Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Γκολ εσείς; Ντου εμείς»

Διώχνουν την FIFA απ' τη Βραζιλία, με το σύνθημα «FIFA go home», όμως αυτοί... δεν πάνε σπίτι τους. Πέντε μέρες μετά την πρεμιέρα, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις, που ξέσπασαν ξανά στο Μαρακανά.

«Γκολ εσείς; Ντου εμείς»
Τα πλακάτ στη Βραζιλία παραμένουν υψωμένα. Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν για την διοργάνωση του Μουντιάλ. Και οι διαπληκτισμοί έξω απ’ το Μαρακανά, στο χθεσινό ματς της Αργεντινής με την Βοσνία, δίνουν την εντύπωση πως δεν θα σταματήσουν εύκολα.

Πέντε μέρες μετά την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης διαδραματίστηκαν τα δεύτερα -μεγάλης έκτασης- επεισόδια, με αφορμή διαδήλωση Βραζιλιάνων κατά της FIFA και του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

inner

inner

inner

Μερίδα κόσμου, που ζητάει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ντόπιους, συγκεντρώθηκε έξω απ’ το Μαρακανά, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους σταματούν με δακρυγόνα, αλλά και χρήση όπλων.

inner

inner

Με κεντρικό σύνθημα το «FIFA go home», αλλά και πλακάτ που έγραφαν «Θέλουμε σχολεία, μετρό, τρένα, λεωφορεία, πλοία και νοσοκομεία», οι διαδηλωτές εκδήλωσαν για ακόμα μια φορά την έντονη αντίδρασή τους για τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν για το Μουντιάλ.

inner

inner

inner

Μάλιστα, η κυβέρνηση της χώρας και οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενόψει του αυριανού ματς της Βραζιλίας με το Μεξικό, καθώς αναμένεται να ξεσπάσει και πάλι ο κόσμος που αντιτίθεται στη διοργάνωση.

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: