα ότι θα γίνουν τρεις συνεντεύξεις. Όλη η υποστήριξη του κόσμου έχει ληφθεί υπ' όψιν», υπογράμμισε.
*Πηγή: england365.gr*

Ανακατατάξεις στην ΚΠΡ!!

Στην τεχνική ηγεσία της ΚΠΡ μέχρι... νεοτέρας θα βρίσκεται το δίδυμο των Κρις Ράμσεϊ και Κέβιν Μποντ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του συλλόγου. Το πόστο του Διευθυντή Ποδοσφαίρου ανέλαβε ο Λες Φέρντιναντ. Παρελθόν από τους Ρέιντζερς αποτελούν οι Γκλεν Χοντλ και Τζο Τζόρνταν.
Η παραίτηση-αποχώρηση του Χάρι Ρέντναπ από τον πάγκο της ΚΠΡ, έφερε απανωτές ανακατατάξεις στο τεχνικό τιμ της ομάδας.
Όπως λοιπόν ανακοίνωσαν οι Ρέιντζερς, οι Κρις Ράμσεϊ και Κέβιν Μποντ, θα είναι το νέο προπονητικό δίδυμο της ομάδας, έως ότου παρθεί μία οριστική απόφαση, την ώρα που οι Γκλεν Χοντλ και Τζο Τζόρνταν, βοηθοί του Ρέντναπ, αποτελούν παρελθόν από τον σύλλογο.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση ανακοίνωσε πως ο Λες Φέρντιναντ αποτελεί από σήμερα (4/2) τον νέο Διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας.
*Πηγή: england365.gr*

Εγκρίνει Μποντ-Φέρντιναντ ο Ρέντναπ!!

Την ώρα που ο Τιμ Σέργουντ είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΚΠΡ, ο -πρώην πλέον- κόουτς των Ρέιντζερς, Χάρι Ρέντναπ, στήριξε την απόφαση του Τόνι Φερνάντες, να παραδώσει προσωρινά τα «σκήπτρα» της ομάδας στους Κέβιν Μποντ και Λες Φέρντιναντ.
Η παραίτηση του Χάρι Ρέντναπ έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στην ΚΠΡ, οι άνθρωποι της οποίας αναζητούν τον αντικαταστάτη του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.
Μέχρι λοιπόν να βρεθεί ο «εκλεκτός», οι Κέβιν Μποντ και Λες Φέρντιναντ είναι αυτοί που πήραν το... τιμόνι της ομάδας, με τον Ρέντναπ να τους εγκρίνει αμφότερους για μόνιμους αντικαταστάτες του.
«Ο Κέβιν μπορεί να κάνει τη δουλεία, στα σίγουρα. Μπορεί απολύτως να προπονήσει έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Παρόλα αυτά δεν έχει να κάνει με εμένα. Δεν είναι δική μου απόφαση. Είναι στο χέρι των ιδιοκτητών τον ποιον θα επιλέξουν. Είμαι σίγουρος ότι ο Λες μπορεί να κάνει τη δουλειά. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και ξέρει το παιχνίδι. Θα ήθελα πολύ να δω έναν από αυτούς να πάρει τη δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: england365.gr*

«Να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Λιμόζ, Φρεντερίκ Φορτέ και μίλησε μεταξύ άλλων για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ:
«Έχουμε παίξει πολλές φορές με τον ΠΑΟΚ. Όταν αγωνιζόμασταν ως αντίπαλοι ήμασταν μέσα στα 10 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης».
Για τις φωτογραφίες που είδε με τους πρώην συμπαίκτες του:
« Όλους τους θυμήθηκα, τον Πρέλεβιτς, τον Τζον Κόρφα που σούταρε με το ένα χέρι και όλους τους υπόλοιπους».
Για την κατάσταση στη Λιμόζ:
«Το 2004 είχαμε πτωχεύσει και τότε αγόρασα την ομάδα. Ξεκινήσαμε από την τρίτη κατηγορία, πρόσφατα πήραμε το πρωτάθλημα, αγωνιστήκαμε στην Ευρωλίγκα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση».
Για το γεγονός πως η Λιμόζ διοικείται από έναν παλιό παίκτη της ομάδας όπως και ο ΠΑΟΚ:
«Νομίζω πως αυτό βοηθάει για να υπάρχον ρόλοι στην ομάδα. Όταν κάποιοι παίκτες μένουν 10 χρόνια σε μια ομάδα, αποτελούν ιστορία και ξέρουν πώς να την διοικήσουν».
Για τους λόγους που σταμάτησε η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Γιαννάκη:
« Ήταν κάτι περίεργο αυτό που έγινε γιατί υπέγραψε συμβόλαιο με την εθνική ομάδα της Κίνας χωρίς να ενημερώσει κανέναν και δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε αυτό».
Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
« Είμαστε έτοιμοι αν και είχαμε τρεις ήττες στη σειρά. Σήμερα δεν έχουμε άλλη επιλογή αλλά πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε ζωντανοί στην διοργάνωση».
Για το γεγονός πως η Λιμόζ ήρθε στο τουρνουά για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη:
« Όταν μιλάμε για μεγάλους παίκτες όπως ο Γκάλης και ο Φασούλας, πρέπει να τους θυμόμαστε γιατί έχουν γράψει ιστορία. Όποτε οι Λιμόζ καλείται σε τέτοιες εκδηλώσεις συμμετέχει».
Για τις μεγάλες μάχες της Λιμόζ με τον Άρη στο παρελθόν:
« Υπήρχαν μεγάλες μάχες αλλά εμείς εδώ στη Λιμόζ προσπαθούμε να κοιτάμε το μέλλον. Το Ευρωπαϊκό που κερδίσαμε ανήκει στην ιστορία και τώρα πρέπει να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ που είναι μια ομάδα που έχει γράψει ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ».
Για την προσπάθεια να φτιάξει γήπεδο η ομάδα:
«Έχουμε 5.500 κόσμο ακόμα και στα φιλικά και ο δήμαρχος προσπαθεί να βρει τον τρόπο να φτιάξει ένα γήπεδο των 10.000 θέσεων. Είναι ένα όνειρο αυτό, το θέμα είναι το πώς θα βρεθούν τα χρήματα. Εδώ στο Λιμόζ δεν υπάρχει άλλη ομάδα και όλος ο κόσμος είναι δίπλα μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ενημέρωση για συμφωνητικά και τον εσωτερικό κανονισμό!

Στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας, ενόψει Καμπανιακού, οι ποδοσφαιριστές του Αρη δέχτηκαν επίσκεψη από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Ο τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος μίλησε στους κιτρινόμαυρους και τους ενημέρωσε σχετικά με τα ιδιωτικά συμφωνητικά που θα πρέπει να υπογράψουν. Ένα θέμα γύρω από το οποίο είχε δημιουργηθεί ντόρος όλο το προηγούμενο διάστημα, επί Γαλανού στη διοίκηση. Με τους παίκτες να «γκρινιάζουν», τότε, πως δεν είχαν κληθεί ποτέ να τα υπογράψουν. Τώρα, ο Καλαϊτζίδης τους δίνει διορία μέχρι και την Κυριακή να παραδώσουν τα συμφωνητικά, ούτως ώστε από την επόμενη εβδομάδα να αρχίσουν να πέφτουν οι υπογραφές. Τους συνέστησε να συμβουλευτούν δικηγόρους και μάνατζερ για την σύνταξη του ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο στην ουσία αναγνωρίζει τις οφειλές στα πρόσωπά τους. Πρόκειται ουσιαστικά για συμβόλαιο συνεργασίας. Επειδή, όμως, ο Άρης είναι ερασιτεχνικό σωματείο δεν έχει δικαίωμα να κάνει συμβόλαια, άρα πηγαίνουν στα ιδιωτικά συμφωνητικά. Όπως είχε κάνει, δηλαδή, και η ΑΕΚ πέρυσι.

Στο μεταξύ, οι κιτρινόμαυροι ενημερώθηκαν ότι μέσα στα συμφωνητικά θα συμπληρωθεί από την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο εσωτερικός κανονισμός. Αυτός που προβλέπεται, δηλαδή, για κάθε ομάδα και είναι άμεσα συνυφασμένος πάνω σε συγκεκριμένους κανόνες. Η έλλειψη εσωτερικού κανονισμού στην ομάδα του Αρη, άλλωστε, είναι η αιτία που δεν επιβλήθηκε συγκεκριμένη ποινή στον Φερνάντες για την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του στον αγώνα με την Καστοριά, αλλά και αφορμή για να αποφασιστεί η σύνταξη του κανονισμού. Η κίνηση του έμπειρου αμυντικού να κλοτσήσει τη μπάλα εκνευρισμένος μετά από απόφαση του διαιτητή τού στοίχισε την κίτρινη κάρτα και κατ’ επέκταση την απουσία του από τον αγώνα με τον Καμπανιακό. Γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ντομπρασίνοβιτς, αλλά και τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη ο οποίος ζήτησε χθες ενώπιον όλων να μην επαναληφθεί ανάλογο θέμα διότι θα προκύψουν κυρώσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε οικονομικές ποινές.

Τι θα προβλέπει ο κανονισμός

Ο εσωτερικός κανονισμός που θα μοιραστεί στους παίκτες του Αρη θα προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι προσαρμόζονται σε επαγγελματικά πρότυπα. Μεταξύ άλλων θα προβλέπει συγκεκριμένο ωράριο για την εξωγηπεδική ζωή των παικτών, τα ρεπό τους, τα αιτήματα για άδεια απουσίας. Ενώ το σημαντικότερο όλων, θα αφορά την συμπεριφορά τους εντός αγωνιστικού χώρου (σε αγώνες και προπονήσεις, όπως πχ κάρτες) και τις σχέσεις τους με τεχνικό τιμ και συμπαίκτες. Οι παραβάτες των κανόνων θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Δεν γνωρίζουν όλους τους κανονισμούς οι ποδοσφαιριστές» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Σταμούλης. Ο πρώην διαιτητής και νυν εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΟ θα είναι ο εισηγητής του σεμιναρίου κανονισμών διαιτησίας που θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης (04/02) στη Μίκρα για τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Για να λάβουν αδειοδότηση τόσο οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, όσο και της Football League πρέπει να περάσουν οι παίκτες τους από ένα σεμινάριο διαιτησίας. Το τμήμα διαιτησίας της ΕΠΟ είναι αυτό που μας στέλνει DVD με θέματα που πρέπει να αναλύσουμε στους ποδοσφαιριστές. Αυτό έγινε και πέρσι με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Σε αυτά τα DVDυπάρχουν βιντεοκλίπ από μαρκαρίσματα, γίνεται ανάλυση για τις παραβάσεις εντός και εκτός περιοχής, για τα χέρια που πολλές φορές χρησιμοποιούν οι παίκτες ως όπλα, για το πότε μια ευκαιρία είναι προφανής και πότε υποσχόμενη και άλλα.

Για το αν και κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν τους κανονισμούς: «Κατά το μάλλον ή ήττον γνωρίζουν αρκετούς κανονισμούς, αλλά δεν θα έλεγα όλους. Άλλωστε και εμείς που τους διδάσκουμε δεν μπορούμε να τους ξέρουμε όλους. Θεωρώ, πάντως, πως τα μαθήματα αυτά πρέπει να γίνονται σε όλες τις ομάδες και πριν την αρχή των πρωταθλημάτων».

Για τα διαιτητικά λάθη: «Είμαστε εδώ για να πούμε στους ποδοσφαιριστές τι πρέπει να σφυρίζουν οι διαιτητές και όχι τι κάνουν. Αυτό είναι θέμα παρατηρητών».

Ακούστε τις δηλώσεις του Βασίλη Σταμούλη στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Κάτι δεν πάει καλά στον ΠΑΟΚ! Και εξωαγωνιστικά…!

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο πέρασε στα «ψιλά». Διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ τον σέρβιραν μάλιστα, ως θυσία στον βωμό του Πρωταθλήματος. Φύλλο δεν κουνήθηκε. Αυτί δεν ίδρωσε…

Ο αποκλεισμός της Τσέλσι στο Κύπελλο δεν πέρασε στα «ψιλά». Κι ας είναι πρωτοπόρος ακόμη στο Πρωτάθλημα. Διοικητική και τεχνική ηγεσία της αγγλικής ομάδας τον θεωρούν «στίγμα» στην εικόνα της!

Εντάξει. Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας. Ελάτε όμως, που στον ΠΑΟΚ έπρεπε να μοιρολογούν. Και στην Τσέλσι να σιωπούν. Συμβαίνει όμως, το αντίστροφο. Τι σημαίνει αυτό; Κάτι δεν πάει καλά στην Τούμπα.

Τα λέγαμε και την περασμένη Κυριακή. Όταν μία σημαντικότατη αποτυχία – περί τέτοιας πρόκειται – δεν ανταριάζει το σύμπαν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάτι δεν της ταιριάζει. Και για κάτι δεν χαμπαριάζει…

Δεν ξύνουμε πληγές σήμερα. Για να ανοίξει δε, η συγκεκριμένη δεν χρειάζεται ξύσιμο. Ανοικτή παραμένει. Να μη σας πούμε πως πυορροεί κιόλας. Και μολύνει σκέψεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πληγές απλώς, αναφέρουμε.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι πληγή για τον ΠΑΟΚ η αναισθησία με την οποία αντιμετωπίστηκε η αποτυχία όχι επίτευξης αλλά προσέγγισης του κατά παράδοση στόχου: Του Κυπέλλου. Αυτή καθ’ αυτή η αγωνιστική αποτυχία είναι μέσα στο παιγνίδι. Η αντιμετώπιση της όμως, με πρωτοφανή αναλγησία δεν είναι…

Κάπως έτσι αντιμετωπίστηκε κι ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μήτε γάτα, μήτε ζημιά. Τι είχανε, τι χάσανε στην Τούμπα. Μα, εάν κι εφ’ όσον δεν είναι αυτοί σοβαροί στόχοι κι αξίζουν την θυσία στον βωμό του Πρωταθλήματος… Γιατί δεν το είπαν από την αρχή στον κόσμο του ΠΑΟΚ; «Δε μας νοιάζουν Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ. Εμείς πάμε μόνον για Πρωτάθλημα».

Μήπως δεν ήταν σίγουροι πως πάνε μόνον για Πρωτάθλημα; Μήπως; Γι’ αυτό και δεν το είπαν κατ’ αρχήν. Δεν εξηγήθηκαν ωραία στους φίλους του «δικέφαλου».

Μήπως το είπαν μετά για να μειώσουν τις διαστάσεις της παταγώδους αποτυχίας; Τις έκρυψαν κάτω από τις δάφνες τις κορυφής της βαθμολογίας. Και πάλι, δεν φέρθηκαν ορθά στους φίλους του «δικέφαλου».

Είτε έτσι, είτε αλλιώς αναδεικνύεται η κακουργηματική έλλειψη αγωνιστικού προσανατολισμού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τούτη βέβαια, δεν βαραίνει τόσο την τεχνική, όσο την διοικητική της ηγεσία. Αν και τώρα με τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση και με -5 βαθμούς μήτε η μία , μήτε η άλλη αναφέρεται στις δυο χοντρές αποτυχίες έναντι δύο υψηλών στόχων…

Η επάρκεια νέκταρ του Πρωταθλήματος έσβηνε τον πόνο και τον καημό του Κυπέλλου και του Γιουρόπα Λιγκ. Η ανεπάρκεια του; Φουντώνει και καημό και πόνο. Και πάλι «κιχ» δεν ακούγεται περί τούτων στην Τούμπα.

Ως εκ τούτων κάτι δεν πάει καλά στον ΠΑΟΚ. Κι εξωαγωνιστικά. Πώς να ερμηνεύσουμε την τέτοια αναισθησία σε τέτοια αποτυχία;

Τώρα όμως, πέρασε ο καιρός των λόγων. Τώρα πλέον, είναι ο καιρός των έργων. Με άλλα λόγια; Μόνον με έργα δύναται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αναφέρεται στα πεπραγμένα της. Τα λόγια της δεν μετρούν. Χαμένος κόπος είναι.

Σήμερα στο Ηράκλειο και την Κυριακή στην Τούμπα υπάρχουν δυο ευκαιρίες για να ψελλίσει – δια έργων, επιμένουμε – κάτι περί πεπραγμένων της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οψόμεθα…
*Πηγή: metrosport.gr*

«Σε περιπέτειες, αλλά περήφανος ο ΟΦΗ…»

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα στις 17: 15 τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του Κρητικού συλλόγου και στην προϊστορία των αγώνων των δύο ομάδων.

Αναλυτικά:

«Στην περίοδο του μεσοπολέμου, το φθινόπωρο του 1925, ιδρύθηκε ο ΟΦΗ σ΄ένα γυμναστήριο του Ηρακλείου. Αθλητές όλων των αθλημάτων (άρση βαρών, στίβος, πάλη, ποδόσφαιρο) εμπνεύστηκαν την ίδρυση ενός σωματείου, που όμως δεν θα έμοιαζε με τα άλλα. Θα ήταν μια πρωτοβουλία και θα ανήκε στους ίδιους τους αθλητές του, γι΄αυτό το λόγο επιλέχθηκε το “Όμιλος“. Ο Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου έγινε γρήγορα η πιο αγαπητή ομάδα της Κρήτης με πολλές επιτυχίες σε πολλά αθλήματα κι έστω κι αν ειδικά το ποδοσφαιρικό τμήμα έγινε πολύ αργότερα γνωστό στην Ελλάδα (τα ταξίδια με τα βαπόρια της εποχής καθιστούσαν σχεδόν αδύνατη τη συμμετοχή του ΟΦΗ σε πρωταθλήματα με τις ομάδες της Ηπειρωτικής Ελλάδας), αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος του Κρητικού αθλητισμού.

Σήμερα ο ΟΦΗ περνάει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. Τα χρέη του παρελθόντος από κακές διοικητικές χρήσεις του έχουν αφήσει ανοιχτές πληγές και μόλις πρόσφατα του αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί λόγω χρεών σε πρώην ποδοσφαιριστές που κατέφυγαν σε δικαστήρια. Η επιτροπή σωτηρίας, με το Νίκο Μαχλά επικεφαλής, προσπαθεί να καλύψει όσες περισσότερες “τρύπες” μπορεί, επιλέγοντας πρώτα να παλέψει με τα προβλήματα, πριν κολουθήσει τον εύκολο δρόμο της πτώχευσης. “Θα πέσουμε μόνο αν εμείς το αποφασίσουμε κι όχι κάτω από πιέσεις”, δήλωσε πρόσφατα ο πρώην διεθνής επιθετικός.

Ο Τζενάρο Γκατούζο τελικά άφησε μόνο τη φήμη του στο νησί, αφού δεν κατάφερε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά ούτε και τους επενδυτές που υποσχέθηκε, αφήνοντας σε άσχημη κατάσταση και αγωνιστικά την ομάδα. Ανέλαβε να συμμαζέψει την κατάσταση ο Νίκος Αναστόπουλος, που ήδη πέτυχε μια μεγάλη πρόκριση στο Κύπελλο επί του Πανθρακικού και καλείται να αντιστρέψει μια κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα που φαίνεται απελπιστική. Ο ΟΦΗ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς. Θα ενισχυθεί με 8 ποδοσφαιριστές που θα αντικαταστήσουν τους 14 που έφυγαν. Την προσπάθεια των Κρητικών θα βοηθήσει και ο “δικός” μας Κυριάκος Σαββίδης που θα προσπαθήσει αυτό το εξάμηνο να βγάλει την ποιότητα και τον ενθουσιασμό του κάτω από συνθήκες πίεσης σε μια από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΟΦΗ και ΠΑΟΚ έχουν συναντηθεί συνολικά 83 φορές (οι 4 στο Κύπελλο) και το ρεκόρ είναι 38-19-22 για τον Δικέφαλο. Το “Γεντί Κουλέ” είναι από τις δυσκολότερες έδρες για τον ΠΑΟΚ. Σε 39 αγώνες Πρωταθλήματος ο ΟΦΗ έχει κερδίσει 21 φορές, 12 ματς ήρθαν ισόπαλα, ενώ μόλις 6 φορές απέδρασε ο ΠΑΟΚ με το “διπλό” . Μια ισοπαλία και μια νίκη έχει ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο σε κρητικό έδαφος».

Ο Νίκος Αναστόπουλος θα στηριχθεί σε 15 μόλις ποδοσφαιριστές στο σημερινό ματς, καθώς οι νεοαποκτηθέντες δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, η οποία απαρτίζεται από τους: Λόρια, Αγριμάκης, Μονιάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Μανιδάκης, Μερεμπασβίλι, Τζορτζ, Μπολάκης, Μαραθιανός.
*Πηγή: metrosport.gr*

Μπορεί να ωφελήσουν η σιωπή και η κατήφεια!

«Βουβό» ήταν, μαθαίνω, το ταξίδι της αποστολής του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο. Προπονητής, παίκτες, οι πάντες, ήταν αμίλητοι, κατηφείς και προβληματισμένοι. Του έκανε εντύπωση του απεσταλμένου μας. “Δεν το έχω ξαναδεί αυτό και έχω πάει παντού φέτος με τον ΠΑΟΚ, εντός και εκτός Ελλάδας”, μου είπε χθες το απόγευμα στο τηλέφωνο ο Γιώργος ο Ζαίρης.Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Απάντησα το εξής: Μήπως είναι καλύτερα έτσι; Μήπως, δηλαδή, το πολύ το “ντιριντάχτα” δεν κάνει καλό; Μήπως προβληματισμένοι και σοβαροί, μπορούν όλοι να βγάλουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα; Μήπως, σε τελική ανάλυση, ωφελήσει το ότι συναισθάνονται ότι οι ίδιοι οδήγησαν το καράβι στην ξέρα; Μήπως τώρα και μόνο τώρα γίνεται ειλικρινής αυτοκριτική που θα ωφελήσει;

Θα φανεί. Θα φανεί από τη διάθεση και την απόδοση της ομάδας στο σημερινό ματς με τον ΟΦΗ, που δεν παύει να είναι δύσκολο κι ας έχει χίλια δυο προβλήματα ο αντίπαλος. Ισα – ίσα, όταν ο πνιγμένος προσπαθεί να πιαστεί από όπου ν' άναι για να σωθεί, γίνεται επικίνδυνος για τους γύρω του. Το παιχνίδι αυτό για τον ΟΦΗ είναι χωρίς αύριο. Για τον ΟΦΗ υπάρχει μόνο η νίκη.

Η απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι Κρητικοί αποτελεί πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Πρόβλημα όμως είναι και οι κακές εμφανίσεις της ομάδας σε όλα τα τελευταία παιχνίδια. Ξαφνικά, πρέπει να μεταμορφωθεί ο ΠΑΟΚ, να παίξει ποδόσφαιρο και να νικήσει. Είναι εύκολο; Και αυτό θα φανεί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κερδίσει το ματς για να μη χάσει πολύ από το νόημά του το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος δεν θα κατακλύσει την Τούμπα για να δει τον ΠΑΟΚ να παλεύει να μείνει δεύτερος. Θα την κατακλύσει για να δει τον ΠΑΟΚ να παλεύει να φτάσει στους δύο βαθμούς απόσταση από τον Ολυμπιακό. Κι αυτό παίκτες και προπονητής δεν πρέπει να το ξεχάσουν πριν μπουν στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ.

Πάντως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ίσως μόνο στον ΠΑΟΚ συμβαίνουν. Η ομάδα ξεκίνησε φέτος με τρεις αριστερούς μπακ. Ανέκδοτο είχε γίνει και αντικείμενο συζήτησης για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Και όμως, στο Ηράκλειο πάει να παίξει χωρίς αριστερό μπακ. Πάλι τον Σκόνδρα θα δούμε σ' αυτόν τον ρόλο, με “ανάποδο” πόδι. Από την άλλη, τρεις παίκτες προσπάθησαν να πάρουν στις μεταγραφές και κατόρθωσαν να πάρουν μόνο δύο κι εκείνους πολύ καθυστερημένα. Η ομάδα ήταν και παρέμεινε χωρίς δεύτερο εξτρέμ, μετά τον Μακ.

Από κεντρικούς αμυντικούς είχε “ξεμείνει” μετά τον τραυματισμό του Κατσικά. Υπήρχε μόνο ο Βίτορ. Τώρα έχει τέσσερις. Δύο να παίζουν και δύο να βλέπουν. Στα χαφ, χωρίς Κάτσε και Τζιόλη, αναγκάζεται ο Αγγελος να χρησιμοποιεί τον σλόου μόσιον Μαντούρο, που ήταν για να πάει στην ευχή του Θεού. Γιατί; Γιατί ο Γκολάσα όπου κι αν παίξει δεν μπορεί να προσφέρει. Και από τους 10 πιτσιρικάδες που μετείχαν στην προετοιμασία μόνο ένας αγωνίζεται, ο Τζανδάρης. Από τους υπόλοιπους, ο ένας μετά τον άλλον, φεύγουν σε άλλες ομάδες. Αν μη τι άλλο, το περασμένο καλοκαίρι έγιναν πολλά λάθη. Λανθασμένη αξιολόγηση του ρόστερ, λανθασμένη εκτίμηση για τις δυνατότητες αρκετών παικτών...
*Πηγή: metrosport.gr*

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί!!

Σας παραθέτω ένα «απάνθισμα»… βαθυστόχαστων δημοσιογραφικών (!!!)… απόψεων ενός θεωρητικού της ερυθρόλευκης «ιδεολογίας» και χαρακτηριστικού εκπροσώπου της περιβόητης γαυρικής σχολής των ασπόνδυλων και κρετίνων (κατά Σαλιαρέλη, «επιστημόνων»).Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Και αυτό για να αντιληφθείτε και για να συνειδητοποιήστε περισσότερο τι ακριβώς «συμβαίνει» στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά και που ακριβώς βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής της ανωμαλίας με τους εκτροφείς της βίας, της αδικίας και του μίσους που δρουν ανεμπόδιστοι, διαμορφώνοντας χολεριασμένες καταστάσεις εξωθώντας ακόμη και σε εγκληματικές ενέργειες (φόνος Φιλόπουλου) εκείνους τους ανεγκέφαλους και ψυχοπαθείς που έχουν την ατυχία να υφίστανται αδιάκοπα πλύση εγκεφάλου από μία αδίστακτη, ανήθικη και μαύρη προπαγάνδα.

Στο «απάνθισμα» των γραφικών δημοσιογραφικών… περιττωμάτων ο ΠΑΟΚ έχει την τιμητική του και τον πρώτο λόγο. Είναι ο κύριος στόχος. Ο εμμονικός και λιγόψυχος τύπος παραμορφώνει εσκεμμένα και ειρωνικά τον ΠΑΟΚ σε ΜΠΑΟΥΓΚ (!!) και επιδίδεται σε μία προσπάθεια αηδιαστικής στήριξης των δύο φονιάδων διαιτητών (Δημητρόπουλο και Ιωαννίδη) για τον διπλό άθλο τους σε Τούμπα και Βέροια. Παράλληλα, συκοφαντεί, προσβάλλει και ειρωνεύεται με εμετικά σχόλια τις δύο βορειοελλαδίτικες ομάδες (ΠΑΟΚ και Βέροια), αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη. Το σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τα όσα συνέγραψε το θεωρητικό κακέκτυπο του Σουσλόφ, γιατί αυτά έμοιαζαν με όσα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει στο παντελόνι του όταν τον έπιασε το κόψιμο στην ιδέα και μόνο ότι κάπου κοντά βρισκόταν ο ΠΑΟΚ. Αλλά το γεγονός ότι αυτόν τον τύπο με τα τοξικά αντιβορειοελλαδικά και αντιΠΑΟΚτσήδικα βοθρολύματα, τον φιλοξενεί τακτικότατα η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου των ειδικών αποστολών του Ολυμπιακού (όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στον κ. Μαρινάκη) και το πλέον λυπηρό είναι ότι συνδιαλέγονται μαζί του Θεσσαλονικείς δημοσιογράφοι (!!!) και τον νομιμοποιούν βοηθώντας έμμεσα στο να περάσει την προπαγάνδα του στην συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε τι γράφει το λαμόγιο: «Πάμε τώρα στα ειδικότερα στοιχεία που σημάδεψαν αυτόν τον αγώνα και που δυστυχώς δεν ήταν όλα αγωνιστικά. Να μιλήσουμε για την διαιτησία. Ο Ιωαννίδης ήταν παλικάρι. Αρσενικός διαιτητής που πήγε κόντρα στην ατμόσφαιρα που «τα έβγαλε και τα έδειξε» τα… τσαμπούκια και τους ψευτόμαγκες. Ο Ιωαννίδης δεν αδίκησε πουθενά την Βέροια. Οι αποφάσεις του ήταν ολόσωστες. Το ίδιο αντρική, αρσενική και υπερήφανη ήταν η διαιτησία του κ. Δημητρόπουλου στον αγώνα του ΜΠΑΟΥΓΚ με τον Παναιτωλικό. Πιστεύω ότι τελικά αυτοί οι τύπου Ιωαννίδη και Δημητρόπουλου διαιτητές είναι που βγάζουν ασπροπρόσωπη την ελληνική διαιτησία και όχι οι διεθνείς κλανιάρηδες ως επί τω πλείστων που μοιράζουν διπλωματικά τα σφυρίγματά τους ανάλογα με την έδρα και την ατμόσφαιρα. Ο Δημητρόπουλος όπως και ο Ιωαννίδης ήταν ολόσωστοι. Όμως και μόνο το γεγονός ότι έχασε ο ΜΠΑΟΥΓΚ (του φιλόξενου και μπεσαλή Ιβάν), ήταν αρκετό για να τον στοχοποιήσουν οι αντικειμενικές λέρες της δημοσιογραφίας, οι οποίοι έχουν βρει άλλον τρόπο να περνάνε την σιχαμερή τους άποψη.

Τέταρτος παράγων του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν το εχθρικό κλίμα το οποίο προερχόταν φυσικά από την εξέδρα των οπαδών του ΜΠΑΟΥΓΚ. Ναι ήταν και αυτοί εκεί με άγνωστες πλην ευνόητες προθέσεις. Ασχετο βεβαίως ότι το μόνο που κατάφεραν ήταν να γαργαλίσουν τις πατούσες των ερυθρολεύκων. Το γενικότερο συμπέρασμα για την ομάδα της Βέροιας είναι εντυπωσιακά αηδιαστικό. Μια πρώην «βασίλισσα του Βορρά» έχει καταντήσει μία βρωμερή «γύφτισσα του Βορρά».

Συγχαρητήρια στην διοίκησή τους και σε όσους συνετέλεσαν σε αυτά τα χάλια που όλοι μας παρακολουθήσαμε με έκπληξη και αγανάκτηση».

Δεν νομίζω ότι πρέπει να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω σε αυτά τα ξεράσματα. Αν μας μείνει κάτι να κάνουμε είναι να βάλουμε στην κορυφή της λίστας των ηθικών αυτουργών για ό,τι ακραίο πιθανόν να προκύψει εάν συνεχιστεί το μπαράζ της διαιτητικής εξόντωσης των αντιπάλων του Ολυμπιακού, που έχει μετατρέψει τον χώρο σε μία πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί και τον «συγγραφέα» του τερατώδους και ηλιθιώδους αυτού κειμένου. ΕΠΟ, ΚΕΔ, Σούπερ Λίγκα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου και συλλογικά έντυπα του θρύλου συμπληρώνουν με κραυγαλέο τρόπο αλλά και εκρηκτικό τον κύκλο μιας εξόφθαλμης ηθικής αυτουργίας. Κ. Κοντονή σπεύσατε το κακό παραμονεύει.
*Πηγή: metrosport.gr*

Κωνσταντινίδης: «Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη»

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξαναμπεί δυνατά στην μάχη του τίτλου εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης. «Κάναμε κοιλιά. Μπορούμε όμως να γυρίσουμε την αρνητική κατάσταση», τόνισε.

Κωνσταντινίδης: «Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη»
Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναιτωλικό: «Ήταν ένα σκληρό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Παναιτωλικός. Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλός στο πρώτο, εμείς προσπαθήσαμε στο δεύτερο, δυστυχώς όμως στο τέλος δεχθήκαμε ένα τυχερό γκολ. Δεν πρέπει όμως να σταθούμε σε αυτό. Έχουμε ένα παιχνίδι μέσα στον ΟΦΗ πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μετά να υποδεχθούμε τον Ολυμπιακό στην έδρα μας».

Για τις επιπτώσεις αυτής της ήττας: «Κάθε αγώνας είναι ένα δίδαγμα. Νομίζω αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ακόμα και να μην μπορείς να κερδίσεις δεν πρέπει να χάνεις. Ακόμα και ο ένας βαθμός εδώ μέσα θα ήταν πολύτιμος για τη συνέχεια».

Για τις μέτριες εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα: «Κάθε ομάδα περνά δύσκολες στιγμές. Εμείς κάνουμε την κοιλιά μας τώρα. Μπορούμε να γυρίσουμε την αρνητική κατάσταση που επικρατεί, αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Νομίζω θα τα καταφέρουμε. Έχουμε 12-13 ματς. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση λόγω των οικονομικών του κυρίως. Έχουν φύγει πάρα πολλοί παίκτες, αλλά είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας και έχει μια δύσκολη έδρα ο ΟΦΗ. Θα κάνουν το παν από την πλευρά τους να νικήσουν, όπως θα το κάνουμε κι εμείς».

Μαρινάκης: «Δεν θα αφήσω την ομάδα να περάσει τα περσινά»

Την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. «Εύχομαι η φιλοξενία να είναι αντίστοιχη με τη δική μας στον πρώτο γύρο», τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Μαρινάκης: «Δεν θα αφήσω την ομάδα να περάσει τα περσινά»
Την επιθυμία του να συνοδεύσει την αποστολή του Ολυμπιακού στην Τούμπα για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, στόχος του είναι να διασφαλίσει πως δεν θα σημειωθούν οι «περσινές κτηνωδίες», όπως χαρακτήρισε τα περσινά γεγονότα, και να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» του έχουν ζητήσει να μην δώσει το «παρών» στη Θεσσαλονίκη, καθώς έτσι θα δυναμιτιστεί το κλίμα στις τάξεις της «ασπρόμαυρης» εξέδρας. Ωστόσο, εκείνος το σκέφτεται σοβαρά να συνοδεύσει την αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας στη συμπρωτεύουσα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μαρινάκης κατά την έξοδό του από το γραφείο του κ. Κοντονή

Εύχομαι η φιλοξενία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να είναι η ίδια με εκείνη που είχαμε εμείς στην πλευρά του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο και να μην δούμε αυτά που έγιναν πέρσι στο Κύπελλο.

Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να διεξαχθεί στις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να το πράξει. Σας λέω ότι όταν ήρθε ο ΠΑΟΚ, μας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία.

Εγώ ήμουν ο πρώτος που έδωσα συγχαρητήρια στον Αναστασίαδη για τη νίκη της ομάδας του. Δεν πρέπει να γίνεται τέτοιου είδους συζήτηση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει και να παίξει σε ανθρώπινες συνθήκες και να μην επαναληφθούν οι περσινές κτηνωδίες. πιστεύω ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μπορούν να το πραγματοποιήσουν, αν το θέλουν.

Παρότι έχουν εκφράσει την εκτίμηση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι δεν θα γίνουν αυτά που έγιναν πέρσι στο Κύπελλο. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό το πράγμα.

Δεν πρόκειται να αφήσω την ομάδα να περάσει τα περσινά γεγονότα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λέει ότι προτιμάει να μην συνοδεύσω την ομάδα στην Τούμπα, αλλά το σκέφτομαι σοβαρά να πάω με την αποστολή. Τον Ολυμπιακό δεν τον φοβόμαστε στα δύσκολα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή μας και στους παίκτες μας
.

Κανονικά το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ!

Με πρωτοβουλία του Μάνθου Πουλινάκη και του Μιχάλη Λελεδάκη δόθηκαν τα χρήματα στους Ζόρντι και Χόρχε Λόπεθ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται κανονικά ο σημερινός αγώνας ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ.

Κανονικά το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της κρητικής ΠΑΕ, Μάνθου Πουλινάκη, και του μέλους του ΔΣ, Μιχάλη Λελεδάκη, το ποσό μπήκε στους λογαριασμούς των δύο ποδοσφαιριστών.

Έτσι η σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (στις 17:15) θα διεξαχθεί κανονικά, χωρίς να έχει συνέπειες και αφαίρεση βαθμών στην ομάδα που θα αδυνατούσε να καλύψει στις εναπομείνασες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «μάγος» που έφτιαχνε τα σαββατοκύριακά μας!!

O Ζιοβάνι κλείνει σήμερα τα 43 και η Web TV του sport-fm.gr θυμάται στιγμές «μαγείας» από το πέρασμα του σπουδαίου Βραζιλιάνου επιθετικού στον Ολυμπιακό και τα ελληνικά γήπεδα.

Ο «μάγος» που έφτιαχνε τα σαββατοκύριακά μας
Ο Τζόρτζεβιτς είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη προσφορά με τα ερυθρόλευκα. Ο Ριβάλντο ήταν το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Ωστόσο ο Τζιοβάνι είχε κάτι το ξεχωριστό.

Ήταν περισσότερο από ένας σπουδαίος άσος. Ήταν από τους παίκτες που έφτιαχνε τα σαββατοκύριακα όχι μόνο των φίλων του Ολυμπιακού, αλλά όλων των ποδοσφαιρόφιλων.

Το 1999 ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαζε 4 δις δραχμές από τα ταμεία του συλλόγου και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Για έξι χρόνια ο Βραζιλιάνος μάγευε με την μπάλα στα πόδια, χάρισε αμέτρητες συγκινήσεις και υπέροχες ενέργειες.

Ήταν ο «μάγος» του Ολυμπιακού, αλλά όλοι τον εκτιμούσαν το ίδιο κι ακόμα και οι αντίπαλοι υποκλίνονταν στα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα.

Με αφορμή τα γενέθλιά του (σήμερα κλείνει τα 43) η Web TV του sport-fm.gr θυμάται μοναδικές στιγμές από το πέρασμα του στα ελληνικά γήπεδα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Σταθόπουλος: «Κρύβουν δυσκολίες…»

Στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο και του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ, στάθηκε ο Στάθης Σταθόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Στον σωστό δρόμο ο Παναθηναϊκός», σχολίασε ο έμπειρος προπονητής.

Σταθόπουλος: «Κρύβουν δυσκολίες…»

Από εκεί και πέρα, ο 58χρονος προπονητής τόνισε ότι παραμένει ερωτηματικό η εικόνα που θα έχει ο ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ, αν τελικά διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Κρήτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους 94,6 και στον Βαγγέλη Νερατζιά ο Στάθης Σταθόπουλος:

-το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο:

«Κάθε παιχνίδι κρύβει επικινδυνότητες γιατί η κάθε ομάδα έχει στόχο. Φέτος έτσι όπως πηγαίνει το πρωτάθλημα δεν υπάρχει παιχνίδι αδιάφορο. Ο Ατρόμητος θέλει μια θέση στην πεντάδα και θα το παλέψει γιατί με ήττα και κάθε άσχημο αποτέλεσμα απομακρύνεται από τον στόχο του, άρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει την διαφορά από τον ΠΑΟΚ.Ο Ατρόμητος πέρσι δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό ειδικά στον πρώτο γύρο και φέτος δείχνει ότι είναι μια υπολογίσιμη ομάδα».

-το ματς του ΠΑΟΚ στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ:

«Ο ΟΦΗ είναι ένα ερωτηματικό γιατί στα παιχνίδια του κυπέλλου με τον Πανθρακικό έδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο ενώ στα ματς του πρωταθλήματος αυτό το διάστημα δεν πήγε καθόλου καλά. Έχει αυτή τη περίεργη ψυχολογία στο ποδοσφαιρικό τμήμα λόγω των έξω -αγωνιστικών προβλημάτων και δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί. Δεν θεωρώ πάντως ότι θα είναι από τα εύκολα παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ γιατί θα αντιμετωπίσει μια ομάδα-γρίφο… Όχι τόσο όσον αφορά τη δυναμικότητα, αλλά όσο στο τι απόδοση μπορεί να βγει στον αγωνιστικό χώρο από τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές του».

-την αστάθεια του ΠΑΟΚ:

«Όπως πολλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ δεν έχει σταθερότητα στο παιχνίδι του».

-την πορεία των Παναιτωλικού και Αστέρα:

«Ο Παναιτωλικός πάντα εκμεταλλευόταν την έδρα του για να μπορέσει να πάρει την όποια θέση στο πρωτάθλημα, φέτος έχει κάνει αρκετές επιτυχίες στην Σούπερ Λίγκα όπως το «διπλό» στην Τούμπα πιστεύω ότι θα πετύχει τον στόχο του.
Ο Αστέρας όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του, έχει βγάλει αυτή την κάμψη γιατί ξεκίνησε πολύ νωρίς τις υποχρεώσεις του στην σεζόν. Οι παίκτες του έχουν τουλάχιστον δέκα παιχνίδια παραπάνω στα πόδια τους από αυτούς των υπολοίπων ομάδων και αυτό επηρεάζει οπωσδήποτε την απόδοση του. Ωστόσο, από δυνατότητες και υλικό δεν υπάρχει κανείς που να μην παραδέχεται ότι είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν στην κατηγορία».

-το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα-Βέροια:

«Ο ΠΑΣ είναι ισχυρός ειδικά στην έδρα του, είναι σταθερός από τη περσινή σεζόν και τον βοηθάει σε αυτό το γεγονός ότι δεν άλλαξε πολύ τον κορμό του. Η Βέροια είναι ασταθής, είναι ικανή να δεχθεί ή και να πετύχει πολλά γκολ. Είναι ένα παιχνίδι αμφίρροπο με δύο ομάδες που θέλουν να κάνουν την έκπληξη και να μπουν στην πεντάδα».

-την πορεία του Παναθηναϊκού:

«Υπήρχαν προσδοκίες φέτος στον Παναθηναϊκό μετά τα περσινά «κατορθώματα» του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος γύρος που έκανε δεν ήταν άσχημος όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή του. Η ομάδα ενισχύεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο φτιάχνει ένα σχήμα, αλλά δεν είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα, όχι τόσο απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά κόντρα στον Ολυμπιακό. Βέβαια είναι στον σωστό δρόμο και βαθμολογικά δεν έχει τελειώσει τίποτα στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έχει τις πιθανότητες του».

Χάρα: «Καθιέρωση και τίτλους με Ολυμπιακό»

Χαρούμενος για την έλευσή του στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Φράνκο Χάρα, ο οποίος επιθυμεί να καθιερωθεί και να κατακτήσει τίτλους με τους «ερυθρόλευκους».

Χάρα: «Καθιέρωση και τίτλους με Ολυμπιακό»
Έτοιμος να διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού δηλώνει ο Φράνκο Χάρα, ο οποίος παρουσιάζεται χαρούμενος για τις πρώτες του μέρες ως παίκτης των Πειραιωτών.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, όμως, σκέφτεται και την παρουσία του στην ομάδα, όπου επιθυμεί να καθιερωθεί και στη συνέχεια να διεκδικήσει τίτλους με τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 26χρονος άσος στο Novasports

«Aπό τα λίγα που έχω δει είναι μία πολύ όμορφη χώρα. Το ωραιότερο είναι ο καιρός, η πόλη μου αρέσει και πιστεύω ότι υπάρχουν όσα θέλει να έχει κάποιος για να ζήσει σε μία ξένη χώρα. Μέχρι στιγμής περνάω ωραία.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι συνηθισμένοι στις συνεχόμενες υποχρεώσεις και στις τρεις διοργανώσεις και ξέρουν πως να φροντίζουν τον εαυτό τους για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτή την στιγμή και δεν υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα.

Το σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ένα - ένα. Να παίζουμε με στόχο τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε πως είναι πολύ σημαντικό το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ γιατί εκείνοι έχασαν, ενώ εμείς πήραμε τη νίκη και έχουμε ένα πλεονέκτημα πέντε πόντων. Όμως, το σημαντικότερο είναι να κερδίζουμε τον αγώνα που ακολουθεί και να συγκεντρώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς

Ο καθένας έχει όνειρο αρχικά να προσαρμοστεί και μετά να κερδίσω τίτλους και να αποτελέσω μέλος του Ολυμπιακού
».

Ο Κομπότης είχε άλλη άποψη για Κονέ!!


Ο Εμάνουελ Κονέ προσπάθησε να μείνει ελεύθερος λίγες ημέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, αλλά ο Γιάννης Κομπότης προτίμησε να τον κρατήσει, να τον πληρώνει και χωρίς να παίζει!

Ο Κομπότης είχε άλλη άποψη για Κονέ
Στη «μαύρη λίστα» του Γιάννη Κομπότη μπήκε ο Εμάνουελ Κονέ. Ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός είχε μεταβεί στην πατρίδα του, λόγω του ξαφνικού θανάτου του πατέρα του, αλλά παρέμενε εξαφανισμένος μέχρι λίγο πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

Ο 28χρονος παίκτης έφτασε στη Βοιωτία και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ να μείνει ελεύθερος, αλλά ο Κομπότης είχε αντίθετη άποψη.

Όπως αποκαλύπτει η SportDay, ο Κονέ πήγε να τον φέρει προ τετελεσμένων τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου, σκεπτόμενος ως εξής:

«Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου και δεν μένω με την καμία. Το ξέρει. Θα του ζητήσω, λοιπόν, να φύγω από τώρα και θα με αφήσει. Αφού ξέρει ότι δεν γουστάρω άλλο και δεν είμαι για να τρώω τα πόδια μου εδώ. Θα με κρατήσει δυσαρεστημένο και με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα; Με τίποτα!».

Από την πλευρά του, ο Κομπότης φέρεται να του απάντησε: «Φέρε πρόταση να φύγεις». Πρόταση δεν ήρθε ποτέ και έτσι ο Κονέ έμεινε στην Λιβαδειά, όπου θα πληρώνεται μεν κανονικά, αλλά δεν πρόκειται να παίξει μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσικάς: «Υπάρχει ένας μαραθώνιος μέχρι το τέλος»

Το σύνθημα εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ έδωσε ο Γιώργος Κατσικάς, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στην έλευση του Ρικάρντο Κόστα στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Κατσικάς: «Υπάρχει ένας μαραθώνιος μέχρι το τέλος»
Στην εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στην ήττα από τον Παναιτωλικό μέσα στην Τούμπα, το σημερινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ (εφόσον τελικά διεξαχθεί) και την απόκτηση του Ρικάρντο Κόστα αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατσικάς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 25χρονος στόπερ του «Δικεφάλου του Βορρά» στο Novasports

Για το ματς με τον Παναιτωλικό:

«Ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα, εκτός προγράμματος. Δεν το περίμενα ούτε εγώ, ούτε όλη η ομάδα. Δεν είμαι σίγουρος τι έφταιξε. Ήταν μία κακή μέρα, δεν μας βγήκαν πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και δυστυχώς ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Ίσως το μόνο πράγμα που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, διότι το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο. Ίσως αν ξεκινούσαμε το πρώτο ημίχρονο όπως ξεκινήσαμε στο δεύτερο, να ήταν διαφορετική η εικόνα του παιχνιδιού».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα εν όψει του αγώνα με τον ΟΦΗ:

«Πρέπει πάντα να κοιτάμε μπροστά, αφήνουμε αυτό το αποτέλεσμα πίσω μας. Σίγουρα πρέπει να μας δώσει μία ώθηση παραπάνω για να κερδίσουμε το παιχνίδι, αν τελικά διεξαχθεί. Υπάρχει ένας μαραθώνιος μέχρι το τέλος της σεζόν, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για την κατάσταση του ΟΦΗ:

«Πρέπει να φοβόμαστε, εντός εισαγωγικών, τέτοιες ομάδες. Βρίσκεται σε μία άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο, με τρέξιμο και πείσμα για να κερδίσουμε».

Για τον Ρικάρντο Κόστα:

«Είναι αναγνωρισμένος ποδοσφαιριστής, έχει παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάθε παίκτης θα ήθελε να έχει έναν τόσο έμπειρο συμπαίκτη. Ελπίζω ότι από την παρουσία του εδώ θα επωφεληθεί όλη η ομάδα, όχι μόνο οι αμυντικοί».

Αγωνία για Σανιά!!

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Σίντι Σανιά για τον Άρη, με τους ανθρώπους της διοίκησης να στέλνουν τα σχετικά έγγραφα στην ΕΠΟ για να βγει το δελτίο του Σενεγαλέζου χαφ.

Αγωνία για Σανιά
Οχτώ μεταγραφές έκανε ο Άρης την περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εκείνη του Σίντι Σανιά.

Ο Αφρικανός μέσος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στους «κίτρινους» που δεν έχει αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής και η έκδοση δελτίου θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Πρόθεση των Θεσσαλονικέων είναι να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του την Κυριακή κόντρα στον Καμπανιακό, με τους ιθύνοντες της ομάδας να έχουν στείλει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην ΕΠΟ και εκλείπει πλέον ο λόγος μη έκδοσης δελτίου.

Η απόφαση αναμένεται να παρθεί μέχρι την Παρασκευή και εφόσον έχει θετική κατάληξη, τότε θα μπορέσει να παίξει την Κυριακή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαντάνα, με το καλημέρα!!


Ο Σιόβας έμεινε προληπτικά εκτός κι έτσι με το καλημέρα ο Σαντάνα αναμένεται να πάρει θέση στην 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο. Τι αλλαγές ετοιμάζει ο Περέιρα.

Σαντάνα, με το καλημέρα
Η απουσία του Σιόβα επισπεύδει το ντεμπούτο του Σαντάνα.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση σήμερα με την φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκη», στην αρχή ενός σετ παιχνιδιών «φωτιά» αυτό τον μήνα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτή ήταν μια επιβεβλημένη αλλαγή, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες στο πλαίσιο του ροτέισον προκειμένου να παραμένει φρέσκια η ομάδα. Με τους Περιστεριώτες θα ξεκουραστούν οι Μαζουακού και Ελαμπντελαουΐ.

Έτσι, λοιπόν, απόντος του Ρομπέρτο (που τρέχει για την Τούμπα) τερματοφύλακας θα είναι ο Μέγιερι, αριστερά στην άμυνα ο Γιαννούλης, δεξιά ο Σαλίνο, στόπερ οι Σαντάνα, Αυλωνίτης. Στη μεσαία γραμμή ο Μιλιβόγεβιτς θα ξεκουράσει έναν εκ των Μανιάτη, Κασάμι, ο Τσόρι επανέρχεται, ο Ντουρμάζ με τον Αφελάι θα ξεκινήσουν στα άκρα και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βλέμματα στο Καραϊσκάκη και στο Ηράκλειο!!

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ενώ ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ θα διεξαχθεί κανονικά.

Τα βλέμματα στο Καραϊσκάκη και στο Ηράκλειο
Προβάδισμα πέντε βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός από την περασμένη Κυριακή, λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι των δύο ομάδων στην Τούμπα.

Σήμερα υπάρχει η εμβόλιμη 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, στην οποία οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Ατρόμητο και οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ.

Τελικά το μεσημέρι έγινε γνωστό πως το παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ θα γίνει κανονικά, καθώς πληρώθηκαν οι Ζόρντι και Λόπεθ, με πρωτοβουλία των κ.κ. Πουλινάκη και Λελεδάκη.

Από εκεί και πέρα, σήμερα υπάρχουν άλλοι πέντε αγώνες στο πρόγραμμα. Στις 3 το μεσημέρι το Κέρκυρα-Λεβαδειακός και το Παναιτωλικός-ΕΡγοτέλης. Δύο ώρες αργότερα η Ξάνθη υποδέχεται τον Πανιώνιο, ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον Πλατανιά και ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τη Βέροια.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου (…)
15:00 Κέρκυρα – Λεβαδειακός (Novasports 3)
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
15:00 Παναιτωλικός – Εργοτέλης (Novasports 2)
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

17:15 Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος (Novasports 6)
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
17:15 Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς (Novasports 7)
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
17:15 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (Novasports 2)
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια (Novasports 3)
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

19:30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος (Novasports 1)
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου

19:30 Πανθρακικός – Καλλονή (Novasports 1)
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας)

Η επόμενη (23) αγωνιστική

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, Novasports 3)
Εργοτέλης-ΟΦΗ (17:15, Novasports 1)
Βέροια-Ατρόμητος (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης-Νίκη Βόλου (…)
Πανιώνιος-Κέρκυρα (15:00, Novasports 2)
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 2)
Πλατανιάς-Πανθρακικός (17:15, Novasports 3)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Καλλονή-Skoda Ξάνθη (19:30, Novasports 1)*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός Europa League ο Χάρα!

Ντοσεβί, Φορτούνης και Σαντάνα είναι οι τρεις αλλαγές που αποφάσισε ο Περέιρα στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού. Εκτός έμεινε ο Χάρα. Ποιοι «κόπηκαν» από τον Πορτογάλο.

Εκτός Europa League ο Χάρα
Δίχως το όνομα του Χάρα στάλθηκε η ανανεωμένη ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού ενόψει Europa League και των διπλών αναμετρήσεων με την Ντνίπρο.

Ο Σαντάνα ήταν αναμενόμενο πως θα καλύψει το κενό που είχε προκύψει με την αποχώρηση του Αμπιντάλ τον Δεκέμβρη ενώ τις άλλες δύο θέσεις (αφού τρεις ήταν συνολικά οι αλλαγές που μπορεί να κάθε ομάδα) τις κέρδισαν Φορτούνης και Ντοσεβί.

Δικαιωματικά μιας και επί των ημερών του Βίτορ Περέιρα, αμφότεροι απέκτησαν σταθερό ρόλο στην ομάδα και ιδιαίτερα ο Γάλλος που λογίζεται βασικός.

Αν υπήρχε μια ακόμα ελεύθερη θέση θα την κατοχύρωνε ο Χάρα. Δεν υπήρχε όμως κι έτσι ο Αργεντινός έμεινε εκτός λίστας στην πιο δύσκολη απόφαση που είχε να πάρει. Εκτός έμειναν επίσης οι Σαλίνο και Μπουχαλάκης.

Η λίστα:

Τερματοφύλακες: Ρομπέρτο, Μέγιερι. Αμυντικοί: Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μποτία, Σαντάνα, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Σιόβας. Μέσοι: Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Μανιάτης. Επιθετικοί: Μήτρογλου, Μπενίτες, Διαμαντάκος, Αφελάι, Ντουρμάζ, Φουστέρ, Ντοσεβί. Στη λίστα Β: Χουτεσιώτης, Βέργος. *Πηγή: sport-fm.gr*