Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τα σκαμπανεβάσματα και οι… εκκλησίες!!


Τα σκαμπανεβάσματα και οι… εκκλησίες

Η σταθερότητα είναι πλέον το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Μπορεί οι μαζικές μεταγραφικές κινήσεις και τα πρώτα δείγματα από την δουλειά του Αντρέα Στραματσόνι να έχουν φέρει ικανοποίηση στο τριφύλλι, ωστόσο, οι αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και η προσαρμογή στο νέο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, φέρνουν αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση.

Ο Ιταλός τεχνικός προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να περάσει τη δική του φιλοσοφία και η αλήθεια είναι ότι τα έχει καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό. Ταυτόχρονα, ένα δείγμα ότι ο 40χρονος προπονητής μαθαίνει την ομάδα του είναι οι πετυχημένες αλλαγές που πραγματοποιεί στη διάρκεια των αγώνων, σε αντίθεση με τις πρώτες φορές που κάθισε στον πράσινο πάγκο.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ένα από τα βασικά θέματα του Παναθηναϊκού είναι η χαλαρότητα με την οποία μπαίνει στα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι έχουν -σε μεγάλο βαθμό- την κακή συνήθεια να πετάνε το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια, με ότι αυτό συνεπάγεται… Όπως είναι φυσιολογικό σε 45 λεπτά είναι δύσκολο να καταφέρεις ότι σε 90, για αυτό προκύπτουν οι γκέλες, όπως αυτή με τους Περιστεριώτες, η οποία όμως μπορεί να διορθωθεί. Ωστόσο, είναι ένα θέμα που αν δεν λυθεί στην πορεία της σεζόν θα κοστίσει.

Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα στη Λιβαδειά ήταν η μέτρια παρουσία των Μπουμάλ, Μέστο και Εσιέν, που εμφανίστηκαν κουρασμένοι, με βαριά πόδια και δίχως εμπνεύσεις. Κάτι που ειναι φυσιολογικό και για αυτό θα πρέπει να γίνει καλή διαχείρηση απο το τεχνικό επιτελείο, ειδικα για τον Γκανέζο και τον Ιταλό που είναι άνω των 30. Την ίδια ώρα σε μέτρια βραδιά βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του Στραματσόνι, που ίσως και να πίστεψαν ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο, λόγω της κάκιστης πορείας του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα.

Σε ότι αφορά τώρα στην ουσία, το 0-0 είναι το καλύτερο αποτέλεσμα σε διπλούς αγώνες, αν δεν νικάς… Στον επαναληπτικό οι δύο ομάδες θα παίξουν στο Περιστέρι την πρόκριση σε έναν αγώνα και θα συνεχίσουν από το μηδέν που άφησαν στην Λεωφόρο. Είναι λοιπόν στο χέρι του Παναθηναϊκού στον επαναληπτικό να μπει στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό και να αποδείξει στην πράξη ότι πραγματικά το κύπελλο είναι ο μεγάλος του στόχος.

Υ.Γ. Αν όλοι οι διαιτητές έδειχναν ανάλογη ευαισθησία με τον Στυλιάρα στον αγώνα της Λεωφόρου, όσον αφορά τα υβριστικά συνθήματα, τα ελληνικά γήπεδα θα ήταν εκκλησίες...

Υ.Γ.1 Η παρουσία του Εβαντζελίστα ήταν το καλύτερο νέο για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Ατρόμητο. Δεν είναι και λίγο να μην ξέρεις καν τα ονόματα των συμπαικτών σου και μπαίνοντας ως αλλαγή να αλλάζεις την εικόνα του αγώνα και τη διάθεση ολόκληρης της ομάδας σου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: