Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τελειώνει του Βιγιαφάνιες, προς Λεβαδειακό ο Ατζαγκούν!!


Τελειώνει του Βιγιαφάνιες, προς Λεβαδειακό ο Ατζαγκούν

Μέσα στη μέρα αναμένεται να κλείσει στον Παναθηναϊκό ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ποια εκκρεμότητα έμεινε. Ανακοινώνεται ο Μολέδο, προς Λεβαδειακό δανεικός ο Ατζαγκούν.

Μια ακόμη μέρα μεταγραφικών εξελίξεων ξημέρωσε για τον Παναθηναϊκό. Στη διάρκειά της αναμένεται να τελειώσει θετικά η μεταγραφή του Λούκας Βιγιαφάνιες. Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει με τον παίκτη, με τον Παναιτωλικό και τη Νιούελς Ολντ Μπόις κι απομένει να τα βρουν με την πρώτη ομάδα του, ονόματι CAI, καθώς έχει λαμβάνειν ένα 20%. Πάντως δεν αναμένεται να προκύψει πρόβλημα και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα ενταχθεί άμεσα στο «τριφύλλι».

Από εκεί και πέρα, μένει η ανακοίνωση για τον Ροντρίγκο Μολέδο, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία τα ιατρικά και εργομετρικά τεστ, έδειξε να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο και θα γίνει ο νέος στόπερ του «τριφυλλιού».

Εξελίξεις θα υπάρχουν και με τις αποχωρήσεις, καθώς ο Αμπντούλ Ατζαγκούν οδεύει προς δανεισμό στον Λεβαδειακό. Ο Νιγηριανός μέσος θα αδεάσει και μια θέση ξένου, που είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βιγιαφάνιες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ για Ολανάρε και Κοντέ η ΑΕΚ!!


Φουλ για Ολανάρε και Κοντέ η ΑΕΚ

Τον Νιγηριανό Άαρον Ολανάρε προσπαθεί να αποκτήσει η ΑΕΚ για τη θέση του σέντερ φορ. Κοντά σε συμφωνία με Ισνάλντο, επαφές με Άντερλεχτ για δανεισμό του εξτρέμ Ιμπραΐμα Κοντέ.

Η ΑΕΚ έχει αργήσει για τη χειμερινή της ενίσχυση, αλλά φαίνεται πως φουλάρει μπαίνοντας στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», ο μεγάλος στόχος για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Άαρον Σάμιουελ Ολανάρε. Ο 21χρονος Νιγηριανός φορ (1,89μ.) ανήκει στη Γκουανγκζού, στην οποία τον επέλεξε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον πρόπερσι. Σε 34 εμφανίσεις έχει σημειώσει 15 γκολ στο κινεζικό πρωτάθλημα, ενώ νωρίτερα αγωνιζόταν στη νορβηγική Σάρμπσποργκ όπου είχε 10 γκολ σε 26 συμμετοχές. Παράλληλα μετρά ήδη 7 συμμετοχές και 2 γκολ με την Εθνική Νιγηρίας. Η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη επαφές και επιχειρεί να πάρει τον παίκτη που μένει ελεύθερος το Δεκέμβριο του 2016.



Σαν εναλλακτική για τη θέση του σέντερ φορ υπάρχει πάντα ο Τόμας Πέκχαρτ, αν «στραβώσει» του Ολανάρε.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία με τη Νιούελς Ολντ Μπόις για την απόκτηση του 22χρονου Αργεντινού Εουγκένιο Ισνάλντο, που μπορεί να βοηθήσει στο κέντρο και τις περιφερειακές θέσεις της επίθεσης, ενώ όσον αφορά τη θέση του εξτρέμ, οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να πάρουν δανεικό από την Άντερλεχτ τον Ιμπραΐμα Κοντέ.

inner

O 24χρονος άσος από τη Γουινέα (1,77μ.) έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018 στο Βέλγιο, όπου φέτος έχει μόλις 7 εμφανίσεις χωρίς να σκοράρει. Παίζει ΚΑΙ στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά κυρίως δεξιά. Στο Βέλγιο παίζει από το 2009, αρχικά σε Γάνδη και Ζούλτε Βάρεγκεμ, έχοντας μαζί τους 102 εμφανίσεις και 1 γκολ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα σκαμπανεβάσματα και οι… εκκλησίες!!


Τα σκαμπανεβάσματα και οι… εκκλησίες

Η σταθερότητα είναι πλέον το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Μπορεί οι μαζικές μεταγραφικές κινήσεις και τα πρώτα δείγματα από την δουλειά του Αντρέα Στραματσόνι να έχουν φέρει ικανοποίηση στο τριφύλλι, ωστόσο, οι αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και η προσαρμογή στο νέο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, φέρνουν αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση.

Ο Ιταλός τεχνικός προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να περάσει τη δική του φιλοσοφία και η αλήθεια είναι ότι τα έχει καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό. Ταυτόχρονα, ένα δείγμα ότι ο 40χρονος προπονητής μαθαίνει την ομάδα του είναι οι πετυχημένες αλλαγές που πραγματοποιεί στη διάρκεια των αγώνων, σε αντίθεση με τις πρώτες φορές που κάθισε στον πράσινο πάγκο.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ένα από τα βασικά θέματα του Παναθηναϊκού είναι η χαλαρότητα με την οποία μπαίνει στα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι έχουν -σε μεγάλο βαθμό- την κακή συνήθεια να πετάνε το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια, με ότι αυτό συνεπάγεται… Όπως είναι φυσιολογικό σε 45 λεπτά είναι δύσκολο να καταφέρεις ότι σε 90, για αυτό προκύπτουν οι γκέλες, όπως αυτή με τους Περιστεριώτες, η οποία όμως μπορεί να διορθωθεί. Ωστόσο, είναι ένα θέμα που αν δεν λυθεί στην πορεία της σεζόν θα κοστίσει.

Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα στη Λιβαδειά ήταν η μέτρια παρουσία των Μπουμάλ, Μέστο και Εσιέν, που εμφανίστηκαν κουρασμένοι, με βαριά πόδια και δίχως εμπνεύσεις. Κάτι που ειναι φυσιολογικό και για αυτό θα πρέπει να γίνει καλή διαχείρηση απο το τεχνικό επιτελείο, ειδικα για τον Γκανέζο και τον Ιταλό που είναι άνω των 30. Την ίδια ώρα σε μέτρια βραδιά βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του Στραματσόνι, που ίσως και να πίστεψαν ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο, λόγω της κάκιστης πορείας του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα.

Σε ότι αφορά τώρα στην ουσία, το 0-0 είναι το καλύτερο αποτέλεσμα σε διπλούς αγώνες, αν δεν νικάς… Στον επαναληπτικό οι δύο ομάδες θα παίξουν στο Περιστέρι την πρόκριση σε έναν αγώνα και θα συνεχίσουν από το μηδέν που άφησαν στην Λεωφόρο. Είναι λοιπόν στο χέρι του Παναθηναϊκού στον επαναληπτικό να μπει στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό και να αποδείξει στην πράξη ότι πραγματικά το κύπελλο είναι ο μεγάλος του στόχος.

Υ.Γ. Αν όλοι οι διαιτητές έδειχναν ανάλογη ευαισθησία με τον Στυλιάρα στον αγώνα της Λεωφόρου, όσον αφορά τα υβριστικά συνθήματα, τα ελληνικά γήπεδα θα ήταν εκκλησίες...

Υ.Γ.1 Η παρουσία του Εβαντζελίστα ήταν το καλύτερο νέο για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Ατρόμητο. Δεν είναι και λίγο να μην ξέρεις καν τα ονόματα των συμπαικτών σου και μπαίνοντας ως αλλαγή να αλλάζεις την εικόνα του αγώνα και τη διάθεση ολόκληρης της ομάδας σου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέσπασαν στους Ρόκετς οι Σπερς!!


Ξέσπασαν στους Ρόκετς οι Σπερς

Άκουσαν πολλά οι Σπερς για τη συντριβή από τους Γουόριορς κι έβγαλαν την οργή τους στους Ρόκετς, 130-99. Μεγάλη νίκη για Κλίπερς στην Ατλάντα.

Οι Ρόκετς πλήρωσαν τα σπασμένα των Σπερς μετά τη συντριβή τους από τους Γουόριορς. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν καταιγιστική στο Σαν Αντόνιο και σάρωσε με130-99 το Χιούστον στο ντέρμπι του Τέξας, που μόνο τέτοιο δεν ήταν. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους νικητές.

Οι Καβαλίερς δεν ήταν δυνατό να απειληθούν από τους ασθενείς Σανς και με τη νίκη τους 115-93 διασφάλισαν πως ο Τάιρον Λιού θα είναι προπονητής της Ανατολής στο All Star Game, μιας και το Κλίβελαντ θα έχει το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια.

Παρά το κακό μαντάτο της απουσίας του Μπλέικ Γκρίφιν για επιπλέον ενάμιση μήνα, οι Κλίπερς πέρασαν με 85-83 από την Ατλάντα, χάρη στους 21 πόντους του Τζαμάλ Κρόφορντ, τα 23 λάθη των Χοκς και το άστοχο σουτ του Πολ Μίλσαπ στην εκπνοή.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 27 πόντους και δύο μεγάλα σουτ στο τελευταίο λεπτό βοηθώντας τη Θάντερ να αλώσει με 126-123 τη Μινεσότα παρά τους 35 πόντους του Ζακ ΛαΒίν.

Τέταρτη σερί νίκη για τους Σέλτικς, 111-103 τους Νάγκετς, με τον Έιβερι Μπράντλεϊ να ισοφαρίζει το φετινό του ρεκόρ με 27 πόντους.

Το δίδυμο των Αντρέ Ντράμοντ (25π., 18 ριμπ.) και Ρέτζι Τζάκσον (27π.) έκανε τη διαφορά για τους Πίστονς απέναντι στους Σίξερς, 110-97.

Μόνο στο πρώτο δωδεκάλεπτο αντιστάθηκαν στους Τζαζ οι Χόρνετς, με το 102-73 να έρχεται εύκολα χάρη στους Ρόντνεϊ Χουντ (24π.) και Γκόρντον Χέιγουορντ (22π.).

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Φίνιξ Σανς 115-93 Λοβ 21 (11 ριμπ.), Τζέιμς 21, Σμιθ 18, Τζέφερσον 14, Μοζγκόφ 10-Μπούκερ 16, Μόρις 13, Τάκερ 13, Γκούντγουιν 12, Γουόρεν 11, Γουίμς 10.

Μπόστον Σέλτικς-Ντένβερ Νάγκετς 111-103 Μπράντλεϊ 27, Όλινικ 17, Τόμας 16, Τέρνερ 14, Κράουντερ 13, Σάλιντζερ 6 (11 ριμπ.)-Γκαλινάρι 23, Μπάρτον 23, Φαρίντ 15 (15 ριμπ.), Χάρις 15, Μουντιάι 13.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Φιλαδέλφεια 76ερς 110-97 Τζάκσον 27, Ντράμοντ 25 (18 ριμπ.), Τζόνσον 18, Κάλντγουελ-Πόουπ 14, Μπέινς 12, Μόρις 10-Γκραντ 21, Νόελ 20, Σμιθ 13, Τόμπσον 12.

Ατλάντα Χοκς-Λος Άντζελες Κλίπερς 83-85 Τιγκ 16, Χόρφορντ 15, Μίλσαπ 14 (12 ριμπ.), Κόρβερ 14, Μπέιζμορ 12-Κρόφορντ 21, Τζόρνταν 13 (19 ριμπ.), Ρέντικ 12, Πολ 11 (10 ασίστ).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 123-126 ΛαΒίν 35, Ντιένγκ 21, Γουίγκινς 20, Τάουνς 19 (13 ριμπ.), Μουχάμαντ 10-Ντουράντ 27, Γουέστμπρουκ 24 (15 ασίστ), Καντέρ 23 (10 ριμπ.), Γουέιτερς 16, Μόροου 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Χιούστον Ρόκετς 130-99 Όλντριτζ 25 (10 ριμπ.), Γκριν 18, Λέοναρντ 18, Πάρκερ 15, Μαριάνοβιτς 13 (10 ριμπ.)-Χάρντεν 20, Χάουαρντ 13, Σμιθ 11, Τζόουνς 11, Τέρι 10.

Γιούτα Τζαζ-Σάρλοτ Χόρνετς 102-73 Χουντ 24, Χέιγουορντ 22, Φέιβορς 12, Μπερκ 11, Τζόνσον 10, Γκομπέρ 6 (12 ριμπ.)-Γουόκερ 15, Ρόμπερτς 13, Μπατούμ 6 (10 ριμπ.).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεάλ-Ολυμπιακός: Ισορροπία του τρόμου με… χρωστούμενα!!


Ρεάλ-Ολυμπιακός: Ισορροπία του τρόμου με… χρωστούμενα

Δύο από τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν μακρά και ισορροπημένη προϊστορία. Ρεάλ και Ολυμπιακός συναντώνται απόψε για 34η φορά και το sport-fm.gr… θυμάται.

Ο Πάμπλο Λάσο στις δηλώσεις του το αποκάλεσε «κλάσικο». Μπορεί η δική του, Ρεάλ, να μη βρίσκει μπροστά της την Μπαρτσελόνα, αλλά η αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό δεν διαφέρει και πολύ. Άλλωστε πρόκειται για ένα παραδοσιακό-πλέον-ευρωπαϊκό ντέρμπι.

Κι όποιος δεν συμφωνεί, ας αναλογιστεί πως ήδη οι δύο ομάδες μετρούν 33 αναμετρήσεις στο παρελθόν τους, αρχίζοντας από το 1978. Ανάμεσά τους, δε, ξεχωρίζουν οι τρεις τελικοί, στους οποίους δις χαμογέλασε η «βασίλισσα» (αμφότερες σε δικό της… έδαφος όμως) και μία ο Ολυμπιακός.

Πριν το αποψινό 34ο (και σίγουρα όχι τελευταίο) μεταξύ τους επεισόδιο για το Top 16, το sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω…

Το 1995 η Ρεάλ πανηγύρισε για όγδοη και τελευταία μέχρι την περσινή φορά την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Ο γίγαντας Σαμπόνις με τη συνδρομή του απίθανου Αρλάουκας πανηγύρισαν απέναντι στον μάλλον αποκαμωμένο από τον «αιώνιο» ημιτελικό Ολυμπιακό, με τον όχι ακόμη τότε γκριζομάλλη Ζέλικο Ομπράντοβιτς να στερεί για δεύτερη συνεχή χρονιά από τους «ερυθρόλευκους» τον τίτλο, μετά τον άθλο ένα χρόνο νωρίτερα ως προπονητής της Μπανταλόνα.



Η εκδίκηση ήταν γλυκιά για τον Ολυμπιακό, έστω κι αν καθυστέρησε 18 χρόνια. Με φόρα από τον απίστευτο «περίπατο» επί της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψε από το -17 του πρώτου μέρους και με καταιγισμό τριπόντων από τον Βασίλη Σπανούλη νικούσε 100-88, στο… στυλ παιχνιδιού της Ρεάλ δηλαδή, διατηρώντας το στέμμα στο κεφάλι του.



Στις 17 Μαΐου ο Ολυμπιακός επιχείρησε να διπλασιάσει τους άθλους του στη Μαδρίτη. Μετά τη σπουδαία ανατροπή-πρόκριση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, ωστόσο, η Ρεάλ παρουσιάστηκε καλύτερα διαβασμένη απέναντι στον Σπανούλη. Ο Κάρολ «εκτέλεσε» με τα τρίποντά του τον Ολυμπιακό, Ματσιούλις και Νοτσιόνι έκαναν τη βρώμικη δουλειά και η «βασίλισσα» με 78-59 επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπη, 20 χρόνια μετά την προηγούμενη επιτυχία της, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.



Οι δύο αποψινοί μονομάχοι έχουν συναντηθεί και τρεις φορές στα προημιτελικά. Το 1996 ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα νικώντας στο ΣΕΦ, αλλά γνωρίζοντας δύο ήττες στη Μαδρίτη είδε το Final Four του Παρισιού από την τηλεόραση.



Το 2009, με τον Μπουρούση ακόμη… ερυθρόλευκο και σε πρωταγωνιστικό ρόλο πανηγύριζε στη Μαδρίτη με 3-1 την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.



Πρόπερσι η έδρα «μίλησε», με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει από το 0-2, αλλά να μην κατορθώνει να ολοκληρώσει την ανατροπή χάνοντας σε πέμπτο ματς στο γήπεδο που θα επιστρέψει απόψε για τη ρεβάνς.



Αναλυτικά:

1978-79 Ημιτελική Φάση Ομίλων Κυπέλλου Πρωταθλητριών
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 113-72
(Μπράμπεντερ 37, Μάιστερ 18-Γιατζόγλου 21, Καστρινάκης 12, Τζένκινς 11).

1978-79 Ημιτελική Φάση Ομίλων Κυπέλλου Πρωταθλητριών
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 97-101
(Ζέρμπιακ 36, Μπράμπεντερ 31, Ρούλαν 16-Γιατζόγλου 29, Τζένκινς 23, Καστρινάκης 11).

1992-93 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 92-74
(Σαμπόνις 24, Μπράουν 23, Μπιριούκοφ 18-Πάσπαλι 33, Τόμιτς 12).

1992-93 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 63-62
(Σιγάλας 14, Πάσπαλι 13, Μπέρι 12-Σαμπόνις 17, Μπιριούκοφ 16, Καργκόλ 14).

1993-94 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 57-58
(Πάσπαλι 26, Τάρπλεϊ 9-Σαμπόνις 12, Αρλάουκας 12, Αντόνιο Μαρτίν 11).

1993-94 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 75-73
(Τάρπλεϊ 26, Πάσπαλι 18, Φασούλας 12-Σαμπόνις 15, Αρλάουκας 14, Αντόνιο Μαρτίν 14).

1994-95 Τελικός Final Four Σαραγόσα
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 73-61
(Σαμπόνις 23, Αρλάουκας 16, Αντούνεθ 12-Βολκόφ 15, Νάκιτς 15, Σιγάλας 10).

1995-96 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (α’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 68-49
(Νάκιτς 18, Ρίβερς 14, Μπέρι 12-Αρλάουκας 27, Σάβιτς 15).

1995-96 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (β’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 80-77
Αρλάουκας 26, Σμιθ 16, Σάβιτς 14-Σιγάλας 21, Ρίβερς 12.

1995-96 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (γ’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 80-65
Αρλάουκας 28, Σάβιτς 19, Σάντος 10-Σιγάλας 17, Ρίβερς 13.

1997-98 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 77-78
Καρνισόβας 21, Τάρλατς 21, Ρότζερς 14-Αρλάουκας 24, Μποντιρόγκα 18, Ερέρος 10.

1997-98 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-75
Καρνισόβας 22, Τάρλατς 19, Ρότζερς 17-Αρλάουκας 20, Μποντιρόγκα 18, Ορένγκα 17.

2000-01 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 75-73
Ανγκούλο 14, Στρίλενς 13, Μίλιτς 10-Ρισασέ 18, Οικονόμου 15, Ράντζα 13.

2000-01 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 91-84
Ρισασέ 21, Ράντζα 13, Βούκτσεβιτς 13-Τζόρτζεβιτς 15, Ερέρος 14, Λόπεθ 11.

2002-03 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 73-66
Μουμπρού 21, Άλστον 14, Ανγκούλο 13-Χαρίσης 13, Ντε Μιγκέλ 13, Μάρκοβιτς 11.

2002-03 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 71-68
Τζόνσον 20, Μάρκοβιτς 18, Έβανς 12-Μουμπρού 13, Ερέρος 13, Ερνάντεθ-Σονσέκα 12.

2004-05 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 76-62
Μπούλοκ 21, Σονκό 17, Ερβέλ 13-Ποστέλ 13, Ζορόσκι 13, Βούκτσεβιτς 10.

2004-05 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 75-83
Μπούλικ 18, Μπουένο 13, Μπερκ 12-Μέισον 15, Γκούλιας 12, Γκόρεντς 10.

2007-08 Top 16 Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 80-70
Μουμπρού 16, Μπούλικ 14, Σμιθ 13-Γκριρ 15, Τζάκσον 11, Γουντς 11.

2007-08 Top 16 Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 72-63
Βασιλόπουλος 14, Τεόντοσιτς 12-Λόπεθ 16, Ερβέλ 12, Μπούλοκ 10.

2008-09 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (α’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 88-79
Γκριρ 19, Βούιτσιτς 19, Παπαλουκάς 13-Μπούλοκ 15, Ρέγες 14, Λόπεθ 11.

2008-09 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (β’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 79-73
Γκριρ 21, Πρίντεζης 18, Βούιτσιτς 14-Ρέγες 23, Μπούλοκ 22.

2008-09 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (γ’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 71-63
Μπούλοκ 22, Ρέγες 19-Μπουρούσης 17, Γκρι 9.

2008-09 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (δ’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 75-78
Μπούλικ 19, Ρέγες 12-Μπουρούσης 25, Γκριρ 12, Χαλπερίν 10.

2010-11 Πρώτη Φάση Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-66
Σπανούλης 16, Μπουρούσης 16, Τεόντοσιτς 15-Γιουλ 18, Σουάρεθ 12, Τόμιτς 10.

2010-11 Πρώτη Φάση Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 82-68
Ροντρίγκεθ 19, Γιουλ 16, Τόμιτς 12-Τεόντοσιτς 21, Σπανούλης 11, Νεστέροβιτς 10.

2012/13 Τελικός Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 100-88
Σπανούλης 22, Λο 20, Χάινς 12, Σλούκας 11-Ρούντι 21, Ροντρίγκεθ 17, Γιουλ 14.

2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (α’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 88-71
Ρούντι 20, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12, Γιουλ 12-Σπανούλης 18, Πρίντεζης 10, Σίμονς 8.

2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (β’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 82-77
Μπουρούσης 19, Φερνάντεθ 15, Μίροτιτς 14-Σπανούλης 18, Λοτζέσκι 13, Πέτγουεϊ 12, Ντάνστον 12.

2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (γ’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ 78-76
Ντάνστον 21, Σπανούλης 17, Πέτγουεϊ 11, Λοτζέσκι 11-Ροντρίγκεθ 19, Ρούντι 18, Γιουλ 16.

2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (δ’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ 71-62
Ντάνστον 13, Λοτζέσκι 13, Σπανούλης 12, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 10-Ρούντι 18, Ντάρντεν 10.

2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (ε’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-69
Γιουλ 20, Ρούντι 15, Ρέγες 15-Σπανούλης 19, Λοτζέσκι 15.

2012/13 Τελικός Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 59-78
Κάρολ 16, Νοτσιόνι 12, Γιουλ 12, Ροντρίγκεθ 11-Λοτζέσκι 17, Πρίντεζης 11, Σλούκας 10, Χάντερ 10.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θρύλε, θυμήσου!!


Θρύλε, θυμήσου

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ρεάλ στο «Barclaycard Center» της Μαδρίτης θέλοντας νίκη για να κάνει μία νέα αρχή στο Top 16 και να πάρει το αίμα του πίσω για τον χαμένο τελικό του Μαΐου.

Έχουν περάσει οκτώμισι μήνες από τη στιγμή που Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Final Four της Ευρωλίγκας. Ίδιο γήπεδο, ίδια πόλη, διαφορετική κρισιμότητα, αλλά ίδιος στόχος απόψε (21:45, Novasports2) για τους «ερυθρόλευκους»: Νίκη για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στο Top 16 και να… ισιώσουν τον δρόμο που οι ίδιοι πήραν… λοξά με τις δύο πρόσφατες ήττες τους από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις.

Αποστολή στη Μαδρίτη, Νίκος Ζέρβας

Η διοργάνωση επεφύλασσε φέτος νωρίς-νωρίς remake του περυσινού τελικού, σε ένα παιχνίδι που βρίσκει και τις δύο ομάδες με ρεκόρ 2-2, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο τη δυσκολία του εγχειρήματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ευρωλίγκα το χαρακτηρίζει παιχνίδι της εβδομάδας. Η «βασίλισσα» είναι… πεινασμένη, δεν έχει περιθώρια και ακονίζει εδώ και μέρες τα νύχια της. Έχασε μέσα από το… τσεπάκι της το ροζ φύλλο την προηγούμενη εβδομάδα από τη Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της και τώρα… τρέχει. Με επτά νίκες και ισάριθμες ήττες (δύο στη Μαδρίτη) και με τις τρεις από τις πέντε νίκες μπροστά στο κοινό της να έχουν έρθει με ιδρώτα, είναι φαβορί, αλλά συνάμα και ευάλωτη.

Επίθεση vs άμυνας

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει, με την ώθηση που έχει από την επικράτηση στο ελληνικό ντέρμπι να πάρει μία ιστορική και σημαντική νίκη. Όπλο του απέναντι στην κορυφαία επίθεση του Top16 (86,7 πόντοι) θα είναι η άμυνά του (κορυφαία στην Ευρωλίγκα με 70,1π. παθητικό). Αγωνιστικά, για την Ρεάλ εκτός είναι οι Φερνάντεθ, Ν’ Ντουρ και εξαιρετικά αμφίβολος ο Ματσιούλις. Στους «ερυθρόλευκους» προέκυψε για μία ακόμα φορά πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Αγραβάνη (ενοχλήσεις στο γόνατο). Η συμμετοχή του θα κριθεί στο πρωινό χαλάρωμα, όπως και αυτή του Ματ Λοτζέσκι ο οποίος είναι έτοιμος ιατρικά, αλλά εκτός ρυθμού.

Αρνητική παράδοση

Η αποψινή είναι η 34η φορά (συμπεριλαμβανομένων και των τριών τελικών που έχουν παίξει) που οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Η Ρεάλ, έχει επικρατήσει στις 17 από αυτές και ο Ολυμπιακός στις 16. Σε 17 παιχνίδια στην Μαδρίτη (το πρώτο έγινε το 1978) οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει μόλις 3 φορές! Η τελευταία ήταν το 2009 στα προημιτελικά, αλλά σε άλλο γήπεδο (Βισταλέγκρε). Στο «Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες» η τελευταία φορά που η ελληνική ομάδα επικράτησε, ήταν το 1997!

*Στις εξέδρες θα βρεθεί και ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος θα ταξιδέψει σήμερα για την Μαδρίτη.

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Έντι Βιατόρ (Γαλλία) και Μάρκο Γιούρας (Σερβία).

* Ο Φελίπε Ρέγες, πρώτος ριμπάουντερ της Ευρωλίγκας, χρειάζεται μόλις πέντε πόντους για ξεπεράσει τους 2328 του Ιγκόρ Ρακόσεβιτς και να μπει στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης.

Ε’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε-Τσεντεβίτα 20:30
Μάλαγα-Αναντολού Εφές (29/1, 21:00)
Ερυθρός Αστέρας-Λοκομοτίβ Κουμπάν (29/1, 21:00)
Παναθηναϊκός-Νταρουσάφακα (29/1, 21:45)
Βαθμολογία: Φενέρ 4-0, Λοκομοτίβ 3-1, Μάλαγα 2-2, Εφές 2-2, Ερυθρός Αστέρας 2-2, Τσεντεβίτα 2-2, Παναθηναϊκός 1-3, Νταρουσάφακα 0-4.

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάμπεργκ 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 21:45
Χίμκι-Ζαλγκίρις Κάουνας (29/1, 19:00)
Μπαρτσελόνα-Λαμποράλ Κούτσα (29/1, 22:00)
Βαθμολογία: Χίμκι 3-1, Μπάμπεργκ 2-2, Λαμποράλ 2-2, ΤΣΣΚΑ 2-2, Μπαρτσελόνα 2-2, Ρεάλ 2-2, Ολυμπιακός 2-2, Ζαλγκίρις 1-3.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ για το 22ο η Σερένα!!


Φουλ για το 22ο η Σερένα

Έτοιμη να διεκδικήσει τον 22ο τίτλο στην καριέρα της είναι η Σερένα Γουίλιαμς που καθάρισε σαν... αυγό την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και πέρασε στον τελικό του Αυστραλιανού Open.

Είναι νούμερο ένα και το έδειξε. Η Σερένα Γουίλιαμς έκανε ξανά επίδειξη δύναμης, απέκλεισε με 6-0 και 6-4 σε μόλις 64 λεπτά την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 4) και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό του Αυστραλιανού Open.

Εκεί η Αμερικανίδα θα διεκδικήσει τον έκτο της τίτλο στη Μελβούρνη και συνολικά 22ο τίτλο της σε επίπεδο Grand Slam (και την ισοφάριση της επίδοσης της μεγάλης σΤΈΦΙ γΚΡΑΦ) απέναντι στη νικήτρια του αγώνα της Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία, Νο 6) με την Τζοάνα Κόντα (Μ. Βρετανία, Νο 47).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρέξε, τρέξε, τρέξε...!!


Τρέξε, τρέξε, τρέξε...

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε απέναντι στον Αστέρα αυτό που δεν μπορεί να κάνει καμιά ελληνική ομάδα, στο επίπεδο που το κάνουν (όχι σε όλα τα ματς) οι ερυθρόλευκοι.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το ρήμα τρέχω έχει γίνει...συνώνυμο της επιτυχίας στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα. “Τρέξτε, τρέξτε, τρέξτε” ήταν μια από τις “εντολές” του Γιάννη Σφαιρόπουλου προς τους παίκτες του, σε τάιμ άουτ στο μπασκετικό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς γιατί ο αντίπαλος των Πειραιωτών δεν ήταν σε θέση να τρέξει στον ίδιο ρυθμό. Αυτά στο μπάσκετ, αλλά για “πάμε” και στο ποδόσφαιρο και στο χθεσινό σόου του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα.

Τι είπε ο Σίλβα μετά το ματς με την Ξάνθη για το κακό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του; “Δεν είχαμε ταχύτητα στη δημιουργία των επιθέσεων”. Τι ζήτησε απ' τους παίκτες του μιλώντας στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τους Αρκάδες; “Να μπούμε δυνατά. Θέλω να δω ταχύτητα στο παιχνίδι μας”. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε απέναντι στον Αστέρα αυτό που δεν μπορεί να κάνει καμιά ελληνική ομάδα, στο επίπεδο που το κάνουν (όχι σε όλα τα ματς) οι “ερυθρόλευκοι”. Πάτησε...γκάζι κι απ' τη στιγμή που ανέβηκαν οι “στροφές” οι φιλοξενούμενοι έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια κι όχι μόνο. Είτε μπάσκετ λοιπόν είτε ποδόσφαιρο το θέμα είναι το...γκάζι.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ γρήγορο τέμπο στην εκδήλωση των επιθέσεων του και αυτό σε συνδυασμό με τους πολλούς τρόπους που “χτύπησε” την άμυνα του Αστέρα, έδωσε τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να περάσουν ένα πολύ εύκολο βράδυ.

Τα δύο “φτερά” του Ολυμπιακού (Πάρντο - Ντουρμάζ)... άνοιξαν με τον πλέον βελούδινο τρόπο ώστε το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” να πάρει το μέγιστο πλάτος στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα μεγαλύτερης ελευθερίας κινήσεων στους Ζντίελαρ και Φορτούνη που κινούνταν στον άξονα και παρέσυρε το αμυντικό πλάνο των φιλοξενούμενων στην “παγίδα”.

Ιγκλέσιας και Κουρμπέλης βγήκαν εκτός ματς για τον Αστέρα οι δύο ακραίοι μπακ της ομάδας του Βεργέτη...δεινοπάθησαν πηγαίνοντας σε δεύτερο χρόνο σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες και αυτό αποσυντόνισε και τους δυο στόπερ, καθώς Σανκαρέ και Γκοιάν έβγαιναν δεξιά κι αριστερά για να καλύψουν τις “τρύπες”. Ο Ολυμπιακός έτρεχε, είτε με γρήγορη μεταφορά μπάλας είτε με κούρσες ενός παίκτη τριάντα και σαράντα μέτρων, με τον Αστέρα να μην μπορεί ν' ακολουθήσει. Χαρακτηριστικές ήταν οι φάσεις με τις δύο σούπερ ασίστ του Ντουρμάζ στο δεύτερο γκολ του Ιντέγε και στο πρώτο του Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός “πλήγωσε” τον Αστέρα με πολλούς τρόπους. Τον “πλήγωσε” στην κόντρα επίθεση, τον “πλήγωσε” σε σετ παιχνίδι και γενικά τον έκανε να αδυνατεί ν' ακολουθήσει τον ρυθμό. Αυτό δεν το έκαναν οι “ερυθρόλευκοι” απέναντι στον Πλατανιά, το μοναδικό ματς του πρωταθλήματος στο οποίο δεν κέρδισαν. Δεν το έκαναν όμως ούτε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη, αν κι εκεί το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για τους Πειραιώτες.

Το θέαμα όμως έχει πάντα θέση στην “εξίσωση” όταν αναφέρεται κάποιος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Κι απ' αυτή την άποψη το χθεσινό ματς ήταν όντως σούπερ παράσταση από τους “ερυθρόλευκους”.Κι όλα αυτά λόγω ταχύτητας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς επιστροφή ο Μπράμος!!


Προς επιστροφή ο Μπράμος

Στην επικαιρότητα του τριφυλλιού έχει επιστρέψει για τα καλά από τη Τρίτη το όνομα του Μάικ Μπραμος και οι δύο πλευρές να είναι κοντά σε νέα συνεργασία! Προτεραιότητα ο γκαρντ, ξένο σώμα ο Πάβλοβιτς.

Σε μια λύση ουσίας και σε μεγάλο βαθμό σιγουριάς φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός. Μετά από πρωτοβουλία των διοικούντων στις πολύωρες συσκέψεις που έγιναν στο ΟΑΚΑ, προτάθηκε και προκρίθηκε η λύση του διεθνή φόργουορντ που έπαιζε μέχρι πριν 1,5 χρόνο στο τριφύλλι.

Ο Μπράμος είναι Έλληνας πράγμα που σημαίνει ότι δεν καταλαμβάνει θέση ξένου και διευκολύνει τα μεταγραφικά σχέδια. Ταυτόχρονα, είναι παίκτης με καλό περιφερειακό σουτ και βγάζει πολλή ενέργεια στην άμυνα, στοιχεία που λείπουν από τον Παναθηναϊκό του Τζόρτζεβιτς.

Μάλιστα, ο 28χρονος άσος δείχνει να έχει αφήσει οριστικά πίσω του τον τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε ανενεργό πέρσι, έχοντας 9,7 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 25,9 λεπτά κατά μέσο όρο.

Οι δύο πλευρές είναι σε επαφή το τελευταίο διήμερο και η θέληση για εκ νέου συνεργασία είναι αμοιβαία. Πλέον αυτό που αναμένεται να οριστικοποιηθεί, είναι οι συζητήσεις των πράσινων με τη Βενέτσια. Πάντως απο την αποφασιστηκότητα που βγάζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να ενισχύσει την ομάδα, προκύπτει ότι αυτό δεν θα τον εμποδίσει να πληρώσει ένα ποσό για να πάρει πίσω τον Μπράμος.

Ο 28χρονος φόργουορντ θα πάρει τη θέση του Σάσα Πάβλοβιτς, που μένει μέχρι να φύγει... Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του sport-fm.gr, ο 34χρονος άσσος όταν επέστρεψε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ μετά την ήττα στο ΣΕΦ, απο το λεωφορείο μπήκε απυθείας στο αυτοκίνητο του και εφυγε για το σπίτι του, σε αντίθεση με την υπόλοιπη ομάδα που κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Πράγμα που δείχνει ότι ο Πάβλοβιτς είναι πλέον ξένο σώμα…

Όσον αφορά τον Μπράμος, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι υπάρχει ένα θέμα καθώς δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αλλά στο τριφύλλι αναμένεται να βρουν λύση και σε αυτό το ζήτημα και να διευκολυνθεί ο ο παίκτης που είναι άλλωστε και διεθνής με την εθνική μας ομάδα μπάσκετ.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά και ο Μπράμος ξαναφορέσει το τριφύλλι, ο Παναθηναϊκός θα κάνει συνολικά τρεις μεταγραφές αποκτώντας ακόμη έναν πλέι μέικερ και έναν αθλητικό σέντερ, με τον γκαρντ να είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Τέλος, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μπορεί να πήρε την στήριξη της διοίκησης, αλλά όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η περίοδος χάριτος ολοκληρώθηκε… *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλό αποτέλεσμα, χάλια εικόνα και μαύρη τρύπα στο τέρμα για τον ΠΑΟΚ!!


Καλό αποτέλεσμα, χάλια εικόνα και μαύρη τρύπα στο τέρμα για τον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει τις εντυπώσεις του από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ που παρακολούθησε από κοντά και προβληματίζεται με την εικόνα, αλλά και τις επιλογές του Τούντορ.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό για τον ΠΑΟΚ, το απόγευμα της Τετάρτης, υπό την έννοια πως σε διπλούς αγώνες το 1-1 εκτός έδρας είναι μια χαρά. Από την άλλη μεριά υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να συνεχίσουν ν’ απασχολούν τον Τούντορ.

Όπως η εικόνα του Μακ, που ήταν σαν να μην...υπήρχε στο γήπεδο, το ότι ο Κλάους δεν μπορεί καν να βρεθεί μέσα στην οποιαδήποτε φάση, για το γεγονός πως και πάλι από μία σέντρα, έστω και αν αυτή τη φορά το γκολ σημειώθηκε σε κανονική ροή αγώνα, δέχεται από τον αέρα γκολ και βέβαια για την δεύτερη απανωτή φάση, που ένας απλά καλός τερματοφύλακας θα είχε εξουδετερώσει, ο Βελλίδης δέχτηκε γκολ.

Αρχίζω πρώτα απ’ όλα από την εξαιρετικά αρνητική εικόνα, ενός ΠΑΟΚ φοβισμένου να βγει από το καβούκι του στο δεύτερο μέρος, σε ένα ματς εκτός έδρας που ήταν 1-1. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, για να είμαστε ακριβείς, έπαιξε μέχρι το 20-25’ και μετά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο (όχι πως ο Πανιώνιος έπαιξε καμία μπαλάρα, αλλά προσπαθούσε) απέναντι σε μία ομάδα που το ρόστερ της σε μπάτζετ είναι επτά με οκτώ φορές μικρότερο.

Μπορεί σαν μονάδες ο ΠΑΟΚ να έχει καλύτερες, αλλά σαν ομάδα, οι Νεοσμυρνιώτες έδειχναν πολύ πιο συμπαγείς και οργανωμένοι. Ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στο γήπεδο και άσχετα με το αποτέλεσμα, κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν προσπάθησαν.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να δέχεται εύκολα ίδια γκολ. Αυτή τη φορά από τον αέρα ήρθε άλλη μια σέντρα και μια κεφαλιά του αφύλακτου Μασούρα για να κάνει το 1-1 και να ξαναβάλει τον Πανιώνιο στο παιχνίδι. Οι Μακ και Ροντρίγκες δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να κάνουν το παιχνίδι τους και σε δύο περιπτώσεις που είχαν περιθώριο για καλή σέντρα, αυτές κατέληξαν στα...περιστέρια.

Από ανάπτυξη ούτε συζήτηση. Οι μόνοι που μπόρεσα να διακρίνω σήμερα, είναι ο Πέλκας που όταν περνάει η μπάλα από τα πόδια του πιστεύεις πως κάτι θα γίνει. Σήμερα, ειδικά στην επανάληψη, ο Πέλκας βρισκόταν σε πολλές περιπτώσεις μόνος του, αλλά μπάλα δεν έπαιρνε από τους συμπαίκτες του. Συμπαθητικός σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ήταν και ο Κοροβέσης.


Πάμε τώρα στον Βελλίδη. Ο Ιγκόρ Τούντορ, που έπαιξε σε μεγάλο κομμάτι της καριέρας του στην Ιταλία και είδε τερματοφύλακες και τερματοφύλακες, ενώ έπαιζε και συμπαίκτης με τον Μπουφόν, προσπάθησε να πείσει την περασμένη Κυριακή πως ο Βελλίδης είναι πρώτη επιλογή και πρέπει να παίζει. Μπορεί να ήταν θεαματικότατο το γκολ του Μασούρα, αλλά ο πρώην πορτιέρο του ΠΑΣ, φέρει ευθύνη και σε αυτό γκολ, όπως παραδέχτηκε πως ήταν υπεύθυνος και για το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Βελλίδης έχει κάνει κακή εκκίνηση και είναι ν’ απορείς για το άμεσο φάγωμα του Όλσεν αμέσως μετά από το καλύτερο ματς που έκανε με την φανέλα του ΠΑΟΚ και ήταν αυτό κόντρα στην Ξάνθη. Αν πιστεύει ο Τούντορ πως αυτός είναι ο Βελλίδης είναι ο τερματοφύλακας που θα του εμπνεύσει σιγουριά, τότε μάλλον θα πρέπει να δει τι κάνουν οι τερματοφύλακες ανταγωνιστριών ομάδων για τα πλέι-οφ, όπως ο Ανέστης ή ο Στιλ. Ακόμα και ο νεαρός Μπάρκας στο ματς της Λεωφόρου, παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν πολύ σταθερός.

Για να μην το ξεχάσω. Αυτή την περίπτωση του Τσίμιροτ, δεν έχω μπορέσει να την κατανοήσω ακόμα. Δηλαδή είναι καλύτερος από τον Κόρμπο ή τον Σιώπη με τους οποίους έπαιζε σήμερα;

Συμπερασματικά στα δύο ματς που είδα τον ΠΑΟΚ μέσα σε τρία 24ώρα, είδα μια ομάδα που δεν έχει αποκτήσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα από τον προπονητή στο παιχνίδι της. Δεν έχει έστω και κάποιους ποδοσφαιριστές φορμαρισμένους για να κάνουν την διαφορά, δέχεται εύκολα φάσεις και γκολ από τα άκρα του, αδύναμος στα στημένα και τον αέρα και το χειρότερο είναι πως η επιλογή του για κάτω από τα δοκάρια, που έγινε στο χειμερινό παζάρι, δεν πείθει πως κάνει για ομάδα με τις απαιτήσεις των Θεσσαλονικέων.

Κλείνω με κάτι θετικό. Η προσθήκη του Χατζηισαϊα είναι μια πραγματικά δυνατή κίνηση. Ο υψηλόσωμος στόπερ έχει δώσει τρομερά δείγματα γραφής στον Πανιώνιο και σε έναν χώρο που πονάει πάρα πολύ, ο ΠΑΟΚ, έκανε μια σοβαρή επένδυση που θα έχει ορίζοντα πολλών ετών μπροστά. Ο 23χρονος την άξιζε την μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά δεν γλιτώνει κανένας!!


Μετά δεν γλιτώνει κανένας!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταδεικνύει μέσα από το sport-fm.gr το «μυστικό» του Ολυμπιακού, για να καθαρίζει τα παιχνίδια του!

***Έγραφα χθες σχολιάζοντας το (ακριβώς προ διετίας) Ολυμπιακός-Αστέρας 4-0, την τελευταία φορά που είχαν ξαναβρεθεί οι δύο ομάδες για το Κύπελλο στο Καραϊσκάκη, ότι «εκείνο ήταν ένα ματς στο οποίο του Ολυμπιακού του είχαν πάει όλα, μα όλα, τόσο καλά, που πάρα πολύ δύσκολα να επαναληφθεί».

***Όπως είδαμε, όχι απλά επαναλήφθηκε, αλλά σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση! Κι ο Ολυμπιακός χθες δεν ήταν όπως τότε. Τότε ήταν ένα ματς όπως ακριβώς το περιέγραψα-του είχαν πάει όλα δεξιά: με πέναλτι το 1-0, το 2-0 το τέλος του ημιχρόνου, αποβολή παίκτη του Αστέρα στο 44’ κι άλλα δύο γκολ στο β’.

***Χθες ο Ολυμπιακός τον έλιωσε τον Αστέρα! Του έδωσε και κατάλαβε. Έπαιξε μοντέρνο ποδόσφαιρο, υψηλού επιπέδου. Κι έτσι ήρθε το εκπληκτικό 5-0.

***Κι όλα ξεκίνησαν από το γρήγορο γκολ. Γιατί εκεί είναι όλο το μυστικό. Το πώς μπαίνει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Μπαίνει καλά ο Ολυμπιακός και βάζει το πρώτο γκολ; Κλάφτον τον Χαράλαμπο (τον αντίπαλο)! Γειά σας!

***Έτσι είναι ο Ολυμπιακός πάντα σαν ομάδα. Κι έτσι πάει να γίνει και φέτος, αλλά ακόμη δεν το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Αλλά σε μερικά παιχνίδια. Θυμηθείτε πως μπήκε στην Τούμπα και…2-0 στο 35’! Και πως έγινε 4-0 το 1-0 με την ΑΕΚ…

***Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Και με Μίτσελ τα μεγάλα ματς στην Ευρώπη όλα έτσι τα έπαιρνε. Και με Βαλβέρδε όλες τις μεγάλες νίκες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τα ίδια.

***Αυτό είναι το μυστικό με τον Ολυμπιακό! Μπαίνεις δυνατά κι αποφασιστικά, δηλαδή να είσαι συγκεντρωμένος και να κάνεις γκολ τις φάσεις, και τον άλλο τον τελειώνεις! Θα σου σηκώσει μία-δύο φορές κεφάλι μέσα στο ματς, αλλά δεν θα έχει καμία τύχη. Θα ανοιχθεί και μετά θα φάει κι άλλα. Κι άλλα.

***Μετά δεν γλιτώνει κανένας, ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη! Φτιάχνεται κι η ομάδα, φτιάχνεται κι ο κόσμος κι ισχύει ακριβώς αυτό: δεν γλιτώνεις μετά!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν θέλει να αλλάξει συνήθειες η ΑΕΚ!!


Δεν θέλει να αλλάξει συνήθειες η ΑΕΚ

Να συνεχίσει μόνο με νίκες στο 2016 και να κάνει το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά θέλει η ΑΕΚ κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Θετική εισήγηση για την «Αγιά Σοφιά» περιμένουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με φρέσκα πρόσωπα στην ενδεκάδα η ΑΕΚ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ (19.30).

Ο Γκουστάβο Πογέτ που θέλει να δει την ομάδα του να επεκτείνει το απόλυτο σερί της στο 2016 στα επτά παιχνίδια αναμένεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αφού ακολουθεί και το εντός έδρας ματς κόντρα στην Βέροια την ερχόμενη Κυριακή.

Μπορεί στην τελευταία προπόνηση της μίνι-προετοιμασίας να μην έκανε κάποια δοκιμή, ωστόσο, λόγω του αποκλεισμού του Άρθο από την αποστολή θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η χρησιμοποίηση του Λαμπρόπουλου δίπλα στον Κολοβέτσιο. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις αφού θέσεις στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Μπακάκης, Σοϊλέδης, Μπουονανότε, Τζεμπούρ και Πλατέλλας.

Στην Ένωση εκτός από το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκεί, στην μεσημεριανή συνεδρίαση (15.30), πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης είναι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς». Οι κιτρινόμαυροι αισιοδοξούν πως η εισήγηση της Διεύθυνσης προς τα μέλη του συμβουλίου θα είναι θετική και θα γίνει ακόμη ένα καθοριστικό βήμα για να πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ταλέντο από ΗΠΑ «κλείνει» η Τσέλσι!!


Ταλέντο από ΗΠΑ «κλείνει» η Τσέλσι

Στον 20χρονο αμυντικό Ματ Μιάζγκα, που είναι ήδη διεθνής με τις ΗΠΑ, επενδύει η Τσέλσι.

Κοντά στην απόκτηση του 20χρονου αμυντικού των New York Red Bulls, Ματ Μιάζγκα, βρίσκεται η Τσέλσι.

Το «deal» με τον σύλλογο της Νέας Υόρκης θα επιτευχθεί έναντι 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ποδοσφαιριστής δεν θα χρειάζεται και άδεια εργασίας στο Νησί, από τη στιγμή που έχει πολωνικό διαβατήριο.

Ο νεαρός αμυντικός θεωρείται έχει μια συμμετοχή με την εθνική ομάδα Ανδρών των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας επιλέξει να μην υπηρετήσει την Πολωνία, ενώ έχει παίξει αντίπαλος με τους Στίβεν Τζέραρντ και Ντιντιέ Ντρογκμπά στο πρωτάθλημα της Αμερικής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέμβαση σκωληκοειδίτιδας για Μίροτιτς!!


Επέμβαση σκωληκοειδίτιδας για Μίροτιτς

Σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας υποβλήθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς και θα λείψει από τα γήπεδα για 2-3 εβδομάδες.

Χάνουν μέχρι το All Star Game (14/2) τον Νίκολα Μίροτιτς οι Μπουλς. Ο Ισπανός φόργουορντ υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας και θα χρειαστεί να μείνει εκτός παρκέ για 2-3 εβδομάδες.

Ο δευτεροετής άσος δεν ακολούθησε την αποστολή στο Λος Άντζελες, από όπου αρχίζει ένα σερί επτά εκτός έδρας αγώνων για την ομάδα του Σικάγο.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία έχει φέτος 10,6 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Giannis στο πλευρό των νέων!! (pics/video)


Ο Giannis στο πλευρό των νέων (pics/video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετείχε σε πρόγραμμα των Μπακς που είχε σκοπό να επιμορφώσει τους νέους για τις δυσκολίες του χώρου εργασίας.

Όλες οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν πλήθος κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή των αστέρων τους. Οι Μπακς δεν αποτελούν εξαίρεση και στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης και προετοιμασίας των νέων για την αγορά εργασίας, δεν υπήρχε καλύτερος για να μιλήσει στα παιδιά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

inner

Ο 21χρονος άσος, που πέρασε πολλές αντιξοότητες μέχρι να φτάσει να γίνει πρωταγωνιστής σε ομάδα του ΝΒΑ, μίλησε στους νέους για τη σημασία της προσπάθειας και της επιμονής για την επίτευξη των στόχων τους, μαζί με κάποια άλλα στελέχη των Μπακς, αλλά και ανθρώπους από τον επιχειρηματικό κόσμο του Μιλγουόκι.

inner

Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα των Μπακς εδώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει η ανακοίνωση για Πάτο!


Μένει η ανακοίνωση για Πάτο

Ο Αλεξάντρε Πάτο πέρασε επιτυχώς τα ιατρικά τεστ της Τσέλσι κι απομένει ουσιαστικά η ανακοίνωση για να γίνει παίκτης της Τσέλσι.

Θέμα... ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση από την Τσέλσι για την απόκτηση του Αλεσάντρε Πάτο, αφού ο Βραζιλιάνος άσος πέρασε και τα ιατρικά τεστ.

ύμφωνα με το ρεπορτάζ του «SkySports», ο Πάτο, που έφτασε στο Λονδίνο το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγο μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδας, έχει πλέον περάσει και τα απαραίτητα ιατρικά τεστ για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του από την Κορίνθιανς στους Πρωταθλητές Αγγλίας.

Η μεταγραφή ενδεχομένως να πάρει επίσημη μορφή τις επόμενες ώρες, με τον 26χρονο φορ να προστίθεται στο δυναμικό των «μπλε» με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι και την ομάδα του Λονδίνου να εξασφαλίζει οψιόν αγοράς έναντι 7 εκατ.λιρών.

Ο Βραζιλιάνος άσος έκανε αξιόλογη καριέρα στη Μίλαν από το 2007 μέχρι το 2012, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στην Κορίνθιανς, με ένα διάλειμμα πέρσι στη Σάο Πάουλο.

Επίσης μετρά 27 συμμετοχές και 10 γκολ με τη «σελεσάο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαγνητική για Βασιλειάδη!!


Μαγνητική για Βασιλειάδη

Ξαφνικό πρόβλημα με τον Κώστα Βασιλειάδη πρόεκυψε την Τετάρτη στον ΠΑΟΚ, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι της Basket league με τον Άρη στην Πυλαία.

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πέλμα και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να φανεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Τα αποτελέσματά της αναμένονται την Πέμπτη, με τους ιθύνοντες των «ασπρόμαυρων» να αγωνιούν, αφού ο διεθνής φόργουορντ ταλαιπωρείται στο συγκεκριμένο σημείο από την αρχή της φετινής σεζόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έξω από το... χωριό ο Σεντέρος!!


Έξω από το... χωριό ο Σεντέρος

Κοινή συναινέσει έλυσε τη συνεργασία του με την Άστον Βίλα, ο Φιλίπ Σεντέρος.

Παρελθόν από την Άστον Βίλα αποτελεί ο Φιλίπ Σεντέρος. Οι «χωριάτες» ανακοίνωσαν πως η συνεργασία τους με τον Ελβετό αμυντικό λύθηκε κοινή συναινέσει.

Ο 31χρονος Ελβετός αμυντικός, ανήκε στην ομάδα από τον Ιούνιο του 2014, έπειτα από θητεία σε Άρσεναλ, Έβερτον και Φούλαμ, ενώ πέρασε και από τη Βαλένθια στην Ισπανία.

Μέχρι φέτος, ο Σεντέρος έπαιξε μόλις σε εννέα παιχνίδια, το τελευταίο εξ αυτών πίσω στον Νοέμβριο του 2014 απέναντι στην Τότεναμ και πλέον έμεινε ελεύθερος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντουρμάζ: «Σοκ που δεν ήμουν στη λίστα, αλλά έδειξα τι αξίζω»


Ντουρμάζ: «Σοκ που δεν ήμουν στη λίστα, αλλά έδειξα τι αξίζω»

Δικαιωμένος για την επιμονή του μετά το «κόψιμό» του από τη λίστα του Champions League αισθάνεται ο Τζίμι Ντουρμάζ, που όπως έκανε γνωστό ο Μάρκο Σίλβα θα προστεθεί στη λίστα για το Europa League.

O Τζίμι Ντουρμάζ ήταν εξαιρετικός στο 5-0 του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου κι ένας επιπλέον λόγος να χαίρεται είναι πως ο Μάρκο Σίλβα ανακοίνωσε πως θα τον βάλει στη λίστα των παικτών για το Europa League. Είναι για τον ίδιο μια μεγάλη δικαίωση για την επιμονή του, μετά το σοκ-όπως το χαρακτήρισε-της απουσίας του από τη λίστα του Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας φέτος, το απολαύσαμε βάλαμε πολλά γκολ και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα. Ήταν πολύ καλό για μένα ότι συμμετείχα σε όλα τα γκολ, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και το σημαντικότερο είναι ότι βοήθησα τον Ολυμπιακό να φτάσει στη νίκη.

Είναι πολύ ωραίο να σκοράρεις, αλλά σαν εξτρέμ, είναι εξίσου σημαντικό να βγάζεις και ασίστ. Να δημιουργείς για τον σέντερ φορ ή το "δεκάρι" της ομάδας. Ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση όταν ο κόσμος τραγουδά το όνομα μου. Είναι υπέροχος ο κόσμος του Ολυμπιακού, απολαμβάνω να παίζω σε αυτό το γήπεδο, κάθε φορά είναι ξεχωριστή, είναι πραγματικά όμορφο να παίζω γι’ αυτή την ομάδα.

Είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε στις προπονήσεις για να είμαστε σε καλή κατάσταση. Είναι δύσκολος μήνας, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και στα ματς του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και φυσικά στην Ευρώπη.

Ήταν ένα σοκ για μένα ότι δεν ήμουν στην ευρωπαϊκή λίστα στην αρχή. Στόχος μου όμως ήταν να αποδείξω τι αξίζω. Ήμουν στην ομάδα από την αρχή, ήμουν και στην προετοιμασία. Ήθελα να δείξω ότι είμαι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό καταφέρνω και δείχνω τώρα και ελπίζω να είμαι στη λίστα του Europa League
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μήνυμα ευγνωμοσύνης του Ιντέγε!!


Το μήνυμα ευγνωμοσύνης του Ιντέγε

Ο Ιντέγε Μπράουν έδειξε την ευγνωμοσύνη του για όσα ζει με τον Ολυμπιακό μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στο 5-0 επί του Αστέρα στον προημιτελικό του Κυπέλλου.

«Ευχαριστώ, Θεέ μου, ευχαριστώ και όλους όσοι συνεχίζουν να ονειρεύονται και να πιστεύουν σε μας».

Αυτό ήταν το μήνυμα που ανέβασε στο Instagram ο Ιντέγε Μπράουν, που «υπέγραψε» με δύο γκολ το 5-0 του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Λάμψη» στη γιορτή της ΕΟΕ!!


«Λάμψη» στη γιορτή της ΕΟΕ

Ιδιαίτερα λαμπρή ήταν η γιορτή της ΕΟΕ για τη βράβευση των Ελλήνων αθλητών που διακρίθηκαν το 2015, στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Υπήρξαν υψηλοί προσκεκλημένοι, όπως ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο επίτιμος της Διεθνούς Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, και ο πρόεδρος των ευρωπαϊκών Ολυμπιακών επιτροπών, Πάτρικ Χίκι.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, αφού επισήμανε τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο ελληνικός αθλητισμός το περασμένο έτος, ανέλυσε το έργο της Επιτροπής και παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Οι Έλληνες αθλητές μας έκαναν και πάλι υπερήφανους το 2015, κατακτώντας 82 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτούς τους αθλητές, λοιπόν, τιμάμε σήμερα, γιατί το αξίζουν. Από την πλευρά μας, εμείς, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να είμαστε στο πλευρό των αθλητών μας και να τους βοηθάμε όπως μπορούμε.

Κινητοποιήσαμε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, που κατάλαβε τα πραγματικά προβλήματα των αθλητών και στάθηκε στο πλευρό τους. Έτσι, καταφέραμε να συνεχίσουν τον αθλητισμό πολλοί από τους πρωταθλητές μας, που βρίσκονταν ένα βήμα πριν τον εγκαταλείψουν. Γνωρίζουμε όλοι πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτιάξεις καινούργιους πρωταθλητές.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα "Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016", παρουσιάστηκε πριν από 15 μήνες σε αυτή εδώ την αίθουσα και είχε εκπληκτικά αποτελέσματα, καθώς 30 εταιρείες, φορείς και ιδιώτες, ανέλαβαν την υποστήριξη 57 αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Στο δύσκολο αυτό αγώνα για τη στήριξη των αθλητών μας, δεν ήμασταν μόνοι. Η ΔΟΕ, λοιπόν, πέρα από την οικονομική στήριξη της ΔΟΑ, που με μεγάλη επιτυχία συνέχισε και το 2015 το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο της, συνέβαλε και συμβάλλει με κονδύλια στην προετοιμασία των αθλητών μας, καταβάλλοντας ταυτόχρονα και σημαντικά ποσά σε υποτροφίες.

Όλες αυτές οι προσπάθειες, λοιπόν, απέδωσαν καρπούς και έχουμε φτάσει σήμερα στις 52 προκρίσεις για το Ρίο, ενώ είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και άλλοι αθλητές μέσα στη χρονιά που θα εξασφαλίσουν το πολυπόθητο "εισιτήριο" της συμμετοχής στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Η χώρα μας έχει λάβει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 και μετά. Πιστεύω ότι στο Ρίο οι αθλητές μας θα μας χαρίσουν επιτυχίες και ότι μπορούν να διπλασιάσουν τη συγκομιδή των δύο μεταλλίων που η Ελλάδα κατέκτησε στο Λονδίνο».

Ο κ. Μπαχ συμπλήρωσε πως: «Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους όσοι βρίσκονται στην προσπάθεια πρόκρισης. Εσείς που έχετε ήδη προκριθεί θα πρέπει να ανυπομονείτε, γιατί θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντες Αγώνες.

Εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα μπείτε στο Ολυμπιακό Στάδιο στην τελετή έναρξης, μεταξύ των 206 χωρών. Αυτός είναι ο τρόπος μας να σας λέμε "ευχαριστώ" για το σπουδαίο δώρο που δώσατε στην ανθρωπότητα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περιμένω να δω μια πολύ δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς που θα μας κάνει όλους περήφανους και, κυρίως, τους Έλληνες».

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν: Ο Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), η Κατερίνα Νικολαΐδου με τη Σοφία Ασουμανάκη (κωπηλασία), η Κέλυ Αραούζου (κολύμβηση), ο Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση), η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Ανδριάννα Ασπρογέρακα (τάε κβον ντο) και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για τα μετάλλια που κατέκτησαν σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Για τα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τιμήθηκαν: Η τετράκωπος ανδρών της κωπηλασίας με τους Τσίλη, Αγγελόπουλο, Τζιάλλα και Χρήστου, ο Ευθύμης Μίττας (σκοποβολή), ο Αντώνης Μάστορας (στίβος), η Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος), ο Βλάσης Μάρας (γυμναστική), ο Παναγιώτης Μάντης με τον Παύλο Καγιαλή (ιστιοπλοΐα) και ο Ανδρέας Βαζαίος (κολύμβηση).

Υπήρξαν και οι βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν στους πρώτος Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και ήταν οι: Δημήτρης Δημητρίου (κολύμβηση), Μιχαήλ – Γιώργος Τζάνος (καράτε), Αννα Κορακάκη (σκοποβολή), Κώστας Μαλγαρινός (σκοποβολή), Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), Ηλέκτρα – Βαρβάρα Λεμπλ (κολύμβηση) και οι Εθνικές ομάδες εφήβων και νεανίδων στο πόλο.

Τέλος, βραβείο δόθηκε για τα μετάλλια στο Ολυμπιακό φεστιβάλ ευρωπαϊκής νεότητας στην Τιφλίδα στους Αντώνη Μέρλο (στίβος) και Βασίλη Μπαλαμπανασβίλι (τζούντο).

Ακολούθησε η βράβευση όσων έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και από το στίβο είναι οι: Κώστας Φιλιππίδης, Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Λυκούργος Τσάκωνας, Μαρία Μπελιμπασάκη, Αντώνης Μάστορας, Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Δουβαλίδης, Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Δέσποινα Ζαπουνίδου, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Σοφία Ρήγα, Ράνια Ρεμπούλη, Χριστόφορος Μερούσης.

Από την κολύμβηση είναι οι: Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέφανος Δημητριάδης, Οδυσσέας Μελαδίνης, Ανδρέας Βαζαίος, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Νόρα Δράκου, Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλυ Αραούζου, όπως και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Από την ιστιοπλοΐα βραβεύτηκαν οι: Βύρωνας Κοκκαλάνης, Τζέλη Σκαρλάτου, Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης και Γιάννης Μιτάκης.

Από τη σκοποβολή, η Άννα Κορακάκη και ο Ευθύμης Μίττας και από την κωπηλασία οι: Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη, Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλας, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης.

Τέλος, από τη γυμναστική ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βαρβάρα Φίλιου, όπως και ο ποδηλάτης Γιάννης Ταμουρίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εσιέν: «Όχι το καλύτερό μας παιχνίδι»


Εσιέν: «Όχι το καλύτερό μας παιχνίδι»

Ο Μάικλ Εσιέν είπε τα πράγματα με το όνομά τους μετά το 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο.«Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, αλλά συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά», έγραψε στο Instagram.






Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Michael Essien (@iam_ess) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλιβόγεβιτς: «Τιμή κι ευθύνη να είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού»


Μιλιβόγεβιτς: «Τιμή κι ευθύνη να είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού»

Για την περηφάνια και την ευθύνη που συνεπάγεται το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού μίλησε ο Λούκας Μιλιβόγεβιτς.

Ο Λούκας Μιλιβόγεβιτς φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και ο αγώνας ήταν ιδιαίτερος για εκείνον.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να είσαι αρχηγός μιας τόσο μεγάλης ομάδας κι ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Σας ευχαριστούμε όλους για τη μεγάλη σας συμπαράσταση σε κάθε παιχνίδι. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», έγραψε στο Instagram ο Σέρβος μέσος μετά το 5-0 στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Απόλυτη τριάδα, πρόκριση για οκτώ!!


Απόλυτη τριάδα, πρόκριση για οκτώ

Μόνο τρεις ομάδες διατήρησαν το απόλυτο στην πέμπτη αγωνιστική των «32» του FIBA Europa Cup και εξασφάλισαν και την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Μιλάμε για τις Οστάνδη, Σαλόν/Σαονέ και Σκαϊλάνερς. Οι Βέλγοι νίκησαν με 75-68 τη Σλασκ Βρότσλαβ στην Οστάνδη και «καθάρισαν» την ιστορία. Οι Γάλλοι νίκησαν με 98-88 τη Σιαουλιάι στην έδρα τους και έδειξαν πως παραμένουν εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Γερμανοί νίκησαν την Γκαζιαντέπ με 91-79 στη Φρανκφούρτη και την πήραν μαζί τους στα πλέι οφ.

Πρόκριση παρέα για τις Βιλέρμπάν και Μακάμπι Ρισόν, μετά το 81-71 των Γάλλων στο «Αστρομπάλ» επί των Ισραηλινών. Άνετη πρόκριση για την Τουρκ Τέλεκομ με το 92-72 επί της Μπόρας στην Άγκυρα. Πρόκριση και για τη Βαρέζε, η οποία νίκησε στην Ιταλία με 74-72 την ΑΕΚ και την άφησε στην αγωνία της τελευταίας αγωνιστικής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φόβοι για ζημιά του Ντε Μπρούινε!! (video)


Φόβοι για ζημιά του Ντε Μπρούινε (video)

Η πρόκριση της Μαν. Σίτι στον τελικό του Λιγκ Καπ μετά το 3-1 επί της Έβερτον ίσως επισκιαστεί από τον τραυματισμό του Κέβιν Ντε Μπρούινε, που μοιάζει σοβαρός.

Η Μαν. Σίτι έφτασε στον τελικό του Λιγκ Καπ νικώντας με 3-1 την Έβερτον στο «Έτιχαντ», ωστόσο όλοι αγωνιούν για την κατάσταση του Κέβιν Ντε Μπρούινε.

Ο Βέλγος εξτρέμ, που πέτυχε το δεύτερο και σέρβιρε το τρίτο γκολ των «πολιτών», αποχώρησε με φορείο μετά από τραυματισμό στο δεξί γόνατο και υπάρχουν φόβοι πως έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.

«Δεν φαίνεται καλό… Μπορεί να έχουν πειραχθεί οι σύνδεσμοί του. Αύριο θα γνωρίζουμε περισσότερα. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό», τόνισε εμφανώς ανήσυχος ο προπονητής της Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση για Μπράγκα!!


Πρόκριση για Μπράγκα

Η Μπράγκα είναι η τρίτη φιναλίστ του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, αφού πήρε 0-0 στην έδρα της Ρίο Αβε και την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο της τρίτης φάσης της διοργάνωσης στην τρίτη αγωνιστική αυτής.

Η Μπράγκα πήρε 0-0 στην έδρα της Ρίο Αβε, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της τρίτης φάσης του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, οπότε έγινε εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μαζί με την Μπενφίκα, ελλείψει των Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, και έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει την τέταρτη θέση της Superliga.

Οι φιναλίστ του Europa League του 2011 ήταν ανώτεροι μέχρι την αποβολή του Μάουρο στο 63’.

Την τετράδα ολοκλήρωσε η Μαρίτιμο, η οποία παραχώρησε, επίσης, 0-0 στη Φαμαλικάο της δεύτερης κατηγορίας και προσπέρασε κατά ένα πόντο τη δεύτερη τελικά στον πρώτο όμιλο, Φεϊρένσε.

Η τελευταία «αποτελείωσε» την ήδη αποκλεισμένη Πόρτο, νικώντας τη με 2-0 εντός έδρας και αφήνοντάς τη χωρίς πόντο στο γκρουπ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάρτσα να ‘σαι και μην φοβάσαι…!! (video)


Μπάρτσα να ‘σαι και μην φοβάσαι… (video)

Το γκολ της Μπιλμπάο μέσα στο «Καμπ Νου» άγχωσε προσωρινά την Μπαρτσελόνα, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Λουίς Ενρίκε το έφερε «τούμπα» και με 3-1 πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με ανατροπή και δεύτερη νίκη επί της Μπιλμπάο πανηγύρισε την είσοδό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας η Μπαρτσελόνα!

Οι Καταλανοί επικράτησαν 3-1 των Βάσκων και σε συνδυασμό με το 2-1 μέσα στο «Σαν Μαμές» εξασφάλισαν… άνετα το εισιτήριο για την τετράδα, εκεί όπου ήδη βρίσκεται η Θέλτα (που σόκαρε την Ατλέτικο).

Μόλις στο 12’ ο Γουίλιαμς έβαλε… φωτιά στη Βαρκελώνη, καθώς σκόραρε για τους φιλοξενούμενους και όλα έμοιαζαν σε τεντωμένο σχοινί, όσον αφορά την πρόκριση.

Και είναι αλήθεια πως για αρκετά λεπτά διατηρούταν αυτή η κατάσταση. Στο 53’ όμως ο Σουάρες επωφελήθηκε την αδράνεια στην άμυνα και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε, διώχνοντας τα όποια «σύννεφα» είχαν δημιουργηθεί για το ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Κι αφότου οι Καταλανοί έχασαν κάποιες ευκαιρίες, ήρθε ο Πικέ στο 81’ να σφραγίσει οριστικά την πρόκριση (αφού πλέον η Μπιλμπάο χρειαζόταν δύο γκολ για το θαύμα). Το κερασάκι στην τούρτα για την Μπάρτσα μπήκε στις καθυστερήσεις από σουτάρα του Νεϊμάρ, ο οποίος έγραψε το 3-1 και ξεσήκωσε για τα καλά το Καμπ Νου, αφού ο κόσμος βλέπει πως η τετράδα δεν έχει Ρεάλ (λόγω του γνωστού… φιάσκου), δεν έχει Ατλέτικο και ο δρόμος για την κούπα είναι ορθάνοιχτος.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Αγραβάνη, αμφίβολος με Ρεάλ!!


Πρόβλημα με Αγραβάνη, αμφίβολος με Ρεάλ

Με ενοχλήσεις στο γόνατο αποχώρησε από την προπόνηση του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη ο Δημήτρης Αγραβάνης και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του την Πέμπτη κόντρα στη Ρεάλ.

Απρόοπτο της τελευταίας στιγμής προέκυψε στον Ολυμπιακό. Ο Δημήτρης Αγραβάνης αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο από την προπόνηση της ομάδας στη Μαδρίτη και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης με τη Ρεάλ για την πέμπτη αγωνιστική του Top 16.

Αυτή θα κριθεί λίγο πριν το ματς με τη «βασίλισσα». Αν ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ δεν είναι σε θέση να προσφέρει, το βάρος στη θέση «5» θα πέσει αποκλειστικά στους ώμους των Χάντερ και Μιλουτίνοφ, ενώ στη δωδεκάδα θα χωρέσει και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

MVP ο Μερμάν!!


MVP ο Μερμάν

Ο Αντριάν Μερμάν της Μπάνβιτ ήταν ο MVP της τέταρτης αγωνιστικής του Last 32 του Eurocup.

Η Μπάνβιτ όχι απλώς συνέτριψε 92-72 την Ουλμ για το Last 32 του Eurocup, αλλά μπορεί να καμαρώνει πως έχει στις τάξεις της και τον MVP της τέταρτης αγωνιστικής.

Ο λόγος για τον Αντριάν Μερμάν, ο οποίος σε 25:15 είχε 19 πόντους (4/4 βολές, 3/3 δίποντα και 3/4 τρίποντα), 14 ριμπάουντ, 1 ασίστ, άλλο 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 4 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος. Έτσι, συγκέντρωσε 38 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης, που ήταν και η κορυφαία επίδοση της εβδομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται από παντού η Γιουβέντους!! (video)


Έρχεται από παντού η Γιουβέντους! (video)

Φουλ για νταμπλ η Γιουβέντους. Εκτός απ’ το πρωτάθλημα, οι μπιανκονέρι πηγαίνουν τρένο και στο Κύπελλο, όπου ισοπέδωσαν την Ίντερ 3-0 στο Τορίνο και είναι καβάλα στ’άλογο της πρόκρισης στον τελικό.

Τίποτα-τίποτα δεν σταματάει την Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» είναι με το… μισό πόδι στον τελικό του Κυπέλλου καθώς συνέτριψαν 3-0 την Ίντερ, στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά στο Τορίνο.

Οι παίκτες του Αλέγκρι είχαν τον έλεγχο απ’ το ξεκίνημα του ματς κι άνοιξαν το σκορ έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Κουαδράδο κι εκτέλεσε ο Μοράτα στο 36ο λεπτό. Ο Ισπανός ήταν κι αυτός που έκανε το έργο των νερατζούρι, που έπαιζαν μόνο άμυνα, να μοιάζει με… βουνό, αφού στο 63’ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Τα πράγματα για την ομάδα του Μαντσίνι έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, όταν ο Μουρίγιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70’. Το τελικό σκορ στο «Juventus Stadium» έγραψε ο Ντιμπάλα στο 83ο λεπτό.

Ο επαναληπτικός στο «Μεάτσα» θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Έντερ, θέλει και Μούσα η Λέστερ!!!


Παίρνει Έντερ, θέλει και Μούσα η Λέστερ!

Έτοιμη να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για την κατάκτηση της Premier League παρουσιάζεται η Λέστερ καθώς ετοιμάζει διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» με τους Έντερ και Μούσα.

Από τη στιγμή που βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή και με τρεις βαθμούς διαφορά από Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, η Λέστερ ετοιμάζει την ενίσχυσή της προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει την κατάκτηση της Premier League ή να πλασαριστεί στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι είναι πολύ κοντά να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Έντερ από τη Σαμπντόρια αντί 13 εκατ. ευρώ, με τον Ιταλό διεθνή να υπογράφει τριετές συμβόλαιο ύψους αντί 40.000 ευρώ την εβδομάδα. Η μόνη πιθανότητα να χαλάσει μεταγραφή είναι να πραγματοποιήσει «σφήνα» η Ίντερ που ενδιαφέρεται για τον παίκτη, αν και κάτι τέτοιο δεν φαντάζει πιθανό.

Η μεταγραφική αναζήτηση των «αλεπούδων» δεν σταματά εδώ… Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, η Λέστερ θα προχωρήσει και για τη μεταγραφή του Αχμέντ Μούσα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στου οποίου το συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ωστόσο η Λέστερ θέλει να «κλείσει» τη μεταγραφή αντί 25 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ατομικό για Μπανανά!!


Ατομικό για Μπανανά

Από το έντονο ατομικό πρόγραμμα του Μπανανά «στιγματίστηκε» την Τετάρτη η προπόνηση του Πλατανιά.

Ο Καμερουνεζος αμυντικός αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, όμως την Πέμπτη αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα των υπόλοιπων συμπαικτών του.

Στο πρόγραμμα της ημέρας, ο Γιώργος Παράσχος αναλώθηκε στις ασκήσεις κατοχής σε μικρούς χώρους, με τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί τη Δευτέρα στο Καυταντζόγλειο να ακολουθούν αρχικά πιο χαλαρούς ρυθμούς και να μπαίνουν πιο δυνατά στη συνέχεια.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με παιχνίδια πέντε εναντίον πέντε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν έπρεπε να μετρήσει το δεύτερο γκολ της Σίτι!! (pic+video)


Δεν έπρεπε να μετρήσει το δεύτερο γκολ της Σίτι! (pic+video)

Το δεύτερο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Έβερτον κακώς μέτρησε, καθώς ο Στέρλινγκ, πριν δώσει στον Ντε Μπρούιν για το 2-1, δεν έχει προλάβει την μπάλα, που έχει βγει σχεδόν ένα μέτρο έξω…

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει φέρει τα… πάνω κάτω στον δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, καθώς ενώ βρέθηκε να χάνει 1-0 από την Έβερτον, ισοφάρισε γρήγορα και στο 70’ και στο 76’ πήρε… κεφάλι στο σκορ, 3-1, καλύπτοντας και την ήττα της στο Λίβερπουλ (2-1).

Το δεύτερο γκολ των «πολιτών», ωστόσο, κακώς μέτρησε, καθώς, όπως μπορείτε να δείτε, ο Στέρλινγκ, που έδωσε στον Ντε Μπρούιν, δεν έχει προλάβει την μπάλα, που έχει βγει σχεδόν ένα μέτρο έξω…

inner




*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη ελπίδας για Μπράμο και Βενέτσια!!


Νίκη ελπίδας για Μπράμο και Βενέτσια

Η Βενέτσια του Μάικ Μπράμος νίκησε 71-64 τη Λούντβιγκσμπουργκ με καλή εμφάνιση από τον ομογενή φόργουορντ και ελπίζει ακόμη σε πρόκριση στους 16 του Eurocup.

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους 16 του Eurocup έμεινε η Βενέτσια. Για την τέταρτη αγωνιστική του Last 32 επιβλήθηκε 71-64 της Λούντβιγκσμπουργκ και έφτασε τις δύο νίκες, παραμένοντας δεύτερη στο γκρουπ, μπροστά από τη Ζιέλονα Γκόρα την οποία είχε νικήσει στην Πολωνία.

Ο Φιλ Γκος με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα της Βενετίας, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο Μάικ Μπράμος με 11 πόντους (1/2 βολές, 2/2 δίποντα, 2/7 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 ασίστ και κανένα λάθος σε 25:22.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άτρωτες Ούνιξ και Στρασμπούρ, πέρασαν ήδη μαζί με Γκραν Κανάρια!!


Άτρωτες Ούνιξ και Στρασμπούρ, πέρασαν ήδη μαζί με Γκραν Κανάρια

Ούνιξ Καζάν και Στρασμπούρ έμειναν οι δύο αήττητες ομάδες στο Last 32 του Eurocup μετά την τέταρτη αγωνιστική. Μαζί με τη Γκραν Κανάρια, είναι οι πρώτες ομάδες που προκρίνονται στους 16 μαθηματικά.

Σε μια βραδιά που το ελληνικό ενδιαφέρον μονοπώλησε ο θρίαμβος του Άρη επί της Άλμπα, με νίκες επί των ομάδων του Ισραήλ, Ούνιξ και Στρασμπούρ διατήρησαν το αήττητό τους στο Last 32 του Eurocup μετά την τέταρτη αγωνιστική. Η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου επιβλήθηκε 78-68 της Μακάμπι κι εκείνη από το Στρασβούργο της Χάποελ στην Ιερουσαλήμ με 79-69.

Μεγάλη νίκη πήρε η Μπιλμπάο του Γιώργου Μπόγρη στο Μόναχο επί της Μπάγερν, ενώ σημαντικό αποτέλεσμα ήταν και η επικράτηση της Βενέτσια του Μάικ Μπράμος επί της Λούντβιγκσμπουργκ.

Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής του Last 32 του Eurocup

7ος Όμιλος
Μπάνβιτ (Τουρκία)-Ουλμ (Γερμανία) 92-72
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπιλμπάο (Ισπανία) 88-90

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Μπάγερν Μονάχου 3-1 7
2. Μπάνβιτ 3-1 7
3. Μπιλμπάο 2-2 6
4. Ουλμ 0-4 4

Επόμενη αγωνιστική (5η, 03/02):
Μπάγερν Μονάχου-Μπάνβιτ
Μπιλμπάο-Ουλμ

8ος Όμιλος
Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Στρασμπούρ (Γαλλία) 69-79
Άβτοντορ (Ρωσία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 85-92

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Στρασμπούρ 4-0 8
2. Γκραν Κανάρια 3-1 7
3. Άβτοντορ 1-3 5
4. Χάποελ Ιερουσαλήμ 0-4 4

Επόμενη αγωνιστική (5η, 03/02):
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Άβτοντορ
Στρασμπούρ-Γκραν Κανάρια

9ος Όμιλος
Όλντενμπουργκ (Γερμανία)-ΠΑΟΚ 83-71
Λιμόζ (Γαλλία)-Βαλένθια (Ισπανία) 82-67

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Όλντενμπουργκ 3-1 7
2. Λιμόζ 2-2 6
3. Βαλένθια 2-2 6
4. ΠΑΟΚ 1-3 5

Επόμενη αγωνιστική (5η, 03/02):
ΠΑΟΚ-Βαλένθια
Όλντενμπουργκ-Λιμόζ

10ος Όμιλος
Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 73-74
Άρης-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 73-63

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Αρμάνι Μιλάνο 3-1 7
2. Άλμπα Βερολίνου 2-2 6
3. Άρης 2-2 6
4. Νεπτούνας Κλαϊπέντα 1-3 5

Επόμενη αγωνιστική (5η, 03/02):
Νεπτούνας Κλαϊπέντα-Άρης
Αρμάνι Μιλάνο-Άλμπα Βερολίνου

11ος Όμιλος
Τρέντο (Ιταλία)-Καρσίγιακα (Τουρκία) 76-72
Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 89-76

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Τρέντο 3-1 7
2. Τραμπζονσπόρ 2-2 6
3. Ρέτζιο Εμίλια 2-2 6
4. Καρσίγιακα 1-3 5

Επόμενη αγωνιστική (5η, 03/02):
Τραμπζονσπόρ-Καρσίγιακα 02/02
Ρέτζιο Εμίλια-Τρέντο

12ος Όμιλος
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)-Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία) 69-73
Βενέτσια (Ιταλία)-Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία) 71-64

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 3-1 7
2. Ζιελόνα Γκόρα 2-2 6
3. Βενέτσια 2-2 6
4. Λούντβιγκσμπουργκ 1-3 5

Επόμενη αγωνιστική (5η, 03/02):
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Βενέτσια
Ζιελόνα Γκόρα-Λούντβιγκσμπουργκ

13ος Όμιλος
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ολίμπια Λουμπλιάνας (Σλοβενία) 81-74
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 78-68

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Ούνιξ Καζάν 4-0 8
2. Νίζνι Νόβγκοροντ 2-2 6
3. Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-2 6
4. Ολίμπια Λιουμπλιάνας 0-4 4

Επόμενη αγωνιστική (5η, 03/02):
Νίζνι Νόβγκοροντ-Ούνιξ Καζάν
Ολίμπια-Μακάμπι Τελ Αβίβ

14ος Όμιλος
Σάσαρι (Ιταλία)-Σαραγόσα (Ισπανία) 75-72
Ζολνόκι (Ουγγαρία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 54-74

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Γαλατάσαραϊ 3-1 7
2. Σάσαρι 2-2 6
3. Σαραγόσα 2-2 6
4. Ζολνόκι 1-3 5

Επόμενη αγωνιστική (5η, 03/02):
Σαραγόσα-Γαλατάσαραϊ
Σάσαρι-Ζολνόκι
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δέχτηκε το «δώρο» η Αϊντχόφεν!!


Δέχτηκε το «δώρο» η  Αϊντχόφεν

«Ξετύλιξε το δώρο» που της έδωσε ο Αγιαξ η Αϊντχόφεν, επικρατώντας με 3-1 στην έδρα της Εξέλσιορ, πλησιάζοντας στο -1 τον «Αίαντα», στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Eredivisie.

Η Αϊντχόφεν νίκησε άνετα 3-1 στην έδρα της Εξέλσιορ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Eredivisie και, εκμεταλλευόμενη το 0-0 του Αγιαξ την Τετάρτη κόντρα στη Χέρακλες, μείωσε στο -1 στη δεύτερη θέση από την κορυφή και τον «Αίαντα», μπαίνοντας δυναμικά στο «κόλπο» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ώστε να υπερασπιστεί τον περυσινό της τίτλο, ενόψει και του μεταξύ τους ντέρμπι στις 20 Μαρτίου στο «Φίλιπς Στάντιον».

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στο -1 μόλις από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία και εξακολουθούν να κινδυνεύουν άμεσα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1988 σε χαλαρούς ρυθμούς σκόραραν με τους Ντε Γιονγκ, Χέντριξ και Νάρσινγκ, πριν μειώσει η Εξέλσιορ με το αυτογκόλ του Μπρούμα.


Η σύνθεση της Αϊντχόφεν: Ζουτ, Αρίας, Μπρούμα, Μορένο, Μπρένετ, Χέντριξ, Πρέπερ (82' Βίλεμς), Γκουαρδάδο, Νάρσινγκ (71' Γιοζεφζούν), Λοκάντια (82' Μάχερ), Ντε Γιονγκ


Ευνόησε τη Φίτεσε το 1-1 με την Τσβόλε στο Άρνεμ, αφού οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν στο +3 από την αντίπαλό τους στην πρώτη επτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ για την έξοδο στο Europa League.

Πήρε «ανάσα» η ουραγός Ντε Γκράαφτσαπ, η οποία νίκησε με 3-1 την Ντεν Χάαγκ εντός έδρας και ελπίζει για την παραμονή στην κατηγορία, αφήνοντας την ομάδα της Χάγης στις μεσαίες θέσεις.



Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:


Τρίτη 26/1

Βίλεμ - Γκρόνινγκεν 1-1
(44' Βάιτενς / 94' Μαντούρο)

Άγιαξ - Χεράκλες 0-0

Τετάρτη 27/1

Άλκμααρ - Καμπούρ 3-1
(2' και 20' Βίνσεντ Γιάνσεν, 13' Φαν Όφεριμ / 72' Μπάρτο)

Ναϊμέγκεν- Τβέντε 2-0
(75' Λιμπόμπ, 88' Κριστιάν Σάντος)

Ντε Γκράαφτσαπ- Ντεν Χάαγκ 3-1
(69' Φερμάιγ, 78' Ταρφί, 91' Πέτερς / 9' Χάφενααρ)

Εξέλσιορ - Αϊντχόφεν 1-3
(90' αυτ. Μπρούμα / 8' Λουκ ντε Γιονγκ, 48' Χέντριξ, 59' Νάρσινχ)

Φέτεσε - Τσβόλε 1-1
(65' αυτ. Φαν Πόλεν / 68' Μαρσέλις)

Πέμπτη 28/1

Ρόντα - Ουτρέχτη (19:30)

Φέγενορντ - Χέρενφεν (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Συλλήψεις οπαδών του Παναθηναϊκού και στη ΓΑΔΑ!!


Συλλήψεις οπαδών του Παναθηναϊκού και στη ΓΑΔΑ!

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές φίλων του Παναθηναϊκού που είχαν πάει έξω από τη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση σε όσους είχαν συλληφθεί νωρίτερα έξω από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα.

Σε μαζικές συλλήψεις φίλων του Παναθηναϊκού προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης. Η αρχή δόθηκε έξω από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα, όπου μετά από μια στιγμή έντασης, οι αρχές συνέλαβαν περίπου 30 από τους 2.000 που είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση Κοντονή, για «λουκέτο» στη Θύρα 13.

Λίγο αργότερα, μερίδα οπαδών του τριφυλλιού πήγε έξω από την ΓΑΔΑ, ως ένδειξη συμπαράστασης σε αυτούς που είχαν συλληφθεί νωρίτερα. Αφού πέρασαν μερικές ώρες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νέες προσαγωγές, περίπου 60-70 ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας!

Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες στους Αμπελόκηπους, οι φίλοι του Παναθηναϊκού που είχαν πάει στην ΓΑΔΑ για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους συλληφθέντες έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού, ούτε προκάλεσαν, ούτε έκαναν κάτι μεμπτό. Λέγεται πάντως πως η προσαγωγή αυτών έγινε για εξακρίβωση στοιχείων...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον τελικό του Λιγκ Καπ η Παρί!!


Στον τελικό του Λιγκ Καπ η Παρί (video)

Η Πρωταθλήτρια Γαλλίας, πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ, αφού φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος και επιβλήθηκε 2-0 της Τουλούζ στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Η Παρί θα διεκδικήσει το 3ο συνεχόμενο Λιγκ Καπ κόντρα στην Λιλ, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Τουλούζ, παρά το γεγονός πως συνάντησε κάποιες δυσκολίες στο πρώτο μέρος, ενώ χρησιμοποίησε αρκετούς από τους εφεδρικούς της παίκτες στην βασική ενδεκάδα.

Οι Παριζιάνοι έπρεπε να περιμένουν 65 λεπτά, μέχρι να μπορέσουν να σπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ραμπιό βρήκε τον Λαβέτσι μέσα στην περιοχή και αυτός με σουτ έγραψε το 1-0. Στο 72’ ο Άνχελ Ντι Μαρία διαμόρφωσε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση, με το 12ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις φέτος με την Παρί.

Στη συνέχεια ο Μπλαν, έριξε στο ματς για το τελευταίο τέταρτο, τους Ζλάταν, Ματουιντί και Λούκας. Στο 89ο λεπτό ο Κιπεμπέ ανέτρεψε τον Μπρέιθγουεϊτ, με την Τουλούζ να κερδίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο στράικερ της Τουλούζ, αλλά ο Ντουσέζ απέκρουσε κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε οριστικά εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 4η αναμέτρηση των δύο αντιπάλων την τρέχουσα σεζόν με την Παρί να έχει επικρατήσει δύο φορές στο πρωτάθλημα κι άλλη μία για την φάση των «16» του Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Σταντ Ντε Φρανς" στις 23 Απριλίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους… τελικός Λίβερπουλ-Σίτι!!


Επιτέλους… τελικός Λίβερπουλ-Σίτι! (video)

Για πρώτη φορά στην ιστορία, Λίβερπουλ και Σίτι θα παίξουν σε έναν τελικό! Οι πολίτες επικράτησαν 3-1 της Έβερτον -που φωνάζει δικαίως για το δεύτερο γκολ- και θα πάνε στο «Γουέμπλεϊ» για το Λιγκ Καπ!

Τα έφερε έτσι η ζωή, που Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι θα τα… πούνε σε έναν τελικό για πρώτη φορά το 2016!

Ποτέ, στα 55 χρόνια του Λιγκ Καπ, αλλά και στα 144 του Κυπέλλου Αγγλίας, «κόκκινοι» και «πολίτες» δεν είχαν συναντηθεί σε έναν τελικό, με τους δεύτερους να επικρατούν 3-1 της Έβερτον στο Μάντσεστερ, να ανατρέπουν το εις βάρος τους 2-1 και να… κλείνουν ραντεβού με την έτερη ομάδα του Λίβερπουλ για τις 28 Φεβρουαρίου, στο «Γουέμπλεϊ».

Εκεί, η Λίβερπουλ, που χθες προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Στόουκ, και η Μάντσεστερ Σίτι θα διεκδικήσουν το Capital One Cup (αγγλικό Λιγκ Καπ), ζευγάρι που, αναμφίβολα, δίνει άλλο πρεστίζ και ενδιαφέρον στον τελικό της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης στο Νησί.

Μέχρι το 70’, πάντως, στο ''Etihad'', όλοι περιμέναμε ντέρμπι… αιωνίων στον τελικό, καθώς η Έβερτον, που προηγήθηκε με γκολάρα του Μπάρκλεϊ στο 18’, κρατούσε το 1-1, που διαμορφώθηκε με γρήγορη «απάντηση» του Φερναντίνιο στο 24’ (κόντραρε η μπάλα στον Μπέινς).

Η Σίτι, όμως, που είχε και δύο δοκάρια με Αγκουέρο (36’) και Ζαμπαλέτα (53’), ισοφάρισε 20 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Ντε Μπρούινε, που κακώς, ωστόσο, μέτρησε, καθώς ο Στέρλινγκ, που έβγαλε την… ασίστ, δεν πρόλαβε την μπάλα, που ήταν έξω σχεδόν ένα μέτρο!

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι πίεσαν για να… γλιτώσουν την παράταση και μόλις έξι λεπτά αργότερα, τα κατάφεραν, με τον Αγκουέρο να «γράφει», με εξαιρετική κεφαλιά, το 3-1, έπειτα από σέντρα του Ντε Μπρούινε, και να στέλνει τους «πολίτες» στον τελικό της 28ης Φεβρουαρίου!

Να σημειώσουμε, πάντως, πως ο Βέλγος σκόρερ του δεύτερου τέρματος και δημιουργός του τρίτου, που είχε περάσει στο ματς μόλις στο 66’, τραυματίστηκε -μάλλον- σοβαρά στο 88’ και αποχώρησε με νάρθηκα σε φορείο, σφαδάζοντας από τους πόνους.

Οι «πολίτες, αξίζει, τέλος, να πούμε, θα βρεθούν για πέμπτη φορά σε τελικό Λιγκ Καπ. Τις τέσσερις προηγούμενες, με τελευταία μόλις πριν δύο χρόνια, όπου είχαν κατακτήσει το τρόπαιο (3-1 τη Σάντερλαντ), πανηγύρισαν τρεις φορές (1970, 1976, 2014) και έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι μία (1974).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Φερναντίνιο, Ντελφ (45' Χεσούς Νάβας), Γιάγια Τουρέ (66' Ντε Μπρούινε), Σίλβα (80' Φερνάντο), Στέρλινγκ, Αγκουέρο

Έβερτον (Μαρτίνεθ): Ρόμπλες, Γιαγκέλκα, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Στόουνς (77' Κόλεμαν), Μπάρι, Κλέβερλι, Όσμαν (60' ΜακΚάρθι), Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου (60' Κονέ), Λουκάκου *Πηγή: sport-fm.gr*