Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν γνωρίζουν όλους τους κανονισμούς οι ποδοσφαιριστές» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Σταμούλης. Ο πρώην διαιτητής και νυν εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΟ θα είναι ο εισηγητής του σεμιναρίου κανονισμών διαιτησίας που θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης (04/02) στη Μίκρα για τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Για να λάβουν αδειοδότηση τόσο οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, όσο και της Football League πρέπει να περάσουν οι παίκτες τους από ένα σεμινάριο διαιτησίας. Το τμήμα διαιτησίας της ΕΠΟ είναι αυτό που μας στέλνει DVD με θέματα που πρέπει να αναλύσουμε στους ποδοσφαιριστές. Αυτό έγινε και πέρσι με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Σε αυτά τα DVDυπάρχουν βιντεοκλίπ από μαρκαρίσματα, γίνεται ανάλυση για τις παραβάσεις εντός και εκτός περιοχής, για τα χέρια που πολλές φορές χρησιμοποιούν οι παίκτες ως όπλα, για το πότε μια ευκαιρία είναι προφανής και πότε υποσχόμενη και άλλα.

Για το αν και κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν τους κανονισμούς: «Κατά το μάλλον ή ήττον γνωρίζουν αρκετούς κανονισμούς, αλλά δεν θα έλεγα όλους. Άλλωστε και εμείς που τους διδάσκουμε δεν μπορούμε να τους ξέρουμε όλους. Θεωρώ, πάντως, πως τα μαθήματα αυτά πρέπει να γίνονται σε όλες τις ομάδες και πριν την αρχή των πρωταθλημάτων».

Για τα διαιτητικά λάθη: «Είμαστε εδώ για να πούμε στους ποδοσφαιριστές τι πρέπει να σφυρίζουν οι διαιτητές και όχι τι κάνουν. Αυτό είναι θέμα παρατηρητών».

Ακούστε τις δηλώσεις του Βασίλη Σταμούλη στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: