Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Συνελήφθη ο Ρέμος!!

Στα χέρια των Αρχών για χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής προς το ελληνικό Δημόσιο βρέθηκε την Τρίτη ο Αντώνης Ρέμος. Ο πρώην πρόεδρος του «Γηραιού» αφέθηκε ελεύθερος, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Συνελήφθη ο Ρέμος
Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από τις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης ο Αντώνης Ρέμος για χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής προς το ελληνικό Δημόσιο κατά την περίοδο της προεδρίας του.

Ο γνωστός τραγουδιστής και πρώην πρόεδρος του «Γηραιού» παρέμεινε στο τμήμα για μερικές ώρες και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του. Στον Ρέμο ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα και αφού ορίστηκε δικάσιμος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύντομα, αναμένεται και η επίσημη θέση της Αστυνομίας μέσω δελτίου Τύπου.Πηγή: sport-fm.gr

«Πλησιάζει στην Μπεσίκτας ο Μήτρογλου»!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Φούλαμ για το δανεισμό του Κώστα Μήτρογλου βρίσκεται η Μπεσίκτας, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο!

«Πλησιάζει στην Μπεσίκτας ο Μήτρογλου»
Επίσημη πρόταση στη Φούλαμ για το δανεισμό του Κώστα Μήτρογλου φέρεται να κατέθεσε η Μπεσίκτας, όπως αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεκίνησαν πριν από περίπου μία εβδομάδα, με τους «κότατζερς» να είναι πολύ κοντά στο να πουν το «ναι» για το μονοετή δανεισμό του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού!

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, η Φούλαμ -που από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ- αναμένεται να βάλει στα ταμεία της το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, ενώ στη συμφωνία θα συμπεριληφθεί και οψιόν αγοράς του Έλληνα επιθετικού.

Η Φούλαμ είχε αποκτήσει, τον περασμένο Ιανουάριο, τον Κώστα Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει κοντά στα 15 εκατ. ευρώ και τον Έλληνα επιθετικό να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2018. Πηγή: sport-fm.gr

«Αποσύρεται για Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός»!!


Αν και τις προηγούμενες ημέρες προέκυπτε αισιοδοξία για την έκβαση της μεταγραφής του Άλφρεντ Φινμπόγκασον στον Ολυμπιακό, ολλανδικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι επαφές με τη Χέρενφεϊν ναυάγησαν!

«Αποσύρεται για Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός»!
Αρνητικά απάντησε η διοίκηση της Χέρενφεϊν στην πρόταση του Ολυμπιακού ύψους 6 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον, όπως μεταδίδουν τα ολλανδικά δημοσιεύματα.

Μάλιστα, η «Voetbal International» υποστηρίζει ότι το γεγονός ότι η ομάδα του Ισλάνδού επιθετικού απάντησε ξανά αρνητικά αναγκάζει τους Πειραιώτες να αποσυρθούν για την απόκτησή του, αφού δεν προτίθενται να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Οι απαιτήσεις των Ολλανδών βασίζονται στο γεγονός ότι τον περασμένο Γενάρη η Φούλαμ είχε καταθέσει πρόταση 10 εκατ. ευρώ και από εκεί ξεκινούσαν τις διαπραγματεύσεις με τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά εκείνοι δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να δώσουν αυτό το ποσό.

Στη χώρα της τουλίπας αναφέρουν ότι ο διεθνής άσος έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και παρά την… οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει επίσης η Άουγκσμπουργκ, η Ρόμα και η Βέρντερ Βρέμης. Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδουν για Γκουντμουνσον!

Από τον ΠΑΟΚ διαψεύδουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ισλανδού μεσοεπιθετικού.

Διαψεύδουν για Γκουντμουνσον
Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γκούντμουνσον!

Αυτό επισημαίνουν από τον ΠΑΟΚ διαψεύδοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τους υπεύθυνους της ομάδας να σκέφτονται να κινηθούν για τον Ισλανδό μεσοεπιθετικό.

Ο Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουνσον μένει ελεύθερος από την Αλκμάαρ και βάσει των πληροφοριών που υπήρχαν χθες στον Δικεφάλο του Βορρά εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξουν το ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Χουλκ μπορεί;

Η Βραζιλία χωρίς τον τραυματία, Χουλκ υποδέχεται το Μεξικό στο πρώτο χρονικά παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ.

Χωρίς Χουλκ μπορεί;
Η Βραζιλία υποδέχεται το Μεξικό στο παιχνίδι το οποίο ανοίγει την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ.

Οι γηπεδούχοι καλούνται να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση μη έχοντας στη διάθεσή τους έναν 11άδατο παίκτη τους… Τον Χουλκ.

Ο διεθνής άσος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και δεν συμμετείχε στις προπονήσεις. Αντίθετα έκανε φυσιοθεραπείες για να περάσει το πρόβλημα και να μπορέσει να αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου.

Το Μεξικό προέρχεται από μια αρκετά καλή εμφάνιση απέναντι στο Καμερούν στην πρώτη αγωνιστική. Κορυφαίος των μεξικανών ο Ζιοβανι Ντος Σάντος ο οποίος σημείωσε δύο γκολ τα οποία ο διαιτητής δεν τα κατοχύρωσε.

Ο Περάλτα –τελικά- ήταν ο παίκτης ο οποίος έδωσε τη νίκη…

«Θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή της Βραζιλίας», ήταν τα λόγια του στην ιστοσελίδα της FIFA.

Υπέρ της Βραζιλίας είναι η προϊστορία. Οι Βραζιλιάνοι έχουν πάρει τη νίκη σε 22 παιχνίδια τα οποία έχουν δώσει ενώ οι μεξικανοί σε 10. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει ισόπαλες σε έξι ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λεφτά του Αμπράμοβιτς ή… την Όλια Αμπράμοβιτς; (pics)

Μη βιαστείς ν’ απαντήσεις. Διότι ναι, είναι πολλά τα λεφτά. Μια και μόνο ματιά όμως στην Όλια Αμπράμοβιτς (αν και είναι σίγουρο ότι θα ρίξεις πολλές περισσότερες) αρκεί για να σε βάλει σε δίλημμα!

Τα λεφτά του Αμπράμοβιτς ή… την Όλια Αμπράμοβιτς; (pics)
Το βράδυ η Ρωσία κάνει ντεμπούτο στο Μουντιάλ. Με εξαιρετική ομάδα (όπως φάνηκε και στα προκριματικά) κι ένα μεγάλο προπονητή, όπως ο Φάμπιο Καπέλο.

Όσους παιχταράδες κι αν έχει όμως στη διάθεσή του, ο Ιταλός θα μπορούσε με μια απλή κίνηση να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο: Να βάλει σέντερ-φορ την Όλια Αμπράμοβιτς!

Το γνωστό μοντέλο που κανένας αμυντικός δεν θα μπορούσε ν’ αντιμετωπίσει. Και που θα σ’ έβαζε στον πειρασμό να διαλέξεις εκείνη -ακόμα κι από τ’ αμέτρητα εκατομμύρια του συνονόματού της!

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Ψηλές βλέψεις στην πρεμιέρα!!

Με το δεξί θέλει να μπει η Ρωσία του Φάμπιο Καπέλο στο Μουντιάλ, όπου στην πρώτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου αντιμετωπίζει την Κορέα, στην επιστροφή της μετά από 12 χρόνια στη διοργάνωση.

Ψηλές βλέψεις στην πρεμιέρα
Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία συμμετοχή της Ρωσίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και τώρα η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο φιλοδοξεί να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση της Βραζιλίας.

Το 1994 η «Αρκούδα» είχε μείνει εκτός από την πρώτη φάση, ενώ από το 2002 και μετά δεν συμμετείχε ξανά σε Μουντιάλ.

Η ρωσική ομάδα – που κατάφερε να περάσει ως πρώτη από τον προκριματικό της όμιλο και άφησε στα μπαράζ την Πορτογαλία του Ρονάλντο – και έχει ένα… δικό μας παιδί, τον Γιούρι Λοντίγκιν, θα προσπαθήσει από σήμερα να δείξει τις διαθέσεις της όσον αφορά την παρουσία της στα γήπεδα της χώρας του καφέ.

Στο απέναντι στρατόπεδο, η Κορέα βγήκε πίσω από το Ιράν στην προκριματική φάση της Ασιατικής ζώνης, και προσπαθεί να επαναλάβει την επιτυχία του 2002, όταν τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνδιοργάνωσε μαζί με την Ιαπωνία και το χάλκινο μετάλλιο που είχε πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο «πυρήνας» της ομάδας αγωνίζεται σε μεγάλες ομάδες, όπως της Premier League και της Bundesliga.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ρωσία (4-2-3-1): Ακινφέεφ, Ανιουκόφ, Ιγκάσεβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροφ, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ, Σαμέντοφ, Ζιρκόφ, Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ.

Κορέα (4-2-3-1): Σουνγκ Ρίονγκ, Γιονγκ, Γέονγκ Χο, Γιουνγκ Γκουόν, Τσανγκ Σου, Γιονγκ Γου, Σουνγκ Γουένγκ, Τσουνγκ Γονγκ, Για Σέολ, Χέονγκ Μιν, Τσου Γιουνγκ.Πηγή: sport-fm.gr

Ματς «αποδείξεων»

Το ανανεωμένο Βέλγιο αντιμετωπίζει τη μαχητική Αλγερία, στον αγώνα που ανοίγει την αυλαία στην έκτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυππέλου της Βραζιλίας.

Ματς «αποδείξεων»
Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί είναι η αποψινή αναμέτρηση του Βελγίου με την Αλγερία, στο πλαίσιο του όγδοου ομίλου του Μουντιάλ στη Βραζιλίας (19:00, ΝΕΡΙΤ).

Η ομάδα του Μάρκ Βίλμοτς έδειξε πολύ καλά δείγματα κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης και κάποιοι εκτιμούν ότι θα είναι φέτος η μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ, αφού έχει παίκτες που είναι αρκετά καλοί και με μεγάλη εμπειρία σε διάφορα μεγάλα πρωταθλήματα.

Από την πλευρά τους, οι Αφρικανοί κατάφεραν να προκριθούν από το Αφρικανικό Κύπελλο, αφήνοντας εκτός Μάλι, Μπενίν και Ρουάντα. Στη συνέχεια στα μπαράζ αντιμετώπισαν τη Μπουρκίνα Φάσο και έτσι έφτασαν στα γήπεδα της χώρας του καφέ.

Βέλγιο και Αλγερία αναμετρώνται για τρίτη φορά στην ιστορία τους, με την πρώτη να έχει μία νίκη και το άλλο ματς να έχει λήξει ισόπαλο.

Οι πιθανές συνθέσεις

Βέλγιο (4-2-3-1): Κορτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Μπούιτεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Μέρτενς, Μπράινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Αλγερία (4-3-2-1): Ζεμαμούς, Μαντί, Κανταμουρό, Μπουγκερά, Γκουλάμ, Λασέν, Μπενταλέμπ, Ταϊντέρ, Σουντάνι, Φεγκουλί, Σλιμάνι. Πηγή: sport-fm.gr

Ανησυχία για τον Άλτιντορ!

Στις ΗΠΑ υπάρχει ανησυχία για τον τραυματισμού του Τζόζι Άλτιντορ ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με την Γκάνα.

Ανησυχία για τον Άλτιντορ
Σε εξετάσεις θα υποβληθεί σήμερα στο Σάο Πάουλο ο Τζόζι Άλτιντορ για να διαπιστωθεί εάν είναι σοβαρός ο τραυματισμός που αποκόμισε στο παιχνίδι των ΗΠΑ με την Γκάνα.

Ο αμερικανός άσος ένιωσε έντονους πόνους στο πόδι και δεν μπόρεσε να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύνολο του Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Έτσι έγινε αναγκαστική αλλαγή.

«Όταν έκανα το σπριντ ένιωσα κάτι. Θα κάνω εξετάσεις και θα δω τι έχω», ήταν τα λόγια του Άλτιντορ ο οποίος πονούσε αρκετά.

Στην ομάδα των ΗΠΑ υπάρχει ανησυχία καθώς ο Άλτιντορ έχει… παρελθόν στους τραυματισμούς στον οπίσθιο μηριαίο, δηλαδή, εκεί που αισθάνεται και πάλι πόνους. Πηγή: sport-fm.gr

Η Βραζιλία πήρε την κούπα στο "Μουντιάλ της σφαγής" (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με το Παγκόσμιο Κύπελλο που κατέκτησε η Βραζιλία, δίχως τον καλύτερό της παίκτη. 





Ήταν 17 Ιουνίου 1962 όταν η Βραζιλία κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Χιλή μετά από τη νίκη της με 3-1 επί της Τσεχοσλοβακίας.
Σ΄ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, μάλιστα, ανακηρύσσονται έξι πρώτοι σκόρερ με τέσσερα γκολ, ενώ η διοργάνωση χαρακτηρίζεται σαν το "Μουντιάλ της μεγάλης σφαγής" λόγω της βίας και των επεισοδίων.
Ο Βραζιλιάνος Γκαρίντσα με την "ντρίμπλα του Θεού" ήταν η κορυφαία μορφή του Μουντιάλ, αφού ο Πελέ είχε τραυματιστεί στο ξεκίνημα της διοργάνωσης και δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Η Βραζιλία, πάντως, είχε για μια ακόμα φορά πολλά αστέρια, πέρα των Πελέ και Γκαρίντσα, αφού διέθετε στο ρόστερ της παικταράδες σαν τον Βαβά, τον Αμαρίλντο, τον Ζαγκάλο, τον Ζίτο κ.ά. 


Πηγή: sportdog.gr

Το Γερμανία-Πορτογαλία σε… καρτούν!!

Η κουτουλιά του Πέπε στον Τόμας Μίλερ, ο ενοχλημένος για την αντικατάστασή του… εξωγήινος Εζίλ και ο «εξαφανισμένος» Κριστιάνο Ρονάλντο έγιναν και αυτοί… καρτούν!

Το Γερμανία-Πορτογαλία σε… καρτούν
Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα συνέβησαν στη χθεσινή νίκη της Γερμανίας επί της Πορτογαλίας για τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ στη Βραζιλία, τα οποία δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους καλλιτέχνες που δημιουργούν σε καρτούν εκδοχή τα χαϊλάιτ των αγώνων.

Πρώτα από όλα η «κόντρα» του Πέπε με τον Τόμας Μίλερ, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του διεθνούς στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετέπειτα η φανερή ενόχληση του Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος για την συγκεκριμένη ομάδα ήταν… εξωγήινος και τέλος ο άφαντος Κριστιάνο Ρονάλντο, που όταν έβρισκε τρόπο πάντα δήλωνε την παρουσία του στον αγώνα.

Δείτε το βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Η ώρα της αλήθεια για Μάντζαρη και… Λο!!

Το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση για την επέκταση της συνεργασίας του Βαγγέλη Μάντζαρη με τον Ολυμπιακό. Στην Αθήνα έρχεται ο Έισι Λο. Τι γίνεται με τον αντι-Περπέρογλου.

Η ώρα της αλήθεια για Μάντζαρη και… Λο
Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας των αδερφών Αγγελόπουλων θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση για την επέκταση της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Το «παρών» θα δώσουν πιθανώς και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, ενώ εκεί θα είναι ο παίκτης και ο μάνατζέρ του. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να του προτείνουν επέκταση συνεργασίας για τρία χρόνια με βελτιωμένες αποδοχές και υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία. Αν δεν τα βρουν, το θέμα θα παραμείνει ανοικτό και θα υπάρξει επαναπροσέγγιση στην πορεία. Πάντως από τον Ολυμπιακό καθιστούν σαφές πως δεν τίθεται θέμα να πωληθεί στον Παναθηναϊκό.

Στο μεταξύ, ο Έισι Λο ενημέρωσε πως έρχεται στην Αθήνα και ασφαλώς θα υπάρξουν συζητήσεις και για το δικό του μέλλον. Ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει την αποκατάσταση μετά τη σοβαρή επέμβαση στο γόνατό του. Ο ίδιος πιθανώς να ελπίζει να πείσει τον Ολυμπιακό πως θα είναι εγκαίρως έτοιμος για τη νέα σεζόν, ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει απίθανο να παραμείνει (αν ήταν 100% έτοιμος τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά) και πιο πιθανό να λυθεί το συμβόλαιό του. Εξάλου οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν άλλες λύσεις, με πρώτη αυτή του Μάλκολμ Ντιλέινι, που θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος των γερμανικών τελικών (η Μπάγερν προηγείται με 2-1 της Άλμπα και θέλει άλλη μια νίκη για τον τίτλο).

Σε ό,τι αφορά στον αντικαταστάτη του Στράτου Περπέρογλου, ο Ολυμπιακός έχει στα υπόψη τον Γιόνας Ματσιούλις και τον Μάικ Μπράμο, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Τέλος, εξελίξεις θα υπάρξουν με τον Κάιλ Χάινς, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης που αναλαμβάνει τα ηνία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αποφασίσει αν ο Αμερικανός σέντερ θα παραμείνει στην ομάδα (έχει συμβόλαιο) ή όχι.
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει Καλάθη, Λάσμε και… Μάντζαρη!!

Ο Παναθηναϊκός έκανε τις κινήσεις του… Κατέθεσε προτάσεις, στους Καλάθη, Λάσμε και πλέον περιμένει τις απαντήσεις τους, όπως και το αποτέλεσμα από το σημερινό ραντεβού του Μάντζαρη με τον Ολυμπιακό.

Περιμένει Καλάθη, Λάσμε και… Μάντζαρη!
Αυτό που... όφειλε να κάνει το έκανε. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε τις προτάσεις του, στους Καλάθη και Λάσμε και πλέον περιμένει να λάβει τις απαντήσεις τους για να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις του.

Στην περίπτωση του ομογενούς πλέι-μέικερ οι πράσινοι προσέφεραν νέα βελτιωμένη πρόταση ύψους 6,5 εκατ. δολαρίων τα οποία με τα μπόνους που του προσφέρουν οι «πράσινοι» θα φτάσουν τα 7,5 εκατ. δολάρια για συνεργασία τριών χρόνων.

Αναμφίβολα είναι μια σούπερ πρόταση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το αν θα πει οριστικά το «ναι» ή όχι ο Νικ Καλάθης. Γιατί στο... κόλπο υπάρχει και η ΤΣΣΚΑ στην οποία δεν αποκλείεται την επόμενη αγωνιστική σεζόν να δουλέψει ο Δημήτρης Ιτούδης, αν και χθες η Μπάνβιτ έκανε λόγο για παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. Οπως και να έχει το θέμα και όποια κατάληξη και να έχει, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την πρότασή του και περιμένει σύντομα τις εξελίξεις.

Σχετικά με τον Λάσμε ο Παναθηναϊκός έκανε την νέα του πρόταση, ύψους 700.000 δολαρίων και οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Υπάρχει κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεργαστούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Όμως το σίγουρο είναι ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο και το οικονομικό καθώς ο παίκτης θέλει ένα καλό συμβόλαιο αντίστοιχο με αντίστοιχο με εκείνο που είχε στην αγωνιστική σεζόν που έκλεισε αλλά και από την άλλη οι πράσινοι δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τρελά ποσά.

Την ίδια στιγμή στον Παναθηναϊκό δεν έχουν παρατήσει την υπόθεση Μάντζαρη. Οι πράσινοι έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο παίκτης με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Από αυτή αναμένουν τις εξελίξεις για να διαπιστώσουν εάν θα μπορέσουν να κάνουν την κίνησή τους για τον διεθνή πλέι-μέικερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Νιόπλιας, διαφορετικά… Φερνάντο!!

Εντός της ημέρας περιμένουν στον Εργοτέλη την τελική απάντηση του Νίκου Νιόπλιας, με τον Χουάν Φεράντο να αποτελεί εναλλακτική λύση του Έλληνα προπονητή.

Νιόπλιας, διαφορετικά… Φερνάντο
Νέα επικοινωνία με τον Νίκο Νιόπλια είχε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας είχε η διοίκηση του Εργοτέλη.

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται διαφορά στο πλάνο από τις δύο πλευρές, αλλά ο Κρητικός ζήτησε ορισμένες εγγύησης για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Από την πλευρά τους, οι Ηρακλειώτες διαβεβαίωσαν τον παλαίμαχο χαφ ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για αυτό το θέμα. Έτσι πλέον αναμένεται ο Νιόπλιας να απαντήσει στους διοικούντες τον Εργοτέλη.

Μάλιστα, οι Κρητικοί – λόγω και της καθυστέρησης που υπήρξε στο παραπάνω θέμα – έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση για το ενδεχόμενο αρνητικής απάντησης εκ μέρους του Νιόπλια.

Πρόκειται για τον Χουάν Φεράντο, τον Ισπανό προπονητή που πριν από καιρό είχε προταθεί στον ΟΦΗ. Είναι 33 ετών, δούλεψε φέτος στη μολδαβική Σερίφ Τιρασπόλ, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί στη δεύτερη ομάδα της Μάλαγα.
Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για τον επόμενο!!

Μετά την επικείμενη ανακοίνωση της απόκτησης του Ραζβάν Ρατς, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για νέο μεταγραφικό χτύπημα για την ενίσχυση του ρόστερ του εν όψει της νέας σεζόν.

Προχωράει για τον επόμενο
Έτοιμοι να ανακοινώσουν την επόμενη μεταγραφή του ΠΑΟΚ είναι οι ιθύνοντες του συλλόγου, ύστερα από τη συμφωνία με τον Ραζβάν Ρατς και την επικείμενη ανακοίνωση της απόκτησής του.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου συζητούν με συγκεκριμένο παίκτη και οι επαφές είναι σε τέτοιο στάδιο, που η ανακοίνωση που θα εκδοθεί θα αφορά απευθείας την απόκτησή του!

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Γιόχαν Γκούντμουντσον, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος σε λίγες μέρες από την Άλκμααρ και φέρεται να απασχολεί τον «Δικέφαλο του Βορρά», δεν προκύπτει κάποια αντίδραση από πλευράς διοίκησης, όπως άλλωστε το έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα για τις μεταγραφικές υποθέσεις.

Πάντως, ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί ξανά για τον διεθνή άσος και τον Γενάρη και μένει να φανεί τώρα αν το «φλερτ» θα μετατραπεί τελικά σε… γάμο!Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει ήδη με τον πρώτο!!

Προσεκτικές επαφές με τον βασικό στόχο για την ενίσχυση στα μετόπισθεν έχουν στον Παναθηναϊκό. Χωρίς βιασύνη γίνονται οι όποιες συζητήσεις, αφού οι «πράσινοι» δεν χρειάζονται πολλές μεταγραφές.

Μιλάει ήδη με τον πρώτο!
Προτεραιότητα εδώ και αρκετό καιρό για τον Παναθηναϊκό αποτελεί η απόκτηση ενός πολύ καλού κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Γκόρτον Σίλντενφελντ (εφόσον τελικά ο Κροάτης δεν μείνει στην ομάδα).

Τις προηγούμενες μέρες ακούστηκαν κάποια ονόματα, αλλά στο «τριφύλλι» δεν έχουν αναφέρει το παραμικρό και ο Νίκος Νταμπίζας υπό άκρα μυστικότητα συζητά με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Όπως γράφει σήμερα το «Goal News», ο τεχνικός διευθυντής – σε συνεννόηση με τους άλλους ιθύνοντες του συλλόγου – έχουν ξεχωρίσει έναν παίκτη και ήδη έχει προχωρήσει περισσότερο τις επαφές μαζί του.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί στο θέμα και λίγο… τύχη για να μπορέσει να κάνει δικό του τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Από εκεί και πέρα, αν και οι «πράσινοι» διέψευσαν τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Καρλάο, όλα δείχνουν ότι όντως έχουν υπάρξει διερευνητικές επαφές με τον Βραζιλιάνο στόπερ.

Ο συγκεκριμένος αμυντικός θεωρείται ενδιαφέρουσα περίπτωση, αφού είναι προσιτός οικονομικά και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που ψάχνουν στον Παναθηναϊκό.

Στο «τριφύλλι» παρουσιάζονται καθυσηχαστικοί για την ενίσχυση της ομάδας, αφού εκτιμούν ότι δεν χρειάζονται πολλές προσθήκες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εκτός από τον στόπερ, οι ιθύνοντες του συλλόγου κινούνται για την παραμονή των Αμπέντ, Σίλντενφελντ και Πράνιτς, ενώ υπάρχει και το θέμα του Καραγκούνη.

Για τους δύο τελευταίους, όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά, με τις υποθέσεις και των δύο να ξεκαθαρίζουν μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους στο Μουντιάλ με τις εθνικές τους ομάδες.Πηγή: sport-fm.gr

Πω, πω ένας Μίλερ…!!

Δεν έχει την αίγλη του μεγάλου Γκερντ… Δεν είναι καν κλασσικός φορ! Είναι ο Τόμας Μίλερ, αλλά έγινε ο έκτος Γερμανός που πετυχαίνει χατ-τρικ σε τελική φάση Μουντιάλ…

Πω, πω ένας Μίλερ…
Γεγονός είναι το πρώτο χατ-τρικ στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Στο δωδέκατο παιχνίδι της διοργάνωσης ο Τόμας Μίλερ πέτυχε τρία γκολ στην εντυπωσιακή νίκη της Γερμανίας επί της Πορτογαλίας με σκορ 4-0 και έγραψε με «χρυσά» γράμματα το όνομα του στη σχετική λίστα με τους συμπατριώτες του, που έχουν πετύχει στο παρελθόν ανάλογο επίτευγμα.

Στο 100ο παιχνίδι της «νασιονάλμανσαφτ» σε Μουντιάλ, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου έγινε ο έκτος παίκτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό το χατ-τρικ είναι το έβδομο, αφού δύο φορές τα έχει καταφέρει στο παρελθόν ο μεγάλος Γκερντ Μίλερ. Συνολικά στη διοργάνωση, το χατ-τρικ του 24χρονου επιθετικού είναι το υπ’ αριθμόν 49!

Η λίστα με τα γερμανικά χατ-τρικ:

1934 (Ιταλία): Έντμουντ Κονέν / Γερμανία-Βέλγιο 5-2
1954 (Ελβετία): Μαξ Μόρλοκ / Δυτική Γερμανία-Τουρκία 7-2
1970 (Μεξικό): Γκερντ Μίλερ / Δυτική Γερμανία-Βουλγαρία 5-2
1970 (Μεξικό): Γκερντ Μίλερ / Δυτική Γερμανία-Περού 3-1
1982 (Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε) / Δυτική Γερμανία-Χιλή 4-1
2002 (Μίροσλαβ Κλόζε) / Γερμανία-Σαουδική Αραβία 8-0
2014 (Τόμας Μίλερ) / Γερμανία-Πορτογαλία 4-0
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» και Μρτζα η ΑΕΚ!

Την περίπτωση του Ντράγκαν Μρτζα εξετάζει η ΑΕΚ, αφήνοντας παράλληλα στον Ντάνκο Λάζοβιτς το χρονικό περιθώριο να αποφασίσει για το μέλλον του. Η «Ένωση» παρακολουθεί και την υπόθεση του Τζεμπούρ.

«Βλέπει» και Μρτζα η ΑΕΚ
Λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην υπόθεση του Ντάνκο Λάζοβιτς και μετά το «ναυάγιο» στις επαφές της με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, η ΑΕΚ εξετάζει και άλλες περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν αισθητά την επιθετική της γραμμή.

Ένας από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της «Ένωσης», όπως γράφει η «Ώρα των σπορ», είναι και ο Ντράγκαν Μρτζα. Πρόκειται για τον 30χρονο διεθνή επιθετικό του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει… αέρα στη Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα, τον Σέρβο φορ φέρεται να έχει ξεχωρίσει και ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο διάστημα που είχε πάει στη Σερβία για να «τσεκάρει» παίκτες για λογαριασμό του «δικεφάλου».

Ο διεθνής άσος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ερυθρό Αστέρα, στη συνέχεια έπαιξε με τις φανέλες των Ζούλτε Βάρεγκεμ και Λιρς στο Βέλγιο, ένα διάστημα πέρασε από τη Ρωσία και την Ελβετία – παίζοντας για Κίμκι και Σιόν αντίστοιχα – και την περσινή σεζόν είχε 19 γκολ σε 27 αγώνες στο σερβικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον Λάζοβιτς, η ΑΕΚ φέρεται να του δίνει μερικές μέρες περιθώριο για να αποφασίσει τελικά σε ποια ομάδα επιθυμεί να παίζει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αν και δημοσιεύματα τον θέλουν να συνεχίζει στην Παρτίζεν.

Την ίδια ώρα, στην «Ένωση» παρακολουθούν τις εξελίξεις για το μέλλον του Ραφίκ Τζεμπούρ, με την προϋπόθεση ότι θα μείνει ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και αυτή τη στιγμή όλα είναι στον «αέρα» για τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο «Δικέφαλος» θα προχωρήσει για την απόκτησή του, μόνο αν φύγει ως ελεύθερος από την αγγλική ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

«Παλεύει» για Κάμπελ, κοιτάει και αλλού!!

Πρόταση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να καταθέσει ο Ολυμπιακός στην Άρσεναλ για τον Τζόελ Κάμπελ, ενώ παράλληλα ψάχνει για δύο ακραίους χαφ. Ποιοι είναι οι «νέοι» στη σχετική λίστα.

«Παλεύει» για Κάμπελ, κοιτάει και αλλού
Αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους για να μπορέσει να κάνει δικό του τον Τζόελ Κάμπελ εμφανίζεται ο Ολυμπιακός, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην υπόθεση μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Κοσταρικανού εξτρέμ στο παιχνίδι με την Ουρουγουάη.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», οι Πειραιώτες παρουσιάζονται έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση που ξεπερνάει τα 6 εκατ. ευρώ – ίσως και 6,5 – στην Άρσεναλ για την απόκτηση του διεθνούς άσου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι Λονδρέζοι να αρνηθούν, με τον Αρσέν Βενγκέρ να δηλώνει ότι ο παίκτης την επόμενη σεζόν θα είναι στην ομάδα του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να επενδύσουν το παραπάνω ποσό σε έναν παίκτη που ξέρει καλά ο Μίτσελ και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να σταθεί στο Champions League, όπου στόχος είναι η διάκριση.

Από εκεί και πέρα, λόγω των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί πλέον στην υπόθεση του Κάμπελ, ο Ολυμπιακός ψάχνεται για δύο εξτρέμ, με τον Ισπανό τεχνικό να επιθυμεί να έχει τουλάχιστον τον έναν στη διάθεσή του μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Αγκίμ Ιμπραΐμι. Πρόκειται για τον Σκοπιανό άσο που φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Κάλιαρι, στην οποία είχε 25 συμμετοχές (2 γκολ και ισάριθμες ασίστ).

Ο 26χρονος παίκτης ανήκει στην Μάριμπορ, η οποία επιθυμεί να τον πουλήσει. Οι Πειραιώτες δεν επιβεβαίωναν ότι είναι στη λίστα, τη στιγμή που στα Σκόπια είχαν την πληροφορία ότι έχουν γίνει επαφές!

Για τη μεταγραφή του ακραίου είναι πιθανό να «ζεσταθεί» ξανά η υπόθεση Αμραμπατ, παρ' ότι δείχνει «παγωμένη» τις τελευταίες εβδομάδες και υπάρχει η υποψηφιότητα του Αργεντινού Σεντουριόν. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση και για τον Καπέλ της Σπόρτινγκ.

Επίσης, ένα ακόμη όνομα που «παίζει» για την ενίσχυση των άκρων της επίθεσης είναι εκείνο του Τρέχο, αλλά ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στον άξονα. Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή χωρίς προπονητή...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την παρέα του Μέσι που είναι πιθανόν να μείνει εκτεθειμένη από τον ανεκδιήγητο Αλεχάντρο Σαμπέγια, ο οποίος... ανακαλύπτει νέα ποδοσφαιρικά μονοπάτια!
Τα τελευταία χρόνια και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων έχει αποδειχτεί ότι οι ομάδες που προχωράνε σε μεγάλες διοργανώσεις όπως Παγκόσμιο Κύπελλο ή Euro είναι αυτές που έχουν καλούς ή έστω κανονικούς προπονητές.
Ο Ντελ Μπόσκε πριν κάτσει στην Εθνική Ισπανίας είχε προπονήσει την Ρεάλ, η Ιταλία είχε τον Λίπι και τον Πραντέλι, η Βραζιλία επέλεξε τον Σκολάρι, η Ουρουγουάη ή η Χιλή που στο Μουντιάλ της Αφρικής τα πήγαν εξαιρετικά είχαν τον Ταβάρες και τον Μπιέλσα αντίστοιχα. Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας αυτός είναι.

Η Αργεντινή από την άλλη τα τελευταία χρόνια αποφασίζει να πηγαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις χωρίς προπονητή. Μεγάλος και τρανός ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά προπονητής δεν είναι, τι να κάνουμε. Η Αργεντινή το κατάλαβε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
Τώρα επιλέγει να πάει στον Μουντιάλ της Βραζιλίας με τον Αλεχάντρο Σαμπέγια. Το βιογραφικό του αν και είναι στα 59 του, με εξαίρεση την διετία στην Εστουντιάντες, σχεδόν ανύπαρκτο, η δε εικόνα που παρουσίασε η Αργεντινή στα προκριματικά από μέτρια ως κακή, όσο δε για τις επιλογές του, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της Αργεντινής σε αυτό το παγκόσμιο Κύπελλο ο Σαμπέγια εμφανίζεται ως άλλος Αλέφαντος να ανακαλύπτει πράγματα που δεν συνάδουν με την ποιότητα και την ιστορία της Αργεντινής. Ξεκινά με ένα κάτι σαν 3-5-2, χρησιμοποιώντας επί της ουσίας πέντε στόπερ στην αρχική ενδεκάδα. Τους τρεις που έπαιζαν όντως ως στόπερ για να προσέχουν όλοι μαζί τον Ντζέκο (Γκαράι, Φερνάντες, Καμπανιάρο), άλλον έναν ως αριστερό μπακ (Ρόχα) και έναν ακόμη ως αμυντικό χαφ (Μασεράνο). Ναι ξέρω ότι η φυσική θέση του Μασεράνο είναι αμυντικό χαφ, αλλά η απάντηση είναι απλή. Κάποτε... Διότι εδώ και τρία χρόνια παίζει στόπερ και πλέον μέσα στο γήπεδο συμπεριφέρεται ως στόπερ, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στο ματς με τους Βόσνιους.

Σε αυτούς τους πέντε παίκτες ο Σαμπέγια πρόσθεσε τον Σαμπαλέτα (ως δεξί μπακ χαφ) και τους Ντι Μαρία και Μάξι Ροντρίγκες ως εσωτερικούς μέσους. Και άντε ο Ντι Μαρία έπαιξε φέτος εκεί λόγω της πραγματικά σπουδαίας έμπνευσης του Κάρλο Αντσελότι για να τον χωρέσει στην ενδεκάδα της Ρεάλ. Ο Ροντρίγκες από που και ως που εσωτερικός μέσος;

Μπροστά από όλο αυτό το μπερδεμένο πράγμα των πέντε στόπερ των δύο εξτρέμ που προσποιούνταν τους χαφ και του Σαμπαλέτα, τοποθέτησε τοθς Μέσι και Αγκουέρο ως επιθετικό δίδυμο. Περίμενες λοιπόν να αρχίσει το ματς και να δεις τι ακριβώς είχε σκαρφιστεί αυτός ο προπονητής που επέλεξε αυτό το “πράγμα” για την Αργεντινή. Δεν είχε σκαρφιστεί απολύτως τίποτα! Το σχέδιο ήταν παιδικό, σαν αυτό που φτιάχναμε στις αλάνες, ούτε καν στα χωμάτινα γήπεδα, όταν παίζαμε 10χρονια παιδιά. “Εσείς οι επτά άμυνα, εμείς οι τρεις επίθεση...”

Ετσι το σκέφτηκε και ο Σαμπέγια. “Εσείς οι επτά παίζεται άμυνα, ο Ντι Μαρία κουβαλάει την μπάλα και μπροστά ο Μέσι και ο Αγκουέρο έχουν τέτοια ποιότητα που κάτι θα κάνουν...”. Ασφαλώς και αυτό το πράγμα δεν μπορούσε να περπατήσει. Μέσι και Αγκουέρο ήταν εκτός παιχνιδιού γιατί η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σε αυτούς και τα πολλά, πάρα πολλά στόπερ της Αργεντινής απλώς προσπαθούσαν να σταματήσουν τους Βόσνιους. Ακόμη και ο Σαμπέγια το κατάλαβε, ή κάποιος στο ημίχρονο του το είπε, ότι η Αργεντινή δεν πάει πουθενά με αυτόν τον τρόπο και στην ανάπαυλα, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, έκανε δύο αλλαγές. Εκτός ο ένας από τους τρεις στόπερ (Καμπανιάρο), εκτός και ο Μάξι Ροντρίγκες και μέσα ο Γκάγκο και ο Ιγκουαϊν.

Αυτό ήταν ας πούμε πιο λειτουργικό. Οχι ορθολογικό, αλλά από αυτό που ξεκίνησε σαφώς πιο κατανοητό. Ο Μέσι μετατράπηκε σε χαφ για να υπάρξει κάποιος να κουβαλήσει την μπάλα, ο Ντι Μαρία απελευθερώθηκε και έπαιζε δίπλα στον Μέσι (έτρεχαν παράλληλα...) και οι Αγκουέρο, Ιγκουαίν ήταν το επιθετικό δίδυμο. Οι άλλοι έξι έμειναν πίσω από την μπάλα μονίμως. Ακόμη και ο Σαμπαλέτα ένα μπακ που ανεβαίνει συχνά, σπάνια το έκανε... Για πρώτη φορά σε Μονυτιάλ της σύγχρονης εποχής εμφανίστηκε το σύστημα 6-0-4!!! Μοναδικό.

Παρά ταύτα με κάποιο τρόπο λειτούργησε. Η Αργεντινή δεν έτρωγε πολλές φάσεις, ο Μέσι κουβαλούσε μπάλα από πολύ πίσω, ο Ντι Μαρία του έδινε μονίμως στήριγμα και ο Αγκουέρο με τον Ιγκουαϊν άρχισαν κάπως να τροφοδοτούνται. Η Αργεντινή με αυτή την κίνηση του Μέσι από πίσω, έφτιαξε κάποιες φάσεις και ένα δεύτερο πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο ίδιος και κάπως έτσι πήρε το ματς.
Κόντρα σε μία καλύτερη ομάδα από την Βοσνία όμως, ούτε αυτό μπορεί να περπατήσει για πολύ. Ομάδα χωρίς κεντρικούς χαφ και κυρίως χωρίς προπονητή δεν μπορεί να πάει ψηλά. Και δεν θα είναι ευθύνη του Μέσι νομίζω. Ανεξάρτητα από το αν θα είναι καλά ή όχι ο ίδιος, αν η Αργεντινή συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο της αλάνας και όχι οργανωμένο, είναι απίθανό να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: gazzetta.gr

Το Jogo Bonito δεν είναι απλά ένα σλόγκαν!!

Ο Σάιμον Κούπερ κάνει ντεμπούτο στο gazzetta.gr και γράφει για την αλλαγή προσέγγισης που βλέπουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και για τη σχέση τηλεόρασης και ελκυστικού ποδοσφαίρου. Σαλβαδόρ, Βραζιλία
Στο Μανάους δεν θα έπρεπε να περιμένετε καλό ποδόσφαιρο. Στην πόλη του Αμαζονίου έχει τόσο ζέστη και υγρασία που χρειάζεσαι ντους απλά και μόνο αν βγεις μια βόλτα στο δρόμο. Το απόγευμα του Σαββάτου, στις εξέδρες χάσαμε κιλά απλά  παρακολουθώντας το Αγγλία - Ιταλία. Το παιχνίδι αναμενόταν να είναι λίγο βαρετό. Αντίθετα, ήταν ένα κλασικό ματς. Σε όρους Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό σημαίνει δύο δυνατές, σχεδόν ίσες ομάδες, που και οι δύο παράγουν το καλύτερο επιθετικό τους ποδόσφαιρο. Αυτό ακούγεται απλό, αλλά το τελευταίο κλασικό ματς που παρακολούθησα ήταν το Αγγλία Αργεντινή στο Σεντ Ετιέν, στη Γαλλία, πριν από δεκαέξι χρόνια.
Προσγειώθηκα στη Βραζιλία περιμένοντας πλήξη. Ο μέσος όρος των γκολ στα Παγκόσμια Κύπελλα έπεφτε σταθερά. Από τα 2.71 στο Μουντιάλ του 1994 σε 2.27 το 2010. Έχω παρευρεθεί στα έξι προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα και συχνά καθόμουν στις  κερκίδες και σκεφτόμουν: «Γιατί κάποιος να παρακολουθεί;». Κυρίως στην Κολωνία το 2006, στο Ελβετία - Ουκρανία. Το ναδίρ των 10.000 χρόνων του ανθρώπινου πολιτισμού.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει κάνει θραύση. Στα πρώτα 11 ματς είδαμε 37 γκολ, 3.36 ανά ματς (Στατιστικά μετά το ματς της Αργεντινής με τη Βοσνία). Βεβαίως και το δείγμα είναι μικρό, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με τα  νούμερα. Πολλές ομάδες έχουν αλλάξει την προσέγγισή τους. Η επίθεση δείχνει να επιστρέφει. Το χρωστάμε αυτό στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου.
Πετάς γύρω από τη Βραζιλία και σκέφτεσαι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται σε αυτή τη χώρα. Αλλά αυτό είναι ψευδαίσθηση. Τα γήπεδα αποτελούν απλά το σκηνικό. Τα πραγματικά γήπεδα, στο μυαλό των διοργανωτών της FIFA, είναι τα σαλόνια σε όλο τον  κόσμο. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, τα τηλεοπτικά έσοδα από το ποδόσφαιρο συνεχίζουν να αυξάνονται. Η FIFA είναι τώρα ένας τηλεοπτικός παραγωγός στον οποίο ανήκει το πιο πολύτιμο προϊόν στον κόσμο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει το event με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία, αφού οι τέσσερις χώρες με τον περισσότερο πληθυσμό, η Κίνα, η Ινδία, οι ΗΠΑ και η Ινδονησία συνεχώς ανεβαίνουν. Το ποδόσφαιρο πλέον παράγει λεφτά τρέφοντας τον τηλεθεατή στο σπίτι του.
Ξέρουμε τι θέλει ο θεατής: Αστέρες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Και έτσι, μολονότι ο Πελέ και ο Μαραντόνα πετάχθηκαν εκτός από τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1966 και του 1982 αντίστοιχα από τους κτηνώδεις αμυντικούς, τα σημερινά αστέρια, ο Νεϊμάρ, ο Αριέν Ρομπέν και ο Λιονέλ Μέσι, προστατεύονται από τους διαιτητές.
Στους τηλεθεατές δεν αρέσουν οι βουτιές και οι καθυστερήσεις και έτσι οι διαιτητές δεν τα ανέχονται. Σε ένα σεμινάριο πριν το τουρνουά, στους προπονητές έδειχναν βίντεο από βουτιές και τους προειδοποιούσαν ότι οι διαιτητές δεν θα «ψαρώνουν». Ομολογουμένως ο Βραζιλιάνος Φρεντ πήρε ένα πέναλτι από βουτιά απέναντι στην Κροατία, αλλά για τους διοργανωτές οι κανόνες είναι διαφορετικοί. Δύο Έλληνες έπεσαν θεαματικά στην περιοχή των Κολομβιανών χωρίς να ανταμειφθούν.
Στο μεταξύ, σε συλλογικό επίπεδο επίσης, το ποδόσφαιρο έχει γίνει περισσότερο επιθετικό λόγω της τηλεόρασης. Πριν από τις αρχές του 1990, σχεδόν κανένα παιχνίδι δεν προβαλλόταν ζωντανά και έτσι οι προπονητές μπορούσαν να είναι βαρετοί.
Σήμερα, οι οπαδοί, τα Μέσα και οι χορηγοί παραπονιούνται για το αμυντικό παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι παίκτες ήρθαν σε αυτό το Μουντιάλ έχοντας εμπειρία στο επιθετικό ποδόσφαιρο από τις ομάδες τους. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί απλά δεν έχουν το χρόνο να επαναπρογραμματίσουν τους ποδοσφαιριστές τους, μου είπε ο Μαρκ Βίλμοτς, εκλέκτορας του Βελγίου. Όταν ο προπονητής της Αργεντινής ρώτησε τον Μέσι πως θα ήθελε να παρατάξει την ομάδα, εκείνος του απάντησε: Με πολλούς άλλους επιθετικογενείς παίκτες, όπως στη Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο ημίχρονο με τη Βοσνία η επιθυμία του έγινε πράξη. Και ανταποκρίθηκε.
To επιθετικό πάσινγκ γκέιμ της Μπαρτσελόνα είναι το κυρίαρχο στιλ της τηλεοπτική εποχής. Υπάρχουν ποικίλες εκδοχές: Το τίκι - τάκα της Ισπανίας διαλύθηκε στο Σαλβαδόρ από τα Ολλανδικά ξαδέρφια τους των γρήγορων πασών και των αντεπιθέσεων. Αλλά πολλές χώρες πλέον έχουν ως προτεραιότητα τις επιθέσεις με γρήγορες πάσες, κυρίως η Γερμανία, η Χιλή και ακόμα και η μέχρι πρότινος βαρετή Ιταλία και το Βέλγιο.  «Πρέπει να τολμάς. Όχι όπως οι μικροί Βέλγοι. Να τολμάς να πάρεις στα χέρια σου τον αγώνα», τονίζει ο Βίλμοτς.
Το τίκι - τάκα δεν έχει πεθάνει. Απλά παίζεται καλύτερα τώρα από την Ιταλία παρά από την Ισπανία. Για κάποιους η επίθεση με πάσες δεν είναι απλά ένα στυλ αλλά ιδεολογία. «Μόνο αυτός που παίζει όμορφα κερδίζει τίτλους», έχει πει ο Γιοακίμ Λεβ της Γερμανίας. Πολλές ομάδες εδώ συνεχίζουν να βγαίνουν μπροστά ακόμα και όταν παίρνουν το προβάδισμα. Θυμηθείτε το τρίτο γκολ της Κόστα Ρίκα απέναντι στην Ουρουγουάη.
Οι προπονητές αισθάνονται ελεύθεροι να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, επειδή όλο και περισσότεροι οπαδοί αποδέχονται την ήττα. Οι τηλεοπτικές κάμερες και τα σχόλια, επικεντρωμένα στους θεατές με τα ζωγραφισμένα πρόσωπα και τα αστεία αξεσουάρ, έχουν βοηθήσει στην εξάπλωση της ιδέας του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως πάρτι. Τα Μουντιάλ έχουν παύσει να είναι πόλεμοι για την εθνική υπερηφάνεια. Πολλοί οπαδοί που συναντάς εδώ έχουν έρθει μόνο για την πλάκα. Παρακολούθησα το Ελβετία - Εκουαδόρ σε ένα παραθαλάσσιο μπαρ του Σαλβαδόρ γεμάτο Κινέζους, Καναδούς και Αμερικανούς και όταν έχασε το Εκουαδόρ δεν νομίζω ότι κάποιους έπεσε από τους βράχους στον Ατλαντικό. Ένας Αμερικανός εξήγησε την φιλοσοφία του για το Παγκόσμιο κύπελλο: «Παραλία. Παιχνίδια».
Είδατε το νέο τρόπο σκέψης στο Μανάους. Παραδοσιακά, μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα της Αγγλίας, τα βρετανικά ταμπλόιντ απαιτούν την απόλυση του προπονητή: «Στο όνομα του Θεού, φύγε!». Αν ο αντίπαλος είναι χώρα ισλαμιστική, ο τίτλος γίνεται: «Στο όνομα του Αλλάχ, φύγε!». Αλλά μετά την ήττα από την Ιταλία κανείς δεν εισέβαλε στα τροπικά δάση του Αμαζονίου για να ζητήσει την αποχώρηση του Ρόι Χόντσον. Το αντίθετο. οι Βρετανοί δημοσιογράφοι στη συνέντευξη Τύπου ήταν ιδρωμένοι, αλλά γενναιόδωροι. Ο Χόντσον είχε χάσει, αλλά τουλάχιστον η Αγγλία δεν είχε βγει εκτός τουρνουά, όπως το 2010.
Πολλές άλλες χώρες έμαθαν ένα παρόμοιο μάθημα από το 2010. Οι Ελβετοί, οι Ιάπωνες, οι Βραζιλιάνοι και οι Ολλανδοί έκαναν τους πάντες να βαρεθούν και μετά έχασαν. Δεν θέλουν αυτό να συμβεί ξανά. Ο προπονητής της Βραζιλίας, Φελίπε Σκολάρι, αν και ρεαλιστής, ξέρει ότι οι συμπατριώτες του δεν θα δεχθούν την υπερβολική επιφυλακτικότητα. Και όπως έλεγε κάποτε ο μεγάλος Ολλανδός Γιόχαν Κρόιφ, με το πέρασμα του χρόνου ο κόσμος θυμάται τα όμορφα παιχνίδια, ακόμα και αυτά που έχει χάσει.
Το καραβάνι του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιφέρεται γύρω από την Βραζιλία και παρά τις κολλώδεις, άυπνες νύχτες στα αεροπλάνα που διέρχονται σε αυτή τη χώρα που έχει το μέγεθος ηπείρου, η διάθεση είναι ευχάριστη. Μέχρι στιγμής είναι ένα Μουντιάλ χαράς, όχι φόβου. Το Jogo Bonito, το «όμορφο παιχνίδι» δηλαδή, αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλά ένα διαφημιστικό σλόγκαν.
Πηγή: gazzetta.gr

Ρυθμιστής ο Καλάθης!

Ο Άρης Λαούδης γράφει για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να πείσει τον Καλάθη, τα προβλήματα που θα λύσει η πιθανή απόκτηση του ομογενούς γκαρντ και εξηγεί γιατί είναι αδύνατον να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι Αγγελόπουλοι με τον Γιαννακόπουλο για να συζητήσουν για μεταγραφή. Ενα τηλεφώνημα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία στο πλάνο της ελληνοποίησης και βάζει τα θεμέλια για το αγωνιστικό «αύριο» του Παναθηναϊκού.
Το «ναι» ή το «όχι» του Νικ Καλάθη στην πρόταση των «πράσινων» θα καθορίσει το ρόστερ για την επόμενη σεζόν και παράλληλα θα ξετυλίξει το κουβάρι των επόμενων κινήσεων της διοίκησης και του προπονητή.
Η αλήθεια είναι πως η υπόθεση του Καλάθη είναι ανοιχτή και κάθε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη. Από τη μία, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει την καλύτερη προσφορά μέχρι τώρα και δικαιολογημένα πιέζει για την απάντηση, από την άλλη ο Καλάθης δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται, αφού κάθε μέρα που περνάει τον βάζει ακόμη πιο «ζεστά» στον πλειστηριασμό των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.
Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα του Καλάθη στην Ευρώπη και δικαιολογημένα θα ακολουθήσουν οι μεγάλες δυνάμεις, αυτές που έχουν χρήματα να διαθέσουν και γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλά πόιντ γκαρντ στην ευρωπαϊκή αγορά. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός θέλει «εδώ και τώρα» μια απάντηση, ενώ ο Καλάθης παίζει... καθυστερήσεις κι όσο αργεί τόσο τα πράγματα περιπλέκονται.
Η πιθανή απόκτηση του Νικ θα λύσει πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό, με την προϋπόθεση πως οι «πράσινοι» σχεδιάζουν να φτιάξουν μια φυσιολογική ομάδα, ο κορμός της οποίας θα αποτελείται από Ελληνες παίκτες και θα πλαισιώνεται από ξένους πρώτης διαλογής.
Το πρώτο πρόβλημα που θα λύσει η συμφωνία με τον Καλάθη είναι η εγγύηση για το «αύριο». Με δεδομένο ότι Διαμαντίδης είναι ένας και «κλώνος» του δεν θα υπάρξει, ο Παναθηναϊκός οφείλει να βρει τον παίκτη πάνω στον οποίο θα «χτίσει» το αύριο, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Οι ηγέτες είναι συνήθως γκαρντ, ο ομογενής πλέι μέικερ είναι στην κατάλληλη ηλικία, έχει τις απαιτούμενες εμπειρίες και θα μπορούσε θεωρητικά να πάρει την σκυτάλη από τον Διαμαντίδη, μ' ένα μπάσκετ διαφορετικής λογικής, αλλά προσαρμοσμένο στο σύγχρονο μπάσκετ.
Το δεύτερο πρόβλημα που λύνει ο Καλάθης είναι η περιβόητη ξεκούραση στον Διαμαντίδη, ώστε να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το «αντίο» του αρχηγού.
Δύο χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει τον άνθρωπο που θα πατάει στο παρκέ και δεν θα αναγκάζει τον προπονητή να γυρίσει στην άκρη του πάγκου και να ψάξει μετά μανίας τον Διαμαντίδη. Εναν παίκτη που θα εγγυάται την σταθερότητα, θα δίνει συγκεκριμένα πράγματα και παράλληλα θα επιτρέπει στον αρχηγό να κάνει την απαραίτητη συντήρηση για τα δύσκολα. Ο Καλάθης μπορεί να τα προσφέρει, επιτρέποντας στον προπονητή να 'χει το κεφάλι του ήσυχο όσο θα βρίσκεται αυτός στο παρκέ και ο Διαμαντίδης στον πάγκο.
Τα συν και πλην του Καλάθη είναι λίγο - πολύ γνωστά και τα ξέρουν καλύτερα από 'μας οι αντίπαλοι προπονητές που θα κληθούν να τον αντιμετωπίσουν. Οχι, ο Νικ δεν έγινε μέσα σε μια διετία ο σουτέρ που θα εκτελέσει τον αντίπαλο, αλλά είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος (διαθέσιμος) πόιντ γκαρντ αυτή την στιγμή πάνω στον οποίο μπορείς να «χτίσεις» με ασφάλεια την ομάδα σου.
Με τον Καλάθη να 'χει από επτά έως 10 ασίστ κατά μέσο όρο, οι επιλογές για τους υπόλοιπους της πεντάδας μοιάζουν πιο απλές και με πιο συγκεκριμένα κριτήρια. Με δεδομένο ότι το μπάσκετ «στήνεται» από τον «άσο» και το «πέντε», όποιος σ' αυτή την εποχή εξασφαλίζει το πρώτο, έχει σαφέστατο αβαντάζ στο να «χτίσει» ευκολότερα την ομάδα του.
Υ.Γ.: Δύο λόγια επειδή γίνεται μεγάλος ντόρος για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αγοράσει τον Μάντζαρη από τον Ολυμπιακό... Δεκάδες φορές στο παρελθόν έχουμε δει αγοροπωλησίες ανάμεσα σε «εχθρούς» και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Ιντερ και Μίλαν για παράδειγμα έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι κι έχουν διαπραγματευτεί ουκ ολίγες φορές. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι παράλογο να συμβεί και στην Ελλάδα, αλλά με μια ουσιαστική διαφορά: Να μην βρίζονται οι παράγοντες των δύο ομάδων επί δύο χρόνια!
Για να καθίσεις στο τραπέζι μ' ένα συνομιλητή σου, θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός κι επειδή προς το παρόν δεν τον έχασαν οι ξένοι για να τον βρούμε εμείς, ας περιοριστούμε στα «με απεριόριστη εκτίμηση» και «καλά μπάνια».
Πηγή: gazzetta.gr

Από τα βιντεάκια στο youtube!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού, από μία άλλη οπτική.  
Σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε εμπορική μεταγραφή για Ολυμπιακό ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Κι είναι και το όνομα ρε παιδί μου δύσκολο!
Αλλά, για να μιλάμε σοβαρά, αυτό που πρέπει να κοιτάμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ουσία. Να σου κάνει δηλαδή τη δουλειά σου ο παίκτης.
Κι ο Ολυμπιακός μέσα από τη φετινή σεζόν φάνηκε ότι χρειάζεται κι άλλο δεξί μπακ εκτός του Σαλίνο, που είναι μια χαρά παίκτης, αλλά χρειάζεται ανάσες. Δεν αντέχει να βγάζει σερί παιχνίδια σε καλό ρυθμό. Κι αυτές τις ανάσες δεν τις έδωσαν, τουλάχιστον στο βαθμό που χρειάζονταν η ομάδα, ούτε ο Τόρες, ούτε ο Παπάζογλου.
Στο πρόσωπο λοιπόν του Νορβηγού διεθνή, ο Ολυμπιακός βρίσκει ένα παίκτη που μπορεί να δώσει αυτό που λέμε ποιοτικές ανάσες στο Σαλίνο. Και που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε ένα τομέα, που δεν είναι και το καλύτερο του Βραζιλιάνου: τις σέντρες και γενικά την καλή τελική από δεξιά. Ο Ομάρ το έχει αυτό το πράγμα. Εγώ κάθισα και τον είδα και δη σε δύσκολα παιχνίδια, π.χ. με Μπάγερν και Λέβερκουζεν. Βγαίνει πολύ γρήγορα μπροστά κι έχει σέντρα-φαρμάκι. Και πολύ δυνατό σουτ.
Φίλοι μου, παίκτης βασικός στην Μπουντεσλίγκα, ακόμη και σε ομάδα που έπεσε, δεν μπορεί να μην είναι καλός παίκτης. Ο Ομάρ, που δεν είναι ούτε 23 ετών, έχει ταχύτητα κι έκρηξη στο παιχνίδι του κι είναι πιεστικός στο μαρκάρισμα στον αντίπαλο. Αμυντικά δεν είναι σούπερ-θέλει δουλειά στις τοποθετήσεις του στην περιοχή και γύρω από την περιοχή. Αλλά να ξέρετε πως έχει προδιαγραφές. Και ήταν βασικότατος στην εθνική Νορβηγίας μέσα στη φετινή σεζόν.
Το ότι δεν τον ξέρει ο πολύς ο κόσμος, δεν σημαίνει υποχρεωτικά και κάτι σε αγωνιστικό επίπεδο. Δηλαδή ήξεραν πολλοί τον Βάϊς στην Πεσκάρα και στην εθνική Σλοβακίας; Στα βιντεάκια στο youtube τον έμαθαν, για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή. Τα ίδια πάνω κάτω και με τον Κάμπελ, που ήταν στην Μπέτις. Ο δε Εντινγκά ήρθε από τη Β΄κατηγορία της Γαλλίας. Κι ο Σαλίνο έπαιζε στην Μπράγκα.
Και τέλος πάντων, μέσα στο γήπεδο φαίνεται τι ψάρια πιάνει ο καθένας. 
Πηγή: gazzetta.gr

Τέσσερα και δεν είναι δανεικά!!

Ακαταλαβίστικο. Να βγαίνει στο γήπεδο μια ομάδα, σε παιχνίδι μουντιάλ, πρώτο ματς και με αντίπαλο την Γερμανία, να είναι τόσο επιπόλαια. Μια Πορτογαλία αφελέστατη, έβαλε το κεφάλι στο στόμα του θηρίου που και χορτάτο να 'ναι θα δαγκώσει λαρύγγια. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Η Γερμανία είναι Γερμανία. Έχει, δεν έχει ομάδα, δεν χαρίζεται. Ποτέ. Δεν παρασύρεται, δηλαδή, από το χαβαλέ παιχνίδι των παρακατιανών της. Έτσι είναι. Όλοι οι Μεσόγειοι, όλοι οι νοτιοευρωπαίοι είναι φυλετικά, κοινωνικά κατώτεροί τους. Έτσι το αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί.
Έστω ότι ήταν εκτός προγράμματος το πέναλτυ στα πρώτα λεπτά. Δεν υπάρχει δικαιολογία για ομάδα μουντιάλ να αποδιοργανωθεί, αν πράγματι αυτή ήταν η αιτία, η απόφαση του διαιτητή. Η Πορτογαλία, όμως, για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι στερείται προσωπικότητας. Έχει παίκτες αξίας, όμως όχι και αξιοπιστίας.
Τελικά, η Γερμανία της Μέρκελ, που ήταν παρούσα στο γήπεδο, η Νο1 οικονομική δύναμη της Ευρώπης, που δίνει δάνεια σε Πορτογαλίες, Ιρλανδίες, Ελλάδες και σία, έκανε μία ελλειπή προπόνηση. Με αντίπαλο αυτή την χωρίς θετική ψυχολογία Πορτογαλία η Γερμανία του 4-0 δεν μπορεί ακόμα να κριθεί αγωνιστικά.

ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ κόλπα της επόμενης αντιπάλου της εθνικής, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Τι κοινό έχουμε με τους Ιάπωνες; Κανένα. Γκέλα, υπάρχει ένα. Και αυτοί όπως κι εμείς είναι φανατικοί καπνιστές. Μάλιστα υπάρχει μια αεροπορική εταιρεία, η μοναδική στον κόσμο, που επιτρέπει το κάπνισμα. Είναι γιαπωνέζικη.
Οι Ιάπωνες είναι ένας λαός εργατικός και κυρίως ευγενικός. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί μεταξύ των ξεναγών που υποδέχονται τους τουρίστες που σκάνε μύτη από την Απω Ανατολή είναι το εξής: Οταν δημιουργείται μεγάλη ουρά σε ένα μέρος, τότε μπροστά είναι Ιάπωνες. Ο ένας λέει στον άλλον Παρακαλώ περάστε και ο άλλος απαντάει Μα, όχι περάστε εσείς.
Επαιξαν με την Ακτή Ελαφαντοστού οι Γιαπωνέζοι. Στάθηκαν, λοιπόν, στο κέντρο του γηπέδου και έκαναν βαθιά υπόκλιση στους φιλάθλους τους που ήταν στην εξέδρα. Αυτοί ανταπέδωσαν. Το εντυπωσιακό συνέβη μετά το τέλος του αγώνα. Οι Γιαπωνέζοι φίλαθλοι έφυγαν τελευταίοι από το γήπεδο, όχι επειδή έκλαιγαν τη μοίρα τους για την ήττα. Αλλά; Εβγαλαν σακούλες για να μαζέψουν τα σκουπίδια που είχαν ρίξει κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους εκεί!
Πες μου τώρα εσύ Ελληναρά, ότι είναι ρομποτάκια και άχαροι. Πέτα το τσιγάρο σου έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου, άσε τα κόπρανα του σκυλιού σου στο γκαζόν που παίζουν τα παιδιά των άλλων και ρίξε μια γυροβολιά στα μπουζούκια γιατί είσαι και πολύ μερακλής.

Πηγή: sportdog.gr

Σκορπάει τρόμο αυτή η ομάδα!!

Την έκανε… Four-tugal«Ντου από Παντού» για την Γερμανία που ξεκίνησε το μουντιάλ με πολύ άγριες διαθέσεις.
Τι ήταν αυτή η Γερμανία που είδαμε πριν από λίγο; Μια ομάδα που σκορπάει τρόμο. Πανίσχυρη. Μπήκε μέσα στο γήπεδο και την έλιωσε την Πορτογαλία. Είτε με δέκα, είτε με έντεκα.
Δεν υπήρχε Πορτογαλία
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν υπήρχε Πορτογαλία στο γήπεδο. Και δεν θα σταθώ τώρα αν δεν της έδωσε ένα πέναλτι στο 4-0. Μην τρελαθούμε.
Την ζημιά
Η Γερμανία, λοιπόν, μπήκε με πολύ άγριες διαθέσεις στο παγκόσμιο κύπελλο. Μπορεί να μην ξεκινάει με κλασικό σέντερ φορ στην ενδεκάδα, αλλά έχει τόσους γκολτζήδες. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά.
Μια γροθιά
Κι αυτό που πρόσεξα περισσότερο ήταν η συνοχή της. Σαν μια γροθιά έπαιζε. Δεν έκανε ο καθένας του κεφαλιού του όπως γίνεται στις περισσότερες εθνικές.
Απειλή
Η Γερμανία, λοιπόν, έχει βαριά φανέλα στα παγκόσμια κύπελλα κι αυτή τη φορά δείχνει πολύ απειλητική για τους αντιπάλους της. Αν συνεχίσει έτσι, δηλαδή, θα φτάσει πολύ μακριά στην διοργάνωση. Ήδη τα έστειλε τα μηνύματά της από απόψε.
Ανέτοιμος
Η Πορτογαλία; Μια από τα ίδια. Καθόλου ελκυστική και τα περίμενε όλα από τον
Κριστιάνο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ήταν τραυματίας. Δεν ήταν έτοιμος, δηλαδή.
Σαν βόμβα
Όσο γι’ αυτόν τον Πέπε είναι σαν βόμβα που δεν ξέρεις πότε θα εκραγεί. Την έκανε πάλι την βλακεία του, δηλαδή. Και κρέμασε την ομάδα του. Πώς να εμπιστευτείς αυτόν τον παίκτη; Ανά πάσα στιγμή τα τινάζει όλα στον αέρα. 
Πηγή: sportdog.gr

Οδοστρωτήρες και losers του Mundial!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης συγκεντρώνει παραστάσεις και εικόνες από τα πρώτα πατήματα στα γήπεδα της Βραζιλίας: Μπορούν οι Ευρωπαίοι να σπάσουν το κατεστημένο; Πού να πάτε Εγγλέζοι και Πορτογάλοι; Η Ιταλία και ο «μάγος Κάμπελ». Και το ελληνικό επιμύθιο: Στο καλό κι η Παναγιά μαζί σου, Στράτο Ούτε Αργεντινή, ούτε Βραζιλία, όχι latin, αλλά ευρωπαϊκή μαγεία… Τα αρχικά συμπεράσματα από τα πρώτα «πατήματα» στα βραζιλιάνικα γήπεδα οδηγούν στις βαριές υπογραφές της ηπείρου μας, με τον ποδοσφαιρικό ολοκληρωτισμό και την κυνική πιστοποίηση δυναμικότητας, προερχόμενες από τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Δεν ήταν μόνο καταιγιστικές στο σκοράρισμα, αλλά και πειστικές σε όλο το φάσμα των εμφανίσεών τους. Ιδίως οι «πορτοκαλί» που έπρεπε να τα βάλουν με τους πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης, έχοντας κόντρα τον Ιταλό διαιτητή και το ισπανικό προβάδισμα, που κατέληξε σε ισπανική υποχώρηση.
Οι Γερμανοί πέτυχαν απόψε κάτι αναμενόμενο για μένα, σε κατ’ ευφημισμό «ευρωπαϊκό ντέρμπι», αφού η Πορτογαλία είναι γνωστό ότι στο μέλι περισσεύει, αλλά από τηγανίτα τίποτα.
Οι Ίβηρες είναι αποδεδειγμένα ένα σύνολο «φρου φρου κι αρώματα», με δυνατό προφίλ μονάδων, αλλά σε ομαδικό επίπεδο είναι υπερβολή το προσωνύμιο που τους συνοδεύει ως «οι Βραζιλιάνοι της Ευρώπης», όταν κάποτε αυτόν, τον ίδιο τίτλο, έφεραν τα μέλη της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, της μεγάλης των πλάβι σχολής.
Τι σχέση να έχει αυτή η παρέα των losers του Cristiano - που όσο κι αν αναφερόμαστε σε μια δεκαετία πίσω, ταπεινώθηκαν δύο φορές από την Ελλάδα σε μια διοργάνωση που φιλοξενούσαν μάλιστα στα «χωρικά ύδατα» τους – με τους Βαλκάνιους γητευτές της μπάλας;
Για τους Γερμαναράδες ο πρωταγωνιστικός ρόλος σε κορυφαίους θεσμούς είναι αγαπημένη συνήθεια και ουδείς αμφιβάλλει ότι θα προχωρήσουν σε τούτο το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Τα ζητούμενα είναι δύο: Αν θα δούμε τους Ολλανδούς να τρέχουν σαν «τρελό φορτηγό» στη συνέχεια των αγώνων και αν ακόμα μπορεί να γυρίσει τούμπα η παράδοση και μια Εθνική Ομάδα από το ευρωπαϊκό στερέωμα να καταπιεί αμβροσία και νέκταρ, φτάνοντας στην κορυφή σε ένα Mundial που γίνεται στο νοτιοαμερικανικό ημισφαίριο.
Σταθερή δύναμη και αξία
Χαμένοι από… χέρι φαίνεται να είναι για ακόμα μία φορά οι Εγγλέζοι. Που πάντα διέθεταν το για πολλούς καλύτερο πρωτάθλημα στον πλανήτη, την Premier, όπως και ομάδες σαν την Λίβερπουλ και τη Γιουνάιτεντ που είναι κλασικές «πριμαντόνες» στα Κύπελλα Πρωταθλητριών και UEFA, Champions και Europa League στη συνέχεια, αλλά οι επιδόσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τους είναι πάντα… τυλιγμένες στη μαύρη πλερέζα.
Πρόκειται για τα γνωστά «λιοντάρια» του… καναπέ, των οποίων ο μεταλλαγμένος βρυχηθμός ακούγεται σαν γάβγισμα σκυλιού κανίς!
Σταθερή ήρεμη δύναμη, που ανέκαθεν έπαιζε το ρόλο της στα Π.Κ. κατακτώντας το χρυσό έπαθλο 4 φορές, ήταν, είναι και θα είναι η Ιταλία. Οι «Ατζούρι» έχουν και τον «αέρα» της Αγγλίας και της Γερμανίας από πλευράς προϊστορίας και αυτό επαληθεύτηκε στο ντέρμπι του Σαββάτου με τους Βρετανούς, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και για το μέλλον σε πιθανή συνάντηση των δύο βασικών πρωταίτιων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Τζόελ Κάμπελ και η Κόστα Ρίκα του είναι σαφώς η ωραία ποδοσφαιρική έκπληξη των πρώτων 24ώρων φουλ μπάλας, οι Βόσνιοι ηττήθηκαν από τον Μέσι αλλά ήταν λεβεντιές, παλεύοντας το παιχνίδι πολύ παραπάνω από τους Κροάτες που δεν το πίστεψαν όσο έπρεπε στην πρεμιέρα και λύγισαν από τη Βραζιλία (με την αγαστή συμβολή του Γιαπωνέζου που ό,τι είδε δεν το είδαμε όλοι οι υπόλοιποι…).
Το καλό παιδί και άξιο παλικάρι
Στην εσωτερική επικαιρότητα τώρα και το μπάσκετ. Το διαζύγιο Ολυμπιακού-Περπέρογλου είναι ξεκάθαρα «βελούδινο». Καμία από τις δύο πλευρές δεν φέρθηκε unfair στις διαπραγματεύσεις.
Και η πειραϊκή ΚΑΕ είχε διάθεση να διατηρήσει τον διεθνή παίκτη στο δυναμικό της ομάδας κάνοντας οικονομική υπέρβαση με επιστροφή στο τραπέζι των συζητήσεων μέσω αναβαθμισμένης προσφοράς, αλλά και ο «Πέρπε» έδειξε πως η επιθυμία του δεν ήταν να το «κουνήσει» εφόσον οι τουρκικές λίρες δεν θα του είχαν γεμίσει πολλά σεντούκια στις τραπεζικές καταθέσεις του.
Να πάει στο καλό το παλικάρι. Ο κόσμος και η διοίκηση του Ολυμπιακού το εύχονται με την καρδιά τους, για έναν αθλητή υπόδειγμα.
Ο Στράτος μετά τον Παναθηναϊκό άφησε και στο ΣΕΦ τα χνάρια του αδαμάντινου χαρακτήρα του. Αυτό που λέμε «κορίτσι», εντός-εκτός παρκέ, άνθρωπος του… κατηχητικού και της εκκλησίας πιο πολύ, παρά του αδηφάγου και σκληρού κόσμου του μπάσκετ.
Μια χαρά παίκτης, μια πολύτιμη μονάδα, από εκείνες όμως που σπάνια σου παίρνουν μόνοι τους ένα ματς και που ποτέ δεν αναδεικνύονται σε ηγέτες. Δεν γράφουν προσωπική ιστορία σε ένα μεγάλο σύλλογο υψηλών απαιτήσεων.
Προβλέψιμος ως επί το πλείστον στις κινήσεις του στον αγώνα. Με ένα ασφαλές τρίποντο στην καλή βραδιά του ή στα καλά διαστήματα του στο παιχνίδι και μια κλασική κίνηση post-αρίσματος στη ρακέτα του αντιπάλου. Αυτά.
Προφανώς και δικαίως η προτεραιότητα και αγωνία των Αγγελόπουλων είναι να «κλείσουν» ευνοϊκά και γρήγορα τις υποθέσεις πρόωρης επέκτασης των συμβολαίων Μάντζαρη, Σλούκα, Πρίντεζη, από το να τα έβρισκαν με τον Περπέρογλου και να έχαναν έστω και έναν από τους τρεις αυτούς υπέρ-πολύτιμους παίκτες του Μπαρτζώκα.
Ναι, αυτή η τριανδρία δεν πρέπει να «σπάσει». Περπέρογλου θα βρει κι άλλους ο Ολυμπιακός. Ένα σωρό (μήπως και Ματσιούλις;).
Πηγή: sportdog.gr

«Εξαιρετικός ο Μίλερ»

pegasus_LARGE_t_1041_105719137
Ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, ήταν τόσο ευχαριστημένος από την νίκη της ομάδας του επί της Πορτογαλίας όσο και από την απόδοση του Τόμας Μίλερ που πέτυχε συνολικά τρία τέρματα.
Ο τεχνικός των «Αετών» μίλησε με τα καλύτερα λόγια στην ομάδα του ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική εικόνα του Μίλερ.
Η ομάδα ήταν πολύ συμπαγής, δεν αφήσαμε ανοιχτούς χώρους και δεχθήκαμε λίγες ευκαιρίες στην αντεπίθεση», ήταν το αρχικό σχόλιο του Λεβ. « Στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, ενώ στο δεύτερο το παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό», ανέφερε στην συνέχεια. «Ο Μίλερ ήταν εξαιρετικός και του αξίζουν συγχαρητήρια», υπογράμμισε και κατέληξε: «Η πρώτη του δουλειά ήταν να πιέσει τον Ρονάλντο στην πρώτη πάσα και κατάφερε να βάλει και 3 γκολ».
Πηγή: arenafm.gr

Στην Σάντερλαντ ο Παντίλιμον!!

_70814301_70815092
Η Σάντερλαντ ανακοίνωσε και επίσημα την μεταγραφή του  Κοστέλ Παντίλιμον από την Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Ρουμάνος διεθνής τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων με τις «μαύρες γάτες». Εκτός από τον πρώην τερματοφύλακα της Σίτι η Σάντερλαντ έχει προχωρήσει στην απόκτηση του Μπίλι Τζόουνς (ελεύθερος από τη Γουέστ Μπρόμιτς) και του μέσου Τζόρντι Γκόμες (ελεύθερος από Γουίγκαν).
Πηγή: arenafm.gr

Θέλει Τσέρτσι η Έβερτον!

cerci
Ενδιαφέρον για τον Αλέσιο Τσέρτσι της Τορίνο δείχνει η Έβερτον σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα.
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιθυμεί να φέρει τον Ιταλό στο «Γκούντισον Παρκ» καθώς πιστεύει πως μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη που ψάχνει η ομάδα. Το κόστος της μεταγραφής υπολογίζεται στα 13 εκ. ευρώ ενώ ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος καθώς αρκετοί σύλλογοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον διεθνή Ιταλό.
Πηγή: arenafm.gr

Μένει στην Σίτι ο Αγουέρο!

sergio-aguero-443067
Διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στο ισπανικό πρωτάθλημα ο Σέρχιο Αγουέρο.
Ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος έχει ακουστεί τόσο για την Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και για την Μπαρτσελόνα, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό   πως το μέλλον του είναι στην Μάντσεστερ Σίτι.
«Υπάρχουν πολλές φήμες για ενδιαφέρον της Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια. Όμως η αλήθεια είναι ότι θα μείνω στην Μάντσεστερ Σίτι. Είμαι πολύ χαρούμενος εκεί».
Πηγή: arenafm.gr

Δήλωση μέσω Facebook!!

ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÓÔÏ ÍÉÏÕ ÔÆÅÑÓÅÉ ÔÙÍ ÇÐÁ
«Σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι σωστό να τα ισοπεδώνουμε πάντα, όλα, ειδικά όταν βρισκόμαστε στην αρχή μιας σημαντικής προσπάθειας», έγραψε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο… Facebook.
Αναλυτικά, ο Παπασταθόπουλος έγραψε:
«Ο πρώτος αγώνας δεν πήγε όπως περιμέναμε. Όμως αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα γιατί προσπαθήσαμε 100%. Το παιχνίδι δυστυχώς πήγε στραβά από την αρχή. Τώρα κρατάμε μόνο τα θετικά και κοιτάμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας που μας στοίχισαν.
Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς πρώτοι αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Σε αυτή τη χώρα δεν είναι σωστό να τα ισοπεδώνουμε πάντα, όλα, ειδικά όταν βρισκόμαστε στην αρχή μιας σημαντικής προσπάθειας. Στα επόμενα δύο παιχνίδια θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο γιατί στόχος μας παραμένει η πρόκριση. Εμείς, οι παίκτες το πιστεύουμε και ευελπιστούμε, όπως είμαστε εμείς ενωμένοι να είστε κι εσείς ενωμένοι μαζί μας».
Πηγή: arenafm.gr

Κοινός παρονομαστής η Φούτμπολ Λίγκ!!

aris-kosmos
Την Τρίτη(17/06) αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε μεταξύ των φορέων του Άρη.
Κοινός παρονομαστής, όπως αποδείχθηκε, είναι η συμφωνία για συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Φουτμπολ Λίγκ,  κάτι που συνεπάγεται δρομολόγηση ανάλογων εξελίξεων.
Σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής της συνέλευσης της 25ης Ιουνίου και για άλλα ζητήματα της ΠΑΕ θα εκδοθεί ανακοίνωση.
Πηγή: arenafm.gr

«Μην τους λιθοβολείτε»

ÁÍÁÓÔÏÐÏÕËÏÓ ÎÁÍÈÇ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ 
ANASTOPOULOS
XANTHI - PANIONIOS (SUPERLEAGUE 2013-2014)
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος για την εικόνα της Εθνικής Ομάδας στο πρώτο της παιχνίδι στο παγκόσμιο κύπελλο. Αναφέρθηκε στο χαμένο γκολ του Γκέκα , στην τακτική του Φερνάντο Σάντος και τόνισε ότι αυτή είναι η Εθνική και το αυτό το ποδόσφαιρο μπορούμε να παίξουμε.
Αναλυτικά, όλα όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος:
Για το γκολ που έχασε ο Γκέκας : «Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, το απλό είναι και το δύσκολο. Ήταν ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο καθώς αν έμπαινε αυτό το γκολ θα ξαναμπαίναμε στο παιχνίδι».
Για την εικόνα της Εθνικής: «Είμαστε ένας λαός που πολύ γρήγορα απογοητευόμαστε. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, αυτοί είναι που έκαναν τις μεγάλες επιτυχίες, εντάξει επειδή χάσαμε ένα παιχνίδι δεν νομίζω ότι εξανεμιστήκαν και οι ελπίδες. Βρεθήκαμε σε κακή μέρα και δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι. Δεν υπάρχει λόγος να βγάζουμε τα απωθημένα μας πάνω στην Εθνική ομάδα.
Δεν πρέπει να τους λιθοβολούμε, εντάξει ένα παιχνίδι χάσαμε, εδώ ολόκληρη Ισπανία έφαγε πέντε γκολ».
Για την τακτική του Σάντος: «Αν περιμέναμε στο μισό γήπεδο, θα έλεγαν γιατί παίζουμε έτσι. Παίξαμε με κατοχή και χάσαμε. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε. Αυτοί είναι παίκτες, αυτός είναι ο προπονητής και αυτό είναι το ποδόσφαιρο που παίζουμε…»
Για το αν μπορούσε να χωρέσει ο Αθανασιάδης σ’ αυτή την εθνική ομάδα: «Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Δημήτρης ο Παπαδόπουλος έκανε πολύ καλή χρονιά και θα μπορούσε να κληθεί. Ο Ταβλαρίδης έκανε επίσης πολύ καλή χρονιά, είναι σταθερός αλλά και ο Βαγγέλης ο Μάντζιος πήγε καλά. Ο Αθανασιάδης δεν είναι κανένας σούπερ παίκτης, είναι ένας καλός παίκτης μέσα στην περιοχή. Θεωρώ ότι ο Παπαδόπουλος και ο Μάντζιος ήταν καλύτερες λύσεις».
Για το επόμενο παιχνίδι με την Ιαπωνία: «Δύσκολο! Το κερδίζουμε και ξαναμπαίνουμε στο ‘κόλπο’. Θεωρώ ότι πιο εύκολο να κερδίσεις την Ιαπωνία, παρά την Ακτή Ελεφαντοστού. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, να παίξουν αυτοί που πρέπει και από εκεί και πέρα ότι βγει».
Για το δικό του προπονητικό μέλλον: «Αυτή την στιγμή οι περισσότερες ομάδες έχουν κλείσει προπονητή. Δυστυχώς, η δουλειά του προπονητή έτσι είναι, οι παράγοντες ευθύνονται που αλλάζουν τόσοι προπονητές κάθε σεζόν. Πρέπει να αρχίσουν να δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Στα δύσκολα, όλοι τους Έλληνες προπονητές ψάχνουν».
Πηγή: arenafm.gr

Φιλικό και με Τσβόλε!!

zwolle
Εκτός από την Τβέντε τα ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του στο Άρνεμ και την Τσβόλε.
Τα φιλικά της προετοιμασίας στο Όστερμπικ θα ανακοινωθούν επισήμως μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Πηγή: arenafm.gr

«Γεννημένος νικητής»

Νικολάε

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Ρατς , μίλησε στον Arena FM 89,4 , ο Μάριους Νικουλάε. Ο διεθνής Ρουμάνος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες στην καριέρα του όπως, Ντιναμό Βουκουρεστίου ,Σπόρτιγκ Λισαβόνας ,Σταντάρ Λιέγης και γνωρίζει πολύ καλά τον Ράζβαν από τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ρουμανίας. Μίλησε και για την Τούμπα, καθώς αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ ως παίκτης της Καβάλας το 2011.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάριους Νικολουλάε στον Arena FM 89,4:
«Τον ξέρω πάρα πολύ καλά, μεγαλώσαμε μαζί σε όλες τις μικρές ομάδες της Ρουμανίας μέχρι και την Εθνική ανδρών. Είναι μια πάρα πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον ίδιο τον Ράζβαν. Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία, αγωνίστηκε σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης επί 10 χρόνια, στην Σαχτάρ με την οποία κατέκτησε και ένα κύπελλο UEFA. Είναι  πρωταγωνιστής σε όλες της ομάδες που πηγαίνει όπως και στην Εθνική Ρουμανίας με την οποία έχει παίξει πάνω 100 παιχνίδια»
Αναφορικά με την προσωπικότητα του Ρατς: «Είναι οικογενειάρχης, έχει και μια κόρη και θα έρθει στην Θεσσαλονίκη με μοναδικό στόχο να παίξει ποδόσφαιρο.
Για την ηλικία του(33 ετών): «Νομίζω ότι έχει 3-4 χρόνια καλής ποδοσφαιρικής ζωής ακόμα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που του ταιριάζει , ξέρω και την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Είναι πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής ,δεν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής και θεωρώ ότι από την πρώτη μέρα θα είναι σταρ της ομάδας».
Για τα χαρακτηριστικά του: « Είναι ισορροπημένος τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, έχει πάρα πολύ καλά πόδια και βγάζει καλές σέντρες. Σκοράρει και καμιά φορά αλλά το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι έχει νοοτροπία νικητή».
Για το αν μπορεί να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ: «Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει καριέρα. Άλλωστε είναι ένας παίκτης που δεν του αρέσει να αλλάζει ομάδες. Άμα δει ότι ο ΠΑΟΚ του ταιριάζει σαν ομάδα νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι πολύ φιλόδοξος και όπως και ο ΠΑΟΚ θέλει να… πολεμήσει κόντρα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό νομίζω ότι θα ταιριάξουν».
Για τον αν έχει παίξει ο ίδιος στην Τούμπα και ποιες οι αναμνήσεις του: «Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα, αυτό που έζησα στην Τούμπα δεν το ξεχάσω. Το κακό είναι ότι πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια, αλλά μια μεγάλη  ομάδα χρειάζεται ιδιαίτερους οπαδούς και ο ΠΑΟΚ τους έχει».
Αναφορικά με το αν «δένεται» με τον κόσμο: «Βέβαια, τον αγαπούν σε όποια ομάδα πηγαίνει. Η ατμόσφαιρα θα του αρέσει σίγουρα».
Πηγή: arenafm.gr

«Απαραίτητοι Στοχ και Νάτχο»

Apostolidis-610x4001
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης. Έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμήθηκε την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (16-7-1974). Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο παρόν και τόνισε πως Βρύζας και Αναστασιάδης πρέπει να αποφασίζουν χωρίς παρεμβάσεις από τον μεγαλομέτοχο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης:
Για τα χρόνια που έχουν περάσει από την κατάκτηση του κυπέλλου το 1974:
“Είναι γεγονός ότι όταν σταματάς την μπάλα και γίνεσαι παλαίμαχος περνώντας τα χρόνια συζητάς και αναφέρεσαι σε γεγονότα της εν ενεργεία σου συμμετοχής και χαίρεσαι. Ο χρόνος είναι χρόνος, δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε και πρέπει να περνάει καλά”.
Για τις φανέλες του τελικού
“Ήταν άσπρες με μια μαύρη ρίγα δεξιά. Είχαμε την κλασσική φανέλα του ΠΑΟΚ με τις ασπρόμαυρες κάθετες. Φορέσαμε εκείνη την φανέλα και δεν θυμάμαι αν την ξαναφορέσαμε ποτέ”.
Για την σημασία εκείνου του κυπέλλου:
“Το πιο σημαντικό είναι πως ήταν ο πρώτος επίσημος τίτλος που παίρναμε κερδίζοντας τον Ολυμπιακό μέσα στην Αθήνα. Ήταν ικανοποίηση γιατί με τον Ολυμπιακό είχαμε πάντα ανταγωνισμό. Η ικανοποίηση μας ήταν τεράστια τόσο για το κύπελλο όσο και για την επόμενη χρονιά που κερδίσαμε με τον Λόραντ 4-0 στο Καραϊσκάκη όταν πήραμε και το πρωτάθλημα”.
Για το γεγονός πως είχε εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι:
“Δεν έχει σημασία αυτό, ήταν η σειρά. Με είχαν ορίσει ως δεύτερο αλλά παρακάλεσα να εκτελέσω το τελευταίο. Ήθελα να χτυπήσω το τελευταίο επειδή το παιχνίδι μπορεί να κρινόταν στο τελευταίο πέναλτι όπως και έγινε. Η εκτέλεση ήταν πολύ ωραία αλλά και άκρως  επικίνδυνη. Πήγε στο αριστερό παραθυράκι, ήθελε λίγο για να φύγει έξω. Ευτυχώς μπήκε γιατί αλλιώς η ιστορία του ΠΑΟΚ αλλά και η δική μου θα ήταν πολύ διαφορετική”.
Για τους πανηγυρισμούς που είχαν γίνει:
“Τότε το ποδόσφαιρο δεν ήταν επαγγελματικό και ψυχρό. Ήταν πιο συναισθηματικό και είχε πιο πολύ δέσιμο η ομάδα. Τέτοιες επιτυχίες τις γλεντούσαμε με την ψυχή μας γιατί ήμασταν και ΠΑΟΚτσήδες και το γλεντούσαμε ΠΑΟΚτσήδικα. Έγιναν τα γνωστά στο ξενοδοχείο που ο Μαρτινίδης βούτηξε με το πούρο στην πισίνα”.
Για την ομάδα του Ολυμπιακού τότε:
” Ο Ολυμπιακό τότε είχε πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο Καραβίδης είχε χάσει πέναλτι στην κανονική διάρκεια. Εμείς ήμασταν με την εθνική ενόπλων και επιστρέψαμε την Παρασκευή. Την Πέμπτη στην Ρουμανία ο προπονητής της εθνικής μας έβαλε τους τέσσερις, Πουπάκη και Καραβίδη από τον Ολυμπιακό και τον Γούναρη με εμένα από τον ΠΑΟΚ να χτυπήσουμε πέναλτι επειδή παίζαμε τελικό. Ο Πουπάκης τα έπιανε όλα, ο Καραβίδης τα έβαζε και εμείς τα χάναμε. Ευτυχώς έγινε το αντίθετο στο κανονικό παιχνίδι”.
Για την ανάγκη να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στις επιτυχίες:
“Ήταν μεγάλες στιγμές τις οποίες εμείς οι παλαιότεροι από την ψυχή μας ευχόμαστε να ξεχνιούνται με νέες επιτυχίες και νέους τίτλους. Μακάρι η ομάδα να αναπτυχθεί και ο ΠΑΟΚ να είναι σε μια μόνιμη κατάσταση διεκδίκησης τίτλου. Αυτό θέλει η δυναμική του”.
Για την μεταγραφή του Ρασβάν Ρατς:
“Τον συγκεκριμένο παίκτη δεν τον ξέρω. Εφόσον τον επέλεξαν ο Αναστασιάδης με τον Βρύζα θα είναι αυτό που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ”.
Για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη:
“Θεωρώ πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής χωρίς αμφιβολία και ας λένε πως είναι ξεπερασμένης τεχνοτροπίας. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει καλή δουλειά. Μαζί με αυτό όμως πρέπει να βελτιωθεί και το διοικητικό μοντέλο μέσα σε ένα πλαίσιο οργανωτικό και προγραμματισμού. Να ξέρει ο ΠΑΟΚ που πηγαίνει. Σε αυτό το σχέδιο να λειτουργήσουν όλοι και μαζί και ο κ. Σαββίδης. Δεν ξέρω τι βήματα και βελτιώσεις έγιναν αλλά σίγουρα σε σχέση με το περσινό μοντέλο, πρέπει λίγοι να αποφασίζουν. Οι Βρύζας και Αναστασιάδης να μπορούν να αποφασίζουν για την ομάδα χωρίς να παρεμβαίνει ο μεγαλομέτοχος. Αν μπορεί να επιτευχθεί αυτό θα είναι για εμένα το ζητούμενο ώστε να πετύχει η ομάδα”.
Για τους Στοχ και Νάτχο:
“Θα ήταν ευχής έργο να μείνουν και οι δύο παίκτες μακροχρόνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να βοηθήσουν στο χτίσιμο της ομάδας. Είναι καθαρά οικονομικό θέμα και δεν ξέρω αν για τους παίκτες υπάρχουν και άλλες επιλογές. Είναι πάντως πολύ χρήσιμοι για το χτίσιμο της νέας ομάδας”.
Πηγή: arenafm.gr

«Παίκτης ηγέτης ο Ρατ»

Kosmin+Mparkaouan-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ρουμάνος, πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και προπονητής του Διγενή Λακκώματος, Κοσμίν Μπαρκαουάν. Μίλησε για το νέο απόκτημα του “Δικεφάλου”, τον Ραζβάν Ρατς και τόνισε πως είναι ένας από τους πέντε καλύτερους αριστερούς μπακ που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Παράλληλα, ανέφερε πως ο Ρατ του εμπιστεύθηκε πως η πρόταση του έγινε πριν από 10-20 μέρες.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κοσμίν Μπαρκαουάν:
Για το που βρίσκεται ο Ρατ αυτή την στιγμή:“Είμαστε μαζί αυτή την στιγμή και μαζί με την γυναίκα του και πηγαίνουμε στο ιατρείο”.
Για το ποιος είναι ο Ρασβάν Ρατ:“Είναι ένας παίκτης που παίξαμε μαζί στην Σαχτάρ δύο χρόνια και μια περίοδο στην εθνική Ρουμανίας. Είναι ένας παίκτης που πιστεύω πως έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και το σκεπτικό του είναι στις μεγάλες γραμμές. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και στόπερ και αριστερό μπακ. Πιστεύω πως ένα από τα καλύτερα πέντε αριστερά μπακ που έχουν περάσει στην Ελλάδα. Είναι και αρχηγός στην εθνική Ρουμανίας. Θέλει να έχεις χαρακτήρα και αυτός ο παίκτης τον έχει. Δεν καταλαβαίνει από δύσκολα και ξέρει να περνάει τον πόνο. Θα παίξει με ψυχή στον ΠΑΟΚ και αυτό χρειάζεται η ομάδα”.
Για το τι τον έπεισε να έρθει στον ΠΑΟΚ:“Ήταν διακοπές στην Χαλκιδική  και  με πήρε την Παρασκευή, με ρώτησε και του είπα τα καλύτερα λόγια. Του είπα αυτά που πέρασα εγώ, ένιωσε ότι με αυτό τον κόσμο μπορεί να παίξει και πως είναι καταπληκτικό και ήθελε να έρθει. Δεν ξέρω με ποιους μίλησε και ποιος τον προσέγγισε από τον ΠΑΟΚ. Εγώ πιστεύω τον βοήθησα να έρθει στον ΠΑΟΚ επειδή τον βοήθησα”.
Για τα χαρακτηριστικά του Ρατ:“Του αρέσει να ανεβαίνει πάρα πολύ όμως για τον κάθε παίκτη είναι το τι του ζητάει ο προπονητής. Αν ο προπονητής ζητάει να ανεβαίνεις δεν πρέπει να αφήνεις τρύπα πίσω. Του αρέσει αν ανεβαίνει, κάνει πολύ ωραίες σέντρες και αν του ζητήσει ο προπονητής να ανεβαίνει μπορεί να το κάνει καλά”.
Για το πότε έγιναν οι πρώτες επαφές με τον ΠΑΟΚ:“Δεν ξέρω κάτι ακριβώς και δεν θέλω να πω ψέματα αλλά πιστεύω πως έγινε την τελευταία βδομάδα. Μου είπε πως είχε πρόταση περίπου πριν από 10-20 μέρες”.
Για το τι λέει ο Ρατ προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ:“Είπε πως θέλει να βάλει το όνομα του στο γήπεδο και στο παιχνίδι”.
Για το πότε αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο:“Πάει να περάσει τώρα ιατρικές εξετάσεις. Δεν ξέρω το πρόγραμμα μετά τις εξετάσεις. Πρώτα θα περάσει μαγνητική και μετά θα δείξει το τι θα γίνει”.
Για τους πρώην συμπαίκτες του από τον ΠΑΟΚ:“Νομίζω παίξανε στην Ραπίντ Βουκουρεστίου μαζί με τον Λαζάρ. Επίσης έπαιξε  μαζί με τον Βούκιτς στην Σαχτάρ”.
Πηγή: arenafm.gr

Γκολ Νο5 από τα… αποδυτήρια!

USA
Στην πεντάδα των πιο… γρήγορων σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων μπήκε ο Κλιντ Ντέμπσεϊ, ο οποίος έκανε το 1-0 για τις ΗΠΑ στον αγώνα με την Γκάνα μόλις στο 29ο δευτερόλεπτο!
Νο1 με το πιο γρήγορο γκολ των Π.Κ. είναι από το 2002 ο Τούρκος Χακάν Σουκούρ στο ματς με τη Νότια Κορέα, όπου σκόραρε στα 11(!!!) πρώτα δευτερόλεπτα.
Πολλά χρόνια πριν, ο Βάτσλαβ Μάτσεκ της άλλοτε ενωμένης Τσεχοσλοβακίας σκόραρε στο 16ο δευτερόλεπτο του αγώνα με το Μεξικό, το 1962.
Στο δεύτερο Π.Κ. της ιστορίας (1934), ο Έρνστ Λέχνερ είχε πετύχει γκολ για τη Γερμανία στα 25” κόντρα στην Αυστρία.
Τέλος, στο Νο4 βρίσκεται με γκολ στα 27” δευτερόλεπτα ο Άγγλος Μπράιαν Ρόμπσον, σε βάρος της Γαλλίας, στην διοργάνωση του 1982.
Πηγή: arenafm.gr